jutta_t Re: W duszy 21.06.11, 14:35 Samba pa ti Santany, ktory do Polski nie przyjrdzie. Odpowiedz Link
mala200333 Re: W duszy 11.06.20, 19:22 ....ja tez... ...w parku Goethe i pewien krytyk literacki. Zobaczywszy Goethego, krytyk warknął: - Nie ustępuję drogi durniom. - A ja tak - odpowiedział Goethe i zszedł na bok Odpowiedz Link
mala200333 Re: W duszy 21.06.11, 16:22 Czyściec i piekło..Waligorski Tak sobie czasami myślę Po zatargu z żoną lub z władzą: Jak będzie wyglądał czyściec, Do którego mnie kiedyś wsadzą? Tradycyjny kocioł ze smołą, Diabły szopkowe i śmieszne, I przypiekane na goło Członki najbardziej grzeszne? A może zszarpią mi nerwy W sposób i nowszy, i lepszy - Na przykład sto lat bez przerwy Transmisji z hodowli wieprzy, Czyli kompletna klapa. A w górze gdzieś śmiech wesoły - To sobie Flipa i Flapa Oglądają w niebiesiech anioły! Zaś jeszcze bardziej bezdennie Wykoleiłby mnie system fatalny, Gdybym musiał przez wieki, codziennie, Udowadniać, że jestem lojalny. I męczyłbym się straszliwie W piekielnej tej atmosferze, A diabeł by podejrzliwie Patrzył na mnie i mruczał: - Ejże? I głosy brzmiałyby w mroku, Od których bym cierpiał i cierpiał: - A coście robili w roku Pięćdziesiątym, ósmego sierpnia, Między szesnastą dziewięć A osiemnastą czternaście? Ja na to pokornie, że nie wiem, A głosy: Ha ha! A, no właśnie: Ha, lepiej niech mnie już spalą Albo nadzieją na drążek. ...a może czyściec jest salą Pełną tapczanów i książek, Z lampką przy każdym tapczanie, Więc czego mi więcej trzeba? Widocznie przez zamieszanie Trafiłem przypadkiem do nieba! Ale daremnie się korcę, Wnet wpadam w depresję wściekłą: - Tapczany fakt, stoją, lecz sztorcem, A książki są moje... To piekło. Odpowiedz Link
mala200333 Re: W duszy 02.02.12, 22:06 www.youtube.com/watch?v=FUZui0ojYCs&feature=share Odpowiedz Link
mala200333 Re: W duszy 22.06.11, 03:39 www.youtube.com/watch?v=eAIO5qj47zk&feature=related Always On My Mind Odpowiedz Link
mala200333 Re: W duszy 25.06.11, 02:51 Jest juz noc. Mam nastroj na czytanie, a wiec Dobrej Nocy Wam. Odpowiedz Link
mala200333 Re: W duszy 25.06.11, 13:30 Dzis popracuje sobie w ogrodzie wsrod kwiatow. Kwiaty zawsze wprowadzaja mnie w dobry nastroj Odpowiedz Link
jutta_t Re: W duszy 28.06.11, 16:51 Patrzę na kwitnące drzewa za onem i razniej mi na duszy. Odpowiedz Link
seremine Re: W duszy 07.07.11, 23:15 black_jotka napisała: > Malej to kocio w duszy ostatnio gra! Z pewnoscia! Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: W duszy 08.07.11, 10:49 Skazane na śmierć sarenki uratowane przez grupkę dzieci. Maleństwa, których matka zginęła pod kołami samochodu, dwa dni przeleżały w trawie. Dzieci z Tarnowca wracały w czwartek z procesji Bożego Ciała, kiedy nagle usłyszały piski w trawie. Natychmiast zaalarmowały rodziców. Okazało się, że w zaroślach przy poboczu leżą dwie niespełna miesięczne sarenki.Były wycieńczone i nie mogły ustać na nogach.Rodzina z Tarnowca nakarmiła je i zapewniła im opiekę. - Gdyby nie te dzieci, zwierzęta nie miałyby żadnych szans. Ich matka zginęła i małe zostałyby już w tej okolicy - powiedział przedstawiciel miejscowego nadleśnictwa. Do wypadku, w którym potrącona została matka maluchów doszło z wtorku na środę na drodze powiatowej do Zawad, jakieś 300 metrów od skrzyżowania w Tarnowcu (pow. tarnowski). Sprawca odjechał i do dziś nie wiadomo, kim jest. Maluchy, początkowo wystraszone obecnością ludzi, teraz dają się trzymać na rękach i spokojnie rosną...tvn To mi wduszy dzis gra. Odpowiedz Link
dunant Re: W duszy 17.07.11, 00:00 Co dzis mi gra? Cytaty z ksiazki Kapuscinskiego..o chamstwie i nazizmie. Odpowiedz Link
mala200333 Re: W duszy 20.07.11, 15:02 Deszczowo, burzowo gra...sennie, taka nieciekawa pogoda Odpowiedz Link