Dodaj do ulubionych

Szanowne Panie i Panowie - i Ty Czcigodny Adminie

08.01.05, 18:11
Cieszę sie, iz wasze forum istnieje, i że sie rzowija, tym bardziej, iz nie
jestescie politycznie poprawni i promujecie wlasne, niezalezne poglady. Te z
nich, ktore dotycza gospodarki, a zapewne i wiele politycznych i nie tylko-
róznia sie od tych, ktore staramy sie promowac i rzowijac na forum:
forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24536
Mimo to, a moze wlasnie, dlatego: serdecznie zapraszamy was do odwiedzania
nas; my zas z wzajemnoscia. Jako pierwszy krok proponuje umieszczenie
wzajemnie swoich adresów na stronie gł. jako forum zaprzyjaznione.
Pozdrawiam- współadmin
PS. Poniewaz, jak łatwo sie domyśleć, nazwa naszego forum przyciąga do nas
róznych, hm hm dziwnych "gości", musielismy je zamknąć-lecz dla was będZie
ono zaraz-po zgłoszeniu- otwarte
Obserwuj wątek
    • klip-klap Re: Szanowne Panie i Panowie - i Ty Czcigodny Adm 08.01.05, 18:42
      Dzieki za zaproszenie,ja czasem tam wpadam i czytam.
      Co do wymiany linkow konsultuje sie wlasnie z robim.
      Ja jestem za,ale nie wszyscy tutaj sa konserwatystami.
      Pozdrawiam.
      • robisc Re: Szanowne Panie i Panowie - i Ty Czcigodny Adm 08.01.05, 18:58
        Wiesz, ze nie znosze LPR-u. I nie tylko ja. Jakoś do tej pory nie musieliśmy
        uciekac sie do zamykania forum i niech tak pozostanie.

Dziekuję za zaproszenie, ale PiG to przede wszystkim forum liberałów,
        zwolenników wolnego rynku. A o ile sie orientuję radiomaryjcy nie darzą nas
        miłością.
        • klip-klap bez wyjatkow 08.01.05, 19:05
          > Wiesz, ze nie znosze LPR-u. I nie tylko ja.

Wiem i dlatego pytalem.
          Ok,zreszta nie mamy w zwyczaju wspierania innych forow wink.
          • maaax Re: bez wyjatkow 08.01.05, 19:08
            Trudno. Mam nadzieje, ze wiedze o LPRze czerpiecie nie tylko z wybiorczej i
            innego mainstreamu.
            Pozdrawiam.
            • klip-klap Re: bez wyjatkow 08.01.05, 19:13
              Z wyborczej nie czerpie sie wiedzy tylko propagande.
              Tu jest forum roznych liberalow i musze to uszanowac.
              • maaax Re: bez wyjatkow 08.01.05, 19:57
                I see. Szanuję. Nie jstem nawet członkiem LPR (tak tak) jeno sympatykiem. Bo na
                razie najwazniejsze to obalic prl-bis. A tylko LPR i UPR do tego konsekwentie
                dazy. Reszta to establismentowy mainstream, w rozne piorka przyobleczony.
                Pozdrawiam.
            • robisc Re: bez wyjatkow 08.01.05, 19:39
              maaax napisał:

> Trudno. Mam nadzieje, ze wiedze o LPRze czerpiecie nie tylko z wybiorczej i
              > innego mainstreamu.

Wiedzę o LPR-rze czerpię choćby z wypowiedzi członków LPR-u. I nie podoba mi
              sie to, co słyszę. Nie lupię socjalistów, niezależnie w jakie piórka
              przystrojonych.
              • yossarian18 Re: bez wyjatkow 08.01.05, 21:07
                Ja również nie lubię socjalistów, dlatego byłem i jestem za połączeniem UPRu z
                Ligą-to pomogłoby spacyfikować frakcję socjalistyczną w LPRze. Z tym
                socjalizmem to w Lidze i wśród jej sympatyków jest różnie-jedni są za państwem
                opiekuńczym(jak np. Wrzodak), inni prezentują się jako gospodarczy liberałowie
                (jak np. R. Giertych). Mam nadzieję, że gdyby Lidze udało się objąć władzę to
                górę weźmie frakcja wolnorynkowa i przeprowadzi niezbędne reformy, które
                pomogły uzdrowić polską gospodarkę-znacznie obniży podatki, radykalnie
                zmniejszy biurokrację, szybko dokończy prywatyzację, choć częściowo
                sprywatyzuję służbę zdrowia, itp.
                Pozdrawiam
                • robisc Giertych liberał - nie rozśmieszaj mnie 08.01.05, 21:38
                  Liga Polskich Rodzin chce opodatkować banki

mać 03-02-2004, ostatnia aktualizacja 03-02-2004 18:59

Liga Polskich Rodzin chce obłożyć banki specjalnym podatkiem
                  solidarnościowym. - Projekt stosownej ustawy zostanie przedstawiony w
                  najbliższych dniach wicepremierowi Jerzemu Hausnerowi - powiedział wczoraj w
                  Sejmie wiceszef klubu LPR Roman Giertych. Liga chce, żeby banki wpłaciły do
                  budżetu jednorazowo 50 proc. swoich dochodów. Zdaniem Giertycha pieniędzy na
                  reformy trzeba szukać nie wśród ubogich, rencistów i emerytów, ale wśród
                  bogatych banków. Ekonomiści zgodnie uznają pomysł LPR za niedorzeczny.
                  • yossarian18 Re: Giertych liberał - nie rozśmieszaj mnie 08.01.05, 21:51
                    Poczytaj jego książkę "Kontrrewolucja młodych" lub chociaż jego przemówienie z
                    wrześniowego Kongresu LPR. Poza tym kilkakrotnie słyszałem jego wypowiedzi, że
                    w kwestiach gospodarczych jest pragmatykiem i bliskie mu są ideały M. Thatcher.
                    Owszem, czasem powie jakąś populistyczną głupotę, ale tylko po to by
                    przyciągnąć wyborców. Giertych to wytrawny gracz.
        • przycinek.usa wolnosc wyboru ponad wszystko 17.01.05, 19:18
          "robisc 08.01.2005 18:58 + odpowiedz

Wiesz, ze nie znosze LPR-u. I nie tylko ja. Jakoś do tej pory nie musieliśmy
          uciekac sie do zamykania forum i niech tak pozostanie.

Dziekuję za zaproszenie, ale PiG to przede wszystkim forum liberałów,
          zwolenników wolnego rynku. A o ile sie orientuję radiomaryjcy nie darzą nas
          miłością."

Uwazam co nastepuje:

1) Zostalismy zaproszeni do wymiany linkow, co nikomu nie szkodzi a nazwe linku
          proponuje skrocic do "Forum Yossariana"

2) Sprawa jak dotad nie byla przedstawiona pod glosowanie, a Robert ma prawo do
          wlasnego glosu jak tez do sprzeciwu. Jednak nie widze innych sprzeciwow.

3) Jestem zdecydowanie za wlaczeniem linku do "Forum Yossariana"

4) Uwazam, ze poglad, iz LPR jest partia socjalistyczna jest mitem, uwazam tez
          ze poglady na ktore powoluje sie MW sa godne zapoznania sie i dlatego stoje na
          stanowisku poparcia dla LPR i wymiany linkow z "Forum Yossariana" na poczatek.

Dodatkowo uwazam, ze blokowanie uprzejmego zaproszenia jest niesprawiedliwe, a
          w koncu chodzi jedynie o wymiane linkow. Skoro oni uwazaja nas za przyjaciol,
          to ja nie uwazam ich za wrogow. A przeciez Robert ty lubisz miec przyjaciol,
          nie?

Twoje fobie Robert sa smieszne. To sa po prostu strachy. He he he.
          • yossarian18 Re: wolnosc wyboru ponad wszystko 17.01.05, 19:24
            LPR jest partią, w której socjalizm walczy z wolnym rynkiem. Ja opowiadam się
            zdedcydowanie za wolnością.
            Wybór należy do Was, ja w każdej chwili mogę zamieścić linka do Waszego forum.
            Pozdrawiam
          • robisc chcesz glosowania - zaloz watek 17.01.05, 19:37
            poddam sie woli wiekszosci
            • przycinek.usa a po co? 17.01.05, 20:02
              Przeciez widze wyraznie, ze wiekszosc popiera wymiane linkow.
              Gdyby byli przeciwni, to wpisaliby sie do tego watku.
              Jesli ktos wyraza sprzeciw - to ja slucham uwaznie.

Narazie wyglada na to, ze jestes w mniejszosci.

A ja nie wpisalem sie tutaj wczesniej, bo po prostu nie zwrocilem uwagi.
              Zreszta jestem zdziwiony, ze sie nie zgodziles, przeciez Radyjomarianowcy sa
              nieszkodliwi i moralnie sluszni. Troche traca myszka, ale przeciez chyba nie
              boisz sie ich pogladow? Nie? Chyba ze ich poglady stanowia taka sile sama w
              sobie, ze az strach sluchac.-)))

To tym bardziej powinno sie wczesnie wyminic linki, bo moga zdominowac portal i
              wtedy my (jako mniejszosc) bedziemy musieli ich prosic o umieszczenie linku.

He he he.
              • robisc Re: a po co? 17.01.05, 20:05
                przycinek.usa napisał:

> Przeciez widze wyraznie, ze wiekszosc popiera wymiane linkow.
                > Gdyby byli przeciwni, to wpisaliby sie do tego watku.

Niewielu zauwazylo ten wate, podbnie ja i Ty.

> Jesli ktos wyraza sprzeciw - to ja slucham uwaznie.

nie ma glosowania - nie ma linku; jak demokracja to demokracja, he, he...
                • przycinek.usa Re: a po co? 17.01.05, 22:56
                  Tak, demokracja jest najwazniejsza. Wklejamy ten link. Prawda Robert?
                  • krzysztofsf Ja jestem za 17.01.05, 23:23
                    przycinek.usa napisał:

> Tak, demokracja jest najwazniejsza. Wklejamy ten link. Prawda Robert?

Nie jestesmy zasypywani takimi propozycjami. Mozna dac naglowek "Ciekawe fora".
                    Dalbym tam rowniez link do forum slowianskiego ignoranta.
                • klip-klap Re: a po co? 17.01.05, 23:44
                  3 adminow za 1 przeciw. Proponuje nie bawic sie w demokracje ogolnoforumowa i
                  zdac sie na nasza ocene. Stworzyc,tak jak proponuje Krzysztof poddzial linkow z
                  forami.
    • yossarian18 Re: Szanowne Panie i Panowie - i Ty Czcigodny Adm 17.01.05, 19:55
      Już Was wpisałem jako forum zaprzyjaźnione. Jak nas nie chcecie to trudno, ja
      linku do Was usuwać nie będę.
      Pozdrawiam
      • przycinek.usa Re: Szanowne Panie i Panowie - i Ty Czcigodny Adm 17.01.05, 20:04
        O dziekujemy uprzejmie. To sie nazywa polityka!
        Faktow dokonanych.

Oczywiscie dziekuje za siebie oraz tych sposrod nas, ktorzy swoja madrosc i
        tolerancje przekladaja ponad marne protesty i zabobony.
        • klip-klap Re: Szanowne Panie i Panowie - i Ty Czcigodny Adm 17.01.05, 20:18
          Mam nadzieje,ze moja odpowiedz doszla,w kazdym razie proponuje odnosnik "Forum
          Konserwatystow".
          • przycinek.usa hmm 17.01.05, 22:52
            To w takim razie proponuje "Yossarian18 - Forum Konserwatystow".
            W koncu to jego forum, a nie jakies zarty.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka