atmen 18.09.03, 21:11 pamietacie go na pewno... a moze wiecie, czy robi jeszcze cos w jakims radiu? produkuje ten program Jagielskiego, czy jeszcze cos...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lew Re: Maciek Chmiel!! IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 25.09.03, 22:28 oj dużo mu zawdzięczam,wsiąkł jakoś. Odpowiedz Link Zgłoś
atmen Re: Maciek Chmiel!! 26.09.03, 10:14 Lwie, gdybys wiedzial, z jakim sentymentem o nim mysle... dzika rzecz to byl kult, wiele programow mam nadal nagranych i slucham jak jest zle (potem jest jeszcze gorzej)... pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lew Re: Maciek Chmiel!! IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 26.09.03, 12:06 byłam dzieciakiem kiedy go słuchałam i nie spodziewałam się że będzie to trwało tak krótko, nie wiem 2 lata czy coś( przynajmniej w moim przypadku) ale do dziś kiedy mam do czynienia z jakąs kapela wiem że pierwszy raz usłyszałam to w dziekiej rzeczy. To prawdziwy talent radiowy, jeżeli słuchacz pamięta coś po latach, co usłyszał tylko raz. Moim zdaniem ludzie, którzy chcą prowadzić autorskie muzyczne audycje radiowe powinni się od niego uczyć i darować sobie jakies kostrzewy. M.Chmiel potrafił przekonywac do muzyki po prostu poprzez dobry wybór, dajac ci swobodę w decyzji, co ci będzie leżeć, a co nie. Nie ma muzyki dobrej albo złej, a on nie starał się tego wmawiać.Poza tym chyba jako jedyny w tym okresie penetrował amerykańskie podziemie i dzięki niemu mogłam poznac fugazi czy red red meat. do dziś ich uwielbiam.I co najważniejsze, to co nam zaproponował w ogóle nie dotykało sfery: modne - nie modne.No bo jak wytłumaczyć,że zespoły które puszczał do dziś robią swoje, nie zważając na sukces czy coś w tym stylu. Po prostu chyba Chmiel umiał wyczuć nastawienie muzyków do tego co robią, przedstawiając nam osoby, ktore nie chcą na nas po prostu zarobic. To jest chyba pewna uczciwośc w stosunku do słuchacza, o którą dzisiaj bardzo trudno. Chyba nie znam dziś prezentera muzycznego, którego nie podejrzewam o sprzedajność. Po prostu nie rozumiem jak pewne rzeczy przedstawia się jako coś absolutnego.. albo pomyłka albo .. cos do tego zmusza.Wolę nie myśleć co, bo wyrzucenie radia się jeszcze przytrafi. Odpowiedz Link Zgłoś