Dodaj do ulubionych

Terroryzm islamski

25.03.16, 19:34
Pierwotnym sprawcą zamachów jest ideologia Islamu.

Chrześcijanie nie dokonują samobójczych zamachów nie dlatego że sa lepszymi ludźmi, albo bardziej światłymi ludźmi, czy tam że z powodu iż może bardziej humanitarni są, nie dokonują zamachów dlatego że za samobójstwo idzie się (podobno) do piekła a nie do raju.

W islamie mamy obiecany raj z nałożnicami i jeśli akurat z kobietami Ci nie idzie za to świetnie idzie Ci nauka Koranu to masz duże szanse zostać zamachowcem i rozwiązać wszystkie swoje problemy za jednym razem, bo po co czekać dziesiątki lat na śmierć jak można zostać męczennikiem i zagwarantować sobie tabuny lasek na wieczność. Zamachowcy nie przypadkowo są młodzi.

Ta jedna różnica między islamem a chrześcijaństwem wszystko zmienia.

By zamachy się skończyły konieczne jest: albo
- albo całkowite zniszczenie islamu,
- albo opanowanie przez islam całego świata
- albo rewolucja religijna w islamie która zmieni jego doktryny na takie które raju poległbym w boju nie będą obiecywać.

I na tym ostatnim rozwiązaniu powinien się skupić świat. Jeśli duchowni muzułmańscy jednym głosem powiedzą ze samobójcza śmierć jest drogą do piekła i tym samym jest walka zbrojna z niewiernymi to zamachy samóbójcze skończą się dokładnie w tym samym momencie
Obserwuj wątek
    • sevenseas Re: Terroryzm islamski 25.03.16, 19:52
      "By zamachy się skończyły konieczne jest:"

Konieczne jest zakonczenie propagandy, wsrod biednej, niewyksztalconej ludnosci cywilnej bliskiego wschodu. 30 lat temu ile to bylo zamachow w Europie? Zdarzaly sie sporadycznie, nawet na bliskim wschodzie. A co zmienilo sie dzis ze mamy ich az tyle? Na pewno NIE religia i wiara ze po smierci samobojczej idzie sie do nieba!! Zawsze ich tego uczyli, rodzice, szkola i kleryk w meczecie. Dzis tych rodzicow moga nie miec, a szkola NIE ISTNIEJE bo MY ja zbombardowalisy. Jednak nie ma jak napisac ze "całkowite zniszczenie islamu" jest jednym z wyjsc ktore mamy przed nami. Piszesz o MILIARDZIE LUDZI wierzac ze ONI chca czegos innego niz TY i Twoje dzieci.
      Wiesz ze dzieci wierza w SWIETEGO MIKOLAJA, a niektorzy dorosli takze jak nie spotkali NIKOGO kto im wytlumaczy ze MIKOLAJ nie istnieje! Zmienily sie tylko, SLOWA JAKICH UZYWAMY I JAK ICH UZYWAMY...i oczywiscie metody propagandy ktora stala sie tak skuteczna ze ludzie zaczynaja wierzyc w to, co jeszcze 10 lat temu BY NIGDY NIE UWIERZYLI, tym samym wierzac w to co chca "rzemieslinicy, pasterze, niewiedzilani"......i stajac sie narzedziem w ich rekach.
      • fidziaczek Re: Terroryzm islamski 25.03.16, 20:20
        To że przedstawiam możliwości nie znaczy że popieram każda z nich.
        Osobiscie popieram tylko trzecią, ale mogą się znaleźć tacy którzy popierają pierwszą więc gdybym jej nie przedstawił diagnoza byłaby nie pełna. Dziwię się że nie zdenerwowała Cię druga możliwość która mogłaby się wiązać z jeszcze większą ilością zgonów

To że wojny na bliskim wschodzie zwiekszają ilość ekstremizmu a przez to ilość ewentualnych zamachów jest oczywiście prawdą.
        Podstawową jednak przyczyna zamachów jest obiecany raj.

Swego czasu mieliśmy w chrześcijaństwie krzyżowców, którym gwarantowano raj lub odpuszczenie grzechów w zamian za udział w krucjacie i zabijanie muzułmanów
        To działało w taki sam sposób jak dziś działa obietnica raju po męczeńskiej samobójczej smierci.
        • sevenseas Re: Terroryzm islamski 25.03.16, 20:36
          Po pierwsze, Primo (cytujac klasyka) Nic mnie nie denerwuje. PO drugie, Primo (cytujac klasyka po raz drugi) Opanowanie swiata przez Islam NIE JEST mozliwe, bo to my, nie oni, mamy BRON nuklearna, technologie, banki, i to my kontrolujemy system polaczen miedzynarodowych, polaczen finansowo- prawnych. I po trzecie, Primo Ultimo (cytujac klasyka po raz trzecie wink ) troche to naiwne z Twojej strony mowiac o wierze i samobojstwie. Jakby ten samobojca mial rodzine, dom, dobra prace i przyszlosc, wiedzialby ze jego dzieci potrzebuja go i jego pracy bo chce wyslac je na uniwerek TO TEZ by sie wysadzil?? Onni sie wysadzaja bo NIE MOGA ZNIESC nienawiesci. bolu, tesknoty za rodzina ktora mogli stracic i BIEDY bo ich rodzina NIE MA COS JESC!!! Robia to dla pieniedzy, a jak nie wierzysz to poszukaj sobie wywiadow z ludzmi ktorzy nie mieli jaj, lub ktorych zlapali przed wysadzeniem sie. Druga mozliwoscia jest po prostu czysta glupota, ale ten glupi TEZ chce isc do nieba bo chce TEGO SAMEGO CO CHCEMY MY ---> LEPSZEGO ZYCIA, nawet po smierci !!! Wiec zapamietaj to co teraz Ci napisze, i sam sprawdz czy mam racje czy nie! To ludzie ktorzy NIE MAJA, a NIE LUDZIE KTORZY MAJA "want to see the WORLD BURN" wink
          • fidziaczek Re: Terroryzm islamski 25.03.16, 20:41
            Jako racjonalny człowiek chyba nie bierzesz pod uwagę ze sa ludzie którzy wierzą tak mocno że są pewni swojej wiary i jej dogmatów w 100%. Ty to nazywasz głupotą, wierzący nazwie to prawdziwa religijnością.
            No i taki gośc który wierzy tak mocno ze jest pewien wie ze jak zginie w zamachu to już za chwilę, dosłownie za kilka minut będzie w raju ze swoimi fankami - hurysami.
            Wybraź sobie gościa który jest tego pewien
            Weź pod uwagę że samobójcy to najczęściej ludzie którzy mają dwadzieścia kilka lat i w głowie im właśnie seks i przyjemności.
            Oczywiscie jeśli powodzi mu się w życiu, ma kase i czasem kobietę to się do tego raju śpieszyć nie musi, ale gość któremu nie idzie w życiu, ma stresa, problemy i moze to wszystko rozwiazać w jednej chwili, jedną decyzją i jest pewien że trafi za to do raju
            • fidziaczek Re: Terroryzm islamski 25.03.16, 20:46
              Oczywiście im więcej nieszczęsć w świecie islamskim, im więcej problemów w życiu tym wieksza ilosc chętnych na natychmiastowe dostanie się do raju.
              Gdyby jednak za samobójczą śmierć groziło piekło to mimo bbiedy i problemów zamachów by nie było bo to by nie rozwiązywało problemów w ąż tak pozytywny sposób.

Chrześcijanie prześladowani przez islamistów mniej chętnie dokonują zamachów samobójczych mimo że mają podobne problemy.
              W okolicach państwa islamskiego nie jest im lepiej niż islamistom. Zamachów samobójczych nie robią bo poszli do piekła a nie do hurys.
              Gdyby nie chodziło o ten raj z hurysami islamiści tak samo tych zamachów by nie robili
              • sevenseas Re: Terroryzm islamski 25.03.16, 21:07
                "Gdyby jednak za samobójczą śmierć groziło piekło "

Odpowiedz sobie na pytanie. Dlaczego chrzescianie popelniaja samobojstwa??
                • fidziaczek Re: Terroryzm islamski 25.03.16, 21:27
                  Bo tak naprawdę chrześcijanie wierzą albo trochę mniej, albo trochę więcej.
                  Wierzą a nie są pewni.
                  Niektórzy myślą że i tak jakoś pójda do nieba, bo wiele z nauk kościoła traktowanych jest z przymrużeniem oka i róznie interpretowanych

Podobnie pewnie jest w Islamie, ale akurat ci terroryści są pewni na 100% że idą do raju z hurysami, dlatego nie żal im życia mimo młodości i ewentualnej przyszłości jaka ich czeka. Po co to wszystko skoro za kilka minut będą w wiecznym raju ze swoimi wiecznie młodymi hurysami.
      • kophalski Re: Terroryzm islamski 26.03.16, 00:33
        Spędziłem kiedyś trochę czasu z arabem który był taksówkarzem, a tak naprawdę był moim przewodnikiem gdzieś na krańcach półwyspu arabskiego.
        Mają popaprane w głowach ale nie inaczej niż my tylko z innym wektorem. Co myślicie o chłopakach gdzieś w Jemenie albo Omanie? Świry, dżichadziści? Tak myślicie? Oni też oglądają amerykańskie filmy i wiecie co myślą? Że to prawda na tych filmach. Zachód to świry, mordercy, dziwki, rozpusta i sodomia. Później przyjeżdżają na sylwestra do Berlina i chcą się zachować adekwatnie do swoich wyobrażeń. No chcą się dopasować do zachodu. Żartuję?
        Mój 25-letni przyjaciel wiedział dlaczego się tak dzieje. Mówił: przecież u was dzieci już w przedszkolu są wymieszane. Chłopcy z dziewczynkami razem! No to muszą być gwałty! I jak z nim gadać? Na tylnim siedzeniu koran, nie nawet. Tylko gruba księga jak rozumieć koran. Jako nieczysty nawet nie mogłem dotknąć. Ponieważ, mimo podejrzeń jakoby wyglądam na amerykańskiego szpiega awansowałem na "my friend" to mogłem sobie powertować jak nikt nie widział.
        Czują się lepsi bo nie mają nic, ale mają zasady.
        Jak myślicie jak znoszą upokorzenie młodzi ludzie. Są kompletnie bez perspektyw. Mój przewodnik ma 20 braci i 20 sióstr z 4 matek. Z czego kilku ma pracę. On jest biznesmenem z rozsypującym się mercedesem, ale klientów to ma może jednego dziennie albo wcale. Ile wytrzyma?
        Co mu zostaje? Tylko złość i koran.
        Narzekamy, ale żyjemy w pępku świata. Ale 90% ludzi żyje w syfie, brudzie, biedzie i zniewoleniu
    • klip-klap Re: Terroryzm islamski 25.03.16, 20:21
      > I na tym ostatnim rozwiązaniu powinien się skupić świat. Jeśli duchowni muzu
      > łmańscy jednym głosem powiedzą ze samobójcza śmierć jest drogą do piekła i tym
      > samym jest walka zbrojna z niewiernymi to zamachy samóbójcze skończą się dokład
      > nie w tym samym momencie

Bajki, nie rozumiesz przyczyn islamskiego terroryzmu.
      Bede bezposredni: zamiast opierac sie na mediach wez sobie poczytaj, cos co nie jest nastawione na zwiekszenie ogladalnosci i klikniec.
      • przycinek.usa Re: Terroryzm islamski 25.03.16, 20:27
        no to moze jakis hint dla osob mniej rozgarnietych, bo wedlug mnie przyczyna jest pranie mozgu w rytm religii, czyli innymi slowy jesli ich religia rozpozna, ze samobojstwo jest grzechem - to jest szansa na poprawe. Inna sprawa, ze zawsze znajdzie sie jakis maly odsetek swirow, ktorzy sie zabija w imie allaha z nienawisci do samych siebie.
        • sevenseas Re: Terroryzm islamski 25.03.16, 20:44
          "wedlug mnie przyczyna jest pranie mozgu w rytm religii,"

Dokladnie, mozna powiedziec W RYTM IDEOLOGII! Gupiemu i biednemu lub dziecku latwiej jest wmowic MIKOLAJA niz madremu, bogatemu i doswiadczonemu. Nie bedziesz juz glodny i spragniony, Spotkasz cala swoja rodzine, nie bedzie Ci zimno, bedziesz mial dom i dziewice, nie bedziesz czul bolu.......itp...Sproboj tego samego z kims wyksztalconym, bogatym, z kims CO MA COS DO STRACENIA! Nie wiem co jest w tym trudnego do zrozumienia? Moze porownanie....dlaczego w Europie JUZ NIE PALMY CZAROWNIC NA STOSACH?? Nasza cywilizacja pokonala pewien skok, ktory jest nadal przed innymi ludzmi. FIdziaczku, polecam Ci ogladni pare filmow dokumentalnych o afganistanie, wogole o bliskim wschodzie i zobacz jak zyja naprawde biedni ludzie, zrozumiesz o czym pisze.
        • klip-klap Re: Terroryzm islamski 25.03.16, 22:45
          Naprawde potrzebujesz podpowiedzi? Watpie.
          Przyczyny sa polityczno-religijno-frustracyjne (kolejnosc przypadkowa).

Siegnij po jakiekolwiek opracowanie analityczne/psychologiczne na ten temat, a omijaj z daleka wypociny gazetowe. Oczywiscie z tym tez trzeba uwazac, bo pelno jest lewicowych wariatow zwalajacych wszystko na biede.

A takie teksty o hurysach to prymitywizm, dobrze wyglada w tabloidach.

>czyli innymi slowy jesli ich religia rozpozna, ze samobojstwo jest grzechem - to jest szansa na poprawe

Dla kogos kto zaklada na siebie bombe religia to pretekst.
          Przeciez muzulmanie papieza nie maja. A nawet jakby mieli, to ekstremista zawsze moglby go zignorowac.

Do tego dochodza czynniki polityczne, rewolucyjne i osobiste.
          • fidziaczek Re: Terroryzm islamski 25.03.16, 23:37
            > Naprawde potrzebujesz podpowiedzi? Watpie.
            > Przyczyny sa polityczno-religijno-frustracyjne (kolejnosc przypadkowa).

Jesteś racjonalnym człowiekiem i tu na forum zdecydowana większość taka jest, dlatego każdy świetnie rozumie motywy ekonomiczne, bo głównie kasa kieruje postępowaniem ludzi racjonalnych.
            Nie próbujesz się wczuć w człowieka dla którego religia jest wszystkim, który wierzy w przykazania Koranu tak jak Ty wierzysz w przepisy ruchu drogowego.
            Chrześcijanie atakowani przez islamistów też są sfrustrowani, mieszkają w ich krajach w których mają mniejsze prawa niz islamiści w krajach chrześcijańskich.
            Mają Twoje motywy polityczno-frustracyjne i to większe niż islamiści w Europie.
            Nie robią jednak zamachów, jedyne czego im brakuje to motywy religijne

> A takie teksty o hurysach to prymitywizm, dobrze wyglada w tabloidach.

No mówie, racjonalny człowiek który może i chodzi czasem do kościoła ale wiadomo że mruga przy tym okiem. Zrozum że są ludzie którzy wierzą dokładnie w każde słowo, Biblii czy Koranu.
            Nie traktują ich jak tabloidów czy baśnie Andersena tylko jako słowo Boże, jedyne, nieomylne, prawdziwe.
            Nasza rodzina Radia Maryja to przedszkolaki z ich zaangażowaniem w wiarę w porównaniu z tym jak bardzo inni ludzie mogą się tej wierze i treściom tam zawartym poddać

> Dla kogos kto zaklada na siebie bombe religia to pretekst.

Nie, to nadzieja (a w zasadzie pewność) że po chwili strachu praktycznie bezboleśnie przeniosa się do wiecznego raju. Kurka, gdybym w to wierzył sam bym to zrobił. To by było w pełni racjonalne. Znaczy gdybym miał pewnosc gdzie trafię.
            Choć nie, bo jednak szkoda by mi było niewinnych ofiar, musiałbym ich uznać za nic nie wartych "niewiernych" a to ciężej mi sobie wyobrazić,
            Ale widać innym trudno nie jest

> Przeciez muzulmanie papieza nie maja. A nawet jakby mieli, to ekstremista zawsz
            > e moglby go zignorowac.

Mają Koran i swoich Imamów. Musieliby wszyscy zacząć głosić że samobójstwo jest złe

• klip-klap Re: Terroryzm islamski 26.03.16, 10:57
              No widzisz, Twoja analiza jest teraz lepsza.
              Chrzescijanie z jakiegos powodu sie nie wysadzaja. Moze z powodu religii tak jak piszesz. A moze nie, bo trzebaby przeanalizowac to dokladniej, a nie zgadywac.

Ale nawet dla islamskich terrorystow religia to nie jedyny czynnik. Gdyby tak bylo, to wyznawcy tej religii wysadzaliby sie w Europie czesciej. Mieszkaja tu od lat i sa ich miliony.

Wiec skad ta pewnosc, ze jakies oswiadczenie imamow cos zmieni? To wyjasnienie seksualne jest takie... zachodznie, gdzie seksem chce sie wyjasnic bardzo duzo.

Do tego masz ruchy terrorystyczne ruchy lewicowe z lat 70tych, czy tez nacjonalistyczne jak Tamilskie Tygrysy, ktore z religia nie mialy nic wspolnego.
      • fidziaczek Re: Terroryzm islamski 25.03.16, 20:28
        Ja się opieram na mediach?
        To niby gdzie wcześniej o tym mówił? smile

Obawiam się że to Ty się opierasz na tym co widziałeś albo przeczytałeś.
        Ja się opieram na tym co właśnie sobie wymyśliłem

Chrześcijaństwo: samobójstwo = piekło = brak zamachów samobójczych.
        Islam: samobójczy zamach = raj = zamachy samobójcze.

Religię w ocenie samobójczego zamachu róznią się tak radykalnie jak tylko róznić się można.
        W wielu innych sprawach mają takie samo zdanie, ale w tej jednej zupełnie inne i ta ogromną róznica powoduje zwarcie, takie a nie inne skutki.
        I nikt w mediach Ci tego nie powie, ja Ci to mówie smile
        • sevenseas Re: Terroryzm islamski 25.03.16, 20:51
          A kamikaze to Buddyzm, Chrzescianstwo (islamu nie ma, zabroniony) = samobojstwo = co??? ZEN?? To ideologia, propaganda, glupota, BIEDA, brak wyksztalcenia, "zly niesprawiedliwy swiat" ZABIJA, nie sama RELIGIA!!! Religia to jest NADZIEJA nie smierc, nadzieja na NOWE LEPSZE ZYCIE. Tylko po co sie zabijac JAK CI JEST TUTAJ DOBRZE??? Co innego jak Ci jest nie dobrze!
          • fidziaczek Re: Terroryzm islamski 25.03.16, 20:58
            Nie no można samobójstwo popełnić z miłości do Hitlera, Stalina, czy może z nienawiści do wymienionych. Można. Wiele powodów jest możliwych. Powodem islamistów jest raj i nawet 72 hurysy które odnawiaja swoje dziewictwo.
            Jeśli powiesz wyznawcom islamu że samobójstwo powoduje brak szans na raj i hurysy to skończą z takimi atakami, nie będą ich robić częsciej niż chrześcijanie.
        • klip-klap Re: Terroryzm islamski 25.03.16, 22:50
          > Chrześcijaństwo: samobójstwo = piekło = brak zamachów samobójczych.
          > Islam: samobójczy zamach = raj = zamachy samobójcze.

Lubie proste odpowiedzi ale tu uprawiasz intelektualny prymitywizm.

> Ja się opieram na tym co właśnie sobie wymyśliłem

Kazda mysl ma jakies zrodlo. Niczego nowego nie wymysliles.
          • fidziaczek Re: Terroryzm islamski 25.03.16, 23:44
            >Lubie proste odpowiedzi ale tu uprawiasz intelektualny prymitywizm.

E=mc^2 też jest bardzo prymitywnym wzorem, co poradzić że prawdziwym i że masa zamienia się w energie w tak prostej zależności

>Kazda mysl ma jakies zrodlo.

Jasne ze każda, nie da się wymyślić samochodu bez wcześniejszego wymyślenia koła

>Niczego nowego nie wymysliles.

Na siłę chcesz mnie przyciąć smile
            Wpierw żebym czytał coś innego.
            Jak mowię że to mój pomysł - to Ty mi że to nic nowego smile

Ok, niech będzie, nic nie wymyśliłem, znalazłem napisane na piasku pod domem, jeśli to ma coś zmienić.

• klip-klap Re: Terroryzm islamski 26.03.16, 10:58
              > Na siłę chcesz mnie przyciąć smile
              > Wpierw żebym czytał coś innego.
              > Jak mowię że to mój pomysł - to Ty mi że to nic nowego smile

No i podzialalo, zaczales rozwijac to co masz na mysli.
              Choc ciagle z jakiegos powodu stawiasz na dziewice jako przyczyne wink.
              • fidziaczek Re: Terroryzm islamski 26.03.16, 11:11
                > No i podzialalo, zaczales rozwijac to co masz na mysli.

Wydawało mi się że każdemu się sama rozwinie

> Choc ciagle z jakiegos powodu stawiasz na dziewice jako przyczyne wink.

No przeciez najwazniejsze w raju co czeka na muzułmanina to własnie te dziewice. To Islam wabi dziewicami a ja tylko o tym przypominam. Wielu myślicieli twierdziło że naszym zachowanie rządzi seks więc niejako potwierdza dobry wybór islamu w temacie obietnic.
                Podobno po to zarabiamy pieniądze, po to budujemy pozycję by mieć dostęp do kobiet. Po to kupujemy fajne samochody, lub duże nieruchomości, by być atrakcyjnym.
                Skoro wśród muzułmanów rozrywają się ludzie w wieku 20-30lat, a nie ludzie w wieku 50-60 lat to o co innego może im chodzić jak nie o te dziewice.
                Nie wiem ile masz lat ale ja dobrze pamiętam czas gdy motorem postępowania człowieka jest dobranie się kobietom do tyłka
                • klip-klap Re: Terroryzm islamski 26.03.16, 11:32
                  No ale przeciez oni zyja na zachodzie, gdzie 'dobranie sie do tylka' jest takie proste!

Ale zapominasz o ideologii. Bedac w tym wieku mialem dosc silne idealistyczno-ideologiczne poglady i kto wie co bylbym w stanie zrobic dla ich realizacji. Gdybym spotkal wlasciwego guru wink.
                  • fidziaczek Re: Terroryzm islamski 26.03.16, 11:50
                    A pewnie, sam miałem idealistczne poglądy i mam je do dziś.
                    Właśnie tacy ludzie pisza na forach, są nad nich nadreprezentowani, ale większośc jest inna, liczy się kasa wódka i seks, a właściwie kasa, wódka i imprezka ma doprowadzić do seksu.
                    Taka jest większość, na forach ich nie widac bo pisanie postów jest nudne, lepiej poszukać seksu.

A jak się seksu nie znajduje, jakaś laska znów dała kosza, kasy nie starcza, to jest jedno rozwiązanie które podsuwa Koran.
            • klip-klap Re: Terroryzm islamski 26.03.16, 11:23
              No widziesz, Twoja analiza jest teraz lepsza.
              Chrxescijanie z jakiegos powodu sie nie wysadzaja. Moze z powodu religii tak jak piszesz. A moze nie, bo trzebaby przeanalizowac to dokladniej, a nie zgadywac.

Ale nawet dla islamskich terrorystow religia to nie jedyny czynnik. Gdyby tak bylo, to wyznawcy tej religii wysadzaliby sie w Europie czesciej. Mieszkaja tu od lat.

Do tego masz ruchy terrorystyczne ruchy lewicowe z lat 70tych, czy tez nacjonalistyczne jak Tamilskie Tygrysy, ktore z religia nie mialy nic wspolnego.
          • fidziaczek Nowy argument 26.03.16, 10:57
            Może to Cię przekona.

Zamachy bombowe seriami zdarzały się też w Europie. Mielliśmy ETA w Hiszpania, IRA w Irlandii.
            Podkładano bomby, dokonywano zamachu, by później dokonywać kolejnych. Zamachów było naprawdę wiele i dokonywali ich również chrześcijanie. Walczyli o swoje idee i chcieli dokonywać tyle zamachów ile się da po to by do wymarzonych przez siebie zmian doprowadzić

Z islamistami jest , nie podkładają bomby tylko sami najczęściej są bombą. Przecież lepiej by było zostawić torbę na lotnisku i stamtąd uciec, albo podjechać samochodem pułapką i go zostawić. Po to by za jakiś czas dokonać następnego zamachu, tak robi ktoś kto o coś walczy.
            Muzułmanie zamachów bombowych najczęsciej dokonują w taki sposób by w nich zginąć, nie interesuje ich dalsza walka, można więc wnioskować że to jest mniej zamach a bardziej rytualne samobójstwo majace doprowadzić do zbawienia, bo takim samym celem jest śmierć zamachowca jak śmierć "niewiernych". Oba warunki powinny być spełnione by zamachowiec dostał się do raju.
            Szefowie Państwa Islamskiego na pewno chcieliby by zamachowców można było "wykorzystać" wielokrotnie, na pewno woleliby aby delikwent podłożył jedną bombę dziś, drugą jutro a trzecią pojutrze, albo choćby próbował to zrobić. Nic z tego, Islamscy terroryści są w większości jednorazowego użytku.

W Polsce mamy jakieś 5 czy 6 tys samobójstw rocznie. Wieszamy się, skaczemy z wieżowców, lub pod pociąg.
            Jaką śmierć wybierze muzułmanin? Jeśli jest przeciętnym człowiekiem z przeciętna wiarą pewnie wybierze podobnie.
            Im bardziej wierzący jest chrześcijanin tym wieksze szanse że wiara go powstrzyma przed samobójstwem bo to jest grzech.
            Im bardziej wierzący jest muzułmanin tym wieksza szansa że zamiast sznura lub pociągu wybierze zamach bombowy, właśnie dlatego że ten zamach może go doprowadzić do raju.
            Jeśli już taki mocno wierzący muzułmanin ma popełnić samobójstwo to o wiele większy sens ma dla niego rozerwać się wraz z niewiernymi (bo może mieć z tego korzyść po śmierci) niż powiesić (bo z tego korzyści po śmierci nie będzie).
            Tak długo jak ludzie będą popełniać samobójstwo i tak długo jak jest za nie obiecany raj to częśc z tych samobójstw będzie zamachami bombowymi. Nawet jeśli chrześcijanie i muzułamanie będą deklarowac wielką przyjaźń, mimo tego część samobójców muzułamanów wybierze smierć w zamachu bombowym po to by dostać (albo choćby mieć cień szansy) do raju.
            Dopóki nie zmieni się ideologia Islamu nie ma szans by to się zmieniło.

• natasyawilona Re: Terroryzm islamski 26.03.16, 04:20
      This is great, you are good, i like your post and i still waiting our next post!

dewabet.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka