Dodaj do ulubionych

Pisowskie państwo jak stara opona

08.03.16, 10:42
Zdjęcia pękniętej opony z prezydenckiego BMW:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,114871,19733678,tak-wyglada-rozerwana-opona-prezydenckiego-bmw-wiadomosci,,1.html#Czolka3Img

Tylko - jak zwalić na poprzedników, że opona w prawie 4-tonowym BMW (z ludźmi ponad 4 tony) po prostu rozpadła się z powodu zużycia?

Dobra zmiana ogumienia?
Obserwuj wątek
    • byly-kadi Komorowski meble wynosil 08.03.16, 12:34
      Z palacu prezydenckiego, wiec chyna trudno ocziekiwac ze wymieni oponki dla swego nastepcy? I tak dobrze ze ich nie zabral i nie wymienil na jakies ze szrotu.
      Opony powinny wytrzymac dluzej niz 4 miesiace uzytkowania przez administracje Dudy. Blad Dudy polegal na zaufaniu poprzednikowi czy poprzedniej administracji, nalezalo wszystko traktoac jak zatruta i uzbrojona brudna bombe ...
      A generalnie to jasne, zgadza sie- macie gowniane, drogie, malo efektywne panstwo z gownianymi, przesaczonymi prywata politykierami najgorszego sortu. Mniej wiecej od 1945 roku.
      • dorota_333 błąd Dudy, a właściwie PiS 08.03.16, 13:13
        polega na tym, że zajmują się czystkami personalnymi wszędzie, gdzie tylko można zatrudnić "swoich".

No i w tej powszechnej wymianie ludzi komuś zabrakło głowy do tego, żeby wymienić opony w prezydenckiej limuzynie. Drobiazg.

Przy tym Duda jest prezydentem już ze trzy kwartały. Więc trudno zwalić coś na poprzedników/opozycję.
        No, chyba że to kodowcy z nożem dziurawią opony Maliniakowi.

Krótko mówiąc: pisowski bajzel przykrywany teoriami spiskowymi.
    • klip-klap Re: Pisowskie państwo jak stara opona 08.03.16, 19:13
      > Tylko - jak zwalić na poprzedników,

Sama zwalasz na poprzednikow, bo przeciez tytul o starych oponach jasno wskazuje na poprzednika, hehe.
    • poszi Nowe ustalenia Rzepy 18.03.16, 08:40
      Rzeczpospolita podaje nowe ustalenia w sprawie wypadku i jeśli to jest prawda, to włos się na głowie jeży. Użyto opony przeznaczonej do likwidacji, próbowano wjechać ciężka limuzyną na Śnieżkę, a wreszcie na samej autostradzie komputer pokładowy wskazywał na problemy z ciśnieniem w oponie, które zignorowano, bo "prezydent miał opóźnienie".

W Polsce nie od dziś panuje jeden wielki bałagan, ale pisowcy do swojej pogardy i lekceważenia prawa stanowionego najwyraźniej dodają też lekceważenie praw fizyki. A prawa fizyki Prezesem i jego marionetkami się nie przejmują. Ale oczywiście w Smoleńsku to nie prawa fizyki, tylko zamach...
      • dorota_333 Re: Nowe ustalenia Rzepy 18.03.16, 09:24
        Cholera, jak się to czyta, to podobieństwo do Smoleńska aż uderza. Takie samo naruszanie podstawowych procedur przebiegające na różnych etapach przygotowania i samej podróży. Oczywiście obecny szef BOR nie ma sobie nic do zarzucenia.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19784989,rz-ujawnia-prawdziwe-przyczyny-wypadku-dudy-bor-swiadomie.html#MT
        • klip-klap Re: Nowe ustalenia Rzepy 18.03.16, 20:17
          Tylko czekac na POwskie esemesy z instrukcjami, ze to pijany Duda prowadzil...

A tak na serio: jaranie sie peknieta opona?
          • zimna-wodka Re: Nowe ustalenia Rzepy 18.03.16, 20:30
            Pękniętą gumą to się podjarał PiS. Że zamach, że ruskotuskie i takie inne. Nie pamiętasz jaka była akcja?
            Najpierw CASA, potem tupolew a teraz bmw. Mordują nam elyty, panie. Agentura, Bronek, Kijowski, polszewia i bolszewia. Sraczka na całego.
            A wyszło co wyszło. Przyszedł prikaz z góry, że Du*a chce z fasonem - 4 tonową limuzyną i trza było wykonać. Du*a chciał, Du*a dostał.
            Żadnego spisku a sraczka na wyrost. I o to tylko chodzi. Jak dla mnie większą tragedią dla Polski było pęknięcie gumy taty Du*y niż samego Du*y.
            P.S. ciekawe kiedy to wywalą.
      • byly-kadi Polskosc 18.03.16, 12:34
        poszi napisał:

a nie zadna pryznaleznosc partyjna. To polacy pastuja mozgami przydrozne drzewa jezdzac wysmarowanymi smalcem blyszczacymi bimerami ktre w Niemczech wyrzucono na zlom. Wcale bym sie nie zdziwil gdyby sie okazalo ze w Tutce zalozono silnik od starego fiata 125 P .
        Nie mnie juz nie zdziwi jesli chodzi o Polske.
        A wam pewnie przykro ze nikt zamachu nie zorganzowal na prezydenta ?Kompletne lekcewazenie kraju. Znow tylko polska arogancja i zwykla glupota wziela gore.

> W Polsce nie od dziś panuje jeden wielki bałagan, ale pisowcy do swojej pogardy
        > i lekceważenia prawa stanowionego najwyraźniej dodają też lekceważenie praw fi
        > zyki. A prawa fizyki Prezesem i jego marionetkami się nie przejmują. Ale oczywi
        > ście w Smoleńsku to nie prawa fizyki, tylko zamach...
        >
        • zimna-wodka Re: Polskosc 18.03.16, 21:11
          Dla mnie to ciągle żywe wschodnie zwyczaje. Władza (jaka by nie była) traktuje ludzi, których obowiązkiem dbanie o jej bezpieczeństwo, wizerunek etc jak chłopców na posyłki. I ludzie wykonujący tą pracę muszą taki stan rzeczy zaakceptować - inaczej won.
          Ochroniarz VIP dostaje prikaz wyprowadzenia pieska więc go wyprowadza. A, że vip wtedy zostaje bez ochrony...
          Pilot vipa dostaje prikaz lądowania pod ostrzałem artyleryjskim i ma ten prikaz wykonać. Ten akurat nie wykonał to został zmieszany z błotem. Nie wiem czy odmówił bo miał poczucie odpowiedzialności czy dlatego, że sam siedział w tym samolocie. W sumie bez różnicy - i tak przestał być pilotem vipów.
          Może BOR był głupi i nie wiedział, że opona jest stara a taki samochód w górach to niekoniecznie. Ale wątpię. Ci ludzie raczej durniami nie są. Myślę, że vip chciał z pompą i przytupem więc dostał czego chciał. I niech nikt nie pitoli, że można vipa przekonać. Vip chce - vip ma. Ty nie dasz, da kto inny. A ciebie na bruk.
          Kiedyś byłem w szkole lotniczej w Dęblinie. Chciałem polecieć helikopterem i poleciałem. Przy wysiadaniu powiedziani mi , że mam się skulić (czyli maksymalnie zgarbić) to się zgarbiłem. A potem spytałem po co.
          Żołnierz (oficer?), który karnie czekał na moje wyjście powiedział, że nie stoi tu dla dodania mi splendoru. Jego obowiązkiem jest przypilnować, żeby pasażer się przepisowo zgarbił. A jak pasażer zapomni to za klapy i na glebę. Żeby mu wirnik łba nie ujebal.
          Zapytałem czy już położył tak kogoś ważnego (bo ja ni cholery nie jestem ważny). Powiedział, że i owszem - położył i to "same szczyty".
          A potem dodał, że blisko rok jego dowódca walczył, żeby go nie wypierdolili z jednostki. Bo położony Vip miał pretensje.
          I tak to jest - chcesz ratować durniowi dupę - to cię ujebie. Więc jak masz instynkt samozachowawczy to siedzisz cicho i robisz co każą. A, że czasem jakiś samolot spadnie czy guma pęknie....
          I to Polska właśnie.
          • fidziaczek Re: Polskosc 19.03.16, 13:48
            W wielu polskich firmach jest tak że masz coś zrobić niezgodnie z prawem i przepisami, coś co grozi np. wypadkiem.
            Jak tego nie zrobisz to wypad. Jak zrobisz i stanie się to czego się obawiałeś to wypad i prawne konsekwencje.
            No i niestety wydaje mi się że pod tym względem PIS tez jest bardziej Polski niż PO.

A tak nawiazując do Smoleńska to ten Protasiuk nie miał uprawnień by latać jako dowódca, nie miał ważnych dopuszczeń do lądowania na takim lotnisku jak Smoleńsk, ignorował ostrzeżenia automatów i nie wiem co jeszcze.
            Gdyby Duda leciał samolotem a nie jechał samochodem skończyłoby się tak samo jak w 2010.
    • zlotypalec Re: Pisowskie państwo jak stara opona 19.03.16, 09:57
      Co zrobiła odchodząca świta z budżetem Kancelarii Prezydenta w tamtym roku? Dziwicie się że Prezydent Duda jeździ na starych oponach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka