Dodaj do ulubionych

Po co słuchacie Trójki ?

IP: 172.16.3.* 04.07.03, 12:17
Przeczytałem wątek o dziennikarzu działu sportowego, czy zawsze gdy
ktokolwiek się "zająknie" w radiu ( w Trójce ) musicie robić z tego dramat ?
Codziennie w każdej stacji prezenterzy popełniają dziesiątki mniej lub
bardziej razących błędów, czy prezenterzy Trójki to ludzie inni ? Skoro
ciągle wpisujecie tu swoje uwagi to chyba znaczy, że słuchacie. Proponuję
założyć osobny forum ludzi ciągle krytykujących Trójkę, zdominowaliście swoją
nudna krytyką całe forum. Ludzie, czas pogodzić się z tym, że czasy się
zmieniają, ludzie i pomysły też, czas te zmiany zaakceptować albo jesli Wam
się nie podobają zrezygnować z Trójki na rzecz innej stacji, proste prawda ?
Powiecie, że w Polsce nie ma dobrej stacji ? Mi się nowa Trójka bardzo
podoba, ma wiele ciekawych elementów jest zróżnicowana i dynamiczna.
Jestem "za"...
Obserwuj wątek
    • Gość: Lesiek Re: Po co słuchacie Trójki ? IP: 195.205.139.* 04.07.03, 12:37
      Gość portalu: Krytyczny słuchacz napisał(a):

> Przeczytałem wątek o dziennikarzu działu sportowego, czy zawsze gdy
      > ktokolwiek się "zająknie" w radiu ( w Trójce ) musicie robić z tego dramat ?

Nie zawsze. Ja tu na przykład broniłem nawet Mariusza Rokosa przed
      niesprawiedliwymi lub tylko czepialskimi atakami.

> Ludzie, czas pogodzić się z tym, że czasy się
      > zmieniają, ludzie i pomysły też, czas te zmiany zaakceptować albo jesli Wam
      > się nie podobają zrezygnować z Trójki na rzecz innej stacji, proste prawda ?

Widzi Pan, ja się nie jestem w stanie pogodzić z tym, że czasy się zmieniają w
      taki sposób, że niekompetencja wypiera kompetencję, a gorsze obyczaje - lepsze.
      Wiem tylko, że kiedy wiadomości sportowe w Trójce przygotowywali dziennikarze
      Redakcji Sportowej Polskiego Radia, były one na wielokrotnie wyższym poziomie
      merytorycznym, językowym i pod względem kultury osobistej, niż później, kiedy
      je zaczęła przygotowywać ekipa Michała Olszańskiego. Tyle.
    • Gość: JPZ Re: Po co słuchacie Trójki ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.03, 14:59
      > Proponuję założyć osobny forum ludzi ciągle
      > krytykujących Trójkę,

Jak na razie forum "Radio" powstało dzięki słuchaczom
      Prgogramu Trzeciego. Kiedy AJK zaczynał "duży wątek"
      forum "radio" nie istniało (duży wątek" trzeba było
      założyć w forum "Kultura"). "Radio" zostało utworzone
      przed adminów z uwagi na bardzo dużą ilość wpisów w
      "dużym wątku" i w innych, dotyczących Trójki/trUjki

Ale jeśli się Panu taka sytuacja nie podoba - proszę się
      zwrócić do adminów forum. Albo nie czytać wątków
      poświęconych trUjce. Nie będzie się Pan denerwował.
      Proste, prawda?

> zdominowaliście swoją
      > nudna krytyką całe forum.

Setny raz powtórzę: a broni ktoś słuchaczom innych stacji
      wpisywać się tutaj? Nasza wina, że tego nie robią?

Jeśli zaś ktoś się nudzi przy lekturze... Wyjścia są dwa:
      założyć arcyciekawy wątek (tego Pan nie zrobił - założył
      Pan bodaj piętnasty wątek o dokładnie takiej samej treści
      jak 14 poprzednich, zakładanych przez Atmowego czy
      Lumbulaka) albo nie czytać nudnych wątków (tego też Pan
      nie zrobił).
      Proste, prawda?

> jesli Wam się nie podobają zrezygnować
      > z Trójki na rzecz innej stacji, proste prawda ?

Jeśli tylko nie będę musiał płacić abonamentu - w jednej
      chwili. Na razie państwo zmusza mnie do płacenia. Skoro
      płacę - wymagam. Bo mam takie prawo. Podobnie jak prawo
      swobody wypowiedzi, gwarantowane mi przez Konstytucję.
      Proste, prawda?

> Mi się nowa Trójka bardzo podoba,
      > ma wiele ciekawych elementów jest
      > zróżnicowana i dynamiczna.
      > Jestem "za"...

I Pańskie prawo. A ja "przeciw". To moje prawo. I
      wszystko jest fajnie, bo ja się Pana nie czepiam, że Panu
      się podoba. Tylko nie rozumiem, dlaczego Pan się czepia
      mnie (czy innych słuchaczy), dlatego, że mnie (czy nam)
      się nie podoba.

Proste, prawda?

JPZ
    • bald Re: Po co słuchacie Trójki ? 04.07.03, 16:38
      Chociaż jestem dość sceptycznie nastawiony do osób, które przez cały czas
      oddają się krytyki Trójki czy też "trUjki", chciałbym jednak tutaj po części
      godzić się z "krytycznym...", a po części również z "JPZ". Dlaczego? Krytyczny
      miał co nieco racji z tym pędem czasów, a co za tym idzie również ze zmianami,
      które dokonują się na polu tzw. kultury masowej. Co by nie mówić, takie medium
      jakim jest radio jest przejwaem kultury masowej, nawet jeżeli trafia do 5%
      ogółu słuchaczy. Jednak nie mogę się zgodzić z "Krytycznym" jeżeli chodzi o
      jego ocenę opinii na forum. "JPZ" ma rację - kto nie chce, niech nie czyta.
      Jednego jestem pewien, od krytycznego pisania o Trójce, gorzej na pewno tam nie
      będzie, a - kto wie - może ktoś "decydujący" przeczyta jedną czy drugą opinię i
      spojrzy na to co robi nieco innym okiem?

Demokracja, a taki chyba panuje ustrój w naszym kraju, gwarantuje każdemu
      swobodę wyboru, między innymi również swobodę stacji radiowej, któej słucha.
      Jeżeli ta swoboda skutkuje krytyką - wszystko jest OK, pod warunkiem, że jest
      na pewnym poziomie elegancji. Wypisywania na forum różnych niesmacznych opinii
      o pewnych ludziach "Trójki" na pewno nie przynosi chwały piszącym, a może w
      pewien sposób dotykać zainteresowanych.

Moim zdaniem - tu zgodzę się z "JPZ" - Trójka próbuje zmienić swój wizerunek,
      acz nie do końca jej to wychodzi. Przyznam, że nowe pomysły, które miały tą
      stację uatrakcyjnić spowodowały, że z "wiecznego i wiernego" słuchacza Trójki
      stałem się słuchaczem "wybierającym", czyli wyszukującym specjalne,
      interesujące mnie audycje. Przykład - "Histtoria jednej piosenki", "Kawałki
      MURu", wszelkie autorskie auducyje M. Niedźwieckiego, P. Stelmacha, P.
      Kaczkowskiego czy P. Stelmacha, no i rozrywka pod znakiem
      artur.andrus@radio.com.pl. A może po prostu już wychodzę z "targetu" Trójki i
      wchodzę w pasmo dla osób półkę wyżej? Mam nadzieję, że nie bo mam dopiero 26
      lat.

Cóż, forum właśnie jest od tego, żeby pisać co się myśli, nawet jeśli nie do
      końca są to tezy, z którymi się zgadzamy, czyż nie? Na tym polega tolerancja,
      której tak brakuje na wielu płaszczyznach naszego życia....
      • Gość: Krytyczny słuchacz Re: Po co słuchacie Trójki ? IP: 172.16.3.* 04.07.03, 17:20
        Jasne, ja bardzo szanuję to co piszecie, to Wasz wybór ale... zastanówcie się
        po co to robić ? Zarzucono mi, że jestem 15 osobą naśmiewającą się z Waszych
        krytycznych opinii, OK wolę być 15 niż tysięczną zrzędzącą osobą. Może należy
        coś zrobić a nie tylko zawalać forum kolejnymi wątkami ? Ostatnio rozmawiałem z
        jednym z dziennikarzy Trójki ( tym z "Programu trzeciego jeszcze... ) i
        powiedział, że tak naprawdę kompletnie nikt nie przejmuje się tym, co tu
        wypisujecie. Jest to próba raptem 100 ! ( nie wiem czy tylu ) osób wiecznie
        narzekających na Trójkę bo taka jest prawda. Pracuję w jednej z rozgłośni w
        Warszawie, mam kontakt z Radio Trackiem i wierzcie lub nie ( Wasz problem )
        słuchalnośc Trójki wzrosła odkąd zaszły powazne zmiany. Jeśli słuchalnośc
        wzrosła, wiadomo, że nikt nie zrezygnuje z ramówki przynoszącej większą kasę
        dla 500 niezadowolonych osób. Sorry, to radio się zmieniło i nie wróci do tego
        co było dawniej ( to nawet byłoby absurdalne )...
        Piszecie tu ciągle to samo, czepiacie się, że ktoś powiedział "zaraz"
        zamiast "za chwilę", szukacie każdej wpadki, żeby się przywalić... czas
        pogodzić się z tym. Płacisz abonament ? masz do wyboru w ramach abonamentu
        jeszcze w każdej części kraju jeszcze 5 stacji ( 1,2,Bis, Parlament i Region ),
        sorry... jak Ci się nie podoba nie ma na to wyboru !
        Trójka się zmienia, zmieniają się czasy, gusta...
        Powtarzam - "jestem za" i wiele osób się ze mną zgodzi ! Zwykle krzyczą Ci,
        którym się nie podoba... ilu Was jest ? 200 osób ?? Jednak szanuję własne
        zdanie, rozmiem zasady demokracji, pisząc wszystko co powyżej nimi się właśnie
        kierowałem.
        • Gość: obi Re: Po co słuchacie Trójki ? IP: *.icpnet.pl 04.07.03, 18:37

> Ostatnio rozmawiałem z
          > jednym z dziennikarzy Trójki ( tym z "Programu trzeciego jeszcze... ) i
          > powiedział, że tak naprawdę kompletnie nikt nie przejmuje się tym, co tu
          > wypisujecie.

To dowód na arogancję pracowników trUjki wobec słuchaczy i dowód na to, że
          słuchacz jest w trUjce postrzegany tylko i wyłącznie jako składnik słupka
          słuchalności.
          W tej sytuacji pozostaje mi serdecznie podziękować panu/pani z trUjki
          (ktokolwiek to jest) za szczerość i życzyć mu dobrego samopoczucia.
          Ja ich mam gdzieś.

> Jest to próba raptem 100 ! ( nie wiem czy tylu ) osób wiecznie
          > narzekających na Trójkę bo taka jest prawda.
          Rozumiem, że ma to dowodzić, w jakiej protestujący są mniejszości?
          Przypomnę zatem, że dostęp do internetu w kraju deklaruje góra kilkanaście
          procent ogółu ludności, z czego też nie wszyscy (nie mam danych ile) muszą być
          zainteresowani Forum na gazeta.pl.
          Radio jako środek przekazu dociera praktycznie w każdy zakątek naszego
          pięknego kraju. A słupki to słupki, każdy je będzie interpretował jak mu
          wygodnie.

> Pracuję w jednej z rozgłośni w
          > Warszawie, mam kontakt z Radio Trackiem i wierzcie lub nie ( Wasz problem )
          > słuchalnośc Trójki wzrosła odkąd zaszły powazne zmiany. Jeśli słuchalnośc
          > wzrosła, wiadomo, że nikt nie zrezygnuje z ramówki przynoszącej większą kasę
          > dla 500 niezadowolonych osób.

To, że zmiany zaszły, to widać. Nie podoba mi się to, że trUjka jako bądź co
          bądź rozgłośnia publiczna zajęła się li tylko trzepaniem kasy z durnego
          targetu, zamiast realizować nakazaną przez ustawę misję kulturotwórczą.
          Po raz n-ty przypominam, że trUjka pobiera pieniądze z abonamentu, który
          społeczeństwo musi płacić. Jeśli nie będę musiał płacić, stolec mnie będzie
          obchodzić, co w tej trUjce się będzie nadawało.

> Sorry, to radio się zmieniło i nie wróci do tego
          > co było dawniej ( to nawet byłoby absurdalne )...

Niedoczekanie...

> Piszecie tu ciągle to samo, czepiacie się, że ktoś powiedział "zaraz"
          > zamiast "za chwilę", szukacie każdej wpadki, żeby się przywalić... czas
          > pogodzić się z tym.

Nie mam zamiaru się godzić. A wpadek i niekonsekwencji szukam z lubością. Bawi
          mnie to po prostu... ot taki rodzaj rozrywki. Tym lepszy, że obecnie za
          robienie radia wzięli się ludzie, którzy mają o jego robieniu pojęcie takie
          jak ja o budowie geologicznej Plutona z ery paleozoicznej.

> Płacisz abonament ? masz do wyboru w ramach abonamentu
          > jeszcze w każdej części kraju jeszcze 5 stacji ( 1,2,Bis, Parlament i
          Region ),

Brzmi jak bełkot Prezesa Siezieniewskiego.
          Radio Parlament? "Powtórka z Rozrywki" 24h/dobę!

> sorry... jak Ci się nie podoba nie ma na to wyboru !
          > Trójka się zmienia, zmieniają się czasy, gusta...
          > Powtarzam - "jestem za" i wiele osób się ze mną zgodzi ! Zwykle krzyczą Ci,
          > którym się nie podoba... ilu Was jest ? 200 osób ?? Jednak szanuję własne
          > zdanie, rozmiem zasady demokracji, pisząc wszystko co powyżej nimi się
          właśnie
          > kierowałem.

To też bełkot - jak Atomowego.

--
          Kotlet mielony z buraczkami raz poproszę, i do tego kompot ze śliwek.
          • Gość: Krytyczny słuchacz Re: Po co słuchacie Trójki ? IP: *.stacje.agora.pl 04.07.03, 19:26
            To świadczy tylko o Waszej nietolerancji i ograniczeniach... ludzie, cofnijcie
            sie do 1980 roku, to były Wasze czasy :)
            • Gość: obi Re: Po co słuchacie Trójki ? IP: *.icpnet.pl 04.07.03, 19:55

> To świadczy tylko o Waszej nietolerancji i ograniczeniach... ludzie,
              cofnijcie
              > sie do 1980 roku, to były Wasze czasy :)

????
              Jakie moje czasy? W 1980 odwiedzałem podstawówkę i to dopiero w II klasie :-).

Szanowny Panie Krytyczny Słuchaczu! Powinien Pan podpisać się raczej jako
              Bezkrytyczny Słuchacz. Trzeba być naprawdę bezkrytycznym, aby nie widzieć, jak
              nisko upadła niemal cała polska radiofonia... Papka, papka, bleblanie, brak
              rzetelnej, jeśli w ogóle jakiejkolwiek, informacji, kasa, kasa, kasa no i
              złote przeboje ("to co lubię", chłe chłe) - to wszystko, czego się można
              spodziewać po zdecydowanej większości polskich rozgłośni (a tych Agorowych
              szczególnie :-)) ). Traktowanie słuchacza jako bezkształtnej targetowej masy i
              maszynki do wyciskania pieniędzy przypomina mi trochę niektóre złote myśli
              Ziutka Słoneczko, który (chyba to był on) zauważył ongiś, że gdy ginie
              jednostka - tak, to tragedia, a gdy giną miliony, to jedynie fakt
              statystyczny. To tak na marginesie, skoro wplątujemy w to historię.

Słuchacz już dawno przestał być słuchaczem - stał się tylko statystyką
              potrzebną wyłącznie do wymienienia NAZWY TEJ JEDNEJ KONKRETNEJ ROZGŁOŚNI
              podczas pytań ankietera z SMG/KRC. Reszta jest nieważna. No, może oprócz
              pieniążków od kochanych reklamodawców.

Polecam felieton Jacka Fedorowicza w dzisiejszej Gazecie Telewizyjnej:

www2.gazeta.pl/telewizja/1,34809,1552107.html

Żywię głęboką nadzieję, że już wkrótce to wszystko pęknie... vide Sens Życia
              wg Monty Pythona.
        • Gość: Jureek Re: Slucham trojki bo... "na bezrybiu i rak ryba" IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.03, 19:35

> Jasne, ja bardzo szanuję to co piszecie, to Wasz wybór ale... zastanówcie
          się
          > po co to robić ? Zarzucono mi, że jestem 15 osobą naśmiewającą się z Waszych
          > krytycznych opinii, OK wolę być 15 niż tysięczną zrzędzącą osobą. Może
          należy
          > coś zrobić a nie tylko zawalać forum kolejnymi wątkami ?

Co proponujesz?

> Ostatnio rozmawiałem z
          >
          > wypisujecie.

Naprawde? Jesli naprawde jest tak, jak piszesz, to zle swiadczy to o tym
          dziennikarzu. Jestem jednak optymista i wierze, ze ostali sie jeszcze w trojce
          dziennikarze, ktorzy nie wyznaja zasady, ze sluchacz jest dla radia, tylko w
          mysl staromodnej zasady "radio dla sluchacza" traktuja sluchacza powaznie.

> Jest to próba raptem 100 ! ( nie wiem czy tylu ) osób wiecznie

Moj znajomy przedsiebiorstwa po jednej i drugiej nieudanej kampanii reklamowej
          jego produktu docenil zalety badan fokusowych rynku w przeciwienstwie do
          polegania tylko na masowych badaniach statystycznych. Nastepna kampania oparta
          bardziej na badaniach fokusowych wypalila. Moze i kierujacy Polskim Radiem
          dojda do takich wnioskow i przestana lekcewazyc opinie ludzi naprawde
          kochajacych radio? Tu na forum maja takie badania fokusowe za darmo.

> Pracuję w jednej z rozgłośni w
          > słuchalnośc Trójki wzrosła odkąd zaszły powazne zmiany. Jeśli słuchalnośc

Skad wytrzasnales te liczbe niezadowolonych 500 osob? Zlecales jakies badania
          na ten temat, masz dostep do wynikow badan zleconych przez innych?
          Moim zdaniem niezadowolonych jest duzo wiecej. Nikomu wlasciwie z moich
          znajomych nie podobaja sie zmiany w trojce, ale nie pisza na forach
          dyskusyjnych, wiec i tutaj tez nie ma ich wypowiedzi.

> Sorry, to radio się zmieniło i nie wróci do tego

Przepraszam, moze jestem staromodny, ale nie widze niczego absurdalnego w
          przyznaniu sie do bledu. Co takiego absurdalnego widzisz np. w przywroceniu
          chocby symbolicznej kukulki? Odstraszylaby ta kukulka nowych sluchaczy? Ktos
          to badal? Co takiego absurdalnego widzisz w zrezygnowaniu w pasmie
          popoludniowym z plejlisty na rzecz autorskich audycji muzycznych?
          Odstraszyloby to nowych sluchaczy? Ktos to badal?

> Piszecie tu ciągle to samo, czepiacie się, że ktoś powiedział "zaraz"
          > zamiast "za chwilę", szukacie każdej wpadki, żeby się przywalić... czas
          > pogodzić się z tym.

Nie czepiam sie byle wpadki. Jesli krytykuje, to uzasadniam moja krytyke. A
          dlaczego krytykuje trojke? Bo trojki slucham. Przeciez nie bede wypowiadal sie
          na temat Zetki na przyklad, ktorej nie slucham.

> Płacisz abonament ? masz do wyboru w ramach abonamentu
          > jeszcze w każdej części kraju jeszcze 5 stacji ( 1,2,Bis, Parlament i
          Region ),
          >
          > sorry... jak Ci się nie podoba nie ma na to wyboru !

Wlasnie dlatego slucham trojki. Z braku lepszego wyboru. W ciagu dnia jestem w
          pracy, wiec i tak nie moge sluchac radia, a wieczorami da sie sluchac.

> Trójka się zmienia, zmieniają się czasy, gusta...

To banal wyniesiony do dogmatu.

> Powtarzam - "jestem za" i wiele osób się ze mną zgodzi ! Zwykle krzyczą Ci,
          > którym się nie podoba... ilu Was jest ? 200 osób ??

A skad ja o tym moge wiedziec? Ja pisze w swoim imieniu, wiem tylko tyle, ze w
          kregu moich znajomych (nie piszacych tutaj) nikomu nie spodobaly sie ostatnie
          zmiany w trojce.

> Jednak szanuję własne
          > zdanie, rozmiem zasady demokracji, pisząc wszystko co powyżej nimi się
          właśnie
          > kierowałem.

O co chodzi z tymi zasadami demokracji? Bedziemy glosowac?
          Pozdrawiam
          Jurek
        • Gość: JPZ Re: Po co słuchacie Trójki ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.03, 19:55
          > Jasne, ja bardzo szanuję to co piszecie,

A wiem Pan, cięzko się tego domyślić, kiedy się Pana czyta?

> to Wasz wybór ale... zastanówcie się
          > po co to robić ?

Wiem Pan, co? Niech Pan sobie poszpera na forum radio.
          Znowu to mamy tłumaczyć?
          A choćby dla siebie, żeby nie zachowywać się bezwolnie i
          łykać wszystko, co pod nos podsuną, bez słowa sprzeciwu
          nawet jesli mi się to nie podoba? Dobry powód? Albo żeby
          pokazać, że komuś jednak zależy na radiu dla ludzi
          inteligentnych, z inteligentnym słowem, z róznorodną
          muzyką, rzetelnie informującm, bez SMS-owych konkursików?
          Dobry powód? Albo dlatego, że mam ochotę skorzystać z
          konstytucyjnego prawa do swobody wypowiedzi? A ten powód
          dobry? Albo, żeby ludzie kierujący radiem wiedzieli, że
          ktoś im patrzy na ręce. Dobry powód? Albo dlatego, że
          ktoś się nudzi i nie ma co z czasem robić? Też dobry
          powód Albo "bo tak!". A co nie wolno?
          Ilu ludzi - tyle powodów.

> Zarzucono mi, że jestem 15 osobą
          > naśmiewającą się z Waszych krytycznych
          > opinii
          Nie zrozumiał pan. Zarzuciłem Panu, że jest Pan kolejną
          osobą, która przyłazi tu jęczeć, że my jesteśmy nudni i
          monopolizujemy forum. I że dokładnie tak samo, jak Pana
          poprzednicy, poza owymi jękami nie ma Pan nic do
          zaproponowania. Tylko hasło, że my jesteśmy nudni, że
          wszystko się zmienia i że za dużo nas tym forum. I nic
          więcej. To, że ma Pan własne zdanie o naszym proteście -
          Pana prawo. Ale to, że narzeka Pan na nudę na forum,
          powielanie wątków, a równocześnie robi dokładnie to samo
          - to już szczyt niekonsekwencji.
          Wie Pan... piętnasty raz to samo... to jest dopiero nudne!
          Teraz było wystarczająco wyraźnie?

> Może należy coś zrobić a nie tylko
          > zawalać forum kolejnymi wątkami ?
          No to niech Pan robi - to wolne forum. Na razie - zawalił
          Pan je kolejnym wątkiem, bliźniaczo podobnym do wielu
          poprzednich. I do nas ma pan pretensje?

> Ostatnio rozmawiałem z jednym z dziennikarzy
          > Trójki ( tym z "Programu trzeciego jeszcze... )
          > i powiedział, że tak naprawdę kompletnie nikt
          > nie przejmuje się tym, co tu wypisujecie.

A, przepraszam bardzo, co mnie to obchodzi? Nie jestem na
          etacie u dziennikarzy radiowych, jeśli coś robię, to dla
          siebie, nie dla nich. To raz.
          Dwa - czy "nikt"... Parę osób się przejmuje. Nie tylko
          Pan rozmawia z dziennikarzami. Pańskie "nikt" jest nieco
          nieprawdziwe. A że ktoś nie przejmuje się na tyle, by coś
          zrobić? To już jego problem - nie mój. Ja złudzeń, co do
          skuteczności protestu nie miałem i nie mam.
          Trzy - gdyby Pan cokolwiek na tym forum przeczytał
          wcześniej - miałby pan okazję poznać opinię
          protestujących słuchaczy na temat wielokrotnie
          powtarzanych tu pytań: "i co wam z tego przyjdzie?", i co
          chcecie osiągnąć?", "nikt się wami nie przejmuje".
          Nie chce mi się n-ty raz tego samego powtarzać. Tak jak
          Panu nie chciało się poznać ani historii protestu, ani
          nawet wpisów na tym forum. Więc w lenistwie 1-1.

> słuchalnośc Trójki wzrosła odkąd zaszły powazne
          > zmiany. Jeśli słuchalnośc wzrosła, wiadomo, że
          > nikt nie zrezygnuje z ramówki przynoszącej większą
          > kasę dla 500 niezadowolonych osób.

I znowu powinienem Pana odesłać do archiwum forum. Bo to
          też już n-ty raz się pojawia i n-ty raz trzeba
          odpowiedzieć, że my to doskonale wiemy. I że kijem Wisły
          nikt nie zamierza. Ale czy to znaczy, że mamy siedzieć
          cicho? Że nie wolno nam słowa powiedzieć, że nie wolno
          nam krytykować?

> Piszecie tu ciągle to samo, czepiacie się,
          > że ktoś powiedział "zaraz" zamiast "za chwilę",
          > szukacie każdej wpadki, żeby się przywalić...

Bardzo nie lubię, jak ktoś upraszczając tworzy obraz
          nieprawdziwy. Zwłaszcza kiedy owo uproszczenie wynika z
          lenistwa. A najbardziej nie lubię, kiedy ktoś czepia się
          wyskoku jednej czy dwóch osób, po czym niefrasobliwie
          rozciąga to na całą grupę, pisząc swobodnie: "bo wy...".
          I kiedy starannie pomija w takich uogólnieniach wszystkie
          zarzuty merytoryczne, wszelkie poważne i zasadne uwagi
          słuchaczy. Rozumiem, że taka selekcja jest wygodna, ale
          uprzejma ani prawdziwa nie jest.

> Płacisz abonament ? masz do wyboru
          > w ramach abonamentu jeszcze w każdej
          > części kraju jeszcze 5 stacji ( 1,2,Bis,
          > Parlament i Region ), sorry... jak Ci się
          > nie podoba nie ma na to wyboru !

Wybór jest. Mogę słuchać nawet stacji komercyjnych (Radio
          Jazz chociażby). Wyboru to ja nie mam przy płaceniu
          abonamentu. Bo zmusza się mnie do jego płacenia. Skoro go
          płacę - mam prawo do wypowiadania swojego zdania na temat
          sposobu, w jaki wydawane są moje pieniędze. I nikt nie
          może mi tego prawa odebrać.
          Obiecuję, że jeśli państwo przestanie mnie zmuszać do
          płacenia na coś, na co nie chcę płacić - zlikwiduje
          abonament albo sprywatyzuje Polskie Radio, czy choćby
          Trójkę - w ciągu minuty spakuję zabawki i powiem cześć.
          Na razie muszę płacić. A skoro płacę - wymagam. Moje prawo.

A tak przy okazji - przeszliśmy na "ty"? Jakoś nie
          potrafię sobie tego faktu przypomnieć.

> Powtarzam - "jestem za"

A ja Panu powtarzam - to Pańskie prawo. I nikt Panu go
          nie odbiera. Więc dlaczego chce Pan odebrać nam nasze
          prawo do tego, żeby się nam nie podobało? Dlaczego chce
          Pan, żebyśmy przestali pisać? Jacyś inni jesteśmy? Gorsi
          od Pana? Panu wolno, a nam nie?

> i wiele osób się ze mną zgodzi !

Nie wątpię. I co to zmienia? Demokracja nie polega na
          tym, że zdanie większości jest normą obowiązującą
          bezapelacyjnie, bez prawa do sprzeciwu. Zdanie większości
          decyduje (tak jak w sprawie Trójki), ale mniejszość ma
          prawo do głoszenia swojego zdania.
          Ja nie twierdzę, że dyrekcja Trójki nie ma prawa
          przeprowadzać zmian, które przeprowadza. Ma prawo. Panu
          mają się prawo te zmiany podobać. A ja mam prawo je
          krytykować. No, chyba, że coś się w międzyczasie zmieniło
          w Polsce i nie wolno krytykować?

> Zwykle krzyczą Ci, którym się nie podoba...
          > ilu Was jest ? 200 osób ??

Na razie Pan krzyczy - ilośc wykrzyników jest spora :-))
          A ilu nas jest? Przepraszam, nie interesuje mnie to.
          Jeśli coś robię, to dlatego, że uważam coś za słuszne, a
          nie dlatego, że wiekszość robi to samo. Mogę się mylić,
          ale mylę się na własny rachunek i chciałbym mieć prawo do
          mylenia się w sposób, który mi się podoba. Mogę?

> Jednak szanuję własne zdanie,

W to nie wątpię. To widać. Własne zdanie szanuje Pan
          bardzo. Fajnie by było, gdyby szanował Pan także zdanie
          innych. Choćby na tyle, by pozwolić im je głosić
          spokojnie, bez pretensji, że to robią. Nie musi Pan tego
          zdania podzielać. Wystarczy, że będzie Pan szanował prawo
          innych ludzi do posiadania własnego, być może odrębnego
          niż Pańskie, zdania. To tak dużo?

> rozmiem zasady demokracji, pisząc wszystko
          > co powyżej nimi się właśnie kierowałem.

W to mi trudniej uwierzyć, ale skoro Pan tak twierdzi...
          pozostaje mi przyjąć to twierdzenie.

JPZ

PS
          I niech Pan nie powtarza błędu swoich poprzedników. Niech
          Pan nie zaczyna płakać, że Pana tu obrażają, bo Pan lubi
          Trójkę. Jak już wielokrotnie pisałem: Pana prawo i nikt
          go Panu nie odbiera, a tym bardziej nie obraża
          (przynajmniej ja się staram. Bardzo.) I nie o tym
          rozmawiamy. Mogę liczyć choć na tyle zrozumienia? :-)
        • Gość: Lesiek Re: Po co słuchacie Trójki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.03, 20:12

> Jasne, ja bardzo szanuję to co piszecie, to Wasz wybór ale... zastanówcie się
          > po co to robić ? Zarzucono mi, że jestem 15 osobą naśmiewającą się z Waszych
          > krytycznych opinii, OK wolę być 15 niż tysięczną zrzędzącą osobą. Może należy
          > coś zrobić a nie tylko zawalać forum kolejnymi wątkami ?

Pewnie, że robiliśmy. Były listy do prezydenta, do KRRiT, do rządu. Były
          artykuły w prasie. Była demonstracja pogrzebowa w Warszawie. Był raport o
          zmianach, który nie doczekał się poważnej dyskusji. Mało?

>Ostatnio rozmawiałem z
          > wypisujecie.

Ciekawe. Magda Jethon się przejęła na przykład. Donosy i obelgi adresowane do
          osób związanych z protestem też wskazują, że komuś to przeszkadza.

>Jest to próba raptem 100 ! ( nie wiem czy tylu ) osób wiecznie

Sprawdź sobie, ile osób podpisało się pod protestem Tajniakowym. A to jest
          tylko niewielka część tych, co im się sytuacja w PR3 nie podoba.

Pracuję w jednej z rozgłośni w
          > słuchalnośc Trójki wzrosła odkąd zaszły powazne zmiany.

Słuchalność PR3 wzrosła na przestrzeni ostatnich paru miesięcy. Nie "od
          momentu, kiedy zaszły poważne zmiany", bo te trwają od trzech lat. Z tego co
          wiem, jeszcze parę miesięcy temu słuchalność PR3 była znacznie niższa niż przed
          zmianami. (Tak a propos, nadal nie mogę doczekać się na odpowiedzi na pytania,
          które zadałem panu Grzegorzowi w innym wątku. Może Ty więc, Krytyczny
          słuchaczu, przedstawisz mi dane Radio Tracka dotyczące PR3 w dłuższym
          horyzoncie czasowym, i to z _wszystkich_ miesięcy, a nie z tych pasujących
          akurat do tezy?D).

Jeśli słuchalnośc

Niestety, jesteśmy tego świadomi. Pytania, czy celem radia publicznego powinno
          być zarabianie kasy, już nie ma

>Sorry, to radio się zmieniło i nie wróci do tego

Jestem tego świadom niestety. W tej chwili powrotu - z wielu przyczyn - już nie
          ma. Ja nie mam zamiaru czepiać się każdego potknięcia. Ale poszczególne
          potknięcia składają się na generalny obraz.

• Gość: obi Re: Po co słuchacie Trójki ? IP: *.icpnet.pl 05.07.03, 01:23
      Pomijając nadaktywność wszelakiego trollostwa w ostatnim czasie (szczególny
      ich atak nastąpił dziś w nocy pomiędzy 00.10 a 00.30 :-) ) zastanawia mnie też
      wzmożona aktywnośc obrońców trUjki. Nie, żeby mnie to denerwowało, ale coś się
      dzieje, lub przynajmniej wisi w powietrzu.
      Zarówno na forum jak i w Tajniaku pojawiają się nowe osoby sypiące z rękawa
      danymi o słupkach słuchalności, mówiące o wspaniałościach w redakcji trUjki, o
      nowych ofertach, atrakcyjnym programie... Jak jeden mąż deklarujące, że
      dopiero co trafiły na tak ożywioną dyskusję i robiące niejako wielkie oczy na
      to, że komuś się tu trUjka nie podoba, że sami tu malkontenci.
      No fajnie, czyli zaczynamy zabawę od początku?
      Czy może to strach przed nowymi radami nadzorczymi RTV, które niechybnie się
      zbiorą i będą się "przyglądać"?
      Czy może to strach przed bliskim końcem kontraktu derektora Laskowskiego (jak
      dobrze pamiętam, to umowa była dwuletnia)?
      Jak inaczej tłumaczyć pochwalne wobec derektora głosy (personalnie)
      pojawiające się w Tajniakowej księdze gości?
      Zapewne coś jest na rzeczy. Wyniki pracy w końcu słabe (ani spodziewane 10%,
      ani tym bardziej moralne 30%, nawet do 6% nie dociągnęli), krytyka wciąż
      aktywna, choć uparcie tłumiona we wszelkiego rodzaju mediach; no to trzeba się
      pokazać, zamieszać,...
      • Gość: Krytyczny słuchacz Re: Po co słuchacie Trójki ? IP: 172.16.3.* 05.07.03, 17:36
        Nie twierdze, że mnie ktoś obraża, nie jestem zgredem, potrafię obiektywnie
        patrzeć i słuchać ale po co po raz kolejny ( tysięczny ) otwierać forum, w
        którym czepiją się Państwo "sztywniactwo" każdego przejęzyczenia. Stara Trójka
        Umarła, nie ma !!! Mogę to powtórzyć, nie ma i nie będzie, po co ta walka z
        wiatrakami, zawalanie serwera gazety tymi głupotami, może lepiej zacznijcie
        wprowadzać jakieś nowe pomysły ? Ja nie muszę bo jak mówię Trójka mi się
        podoba, słucha się tego bardzo przyjemnie. Takie podejście jest na całym
        Świecie, liczy się kasa - sorry jesli ktoś tego nie rozumie jest lekko mówiąc
        nieprzystosowany. Może powinniście zorganizować jakiś protest ( np przestać
        płacić masowo abonament ? ), jesli większośc przestanie regulować abonament
        radiowy publicznie przeprosze podając imię i nazwisko, dopóki nie zrobicie
        czegoś sensownego pozostaniecie jak dotychczas nudziarzami, zgredami i starymi
        nieprzystosowanymi dziadami ! Sorry, ta właśnie myslę !
        • Gość: obi Re: Po co słuchacie Trójki ? IP: *.icpnet.pl 05.07.03, 18:13
          Prawdę mówiąc chciałem zupełnie sobie odpuścić...
          Szanowny Krytyczny Słuchaczu! Czy Pan w ogóle przeczytał to, co się tu pisze?
          Nie mówię o moich postach, ale postach wielu piszących tu forumowiczów.
          Mam wrażenie, ze dołącza Pan do grona tych obrońców, którzy są głusi i którym
          wyraźnie przeszkadza obecność na forum wszelkich przejawów krytyki poczynań
          trUjczanych władców (i tych wyżej, i tych niżej w hierarchii).
          Popatrzmy:

> Stara Trójka
          > Umarła, nie ma !!!
          Niestety, to prawda, pogrzeb swojej ulubionej rozgłośni urządzili SŁUCHACZE w
          ubiegłym roku. Smutna to była uroczystość...
          Pisane było o tym po wielokroć.

> Mogę to powtórzyć, nie ma i nie będzie,
          No, no,... a reinkarnacja, zmartwychwstanie...? ja wciąż wierzę, choć wiara ma
          słaba jest.

> po co ta walka z
          > wiatrakami, zawalanie serwera gazety tymi głupotami, może lepiej zacznijcie
          > wprowadzać jakieś nowe pomysły ?
          Kropla drąży skałę, może trwać to wieki, ale drążyć będzie...
          Czy my zawalamy serwer Gazety głupotami? Proszę liczyć się ze słowami! Póki co
          właścicielem serwera jest Gazeta, jeśli się na to zgadza, w czym problem?
          Jakby nie chciała, nie byłoby w ogóle tego forum. Poza tym nie uważam, aby TU
          pisano głupoty (poza nielicznymi trollowatymi wyjątkami - ale nie o Pańskim
          pisaniu tu mowa).
          A pomysły? Wolne żarty! Ja się nie będę wypowiadał na ten temat, bo
          znaczniejsi ode mnie na tym forum są, którzy próbowali... niech oni głos
          zabiorą.
          Pisane było o tym po wielokroć. A także działań podjętych było niemało.

> Ja nie muszę bo jak mówię Trójka mi się
          > podoba, słucha się tego bardzo przyjemnie.
          Gratuluję i życzę dużo zdrowia.

> Takie podejście jest na całym
          > Świecie, liczy się kasa - sorry jesli ktoś tego nie rozumie jest lekko
          > mówiąc nieprzystosowany.
          Z całym szacunkiem, ale proszę nie bełkotać.
          Poza tym uważam, że mocno ubogi jest ten, dla kogo tylko kasa się liczy. Widać
          to na przykład po stanie polskiej radiofonii.
          Ja nieprzystosowany??? Czy fakt, że wierzę w bezinteresowną przyjaźń, miłość,
          i inne takie świadczy o moim nieprzystosowaniu. Tylko dlatego, że nie wyznaję
          kultu pieniądza? To jakaś brednia.

> Może powinniście zorganizować jakiś protest ( np przestać
          > płacić masowo abonament ? ), jesli większośc przestanie regulować abonament
          > radiowy publicznie przeprosze podając imię i nazwisko, dopóki nie zrobicie
          > czegoś sensownego pozostaniecie jak dotychczas nudziarzami, zgredami i
          starymi
          > nieprzystosowanymi dziadami ! Sorry, ta właśnie myslę !
          Obowiązujące w Polsce prawo każe płacić abonament. Ja prawa przestrzegam, choć
          nie uważam tego za dobre, bo czuję się pokrzywdzony. I chyba nie ja jeden.
          Stąd zatem ten obecny na forum głos oburzenia, krytyki wobec istniejącego
          stanu rzeczy. Płacę - więc wymagam. Wyznawcy kultu pieniądza powinni to
          rozumieć.

Proszę nie nazywać mnie dziadem. Do dziadostwa brakuje mi lekko licząc minimum
          40 lat :-) Po tym czasie możemy ewentualnie tę kwestię przedyskutować.
        • Gość: JPZ Re: Po co słuchacie Trójki ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 15:19
          Odpowiadamy selektywnie?? Omijamy, co niewygodne? Piszemy
          nie na temat?
          Skoro tak Pan woli.

No to lecimy
          > Nie twierdze, że mnie ktoś obraża,
          Za to Pan obraża innych: "dopóki nie zrobicie czegoś
          sensownego pozostaniecie jak dotychczas nudziarzami,
          zgredami i starymi nieprzystosowanymi dziadami"

I właściwie już tutaj powinienem skończyć, bo za
          chamstewem polemizowac się nie da.

Ale żeby wszystko było jasne:
          Jeżeli się Panu nie podoba to co piszemy - idź Pan gdzie
          indziej. Nikt Pana nie zmusza do czytania.

Zaś troska o to, jak my wyglądamy i jak wygląda nasze
          działanie brzmi w pańskich ustach lekko schizofrenicznie.
          Nie lubi nas Pan, nie zgadza się znami, a z drgiej strony
          radzi, co powinniśmy zrobić, żeby zasłużyć na pański
          szacunek. Schizofrenia, drogi Panie.
          Schizofrenia tym bardziej, że na szacunku człowieka
          pozbawionego kultury osobistej chyba nikomu nie zależy.
          Mnie w każdym razie - nie

Szczerze mówiąc w nosie mam Pańskie opnie. Jeśli Pan chce
          - może mnie pan uważać za kogokolwiek i cokolwiek.

Jak na razie wpadł Pan tutaj, popłakał, poobrażał
          rozmówców, zawalił serwer gazety kolejnym nic nie
          wnoszącym wątkiem, a właściwie powielił Pan już
          istniejące - nic nowego nie wnosząc.
          A wszystko to w poczuciu całkowitej anonimowości, bo
          nawet na tle Pana nie stać, żeby się przedstawić.

Dlatego powtórzę jeszcze raz: nie podoba się Panu to, co
          piszemy? Nie czytaj Pan. Proste. Wątki o trUjce są dość
          łatwe do rozpoznania, przy odrobinie inteligencji można
          je ominąć. Nikt Pana do ich czytania nie zmusza. Pańską
          opinię na nasz temat już poznaliśmy. Aaaaale nam Pan
          powiedziaaaaał... aaaaaleeee usłyszeliśmy....
          Więc idź Pan słuchać trUjki i nie nudź Pan.

JPZ
          j.p.zajaczkowski@interia.pl

Pogratulować trUjce słuchaczy - jak na razie żaden z
          tych, którzy trUjki bronili nie mógł powstrzymać się od
          chamskich tekstów pod naszym adresem. Niektórzy - to im
          trzeba oddać - potrafili to przynajmniej robić otwarcie,
          nie kryjąc się za nickiem. Na tyle odwagi im starczyło.
          Ale "Młody", bo to chyba on tu trafił, nie - on będzie
          chamski zza węgła, on będzie chamem anonimowym. Nie zniży
          się do rzeczowej dyskusji, będzie omijał niewygodne
          tematy, wypowiedzi - jemu wystarczy, że sobie anonimowo
          popluje. "Target", psia nędza... "etyk i elyta w
          jednym"... No, ale wart Pac pałaca - jaka stacja, taki
          "target".
          • Gość: Teresa Re: Po co słuchacie Trójki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.03, 15:55
            Gość portalu: JPZ napisał(a):

> Więc idź Pan słuchać trUjki i nie nudź Pan.

Dokładnie tak właśnie zrób jak JPZ radzi , "krytykujący" forum a nie "krytyczny
            słuchaczu" Trujki.
            pozdr.JPZ i podziwiam za okazaną cierpliwość dla biednych :))
      • Gość: obi Coś jednak wisi w powietrzu... IP: *.icpnet.pl 05.07.03, 18:18
        Tak.

Hymn pochwalny na cześć derektora Laskowskiego w Tajniakowej Księdze gości
        (polecam ciekawą lekturę!).
        Chór zwolenników obudzony na wezwanie... tylko czyje?

Zaiste, pełne dziwnych znaków na ziemi, niebie i w cyberprzestrzeni zapowiada
        się to lato...
        • Gość: Teresa Re: Coś jednak wisi w powietrzu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.03, 15:34
          Gość portalu: obi napisał(a):

> Tak.
          >
          > Hymn pochwalny na cześć derektora Laskowskiego w Tajniakowej Księdze gości
          > (polecam ciekawą lekturę!).
          > Chór zwolenników obudzony na wezwanie... tylko czyje?
          >
          > Zaiste, pełne dziwnych znaków na ziemi, niebie i w cyberprzestrzeni zapowiada
          > się to lato...

O tak, stan pospolitego ruszenia mnie również wydaje się co najmniej dziwny.Nie
          rozumiem tylko, dlaczego dopisują się do protestu Tajniaka - to nie ta
          konwencja, przecież mogą założyć swoją stronę i wyrażać aplauz. Jednak trudno
          im mówić od siebie, dlaczego im ta Trujka się tak podoba i lepiej się dopisywać
          do cudzych komentarzy.
    • Gość: steam Re: Po co słuchacie Trójki ? IP: *.one.pl / 192.168.4.* 06.07.03, 19:40
      Słucham wybiórczo ... kiedyś nie musiałam wybierać, ale czasy
      się zmieniły i zmieniło się radio.
      Ogólnie nie podoba mi się nowa formuła,
      ale nie należę do skralnych obrońców starej,
      bo uważam, że radio musi się zmieniać, ale powinno
      na lepsze, a dla mnie Trójka zmieniła się w TrUjkę.
      Myślę, że to radio nie wykorzystuje swojego największego
      atutu - tradycji. Bo, która radiostacja może się pochwalić
      np. tym, że dała Polakom muzykę rockową??
      Zmiany, które zmierzają do upodobnienia tej stacji do
      zet-ki i rmf-u prowadzą do nikąd. Bo tamte stacje też
      mają swoich wiernych słuchaczy.
      Więc jeśli coś mi sie nie podoba to wyrażam swoją opinię,
      ale proszę mi wierzyć, że na pewno nie opieram jej na pomyłce
      językowej jakiegoś redaktora.

Pozdrawiam
      s.
      • Gość: młody Re: Po co słuchacie Trójki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 19:55
        Zdecydowanie zgadzam się ze stwierdzeniami Gościa Krytycznego. Nic dodać, nic
        ująć. Gratuluję trafnej oceny i spostrzeżeń. Pozdrawiam
    • Gość: martka Re: Po co słuchacie Trójki ? IP: 80.51.244.* 08.07.03, 15:19
      Do wszystkiego, co napisali JPZ, Obi i Lesiek,
      chciałabym dorzucić tylko jedno. Proszę sie za bardzo
      nie utwierdzać w tezie, że obecny kształt Trójki nie
      odpowiada zgrzybiałym staruszkom, co to niedowidzą,
      niedosłyszą i dlatego sie czepiają. Może to i efektowna
      teza, ale nietrafiona. A na dodatek uwłaczająca młodym
      ludziom, którzy oczekują od radia czegoś więcej niż
      formuły towarzyszącej.
      • Gość: obi Deszcz leje, Laskowski szaleje IP: *.icpnet.pl 08.07.03, 21:54
        Wysyp - jak grzybów po deszczu - kolejnych obrońców trUjki - zarówno tu, jak i
        w Tajniaku (i to akurat po oficjalnym wycofaniu się z czynnego protestu)
        utwierdza mnie w przekonaniu, że coś się dzieje, a komuś trzęsą się gacie.

Powtarzane jak mantra propagandowe teksty, przytaczanie starych wypowiedzi,
        ogólne zdziwienie "nowych" - co tu się dzieje?czego wy od trUjki chcecie?
        trzeba iść z duchem czasu!banda wariatów itp. brednie, hymny i ody do
        derektorów trUjki, zachwyt nad ramówką...

Mnie zdziwiło, że niejaki pan Młody po wielu trudach odnalazł forum Gazety i
        dział Radio, o którym "nie wiedział". Rozumiem, ze derekcja pomogła odnaleźć?
        • Gość: młody Re: Dlaczego słucham Trójki ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 01:26
          JPG napisał
          Pogratulować trUjce słuchaczy - jak na razie żaden z tych, którzy trUjki
          bronili nie mógł powstrzymać się od chamskich tekstów pod naszym adresem.
          Niektórzy - to im trzeba oddać - potrafili to przynajmniej robić otwarcie, nie
          kryjąc się za nickiem. Na tyle odwagi im starczyło. Ale "Młody", bo to chyba on
          tu trafił, nie - on będzie chamski zza węgła, on będzie chamem anonimowym. Nie
          zniży się do rzeczowej dyskusji, będzie omijał niewygodne tematy, wypowiedzi -
          jemu wystarczy, że sobie anonimowo popluje. "Target", psia nędza... "etyk i
          elyta w jednym"... No, ale wart Pac pałaca - jaka stacja, taki "target".

Wczytując się w ten tekst widzę, jak panicznie boisz się osób broniących
          obecnej Trójki. No cóż, nowa ramówka coraz bardziej się podoba, a i słuchaczy
          przybywa. Co prawda nie ma jeszcze ich wiele (zaniedbania poprzednich władz
          zdecydowanie odstraszyły spore grono słuchaczy), ale z czasem ich przybędzie.
          Trójka praktycznie od nowa buduje swoją pozycję wśród młodych słuchaczy.
          Również muszę tu zaznaczyć że chyba nie do końca wiesz co to znaczy „być
          chamski” o co niesłusznie mnie oskarżasz. Zainteresowanych zachęcam do
          przeczytania tekstów w Tajniaku aby się przekonać. Pozdrawiam

• Gość: Lesiek Re: Dlaczego słucham Trójki ? IP: 195.205.139.* 09.07.03, 07:01
            Gość portalu: młody napisał(a):

> Wczytując się w ten tekst widzę, jak panicznie boisz się osób broniących
            > obecnej Trójki.

Tak, masz rację. Panicznie się boję takich ludzi jak Mądry z księgi gości
            Tajniaka. Tacy ludzie w Polsce przez 45 lat w taki sposób pisali książki do
            historii. Nie chciałbym, żeby to się powtórzyło.
            • Gość: Szaman Re: Dlaczego słucham Trójki ? IP: *.k2.pl / 10.0.0.* 09.07.03, 12:51
              Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> Gość portalu: młody napisał(a):
              >
              > > Wczytując się w ten tekst widzę, jak panicznie boisz
              się osób broniących
              > > obecnej Trójki.
              >
              > Tak, masz rację. Panicznie się boję takich ludzi jak
              Mądry z księgi gości
              > Tajniaka. Tacy ludzie w Polsce przez 45 lat w taki
              sposób pisali książki do
              > historii. Nie chciałbym, żeby to się powtórzyło.

Dokladnie Ci ludzie sprawuja teraz w Polsce wladze Lesku.
              • Gość: Lesiek Re: Dlaczego słucham Trójki ? IP: 195.205.139.* 09.07.03, 13:08
                > > Tak, masz rację. Panicznie się boję takich ludzi jak
                > Mądry z księgi gości
                > > Tajniaka. Tacy ludzie w Polsce przez 45 lat w taki
                > sposób pisali książki do
                > > historii. Nie chciałbym, żeby to się powtórzyło.
                >
                > Dokladnie Ci ludzie sprawuja teraz w Polsce wladze Lesku.

Co gorsza, jednak niewiele się zmienili. Dobrze, że na razie nie zamykają forów
                internetowych.
                • Gość: Szaman Re: Dlaczego słucham Trójki ? IP: *.k2.pl / 10.0.0.* 09.07.03, 13:31

> Co gorsza, jednak niewiele się zmienili. Dobrze, że na
                  razie nie zamykają forów
                  >
                  > internetowych.

Trzeba jednak im przyznac, ze na swoj typowy sposob
                  probuja sobie z forami jakos radzic :)
    • Gość: ... komuś coś w tr Re: Po co słuchacie Trójki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 19:34
      ... komuś coś w trUjce nie pasuje, bo zaczyna trollować po swoich wątkach i
      podbijać je do góry.
      Żenada i obrzydliwośc, panie L / $ / lub jak tobie tam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka