Dodaj do ulubionych

Cimoszewicz jest na topie

10.07.05, 12:56
wiec przypomnijmy sobie (poznajmy) jego zyciorys; troche sie dziwie, ze ktos z
tak zabagniona przeszloscia odwaza sie kandydowac na najwazniejszy urzad w
panstwie; ten zyciory powinien przeczytac kazdy, kto zamierza glosowac w
wyborach prezydenckich

perso.wanadoo.fr/m.ostrowski/eur01.htm
Obserwuj wątek
    • robisc ciekawy watek Busha na FK 10.07.05, 13:34

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=26204373
    • warsawyak Re: Cimoszewicz jest na topie 10.07.05, 13:40
      A najważniejsze jest to, że jest na wpół Białorusinem, prawda?

Moim zdaniem, zastanawiając się nad oddaniem głosu, nie ma co zważać na
      życiorysy, a raczej wybiegać myślą w przyszłość.

Problem z p. Włodzimierzem polega na tym, że jako obrońca ustalonego układu i
      tych, którzy garną się pod jego sukno, będzie stawał okoniem wszystkim
      nieodzownym w tym kraju zmianom. A w parlamencie będziemy mieli zapewne taki
      układ, że jego weta nie da się (zawsze) obalić.

Zresztą, co by tu nie mówić, każdy z aktualnej czołowej trójki kandydatów
      zawetuje mi podatek liniowy.

Człowiek łapie się na tym, że zaczyna tęsknić za kandydatem Lisem...
      • robisc Re: Cimoszewicz jest na topie 10.07.05, 13:46
        warsawyak napisał:

> Człowiek łapie się na tym, że zaczyna tęsknić za kandydatem Lisem...

Ostal nam sie ino Tusk... smile
        Lis jest za mlody i nie ma zaplecza politycznego; dobrze uczynil nie mieszajac
        sie aktualnie do walki politycznej

pozdr,
        robi
    • song_mun Re: Cimoszewicz jest na topie 10.07.05, 16:31
      Przeczytałem całą notkę biograficzną i jedno mi się w niej nie podoba -
      klasyczne upodobanie panów z "prawicy" (a raczej chrześcijańsko - narodowej
      lewicy - ChNL, bo to prawica na pewno nie jest) do nawiązań do dokonań rodziny
      przedstawianego.
      Pan C. nie jest zawodnikiem z mojej bajki i nigdy nie będzie - historia z
      powodzią '97 ostatecznie dla mnie tego pana całkowicie skompromitowała, ale
      wypominanie mu ojca czy Michnikowi brata nie jest fair (choć jest często
      stosowaną przez ChNL metodą walki politycznej). Jeśli mój brat jest mordercą,
      to nie znaczy, że ja brałem udział w morderstwie!! A taka właśnie jest logika
      tekstu pana Ostrowskiego.
      Niech każdy odpowiada za siebie i za swoje grzechy (nota bene pan C. ma ich
      całkiem sporo i to akurat słusznie mu Ostrowski wypomina).

Co zaś do stwierdzenia posła Beszty Borowskiego o tym, że syn człowieka z taką
      przeszlością może zostać premierem, co w Niemczech byłoby nie do pomyślenia
      itd. - osobiście myślę, że Niemcy dużo by zyskały, gdyby np. pastor Bormann,
      syn Martina Bormanna, człowiek o nieposzlakowanym morale (sam chciałbym mieć
      jego poziom moralny!!!) został prezydentem tego państwa zamiast szczwanego
      lisa, speca w rozgrywkach personalno -administracyjnych, byłego szefa MFW,
      pośrednio odpowiedzialnego za klęskę polityki MFW w SE Azji i w Argentynie,
      Horsta Koellera
      • robisc Re: Cimoszewicz jest na topie 10.07.05, 16:55
        song_mun napisał:

>
        > Pan C. nie jest zawodnikiem z mojej bajki i nigdy nie będzie - historia z
        > powodzią '97 ostatecznie dla mnie tego pana całkowicie skompromitowała, ale
        > wypominanie mu ojca czy Michnikowi brata nie jest fair (choć jest często
        > stosowaną przez ChNL metodą walki politycznej).

No coz to bylo w "pakiecie". wlasciwie to natknalem sie na cytowny tekst przy
        okazji poszkiwania slynnej wypowiedzi z 1997 r. dotyczacej powodzian. Przy
        okazji znalazlem wiecej cennych informacji.

A tak a propos, to po Kwasniewskim i Huebnerowej teraz o Cimoszewiczu
        dowiadujemy sie, ze jest dzieckiem UB-eka. Jak dla mnie to za wiele.
        • przycinek.usa Re: Cimoszewicz 10.07.05, 17:45
          Ja Cimoszewiczowi nie zapomne spoznienia na spotkanie z Powellem.

To jest ryzykowny wybor.
          Nie moge zrozumiec do dzisiaj, co mial Cimoszewicz na celu spozniajac sie na
          takie wazne historycznie spotkanie?

To na pewno nie bylo w interesie Polski to spoznienie.

Mnie sie wydaje, ze to jest agentura, ten Cimoszewicz.
          • robisc :) 10.07.05, 18:42
            www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_050706/publicystyka_a_6-1.F.jpg
            • robisc i jeszcze jedno :) 10.07.05, 23:57
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=26279172&v=2&s=0
    • cuski Mam nadzieje, ze ... 11.07.05, 00:40
      Mam nadzieje, ze ta szuja nie zostanie prezydentem !

Pozdrawiam big_grin
      • viper39 Re: Mam nadzieje, ze ... 11.07.05, 16:34
        cuski napisał:

> Mam nadzieje, ze ta szuja nie zostanie prezydentem !
        >
        > Pozdrawiam big_grin

cholera zaczyna byc nieciekawie, ludzie znow nie mysla, albo prasa "robi dobra
        prase" cimoszkowi aby podbudowac goscia... choc to moze dobrze zagrac przeciwko
        niemu (mam taka nadzieje)
        drugie miejsce ma kolega Kaczor... ale odleglosc jest dosc spora....

zastanawia mnie czy ludzie w Polsce juz kompletnie zglupieli (jesli to prawda z
        tymi %) glosowac na kogos kto ich olewa, jest czlonkiem starego ukladu, itd...
        jakos coraz mnie rozumiem Polska rzeczywistosc i myslenie.
        • vico1 Re: Mam nadzieje, ze ... 11.07.05, 19:23
          Straszne, ze w tej pookraglostolowej, komuszej rzeczywistosci nie utworzyla sie
          dotad powazna centrowa lub liberalna opozycja. Co kadencja to dylemat - tylko
          jeden solidny kandydat starego establishmentu, a reszta... to menazeria, na
          ktora rozsadny czlowiek nie zaglosuje, chociazby chcial.
          • exerik Re: Mam nadzieje, ze ... 11.07.05, 21:49
            No pech jakiś straszny nas prześladuje he he wink
    • tomek9991 Cimoszko i Slobodan Milosewicz 12.07.05, 00:50
      Cimoszko, Sierakowska, Ikonowicz chcieli jechać do Belgradu aby zaprotestować
      przeciwko atakowi NATO na Serbię.
      Czy pojachali i dojechali, nie pamiętam.
      Pamiętam, jak Serbowie stali jako żywe tarcze na mostach i Slobo wzywał do walki
      z NATO.
      Slobo wtedy mordował Albańczyków w Kosowie.
      • exerik Re: Cimoszko i Slobodan Milosewicz 12.07.05, 09:23
        Pamiętam że była wtedy jakaś pielgrzymka polskich komunistów do Belgradu, ale
        na 99,99% Cimoszewicz nie brał w niej udziału. Taki głupi to on nie jest.

Poza tym sam atak NATO na Jugosławię miał bardzo wątpliwe podstawy, a już z
        całą pewnością był pogwałceniem prawa międzynarodowego (co mnie nie rusza, ale
        warto przypomnieć ten fakt smile
        • viper39 Re: Cimoszko i Slobodan Milosewicz 12.07.05, 14:15
          exerik napisał:

> Pamiętam że była wtedy jakaś pielgrzymka polskich komunistów do Belgradu, ale
          > na 99,99% Cimoszewicz nie brał w niej udziału. Taki głupi to on nie jest.
          >
          > Poza tym sam atak NATO na Jugosławię miał bardzo wątpliwe podstawy, a już z
          > całą pewnością był pogwałceniem prawa międzynarodowego (co mnie nie rusza,
          ale
          > warto przypomnieć ten fakt smile

ok niech przypomne, najpierw onz prosilo nato aby pomoglo cos zrobic, nato
          wyslalo "dziewczynki" (CZYT. WOJSKO) z europy (znaczy sie wojska europejskie,
          chyba bez anglikow tylko...) ci nie dosc ze nic nie zrobili to dostali w dupe
          pare razy, wiec te kraje ktore wyslaly tam wojska na zebraniu nato ublagaly usa
          aby zrobilo porzadek no i amerykanie zrobili porzadek... teraz tak naprawde
          nikt nie chce sie przyznac do bledu ktory zabral serbom ziemie...

teraz kwestia mordow, juz dzis amerykanie przebakuja ze z tymi mordami roznie
          bylo, byla to swietnie naglosniona sprawa przez albanczykow, bo jak sie okazuje
          to te mordy po obu stronach byly ale zaczeli albanczycy!!!!!! poza tym to
          albanczycy zaczeli tzw "zasiedlanie" terenow serbow, poprostu sprowadzali sie
          tam ze swoimi 20 osobowymi rodzinami i zaczeli wypierac serbow oraz domagac sie
          pomocy...itd...

tak ze ALBANCZYCY zrobili niezly marketing sobie i zawlaszczyli ziemie SERBOW.
          • tomek9991 Hmmm 13.07.05, 00:07
            Albańczycy nie są święci, jasne. Lecz Serbowie rozpoczęli wielką czystkę
            wypędzając Albańczyków
            do Albanii.
            Wtedy dopiero wkroczyło NATO, kiedy Albania wpadła w panikę z powodu napływu
            tysięcy wypędzanych z Kosowa.
            • viper39 Re: Hmmm 13.07.05, 14:48
              tomek9991 napisał:

> Albańczycy nie są święci, jasne. Lecz Serbowie rozpoczęli wielką czystkę
              > wypędzając Albańczyków do Albanii.
              > Wtedy dopiero wkroczyło NATO, kiedy Albania wpadła w panikę z powodu napływu
              > tysięcy wypędzanych z Kosowa.

to jednak proponuje poczytac Tomek co tam sie stalo.... i dlaczego sie zaczela
              ta czystka, bo to o muzulmanow chodzi panie kolego.... to wlasnie media sa
              winne przeklamaniu rzeczywistych faktow
              • tomek9991 Hmm 13.07.05, 23:27
                Nie rób z wszystkich muzułmanów wrogów Zachodu, bo to głupota.
                Jest stara zasada dziel i rządź
      • doradca1 Re: Cimoszko i Slobodan Milosewicz 14.07.05, 11:11
        Nie wiem jak Cimoszenka i Ikonowicz ale Sierakowskiej udało się przesiedzieć w
        jednym z belgradzkich hoteli...
    • robisc pomozecie? 12.07.05, 21:57
      Cimoszewicz: będę zwracał się o datki do obywateli

PAP - dodane 1 godzinę i 50 minut temu

Kandydat na prezydenta Włodzimierz Cimoszewicz zapowiedział, że będzie apelował
      do obywateli, aby wpłacali pieniądze na jego kampanię. Wsparcie finansowe
      Cimoszewicz otrzyma też od SLD.

Będę głównie apelował do obywateli o datki, ale jeśli jakakolwiek instytucja
      będzie chciała mnie wesprzeć, to może to zrobić w ramach prawa przy ścisłym
      respektowaniu limitów - powiedział Cimoszewicz.

Jeżeli pojawią się pieniądze przekazane przez taką czy inną organizację, taką
      czy inną partię, to też jest to możliwe. Wszystko w ramach prawa - zaznaczył
      kandydat.

Szefowa jego sztabu wyborczego Katarzyna Piekarska powiedziała, że SLD jest
      "jednym z podmiotów wspierających Cimoszewicza i zgodnie z obowiązującym prawem
      może przekazać na jego kampanię określoną sumę". Podkreśliła też, że sztab chce
      oprzeć finansowanie kampanii na wpłatach od obywateli.

Piekarska dodała, że sztab Cimoszewicza rozważa też wykorzystanie przy
      finansowaniu kampanii nowoczesnych technik z dziedziny mediów elektronicznych, w
      tym telefonii komórkowej. Zaznaczyła, że zwrócono się o opinię do Państwowej
      Komisji Wyborczej, czy taki sposób jest prawnie dopuszczalny. Podkreśliła, że
      sztab będzie bardzo przestrzegał zgodności z prawem wszelkich swoich działań.

Sam Cimoszewicz zapewnił, że zrobi wszystko, aby jego kampania była skromna, aby
      nie wydawać pieniędzy na "całą masę gadżetów". Nie będzie wiosny czy lata
      Włodzimierza Cimoszewicza w postaci koncertów z artystami we wszystkich miastach
      wojewódzkich, w wynajmowanych drogich salach - zapowiedział.

Kandydat powtórzył również, że nie reprezentuje żadnej partii i nie będzie
      zabiegał o interesy żadnej partii. Jak przypomniał, w czasie konwencji SLD,
      która poparła jego kandydaturę, powiedział "prosto w oczy delegatom Sojuszu, że
      nie mogą liczyć na jego zaangażowanie w promowanie interesów tej partii w
      wyborach parlamentarnych".

Cimoszewicz podkreślił też, że wybrał drogę, na której nie ma już miejsca na
      interesy partyjne czy osobiste. Jak powiedział, w jego Komitecie Wyborczym są
      już tysiące ludzi, ponieważ chce on, aby ten komitet miał charakter otwarty i
      mogli tam wstępować wszyscy, którzy chcą. Dodał, że w jego sztabie "w coraz
      większym stopniu pracują wolontariusze". (jask)
      • klip-klap Re: pomozecie? 12.07.05, 22:48
        dowcip tygodnia,ciekawe ilu frajerow znajdzie...
    • robisc kiedys tez byl :) 12.07.05, 22:44
      www.wroclaw.hydral.com.pl/31985,foto.html
      • exerik Re: kiedys tez byl :) 12.07.05, 23:11
        Biedny Cimoszewicz jeden jedyny raz pozwolił sobie wtedy na chwilę szczerości i
        wlecze się to za nim już tyle lat. Szkoda chłopa wink
    • tomek9991 Welcome to Białoruś, Cimoszenka nadchodzi 13.07.05, 00:02
      Ostatni mądry gasie światło, reszta do kołochozu,
      nic tylko spierniczać z kraju Łukaszenki II
    • bush_w_wodzie Re: Cimoszewicz jest na topie 13.07.05, 11:16
      sadzilem ze w polsce odeszlismy juz od barbarzynskiego zwyczaju umieszczania
      renegatow na szczycie pala

musze powiedziec ze kiedy sledze ta tragifarse wokol przesluchania wc to nie
      moge sie oprzec wrazeniu jakiejs totalnej siermieznosci i drugorzednosci tej
      sprawy. albo to jest wyznacznik jakosci naszych instytucji publicznych i zycia
      publicznego albo zwyczajna zaslona dymna. masy maja swoj cyrk a interesy maja
      tak upragniony spokoj i cisze?

• tomek9991 Tragifarsa ma ukryć przekręty 13.07.05, 23:28
        Nikt się nie pyta o mafię paliwową, tylko wszyscy o ekspertyzy, czy miał prawo,
        nie miał prawa, itd.
        To jest jawne lecenie sobie w członka przez media sterowane przez prezia.
        • tomek9991 Najgorzej jak wybory wygrają POPiS i Cimoszka 13.07.05, 23:32
          Skrajna buta i arogancja Cimoszenki daje wtedy absolutną pewność na 5 lat wojny
          na górze,
          lżenie sejmu i rządu, ochronę Rywinlandii, dążenie do konfrontacji, wręcz do
          polskiej wojny domowej,
          być może takie jest zamówienie, aby w Polsce narobić burdelu.

Jak wybory wygra Tusk mamy prezydenta z klasą
          jak Kaczor, to będzie stopowany przez PO i nic złego nie zrobi,
          Prezydent w Polsce ma sporo możliwości, by szkodzić, wetować, robić zamęt.
          Pokazał to Wielki Elektryk, teraz widać czas na Cimoszenkę.
    • robisc komentarz Ziemkiwewicza 14.07.05, 23:06
      dosc przekonujacy

fakty.interia.pl/ziemkiewicz/news?inf=645078
      • robisc no to jeszcze raz tym raze w Rzepie 20.07.05, 18:25
        www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050720/publicystyka/publicystyka_a_3.html
    • wislok1 Komentarz - zaje.ioza 15.07.05, 22:58
      Cimoszko został doprowadzony do porządku przez Prezydium Sejmu, musi zeznawać
      i tak to skomentował pewien ktoś na Interii, osobiście tarzałem się ze śmiechu:

wc dostanie instrukcje od alka
      dyabeu /dzisiaj 22:27/ jak sie zachowac.wejdzie na sale, zrzuci garnitur,
      poprawi podwiazki i stringi a nastepnie zaspiewa i zatanczy.giertych
      zauroczony tym widokiem przylaczy sie do tanca a witaszek bedzie im przygrywal
      na harmoszce przeboj ivana i delfina.reszta komisji stworzy wokol nich kolko i
      wszyscy beda sie bawic.show must go on.
      fakty.interia.pl/news?ctinf=646411&a=1
    • robisc komentarz Michalkiewicza 16.07.05, 00:43
      O pożytkach z kretynizmu

Chodzi oczywiście o tzw. kretynizm prawniczy. Tak Włodzimierz Lenin nazywał
      trzymanie się litery prawa czy w ogóle jakichś stabilnych reguł. Włodzimierz
      Lenin nie uznawał bowiem żadnych reguł, no, może poza jedną - że człowiek, tak
      naprawdę, boi się kija, więc cała sztuka polega na tym, by schwycić kij, a potem
      już nie wypuszczać go z ręki.

Nie oznacza to jednak, by Lenin, zwłaszcza kiedy był słaby, nie odwoływał się do
      reguł czy litery prawa. Przeciwnie - w takich sytuacjach bywał gorącym
      szermierzem praworządności i swoim przeciwnikom wytykał każde odstępstwo od
      kretynizmu prawniczego nieubłaganym palcem.

Na tamtym Włodzimierzu wzoruje się dzisiaj drugi Włodzimierz, mianowicie pan
      marszałek Cimoszewicz. Gardząc kretynizmem prawniczym, wymyślił sobie regułę,
      rodzaj nowej świeckiej tradycji, że kto nie popiera jego kandydatury na
      prezydenta państwa, siłą rzeczy musi być stronniczy. By wymusić recepcję tej
      dziwacznej reguły, odwołał się jednak do kretynizmu prawniczego, skłaniając
      Prezydium Sejmu do rozpatrywania całkiem serio jego wniosku de facto o
      rozwiązanie sejmowej komisji śledczej badającej aferę Orlenu.

Od udziału w tej farsie przytomnie uchylił się jedynie marszałek Tusk, a reszta
      członków Prezydium Sejmu dała się wpuścić w ten kanał.

Okazuje się, że leninowskie tricki z kretynizmem prawniczym przydają się i w
      demokracji, gdzie jest sporo ludzi, powiedzmy, przypadkowych.

STANISŁAW MICHALKIEWICZ

dzis.dziennik.krakow.pl/public/?Kraj/z1/z1.html
    • gallardo26 Re: Cimoszewicz jest na topie 21.07.05, 12:04
      To jest dla mnie zaskakujace i szokujace zarazem.Kiedy ludzie sie obudza i
      otworza oczy(a najlepiej gdyby otworzyli glowy).skad ciagle tyle komunizmu w
      Polakach. To juz prawie 20 lat od zmiany ustroju a Polacy wciaz zyja jak w
      poprzednim ustroju. Narzekamy na SLD, ze to zlodzieje, ze doprowadzili nasz
      kraj do ruiny, a gdy tylko nadarzy sie okazja na pozbycie sie "czerwonych" to
      my wlasnie glosujemy na nich. Ludzie przeciez macie wybor, nikt nad wami nie
      stoi i nie zmusza was do wyboru SLD. Jest wiele innych partii, lepszych lub
      gorszych, ale jest wybor. Zostawcie juz to SLD w spokoju. Dajcie szanse
      partiom, ktore chca cos dla nas zrobic jakl np PO. W kazdym badz razie, kazdy
      inny wybor niz SLD bedzie lepszy.ja osobiscie jestem goracym zwolennikiem PO i
      mam nadzieje, ze to Tusk na prezydenta i PO w wyborach parlamentarnych wygraja
      wybory. Ja osobiscie widze przyszlosc Polski tylko w ich rekach, jedynie oni
      moga zaproponowac lepsza przyszlosc dla molodych takich jak ja.Pozdrowienia.
      • wislok1 Ludzie się przyzwyczaili do PZPR/SLD 22.07.05, 11:25
        Boją się wybrać coś innego
      • viper39 Re: Cimoszewicz jest na topie 22.07.05, 14:23
        gallardo26 napisał:

> To jest dla mnie zaskakujace i szokujace zarazem.Kiedy ludzie sie obudza i
        > otworza oczy(a najlepiej gdyby otworzyli glowy).skad ciagle tyle komunizmu w
        > Polakach. To juz prawie 20 lat od zmiany ustroju a Polacy wciaz zyja jak w
        > poprzednim ustroju. Narzekamy na SLD, ze to zlodzieje, ze doprowadzili nasz
        > kraj do ruiny, a gdy tylko nadarzy sie okazja na pozbycie sie "czerwonych" to
        > my wlasnie glosujemy na nich. Ludzie przeciez macie wybor, nikt nad wami nie
        > stoi i nie zmusza was do wyboru SLD. Jest wiele innych partii, lepszych lub
        > gorszych, ale jest wybor. Zostawcie juz to SLD w spokoju. Dajcie szanse
        > partiom, ktore chca cos dla nas zrobic jakl np PO. W kazdym badz razie, kazdy
        > inny wybor niz SLD bedzie lepszy.ja osobiscie jestem goracym zwolennikiem PO
        i
        > mam nadzieje, ze to Tusk na prezydenta i PO w wyborach parlamentarnych
        wygraja
        > wybory. Ja osobiscie widze przyszlosc Polski tylko w ich rekach, jedynie oni
        > moga zaproponowac lepsza przyszlosc dla molodych takich jak ja.Pozdrowienia.

przeciez to wszyscy na tym forum mowia

Robert swietna strona cimoszka w ktorej mowia o agitacji... ja zawsze mowilem
        ze sld jest najlepiej przygotowana partia polityczna, jak chwasty odradzaja sie
        i mydla oczy ludziom a Polacy wierza w gruszki na wierzbie...
        dla mnie nadal szokiem jest 12% poparcia dla sld... szok bo to znaczy tyle
        matolow mamy w Polsce.
    • robisc warto zajrzec do Kataryny 22.07.05, 07:38
      tiny.pl/qmqt
      • viper39 komu wierzyc.... sonda pokazuje ze jestesmy... 22.07.05, 17:05
        dosc glupim narodem....
        kwachowi ufa 62% cimoszkowi 55%...
        czyli media robia swoje, brawo komuchy...

Najbardziej ufamy Relidze, najmniej Lepperowi

PAP 22-07-2005, ostatnia aktualizacja 22-07-2005 14:11

Największym zaufaniem na początku lipca cieszyli się: Zbigniew Religa - 64
        proc., prezydent Aleksander Kwaśniewski - 62 proc., marszałek Sejmu Włodzimierz
        Cimoszewicz - 55 proc., lider PO Donald Tusk - 45 proc. i lider PiS
        L.Kaczyński - 44 proc. - wynika z sondażu CBOS.

Największą nieufnością ankietowani obdarzyli lidera Samoobrony Andrzeja
        Leppera - 51 proc., szefa NBP Leszka Balcerowicza i lidera LPR Romana
        Giertycha - po 49 proc., premiera Marka Belkę - 47 proc. i lidera PiS
        L.Kaczyńskiego - 36 proc.

Sondaż zrealizowano w dniach 1-4 lipca 2005 roku, na 1021-osobowej,
        reprezentatywnej próbie losowej dorosłych Polaków.
        • wislok1 43% dobrze ocenia PRL, tylko 34% źle 22.07.05, 22:42
          Reszta nie wie. Pranie mózgów przez 40 lat wydało efekty
    • klip-klap troche zdjec 24.07.05, 10:11
      tiny.pl/qmft
      tiny.pl/qmf7
      www.ceo.org.pl/dokument.php?dzial=1889&id=31139
      tiny.pl/qmfr
      • viper39 Re: troche zdjec 25.07.05, 21:02
        Lex Cimoszewicz
        Tygodnik "Wprost", Nr 1180 (17 lipca 2005)

Kandydat na prezydenta Cimoszewicz oddzielił się od marszałka Sejmu
        Cimoszewicza i obaj wyszli z sali
        Anita Blinkiewicz
        Tomasz Butkiewicz
        www.wprost.pl/ar/?O=78493&C=57

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka