Dodaj do ulubionych

Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać

IP: *.lunar.com.pl / *.lunar.com.pl 22.11.05, 08:35
Juz jakiś czas na antenie Trójki słychac Agnieszkę Szydłowską. Nie wiem z
jakiego radia przyszła, ale nie moge strawić jej dj-owskiej maniery.
Przypuszczam, ze była jakoś wczesniej znana, bo dla mnie jest fenomenem, że
ktoś zaledwie po roku pracy w Trójce dostał tyle godzin w eterze, ma własne
audycje - i to kilka w tygodniu - podczas gdy np. p. Kuba doczekał się
autorskiego "Za, a nawet przeciw" po przejściu niemal wszystkich pór
nadawania:).
Wiem, że to subiektywna opinia, ale po prostu wyłączam radio, kiedy tylko ona
prowadzi. Nie pasuje mi jej głos, sposób mówienia. Nie czuję klimatu, jaki
tworza inni redaktorzy. Tej specjalnej, bardzo intymnej więzi specyficznej
dla Trójki - tak jakby głos z radia mówił tylko dla ciebie:).

I gorąco przyłączam się do protestów przeciwko ograniczeniu Powtórki z
Rozrywki. Kiedyś, gdy audycja nadawana była przez godzinę od 13, była to
najprzyjemniejsza faza mojej pracy:). Teraz mocno okrojona i mocno
wieczorowa...cóż, gdyby nie redaktor, który jest Arturem Andrusem:) - chyba
bym odpuściła...
Pozdrowienia dla wszystkich płaskich i okrągłych:).
Obserwuj wątek
    • Gość: Kapral Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: 80.51.232.* 22.11.05, 10:40
      No pięknie! Bardzo rozsądny głos! Ja od samego początku obecności pani
      Szydłowskiej na antenie trojki twierdzę, że jest beznadziejna. Nie chce mi się
      uzasadniac mojej tezy, dlatego spłycam ją właśnie do stwierdzenia -
      beznadziejna. To postać z zupełnie innej planety. Przyszła z jakiejś
      młodzieżowej szafy, grającej sieczkę dla gó..arzy i niestety musiała się chyba
      komuś z dyrekcji spodobać. Inaczej nie potrafię uzasadnić jej obecności na
      antenie.
      Jest tyle ciekawych osobowości w trójce które mają programy w środku nocy...
      przykro o tym pisać...
      • Gość: Demian Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 01.12.05, 15:25
        Słuszna racja, ja również przełączam się o 19.00 aż do 21.00, no i po klubie.
        Polecam od 20tej Jedynkę :)
    • Gość: majka Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 10:55
      Nic dodać nic ująć. Ja po prostu już nie słucham tej stacji w porze _nadawania_
      tej pani.
      • Gość: Frida Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.lunar.com.pl / *.lunar.com.pl 22.11.05, 11:27
        Już myślałam, ze jestem sama:)!
        Nie wiem jak ona to zrobiła, ze "z marszu" dostała tyle czasu antenowego. I do
        tego współpraca z CD Niedźwieckiego...
        I nie jestem żadną wyznawczynia teorii, że w radiu powinny być tylko męskie
        głosy ( aczkolwiek jest to przyjemne;). Uwielbiam redaktor Dobroń czy
        Marcinik:).
        Właśnie doczytałam na trójkowej stronie, że Szydłowka 4 lata pracowała w
        Radiostacji..Dla mnie to wiele wyjaśnia.
        • robiq Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 28.11.05, 11:38
          To własnie powinno wyjaśniać dlaczego dostała tyle czasu antenowego. W
          Radiostacji odwalala kawal dobrej roboty. Widac, ze przedmowczyni nie sluchala
          dawnej Radiostacji i sadzi, ze kiedys to radio bylo takie jak teraz, czyli hip
          hopolowe i nijakie, nic bardziej mylnego... Widze, ze pewnie bede w
          mniejszosci, ale ja Agnieszke Szydłowską lubię. Dziwne jest to, że jakoś nikt
          nie przepada za nowymi prowadzącymi Trójki, którzy dołączyli się po zmianach,
          np. Dariusz Bugalski, w jego stronę też płynie sporo głosów krytyki. Może to
          nie kwestia ich profesjonalizmu, tylko przyzwyczajenia słuchaczy. Słucham też
          prawie każdego programu Kaczkowskiego, Kosińskiego czy Niedzwiedzkiego, a
          jednak Szydłowską też lubię. Cóż, kwestia gustu, jeszcze nie słyszałem o
          osobie, którą by wszyscy lubili.
    • Gość: astat 'nie mogę się przekonać' IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 22.11.05, 12:00
      No i znowu wchodzimy na gusty...
      Przecież tak można w nieskończoność i o każdym. Temu się podoba, innemu nie.
      Może spróbujmy jakoś rozszerzyć temat z personalnego na ogólniejszy.
      Według mnie wszystko zasadza się na osobowości dziennikarza. Takie niemodne
      słówko jak charyzma też nieźle pasuje. I wtedy bez względu na to jaki np.
      rodzaj muzyki prezentuje dana osoba albo jakie ma poglądy czy nawet jaki głos i
      jakie poczucie humoru - słuchacz temu 'czemuś' ulega, wciąga się, czeka na
      audycje, poszerza czasem horyzonty, że tak górnolotnie napiszę. Pewnie, że
      profesjonalizm się liczy. Ale przy najpiękniejszym nawet głosie radiowym (też
      zresztą kwestia gustu), dykcji, wyszkoleniu, wiedzy - bez osobowości będzie to
      tylko dobry rzemieślnik. Którzy to akurat lepsi przynajmniej od złych
      rzemieślników:)) A tych niemało, niestety.

Zreszta wyraźnie widać na tym forum, są radiowcy, na których audycje słuchacze
      czekają i czyhają, za którymi 'pójdą' do każdej innej rozgłośni i będą ich
      szukać na skali, których programy pamiętają po latach albo w które wsiąkają po
      krótkim czasie.
      Owszem, można słuchacza przywiązać do audycji prezentami, konkursami,
      nagrodami, ale wiadomo że ma to krótkie nogi, taki upolowany słuchacz prędzej
      czy później pójdzie tam, gdzie więcej atrakcji dodatkowych. Prawdziwie
      przywiązać do audycji (bo już chyba nie można mówić o programie jako całości,
      większość z nas słucha już kilku różnych stacji, próbuje poznać nowe itd.) może
      tylko i wyłącznie charyzmatyczny prowadzący. Jak to napisała Frida - taki,
      który potrafi stworzyć więź. A takich jak na lekarstwo...

Czytając posty nietrójkowych słuchaczy dotyczące innych rozgłośni, nie zgodzę
      się natomiast absolutnie, że to specyficzne tylko dla Trójki.
      • Gość: Frida Re: 'nie mogę się przekonać' IP: *.lunar.com.pl / *.lunar.com.pl 22.11.05, 12:25
        Zgadzam się, że wszystkie uwagi opierają sie o mój indywidualny gust.
        I zgadzam się, że prawdziwego prowadzącego czyni charyzma (charakter,
        osobowość,inteligencja, wdzięk) i tej właśnie cechy nie widzę u p.Agnieszki.

Nie wiem, jak to jest w innych stacjach radiowych. Żadnej nie słuchałam na tyle
        długo, by poznać ramówkę, redaktorów czy ulubione programy. Słucham Trójki
        rano, w pracy i wieczorem w domu. Na 6 odbiorników radiowych w domu - 5 jest
        nastawionych na 99.9:).
        Nie wiem, czy mogłabym sprecyzować, na czym polega magia tej stacji. Kiedyś
        była to specyficzna muzyka. Teraz, kiedy jest bardziej powszechna i popularna,
        wydaje mi się, że są to właśnie osobowości prowadzących (charyzmatycznych
        prowadzących:). Przeżyłam już kilka zmian w programach - przesunięcia,
        likwidacje, skracanie. Z wiekszością się nie zgadzam ale zostaję. Bo osobowości
        Trójki mnie fascynują. Dlatego tak jak kiedys wybaczyłam Orzechowi, że
        puścił "Wstań..." Ich Troje, tak i teraz z rozbawieniem słucham jak Kaczkowski
        tłumaczy się, że puszcza nową Madonnę:).

• Gość: MArCello Re: 'nie mogę się przekonać' IP: 80.51.167.* 23.11.05, 08:36
          > jeat nastawionych na 99.9:).

Czyżby Gdańsk?
    • Gość: były trójkowicz Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.wpia.uw.edu.pl 22.11.05, 15:57
      Agnieszka Szydłowska pracuje w Trójce już ponad dwa lata,pojawiła się gdzieś w
      połowie 2003 roku.Kiedyś czyli na początku była dużo lepsza ale im więcej czasu
      antenowego dostawała tym stawała się coraz niewyrazista i bezbarwna.
      • smutas13 Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 22.11.05, 20:00
        Nie słucham programów p . Szydłowskiej .
        Głos , nie odpowiedni dla radiowca .

A , są w Trójce kobiety , których słucham z wielką przyjemnością .
    • Gość: Robercik Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.chello.pl 22.11.05, 21:17
      Jest straszna. Kompletnie nie rozumiem dlaczego ma tyle programów. To jakaś
      olbrzymia pomyła.
    • opelvectra Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 22.11.05, 21:35
      Nie mam sily o niej pisac. Zgadzam sie z Toba. Probowalam sluchac, nie moge. Nie
      mowie, zeby ja wyrzucic, bo sa ludzie, ktorzy sobie cenia jej audycje, niestety
      nie rozumiem jednak dlaczego dostala tyle godzin na antenie po tak krotkim
      okresie pracy, tak jak piszesz fenomen jakis;)
      • Gość: pz Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 21:53
        Tyle godzin dla niekompetentnej osoby od niekompetentnej dyrekcji i tyle!
    • theagata Dlaczego ja sobie krzywdę robię? 22.11.05, 22:08
      Tak, słuchając pani Szydłowskiej robię sobie krzywdę, świadomie. To przez Pawła
      Kostrzewę, który wbił mi porę Trójkowego Ekspresu do głowy.
      Wiem, że TE odjechał, już na zawsze. Słucham audycji pani Agnieszki dla muzyki,
      a sama prowadząca ... cóż, nie zawsze jest tak bardzo zblazowana jak dzisiaj
      (AAAAAAAAA!!!!!!) czy 7. listopada, oj pamiętam! 8. listopada leciała z puszki
      i było normalnie! Po jej dzisiejszym `występie` wszystko mi opadło.
      • Gość: JK Re: Dlaczego ja sobie krzywdę robię? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:31
        Ale już za pół godziny "Chillout cafe" by Marek Niedźwiedzki. :) Mam nadzieję,
        że Twoje uszy wypoczną. ;)
        • theagata Re: Dlaczego ja sobie krzywdę robię? 22.11.05, 22:36
          Odreaguję dzisiaj na pewno, ale nie przy Trójce.
          pzdr
    • Gość: redbull Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.gizycko.mm.pl 22.11.05, 22:46
      Chyba bede jedyna osoba, ktora mysli inaczej od Was. Moim skromnym zdaniem Agnieszka Szydlowska jest rewelacyjna. Uwielbiam jej sluchac. Ma to "cos", co trudno mi opisac.

Ktos tu wspomnial, ze jesli pracowala w RDST to ją dyskwalifikuje. Faktycznie, gdyby pracowala w RDST teraz, to tez bym tak powiedzial. Ale Szydlowska zwiazana byla z RDST w pierwszych latach jej dzialalnosci. RDST byla wtedy radiem inne niz wszystkie. Moznaby dlugo pisac o tej rozglosni w latach jej swietnosci.
      • theagata Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 22.11.05, 23:07
        Gość portalu: redbull napisał(a):

> Chyba bede jedyna osoba, ktora mysli inaczej od Was.

Każdą regułę potwierdza jakiś wyjątek.

pzdr
      • tezurus Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 23.11.05, 02:00
        Gość portalu: redbull napisał(a):

> Chyba bede jedyna osoba, ktora mysli inaczej od Was. Moim skromnym zdaniem
        Agni
        > eszka Szydlowska jest rewelacyjna. Uwielbiam jej sluchac. Ma to "cos", co
        trudn
        > o mi opisac.
        >
        > Ktos tu wspomnial, ze jesli pracowala w RDST to ją dyskwalifikuje.
        Faktycznie,
        > gdyby pracowala w RDST teraz, to tez bym tak powiedzial. Ale Szydlowska
        zwiazan
        > a byla z RDST w pierwszych latach jej dzialalnosci. RDST byla wtedy radiem
        inne
        > niz wszystkie. Moznaby dlugo pisac o tej rozglosni w latach jej swietnosci.

Zgadzam się w zupełności. Agnieszka Szydłowska ma doksonały gust muyzczny, jest
        rozwinięta coolturalnie i co ważne! otwarta na każdą mzuyke. NIe słucham
        ogólnopolskich popularnych stacji radiowych, chodż czy Trójka jest taką, sam
        nie wiem. Ale czasami przełącze na Chillout Cafe. Lubie to co gra, bo to samo
        preferuje.
        Poza tym odbyła staż w BBC London i byłą najlepsza w marketingu RDST, nikt nie
        potrafił jej odmówić.
        O niej więcej na www.rdst.prv.pl
        • Gość: Frida Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.lunar.com.pl / *.lunar.com.pl 23.11.05, 09:38
          Ależ mi się wątek rozwinał...:).

MArCello byłes blisko;). Gdynia:)

Przyznaję, że może z ta Radiostacja byłam nieco stronnicza, ale oceniam ją (tj.
          stację) poprzez obecny program. Być może początek był lepszy, ale nie moge sie
          powtrzymac przed stwierdzeniem, że mi p.Agnieszka po prostu do Trójki nie
          pasuje.
          Nie ten głos.
          Nie odmawiam jej obycia muzycznego i otwarcia na nowości...A moze własnie na
          tym polega problem, ze puszcza wszystko... Inni maja jakąś "działkę" -
          Kostrzewa, Kydryński, Kaczkowski, Niedźwiedzki...A u Szydłowkiej brak jakiegoś
          charakteru, osobowości, specjalizacji (nie wiem, czy to własciwe słowo:).
          • un1 Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 23.11.05, 11:01
            Gość portalu: Frida napisał(a:
            A u Szydłowkiej brak jakiegoś
            > charakteru, osobowości, specjalizacji (nie wiem, czy to własciwe słowo:).

Remix. Remix jest charakterem, osobowością, specjalizacją p. Szydłowskiej.
            Remix jest bogiem. Czasem bywa energetyczny.
            • Gość: Kilof Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.chello.pl 23.11.05, 11:09
              heh, ale i tak najlepszy byłby kultowy remix :-)
          • tezurus Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 23.11.05, 11:52
            co do tego że nie ma swojej działki, moze to dobrze, znaczyłoby ( i zapewniam
            Was, że tak jest) że jest ona otwarta na każdą muze, choć wiem że klimaty z
            chillout cafe są jej najbliższe. Polecam wywiad z Pressa z Agnieszką
            Szydłowską, gdzie mówi o stacjach radiowych któe słucha, które ceni.
            • Gość: ;) Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 14:26
              tezurus napisał:

> co do tego że nie ma swojej działki, moze to dobrze, znaczyłoby ( i zapewniam
              > Was, że tak jest) że jest ona otwarta na każdą muze, choć wiem że klimaty z
              > chillout cafe są jej najbliższe. Polecam wywiad z Pressa z Agnieszką
              > Szydłowską, gdzie mówi o stacjach radiowych któe słucha, które ceni.

A cóż mnie obchodzi co ceni pani Sz.? Dla mnie jest przeraźliwie nudna, ma
              ograniczony zasób słów i niewielką wiedzę na temat np. muzyki. Taki _fachowiec_
              od radia, telewizji i kina, czyli od wszystkiego a więc od niczego.
            • theagata Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 23.11.05, 19:50
              tezurus napisał:

> jest ona otwarta na każdą muze

Ale HH w audycji alternatywnej to już chyba przesada tej otwartości.
              • Gość: Kilof Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.chello.pl 23.11.05, 22:29
                theagata napisała:

> tezurus napisał:
                >
                > > jest ona otwarta na każdą muze
                >
                > Ale HH w audycji alternatywnej to już chyba przesada tej otwartości.

wg mnie to nie przesada, bo w kazdym gatunku muzycznym (no moze prawie kazdym)
                są rzeczy wartościowe, nawet w HH

pzdr!
        • Gość: Bluesmanniak Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 23.11.05, 13:01
          tezurus napisał:
          > i co ważne! otwarta na każdą mzuyke

a to ci dopiero, ktos jeszcze to zauwazyl? ja bym na to nie wpadl...
          takich otwartych na KAZDA muzyke to w ogole ze swieca szukac, moze Mann (od
          hard-bluesa przez psychodeliczny rock i Eve Cassidy po nastrojowy smooth) a moze
          Kosiak (_wszystkie_ gatunki rocka) ale najszerzej to prezentuje chyba... Janusz
          Kosinski! Nawet wredny pop zapusci - aby sie poznecac :) Ale u Kosy to naprawde
          wszystkiego mozna sie spodziewac - rock,pop,blues,francuska,folki, nawet
          chilouto-podobne slyszalem, gdy jeszcze mogl nie po polsku...

> i byłą najlepsza w marketingu RDST
          no to jest argument :)
          • Gość: Robercik Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.chello.pl 23.11.05, 14:52
            "i byłą najlepsza w marketingu RDST no to jest argument :)"

A ile osób było w marketingu owej RDST? :)
    • stokrotka29 Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 23.11.05, 11:03
      no to jesteś sama i to nie jest chyba Twoja subiektywna opinia bo znam jeszcze
      kilku ludzi o podobnych odczuciach.Pan Andrus ,coz pewnie niedlugo mocno
      wieczorna pora zamieni sie w nocna,chyba ze juz tak jest.
      pozdrawiam :)
      • Gość: Frida Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.lunar.com.pl / *.lunar.com.pl 23.11.05, 11:17
        hehehe...
        Z tą osobowością "kultowo - remixową" - to chyba jakaś nowa religia,co?;).
        A Andrusa niedługo wyśla na "psią wachtę":(.
        Pzdr.
    • Gość: maj Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 19:40
      Uważam, że Szydłowska jest rewelacyjna - a fakt, że układa poniedziałkowy
      chillout to najlepsze, co mogło tą audcyję spotklać - wystarczy zerknąć na
      listę z ostatniego poniedziałku - M Herbert, R Murphy, P Yang, Brazilian Girls -
      taki dźwięki nie puszcza byle kobiecina co to podobno nie zna się na muzyce.
      Naprawde chciałbym sie tak nie znać jak ona.
      Jestem facetem i gorącym zwolennikiem dobrych kobiecych głosów w eterze -
      uważam, że głos Szydłowskiej to jeden z lepszych w Polsce.
      Pzdr.
      • Gość: renifer Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 22:47
        Gość portalu: maj napisał(a):

> Uważam, że Szydłowska jest rewelacyjna - a fakt, że układa poniedziałkowy
        > chillout to najlepsze, co mogło tą audcyję spotklać - wystarczy zerknąć na
        > listę z ostatniego poniedziałku - M Herbert, R Murphy, P Yang, Brazilian
        Girls - taki dźwięki nie puszcza byle kobiecina co to podobno nie zna się na
        muzyce.

To moze niech tylko puszcza ale niech się zamknie, bo kobiecina rzeczywiście
        niewiele ma do powiedzenia. Najczęściej jakies banały opowiada, coś tam plecie,
        byle gadać, panienka jest po szkole akorskiej pono, więc głos może i mieć bez
        wad ale takich panieniek jest w Polsce miliony, a w radiu przydałaby się
        jeszcze OSOBOWOŚĆ!!
      • ronron Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 23.11.05, 22:49
        To zestaw dla dzieciaków.
        • Gość: iki iki Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.aster.pl 24.11.05, 13:44
          ech, dziady.

Nigdy Policja nie będzie taka sprawna

Staraż pożarna nie będzie taka szybka

Papieros nie będzie taki smaczny
          A wódka taka pożywna

Już nigdy nie będzie takich wędlin i takiej coca-coli....
          już nigdy.

problem z wami jest taki, że szydło was przerasta.po prostu. przykład - post o otwartości muzycznej manna czy kosińskiego.
          post the agaty "hh w programie alternatywnym to już przesada". puknij się w główkę dziewczynko. a u kostrzewy hh nie było?

trzymajcie się, popaprańcy. pink floyd, king crimson & deep purple rulez, muza skończyła się w siedemdziesiątym drugim!
          • Gość: Kilof Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.chello.pl 24.11.05, 14:07
            Gość portalu: iki iki napisał(a):

> trzymajcie się, popaprańcy. pink floyd, king crimson & deep purple rulez,
            muza
            > skończyła się w siedemdziesiątym drugim!

muza to się może skończyła, ale muzyka trwa nadal i trwać będzie, kto twierdzi
            inaczej albo się nie zna albo jest upośledzony muzycznie
            • theagata Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 24.11.05, 14:40
              Gość portalu: Kilof napisał(a):

> muza to się może skończyła, ale muzyka trwa nadal i trwać będzie, kto
              twierdzi
              > inaczej albo się nie zna albo jest upośledzony muzycznie

Zgadzam się absolutnie.

pzdr.
              • Gość: iki iki Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.aster.pl 24.11.05, 14:48
                o ho ho, obca wam widzę dyskretna paleta ironii. tym gorzej dla was.
          • theagata Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 24.11.05, 14:59

> post the agaty "hh w programie alternatywnym to już przesada". puknij się w
            główkę dziewczynko. a u kostrzewy hh nie było?
            >

Dziękuję za dziewczynkę ;-)))
            Ja nie przypominam sobie HH w TE.
            A jeśli już mówimy o otwartości muzycznej to równie dobrze mógłby pojawić się
            jazz, blues, country, metal we wszelkich odmianach. Ale chyba nie o to chodzi w
            tej audycji. HH to specjalność Hirka Wrony i niech tak zostanie.

pzdr.
            • Gość: iki iki Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.aster.pl 24.11.05, 15:28
              widocznie kiepsko słuchałaś, a taką fanką TE się mienisz. ja przypominam sobie łonę, the streets, ostrego, dizzy'ego rascala, fenomena itd. itp.

a o co chodzi w tej audycji? przeczytaj sobie jej credo:
              O audycji:
              Jedynym mającym sens podziałem muzyki jest podział na dobrą i złą. Zła nas nie interesuje.
              W programie nagrania wykonawców, których dzieli stylistyka, podejście do instrumentów, spojrzenie na świat ale łączy jedno - tworzą z autentyczną pasją. Nie oglądamy ich na okładkach pism, nie są gwiazdami programów telewizyjnych, czasami są znani wyłącznie wąskiej grupie fanów.
              Zapraszam na program alternatywny.
              Agnieszka Szydłowska
              (polskieradio.pl/trojka/alternatywny/)

"HH to specjalność Hirka Wrony i niech tak zostanie."
              jazz to specjalność kydryńskiego, niech broń boże nie rusz bluesa,co przecież zdarza mu się nagminnie
              specjalność kaczkowskiego to chyba rock,a skurczybyk w każdej audycji tori amos puszcza, a ostatnio pono i z madonny się tłumaczył (sic!!!!!!)
              a niedźwiedzki ma puszczać smooth jazz czy pop/rock jak w liście przebojów? niech się zdecyduje, bo ja już schizofrenii dostaję od tego rozdwojenia jaźni.

wyrażam sprzeciw ograniczeniu
              • theagata Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 24.11.05, 15:39
                Gdy spotkam panią Agnieszkę, a być może to się zdarzy już wkrótce, to ją od
                ciebie iki iki pozdrowię bardzo serdecznie.

pzdr.
                • Gość: iki iki Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.aster.pl 24.11.05, 15:46
                  i co, dasz radę na nią spojrzeć? nie odrzuci cię? nie dostaniesz nudności/wymiotów/wysypki/paraliżu? koniecznie przekaż jej pozdrowienia ode mnie, ale obiecaj też, że powiesz jej, co o niej myślisz. szczerze. i nie chodzi o odwagę, po prostu weźmie sobie twoje uwagi do serca i się poprawi.ja też się poprawię. moralność się poprawi.ot, lepiej będzie.
          • Gość: majka Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 15:17
            > problem z wami jest taki, że szydło was przerasta.po prostu.

można się tu czasem nieźle ubawić.po prostu;-)
            • Gość: iki iki Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.aster.pl 24.11.05, 15:29
              to miłe, że potrafisz śiać się z samej siebie. nie spodziewałem się, że tego tu doczekam.
              • Gość: majka Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 15:34
                niestety dwuja z dedukcji a szkoda:-(
                • Gość: iki iki Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.aster.pl 24.11.05, 15:36
                  wstawisz mi tą dwójkę do dzienniczka i dasz klapsa? a szkoda to raczej was
                • Gość: majka Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 16:13
                  PS. miało być _dwója_, przez tę trUjkę człowiek staje się analfabetą;-(
                • Gość: belfer Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.acn.waw.pl 24.11.05, 19:24
                  A z ortografii niestety jedynka panno majko!
              • Gość: MArCello Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: 80.51.167.* 24.11.05, 15:40
                > to miłe, że potrafisz śiać się z samej siebie. nie spodziewałem się, że tego
                tu
                > doczekam.

A długo czekasz?
                • Gość: iki iki Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.aster.pl 24.11.05, 15:43
                  bardzo.
                  • Gość: MArCello Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: 80.51.167.* 24.11.05, 16:02
                    > bardzo.

i to jest właśnie zabawne, że jakiś (jakiś tam) iki iki przyznaje się, że
                    czekał latami na wyznanie (jakiejś tam) majki na temat nieistotny ... a to
                    wszyskto w wątku dotyczącym p. Szydłowskiej :)))) i to jest właśnie BARDZO
                    zabawne :D

• Gość: iki iki Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 20:23
                      aż żal odpisywać, ale niech ci będzie.
                      bardzo długo (ale to ty mówisz,że latami) obserwuję wasze wyziewy nienawiści (i niespełnienia zapewne), nadęcie i pychę. z reguły biernie, bo aż ręce opadają, jak was się, spece, czyta.ale dziś mi nic nie opadło i wdałem się w dyskusję.
                      i nie,żeby wam się dziś polepszyło, sarkazmem było stwierdzenie, że majka z samej siebie potrafi śmiać się, nic takiego spod jej palców nie wyszło, ale jej quasidowcipną i pseudobystrą ripostę próbowałem przynajmniej obrócić w żart. ja mam wrażenie, że wy się nigdy z niczego nie cieszycie, wręcz widzę wasze smutne, powykrzywiane wszelkimi odcieniami negatywnych emocji twarze (choć tu już może daję się ponieść impresjom). no bo przecież nic już nie będzie takie, jak kiedyś, wszystko jest coraz gorsze.

polecam ćwiczenia na czytanie ze zrozumieniem.cała Polska czyta dzieciom, może ktoś ci pomoże.
                      • Gość: MArCello Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: 80.51.167.* 25.11.05, 09:09
                        > aż żal odpisywać

a jednak nie możesz się powstrzymać ... i gdzie tu Twoje, jak mniemam wrodzone,
                        poczucie humoru ...

> obserwuję wasze wyziewy nienawiści

i tu mogę tylko odpowiadać za moje "wyziewy" ... zawsze mnie śmieszyło używanie
                        słowa "wasze" ... więc zapytam: a kto to "wy"?

> i nie,żeby wam się dziś polepszyło, sarkazmem było stwierdzenie, że majka ...

nie pamiętam ani jednego wcześniejszego postu majki na tym forum ... więc
                        wybacz, albo sarkazm był na wyrost, albo był niezbyt trafiony, albo to "wy"
                        i "wasze" jest ani przypiął ani wypiął ...

> ej siebie potrafi śmiać się, nic takiego spod jej palców nie wyszło, ale jej
                        qu
                        > asidowcipną i pseudobystrą ripostę próbowałem przynajmniej obrócić w żart.

no właśnie chciałem zauważyć, że udał Ci się równie dowcipny i bystry
                        żarcik ... i to tyle

rozumiem też, że będziesz próbował jeszcze coś udowadniać (bo oczywiście jesteś
                        niezaangażowany i tylko dla frajdy zaglądasz na to forum, żeby
                        pooglądać "waszą" pychę i nadęcie) ... ale daruj sobie ... możemy jedynie
                        spisać protokoł rozbieżności ... tylko po co, bo nawet pojęcie sarkazmu mamy
                        różne ...
                        • Gość: iki iki Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.aster.pl 25.11.05, 12:09
                          postaram się wytłumaczyć bardzo powoli:
                          1. odpisywanie na posty nie ma nic do poczucia humoru. wyziewy jadu - owszem, są do niego odwrotnie proporcjonalne.
                          2. większość uczestników tego forum łączy wspólna a zagorzała niechęć, nienawiść wręcz czasami, do agnieszki szydłowskiej. tworzycie więc zbiór elementów o przynajmniej jednej cesze wspólnej, stąd, choć bezpośrednio zwracałem się tylko do ciebie, mówiłem do waszego wieloelementowego zbioru. elementa - to nieźle was określa.
                          3. jeśli nawet wcześniej na forum radio się nie udzielała, to gratuluję kolejnej neofitki w obrzucaniu błotem.to taki znak naszych czasów w ogóle - przede wszystkim wytykanie wad, grzechów z przeszłości, opluwanie.
                          w kwestii twojego zgrabnego zwrotu "ani przypiął ani wypiął" odsyłam do poprzedniego punktu.
                          4. owszem, nie wszystkie żarty mi się udają, być może ten również, ale to nie zmienia całej sytuacji,nie stawia was w ani trochę lepszym świetle. cieszcie się natomiast,że nie ktoś, kto was przerasta,a byle miernota stara się was przekonać. z takimi łatwiej.
                          5. zaangażowany? w co? w radio - tak, ale z trójką, polskim radiem czy radiostacją nie mam nic wspólnego.agnieszkę widziałem tylko na zdjęciu. natomiast w kwestii waszego zaangażowania, czekam na rewanż w postaci odpowiedzi na post szydłofana.
                          6.tak, moje próby przekonania was to też pycha i nadęcie, wiem o tym.ale przynajmniej staram się przekonać do myślenia pozytywnego. jeśli wam się szydło nie podoba, to jej nie słuchajcie, jeśli jej za dużo na antenie, to zaproponujcie coś lepszego (wierzę,że potraficie. "ech, gdyby to zależało tylko od umiejętnośći..."). ja ją lubię i program alternatywny cenię sobie wyżej od ekspresu, bo szydło, mimo większego doświadczenia i wiedzy (zapewne) kostrzewy, jest w tym bardziej autentyczna (to nie jedyny mój argument, żebyście nie wpadli w gromkie "ha ha ha ho ho!" samozadowolnia). tak jak w kwestii chill out'u autentycznością i wiarygodnością bije na głowę niedźwiedzkiego.
                          7. owszem, pojęcie sarkazmu mamy różne. wy potraficie tylko sarkać.

pozdrawiam
                          • Gość: MArCello Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: 80.51.167.* 25.11.05, 13:46
                            > 2. większość uczestników tego forum łączy wspólna a zagorzała niechęć, nienawi
                            > ść wręcz czasami, do agnieszki szydłowskiej.

Błąd ... daleki jestem nawet od niechęci do Pani Agnieszki. Nie wiem skąd to
                            wywnioskowałeś, a to wrzucanie mnie do jednego worka jest wręcz wkurzające.
                            Wybacz, ale trudno się spowiadać z nieswoich występków.

> wy potraficie tylko sarkać.

Tysięczny błąd ... już nie wiem nawet co na to odpowiedzieć :(
                            • Gość: iki iki Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.aster.pl 25.11.05, 14:14
                              1.czyli jednak agnieszka w pytę? to wybacz, jeśli się pomyliłem.
                              a czy MACello i ty to jedna i ta sama osoba? bo jeśli tak, to:

"To akurat kwestia gustu. Może niczego Jej nie brakuje, ale moim zdaniem to
                              wszystko pasowało bardziej do Radiostacji a nie do Trójki ... ale zdaje się, że
                              jeśli mamy już tylko trUjkę (trochę wzorowaną na RDST) to wszystko pasi."

ta wypowiedź o sympatii nie świadczy, bo-pozwolę sobie spróbować rozwikłać skrót myślowy z tej wypowiedzi- szydło nadaje się może do obecnej trUjki. w starym, dobrym programie trzecim nie miałaby szans. a dalej jeszcze pisałeś,że rekrutować, to można ze świetnej afery, a nie z jakiejś tam radiostacji (do której ta cholerna trUjka próbuje się tak bardzo upodobnić).

jeśli tak nie jest, wyprowadź mnie z getta.

poza tym, nie będę pisał do każdego z osobna. ty być może za nią tylko nie przepadasz, inni tutaj nie cierpią, jeszcze inni może nienawidzą. ale wspólnym mianownikiem jest niechęć.chyba,że zdefiniujesz to inaczej

2. a jeśli niechęć, to jednak ty też sarkasz. jeśli choć chęć, to cofam te słowa. przecież nie jesteś na tym forum, by szydła bronić.

3.rozumiem,że do pozostałych punktów mojej poprzedniej wypowiedzi (ciut wyżej) nie masz zastrzeżeń?
                              • Gość: MArCello Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: 80.51.167.* 28.11.05, 08:43
                                > 1.czyli jednak agnieszka w pytę? to wybacz, jeśli się pomyliłem.
                                > a czy MACello i ty to jedna i ta sama osoba? bo jeśli tak, to:

wybacz ... trudno mi to zrozumieć, więc nie ustosunkuję się ...

> jeśli mamy już tylko trUjkę (trochę wzorowaną na RDST) to wszystko pasi."
                                >
                                > ta wypowiedź o sympatii nie świadczy, bo-pozwolę sobie spróbować rozwikłać
                                skró
                                > t myślowy z tej wypowiedzi- szydło nadaje się może do obecnej trUjki. w
                                starym,
                                > dobrym programie trzecim nie miałaby szans. a dalej jeszcze pisałeś,że rekruto
                                > wać, to można ze świetnej afery, a nie z jakiejś tam radiostacji (do której
                                ta
                                > cholerna trUjka próbuje się tak bardzo upodobnić).
                                >
                                > jeśli tak nie jest, wyprowadź mnie z getta.

Stwierdzam tylko, że do profilu trUjki, być może pasuje ... natomiast w byłym
                                PRIII musiała by się bardziej starać i walczyć o miejsce w eterze. Były po
                                prostu inne priorytety. Co nie znaczy, że by sobie nie poradziła w tamtych
                                realiach.

> poza tym, nie będę pisał do każdego z osobna. ty być może za nią tylko nie
                                prze
                                > padasz, inni tutaj nie cierpią, jeszcze inni może nienawidzą. ale wspólnym
                                mian
                                > ownikiem jest niechęć.chyba,że zdefiniujesz to inaczej

owszem ... zauważyłbym też, że są osoby przychylne p. Agnieszce nawet wśród
                                przeciwników trUjki

> 3.rozumiem,że do pozostałych punktów mojej poprzedniej wypowiedzi (ciut
                                wyżej)
                                > nie masz zastrzeżeń?

niekoniecznie ... nie zawsze chce mi się brnąć w jakieś ciemne zakamarki i
                                przekonywać, gdzie nie widzę szans na przekonanie adwersarza ...
                                • Gość: iki iki Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.aster.pl 28.11.05, 11:16
                                  > Stwierdzam tylko, że do profilu trUjki, być może pasuje ... natomiast w byłym
                                  > PRIII musiała by się bardziej starać i walczyć o miejsce w eterze. Były po
                                  > prostu inne priorytety. Co nie znaczy, że by sobie nie poradziła w tamtych
                                  > realiach.

PRIII już nie ma. i nie będzie, choćby na tym forum zebrałyby się zyliardy.pod jakim względem pasuje?
                                  muzycznie znacznie przerasta i to, co jest w plejliście, i takie postaci jak niedźwiedź (w tym sensie,że jest bardziej na czasie), orzech. kontynuuje linię kostzrewy poszerzając jej horyzonty. czyli jednak mogłaby sobie poradzić w PRIII? odpowiedziałeś więc na liczne wątpliwości dręczące całe rzesze tu syczących.

> owszem ... zauważyłbym też, że są osoby przychylne p. Agnieszce nawet wśród
                                  > przeciwników trUjki
                                  rozumiem, że wydźwięk postów o agnieszce jest pozytywny, wszyscy ją tutaj kochają i li dla jej własnego dobra podsuwają dobre rady od wujka."żeby była jeszcze lepsza", tak życzliwie.

> niekoniecznie ... nie zawsze chce mi się brnąć w jakieś ciemne zakamarki i
                                  > przekonywać, gdzie nie widzę szans na przekonanie adwersarza ...
                                  domyślam się, że możesz nie chcieć dyskutować o pozostałych punktach.ale możesz oznajmić to nie stosując demagogicznej retoryki.
                                  • Gość: MArCello Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: 80.51.167.* 28.11.05, 12:24
                                    > czyli jednak mogłaby sobie poradzić w PRIII?

Myślę, że jest na tyle inteligentną osobą, że potrafiłaby dostosować się do
                                    profilu jaki był w śp. PRIII ... a to, że obecnie trUjka ma inne ramy i na co
                                    innego kładzie nacisk to inna para kaloszy ...

> odpowiedziałeś więc na liczne wątpliwości dręczące całe rzesze tu syczących.

to moje prywatne zdanie i wcale nie musi być zbieżne z innymi "tu syczącymi"
                                    (włączając iki iki)

> > przekonywać, gdzie nie widzę szans na przekonanie adwersarza ...
                                    > domyślam się, że możesz nie chcieć dyskutować o pozostałych punktach.ale
                                    możesz
                                    > oznajmić to nie stosując demagogicznej retoryki.

przygadał kocioł garnkowi ... demagogia pierwszej klasy to używanie słowa "wy"
                                    w prawie każdym zdaniu :P

> > owszem ... zauważyłbym też, że są osoby przychylne p. Agnieszce nawet wśr
                                    > ód
                                    > > przeciwników trUjki
                                    > rozumiem, że wydźwięk postów o agnieszce jest pozytywny, wszyscy ją tutaj
                                    kocha
                                    > ją i li dla jej własnego dobra podsuwają dobre rady od wujka."żeby była
                                    jeszcze
                                    > lepsza", tak życzliwie.

widzę, że nie dogodzi ... ja nie jestem niechętny p.Agnieszce, a zmuszasz mnie,
                                    żebym to udowadniał w każdym zdaniu, a ja nie mam dłużej na to ochoty ... nie
                                    wierzysz, Twoja sprawa.
          • ronron Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 24.11.05, 16:04
            Mnie też Szydłowska przerasta, bo chciałbym wiedzieć? ;)
            • Gość: iki iki Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 20:12
              owszem, w tym, że nie poniża się do płytkiego obsmarowywania innych na forach.w tym, że pracuje w radiu, a nie wyładowuje frustracje, strugając eksperta od wszystkiego, z muzyką i radiofonią na czele, a przynajmniej stara się realizować w swojej pasji,a nie na forum dla frustratów (a jeśli sam(a) pracujesz w radiu,to jest to żenujące po dwakroć).no i odpowiedz na pytanie nobody_is_perfect: co jest zestawem dla dorosłych a nie dla dzieci?
              • Gość: iki iki Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.aster.pl 25.11.05, 12:11
                wciąż czekam na ten zestaw.
        • nobody_is_perfect Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 24.11.05, 16:55
          A może jakiś przykład zestawu dla dorosłych?
          • Gość: szydłofan Nowi ludzie są potrzebni IP: *.sonofon.dk 24.11.05, 19:41
            Czytam te posty i wydaję mi się, że część z was pracuje w Polskim Radiu i nie
            możecie przeboleć, że przyszedł czas na młodych i zdolnych. Słuchałem
            Szydłowskiej w Radiostacji - (leniwa niedziela do spółki z Noviką o ile się nie
            myle) i była to jedana z moich ulubionych audycji w tej rozgłośni. Nie wiem
            czego się czepiacie - głos ładny, kontakt ze słuchaczami jest, inteligencji i
            urody (choć to w radiu się nie liczy) je nie brakuje. Lepiej przyzwyczajcie
            się do myśli, że za jakieś 5 lat trójka będzie zupełnie inna i pojawią się nowi
            lepsi od was. Tacy goście jak Kaczkowski i Niedźwiedż powinni mieć etat do
            końca życia, ale młodych powinno pojawić się zdecydowanie więcej - a Szydłowska
            pokazuje, że to jest możliwe. I to na tyle. I wiecee co? Właśnie słucham Szydło
            i jest super. Nara ćwoki
            • Gość: Kapral Re: Nowi ludzie są potrzebni IP: 80.51.232.* 25.11.05, 08:43
              Nie masz pojęcia o radiu i wygłaszasz tu jakieś brednie. Takie beztalencie jak
              Szydłowska to sie nadaje ale jedynie na sztniarkę w podrzędnym małomiejskim
              lokalu gastronomiczno-rozrywkowym.
              To co Szydłowska wyprawia w radiu - tego się nie da słuchać. Jest to postać
              całkowicie tragiczna. Spodobała się dyrektorowi i jest to co jest. Nie mam nic
              przeciw młodym tylko ci młodzi musza być zdolni i ciekawi osobowosciowo.
              Bylejacy ludzi z bylejakich stacji nie powinni nigdy trafić do Trójki. Niestety
              w przypadku Szydłowskiej - stało się... Ze szkodą dla stacji rzecz jasna.
              • Gość: szydłofan Re: Nowi ludzie są potrzebni IP: *.sonofon.dk 25.11.05, 11:43
                Nie masz pojęcia o radiu i wygłaszasz tu jakieś brednie - Wiesz na pewno?

Szydłowska to sie nadaje ale jedynie na sztniarkę w podrzędnym małomiejskim
                > lokalu gastronomiczno-rozrywkowym - (żaden argument) ta wypowiedź potwierdza
                to co powiedziałem, że przemawia przez was tylko i wyłącznie zazdrość.

Bylejacy ludzi z bylejakich stacji nie powinni nigdy trafić do Trójki - to
                może powiedz z jakiej to stacji młodzi mogą przechodzić do Trójki.

w przypadku Szydłowskiej - stało się... Ze szkodą dla stacji rzecz jasna - a ja
                się z Tobą nie zgadzam i mam do tego prawo. Całe szczęście ni tylko ja tak
                uważam.

Pozdrawiam serdecznie
                • Gość: Kapral Re: Nowi ludzie są potrzebni IP: 80.51.232.* 25.11.05, 21:15
                  A to ci powiem z jakich stacji młodzi powinni przychodzić do trojki: - przede
                  wszystkim ze stacji radia publicznego! Tam się uczy profesjonalizmu a nie
                  bełkotu do bandy gnojków (odbiorcy stacji typu eska, radiostacja itd)
                  Wiecej nie zanierzeam polemizować.
                  • theagata Re: Nowi ludzie są potrzebni 25.11.05, 23:07
                    A może lepiej, żeby nowi młodzi po stażu odbytym właśnie w Trójce w niej już
                    pozostawali. Oczywiście tylko ci najlepsi! Bez przynoszenia złych nawyków
                    nabytych gdzie indziej.

pzdr.
                    • Gość: Kapral Re: Nowi ludzie są potrzebni IP: 80.51.232.* 26.11.05, 10:14
                      mysle, ze to także dobry pomysł.
                  • Gość: OOOo Re: Nowi ludzie są potrzebni IP: *.sonofon.dk 26.11.05, 15:32
                    Kolego widać jakie masz blade pojęcie o zdobywaniu doświadczenia radiowego. W
                    Radiu Publicznym teraz młodzi to mogą kubki myć, albo podniecać się zrobioną
                    sondą. Na dodatek w radiu publicznym dalej uskutecznia się metodę pan
                    prowadzący + pan realizator - więc młodzi nawet realizacji się nie nauczą. Jak
                    nie usiądziesz za konsoletą i nie sklecisz po raz pierwszy w życiu na żywo 5
                    zdań do mikrofonu i nie pobawisz się suwakami to się nie nauczysz. PR nie daje
                    takiej szansy. A RDST dawała i widać tego efekty m.in. u Szydłowskiej. Misja
                    Radia Publicznego hehehe!!!!
                    • Gość: OOOo Re: Nowi ludzie są potrzebni IP: *.sonofon.dk 26.11.05, 15:36
                      I żeby być precyzyjnym - mówiąc o Radiostacji mam na myśli jej najlepsze lata.
                      Czyli wtedy kiedy naczelnym był wasz ukochany 3kowy Metz. (Za Sity też było
                      super)
                      • theagata Re: Nowi ludzie są potrzebni 26.11.05, 15:59
                        Gość portalu: OOOo napisał(a):

> Za Sity też było super

A potem już nie słuchałam.

pzdr.
            • Gość: MACello Re: Nowi ludzie są potrzebni IP: 80.51.167.* 25.11.05, 09:28
              > Słuchałem Szydłowskiej w Radiostacji

Ja też tam Jej słuchałem ... i bardzo mi się podobało jak tam prowadziła
              audycje. No, może czasem miewała mądre wynurzenia, ale trochę nie przystające
              do profilu audycji ... (proszę nie traktować tego jako zarzut)

> Lepiej przyzwyczajcie
              > się do myśli, że za jakieś 5 lat trójka będzie zupełnie inna i pojawią się
              nowi lepsi od was.

Ja też jestem zdania, że rotacja jest potrzebna, ale nie na zasadzie łapanki.
              Słuchałem swego czasu bardzo namiętnie Radia Afera ... jakie tam mają młode,
              zdolne i wyszczekane (w dobrym tego słowa znaczeniu) kadry ... tylko wyciągnąć
              po nie rękę.

> Nie wiem
              > czego się czepiacie - głos ładny, kontakt ze słuchaczami jest, inteligencji i
              > urody (choć to w radiu się nie liczy) je nie brakuje.

To akurat kwestia gustu. Może niczego Jej nie brakuje, ale moim zdaniem to
              wszystko pasowało bardziej do Radiostacji a nie do Trójki ... ale zdaje się, że
              jeśli mamy już tylko trUjkę (trochę wzorowaną na RDST) to wszystko pasi.

• Gość: iki iki Re: Nowi ludzie są potrzebni IP: *.aster.pl 25.11.05, 12:28
                > Słuchałem swego czasu bardzo namiętnie Radia Afera ... jakie tam mają młode,
                > zdolne i wyszczekane (w dobrym tego słowa znaczeniu) kadry ... tylko wyciągnąć
                > po nie rękę.

oj, gdzieś dzwonią... ciekawe, w której parafii?

a bardziej poważnie - jeśli aż tak dobrzy, zaraz ktoś po nich rękę wyciągnie. być może już aferowiczów trójkowi "headhunterzy" nasłuchiwali? ale dlaczego w takim razie nic z tego nie wynikło?

już zupełnie poważnie - ja też słyszałem,że afera jest bardzo dobra, jeszcze tego nie sprawdziłem. ale póki co nie jest stacją kultową. a stara radiostacja była otoczona kultem wśród warszawiaków z mojego pokolenia (20-30). tak jak dla pokolenia 40-latków (ale nie tylko) kultowa była niegdyś trójka.
                a jeśli wasze zdanie o radiostacji opiera się na tym, co nadają teraz, to żałujcie, że przegapiliście coś zjawiskowego. ja z kolei chciałbym pamiętać trójkę z lat 80., początku 90.
                w swoim dobrym czasie wśród stacji "młodzieżowych" (ten cudzysłów to taki baaardzo spory) radiostacja nie miała nawet cienia konkurencji. skąd więc trójka miała brać nowych ludzi? od tych gorszych??
                • Gość: MArCello Re: Nowi ludzie są potrzebni IP: 80.51.167.* 25.11.05, 13:38
                  > a bardziej poważnie - jeśli aż tak dobrzy, zaraz ktoś po nich rękę wyciągnie.
                  być może już aferowiczów trójkowi "headhunterzy" nasłuchiwali? ale dlaczego w
                  takim razie nic z tego nie wynikło?

Sprawa jest prosta ... starzy nie potrzebują tak dobrej kokurencji w jednej
                  redakcji ;)

a bardziej poważnie - trUka odkąd zmieniła profil (radio towarzyszące bez
                  audycji autorskich) po prostu nie potrzebuje już takich elokwentnych i
                  zorientowanych prezenterów ... a starzy (którzy jeszcze prowadzą nocne audycje)
                  z wiekiem się wykruszą (bo nie można ich ruszyć, a te audycje jeszcze są, tylko
                  dlatego, że starzy jeszcze nie mają dość).

> a jeśli wasze zdanie o radiostacji opiera się na tym, co nadają teraz, to
                  żałuj
                  > cie, że przegapiliście coś zjawiskowego. ja z kolei chciałbym pamiętać trójkę
                  z
                  > lat 80., początku 90.

po pierwsze primo - uwolnij się od wszędobylskiego słowa "wasze" a będzie i
                  wszystkim łatwiej dyskutować ;)

po drugie primo - miałem szczęście załapać się na końcowe momenty "kultowej"
                  RDST i dłuższy okres "kultowetowej" Trójki i tylko co mogę powiedzieć z żalem,
                  że bardzo łatwo i szybko można spieprzyć wszystko przy odrobinie determinacji i
                  szczypcie niekompetencji ...
              • ronron Re: Nowi ludzie są potrzebni 25.11.05, 14:58
                Szczerze mówiąc nie bardzo widzę podobieństwa między "starą" Radiostacją, a
                "nową" Trójką. Może mnie jakoś nakierujesz? Bo chyba nie masz na myśli obecności
                Szydłowskiej w obu stacjach? O ile mnie pamięć nie myli, tam była bardziej od
                kultury, a z samą muzyką niewiele miała wspólnego.
            • Gość: szydłofan Re: Nowi ludzie są potrzebni IP: *.sonofon.dk 25.11.05, 12:55
              Aha i jeszcze dla krytyków co to na robieniu radia się niby znają. Jakoś was
              nie słysze. Spróbujcie poprowadzić coś - wtedy zdacie sobie sprawę z klasy
              Szydłowskiej.
              • Gość: ;) Re: Nowi ludzie są potrzebni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 12:59
                Gość portalu: szydłofan napisał(a):
                Spróbujcie poprowadzić coś - wtedy zdacie sobie sprawę z klasy
                > Szydłowskiej.

gdy się to czyta, ręcę opadają...
                • Gość: natak Re: Nowi ludzie są potrzebni IP: *.sonofon.dk 25.11.05, 15:09
                  O patrzcie! Kolejny mądry z patentem na racje. Tylko dziwnie się skłąda, że Ci
                  którzy krytykują to najczęściej jakieś niezrealizowane beztalencia. Nie mowie o
                  tych, którzy krytykują "konstruktywnie" Najłatwiej obrazić.
                  • Gość: OOOo Re: Nowi ludzie są potrzebni IP: *.sonofon.dk 25.11.05, 15:13
                    A ta Szydłowska to taka okropna o jezus maria. I z buzi jej nieładnie pachnie i
                    dlatego przeszkadza mi. I to pewnie się tam załapała po znajomości. Jak to
                    możliwe, że taka gowniara ma tyle czasu. Powinna latać z mikrofonem i sondy
                    robić, a nie programy. Do czego to podobne. I kocham Polskie Radio Program
                    Trzeci. OOOo
    • theagata Myśliwiecka 3/5/7 24.11.05, 23:59
      Dzisiaj. Byłam i widziałam. Doświadczyłam występu pani Agnieszki na żywo w
      postaci wstępu do koncertu. Ciekawa jestem jak teraz będę ją odbierać przez
      radio. Już w poniedziałek tego doświadczę.
      • Gość: iki iki Re: Myśliwiecka 3/5/7 IP: *.aster.pl 25.11.05, 12:30
        i jak wrażenia audiowizualne?

przekazałaś jej moje pozdrowienia i swoje przemyślenia na jej temat?
        • Gość: miśka do przeinteuktaulizowanuch IP: *.chello.pl 26.11.05, 00:01
          Smutne jest to,że są ludzie, którzy doceniają tylko to co znają. Szydłowska
          jest mistrzem w swoim fachu. Każdy, KAŻDY, kto w to wątpi jest zabawnym
          słuchaczem. I dodam więcej- głupcem, który zakopał się w historii.
          • Gość: ;) Re: do przeinteuktaulizowanuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 00:22
            a jak u Ciebie z kulturą miśka, ale jak się ma takiego _mistrza_ to chyba w
            porządku?
          • ronron Re: do przeinteuktaulizowanuch 26.11.05, 00:33
            W jakim fachu mistrzem jest Szydłowska?
          • Gość: Kapral Re: do przeinteuktaulizowanuch IP: 80.51.232.* 26.11.05, 10:18
            mistrzem w nudzeniu i opowiadaniu głupot. To co ona prezentuje to jest
            słowotok. Spróbujcie zrozumiec o czym ona mówi, spróbujcie sparafrazować jej
            wypowiedź. Spróbujcie wydobyć esencję z jej wypowiedzi. Zapewniam - nie uda się
            wam. Dlaczego? odpowiedz jest prosta: ona sprzedaje garsc słów, które nic nie
            znaczą i tak w prawie kazdym wejsciu antenowym.

Dodatkowo mysle, ze sposób w jaki zwracasz sie do forumowiczów jest
            nieodpowiedni. Więcej nie bede pisac, bo nie mam ochoty cie obrazac.
            • theagata Sedno sprawy 26.11.05, 11:31
              Gość portalu: Kapral napisał(a):

> To co ona prezentuje to jest słowotok.
              > sprzedaje garsc słów, które nic nie
              > znaczą i tak w prawie kazdym wejsciu antenowym.
              >

Tak. Właśnie tego u pani Agnieszki nie lubię, to mnie strasznie drażni.
              Ale i tak będę słuchać. Ze względu na muzykę.

pzdr.
          • Gość: Kapral Re: do przeinteuktaulizowanuch IP: 80.51.232.* 26.11.05, 10:25
            Jeszcze dodam, że wg mnie reprezentujesz pokolenie ludzi wychowanych na tej
            dziwnej "masie", produkowanej przez stacje typu eska, radiostacja. Wsrod tego
            pokolenia nie istnieje pojecie kultury, wyczucia itd.
            To dziwne pokolenie i materia niezwykle ciekawa dla socjologów. Być może
            pojawią się jakieś naukowe opracowanie dot. tej grupy ludzi...
            • Gość: wierna słuchaczka Re: do przeinteuktaulizowanuch IP: *.proxy.astra-net.com 26.11.05, 13:11
              Lepsze mała osobowość, zła polszczyzna i polip w nosie niż sztuczne szczęki
              Sznuka albo Podmiotko. To jest brzmienie!

Lepszy też skromny w wyrazie Orzech niż udający intelektualistę Baron.
              Jego poranne złote myśli to prawdziwe majstersztyki. Pseudoibtelektualnybufon.

• Gość: radiosłuchacz wierna słuchaczko ? ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 19:59
                Kiedyś , ty też będziesz miała sztuczne szczęki .
                Nie obrażaj ludzi .
                Widać z kulturą u ciebie na bakier .
              • Gość: Kapral Re: do przeinteuktaulizowanuch IP: 80.51.232.* 27.11.05, 18:04
                hahah no to nieźle masz zaburzony właściwy ogląd rzeczywistości. Sczerze
                współczuję.

Tak właściwie to to co piszesz nie wymaga komentarza - samo jest dla siebie
                najlepszym komentarzem, aczkolwiek może warto coś dodać...

Merytorycznie to sobie nie podyskutujemy także pozostaje mi życzyć ci szybkiego
                zejścia bo widzę, że bardzo się męczysz na tym świecie. Dla pocieszenie: myślę,
                że tam będzie ci jeszcze gorzej...
                Miłego dnia.
              • Gość: Kapral Re: do przeinteuktaulizowanuch IP: 80.51.232.* 27.11.05, 18:08
                no i nie dziwie sie ze nie lubisz Barona. Jeśli żarty, które on prezentuje
                dochodzą do ciebie po 2 tygodniach, to twoj stosunek do prezentera jest
                uzasadniony.
                Proponuje przerzucić sie na radio ma ryj.
              • unma Re: do przeinteuktaulizowanuch 27.11.05, 18:23
                głupia wierna_sluchaczka.............hihihihihihi
                • theagata Re: do przeinteuktaulizowanuch 27.11.05, 22:51
                  A gdy już pani Agnieszka będzie stara i brzydka to wierna_słuchaczka zrobi jej
                  krzywdę. Tak, tego można się spodziewać po wiernej_słuchaczce.
    • theagata Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 01.12.05, 00:16
      Tak. Jednak potrafi pani Agnieszka czasami bez zbędnego słowotoku. I gdyby
      jeszcze kącik hh nie był za bardzo przydługi to dzisiejsza (już wczorajsza)
      byłaby cała naprawdę przyjemna w słuchaniu.
      Poza tym co powyżej było tak jak bym chciała, żeby zawsze było w Trójce
      po 20-tej - minimum słów maximum muzyki, tak wybranej jak dzisiaj, z
      zaangażowaniem, to się czuje.

pzdr.
    • Gość: endengo Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 20:54
      Wypowiadało się kilka osób, których opinii zawsze jestem ciekaw (a kto to taki,
      wiedzą zainteresowani), więc i mnie skusiło.

No cóż, spory nt. P.Szydłowskiej toczą się nie tylko na tym forum, i nie dziwi
      brak kompromisu (a po cóż tyle dialektyki, spróbujmy dysputy konstruktywnej -
      namawiał Platon; no nie, u nas to nie przejdzie...). Bo z jednej strony mamy
      dość ciekawą muzykę, z drugiej: osobowość rozwodnioną w rozwlekłym czasie
      antenowym, zmuszoną do odwalania chałtury. Ja bym rozdzielił audycje autorskie
      (PA) od narzuconych obowiązkiem wynikłym ze stosunku pracy (mpmixer). Jeśli
      chodzi o głupawe konkursy, nikt, powtarzam nikt, nie mógłby zrobić z tego
      radiowej perełki - ot, mamy robotę do wykonania. I myślę, że brak odczucia tej
      różnicy, który widzę u większości, w jakimś (dla mnie wystarczającym) stopniu
      potwierdza profesjonalizm tej pani.

Gdyby brać pod uwagę tylko PA, nie mam zastrzeżeń - problem powstaje w
      zetknięciu z WPD czy mpm. Myślę, że wiele z nas w pracy stanęło pod pręgierzem
      obowiązku. I co wtedy zrobić? Odmówić, czyli wymigać się z pracy, za którą
      jesteśmy wynagradzani? Nie dziwię się, że w takiej samej sytuacji Pani S. nie
      odmawia - bo najzwyczajniej w świecie nie może.

Jeśli więc czepiamy się głupoty, którą naszpikowane są audycje, to efekt raczej
      klasycznego "jakość przechodzi w ilość". Ja wiele razy stawałem w obronie
      P.Szydłowskiej - do momentu wywiadu z grupą Skalpel (o czym pisałem w osobnym
      wątku). Teraz jestem w kłopocie, bo pojawiły się nowe, ewidentne
      objawy "zamęczenia radiem": złe dopasowanie długości utworów. Złapałem na tym
      Panią S. już 3 razy, być może ktoś był lepszy...

Co do osobowości: pamiętam czasy, gdy P.Olejnik chwaliła się, że Program 3
      to "radio osobowości". Dziś mamy polityczną poprawność, która wdarła się we
      wszystkie dziedziny życia, nie omijając radia. I jej skutki: brak autorytetów,
      atomizacja, promowanie typów "miernych ale wiernych". W imię fałszywego
      poczucia bezpieczeństwa temperuje się tych, którzy oryginalnością wybijają się
      ponad szary tłum - ale to tylko moje, poboczne uwagi, być może oderwane od
      tematu. W każdym razie cieszmy się z tego, co mamy, bo może być jeszcze
      gorzej.
      • Gość: Kapral Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: 80.51.232.* 01.12.05, 23:14
        Prosimy o jakieś konkrety bo z twojej opinii nie wynika zbyt wiele...
        Wiem, że świat nie jest jaskrawy, ale uwazam, że warto wypowiadac się w sposób
        kategoryczny, jednoznaczny.
      • theagata Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 02.12.05, 01:44
        Gość portalu: endengo napisał(a):
        >
        > W każdym razie cieszmy się z tego, co mamy, bo może być jeszcze gorzej.
        >

Z tym się nie zgadzam. Nie chcę się cieszyć niedoskonałością (czyt. miernością)
        czegoś o czym wiem, że mogłoby być dobre gdyby tylko komuś się chciało, gdyby
        komuś poza słuchaczami też zależało żeby właśnie takie było.

pzdr.
        • Gość: endengo Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 17:04
          Konkrety słychać w dni powszednie od 18.00...
          A tak poważnie: nie chciałbym pisać konkratnie np. "Szydło z Trójki" - bo po
          pierwsze, nic to nie da, a po drugie: zwyczajnie lubię Program Alternatywny.
          Gdy omawiane pasmo zajmował Kostrzewa, nie widziałem problemu, bo P.Szydłowska
          nie rozmieniała się na drobne. Lecz po prawdzie, gdybym miał wybierać,
          wskazałbym Wielkiego Programatora.

Programy interaktywne są miłe w odbiorze, ale piekielnie trudne do prowadzenia.
          Szydłowska daje sobie radę, co oczywiście nie wystarcza, by zyskała
          miano "osobowości". Czego brakuje? Może po prostu osobowości...
          Słychać, że wpada w rutynę, której nie wypełnia elokwencja ani wiedza. Podczas
          środowych quizów filmowych jakoś nie słychać, by znała się na rzeczy - a niby
          pracowała w misięczniku "Film". Nie dodaje komentarza do utworów, skąpi
          anegdot, unika osobistych uwag... Chyba starczy tych konkretów.

Co do końcowego zdania mojej opinii: ja też się nie zgadzam.

• theagata Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 03.12.05, 16:52
            Gość portalu: endengo napisał(a):
            >
            > Gdy omawiane pasmo zajmował Kostrzewa, nie widziałem problemu, bo
            P.Szydłowska
            > nie rozmieniała się na drobne.
            > Programy interaktywne są miłe w odbiorze, ale piekielnie trudne do
            prowadzenia.
            > > Szydłowska daje sobie radę,
            >
            >

Dla mnie rozwiązanie problemu jest (prawie) proste - Programowi Alternatywnemu
            potrzebna jest nowa `osobowość`. Pani Agnieszka nie musiałaby się rozdrabniać.
            To byłaby podwójna korzyść, a może nawet poTrójna.

pzdr.
            • theagata Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 11.01.06, 22:09
              Po dzisiejszej audycji pomyślałam sobie, że dawno
              o pani Agnieszce nie rozmaialiśmy i może być jej
              przykro, że już się nie interesujemy jej dokonaniami.
              A dzisiaj było naprawdę wesoło:
              1. No otwórz się pudełeczko żebym mogła przeczytać
              tytuł utworu.
              2. Nie chce mi się odpowiadać na pytania zadane
              w konkursie o The Strokes.
              A potem jednak podjęła się tego jak się okazało
              karkołomnego zadania i zupełnie wyłożyła się na
              włoskim nazwisku jednego z członków zespołu.
              A to wszystko na totalnym luzie, bardzo szczerze
              pani Szydłowska prezentuje swój tumiwisizm.

have fun
              • Gość: divad Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: 217.153.180.* 13.01.06, 14:13
                akurat w tym tyg mialem okazje sluchac PA bo do tej pory olewalem go bo nie
                podobal mi sie dobor muzyki. prawde powiedziawszy nie sluchalem trojki od czasu
                gdy TE zostal skrocony do 1godz bo wtedy w jakis niewytlumaczalny dla mnie
                sposob program Kostrzewy zmienil sie dobrego alternatywnego na kaszaniasty
                mainstreamowy (mysle ze intuicyjnie kazdy sie polapie co mam na mysli). potem
                przejela ten czas antenowy AS i jakos tez nie przekonalem sie do tej
                propozycji. ale chyba powroce przed odbiornik miedzy 20 a 21 bo okazuje sie
                jest to calkiem przyjemna chwila na antenie. i osoba AS nie bedzie tu
                przeszkoda a wrecz przeciwnie... bo prawde powiedziawszy o wiele bardziej
                atrakcyjny jest dla mnie sposob prowadzenia audycji przez Agnieszke niz
                przydlugawe gledzenie np. Kaczkowskiego. a najwazniejszy atut to muzyka - to co
                proponuje AS jest po prostu dla mnie duzo ciekawsze niz inne audycje. dla
                przykladu moge podac chillout po 23ciej. muzyka Niedzwiedzkiego jest delikatnie
                rzecz biorac dla mnie niestrawna, niby chillout ale jakis taki badziewny. to co
                puszcza Metz to czesto gesto jakies nieporozumienie. jedynie Orzech niekiedy
                potrafi cos zeserwowac odkrywczego.
                i jeszcze jedno: jesli ktos nie lubi hiphopu i podobnych klimatow to niech
                sobie wlacza radio tylko wtedy gdy audycje maja Kaczkowski (chociaz pamietam
                jeszcze 'zachwaszczone' kawalki z sobotnich godzin popoludniowych...),
                Kydrynski, Mann i ktos tam jeszcze. i niech nie krytykuje pojawianie sie hh na
                antenie trojki bo trojka to nie jest radio "ponad30latkow". rownie dobrze
                moglbym napisac ze gdy slysze na antenie Deep Purple to mi sie robi niedobrze.
                i ciekawe jaka bedzie wowczas wasza reakcja? mysle ze niezbyt pozytywna. sa
                rozne audycje i kazdy moze sobie cos dla siebie znalezc a propozycja powrotu
                do "programu III" jest dla mnie zwykla pomylka.
                dziekuje za ewentualna uwage:P
                • theagata Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 13.01.06, 14:39
                  Gość portalu: divad napisał(a):

> akurat w tym tyg mialem okazje sluchac PA bo do tej pory olewalem go bo nie
                  > podobal mi sie dobor muzyki.

Tak. W tym tygodniu było ok. Nawet muszę tutaj pochwalić panią Agnieszkę,
                  bo mnie miło zaskoczyła. Płytą tygodnia był najnowszy album The Strokes.
                  Żadna rewelacja w stosunku do poprzednich produkcji tego zespołu, a nawet
                  ośmielę się stwierdzić, że to pierwszy zawód tego roku. I podczas gdy inni
                  radiowcy niemal pieją z zachwytu pani Szydłowska wstrzymała się od
                  jakiegokolwiek komentarza. I to była słuszna koncepcja. Dla mnie jest to
                  bardzo wymowne. W tym przypadku najlepszym komentarzem był brak komentarza.

have fun
                  have fun
                  • Gość: Andrzej^ Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.dnet.local / 87.239.0.* 13.01.06, 16:29
                    Tak naprawdę, Trójkę odkryłem dopiero jakieś 1, 5 roku temu. Wiecie co
                    zakochałem się w niej. Dla mnie to teraz najlepsza w Polsce stacja radiowa. Ma
                    to coś ma klimacik
                    A co do Szydłowskiej uważam że jest super, nie wiem czemu się jej czepiacie.
                    Dla mnie jest jedną z najlepszych w Trójce... ma to coś, umie przyciągnąć uwagę
                    i wytwarza fajny klimacik... no i oczywiście muzyka którą gra- genialna
                    Fakt... jeszcze się taki nie narodził co by każdemu dogodził... ale pisanie
                    obraźliwych sformułowań, w stosunku do kogokolwiek jest nie na miejscu.
                    Mam wrażenie że Wy tutaj (przynajmniej w większości) nie akceptujecie zmian,
                    pragniecie by czas zatrzymał się w miejscu, by wszystko było takie jak w
                    latach 80-tych, czy 90-tych. Ale niestety wszystko się zmienia, czas płynie a
                    nie stoi w miejscu... ja mam wrażenie, że Wy nie wsłuchujecie się w treść
                    audycji ale krytykujecie wszystko bo nowe. Krytykujecie nowych redaktorów
                    Trójki, bo przyszli po reformie, bo reprezentują tą nową Trójkę. Nie ważne czy
                    reprezentują lepszy poziom niż „stara gwardia” czy nie, dla Was ważne jest
                    tylko jedno trzeba skrytykować, olać, obrzucić błotem bo reprezentują nowe
                    oblicze Programu Trzeciego Polskiego Radia.
                    Pozdrawiam
                    • behemot87 Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 13.01.06, 16:33
                      To nie jest Program 3 PR, tylko trUjka (ewentualnie trójka).
                    • theagata Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 13.01.06, 16:34
                      Gość portalu: Andrzej^ napisał(a):

> Tak naprawdę, Trójkę odkryłem dopiero jakieś 1, 5 roku temu.

Więc masz słaby punkt odniesienia i dlatego trudno jest ci zrozumieć
                      o czy MY tutaj dyskutujemy.

have fun
                      • Gość: divad Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.chello.pl 13.01.06, 18:43
                        a ja mam Ten (legendarny i kultowy juz punkt odniesienia, w ktorym wszystko
                        bylo fantastyczne(sic!?)...) punkt odniesienia i "Andrzej" ma sporo racji
                    • theagata Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 13.01.06, 19:16
                      Gość portalu: Andrzej^ napisał(a):
                      >
                      >Wy nie wsłuchujecie się w treść audycji ale krytykujecie wszystko bo nowe
                      >

Z tym akurat się nie zgadzam wcale.

have fun
                      • theagata Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 18.01.06, 23:06
                        Jutro koncert więc tylko 3 dni Programu Alternatywnego.
                        W tym tygodniu to akurat nie pani Agnieszka wyprowadziła mnie
                        z równowagi ale nowe hasło przewodnie które się pojawiało w
                        połowie P.A. Dotychczas brzmiało Program Alternatywny, a teraz???
                        Wszyscy już je dobrze znają więc nie będę powtarzać ble ble :(

have fun
                        • Gość: kujon Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.sonofon.dk 02.02.06, 23:48
                          > ale nowe hasło przewodnie które się pojawiało w
                          > połowie P.A. Dotychczas brzmiało Program Alternatywny, a teraz???
                          > Wszyscy już je dobrze znają więc nie będę powtarzać

A mogłabyś jednak powtórzyć? Bo ja długo już nie słuchałem PA, a ciekawi mnie to nowe hasło. Z góry dziękuję.
                          • theagata Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 22.02.06, 00:00
                            Gość portalu: kujon napisał(a):

> A mogłabyś jednak powtórzyć? Bo ja długo już nie słuchałem PA, a ciekawi
                            mnie to nowe hasło. Z góry dziękuję.

to jest ogólnotrujkowe "twoja radość słuchania".
                            ostatnio coraz rzadziej słucham PA. ale dzisiaj znowu mnie podkusiło.
                            i usłyszałam ciekawostkę w postaci "mamy gościa w studiu" po czym okazało się
                            że gość jest z puszki a pani Agnieszka przprowadza z nim wywiad (na żywo!?).
                            o co jej chodziło? po co ta szopka?

have fun
                    • Gość: MArCello Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: 80.51.167.* 19.01.06, 10:25
                      > Mam wrażenie że Wy tutaj (przynajmniej w większości) nie akceptujecie zmian,
                      > pragniecie by czas zatrzymał się w miejscu, by wszystko było takie jak w
                      > latach 80-tych, czy 90-tych. Ale niestety wszystko się zmienia, czas płynie a
                      > nie stoi w miejscu... ja mam wrażenie, że Wy nie wsłuchujecie się w treść
                      > audycji ale krytykujecie wszystko bo nowe. Krytykujecie nowych redaktorów
                      > Trójki, bo przyszli po reformie, bo reprezentują tą nową Trójkę. Nie ważne
                      czy
                      > reprezentują lepszy poziom niż „stara gwardia” czy nie, dla Was waż
                      > ne jest
                      > tylko jedno trzeba skrytykować, olać, obrzucić błotem bo reprezentują nowe
                      > oblicze Programu Trzeciego Polskiego Radia.

Są tacy co krytykują i są tacy co chwalą ... więc używanie słowa
                      grupującego "Wy" mija się z celem ...
                      Program Trzeci to było dobre radio, ale ktoś wolał zmienić target, czyli z
                      polskiego na nasze, wymienić słuchaczy ... co z punktu widzenia biznesowego
                      jest niemałą rewolucją i może zakończyć się klapą ... co zresztą stało się w
                      postaci trUjki za dnia. Trudno też powiedzieć, że dla "Nas" czas zatrzymał się
                      w miejscu ... słucham obecnie radia Afera, gdzie jest dość sporo hh i jakoś na
                      to nie narzekam. Bo przecież nie chodzi o to, żeby co drugi utwór to była
                      piosenka Mieczysława Fogga (choc z drugiej strony choć raz mógłby się pojawić
                      także pan Mieczysław ;)
                      Jeśli Chodzi o krytykowanie wszystkiego i wszystkich to zdaje się nie jest to
                      ogólna tendencja na tym forum. Nawet nie powiedziałbym, że ktytykuje się
                      tylko "nowych" w trUjce. Konia z rzędem temu, kto poda link (na tym forum),
                      gdzie krytyka dotyczy np. pana Roberta (o trudnym nazwisku, którego nie będę
                      nawet próbował przytoczyć ;) żeby nie wtopić ... pozdrawiam krajana :)

> Tak naprawdę, Trójkę odkryłem dopiero jakieś 1, 5 roku temu.

Niewątpliwie dalej nie ma konkurencji dla trUjki na rynku ogólnopolskim ... tym
                      gorzej dla rynku ...

pzdr,
                      • Gość: Andrzej* Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.dnet.local / 87.239.0.* 20.01.06, 00:15
                        Są tacy co krytykują i są tacy co chwalą ... więc używanie słowa
                        > grupującego "Wy" mija się z celem ...

Chciałbym zwrócić uwagę że nie napisałem „w większości”, a więc nie odnosi się
                        to do wszystkich na tym forum. Nie grupuje więc.

> Program Trzeci to było dobre radio, ale ktoś wolał zmienić target, czyli z
                        > polskiego na nasze, wymienić słuchaczy ... co z punktu widzenia biznesowego
                        > jest niemałą rewolucją i może zakończyć się klapą ... co zresztą stało się w
                        > postaci trUjki za dnia.

Tu akurat też sie nie zgadzam w tym roku po raz pierwszy, od czasu gdy są
                        prowadzone badania rynku radiowego Trójka zdobyła najwięcej nowych słuchaczy z
                        pośród wszystkich stacji radiowych. Co raz więcej także internałtów słucha
                        także Trójki i w śród nich nastąpił w roku 2005 znaczny wzrost słuchalności
                        Choć oczywiście nr 1 ciągle jest RMF (no i trójce ciągle daleko do RMF-u ale
                        znacznie bliżej niż z przed reformy) dlatego mówienie że ta operacja zakończyła
                        się klapą nie prawdziwe.

Niewątpliwie dalej nie ma konkurencji dla trUjki na rynku ogólnopolskim ... tym
                        >
                        > gorzej dla rynku ...

Tu masz racje... trójka jest jedyna w swoim rodzaju. Ma klimacik i jest
                        bezkonkurencyjna. Ale oczywiście jestem za by powstawało jak najwiecej takich
                        stacji radiowych jak Trójka, albo lepszych... Konkurencja zawsze dobrze
                        oddziałowuje na rynek, lepiej i fajniej było by więc dla nas- słuchaczy.

Pozdrawiam
                        • Gość: MArCello Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: 80.51.167.* 20.01.06, 12:15
                          > Tu akurat też sie nie zgadzam w tym roku po raz pierwszy, od czasu gdy są
                          > prowadzone badania rynku radiowego Trójka zdobyła najwięcej nowych słuchaczy
                          z
                          > pośród wszystkich stacji radiowych. Co raz więcej także internałtów słucha
                          > także Trójki i w śród nich nastąpił w roku 2005 znaczny wzrost słuchalności
                          > Choć oczywiście nr 1 ciągle jest RMF (no i trójce ciągle daleko do RMF-u ale
                          > znacznie bliżej niż z przed reformy) dlatego mówienie że ta operacja
                          zakończyła
                          > się klapą nie prawdziwe.

Zdaje się nie ma żadnych badań ilu słuchaczy przybyło a ilu odeszło od suchania
                          danej stacji w rozbiciu na poszczególne audycje czy pory dnia. Niewątpliwe
                          trUjka dzienna wg założeń dErekcji jest typowym radiem towarzyszącym, czyli nie
                          ma z założenia być ani ambitna ani tworzona z jakimś szczególnym klimatem. Ot,
                          ma nie przeszkadzać w pracy. Być może tak jest i może to nawet nabija słupki,
                          ale przez to stacja jest klonem pozostałych stacji.
                          Nie przeceniałbym też wzrostu słupków trUjki, bo jak łatwo wyliczyć ten wzrost
                          jest ani duży ani stały. Stałą bazę około 5% to i miał PR3.
                          Do tego gdyby przeprowadzić rozumną ewolucję radia to może udałoby się też
                          zachować część starych i wiernych słuchaczy? I choćby z tego powodu naczelnikom
                          stacji należy się pała z biznesu! W zamian za "starych" słuchaczy trUjka
                          znalazła "młodych", którzy są bardziej podatni na częstsze zmiany
                          częstotliwości na skali i nie są tak przywiązani do tego co im tam brzęczy koło
                          ucha.
                          I myślę, że największy błąd w założeniu to przyrównywać trUjkę do np. RMF-u. Bo
                          jeśli chcemy poziom i niepowtarzalny klimat to nie będziemy mieli słupków, i na
                          odwrót. To zasadnicza różnica między PR3 a trUjką, która w jakiejś części chce
                          być podobna do RMFu.
                          • Gość: Frida Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:06
                            Zgadzam się całkowicie. Ta próba dociagnięcia do RMFki czy Zetki tylko trójce
                            szkodzi. Nie pobije jej w dziedzinie radia towarzyszacego (cokolwiek to
                            znaczy)...ale przeciez nie musi!!!
                            Chodzi o zachowanie indywidualnosci i klimatu stacji inteligentnej. Dlatego nie
                            mam zastrzezenia do programow po 20.
                            Przeciez nikt nie chce, zeby radio pozostawalo niezmienne przez wieki. Ale
                            jesli wprowadzac zmiany to z glowa.
                            Nie rozumiem tej pseudo-pogoni za sluchalnoscia. Wydaje mi się, że lepiej mieć
                            i sznować grupę stałych słuchaczy (malą ale wierną) niż "stawać w konkury" z
                            popularnymi fm-kami...i w gruncie rzeczy nikogo nie zadowolić.
                            • Gość: Andrzej* Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.dnet.pl 20.01.06, 19:29
                              Słuchajcie no tak... porównywanie Trójki do RMF FM to błąd. Trójka skierowana jest do bardziej ambitnych słuchaczy, do ludzi oczekujących od radia czegoś więcej niż tylko przebojów. Właśnie Trójka taka jest... jeśli ktoś porównuje Trójkę za dnia do tego co jest w RMF, czy radiu Zet, czy do typowego radia towarzyszącego to się grubo myli. To znaczy że nie słuchał chyba dawno ani RMF-u ani Zetki.
                              Po za tym Trojkę do stacji komercyjnych nie da się też porównać: bo to tak jak by porównać „Rzeczpospolitą” z „Faktem” no ni jak się nie da.
                              Trójka stylem i charakterem dopasowała się do obecnych czasów... gdzie wszystko dzieje się szybko, dynamicznie, gdzie potrzebujemy szybkich zwięzłych informacji. A zatrzymać się mamy czas dopiero wieczorem. Wtedy tak naprawdę można siąść i rozsmakować się w radiu, zwolnić. Taka właśnie jest Trójka. Za dnia dynamiczna ( co nie oznacza, że pusta nie ambitna) wieczorem taka by można się było w niej rozsmakować.
                              A co do danych o słuchalności to, podał je portal www.wirtualnemedia.pl
                              • theagata Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać 21.01.06, 23:06
                                Gość portalu: Andrzej* napisał(a):

> Po za tym Trojkę do stacji komercyjnych nie da się też porównać:
                                >

Antyradio jest bezkonkurencyjne.

have fun
    • zbyszu Kwiatek pani A. Szydłowskiej 02.02.06, 20:30
      "A tę płytę (chodziło o album "3maj z nami") będzie można wygrać u nas od
      PONIEDZIAŁKA" (A. Szydłowska, 2.02.2006, godz 20.22, Program alternatywny)
      • Gość: majka Re: Kwiatek pani A. Szydłowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 20:32
        może od Jacka Poniedziałka;-)
      • szakal35 Re: Kwiatek pani A. Szydłowskiej 02.02.06, 20:55
        zbyszu napisał:

> "A tę płytę (chodziło o album "3maj z nami") będzie można wygrać u nas od
        > PONIEDZIAŁKA" (A. Szydłowska, 2.02.2006, godz 20.22, Program alternatywny)
        Naprawdę tak powiedziała i nie poprawiła się?Słucham,ale,jak widać,niezbyt
        uwaznie;-)
      • theagata Re: Kwiatek pani A. Szydłowskiej 02.02.06, 23:37
        zbyszu napisał:

> od PONIEDZIAŁKA" (A. Szydłowska, 2.02.2006, godz 20.22, Program
        alternatywny)

no ładne kwiatki;)
        zbyszu gratuluję czujności.
        dzisiaj nie słuchałam. T. Kin zjadł swój ogon.

have fun
    • Gość: aa Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 19:57
    • Gość: .. Re: Szydłowska z Trójki - nie mogę sie przekonać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 23:14

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka