Dodaj do ulubionych

Dziad grasuje po Warszawie

12.06.24, 08:51
...także nocą. Uszkadza cudze mienie sprayem i mamrocze przy tym modlitwy. Przyznam, że nie znałam tego aspektu kontrkultury, nie wiedziałam, że malujący miasto modlą się przy tym.

Potem dziad usiłował przesłuchiwać policjantów.

Władza się skończyła, pozostały pretensje do rzeczywistości. A nie będzie lepiej: rozliczenia w fazie mocno początkowej smile
Obserwuj wątek
    • lastboyscout Re: Dziad grasuje po Warszawie 12.06.24, 13:36
      Jak kampania... ?

Wygrali !
      Jako jedyni w Europie wygrali !
      To oni sa teraz samotnymi liderami liberalizmu na swiecie.

I Dorota jest w koncu szczesliwa wink
    • zimna-wodka Re: Dziad grasuje po Warszawie 12.06.24, 13:56
      Widmo komunizmu krąży po Warszawie...
      • dorota_333 Re: Dziad grasuje po Warszawie 12.06.24, 14:09
        Tak. Dobre podsumowanie. Spierałabym się, ile w jego doktrynie komunizmu, a na ile jest anarchistyczny, ale komunizm to dobry trop.
    • dorota_333 Re: Dziad grasuje po Warszawie 12.06.24, 14:07
      Tym mamrotaniem do Matki Boskiej? W takim sensie, że młody wyborca pomyśli: dobre zioło dostaje ten człowiek? smile
    • dorota_333 Re: Dziad grasuje po Warszawie 12.06.24, 14:09
      Nie zajmowałam się kampanią.
    • dorota_333 Re: Dziad grasuje po Warszawie 12.06.24, 14:14
      Tak, tu masz rację. Tyle, że akurat w Kaczyńskim (a partię trudno od niego oddzielić) nie sposób znaleźć nic, co pociągałoby młodych. To sprejowanie jest wyjątkiem. On jest memiczny i obciachowy.
      • dorota_333 Re: Dziad grasuje po Warszawie 12.06.24, 14:14
        Niemniej: tak. Młodzi mogą sprawić wiele niespodzianek.
    • dorota_333 "Rozwibrowywanie" państwa 12.06.24, 14:47
      ... obawiam się, że anarchia nie jest całkowicie błędnym tropem.

Pamiętasz takie intelektualne popychle, niejakiego Zybertowicza. On miał koncepcję "rozwibrowania" państwa, i to w istocie zrobił PiS za swoich rządów:

"Ponad dekadę temu ów toruński socjolog zaproponował reformę służb specjalnych poprzez „skoordynowane posunięcia rozwibrowujące” wobec ABW.

Zakładały one m.in.:

* gotowość do brutalnych posunięć z jednoczesnym chłodnym zachowaniem nieformalnych procedur i norm grzecznościowych";
      * zsynchronizowane działania, które wprowadzą organizację w okres drgań" - ta "faza rozedrgania" oznaczać ma "stan chwilowej i kontrolowanej destabilizacji";
      * uzyskanie akceptacji ze strony kluczowych czynników politycznych połączone (...) z uzyskaniem środków na podwyżki"
      * wywołanie niepewności i potrzeby znalezienia nowych układów odniesienia przez pracowników”.

Drgawki i paraliż. W skrócie: stanowczość, szerzenie chaosu, podejmowanie niezrozumiałych działań, nagradzanie "swoich"."

wyborcza.pl/7,75410,25000725,glinski-to-wierny-uczen-zybertowicza-stosuje-jego-slynna.html

Widzisz, najgorsze w rządach PiS było rozwalenie szeregu instytucji państwa. Zawłaszczenie, tak, ale głównie ich rozbicie i paraliż. Działały tylko w takim zakresie, jakiego potrzebował Kaczyński. Najlepiej widać to po TK. To nic innego jak anarchizacja.

I tej anarchizacji - jako prawnik z wykształcenia - absolutnie nie mogę Kaczyńskiemu wybaczyć. To groźne dla państwa, usiłował rozmontować jego fundamenty.
    • lastboyscout Re: Dziad grasuje po Warszawie 12.06.24, 15:25
      Ja to nawet lubie was obojga posluchac, kiedy wam sie wydaje, ze dwa polglowki tworza jedna glowe wink

Do dziela !
      Tylko jest problem bo jak juz pogonicie ten PiS to juz nie bedzie zadnego kroliczka aby gonic go
      ZAMIAST rzadzic ! smile

wpolityce.pl/polityka/695173-bochenskitusk-potrafi-mordowac-politycznie-wspolpracownikow
      Sikorski na prezydenta ! Tusk na Przewodniczacego KE ! Holownia na premiera !
    • dorota_333 Re: Dziad grasuje po Warszawie 14.06.24, 13:13
      Nieee, to nie on. Kaczyński zresztą nie wszedłby na dach, ani nawet nie miałby takiej fantazji, żeby to zrobić.

To poseł Matecki wszedł. "Był wschód słońca i chciałem sobie zrobić zdjęcie".

www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/dariusz-matecki-na-dachu-grozny-incydent-w-sejmie/6wxm31l,79cfc278
      Romantyk.
    • lastboyscout Re: Dziad grasuje po Warszawie 14.06.24, 14:38
      Bo wiesz, czasy sie zmieniaja a ona zawsze w komisjach, zawsze stoi na strazy ZNOWU odrodzonej, zawsze rozowej ? wink

Ale czy na pewno?

No wlasnie tego ostatniego juz nie mozna byc tak pewnym
      bo nasz dyzurny babol,
      jaka wszystkie zreszta nasze forumowe babole BYLY rozowe.

Dorota cos tam faszyzowala: a to Putin przystojny maz stanu a to emigrantow chciala gonic razem z .... Kaczynskim a to Tuska na dyktatora kreowala.

A teraz ?

Do calej faszystowskiej Europy to Dorota moze by sie jeszcze jakos podlaczyla, przenicowala
      na brunatno-rozowa ale przyznac, ze Tusk to jednak szwabska medna i marionetka
      (jak Zelenski zydowska itp. postkomuchy) ?!

A sama, Dorota nie jest nawet Hanyska, Gorolka, szlapitkora, Waserpolaczka, folksdojczka,
      Niemra na delegacji a w najlepszym razie rozowo skonczona pozyteczna idiotka
      i cala te jej agitatorska rozowa robota tutaj i nie tutaj
      wlasnie wziela w leb
      bo sie od niej wlasnie brukselskie dowodztwo odcielo ?
    • dorota_333 Re: Dziad grasuje po Warszawie 14.06.24, 17:26
      Ano, dobra ilustracja wyczynów prawicy. Bo suma, którą przytulił właściciel Red is Bad nawet mnie poraziła.

Co do Mateckiego: wyszedł na dach i wrócił do pokoju przez okno. Wraca mi wiara w polską prawicę - jak się okazuje, to nie są same łamagi, dewotki i byli narkomani. Jest i zdrowy aktyw.
    • dorota_333 Re: Dziad grasuje po Warszawie 14.06.24, 17:28
      Nie chce mi się dyskutować o tym i w dodatku w taki sposób. Sprawdź sobie mój post z 25.05 i kończymy temat. Istnieje rzeczywistość poza polityką.
    • dorota_333 Co można napisać 11. dnia kolejnego miesiąca? 11.07.24, 12:25
      ...ano opisać, jak dziad znowu grasował poprzedniego wieczoru. On ma tak, że wychodzi z koleżkami na miasto dziesiątego po zmroku.

Tym razem coś się zmieniło: obywatele RP położyli na pl. Piłsudskiego droższy wieniec, wartości około 1000 PLN.

Co plasuje czyn kradzieży (bo nie udało się zniszczyć, ukradziono całość) w kategorii już przestępstwa, nie wykroczenia.

W linku jest relacja z zajścia, trochę przydługa, ale miejscami zabawna.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31133855,nocna-szarpanina-pod-pomnikiem-smolenskim-interweniowala-policja.html

• dorota_333 Poruszyłeś interesującą kwestię: zderzenie dwóch 11.07.24, 13:29
      ...porządków. Z jednej strony mamy mit smoleński i jego miejsca kultu. Powstały i były celebrowane wyłącznie dzięki temu, że Kaczyński sprawował jednoosobowo władzę w Polsce. Po prostu: mógł wszystko i wszędzie.

Z drugiej strony mamy wolność słowa i ustalenia państwowej komisji ds. badania wypadków lotniczych. Niezgodne z mitologią smoleńską.

1. Jak słusznie zauważył Schłodzony nie mówimy o miejscu pochówku. Pl. Piłsudskiego nie jest cmentarzem. Ale to nawet nie ma większego znaczenia w kontekście pkt.2.

2. "Zdaniem sądu Zbigniew Komosa nie znieważył pomnika smoleńskiego w Warszawie, kładąc pod nim wieniec „pamięci ofiar Lecha Kaczyńskiego"."

oko.press/wieniec-nie-zniewaza-pomnika-smolenskiego-sad-uniewinnil-aktywiste

Jest prawomocny wyrok Sądu Apelacyjnego w tej sprawie:
      oko.press/prawomocny-wyrok-aktywista-moze-skladac-wience-pod-pomnikiem-smolenskim-a-dalej-znikaja

Powtórzę: jest prawomocny wyrok sądu. Wieniec NIE znieważa. Koniec dyskusji.

3. W tej chwili toczy sie już kilka postępowań w sprawie uszkadzania lub kradzieży kolejnych wieńców.

No więc mamy zderzenie bezprawia, które nie zauważyło, że już nie rządzi jednoosobowo krajem z działaniem w ramach prawa.
    • dorota_333 Re: Poruszyłeś interesującą kwestię: zderzenie dw 12.07.24, 08:47
      Przedstawiam konkret - wyrok sądu - a Ty wydobywasz z siebie tylko jakieś bezsensowne uwagi.
    • dorota_333 Re: Poruszyłeś interesującą kwestię: zderzenie dw 12.07.24, 15:57
      > A ja tłumaczę dziecku, że są wyroki, które pomija się milczeniem.

O, dziękuję. Doskonale zilustrowałeś system bezprawia, który na szczęście w Polsce minął. Wg tego systemu mamy wyroki godne implementacji (te po naszej myśli) i takie, które "pomija się milczeniem".

Taka mentalność w przypadku babci Pawlakowej - sąd sądem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie - była urocza i wyzwalała śmiech na widowni. W przypadku polityka to jest choroba, którą się leczy odesłaniem na emeryturę.

PS. Dla pasjonatów historii: bardzo charakterystyczna dla systemu stworzonego w Niemczech po 1933 roku była "dwoistość" prawa. Inne dla ogółu, inne dla swoich.
      • dorota_333 Re: Poruszyłeś interesującą kwestię: zderzenie dw 12.07.24, 15:59
        PPS. Zauważyliście taki szczegół? 10.07 samochód Kaczyńskiego zaparkował w kompletnie niedozwolonym miejscu. Po prostu: jego nie obowiązują jakieś przepisy. To drobiazg, który mówi wszystko o stosunku do prawa i państwa.
    • dorota_333 Re: troszeczkę nie tak 12.07.24, 21:22
      > zapisz się do kumpli. (...) W razie W sąd wybroni.

Ani nie łamię prawa, ani nie zamierzam. Postanowiłeś mnie obrazić, niepotrzebnie. Ale to też ujawnia Twoją mentalność. Prócz braku argumentów.
    • dorota_333 [...] 12.08.24, 09:18
      Treść postu jest niedostępna.
    • dorota_333 Wrzesień 2024, coraz lepiej, muszę powiedzieć 12.09.24, 13:33
      ...dziad (wspólnie ze swoimi pretorianami płci obojej) zrobił tym razem prawdziwą zadymę.

Skoro wspominamy kolejne miesięcznice, to nie sposób tej pominąć. Jarosław Kaczyński uderzył dwukrotnie pięścią w twarz Zbigniewa Komosę (sprawa już chyba w prokuraturze), Antoni Macierewicz zaatakował policjanta, a babcia Kasia wylądowała na ortopedii.

Nie przestraszcie się miny Macierewicza, robi wrażenie solidnego świra:

Sprawa jakby wymyka się spod kontroli. A może to celowa eskalacja, żeby przykryć aresztowania. W każdym razie: gorąco.
    • dorota_333 Włączam ci ja telewizor 10.11.24, 21:24
      ...a tam Jarek przemawia. Że mamy w tej chwili rząd okupacyjny.

Cholera, znowu coś przegapiłam. Okupacja jest. Kiedyś proponowałam Pepemu, że go przerzucę przez granicę czeską, a może sama będę musiała.
      • zimna-wodka Dziad teraz 19.11.24, 16:17
        https://pbs.twimg.com/media/GcwRd5mWoAAZLhn?format=jpg&name=small
        • dorota_333 Re: Dziad teraz 19.11.24, 16:39
          Gdyby schudł, to wyszłoby mu na dobre. Życie bez limuzyny z kierowcą może się okazać zadziwiająco zdrowe.

Ale jego apele o wpłaty to przecież zmyłka. W aferach - tylko do tej pory ujawnionych - PiS (i SP) przez swoich ludzi wyprowadził z budżetu setki milionów. Na konta takich słupów jak Szopa, lecz przecież to fundusze partyjne.

Do czego Partia nigdy się nie przyzna. Niemniej Jarka z torbami nie zobaczymy nigdy, niestety.
    • dorota_333 No i się doigrał 06.12.24, 22:58
      ...nie trzeba było, Jaro, tego Komosy w mordę, lać, choć to może i morda zdradziecka. Tera przyjdzie się z prokuratorem spotkać, ale wyrok pewnie w zawiasach będzie.
    • kadilak Oszust tez grasuje po Warszawie. 16.12.24, 14:29
      dorota_333 napisała:

> ...także nocą.

Ten w dzien zdaje sie.
      Za chwile wyjdzie ilu tam oszustow wybraliscie , tych z serduszkami na koszulach mam na mysli.
      • kadilak Link 16.12.24, 20:07

> Ten w dzien zdaje sie.
        > Za chwile wyjdzie ilu tam oszustow wybraliscie , tych z serduszkami na koszulac
        > h mam na mysli.

www.msn.com/pl-pl/polityka/rz%C4%85d/dymisja-dariusza-wieczorka-tak-minister-zareagowa%C5%82-na-pytania-medi%C3%B3w/ar-AA1vXjv1
        • dorota_333 Re: Link 16.12.24, 20:27
          Wieczorek jest z lewicy. A tak nawiasem: co on ma wspólnego z tematem wątku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka