Dodaj do ulubionych

Dziennikarstwo Anny Laszuk

15.03.06, 21:33
Zdumiała mnie wypowiedź Anny Laszuk, która stwierdziła, że Jarosław Kaczyński
prześcignął nawet Andrzeja Lepera w obrażaniu Leszka Balcerowicza.

Dotychczs sądziłam, że dociekanie prawdy, ustalanie jej, nie jest dla nikogo
obrazą. Tym bardziej, że są zaangażowane w to osoby wybrane w demokratycznych
wyborach.Ale może Pani Laszuk nie ufa demokracji,wszystko na to wskazuje.

Pewnie, gdyby wygrała wybory Platforma Obywatelska, miałaby stuprocentowe
zaufanie do demokracji.

Jej przegląd prasy ma szczególny charakter, nie zawsze w dobrym tonie.
Osiągnęła "szczyt doskonałości", gdy kiedyś wyśmiewając się mówiła
"o jednojajowej republice".

Wówczas zastanowiło mnie, jak to się stało, że ta kobieta pracuje w radio.

Przedstawiając artykuły prasowe wyśmiewa polityków, udaje, że się krztusi ze
śmiechu.

Reasumując, wydaje mi się, że to właśnie z tych względów pani Laszuk nie
jest osobą kompetentną do wystawiania politykom świadectwa moralności ani
też mogącą oceniać ich walory intelektualne.

Obserwuj wątek
    • Gość: shocking truth Re: Dziennikarstwo Anny Laszuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 22:34
      joanna0001000 napisała:

> Zdumiała mnie wypowiedź Anny Laszuk

Zdumiało mnie to :-)

Najlepszy komentarz do tej histerii wokół Balcerowicza:

galba.blox.pl/2006/03/Leszek-B-Guru.html

Ja dzisiaj słyszałem, jak komentowali wypowiedź Zawiszy na temat CASE. Zresztą
      słowo komentarz to w tym przypadku za dużo powiedziane :-)
      Standard w rynszTOKu.
    • joanna0001000 Re: Dziennikarstwo Anny Laszuk 17.03.06, 08:28
      Dlaczego.....

"BlogFM Jakub Janiszewski" był nadany przez "Gilberta" - 13.03.06.

W zestawieniu tematów jest pod datą - 16.03.06.

Czy to ma jakieś szczególne znczenie ? Ciekawe jakie?
    • rolo111 Re: Dziennikarstwo Anny Laszuk 17.03.06, 20:35
      Balcerowicz nie jest geniuszem ekonomicznym ani żadnym liberałem. Po pierwsze w
      1. roku jego rządów PKB Polski spadł o 25% (chyba rekord świata), po drugie zaś
      podniósł on składki na ZUS z 45 do 48 %! O ile mi wiadomo to liberałowie raczej
      są skłonni do obniżania podatków i obciążeń parapodatkowych. Dlaczego nikt w
      dyskusji, debacie publicznej na temat "dokonań" Balcerowicza o tym nie wspomina?
      • Gość: mis Re: Dziennikarstwo Anny Laszuk IP: *.136.rev.vline.pl 18.03.06, 01:18
        A kto ma wspominac?Widzisz chyba juz dosyc wyraznie jak glebokie sa wspolne
        korzenie "galaktyki"Michnika i calej reszty wirtualnej demokracji pl.Wystarczy
        ze ktos cokolwiek zlego powie o Balcerowiczu,a media w Polsce i w Niemczech wyja
        jednym glosem.Nie wolno krytykowac samego jadra ukladu,bo to jest dla nich
        zagrozenie.To straznik ich geszeftow.A dla nas to ma byc guru,niepdwazalny
        autorytet nie tylko ekonomiczny,ale i moralny.Chodzaca cnota jedyna w swoim
        rodzaju.Prawie jak Michnik.Jemu i 'j'ego otoczeniu zawdzieczamy ze ogromna
        pauperyzacja spoleczenstwa przekroczyla bariere absurdu.20 mln Polakow zyje za
        ok. 700zl miesiecznie.A liberalowie owszem probuja obnizac podatki,ale tylko te
        bezposrednie.Dla kogos,kto dostaje wyplate w kwocie np.1000 zl jaka to
        roznica,czy placi 19 czy 15% ?Natomiast wlasnie posrednimi,ukrytymi podatkami
        wyrownuja straty w budzecie,bo te dotycza wszystkich.Koszmarnym wprost
        przykladem moze byc wysokosc skladki ZUS.Aby napedzic kapitalu rodzacym sie
        prywatnym funduszom emerytalnym,ta wlasnie wzrosla w szybkim czasie prawie
        dwukrotnie.Czy sie liczyli z tym ze ogromna ilosc jednoosobowych firm splajtuje?
        Czy ci wspaniali ekonomisci nie przewidywali ze spowoduje to eksplozje
        bezrobocia?Oczywiste jest,ze tak.Ale oni Polske i Polakow maja gleboko w
        d.....,dla elyt liczy sie tylko interes wielkich korporacji,bo to z nich kapie
        im do kieszeni.Jesli ktos wierzy,ze placac podstawowa,ale przeciez ogromna
        skladke na ZUS bedzie mial godna emeryture,to albo jest wielkiej wiary,przez to
        naiwny,albo poprostu glupi.Klamstwo,obluda,obluda i klamstwo-to cala zawartosc
        zbioru ludzi z otoczenia politycznego Balcerowicza.Rozwoj gospodarczy kraju.Jaki
        rozwoj,skoro tylu ludzi zyje bardzo skromnie,zeby nie rzec w nedzy.Rozkradziono
        badz zniszczono wszystko co mialo jakas wartosc.Tak sie rozwinelismy,ze mamy 500
        mld dol.dlugu wewnetrznego,100 mld dlugu zewnetrznego,zniszczony przemysl
        lekki,stoczniowy,maszynowy,stalowy,itd.itd.az do spodu.Niedlugo trzeba bedzie
        sprzedac ostatnia poduszke dziecku spod glowki,tak jest wspaniale prowadzone
        gospodarstwo,jakim jest nasz wspolny dom.Z tych pieknych nowych zagranicznych
        firm ,Polska nie ma prawie nic.Jedynie pracownicy maja zajecie i wyplate,ktora w
        80% trzeba oddac wspanialym ekonomistom w lapy,aby mogli zaplacic odsetki od
        kredytow,ktore zaciagneli,by ta karuzela sie krecila.
    • joanna0001000 Re: Dziennikarstwo Anny Laszuk 23.03.06, 06:28
      Zwracam się z nadzieją, że jest Pani osobą kompetentną.
      Panowie redagują blogFM i w związku z tym pozwolę sobie zwrócić uwagę na link
      z dnia 19.03.06. Tekst zawiera bowiem błędy gramatyczne, stylistyczne i
      ubogie słownictwo:
      - gramatyczne: (cytuję) „ tą szaloną podróż” ( ma być „tę”)
      -stylistyczne: rozpoczęcie zdania spójnikiem ”bo”
      -ubogie słownictwo: używanie tych samych wyrazów w bliskim sąsiedztwie (pytany).
      Link z 22.03.06. jest niepoprawny pod względem interpunkcyjnym.

Najbardziej rozśmieszyło mnie jednak zdanie, które brzmi jak najbardziej serio,
      choć znając pana Janiszewskiego, powinno mieć w jego zamierzeniu wydźwięk
      humorystyczny, cytuję:
      ”Andrzej Lepper wieczorem na antenie Radia Maryja oświecił nas, co robić żeby
      ustabilizować sytuację w Polsce”( brak przecinka przed „żeby”)

W taki to więc dziwny i niespodziewany sposób mogliśmy dowiedzieć się, co TOK
      FM zawdzięcza i Radiu Maryja, i Andrzejowi Lepperowi. Bardzo nam miło i
      jesteśmy wdzięczni za uznanie.
      A jeżeli chodzi „o oświecenie” byłabym bardzo wdzięczna, gdyby ktoś pouczył
      osoby redagujące blogFM, co do zasad poprawności językowej.
      Z takimi „redaktorami” rzeczywiście nie zbudujemy IV RP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka