Dodaj do ulubionych

Agenturalność TVN

14.05.12, 23:49
Tak sobie pomyślałem. Skoro to jest agenda WSI/KGB to jakim cudem do cholery te WszechoWładnoPotężne Służby wystawiają toto na sprzedaż? Przeca nie wiadomo kto kupi... A nóż trafi jakiś inwestor z Chin albo innych Emiratów. A ten Time Warner to też jakiś sługus Putina, czy co? Czy mógłby mi ktoś biegły w rozkminianiu UKŁADU pomóc rozwiązać tę zagadkę?
Obserwuj wątek
    • oceanprozni Re: Agenturalność TVN 15.05.12, 00:42
      jeśli jest tak jak piszesz, to nikt nie wymieni 100% ludzi, więc stracą może 5-10% ze swoich możliwości - nie wiem do końca jak wygląda taka struktura decyzyjne w TV ale nie sądzę by sprzedaż firmy była problemem dla ludzi z taką przeszłością by nadal mieć wpływ na główne przekazywane informacje społeczeństwu.
    • zimna-wodka Re: Agenturalność TVN 15.05.12, 00:58
      Mnie gryzie jeszcze jedno. Pamiętam , że media (w tym TVN) zmiażdżyły SLD a potem rozwinęły parasol ochronny nad AWS - em. Przynajmniej na pierwsze dwa lata.
      Wychodzi, że KGB panicznie bało się Millera i Oleksego a Krzaklewskiego darzyli zaufaniem.
      Czyli prawdziwi patrioci , antybolszewicy powinni głosować na SLD. Tym bardziej po come backu Millera.
      • zimna-wodka Re: Agenturalność TVN 15.05.12, 01:08
        Przypomniało mi się, że to TVN opublikował materiał z wyczynami Kwaśniewskiego i Siwca. Jak za tym stało KGB to oznacza, że i Kwach miał u nich przerąbane. A jeszcze chcieli go zamknąć w bagażniku na Białorusi....
        Za to ojciec dyrektor nadaje (nadawał?) przez przekaźniki na terenie Rosji.
        Rany Boskie! To dopiero UKŁAD!
    • wsadows Jasne, że pomogę. 15.05.12, 13:37
      Nowy właściciel przyśle swego legata do bantustanu, aby zobaczył o co chodzi w tym interesie. Ów namiestnik, po długiej podróży po Afryce Zwrotnikowej w końcu namierzy Polskę, wyląduje na Okęciu i zacznie przewąchiwać skąd pachnie zielonymi banknotami.

Bardzo szybko zorientuje się jaka linia jest najlepsza i gwarantuje najwyższe profity. Coś tam podrasują, może jakiś lifting zafundują p. Olejnik, ale ogólna linia pozostanie bez zmian, bo się najbardziej opłaca.

Przyjaźń polsko - radziecka zawsze jest w cenie, a i dobry żart z zimnego Lecha miło zapodać w kulturalnym towarzystwie.

Mam nadzieję, że pomogłem.

• nsfast Re: Jasne, że pomogę. 15.05.12, 19:23
        Nie, nie pomogłeś. Jeśli prawda byłoby, że TVN jest rządzone przez służby przez duże S, to nikt nie dopuściłby legata do gry. Bo w grze różnie bywa, można blefować, negocjować...
    • lastboyscout BUM !!! 15.05.12, 19:46

>>Tak sobie pomyślałem. Skoro to jest agenda WSI/KGB to jakim cudem do cholery te >>WszechoWładnoPotężne Służby wystawiają toto na sprzedaż?

Gdybys zdolal nie myslec jednotorowo, wedlug dotychczas obowiazujacych rozowych wytycznych odpowiedz na tak proste pytanie bylaby oczywista.

>Czy mógłby mi ktoś biegły w rozkminia
      > niu UKŁADU pomóc rozwiązać tę zagadkę?

Z najwieksza przyjemnoscia !

Jezeli sprzedajacy posiada informacje, ze sytuacja sie wkrotce zmieni lub sam wykreuje zmiane tej sytuacji w efekcie czego produkt bedacy w posiadaniu dotychczasowego wlasciciela spadnie na wartosci lub/i spadnie wartosc pieniadza za jaki wlasciciel tego produktu moze go sprzedac to wtedy wlasciciel takiego towaru sprzedaje taki goracy towar kryjac sie przy tym z wlasciwym powodem motywacji do takiej "transakcji".

Taka praktyka jest skrajnie niemoralna i najsurowiej karana praktyka w krajach cywilizowanych.
      • nsfast BĘC !!! 15.05.12, 22:25
        Nie pytałem o powody ekonomiczne, bo to drugorzędne zagadnienie. Przecież to TEN TVN - jądro ciemności dzięki któremu UKŁAD od prawie ćwierć wieku utrzymuje naród w nieświadomości. Nie sprzedaje się takich rzeczy. Za żadne pieniądze, bo to się po prostu nie opłaca jeśli na szali leży władza na całą RP...
        • lastboyscout Re: BĘC !!! 15.05.12, 22:32

> Nie pytałem o powody ekonomiczne, bo to drugorzędne zagadnienie.

Sedno mojej odpowiedzi w zadnym razie nie dotyczylo powodow ekonomicznych a pierwszorzednych powodow politycznych.

> bo to się po prostu nie opłaca jeśli na szali leży władza na całą RP.

Ty rzeczywiscie nie lapiesz podstaw bo do tego stopnia nie mozesz rznac glupa.

Hint, hint: KTOREJ RP? tej nastepnej TVN moze tylko szkodzic poprzez utozsamianie ...
          • zx80 rudy płemieł chyba przewalił 10 mld 15.05.12, 22:35
            Jeśli hellada kaput tzn. ze przewali MFW, a to znaczy, że towarzysze którzy zrobili ściepę także wtopili. Pytanie, czy płemieł wpłacił kasę.
            program donalda - wszystko po 5 zł
            waloryzacja wg. donalda - wszystkim po 71 zł

do miłego..
          • nsfast Re: BĘC !!! 16.05.12, 09:32
            Jak tu śpiewał Kazik: "Jeśli nie wiesz co powiedzieć, to mów niewyraźnie". Postaraj się pisać z sensem i odnosić się merytorycznie do tematu, ok?
      • vice_versa Re: BUM !!! 16.05.12, 14:26
        Dokładnie!

Od siebie dodam, że sprzedający insider wkrótce PO nadchodzącym BUM! odkupi taniej te same papiery z pocałowaniem ręki od bankrutującego już w tym czasie nabywcy. Jak już napisano 100% ludzi i tak właściciel nie wymieni, więc nadal postkolonialna elita polskiego dziennikarstwa przetrwa. Wiele musi się zmienić, aby nic się nie zmieniło...

Nic dziwnego, że czerwoni i różowi tego nie ogarniają smile

Pozdrowienia
        • nsfast Re: BUM !!! 16.05.12, 15:14
          Wystarczy że wymieni kluczowych. Wtedy te postkolonialne 90% nie będzie miało nic do gadania. Jak Ewa Stankiewicz dostanie program publicystyczny po głównych wydaniu faktów, których szefem będzie Pośpieszalski, to co niby te zaprzańce będą mogły zrobić? Cieniutkie te wasze argumenta i to bardzo... Nic dziwnego, że wolicie dyskutować we własnym gronie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka