znavvca 03.06.08, 01:35 Będę pisać ja wierzyki W nowym wątku fikimiki Jeśli chcecie deszczu, skwaru Odwiedzcie że także STARY Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
znavvca Trzeci czerwiec, Wtorek 03.06.08, 02:02 Gromny upał był dziś suchy Ledwo zipały ropuchy Zapomniałem karty w domu Tramwajowej, sieczka w głowie Pojechałem wprzód na gapę Lecz gdym wracał nie chciał'm w papę Od tramwaju kontrolera Szedłem pieszo k'dom, cholera Poprzez lasy, poprzez góry Z nieba rąbał żar ponury I w ognistym słońca ogniu Kleiły się w kroczu spodnie Poprzez cmentarz i mogły Z pompy wody się napiłem Trupem w ustach smakowało Zalało się potem ciało Gdy do domu wreszcie wlazłem I ze spodni mych wylazłem Ulga ma niesamowita Upał w domu mnie przywitał Koty jak zwykle pokotem Leżały gdym zlał się potem Zanim ciało me wystygło Ciąg mi życia w oczach mignął Przyznam wam, że znoszę podle Upał. O zimno się modlę Aby chłody znów nastały Chciały upał te co chciały............. Odpowiedz Link
azaheca Re: Trzeci czerwiec, Wtorek 03.06.08, 10:49 W Skandynawii słońca mało tobie zimna by się chciało? mrozy przyjdą,niepogoda będzie tego ciepła szkoda na nic będą twe marzenia teraz szukasz chłodu,cienia i popijasz trupią wodę narzekając na pogodę... Odpowiedz Link
alice0553 Re: Trzeci czerwiec, Wtorek 03.06.08, 19:33 Pożałowałeś kasy na bilet dojazd do domu trwałby dwie chwile było gorąco i niewygodnie nawet od potu zmoczyłeś spodnie ileż ten bilet Znavvco kosztuje czy ta oszczędność się kalkuluje? Odpowiedz Link
znavvca Re: Trzeci czerwiec, Wtorek 03.06.08, 20:10 Byłem w strasznym tam potrzasku Gdyż gdzie karta, portfel był I bez grosza w słońca blasku Ani w przód tu, ani w tył.......... Odpowiedz Link
azaheca Re: Trzeci czerwiec, Wtorek 03.06.08, 21:11 Ja dziś torebkę prawie straciłam bo na bazarku ją zostawiłam młode ziemniaczki i ogóreczki jeszcze czereśnie i truskaweczki toreb pięć dobrem zapakowałam ale o swojej-pech, zapomniałam bo w tym upale głowę straciłam i nie na żarty się przeraziłam klucze od domu i dokumenty dwie karty Visa i utarg wzięty wszystko w mej torebce było co to będzie jak się zmyło? w kieszonce tylko kluczyk od autka no i komórka-totalna wpadka! pędem do budki z powrotem gnałam swoją torebkę ,cud,odzyskałam morał jest taki,powiem pokrótce: trzeba kupować w znajomej budce... Odpowiedz Link
znavvca Re: Trzeci czerwiec, Wtorek 03.06.08, 22:12 Szczęście miałaś niesłychane I uczciwość ludzi chwalić! Aż z wrażenia gdy czytałem Papierosa'm chciał zapalić. Odpowiedz Link
azaheca Re: Trzeci czerwiec, Wtorek 03.06.08, 22:44 Ja papierosa też zapaliłam mocnym nawiewem ciało chłodziłam i sytuację rozpatrywałam niebywałe szczęście miałam pani torebkę zauważyła i ją przezornie pod ladą skryła już kiedyś o niej była tu mowa gdy o bazarkach trwała rozmowa słowa uznania pani tu miała egzamin kupca na szóstkę zdała Odpowiedz Link
znavvca ! ! ! * * * Szósty Czerwiec, Piątek * * * ! ! ! 06.06.08, 12:47 Dziś jest Święto Narodowe Dzień słoneczny i pogodny Szwedzkiej flagi dzień morowy Król się w mundur ubrał modny Lud szczęśliwy będzie witał Lud choć wierny, nie poddany Nikt dziś Króla się nie pyta "Groch to lepszy, czy banany?" Odpowiedz Link
azaheca Re: ! ! ! * * * Szósty Czerwiec, Piątek * * * ! ! 06.06.08, 22:15 Te monarchie w Skandynawii mnie to dziwi,trochę bawi ale najbardziej powiem wam szczerze jest ujmujący król na rowerze Elżbieta Druga konno poluje czy ją ktoś widział jak pedałuje? Odpowiedz Link
azaheca Re: ! ! ! * * * Siódmy Czerwiec,Sobota * * * ! ! 07.06.08, 20:29 Dzisiaj żar lał się nam z nieba mnie pogody takiej trzeba bo podgonić trzeba kasę i to szybko,wręcz ciupasem nowy sprzęcik zakupiłam znów się w banku zadłużyłam a tu guzik,koniec słońca ma niedziela być gorąca ale później deszcze,burze znów się na pogodę wkurzę;-( Odpowiedz Link
znavvca Ósmy Czerwiec, Niedziela 08.06.08, 23:16 Silne wiatry dziś powiały Do dwudziestu spadła kreska I nareszcie chłodzik mały Ze wzruszenia w oku łezka Aż do czwartku coraz chłodniej Mędrcy słońca powiadają I ponownie buchnie ogniem Z nieba spełznie żaru pająk Odpowiedz Link
azaheca Re: Ósmy Czerwiec, Niedziela 08.06.08, 23:28 U mnie słoneczko dawało nieźle trawę kosiłam w nieskromnym gieźle gołe ramionka się wyłaniały i nagie piersi ciut odsłaniały... a piętro wyżej,na balkoniku pan był ciekawy pracy wyniku moją pracę nadzorował gdy go spostrzegłam szybko się schował... Odpowiedz Link
azaheca Dziesiąty Czerwiec,Wtorek 10.06.08, 11:59 Upał,upał,z nieba żar dla mnie to prawdziwy dar ludzie dzwonią już od rana dziś psów sfora zapisana jak ja lubię te klimaty na czerwono wszystkie daty..)) Odpowiedz Link
znavvca Re: Dziesiąty Czerwiec,Wtorek 10.06.08, 14:05 Dzisiaj wicher mocny hula Wnet się drzewa obalają Koty się do siebie tulą, Po suficie łazi pająk ... Siedzę w domu i maluję Akwarelki dla narodu Pająk ścianą spaceruje Szuka muchy, mdli go z głodu Odpowiedz Link
alice0553 Re: Dziesiąty Czerwiec,Wtorek 10.06.08, 19:56 Znam przyczynę tej posuchy Znavvca wytruł wszystkie muchy teraz pająk głodny chodzi więc tak czynić się nie godzi. Odpowiedz Link
znavvca Jedenasty Czerwiec,Wtorek 11.06.08, 15:40 Koty muchy szybko łapią Kiedy tylko jakaś wleci Pająk za uchem się drapie Dom od much mój pustką świeci Dzisiaj nadal wichry wieją Niosą z sobą chłodek słodki Deszczu może ciut przywieją... Na rym wstawiam tu: łaskotki Odpowiedz Link
znavvca Dwunasty czerwiec, czwartek 12.06.08, 00:39 Wreszcie padać dzisiaj będzie! Mokro będzie wszędzie Odsapną mewy, łabędzie Wyschną w wiatru pędzie ... Kto wyjść z domu sie zdobędzie Bacz moje orędzie!!! Prasol godny nabędzie Portfel będzie swędzieć Odpowiedz Link
alice0553 Re: Dwunasty czerwiec, czwartek 12.06.08, 13:33 U nas też dziś aury zmiana bo pochmurno jest od rana po upale nie ma śladu czyżby deszczyk chciał dać czadu? Odpowiedz Link
znavvca <<<+>>>))) Piątek Trzynastego (((<< 13.06.08, 03:55 Dziś PIąTEK TRZYNASTEGO!!! Pechowy dzień upiorny Na siebie bacz kolego Los może być niesforny Być może awantura Wybuchnie prosto w oczy, Być może klawiatura W herbacie się zamoczy Być może zła choroba Obejmie Twoje ciało Być może zła osoba Czar rzuci zły, zakała Ciekawość niech nie wierci Dziś zamknij okiennice Niech czarny anioł śmierci Kogoś innego chwyci................uhuuuuuuhuhuhuuuuuu!!! Odpowiedz Link
znavvca Czternasty Czerwiec, Sobota 14.06.08, 00:10 Uff... Upłynął dzień feralny Deszczu ani na lekarstwo Śpiew aniołów gdzieś chóralny Wracam zurück do malarstwa Odpowiedz Link
azaheca Re: Czternasty Czerwiec, Sobota 14.06.08, 00:25 A ja niestety,dziś pecha miałam bo na klientów próżno czekałam może tej daty się wystraszyli czemu skubańcy nie zadzwonili? pogoda była i nawet chęci spacer w Łazienkach od dawna nęci a w botaniku piękne rośliny oto frustracji mojej przyczyny... Odpowiedz Link
znavvca Re: Czternasty Czerwiec, Sobota 14.06.08, 00:37 Ja'm cały dzień ten "w bunkrze" przeleżał Zamknąłem szczelnie wszystkie odźwierza I słodko, długo, mocno się spało Aby broń... złego nic się nie stało Odpowiedz Link
azaheca Już jest szesnasty,więc poniedziałek 16.06.08, 00:33 do pracy miałam szwung i zapałek słoneczko jednak dość kiepsko grzało wszelkiego ciepła mam ciągle mało te kilka metrów trawy skosiłam i cały balkon jeszcze umyłam tymczasem czysty i wypachniony gołębie wpadną,już zakupiony...;-((( Odpowiedz Link
azaheca Dwudziesty dzisiaj,w dodatku piątek 20.06.08, 22:01 a więc wakacji mamy początek pogoda dzisiaj była jak złoto nie przejmowałam się dziś robotą tylko gośćmi zajmowałam sama też okazję miałam by obejrzeć to i owo odmianę zrobić jest czasem zdrowo.. Odpowiedz Link
azaheca Dwudziesty drugi,w końcu niedziela 22.06.08, 13:13 dziś się nie kręci psia karuzela lekki wiaterek,słoneczko grzeje trochę opalić się mam nadzieję tymczasem kawa i papierosy strasznie to szkodzi,są takie głosy;-( Odpowiedz Link
azaheca Re: Dwudziesty dziewiąty,w końcu niedziela 29.06.08, 00:15 gałęzi wiele się poniewiera z Krakowa przyszło do nas tornado groziło kwiatkom wielką zagładą straty nie były jednak dotkliwe do parkowania miejsce szczęśliwe dla swego autka także wybrałam bo takiej burzy się obawiałam Odpowiedz Link
azaheca Już mamy lipiec 02.07.08, 17:12 i nawet drugi słońce tak praży,że potu strugi ludziom oczy zalewają a napoje wzięcie mają ja się jednak zagapiłam oranżadki nie kupiłam co jest w smaku landrynkowa zostaje tylko woda sodowa.. Odpowiedz Link
azaheca Re: Już mamy lipiec 03.07.08, 12:46 Dzisiaj słońce grzeje zdrowo nie chodź więc z odkrytą głową bo się rozum zagotuje człek w szpitalu wyląduje Odpowiedz Link
azaheca Re: Już mamy lipiec 07.07.08, 21:22 Burze przeszły,trochę pada o upałach radio gada i podobne wieści w necie tak to lipiec dziwnie plecie jak tu w aurę wycelować aby trochę powędkować u nas urlop wciąż ryzykiem to otulasz się szalikiem albo toniesz w własnym pocie innym razem nurzasz w błocie a wakacje przecież mamy za granicę wyjeżdżamy ja najchętniej na południe tam jest ciepło,bosko,cudnie Odpowiedz Link
azaheca Re: Już mamy lipiec 09.07.08, 11:34 Dzisiaj w nocy popadało dla jabłoni to wciąż mało na ziemi leżą jabłuszka małe twarde, zielone i niedojrzałe ceny skoczą więc wysoko jabłko z importu ucieszy oko? bo ja wolę malinówki i lipcowe papierówki Odpowiedz Link
madohora Re: Już mamy lipiec 09.07.08, 14:33 U nas dzisiaj strasznie wieje I już czuję, że deszcz leje Zimno się za oknem zrobiło I znowu pokój nam podtopiło Odpowiedz Link
alice0553 Re: Już mamy lipiec 13.07.08, 09:29 Wczoraj niebo się gniewało bo co chwila strasznie lało teraz wszystko suszy słońce i powietrze jest gorące ptaszków śpiewa już gromada piękny dzień się zapowiada. Odpowiedz Link
alice0553 Re: Już mamy lipiec 14.07.08, 09:18 Wczoraj mnie burza stąd wykurzyła tak piorunami ostro waliła że oczywiście prądu nie było baterię szybko też wykończyło no więc przy świeczkach książkę czytałam i prawdę mówiąc się nie wyspałam. Odpowiedz Link
azaheca Re: Już mamy lipiec 27.07.08, 00:08 Wczoraj była nawałnica balkon zalało,także piwnica swoją porcję wody dostała ale u mnie starta mała na południu strasznie było tam powodzią się skończyło dzisiaj upał,z nieba żar dla powodzian z nieba dar słońce wnet osuszy mury kto załata w wałach dziury? Odpowiedz Link
azaheca Re: Już mamy lipiec 29.07.08, 20:59 Teraz susza się szykuje telewizja informuje zaraz zaczną się pożary i niejeden las już stary pójdzie z dymem,żar go strawi niedopałek ktoś zostawi z samochodu rzuci peta bardzo rzadko to kobieta tak bezmyślnie postępuje rodzaj męski w tym celuje! Odpowiedz Link
azaheca To już sierpień,pełnia lata 03.08.08, 20:49 z forum w plener nas wymiata teraz w tivi widzę plażę o wakacjach krótkich marzę przyjaciółka ma dom w Gdyni jednak trudność pewną czyni moja Ruda ukochana przez jedną kotkę akceptowana u koleżanki zaś koty dwa przechlapane suka ma.. Odpowiedz Link
znavvca 13y sierpień. środa - WITAM PO LECIE 13.08.08, 18:42 Znalazł się mój stary wątek O pogodzie i.t.p. Pełno w nim różnych żyjątek Ważki, muszki... i kto wie? Deszcze rzewne od tygodnia Burz łoskoty toczą się Klimat, owszem, mnie wygodny Wróci słońce? Oby nie... * * * Widzę fora tęsknią za mną Wszędzie pełno jest tu "mnie" Mam kibiców grupkę ładną I beze mnie jest im źle Lubią w świetle Znavvcy aury Ogrzać blade dusze swe Zapatrzeni w moje laury Charyzmatu najeść się Odpowiedz Link
azaheca Re: 13y sierpień. środa - WITAM PO LECIE 13.08.08, 20:18 Wreszcie tu się pojawiłeś czym przyjemność mi sprawiłeś czekają Znavvcy jak kanie dżdżu aby znów dokopać mu damy takie rozżalone nieszczęśliwe,porzucone... pewne forum już upada bo o Znavvcy nikt nie gada Odpowiedz Link
azaheca 15-ty sierpień 15.08.08, 20:48 Grzmot,pioruny,z nieba leje i wietrzysko też szaleje defilada dzisiaj była w strugach deszczu się odbyła husarzom zmokły więc nieco skrzydła wyglądali jak straszydła gdy przy Łazienkach do koszar wjeżdżali jednak ludzie im klaskali Odpowiedz Link
azaheca Re: 15-ty sierpień 31.08.08, 20:47 Kanikułę już żegnamy bo od jutra wrzesień mamy szkoda lata,słońca szkoda tu jesienna już pogoda a jak w Szwecji,ciągle lato? choć dla Znavvcy małą stratą bo on kocha tylko zimę mrozy,śniegi,wręcz zadymę siada wówczas przy kominku o cygarku?może winku? koty mruczą,drwa trzaskają wiosny wcale nie czekają Odpowiedz Link
azaheca Dawno Znavvca tu nie widziany 09.10.08, 20:42 a jego wątek tak zaniedbany na widok sierpnia wzięła mnie żałość to nie pogody tylko niestałość szkoda naszego korespondenta czy o Wierszykach jeszcze pamięta? Odpowiedz Link
azaheca Re: Dawno Znavvca tu nie widziany 26.10.08, 11:16 Już jest koniec października Znavvca ciągle nas unika chyba z netu też dał nogę może łoś mu przebiegł drogę? szkoda wielka,smutkiem wieje lecz słoneczko dziś szaleje i jak w lecie nas ogrzewa tylko jeszcze żeby drzewa nie straszyły jak szkielety bo to jesień już niestety... Odpowiedz Link
azaheca Re: Dawno Znavvca tu nie widziany 03.11.08, 23:16 No i listopad...wciąż smutkiem wieje a ja na miłość znów mam nadzieję zima niedługo,już cień swój kładzie jak się zakochać to w listopadzie Odpowiedz Link
alice0553 Re: Dawno Znavvca tu nie widziany 17.11.08, 17:14 W dodatku straszą śniegiem w Warszawie we wczesną zimą ja się nie bawię! Odpowiedz Link
azaheca Re: Dawno Znavvca tu nie widziany 17.11.08, 17:42 Ja w futerko dziś wskoczyłam nawet kaptur nałożyłam zimny wicher łeb obrywa w listopadzie tak już bywa... Odpowiedz Link
alice0553 Re: Dawno Znavvca tu nie widziany 17.11.08, 22:06 Gdy wychodzisz w swoich norkach to używaj na wierzch worka są ludziska bardzo szkodne przez nich futra są niemodne bo je farbą opryskują tak zwierzątkom byt ratują. Odpowiedz Link
azaheca Re: Dawno Znavvca tu nie widziany 17.11.08, 23:01 Masz moja droga uwagi słuszne ja opowiadam że futro sztuczne w laboratorium rzecz wymyślona a więc zniszczenie się nie dokona tak jak butelki są plastikowe bywają futra też szkodnikowe.. sztuczne buty,sztuczna skóra najszkodliwsza jest komóra! a jednak ludzie tak ją kochają o ekologii zapominają. Odpowiedz Link
alice0553 Re: Dawno Znavvca tu nie widziany 18.11.08, 12:41 Ci ekolodzy ciut przesadzają kotletów,wędlin też odmawiają? ubranka sztuczne noszą i buty? nie chcę za życia takiej pokuty! a eko skóry ja wprost nie znoszę to tak,jak włożyć nogi w kalosze. Odpowiedz Link
znavvca Co się dzieje?! 18.11.08, 23:23 Co się dzieje z wierszykami że spadają coraz niżej Jeszcze tydzień, a tylko saniami Ani rusz przed się bez łyżew Odpowiedz Link
alice0553 Re: Co się dzieje?! 18.11.08, 23:53 Drogi Znavvco, przykład dałeś jak się znika pokazałeś i tu smutno się zrobiło a bywało przecież miło. Odpowiedz Link
alice0553 Re: Co się dzieje?! 19.11.08, 15:09 Straszny kryzys na Wierszykach po kolei każdy znika może tu zły duch grasuje i piszącym szyki psuje? Odpowiedz Link
azaheca Re: Co się dzieje?! 19.11.08, 16:17 Jakże forum ma nie spadać kiedy nie chcą rymem gadać ale Znavvca jest z powrotem razem z pieskiem i swym kotem? zaraz będzie ożywienie kiedy z cienia wyjdą lenie! Odpowiedz Link
alice0553 Re: Co się dzieje?! 19.11.08, 19:25 Aza plecie tu głupoty Znavvca przecież ma 2 koty! Odpowiedz Link
azaheca Re: Co się dzieje?! 19.11.08, 19:35 Ja nie jestem na bieżąco więc przepraszam tu gorąco że zwierzaki pomyliłam pieska Znavvcy przydzieliłam Odpowiedz Link
alice0553 Re: Co się dzieje?! 20.11.08, 19:24 Dziś moje dziecko zauważyło że się Wiarszykom ciut? pogorszyło trzeba odrobić straty w tri miga więc niech Kaszalot rymami śmiga i się przestanie ukrywać wreszcie chyba, że zbłądził, siedzi w areszcie to wtedy zrzutkę tu zmontujemy i do więzienia paczkę wyślemy. Odpowiedz Link
azaheca Re: Co się dzieje?! 20.11.08, 19:53 Znavvca wrzucił jeden pościk czy na forum tak się złości? przecież dawno go nie było mnie za Znavvcą też się ckniło te o kotach opowieści... niech je od nas choć popieści Odpowiedz Link
alice0553 Re: Co się dzieje?! 20.11.08, 23:31 w górę się powoli pniemy 3 miejsce zajmujemy jeszcze wczoraj?- siódme było! więc na lepsze się zmieniło jeszcze tylko wpisów kilka przegonimy złego wilka! Odpowiedz Link
azaheca Re: Co się dzieje?! 20.11.08, 23:43 Aż tak nisko upadło forum? ja nie widziałam tego horrorum bo bym martwym padła trupem lub ...uwodziciela łupem sama nie wiem jak zdecydować bezpieczniej jednak dalej wierszować Odpowiedz Link
azaheca Zima,zima atakuje 22.11.08, 00:16 już ją z okna obserwuję auta śniegiem zasypane a oponki nie zmieniane tylko jeden komplet mam kiedy ślisko spokój dam z wycieczkami i rajdami MZK-a też w końcu mamy... Odpowiedz Link
znavvca 24 listopad, poniedziałek 24.11.08, 12:31 śnieg już pada od dni kilku i na sankach lub na tyłku z górki stromej pozjeżdżajmy zima zimna, a śnieg fajny Odpowiedz Link
azaheca Re: 24 listopad, poniedziałek 24.11.08, 21:23 Dzisiaj breja na ulicach a więc zima nie zachwyca winogrona nie zebrane do dziobania ptaszkom dane mają jeszcze owoce róży co ptaszętom bardziej służy? Odpowiedz Link
azaheca Re: 28 listopad, piątek 28.11.08, 00:00 nowy dzionek się zaczyna Znavvca tu wpadł już już go nima.. czy w tej Szwecji takie mrozy albo wpadł gdzieś w sidła prozy która życiem bywa zwana my tęsknimy,proszę pana.. Odpowiedz Link
azaheca Proszę państwa,grudzień u drzwi 01.12.08, 00:05 cała Warszawa bombkami lśni to jest święto marketowe kaloryczne i niezdrowe gdzie są dawne te nastroje? o dzwonko karpia zacięte boje a wszystko w mrozie,zimnie,śnieżycy długie kolejki,hen na ulicy a teraz ciepło i komfortowo świecką tradycję tworzymy nową Odpowiedz Link
znavvca Grudzień tu dziś... 01.12.08, 02:19 Dziś pierwsza niedziala była Kiedy świeczki się zapala Adwent. Deszczyk jezdnię zmywał Pierwsza z czterech, już jest mała Reszta świeczek, dalej długie Jeszcze nie są zapalone W kalendarzu dziecię dłubie Bo to pierwszy grudnia dzionek Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: -dziwny ten świat 01.12.08, 08:55 poniedziałkiem grudzień się zaczyna..... Część kolego Może założymy klub nie sektę Adwentystów Dnia Ósmego Odpowiedz Link
azaheca Re: -dziwny ten świat 01.12.08, 21:16 Świetną Znavvca jest przynętą nie wierzyłam swym oczętom gdy czytałam Kaszalota więc ujawnił się niecnota! ja prosiłam i Alice on u Krychy pod spódnicę wciąż uparcie dawał nura wolał już w kanale szczura niźli pisać na Wierszykach ale Znavvcy nie unika co o tym myśleć,już nie wiem sama wszystkiemu winna znów pewnie flama Odpowiedz Link
znavvca Czwarty Grudzień, czwartek 04.12.08, 12:02 Dziś poranna ślizgawica Kiedym z domu w rękawicach Wyszedł rano, stąpił dzielnie W lśniącą asfaltu patelnię Nogi mi się rozjechały Drobnym kroczkiem spacer mały Do przystanku by nie upaść Tramwaj wypadł niby szczupak Miał trudności z hamowaniem Motornicza, dzielna pani Piasku sypła wnet na koła Stój, tramwaju! Stój, ty! woła Wszystko dobrze się skończyło Chociaż bardzo ślisko było Odpowiedz Link
azaheca Re: Czwarty Grudzień, czwartek 04.12.08, 20:21 W Szwecji mrozek ,ślizgawica u nas sucha już ulica nawet słońce zaświeciło jak na grudzień,bardzo miło Odpowiedz Link
azaheca Ósmy Grudzień,poniedziałek 08.12.08, 00:25 nie sprzedaję tu zapałek bo dość ciepło,komfortowo no i siarka jest niezdrową jeszcze smoki ogniem plują czy się siarką posługują? Odpowiedz Link
znavvca Re: Ósmy Grudzień,poniedziałek 08.12.08, 08:53 Słońce chmury dziś przebija Smoki się po jamach kryją Sicher, naftę z siarką piją Bili ich, dziś oni biją... Odpowiedz Link
azaheca Piętnasty Grudzień,poniedziałek 15.12.08, 19:30 Połowa grudnia,niby już zima ale na szczęście śniegu wciąż ni ma za to ostro dziś powiało że jest zimniej się zdawało nie chce na ziąb się wychodzić no ale Rudej muszę dogodzić trzykrotny spacer obowiązkowy środkowy długi,bo aż parkowy Odpowiedz Link
azaheca Dwudziesty czwarty,Wigilia,środa 24.12.08, 00:08 ponoć się zmieni dzisiaj pogoda sypnie śniegiem na pasterkę są nadzieje na to wielkie już wiatr wieje porywisty ziąb na dworze,oczywisty dla górali to jest znak przepowiednię czytać wspak? Odpowiedz Link
azaheca Re: Dwudziesty czwarty,Wigilia,środa 25.12.08, 21:58 U nas wcale nie padało ale ostro zimnem wiało a więc Wigilia bezśnieżna była kolejna taka już się trafiła Odpowiedz Link
azaheca Drugiego stycznia,w piątek to piszę, 02.01.09, 13:34 idzie zima,w radio słyszę ale to nie jest już radio Zet wyciągnę z szafy cieplejszy pled nalewka z pigwy jest do herbaty dziś ją wąchałam ,bukiet bogaty niezły smaczek obiecuje jeszcze za wcześnie,później spróbuję Odpowiedz Link
azaheca To czwarty dzień już nowego roku 04.01.09, 00:05 drzewka w ogródku w śniegu,uroku zima im dodaje a ja bym chciała gdzieś w ciepłe kraje... Odpowiedz Link
azaheca Dalej mróz trzyma... 14.01.09, 13:15 ale cóż począć,to przecież zima dla mnie to przerwa mała w biznesie dlatego marzę o mrozów kresie kiedy termometr skoczy na plus będą klienci,skończy się luz Odpowiedz Link
azaheca Re: Dalej mróz trzyma... 08.02.09, 00:40 Zaniedbany wątek Znavvcy dawno nie ma już łaskawcy co tam słychać w Skandynawii? może na wakacjach bawi tam gdzie palmy kokosowe spija trunki luksusowe a tu luty,miesiąc trudny bywa mroźny,ciepło-złudny lecz na szczęście krótko trwa kto zabierze mnie do SPA? te masaże,te okłady i solarka,bo człek blady... Odpowiedz Link
alice0553 Re: Dalej mróz trzyma... 08.02.09, 21:37 Wczoraj wiosna prawie była dzisiaj zima powróciła wstrętny deszcz ze śniegiem pada Aza płacze,że jest blada lecz do marca niedaleczko znów przygrzeje nam słoneczko. Odpowiedz Link
azaheca Re: Dalej mróz trzyma... 16.02.09, 00:45 o cholera,ciągle zima! na podwórku koleiny marzną łapki mojej psiny breja dziś zlodowaciała i jak szkło głośno trzaskała wiatr do tego wściekle wieje ja mam katar,oszaleję! Odpowiedz Link
azaheca Re: Dalej mróz trzyma... 17.02.09, 22:39 "Idzie luty,podkuj buty" ale kiedy but popsuty od podeszwy coś przecieka wtedy w lutym człowiek zwleka bo to zaraz wiosna będzie już te lżejsze buty wszędzie fajne dawno wykupione były mocno przecenione coś za długo znów zwlekałam w dziurawych butach z Rudą śmigałam co prawda szafa aż trzeszczy w szwach butów tam mnóstwo,dużo ,aż strach te niewygodne,te sznurowane te na obcasie,długie,wciągane a inne jeszcze są przypadkowe więc potrzebuję znów buty nowe Odpowiedz Link
azaheca Odwilż przyszła, 25.02.09, 00:25 ja się cieszę i zapytać teraz spieszę jak u Znavvcy ,pewnie zima lecz na aurę się nie zżyma lubi mrozy,śniegi,szron w akwareli chłodny ton śnieg namalować,to wielka sztuka i na Fałacie długa nauka także Ruszczyca śnieg podziwiałam nawet oryginał w ręku trzymałam Odpowiedz Link
znavvca Re: Odwilż przyszła, 25.02.09, 11:41 U nas wiosna tuż się skrada Słońce, nieraz deszcz popada Była nieco śniegu chwila Fala deszczu wnet ją zmyła śniegu sam ja nie maluję W akwareli go postaci Na Allegro ja kupuję Jeśli stać mnie zań zapłacić Odpowiedz Link
alice0553 Re: Odwilż przyszła, 25.02.09, 15:07 Pora roku już się zmienia więc wychodzi Znavvca z cienia czy ukrywał się przed nami czy w sen zapadł wraz z kotami? a wracając do pogody u nas też puściły lody sople z dachów wciąż spadają i przechodniom zagrażają wiosna idzie już przez płoty pozdrów Znavvco swoje koty! Odpowiedz Link
azaheca Re: Odwilż przyszła, 25.02.09, 20:49 Znavvca teraz rzadko wpada o pogodzie gdy się gada i do tego w jego wątku to jest Znavvco nie w porządku Odpowiedz Link
znavvca Re: Odwilż przyszła, 26.02.09, 11:01 W deszczu chłodnym dziś nie nęci Pisać wierszem. W nosie kręci Sen powieki me obciąża Rymy luzem wokół krążą Wątek ładnie utrzymany Odkurzony wysprzątany Lepiej sobie pospać słodko Niż zapałaki łamać z płotku Pozdrowienia dla Maciusia Ode Mluśka i Mruczusia I dla suki też pokłony Co to rudy ma ogonek Odpowiedz Link
alice0553 Re: Odwilż przyszła, 26.02.09, 12:49 Maciuś śpi zadowolony i przesyła Wam ukłony wczoraj przykrą miał przygodę zdarte futro jest dowodem że znów czarny zbój grasował mego Maćka atakował na parapet nawet wskoczył i tam walkę z Maćkiem toczył na ratunek się rzuciłam i łobuza przepędziłam Maciuś areszt miał domowy a ja całą nockę z głowy bo mi miauczał wciąż za drzwiami ciężki żywot z kocurami! Odpowiedz Link
azaheca Re: Odwilż przyszła, 03.03.09, 19:32 W moim ogródku kwitną krokusy i na trawniku,ale zakusy na te kwiatki dzieci mają trochę podepczą,resztę zrywają policjant stoi i nic nie widzi zwrócić uwagę bardzo się wstydzi? lub nie widzi niestosowności ta obojętność bardzo mnie złości Odpowiedz Link
znavvca śnieg dziś pruszy z lekka cicho... 12.03.09, 13:43 śnieg dziś pruszy z lekka cicho posypuje sobie smętnie szemrze tuż odwilży chichot która łyka śnieg namiętnie Odpowiedz Link
znavvca Re: śnieg dziś pruszy z lekka cicho... 12.03.09, 15:12 Kurcze, ale napadało! Szlag by trafił! Wszędzie biało! Odpowiedz Link
azaheca Re: śnieg dziś pruszy z lekka cicho... 13.03.09, 00:20 Bo to mroźna Skandynawia zima strzemiennego stawia chuchnie mrozem,sypnie śniegiem ogon pod siebie,na północ biegiem wróci tam gdzie jej kraina u nas niech już nie zaczyna wkrótce kukła jej popłynie i w odmętach morza zginie Odpowiedz Link
znavvca Re: śnieg dziś pruszy z lekka cicho... 13.03.09, 09:25 Stęk spadania płatów śniegu Cały dzionek dzisiaj słyszę Szczęście, nie północny biegun Kapu-kap przerywa ciszę Zamiast śniegu, kasza manna Na Warszawę pewnie pada Wiosna tuż-tuż gdyż Marzannę Będą topić u sąsiada Odpowiedz Link
azaheca Re: śnieg dziś pruszy z lekka cicho... 15.03.09, 00:46 Jaka manna? słońce było cały dzień dzisiaj świeciło i na plusie stopni trzy taki marzec nie jest zły Odpowiedz Link
alice0553 idzie wiosna. 15.03.09, 20:06 Te trzy stopnie były w nocy dzień był ciepły i uroczy teraz deszczyk pokapuje wiosnę się w powietrzu czuje lekką kurtkę dziś wyjęłam będzie ciepło , czy przegięłam? Odpowiedz Link
azaheca Re: idzie wiosna. 15.03.09, 20:22 Ja krzaczory dziś trzebiłam optymistką wielką byłam róże są popodcinane ze ścian pnącza pościągane leżą gałęzie,sterczą badyle kto by przypuszczał że tego tyle? muszę kupić wielkie wory w ogródku leży śmieci stos spory.. Odpowiedz Link
azaheca Re: idzie wiosna. 17.03.09, 23:30 Rzutem na taśmę wszystko sprzątnięte jak to zrobiłam?to niepojęte jak ja sobie radę dałam bo prawdę mówiąc,prawie płakałam ale ze mnie twarda baba czy kiedyś będę wiotka i słaba? rycerze wymarli w epoce smoków teraz mimozy ,pilot u boku jakieś chipsy i kanapa... to faceta jest atrapa Odpowiedz Link
azaheca Re: idzie wiosna. 18.03.09, 23:01 120 na godzinę... prawie zwiało moją psinę ale wolę już wichurę niebo ciemne i ponure niż te mrozy trzaskające kiedy wreszcie wyjdzie słońce? Odpowiedz Link
azaheca Re: idzie wiosna. 21.03.09, 23:23 Weekend mamy,chęci szczere natrafiły na barierę jak w ogródku kopać grządki i dokończyć już porządki? zimno ciągle przeraźliwe me zamiary więc wątpliwe wór na śmieci wciąż pauzuje zmiany aury oczekuje... Odpowiedz Link
azaheca Re: idzie wiosna. 24.03.09, 23:09 W ogródku śnieg kołderką legł kwiatki łebki pochowały bo przeżyły szok niemały ludzie,zima atakuje! co się stało?nie pojmuję! przecież to wiosna kalendarz gada... chyba popytać trzeba sąsiada czy dalej w stawach i kościach rwie ja mam nadzieję,że może nie... Odpowiedz Link
znavvca Re: idzie wiosna. 25.03.09, 00:16 U nas też ta wstrętna Zima Nas za gardło wszystkich trzyma Wiosna będzie, może nie Lecz nam wszystkim zdaje się że krokusy przezwyciężą Przebiśniegi białe preżą śnieg obrzydły zniknie precz Naprzód, Wioso!!! A nie wstecz!!! Odpowiedz Link
alice0553 Re: idzie wiosna. 25.03.09, 19:54 To ostatni podmuch zimy w weekend wiosnę zobaczymy. Odpowiedz Link
azaheca Re: idzie wiosna. 26.03.09, 00:04 Koniec zimy,koniec wątku zaczynamy od początku? Znavvcy temat,niech zaczyna zima mocno już przegina Odpowiedz Link