...rosyjskiej propagandy."
Widać gołym okiem, że w organizacji protestów rolniczych - w całej Europie - inni szatani są czynni. Dlaczego protesty nasilają się teraz? Nadchodzące wybory do europarlamentu dają Rosji unikalną szansę na wzmocnienie swoich wpływów w Europie i tą drogą pogorszenie sytuacji walczącej Ukrainy. Kilka ptaszków jednym strzałem.
Przy tym akcja jest tania. Idealne warunki, żeby szatani sobie poharcowali
"W takich okolicznościach mamy doskonałe warunki, żeby urządzać prowokacje. A to tak naprawdę są tanie rzeczy. Kilka lat temu wyciekły maile Aleksandra Usowskiego [przyjaciel skrajnej prawicy w Polsce, inicjator antyukraińskich demonstracji], z których wynikało, że organizacja antyukraińskiego protestu to koszt zaledwie kilkuset dolarów. Podany był cennik za transport, wyżywienie i jakieś drobne wynagrodzenie za akcję zniszczenia ukraińskiego cmentarza w Polsce.
Teraz jest jeszcze taniej, bo prorosyjskie organizacje mogą podpinać się pod protesty rolników.
– Od razu stanęła przy nich Konfederacja, dla której idealnie zbiegają się trzy rzeczy: nienawiść do Unii Europejskiej, obecnego rządu i Ukrainy. Wcześniej o tej trzeciej rzeczy nie wypadało im mówić, no bo uchodźcy, straszne obrazy z wojny itd. Teraz mają dobry powód, mówią: „Wojna wojną, ale patrzcie, co tutaj się dzieje z tą zgniłą kukurydzą". Gdy nad wydarzeniem nikt nie panuje, możemy pokazać wszystko, wpisać w nie dowolną narrację.
Co z tego, że widziałem zdjęcia ze spleśniałą kukurydzą, jak nie mam dowodu, gdzie i kiedy zostały wykonane."
rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/7,34962,30725688,protesty-rolnikow-sa-jak-zniwa-dla-rosyjskiej-propagandy-tam.html
To tak gwoli wyjaśnienia, jakby kogoś jeszcze dziwiło niezwykłe wzmożenie Pepego i rosyjskich trolli w tym temacie. Jest duża akcja, towarzysze, wszystkie ręce na pokład (do klawiatury).