Dodaj do ulubionych

Gry sieciowe sieją śmierć

02.11.05, 19:11
Odnośnie firmy Blacksnow i wyzysku Chińskich "graczy" ;) Przeciętny robol
zarabia jakieś 50$ miesięcznie, często za pracę dłuższą niż wspomniane 10h...
tak więc to dak jakby w Polsce profesjonalny gracz dostawał np. 3,000 zeta
miesięcznie... jeśli to jest wyzysk, to ja chcę być wyzyskiwany w ten sposób
za granie :))))))

-----------
islam blog
kicz blog

Obserwuj wątek
    • Gość: szpon Re: Gry sieciowe sieją śmierć IP: *.euro-net.pl 02.11.05, 21:46
      Dokładnie. Za taką kasę mogłbym grać całymi dniami.
    • goodnightsunshine Re: Gry sieciowe sieją śmierć 02.11.05, 21:46
      oj biedne dzieci beda sobie 'wyobrazac' wirtualny seks... natychmiast im tego
      zabronic! dozwolone jedynie podsluchiwanie czynnosci kopulacyjnych rodzicow!

moim zdaniem z nabijaczami punktow i leveli poradza sobie sami gracze i
      programisci wspomnianych gier. na tym wlasnie, od lat, polega giercowy
      przemysl - na sciganiu sie autorow z 'hackerami'. rozniesie sie, ze w grze
      mozna sobie nieuczciwie nabijac punkty, czesc graczy sie znudzi i przerzuci sie
      na inny produkt, nastepna gierka bedzie miala lepsze zabezpieczenia...
      jeszcze tu tylko brakuje komisji sledczych walacych nocami w klawiature i
      oskarzajacych miedzynarodowe spiski ze im sie postac za czesto zabija...
      • Gość: tuiteraz Re: Gry sieciowe sieją śmierć IP: *.such.nat.hnet.pl 02.11.05, 21:51
        Po kiego się tym przejmować. Jeszcze długo prawdziwy świat będzie TU.
        • Gość: koleś Re: Gry sieciowe sieją śmierć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 22:03
          chyba TAM :D
          • Gość: nemo Tzw. realny swiat to przeciez tez czyjas gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 22:35
            My tylko odgrywamy role. Pytanie czyja to gra i dlaczego mamy taka a nie inna
            role do zagrania?
            • Gość: dc99 A zatem koniec świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 23:23
              będzie wyglądał tak:

"Świat wykonał niedozwoloną operację w module 0X13238324e2 i zostanie zamknięty.
              Skontaktuj się z producentem."
              • Gość: b00g13 Re: A zatem koniec świata IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.11.05, 23:55
                To wersja świat z redmont? ;)

Ja chcę świat z wolnymi źródłami!
                • Gość: G Re: A zatem koniec świata IP: *.akademiki.uni.torun.pl 03.11.05, 11:19
                  (gdb) r
                  Starting program: /root/chroot/planets/Earth/world

Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
                  0x067696f72672e706c in do_run (godages=0xdeadbeef) at world_do_run.c:501876
                  (gdb)
    • akeley Re: Gry sieciowe sieją śmierć 02.11.05, 22:06
      Nie chodzi o wyzysk "chińskich farmerów", ale o "wyzysk" wirtualnego świata
      przez tych "przedsiębiorczych inaczej". Tym ludziom (?) wcale nie zależy na grze
      - to jest dla nich taka sama okazja do nachapania się, jak handel organami do
      przeszczepów albo fotkami sikającej gwiazdy show-business'u. Żałosne...
    • Gość: lem przsetałem być pisarzem sf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 22:14
    • patman Co za lipa, lepiej Counter-Strike'a odpalić 02.11.05, 22:21
      Kilka chwil, szybka akcja, parę head-shotów i wiadomo kto wygrał, a nie tygodniami ślęczeć nad jedną rozgrywką.
      • Gość: former_roos Re: Co za lipa, lepiej Counter-Strike'a odpalić IP: 62.233.181.* 03.11.05, 07:24
        Camper-Strike i szybka akcja!? :D Człowieku zapomnij... Jak chcesz szybkości to pograj sobie w q1 [nadal są serwery ;) ], Q3, albo najlepiej w Q3 Promode... Ale to może byc za szybkie dla Ciebie...
        ps. framerate is live
        • Gość: fuut Re: Co za lipa, lepiej Counter-Strike'a odpalić IP: *.www-cache.demon.co.uk 03.11.05, 10:26
          dobra kto pamięta dooma po ipxie ? :D albo dukenukem 3d. to byla dopiero rzeznia.
          --
          fuutott.net
          • 4litery Re: Co za lipa, lepiej Counter-Strike'a odpalić 03.11.05, 10:54
            > dobra kto pamięta dooma po ipxie ? :D albo dukenukem 3d. to byla dopiero rzezni
            > a.
            > --
            > fuutott.net

wczoraj sciągnąłem dooma2 z emula. trzy pierwsze plansze przeszedłem na pamięć,
            wszystko po 100% (ostatnio grałem w to z 7? lat temu). zrozumiałem co znaczy
            słowo "kultowy" :D

a to ganianie się z piłami w deathmatch... poezja
      • Gość: FreakyMisfit Re: Co za lipa, lepiej Counter-Strike'a odpalić IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 03.11.05, 16:49
        Przykro mi, ale słowa "Counterstrike" i "akcja" nie pasują do siebie :) Jak chcesz poczuć prawdziwą akcję (prawie że adrenalinę) to zagraj w Quake (może być q3)
    • Gość: kurnik.pl:) Re: Gry sieciowe sieją śmierć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 22:24
      a co z ogame.pl czy kurnikiem? ;)
      • Gość: ;) Re: Gry sieciowe sieją śmierć IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 02.11.05, 22:46
        Co? Chcesz kupić postać? mam różne do wyboru ;)
        • kanaliia Czlowiek czlowiekowi wilkiem to chyba Plaut a nie 03.11.05, 01:12
          Hobbes prosze pana dziennikarza.....
    • Gość: Głupek Re: Gry sieciowe sieją śmierć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 01:11
      Ogłaszam konkurs: kto tak naprawdę był autorem powiedzenia "człowiek
      człowiekowi wilkiem" i dlaczego autor artykułu mylnie, ale nie bez powodu
      przypisał je Hobbesowi? Nagrody, oczywiście, wirtualne.
      • kanaliia Wygralem.... ;> 03.11.05, 01:14
        a jesli chodzi o odp. na 2 pyt. odsylam do Hobbesa
        • Gość: Głupek Re: Wygralem.... ;> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 09:09
          Tak tak, oczywiście, odpowiedź jest prawidłowa. Gratulacje i uścisk dłoni
          kierownika w nagrodę.
    • Gość: Celebes Re: Gry sieciowe sieją śmierć IP: 193.29.207.* 03.11.05, 07:06
      OMG jaki dupek to napisał!?!?!?! jak można tak się wyrażać o mojej ulubionej
      grze !!!!! zabije kolesia :P no coż różne dałniątka chodzą po naszym świecie :D
    • Gość: mihau hipotetyczny scenariusz: zabić gracza w "real'u" IP: *.rury.sdi.tpnet.pl 03.11.05, 07:39
      a jego "postać" przestanie "przeszkadzać" w grze.....
      co na to ZWOLENNICY? czy popełniłem błąd w myśleniu-a jeśli tak-to jaki?
    • Gość: VarYat LINEAGE RULEZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 09:25
      ja chcem zostac chińskim farmerem...:D
    • Gość: Satyr Re: Gry sieciowe sieją śmierć IP: *.ikatel.pl 03.11.05, 09:32
      Jeśli ktoś jest kretynem, to zawsze da się omamić - przez grę czy innego gracza,
      czy też po prostu człowieka. A podstawą w każdej sytuacji, zarówno w
      rzeczywistości jak i w świecie wirtualnym, jest zachowanie "złotego środka" i
      nie popadanie w skrajności. Takie to trudne? Jak mi przykro, kocham
      nieudaczników i chyba zacznę sklecać nową modlitwę, coby biedaczki chociaż w
      świecie wirtualnym nie byli przegranymi, coś im się w końcu od życia należy (jak
      nie TU to TAM).
      Autor artykułu niech się zaś lepiej zabierze za coś bardziej sensacyjnego (vide
      - constar za którego reportaż twórcy aż opływają w nagrody) a nie zabiera się za
      coś, o czym ma blade pojęcie i na siłę szuka sensacji - GRY ZABIJAJĄ - o tak, to
      straszne. Chyba nigdy bym nie wpadł na to, że używka zbytnio dawkowana może
      zaszkodzić - nobel w dziedzinie spostrzegawczości!
    • Gość: gracz RPGowy Re: Gry sieciowe sieją śmierć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 10:35
      A mi się wydaje, że najfajniejsze to jest właśnie rozwijanie postaci a nie
      granie takimi wypasionymi wojownikami czy magami.
      No i na tym właśnie polega interes - ja lubię grać, inni chcą wypasione
      postacie. Obie strony są zadowolone, więc czemu nie? A takim biednym
      wyzyskiwanym przez firmy graczem za 3 tysiaki miesięcznie to ja też chcę być.
      Tylko powiedźcie gdzie się zgłaszać :)

Pozdrawiam kolegów RPGowóc komputerowców i pan&paperowców :)
    • Gość: Zdzisio Re: Gry sieciowe sieją śmierć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 11:05
      180$ za granie to malo?!?!? Co za glupota! Ja za taka kase wspoltworze gre komp.
      (low poly+ mapowanko, teksturki, normale na podst. obj. wysokopolig., mapy
      spekulara) i nie uwazam by bylo w tym cos niewporzadku. Jaki w takim razie wyzysk!?!
    • Gość: Gość Re: Gry sieciowe sieją śmierć IP: *.era.pl 03.11.05, 12:07
      Ja bym proponował autrowi najpierw dowiedzieć się o czym pisze, bo wychodzi
      tylko na jaw całkowity brak wiedzy w temacie który próbuje opisać. Co gorsza
      szukanie sensacji na siłe tam gdzie jej nie ma też nie jest najszczęśliwszym
      pomysłem, tym bardziej, że rynek gier mmo istnieje o 'ładnych kilku lat'
      (napisano o tym juz kilka książek psychologicznych jak i ekonomicznych).

Słowem wyjaśnienia - jeśli gra (jej mechanika) pozwala na zabicie gracza w
      wirtualnym świecie i zabranie jej przedmiotu/przedmiotów to nie jest to
      przestepstwo w żaden sposób (nawiązywanie do świata realnego mija się z celem i
      jakiekolwiek angażowanie 'pseudo-policji której nie ma' jest śmieszne). Jedynie
      relacje między graczami regulują tego typu sprawy (i pewnie oznazcenie w grze
      takiej postaci odpowiednia 'flagą').
      Dryua sprawa to wasz 'sprzedanie praw do postaci'. Nie ma czegoś takiego!
      Wystarczy przeczytać sobie EULA (end user licence aregement) żeby się
      dowiedzieć, że prawa do postaci i wirtualnych przedmiotów posiada tylko i
      wyłącznie producent. Nawet zdradzenie komuś swojego hasła do gry jest uznawane
      za złamanie tych licencji użytkowania. A fakt, że technicznie jest trudno
      wyegzekfować zasady użytkowania to już zupełnie inna bajka.

Po raz kolejny pokazaliście swoją niekompetencję jako dziennikarzy... i zamiast
      przedstawiać fakty ludziom szukacie sensacji....
      • wujaszek.wania Re: Gry sieciowe sieją śmierć 03.11.05, 12:18
        Jako lajkonik i w dodatku zgred, mam dwa pytania, z których jedno nawiązuje do postu powyżej:

1) Jak możliwe jest ukradzenie innemu graczowi przedmiotu i sprzedanie go na aukcji?

2) Jeżeli gra na to pozwala, to dlaczego jest to piętnowane?

Prosiłbym o kilka słów wyjaśnienia, bo zauważyłem, że nie nadążam.
    • mangold Może ktoś wpadnie na pomysł połączenia ... 03.11.05, 12:42
      wszystkich gier online w jedno...mój oddział z Ghost Recon aż sie "pali" do
      zleceń na chinskich farmerów :-DD
      • Gość: C4 Re: Może ktoś wpadnie na pomysł połączenia ... IP: 217.96.89.* 03.11.05, 13:00
        Mojim zdaniem znowu do edytora dostał sie jakis nadpobudliwy psycholog, którzy
        wszystko widzi w złym swietle.
        Przeciez dobrze wiemy, że sa rozne gry tak jak i w zyciu ssa rozne przypadki,
        ale jak zwykle prasa musi opisac tą ciemna strone.
        Według mnie na sieci jest wiele gierk które:
        -rozwijaja znajomość angielskiego
        -rozwijaja obie pólkule mozgowe
        -potrafia odstresować czlowieka po ciezkim dniu pracy.
        Wiadomo wszystko zalezy od tego kogo posadzimy przy komputerze i na co mu
        pozwolimy.
        Skoro ktos zarabia graniem na życie to czym się tu przejmowac jest to napewno
        bardziej opłacalne i lepsze od siedzenia na ulicy i zbierania drobnych czy od
        kradzieży i prostytucji. Pozatym pozwala sie czegoś ludzia nauczyc oraz znaleść
        sens w życiu( praca dom etc( mozna grać i pracować w domu)).
        A to, że ktoś zabija drugiego z zemsty za internetowy swiat to tez sie zdarza
        czesto są ludzie, którzy nie potrafia odroznic real od wirtual no wiec sa
        skutki. Ale to tak samo jak z pijanymi kierowcami na drogach byli są i beda
        • Gość: J_P Re: Może ktoś wpadnie na pomysł połączenia ... IP: *.ibch.poznan.pl 03.11.05, 15:35
          " to, że ktoś zabija drugiego z zemsty za internetowy swiat to tez sie zdarza
          czesto są ludzie, którzy nie potrafia odroznic real od wirtual no wiec sa
          skutki. Ale to tak samo jak z pijanymi kierowcami na drogach byli są i beda"

czesto ??! ale mniejsza z tym - szkoda ze ci pijani kierowcy sie nie przenisoa
          do virtualu, moze im by dodac za to 0.5 L.

A moze gra we wyscigi samochoowe na ulcach miasat + bonus za kazdego
          przejechanego w postaci 100g ( wydawne z pancernej szafki z szyfrowym zamkiem
          dolaczonej do zestawu) - moze sie amatorzy ostrej jazdy nie wydostna z gry a na
          drogach bedzie przestronniej

• Gość: Kadet Re: Gry sieciowe sieją śmierć IP: *.hcnm.osceint / 193.172.25.* 03.11.05, 14:47
      W 2004 r. Europejski Trybunal Sprawiedliwosci nie dostrzegl sprzecznosci z
      prawem unijnym zakazu wydanego przez pania mer Bonn zakazujacego uzywania w
      publicznym salonie rozrywkowym angielskiej gry laserowej bedaca zabawa w
      zabijanie. Zakaz oparto na zasadzie poszanowania godnosci ludzkiej z
      Konstytucji RFN, dajac jej prymat nad unijna swoboda swiadczenia uslug.
    • Gość: J_P Re: Gry sieciowe sieją śmierć IP: *.ibch.poznan.pl 03.11.05, 15:40
      to moze byc linia obrony np. Peczaka - myslal ze jest w virtualu ( telefony.
      komorki, tiktaki, czarne mercedesy z kierowca na zyczenie etc - kto by od tego
      nie oddysocjowal z realu ??? ) czy sady beda przyjmowac taka linie obrony ?- co
      by zmienilo calkiem wym. spraw.
    • Gość: Pionek Re: Gry sieciowe sieją śmierć IP: *.ozimek.net.pl 03.11.05, 16:33
      no pytań nie mam do tego tekstu :|
      niedługo to nawet nie pozwolą grac w MP bo tam przecież sie wirtualnie ludzi
      zabija !
      hehe brawa dla autora tekstu wyszedł mu ten kawał :)
    • konelia przepraszam, ale nie wiecie o czym mowicie 03.11.05, 16:45
      50$ ? 300$ o czym wy mowicie ? znacie gre Project Entropia ? no to
      popatrzcie ... wirtualny port kosmiczny za 100000$ !!!
      www.project-entropia.com/StdContent.ajp?Id=2039
    • Gość: Żuber Re: Gry sieciowe sieją śmierć IP: 217.153.80.* 03.11.05, 18:53
      Gry MMo sa bardzo fajne a to ze byl przypadek w chinach ze czlowiek zabil
      czlowieka bo mu w grze cos ukradl to poprostu przez to ze te zoltki sa ... w
      polsce ani w europie nic takiego nie bylo!! A gry MMo staja sie coraz bardziej
      popularne :D

P.S. Bez obrazy za Zoltki :P
      • ciuforek Re: Gry sieciowe sieją śmierć 03.11.05, 20:37
        smyki.pl/domeny/smyki.pl/gabrys/index.php
    • Gość: Player Re: Gry sieciowe sieją śmierć IP: *.e-nterart.pl 04.11.05, 20:55
      Ktos kto pisal ten arykul chyba nigdy nie gral w zadne MMO a wszystko o nim wie z opowiadan kolegi kolegi kolegi. Ten artykul jest smieszny a tytul zwalil mnie z nog. pozdrawiam autorow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka