Gość: rf IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 22.12.01, 13:32 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elmatoka Re: zmarł Grzegorz Ciechowski! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 16:48 nie ma słów. żal,żal,żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: zmarł Grzegorz Ciechowski! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 19:52 Coś się skończyło....Zmarł Ciechowski. A różne kurwy i beztalencia żyją.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Naćpani artyści żyją krótko ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 21:45 DRUGI kazdego wykończą ! Twierdził, że sobie da z nimi radę, ale to one są górą ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morfeusz Re: Naćpani artyści żyją krótko ! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 22:16 A tacy kretyni jak Ty plota bzdury. Moze jestes z Arki Noego?Koles! Lub z Radia maryja! Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 nope 22.12.01, 23:30 Gość portalu: Morfeusz napisał(a): > A tacy kretyni jak Ty plota bzdury. Moze jestes z Arki Noego?Koles! Lub z Radia > maryja! Albo z Naszego Dziennika? Zal mi Cie, ze piszesz takie pojebane texty w obliczu czyjejs smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Sam się przyznał do eksperymentów z DRUGAMI ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.01, 09:52 Był artystą, ale nie mógł sobie uświadomić, że takie eksperymenty go wykończą ! Wcale nie cieszę się z tej śmierci . Właśnie cały problem polega na tym, że mądry facet głupio postępował ze swoim zdrowiem i się sam wykończył . Jeżeli wy tez eksperymentujecie, to ZAPAMIĘTAJCIE SOBIE SŁOWA MARKA KOTANSKIEGO : NARKOTYKI TO WIELKIE G...O ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morfeusz Re: Sam się przyznał do eksperymentów z DRUGAMI ! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.01, 10:30 Nie wiem o co Ci chodzi. Ale jak masz dowody na to, ze cpal to kawe na lawe. czytajac twoje teksty odnosze wrazenie, ze przyplyw swiatecznej atmosfery zle wplynal na Twoje komorki moze nawet szare jezeli owe takie posiadasz w co bardzo watpie. A tak na marginesie to uszanuj czyjas smierc a o zmarlych sie nie wypowiadaj zle jezeli cos z tego rozumiesz to dobrze a jezeli nie tzn. ze jestes GLAB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w tempo Re: Sam się przyznał do eksperymentów z DRUGAMI ! IP: 192.168.150.* 23.12.01, 11:11 Gość portalu: Darek napisał(a): > Był artystą, ale nie mógł sobie uświadomić, że takie eksperymenty go wykończą ! powiedział tylko, ze zdarzało mu się zabawiac na biało - to nie to samo, co ty tutaj sugerujesz - coby ścislej nieco rzecz ująć - prędzej od tego by się mózg zlasował, niż serce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aida Re: Naćpani artyści żyją krótko ! IP: *.outland.lucent.com 24.12.01, 11:36 TY chamie, debilu !!!! To byl moj przyjaciel od 17 lat, jedna z nablizszych mi osob - on i jego rodzina. To co wypisujesz zakrawa na potepienie !!!! Jakim prawem i na jakiej podstawie wypisujesz takie bzdury !!! To byl wspanialy czlowiek - maz i ojciec, przyjaciel. Mylisz sie kolego, wydajac taki osad, pomyliles sie o 180 stopni. Lepiej siedz cicho, kretynie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nilok Re: Naćpani artyści żyją krótko ! IP: *.media-com.com.pl 25.12.01, 13:29 Wiesz co? Jestes g... wart z takimi tekstami. To byl wspanialy czlowiek. Trzy dni po jego smierci a ja wciaz slucham "Masakry" i zaluje ze juz go nie ma. A potem wchodze na gazete i widze takiego kretyna ktory nie wie nawet co mowi. Jak juz masz cos takiego napisac to sie zastanow 2 razy, a potem tego nie pisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XY Re: Naćpani artyści żyją krótko ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.12.01, 18:38 Jakbyś debilu liznął trochę medycyny to byś wiedział że tętniaki na sercu nie powstaja pod wpływem kokainy. A tak w ogóle to może byś lepiej wywalił swój komputer przez okno bo nie jest on przydatny dla twojej pustej jak dunia na helloween mózgownicy. I nawet ci nie współczuje twojej pustki. Wkładaj dresy i na miasto.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek PODZIWIAM "KULTURĘ" WYPOWIEDZI ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.01, 23:00 Czy wy znacie inne argumenty oprócz epitetów i zaprzeczania faktów ? Skoro sam się przyznał do brania ( wielokrotnego )i nie robił z tego wielkiej tajemnicy , to o faktach sie nie dyskutuje ! Nie napisałem, że przyczyną śmierci były narkotyki, tylko to ,że narkotyki przyśpieszają śmierć ! Jeszcze raz powtarzam : jeżeli mądry facet bierze DRUGI, to się wykańcza ! KAŻDA ŚMIERĆ JEST TRAGEDIĄ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: PODZIWIAM IP: *.eskalodz.pl 26.12.01, 08:52 Ten wątek nosił tytuł "Grzegorz Ciechowski nie żyje", a sprowadził sie do obrzucania sie błotem. A Grześ patrzy na to wszystko z nieba i pewnie jest mu trochę przykro. Nie wiem, co było przyczyną wady serca Grzegorza, ale widocznie ktoś tam w górze go potrzebował. Odszedł jeden z najinteligentniejszych polskich artystów. Nie znałem go osobiście, ale wiem, że to był bardzo mądry i dobry człowiek. Mam wszystkie jego nagrania i zawsze trafiało do mnie to, co robił. Wraz z jego śmiercia straciliśmy mnóstwo znakomitej muzyki i świetnych tekstów, których nie zdążył przed nami odkryć. Chwila ciszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: Naćpani artyści żyją krótko ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.01, 23:05 Wiesz, chłopcze niewiem ile masz lat, ale wydaje mi się,że masz kompleksy.Wszystko jest dla ludzi,choćby i narkotyki.Poza tym myślę,że nie tobie oceniać kogoś kogo nie znasz i to jeszcze po jakimś wywiadzie Ciechowskiego.Zostaw go w spokoju,bo za to co zrobił tu na ziemi należy mu jakiś szacunek.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Zawsze TY IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.01, 14:58 "Tak, tak", nie pomogą już "Moje modły" - to nie są "Halucynacje". Skończyło się "Nieustanne tango" - przerwała je "Poranna wiadomość". Rozdzwoniły się "Telefony", zastygła "Moja krew". Mam nadzieje, ze kiedyś usłyszymy "Spoza linii świata", te najważniejsze słowa – OTO SA OTO WSZYSCY SA ... To nie jest „Koniec czasów”, razem „Przeczekajmy noc”, niech nie zamrozi nas „Arktyka”. I tak wszyscy „Skończymy w niebie” – tam będzie na nas czekał „Wielki hipnotyzer”, „Strażnik snu”, który pojawia się „Raz na milion lat”, żeby zabrać nas w „Podroż do ciepłych krajów”. Czuję się jakbym został „Sam na linie”, a wszystko wokół mnie brzmi jak „Sado-maso piosenka”. Ale niech dumnie powiewa „Biała flaga” nad „Kombinatem”, niech nadal działa „System nerwowy”. Trzeba wierzyć w „Reinkarnacje” – „Amen” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginny Re: zmarł Grzegorz Ciechowski! IP: *.net.bialystok.pl 26.12.01, 17:14 Jeszcze nie moge w to uwierzyć. Nie przepadałam za jego muzyką, ale to cholernie smutne, że już nic więcej nie stworzy. I nie rozumiem, jak możecie mieszać go z błotem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwasek Re: zmarł Grzegorz Ciechowski! IP: 10.0.100.* 28.12.01, 15:51 W pierwszwj chwili nie mogłem uwierzyć, że to prawda. Takie wiadomości długo docierają do świadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lazy Re: zmarł Grzegorz Ciechowski! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.01, 22:59 Śmierć Ciechowskiego to bardzo duża strata dla polskiej muzyki.Nieczęsto spotyka się tak oryginalnego artystę.Choć mam dopiero 20 lat to pamiętam doskonale jak moi wujkowie słuchali płyt Republiki gdy byłam jeszcze małym berbeciem.Nigdy nie zapomnę śmiechu faceta z "Układu sił", którym byłam regularnie straszona.Teraz uwielbiam ten kawałek, zresztą jak wszystko co nagrała Republika.Ciechowski miał niesamowity talent, nie wiem jakim był człowiekiem prywatnie,ale wydaje mi się ,że był naprawdę ok.Choć miał dopiero 44 lata to myślę ktoś tam na górze zadecydował,że jego misja została spełniona i może odejść w spokoju z tego świata.Mam nadzieję,że teraz jest sobie gdzieś tam wolny, szczęśliwy i czeka na kolejne życie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: zmarł Grzegorz Ciechowski! IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.01, 02:44 Republikę zobaczyłem na żywo na pierwszym Jarocinie po stanie wojennym, chyba był to rok 1982. Akurat od dobrych dwóch tygodni w radiu leciał Kombinat i było to rzeczywiście coś całkiem innego. Pojechałem tam z dwoma kumplami i nie czuliśmy się w tym Jarocinie dobrze. Trochę czuliśmy sie za starzy (22 lata!). Na scenę wchodziły jakieś durne oszołomy oraz małolaty i próbowały sprzedawać nam różne warianty skowytów jako muzykę. Trochę zaczęliśmy się obawiać, że to był głupi pomysł z tym Jarocinem, bo napić się i napalić trawy można było w domu. Ciąg tych okropnych wypocin zamykał co wieczór koncert gościa, i tego pierwszego wieczoru była to Republika, o której wszyscy tylko wiedzieli że jest. Na podstawie Kombinatu nikt nie potrafił wyobrazić sobie jakieś konkretnej oferty programowej. POtem Republika zagrała. Było to jak wybuch bomby atomowej. z kawałka na kawałek. Każdy czuł, że zobaczył narodziny czegoś niezwykłego i jednorazowego. Oto skierował się do nas ktoś INTELIGENTNY. Publika połamała wtedy chyba wszystkie ławki. Dostaliśmy jak młotem w głowę. Wywalili nam w ciągu godziny cały repertuar ich pierwszej płyty, która ukazała się chyba dopiero rok później. Radio lansowało później ich przeboje, a cały czas miałem uczucie jak w deja vu, bo wszystko już raz słyszałem. Minęło wiele lat. Widziałem potem wiele koncertów w Polce i w świecie. Ale takie metafizyczne uczucie całkowitego zaskoczenia i powalenia na łopatki, nigdy więcej nie powróciło. Teraz mam po prostu poczucie ogromnej straty. Przecież nie powiedział jeszcze wszystkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
ppaw Re: zmarł Grzegorz Ciechowski! 02.01.02, 11:35 A Jarocin 85? Spory tłum rzucający pomidorami i stanowcze "gramy dalej" rzucone przez Grzegorza. To był wspaniały i magiczny koncert. A "Moja krew" wieńcząca dzieło zabrzmiała szczególnie podnośle. Nawiasem mówiąc, magia nie opuszczała nigdy koncertów Republiki - nie było większej atrakcji koncertowej wśród polskich wykonawców .Było w tym kraju wiele znakomitych występów (Klaus Mitffoch w Jarocinie 84, Variete w 85, Dezerter w 83 itd.) ale nikt nigdy nie dokonał tego co Republika w Jarocinie 85. Całkowita victoria! Minęło już prawie dwa tygodnie od tragicznej wiadomości i ciągle nie mogę uwierzyć, że Jego już nie ma. Współczuję nie tylko Jego rodzinie ale także chłopakom z zespołu. Stracili nie tylko przyjaciela ale też stałe źródło utrzymania. Sławek , Zbyszek, Leszek - jesteśmy z Wami! Jeszcze wiele muzyki jest do zagrania. Odpowiedz Link Zgłoś
garp Re: zmarł Grzegorz Ciechowski! 03.01.02, 20:28 POCZEKAJ, POCZEKAJ. NIE MOGĘ. TAK KTOŚ MOŻE CIĄGLE PROSIĆ GRZESIA.NA PROŻNO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natttie Re: zmarł Grzegorz Ciechowski! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.02, 18:12 Kiedy pare dobrych lat temu poznawalam prawdziwy świat muzyki (wczesniej moje pojęcie o niej zamykało się na Natalce, Sylwii i Fasolkach) poznalam tez Grzegorza Ciechowskiego. I szczerze przyznam,że go wtedy nie polubilam, nie polubilam dlatego, że nie lubiłam Justyny Steczkowskiej, a on ją przecież wylansował. Nic nie wiedziałam jeszcze o Republice (proszę mi wybaczyć , ale miałam wtedy 11 lat). Kiedyś brat kupił jakąś płytę Republiki i usłyszałam ją pierwszy raz. I to był ten moment. Chwila. Przez jeden moment pokochałam tą twórczość, tą osobowość i tą specyfikę jaką wnosiła do polskiego rocka REPUBLIKA. Grzegorz Ciechowski nie był moim przyjacielem, ojecem, mężem, nie był nawet moim ulubionym (choć bardzo cenionym) muzykiem, ale jest mi przykro... Jest mi przykro, jako że wiem, jak ważną postacią był on dla polskiej muzyki, jest mi przykro, bo wiem, że nie uslysze już żadnej jego nowej piosenki, jest mi przykro, bo nie pójdę już nigdy na jego koncert, ale przede wszystkim jest mi przykro, bo zostawił tak wiele osób, które go nadal potrzebują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: zmarł Grzegorz Ciechowski! IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.02, 00:46 To nie mógł być rok 1985. Znacznie wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppaw Re: zmarł Grzegorz Ciechowski! IP: *.devs.futuro.pl 10.01.02, 10:54 To był rok 1985 - kolego. Mam bardzo dobrą pamięć, zwłaszcza co do wydarzeń muzycznych, które widziałem na własne oczy. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka71 Re: zmarł Grzegorz Ciechowski! IP: *.proxy.aol.com 09.01.02, 03:03 Pisze ze Stanow. Uslyszalam o Grzegorzu i do tej pory nie moge uwierzyc. Na internecie dowiedzialam sie jaka byla przyczyna. Pierwszy raz uslyszalam Republike jeszcze w podstawowce. Bylam zauroczona i to pozostalo do tej pory. Mialam okazje odwiedzic Grzesia jeszcze w Toruniu. Ja i moja kolezanka wybralysmy sie w podroz nie wiedzac dokladnie co i jak. Dwie glupie 16-letnie fanki. Ale Ciechu byl bardzo fajny i wyrozumialy. Spotkalysmy reszte Republiki i pana Ludewa gdy szli do Grzesia na obiad. Slawek i Zbyszek ugotowali grzybki. Bedac idolami calych tlumow zaden z nich nie byl zarozumialy lub zly ze jakies mololaty im zaklucaja spokoj. Dostalam autografy kazdego dla mnie i moich kolegow z klasy. Byc moze to jest jedno z moich najdrozszych wspomnien. Tak smutno sie zrobilo bez niego... Odpowiedz Link Zgłoś
agmart Re: zmarł Grzegorz Ciechowski! 05.01.02, 20:51 Jestem młodsza od Republiki ,dlatego twórczość tego zespołu poznałam kilka lat temu dzięki starszej siostrze, ale od razu bardzo ją polubiłam,ale nie mogę powiedzieć o sobie,że jestem ich zagorzała fanka. Jednak kiedy dowiedziałam się o śmierci G.C długoo nie mogłam dojść do siebie. Zrozumiałam,że nie pójdę już na ich kocert, nie usłyszę nowej płyty.Współczuje też najbliższym G.C,bo wiem jak to jest stracić kogoś bliskiego. Dla mnie był on znakomitym muzykiem, dla nich ojcem, mężem. Ale gdzie On jest!!! Odpowiedz Link Zgłoś