Dodaj do ulubionych

Maciek Chmiel!!

18.09.03, 21:11
pamietacie go na pewno... a moze wiecie, czy robi jeszcze cos w jakims radiu?
produkuje ten program Jagielskiego, czy jeszcze cos...?
Obserwuj wątek
    • Gość: lew Re: Maciek Chmiel!! IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 25.09.03, 22:28
      oj dużo mu zawdzięczam,wsiąkł jakoś.
      • atmen Re: Maciek Chmiel!! 26.09.03, 10:14
        Lwie, gdybys wiedzial, z jakim sentymentem o nim mysle... dzika rzecz to byl
        kult, wiele programow mam nadal nagranych i slucham jak jest zle (potem jest
        jeszcze gorzej)...
        pozdrawiam:)
        • Gość: lew Re: Maciek Chmiel!! IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 26.09.03, 12:06
          byłam dzieciakiem kiedy go słuchałam i nie spodziewałam się że będzie to trwało
          tak krótko, nie wiem 2 lata czy coś( przynajmniej w moim przypadku) ale do dziś
          kiedy mam do czynienia z jakąs kapela wiem że pierwszy raz usłyszałam to w
          dziekiej rzeczy. To prawdziwy talent radiowy, jeżeli słuchacz pamięta coś po
          latach, co usłyszał tylko raz. Moim zdaniem ludzie, którzy chcą prowadzić
          autorskie muzyczne audycje radiowe powinni się od niego uczyć i darować sobie
          jakies kostrzewy. M.Chmiel potrafił przekonywac do muzyki po prostu poprzez
          dobry wybór, dajac ci swobodę w decyzji, co ci będzie leżeć, a co nie. Nie ma
          muzyki dobrej albo złej, a on nie starał się tego wmawiać.Poza tym chyba jako
          jedyny w tym okresie penetrował amerykańskie podziemie i dzięki niemu mogłam
          poznac fugazi czy red red meat. do dziś ich uwielbiam.I co najważniejsze, to co
          nam zaproponował w ogóle nie dotykało sfery: modne - nie modne.No bo jak
          wytłumaczyć,że zespoły które puszczał do dziś robią swoje, nie zważając na
          sukces czy coś w tym stylu. Po prostu chyba Chmiel umiał wyczuć nastawienie
          muzyków do tego co robią, przedstawiając nam osoby, ktore nie chcą na nas po
          prostu zarobic. To jest chyba pewna uczciwośc w stosunku do słuchacza, o którą
          dzisiaj bardzo trudno. Chyba nie znam dziś prezentera muzycznego, którego nie
          podejrzewam o sprzedajność. Po prostu nie rozumiem jak pewne rzeczy przedstawia
          się jako coś absolutnego.. albo pomyłka albo .. cos do tego zmusza.Wolę nie
          myśleć co, bo wyrzucenie radia się jeszcze przytrafi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka