Dodaj do ulubionych

obsesja nt. Trójki

IP: 213.195.173.* 09.10.02, 14:36
Ludzie opamiętajcie się!!! Praktycznie wszystkie tematy na forum dotyczą
jednego: Trójki. Czy nie moglibyście zacząć dyskutować o czymś innym? O
Boże!! Trójka to , Trójka tamto , Kostrzewa to ,Wrona tamto! Czy wcałej
polskiej radiofonii nie dzieje sie nic ciekawego?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lumbulak Re: obsesja nt. Trójki IP: 212.244.197.* 09.10.02, 14:40
      "ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ W CAŁEJ ROZCIĄGŁOŚCI
      ACZKOLWIEK UWAŻAM ŻE NIE MASZ RACJI"

Lumbulak
    • Gość: Lesiek Re: obsesja nt. Trójki IP: 195.205.139.* 09.10.02, 14:46
      No to zacznij wątek o sprawach, które są ciekawe Twoim zdaniem. Nikt Ci nie
      broni. Nie musisz też czytać wątków Trójkowych (no chyba, że musisz ;). A to,
      że taki skandal, jak zniszczenie Programu Trzeciego, oburza ludzi, nie powinien
      nikogo dziwić.
    • Gość: obi Re: obsesja nt. Trójki IP: *.waw.cdp.pl 09.10.02, 14:58
      Gość portalu: Dawid napisał(a):

> Czy wcałej
      > polskiej radiofonii nie dzieje sie nic ciekawego?

Napisz coś ciekawego o Zetce, eReMeFie, czy innej stacji?
      Nikt ci nie broni.
    • tuhanka Re: obsesja nt. Trójki 09.10.02, 15:46
      Witaj Dawidzie!
      Cóż mogę rzec...Jeżeli temat jest tak wałkowany, że inne praktycznie giną na
      tym forum, to oznacza, że jest na to zapotrzebowanie społeczne. Panuje
      demokracja i zwolennicy lub przeciwnicy innych rozgłośni też mogą podyskutować
      na forum Radio, wszelako tego nie robią. Widać nie widzą takiej potrzeby (no,
      może poza słuchaczami Radiostacji). My ją widzimy.
      Pozdrawiam
      Maria Tuhan
      • gert Re: obsesja nt. Trójki 09.10.02, 20:50
        Zgadzam się - załóż własny wątek poświęcony czemukolwiek w radiofonii.
        Jak będzie ciekawy - sam się będe dopisywal jak oszalały.
        Ale skoro wątki o trUjce górują, żyją, rosną - to znaczy, że jest problem z tą
        stacją.
        G.
        PS
        A skoro Cię męczy czytanie o trUjce - nie czytaj. Starannie omijaj te wątki.
        Przecież nie ma przymusu :-)
    • mh2 Re: obsesja nt. Trójki 09.10.02, 22:22
      Ja nie jestem "ludzie". Jestem indywidualnym człowiekiem. O odkąd mamy
      demokrację (choć koślawą) i internet (jedyne, chyba, w Polsce niecenzurowane
      medium) to mam prawo pisać, gdzie chcę i co chcę. Chyba mi tego nie zabronisz,
      prawda? To zaś, że inni - i jest ich wielu - chcą pisać na ten sam temat co ja,
      to już nie mój problem. Nie mój cyrk, nie moje małpy. A czytanie takiego lub
      innego wątku, na szczęście, obowiązkiem nie jest. Wyluzuj się, czytaj o
      sporcie, lub samochodach.

P.S. Skoro Ci temat trUjki nie odpowiada, to przypomnij tu obecnym choć jeden
      wątek który zacząłeś.
    • bakalarz Re: obsesja nt. Trójki 09.10.02, 22:39
      Niestety to forum zostało opanowane przez Trójkowiczów, a dokładniej mówiąc
      przez ich radykalny odłam. Ortodoksi ci potępiają w czambuł wszystko o nowe. A
      najgorsze, że w przeważającej części przypadków mają rację. Zgadzam się co do
      meritum, ale irytuje mnie forma, zacietrzewienie, a nawet chamstwo. Żałuję, że
      głos przeciwników zmian w Radiostacji, zarżniętej w ciągu kilku dni, nie brzmi
      tak doniośle:((( A poza tym w polskiej radiofonii nie dzieje się nic ciekawego.
      • Gość: astat Re: obsesja nt. Trójki IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 23:22
        A tam, nie jesteśmy zacietrzewieni. Zauważ, że każdy broni 'swoich' programów
        czy prezenterów, szanujemy odmienne gusty, chcemy, żeby było miejsce dla
        wszystkich. Tylko szmiry nie chcemy. Wszyscy jak jeden mąż.
        Radiostacji też szkoda, prawda. Ale Trójka była od zawsze i powinna być zawsze.
        Ania
        • Gość: mk Re: obsesja nt. Trójki IP: *.pkp.com.pl / 172.18.23.* 10.10.02, 07:43
          Gość portalu: astat napisał(a):

> Radiostacji też szkoda, prawda. Ale Trójka była od zawsze i powinna być
          zawsze.

Gwoli ścisłości - Radiostacja zaczynała jako Rozgłośnia Harcerska i licząc
          od powstania RH, będzie starsza od Programu III

mk
      • Gość: Lesiek Re: obsesja nt. Trójki IP: 195.205.139.* 10.10.02, 08:00
        A co do Radiostacji, to oczywiście doceniam jej znaczenie (dla nowych trendów w
        sztuce prawdopodobnie większe niż Trójki) i oburza mnie to, co się z nią stało,
        ale jednak Radiostacja była rozgłośnią _lokalną_ (no, ponadlokalną, ale np. ja
        jej słuchać nie mogłem), a Trójka _ogólnokrajową_. Więc i skala protestów jest
        różna.

Skądinąd, gdy słuchacze Trójki zaczynali protest przeciw sytuacji w ich radiu,
        słuchacze RDST pisali na tym forum: "Co tam jakaś Trójka, słuchajcie
        Radiostacji". Jakby nie dostrzegali, że problem dotyczy także ich.
    • Gość: jarek Re: obsesja nt. Trójki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 23:22
      Dopóki PR3 był ciekawy słuchałem go i nie traciłem czasu, kasy (i nerwów:-))
      na "udzielanie się" na tym forum:-))
      Pozdrowienia dla wszystkich Forumowiczów!!!!

jarek
    • Gość: kubas Re: obsesja nt. Trójki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 08:05

PR III to było jedyne, znane mi radio, które nie mówiło do mnie na TY,
      oczywiście rozumieniem, że są tacy, którym nie przeszkadza, że traktuje się ich
      jak klientów supermarketu, ba są nawet tacy (patrz lumbulak) którzy nie tylko
      nie zauważają ale nawet się im podoba kiedy się do nich zwracać jak do głąbów.
      Jeżeli znacie jakieś radio, którego można słuchać w całej Polsce, które nie
      nudzi, nie każe odprawiać różańców, nie nadaje muzyki pod serwisami i nie
      traktuje słuchaczy jak kretynów to z ogromną przyjemnością zapomnę o trójce,
      której od pół roku nie słucham ale ciągle mi jej brakuje.
      • Gość: opserwator Re: obsesja nt. Trójki IP: *.chello.pl 10.10.02, 08:26
        no z tym TY to chyba nie do konca tak, wydaje mi sie, ze to nie kwestia
        mowienia PAN/PANI/PANSTWO/TY/WY - mnie wlasnie az mdli gdy w radiach,
        audycjach, szczegolnie takich ktore maja fajne konkursy ;) prezenter bez
        wyczucia, nie sluchajac nawet imienia zwraca sie do wszystkich pan/pani albo na
        sile zmusza do przejscia na ty. Trójka ma (moze miala? - dawno nie sluchalem)
        zawsze wlasnie owo wyczucie.

Uprzejme "TY" zawsze bardziej sobie cenilem niz bezpolciowe czy nawet
        pogardliwe "PAN"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka