przycinek.usa
26.04.15, 07:26
Skladam otwarty postulat polityczny do realizacji po wyborach - bez wzgledu na opcje polityczna, ktora wygra wybory:
Nalezy natychmiast rozszerzyc dzialalnosc IPN na obszary zagraniczne - w zakresie kontroli zewnetrznych obiektow pamieci narodowej, muzeow, wystaw oraz wszelkich innych miejsc, ktorych celem jest szerzenie antypolskiej dzialalnosci w obszarach obcej jurysdykcji.
Powinna zostac powolana specjalna grupa zadaniowa, zlozona z osob o wyksztalceniu historycznym, ktore nabeda specjalne przywileje kontrolne w zgodnosci z zadaniami Ministerstwa Spraw zagranicznych, oraz majacych przejsciowy status dyplomatyczny.
Te osoby - beda po prostu dokumentowac klamstwa szerzone przez zagraniczne podmioty - takie jak gazety, muzea oraz wystawy - a nastepnie podejmowac dzialania obronne - polegajace na skladaniu zadan przeprosin, odszkodowan, zadania sprostowan, na w przypadku odmow - skladania spraw do sadow w obszarach zagranicznej jurysdykcji.
Sprawa tego dyrektora FBI - mam nadzieje - ze otwarla Polakom w Polsce oczy.
W Polsce musi wreszcie zapanowac zgoda i konsensus, ze tego typu dzialania musza byc koordynowane instytucjonalnie i nie mozna takich rzecz darowac.
Nalezy sie tez instytucjonalnie zajac ta organizacja roszczen zydowskich z NY.
Mam nadzieje, ze osoby, ktore wygraja w Polsce wybory - popra takie rozwiazanie i mam nadzieje, ze wreszcie Polska zacznie walczyc o swoje dobre imie - zszargane przez lata propagandy.