Dodaj do ulubionych

Kim jest Wachowski

16.09.05, 16:35
Wczoraj aresztowano Wachowskiego o czym wpsomnial bush w innym watku. Mnie ta
wiadomosc zelektryzowala, bo facek kojarzy mi sie z wsw, a niektorzy
twierdzili nawet,ze pracuje/al dla kgb. Aresztowalo go ABW, ciekawe ze
dzisiejsza rzepa, (którą wiażę z 'nowymi z abw') nie wspomina o podejrzeniach
co do agenturalnosci Wachowskiego.

Kilka ciekawych artykulow o Wachowskim mozna znalezc po wpisaniu jego nazwiska
w wyszukiwarke
www.abcnet.com.pl/pl/szukaj.php
Obserwuj wątek
    • exerik Re: Kim jest Wachowski 16.09.05, 18:22
      Nie mam pojęcia kim jest teraz Wachowski. Można się tylko domyślać, że od czasu
      gdy Lechu spadł do politycznej "C" klasy, zwolnił się ze służby (a raczej
      Służby) i pracuje już wyłącznie na własny rachunek.
      • lastboyscout Re: Kim jest Wachowski 16.09.05, 18:33
        Nie sadze, zeby z tej Sluzby kiedykolwiek mozna bylo sie zwolnic....

Pytanie wiec brzmi DLACZEGO sluzby "zwolnily" Wachowskiego, akurat teraz, akurat
        jego, akurat w ten sposob?
        • bush_w_wodzie Re: Kim jest Wachowski 16.09.05, 22:42
          lastboyscout napisał(a):

> Nie sadze, zeby z tej Sluzby kiedykolwiek mozna bylo sie zwolnic....
          >
          > Pytanie wiec brzmi DLACZEGO sluzby "zwolnily" Wachowskiego, akurat teraz,
          > akurat jego, akurat w ten sposob?

primo: polskie tajne sluzby nie sa jednorodne a wrecz przeciwnie. zra sie na
          potege. po czesci skutek zwyczajnych walk o wplywy i kase a po czesci z powodu
          roznych mocodawcow. kluczowe jest ustalenie z ktorymi sluzbami pracowal
          wachowski. wiele wskazuje na to ze z wojskowymi

secundo: wydarzenia ostatniego roku jak ulal pasuja do mojej roboczej hipotezy o
          systematycznej akcji czyszczenia polski z postkomuszej mafii i rosyjskiej
          agentury (glownie gru jak sadze) przez czesc polskich tajnych sluzb (tych
          skupionych wokol millera i barcikowskiego) zawiadywanej z waszyngtonu i
          brukseli. powody: bezpieczenstwo wewnetrzne usa i nato oraz dobre warunki dla
          dzialania zachodniego biznesu

tertio: materialy ktore mial w domu wachowski to byla z pewnoscia jego polisa -
          a wiedzac kim byl wachowski - to byla solidna polisa. a wiec wielu dzisiejszym
          politykom moglyby zaskodzic. jego zatrzymanie rozbraja mozliwosc
          niekontrolowanego uzycia tych materialow i umozliwia kontrolowane uzycie tych
          materialow. komu? lodzka prokuratura i abw to ludzie millera.

w najbardziej powierzchownej warstwie klopoty wachowskiego sprzyjaja pis. ale to
          drobiazg z porownaniu z tym co moze siedziec w tych dokumentach. w najbardziej
          wariackim z wariantow ta bomba eksploduje usuwajac tuska z drogi kaczynskiego.
          powtarzam: w wariackim wariancie. bo moze sie nie stac nic. wszystko zostanie
          zalatwione pod stolem. moze tez zniszczyc pis.

jedno jest pewne. udzial tajnych sluzb w polskiej polityce jest ogromny.
          • lastboyscout Re: Kim jest Wachowski 16.09.05, 23:07
            Przesądzone!
            Bedziesz u mnie w gabinecie Ministrem Sprawiedliwosci!
            Gosc myslacy w ten sposob MUSI byc na wskros uczciwy.
            Wiesz ...nawet nie bede sprawdzal twojej teczki ale ....niekoniecznie mi w to
            uwierz ! wink

Stary, silny Ubek trzyma kwity na siebie w domowym sejfie i na podrecznym
            regale!!!!!!!!!

Co to Wachowski "Nikodema Dyzmy" nie ogladal i nie wie, ze przyjdzie do niego
            jakis Dyzma, namowiony przez Krzepickiego a policji bedzie to wszystko na reke
            bo nowaej wladzy TEZ trzeba czyms zapelnic teczki!!!!!???????????

Walka polskich sluzb jest rownie oczywista co nic nieznacząca skoro w temacie
            miesza Waszyngton (jaka Bruksela?!).

Co do jednego sie zgodze.
            Ktos szykuje NOWE warunki dla dzialania zachodniego biznesu.

Oooooch gdybym ja mogl wykombinowac choc ślad tego co jest grane ... to bylyby
            MILE pieniadze!
            • bush_w_wodzie Re: Kim jest Wachowski 16.09.05, 23:56
              lastboyscout napisał(a):

> Przesądzone!

> Bedziesz u mnie w gabinecie Ministrem Sprawiedliwosci!
              > Gosc myslacy w ten sposob MUSI byc na wskros uczciwy.
              > Wiesz ...nawet nie bede sprawdzal twojej teczki ale ....niekoniecznie mi
              > w to uwierz ! wink
              >

tja. moze cos w tym jest.

>
              > Stary, silny Ubek trzyma kwity na siebie w domowym sejfie i na podrecznym
              > regale!!!!!!!!!
              >

tu musze sprostowac. nie na siebie tylko na innych. i sadze ze nie wszystkie
              tylko te posredniej waznosci. pamietaj tez ze facet funcjonowal w poczuciu
              zupelnej bezkarnosci od wielu lat. niektorzy twierdza nawet ze to juz 30 lat w
              konspiracji.

takie poczucie bezkarnosci mogl czerpac w ostatnich latach z oslony jakie dawal
              mu palac i z retorsji jakie moglo wywolac ruszenie jego. a jednak ktos go ruszyl...

> Co to Wachowski "Nikodema Dyzmy" nie ogladal i nie wie, ze przyjdzie do niego
              > jakis Dyzma, namowiony przez Krzepickiego a policji bedzie to wszystko na reke
              > bo nowaej wladzy TEZ trzeba czyms zapelnic teczki!!!!!???????????

no coz. te dokumenty tam byly. jaka masz hipoteze na temat tego dlaczego tam byly?

>
              > Walka polskich sluzb jest rownie oczywista co nic nieznacząca skoro w temacie
              > miesza Waszyngton (jaka Bruksela?!).
              >

no nie. bo z drugiej strony miesza moskwa.

a brukseli bym nie lekcewazyl. przeciez nikt nie chce rosyjskiej siatki wewnatrz ue.

> Co do jednego sie zgodze.
              > Ktos szykuje NOWE warunki dla dzialania zachodniego biznesu.
              >
              > Oooooch gdybym ja mogl wykombinowac choc ślad tego co jest grane ...
              > to bylyby MILE pieniadze!

kurcze. czy naprawde tak trudno sie pogodzic z mozliwoscia ze poskomunistyczna
              mafia stwarza zagrozenie dla bezpieczenstwa ue i ze trzeba ja wyplenic?
              • lastboyscout Re: Kim jest Wachowski 17.09.05, 00:20
                Kwitow na innych TYMBARDZIEJ nie trzyma sie w domu!!!
                (prosze nie namawiaj mnie abym ja powiedzial gdzie sie je trzyma ... hi hi )

Jakie poczucie bezkarnosci?!
                Sluzby dzialaja wedlug PROCEDUR (przyznaj sie nie byles w armii....)a nie wedlug
                swoich stanow ducha!
                (z gęby to faktycznie Wachowski wyglada na takiego co nawet "Nikodema Dyzmy" by
                nie zrozumial ale jego NAUCZONO co sie robi z informacjami ...)

Moskwa dostala droga rope aby NA RAZIE mniej mieszac ... miesza Waszyngton.
                "Postkomunistyczna mafia" w rodzaju Wachowskiego NIE JEST zadnym problemem dla
                jakiegokolwiek zachodu.

Tu jest grane cos wiecej.

Ujawnienie lub nieujawnienie zawartosci tych dokumentow duzo podpowie.

Aha! Zgadnij dlaczego wszystkie inwestycje ida na zachod Polski?....
                • bush_w_wodzie Re: Kim jest Wachowski 17.09.05, 00:33
                  lastboyscout napisał(a):

> Kwitow na innych TYMBARDZIEJ nie trzyma sie w domu!!!
                  > (prosze nie namawiaj mnie abym ja powiedzial gdzie sie je trzyma ... hi hi )

>
                  > Jakie poczucie bezkarnosci?!
                  > Sluzby dzialaja wedlug PROCEDUR (przyznaj sie nie byles w armii....)a nie wedlu
                  > g
                  > swoich stanow ducha!
                  > (z gęby to faktycznie Wachowski wyglada na takiego co nawet "Nikodema Dyzmy" by
                  > nie zrozumial ale jego NAUCZONO co sie robi z informacjami ...)
                  >

no dobrze. bardzo jestes dobry w krytyce. to zmieny sie rolami. zaproponuj
                  wyjasnienie tego ze wachowski trzymal w domu jakies dokumenty - z przeciekow
                  wyglada ze istotne.

> Moskwa dostala droga rope aby NA RAZIE mniej mieszac ... miesza Waszyngton.

co do tego sie zgadzamy ze waszyngton w mieszaniu uczestniczy a moskwa na razie
                  oddaje pole w polsce. tylko co maja zrobic sierotki po kgb i gru? dac sie
                  zamknac bez walki? i czy wiedza juz ze sa sierotkami?

> "Postkomunistyczna mafia" w rodzaju Wachowskiego NIE JEST zadnym problemem dla
                  > jakiegokolwiek zachodu.

nie zgadzam sie. chlopcy doszli juz do miliardowych obrotow i lapowek idacych w
                  setki milionow. nie mowiac juz o dostepie do tajnych dokumentow ue i nato.

>
                  > Tu jest grane cos wiecej.
                  >
                  > Ujawnienie lub nieujawnienie zawartosci tych dokumentow duzo podpowie.
                  >

z pewnoscia

>
                  > Aha! Zgadnij dlaczego wszystkie inwestycje ida na zachod Polski?....

jesli np niepolomice sa na zachodzie...

a ty gdzie bys inwestowal gdybys chcial sprzedawac np auta na rynek unijny?
                  • lastboyscout Re: Kim jest Wachowski 17.09.05, 04:53
                    > no dobrze. bardzo jestes dobry w krytyce. to zmieny sie rolami. zaproponuj
                    > wyjasnienie tego ze wachowski trzymal w domu jakies dokumenty - z przeciekow
                    > wyglada ze istotne.

Nie sadze aby trafna krytyka byla latwiejsza od trafnych hipotez.
                    Na pewno TYLKO odpowiednia interpretacja zdarzen daje pole do dalszych przypuszczen.

Co uwazam:
                    Dwie wersje.
                    W pierwszej, chyba oczywistej dla wszystkich, to obecna sprawa Wachowskiego to
                    nastepne igrzyska dla gawiedzi skoro z chlebem zle. Im mniej chleba tym bardziej
                    musza tryskac krwia gladiatorzy... I wcale nie jest pewne czy ten gladiator
                    bedzie tryskal krwia prawdziwa co najlepiej widac po Rywinie: kilka lat show'u
                    dla ubogich i kilkanscie dni aresztu. NIC wiecej.
                    Jestem niestety wciaz za tym wariantem - widzialem prawdziwie spokojna twarz
                    Wachowskiego oprowadzajacego "Wiadomosci" po swoim domu - przedstawie trwa!
                    Gdyby Wachowski domyslal sie, ze zaczelo sie cos prawdziwego chociaz
                    przybladlby troszeczke ....

Druga wersje juz zasugerowalem: pierwszy (bo najglupszy ale najbardziej
                    wyrazisty dla motlochu - jaką te Wachowski ma wredna gebę!) prawdziwy koziol
                    ofiarny.
                    Potem nastepni. Jestem pewny, ze ci najwyzej sa juz tylko w kieszeni Bialego
                    Domu i Moskwy.
                    Praktycznie to pozwolono zabrac te dokumenty Wachowskiemu a teraz sobie o tym
                    przypomniano aby je stopniowo, wygodnie dla siebie ujawniac (bylem w swoim zyciu
                    rowniez archiwista i pisarzem w wojsku i WIEM, ze takich dokumentow NIE MOZE
                    brakowac).

Mysle, ze cokolwiek by sie nie dzialo to chodzi tu o CZAS potrzebny na
                    "prywatyzacje i inwestycje"

>tylko co maja zrobic sierotki po kgb i gru? dac sie
                    > zamknac bez walki? i czy wiedza juz ze sa sierotkami?

Jak to co maja robic ?
                    BOGACIC SIE. Niczym innym nie zajmuja sie od czasow Gorbaczowa.

To NIE MY a ONI wygrali te wojne ....
                    Że tez ku...wa tak to trudno bylo zrozumiec w 90 tym roku i trzeba bylo tracic
                    CZAS na bicie po berecie harcerzyka z tym smutnym meldunkiem! sad

> nie zgadzam sie. chlopcy doszli juz do miliardowych obrotow i lapowek idacych
                    w setki milionow. nie mowiac juz o dostepie do tajnych dokumentow ue i nato.

I WYGRANI pozwolili na to PRZEGRANYM, prawda?
                    Wiem, powiesz, ze tata i synus Bushowie, oralny Wilus i wypomadowany Reagan to
                    jednak idioci ....

Wiec jeszcze raz. Obalenie muru berlinskiego NIE BYLO naszym zwyciestwem a
                    zwyciestwem naszych WROGOW.

> jesli np niepolomice sa na zachodzie...<

Wroclaw, Kobierzyce, Jelcz itd.(to polskie nazwy) SĄ na zachodzie.

Najtansza sila robocza (najwyzsze bezrobocie) w Polsce jest przy wschodniej
                    granicy ale jest wciaz drozsza od transportu (skoro mozna transportowac tanie
                    kilka tysiecy kilometrow z Chin to kilkaset kilometrow z Ostroleki nie jest
                    szczegolnie uciazliwe) Kwestia kalkulacji kosztow.

> a ty gdzie bys inwestowal gdybys chcial sprzedawac np auta na rynek unijny?<

To zalezy.
                    Jezeli spekulacyjnie/doraznie to w supermarkety i salony sprzedazy aut tam gdzie
                    ludzie maja pieniadze.
                    Dlugoterminowe inwestycje skierowalbym tam gdzie jest stabilna sytuacja
                    ekonomiczno-polityczna ale tam zazwyczaj jest DROGO.
                    Najlepsza opcja byloby zainwestowanie tam gdzie dzisiaj sie miesza wiec jest
                    TANIO ale JA MAM INFORMACJE, ze jutro bedzie to zupelnie ...inny kraj ....

• bush_w_wodzie Re: Kim jest Wachowski 17.09.05, 18:47
                      lastboyscout napisał(a):

> > no dobrze. bardzo jestes dobry w krytyce. to zmieny sie rolami. zaproponu
                      > j
                      > > wyjasnienie tego ze wachowski trzymal w domu jakies dokumenty - z przecie
                      > kow
                      > > wyglada ze istotne.

>
                      > Nie sadze aby trafna krytyka byla latwiejsza od trafnych hipotez.

moze... i czy na pewno trafna?

> Na pewno TYLKO odpowiednia interpretacja zdarzen daje pole do
                      > dalszych przypusz czen.
                      >
                      > Co uwazam:

> Dwie wersje.
                      > W pierwszej, chyba oczywistej dla wszystkich, to obecna sprawa Wachowskiego to
                      > nastepne igrzyska dla gawiedzi skoro z chlebem zle. Im mniej chleba tym
                      > bardziej musza tryskac krwia gladiatorzy... I wcale nie jest pewne czy ten
                      > gladiator bedzie tryskal krwia prawdziwa co najlepiej widac po Rywinie:
                      > kilka lat show'u dla ubogich i kilkanscie dni aresztu. NIC wiecej.

a jednak - ten show dla ubogich bardzo wiele kosztowal sld millera kwasniewskiego...

rywin z szanowanego producenta przeobrazil sie w przestepce ktory chwilowo nie
                      jest zdolny do odbywania kary i nie moze nawet opuscic polski

>
                      > Jestem niestety wciaz za tym wariantem - widzialem prawdziwie spokojna twarz
                      > Wachowskiego oprowadzajacego "Wiadomosci" po swoim domu - przedstawie trwa!
                      > Gdyby Wachowski domyslal sie, ze zaczelo sie cos prawdziwego chociaz
                      > przybladlby troszeczke ....
                      >

wachowski nie jest na razie celem. celem sa prawdopodobnie dokumenty i ludzie z
                      otoczenia walesy w czasach przydentury. po 30 latach sluzby mieciowi taki
                      drobiazg jak wizyta abw i rozmowa z prokuratorem raczej nie imponuja. jesli
                      wierzyc tekstom podlinkowanym w tym watku to on jest bardzo dobry w maskowaniu sie.

>
                      > Druga wersje juz zasugerowalem: pierwszy (bo najglupszy ale najbardziej
                      > wyrazisty dla motlochu - jaką te Wachowski ma wredna gebę!) prawdziwy koziol
                      > ofiarny. Potem nastepni. Jestem pewny, ze ci najwyzej sa juz tylko w
                      > kieszeni Bialego Domu i Moskwy.

twoje rozumowanie ma jedna fundamentalna wade: jest w stanie wyjasnic dokladnie
                      wszystko - nie pozwalajac przewidziec czegokolwiek.

bardziej szczegolowa krytyka jest zbedna

> Praktycznie to pozwolono zabrac te dokumenty Wachowskiemu a teraz sobie o tym
                      > przypomniano aby je stopniowo, wygodnie dla siebie ujawniac
                      > (bylem w swoim zyciu rowniez archiwista i pisarzem w wojsku i WIEM, ze
                      > takich dokumentow NIE MOZE brakowac).
                      >

to jest cos godnego uwagi. nie chodzi mi o kwestie techniczne - bo to jest
                      oczywiste ze sa ludzie ktorzy wiedzieli ze mieco cos zwedzil. ba! bylo nawet
                      sledztwo w sprawie brakujacych dokumentow z teczki bolka.

mozna jednak podejrzewac ze `przypadkowe znalezienie' kwitow u wachowskiego jest
                      swietnym sposobem uwiarygodnienia ich zawartosci przez opinia publiczna (przez
                      niektorych zwana motlochem). zrodlo jest wiarygodna (minister kancelarii
                      walesy). przyczyna ujawnienia tresci wlasnie teraz jest naturalna (bo sie
                      dokumenty znalazly).

to co wiemy o tresci dokumentow: fozz sprawa olina kwestie inwigilacji prawicy
                      wskazuja mozliwy kierunek atatku: `pulkownicy' tuska.

nie zdziwilbym sie gdyby te dokumenty mialy otworzyc kaczynskiemu droge do
                      prezydentury. nie zdziwilbym sie takze gdyby daly po mozliwosc samodzielnego
                      rzadzenia. byc moze dowiemy sie na dniach.

>
                      > Mysle, ze cokolwiek by sie nie dzialo to chodzi tu o CZAS potrzebny na
                      > "prywatyzacje i inwestycje"
                      >

mnie sie wydaje ze chodzi o uklad wladzy w przyszlym sejmie.

zdaje mi sie ze ci sami ludzie ktorzy wykosili cimoszewicza - teraz wykosza
                      tuska lub kaczynskiego. zobaczymy

>
                      >
                      > >tylko co maja zrobic sierotki po kgb i gru? dac sie
                      > > zamknac bez walki? i czy wiedza juz ze sa sierotkami?
                      >
                      > Jak to co maja robic ?
                      > BOGACIC SIE. Niczym innym nie zajmuja sie od czasow Gorbaczowa.
                      >
                      > To NIE MY a ONI wygrali te wojne ....

to dosyc istotny punkt wiec napisz mi precyzyjnie kim sa oni. nie chce sie gubic
                      w domyslach

> > nie zgadzam sie. chlopcy doszli juz do miliardowych obrotow i lapowek
                      > > idacych w setki milionow. nie mowiac juz o dostepie do tajnych
                      > > dokumentow ue i nato.
                      >

> I WYGRANI pozwolili na to PRZEGRANYM, prawda?

tak jest. pozwolili na swawole przez 16 lat specjalnie po to zeby przeprowadzic
                      skuteczne rozpoznanie kontrwywiadowcze i zorientowac sie dokladnie who is who.
                      ludzkosc nauczyla sie czegos od czasu zniszczenia troi.

w dodatku wygrana usa z komunizmem nastapila droga przekupienia sekretarzy. to
                      dawalo gwarancje stabilnosci i wiernosci. dzieki temu akcesa do nato i ue
                      przebiegla bezwstrzasowo. zadnej krwi zadnego puczu zadnego zwrotu na wschod.
                      no a teraz juz mozna zupelnie bezpiecznie zdjac cala siatke i zastapic ja ludzmi
                      ktorym ufa sie bardziej.

> Wiem, powiesz, ze tata i synus Bushowie, oralny Wilus i wypomadowany Reagan to
                      > jednak idioci ....
                      >

wrecz przeciwnie. jestem pod wrazeniem precyzji zawiadywania operacji pt.
                      absorbujemy europe srodkowa tak zeby sie nie zakrztusic.

> Wiec jeszcze raz. Obalenie muru berlinskiego NIE BYLO naszym zwyciestwem a
                      > zwyciestwem naszych WROGOW.
                      >

czylo kogo?

>
                      >
                      > > jesli np niepolomice sa na zachodzie...<
                      >
                      > Wroclaw, Kobierzyce, Jelcz itd.(to polskie nazwy) SĄ na zachodzie.
                      >

> Najtansza sila robocza (najwyzsze bezrobocie) w Polsce jest przy wschodniej
                      > granicy ale jest wciaz drozsza od transportu (skoro mozna transportowac tanie
                      > kilka tysiecy kilometrow z Chin to kilkaset kilometrow z Ostroleki nie jest
                      > szczegolnie uciazliwe) Kwestia kalkulacji kosztow.
                      >
                      > > a ty gdzie bys inwestowal gdybys chcial sprzedawac np auta na rynek unijn
                      > y?<
                      >
                      > To zalezy.
                      > Jezeli spekulacyjnie/doraznie to w supermarkety i salony sprzedazy aut tam gdzi
                      > e
                      > ludzie maja pieniadze.
                      > Dlugoterminowe inwestycje skierowalbym tam gdzie jest stabilna sytuacja
                      > ekonomiczno-polityczna ale tam zazwyczaj jest DROGO.
                      > Najlepsza opcja byloby zainwestowanie tam gdzie dzisiaj sie miesza wiec jest
                      > TANIO ale JA MAM INFORMACJE, ze jutro bedzie to zupelnie ...inny kraj ....
                      >

wiem tyle ze zachodnia czesc polski zawsze byla lepiej rozwinieta gospodarczo i
                      powazne inwestycje przemyslowe praktycznie nie przekraczaly linii wisly.
                      infrastruktura odleglosc do rynkow zbytu poziom kultury technicznej itp
                      przemiawiaja ze inwestycjami na zachodzie

znowu nie chce sie domyslac o jakim kraju piszesz i jakie to informacje
                      posiadasz. pisz wprost jesli masz cos waznego do powiedzenia.

pozdrawiam

• bush_w_wodzie lbs 19.09.05, 23:28
                      taki ciekawy watek... mam nadzieje ze nie przestal cie interesowac?

bo mnie wciaz nurtuje co miales na mysli
                      • lastboyscout Re: lbs 20.09.05, 16:10
                        > taki ciekawy watek... mam nadzieje ze nie przestal cie interesowac?
                        >bo mnie wciaz nurtuje co miales na mysli

Tak to bardzo ciekawy ale i BARDZO WYMAGAJACY watek.

> Nie sadze aby trafna krytyka byla latwiejsza od trafnych hipotez.
                        >>>>>>moze... i czy na pewno trafna?

Skoro tutaj wystawiam swoją krytykę i hipotezy na weryfikację nieglupich ludzi
                        to znaczy, ze DOPIERO pracuje nad trafnoscia swoich przekonan! wink

Milo, ze oczekujesz mojej opinii ale sam unikasz odpowiedzi na temat unikalnosci
                        sytuacji ekonomicznej w Polsce (czynniki inflacjogenne w „Rollercaster”wink, ktore
                        paradoksalnie moga zahaczac i o ten watek.

Jezeli rozczaruje cie odpowiedzia to wez pod uwage, ze jestem odseparowany od
                        tematu, nie bywam w tzw. srodowiskach, malo czytam, mieszkam na wsi.
                        To daje co prawda nieobciazona niczym ocene, rodzaj swiezosci ale tez latwo o
                        zatracenie wyczucia tematu.

>>>>>wachowski nie jest na razie celem. celem sa prawdopodobnie dokumenty i
                        ludzie z otoczenia walesy w czasach przydentury. po 30 latach sluzby mieciowi
                        taki drobiazg jak wizyta abw i rozmowa z prokuratorem raczej nie imponuja. jesli
                        wierzyc tekstom podlinkowanym w tym watku to on jest bardzo dobry w maskowaniu
                        sie.<<<<

Tak, Wachowski nie jest celem a raczej ostrzezeniem, moze nawet cynglem
                        pistoletu wymierzonego w innych. Zgadzam sie ze Wachowski wie jak zachowac sie w
                        takich sytuacjach. Jezeli jednak to nie jest pic jak Lista Wildsteina (nie
                        mowilem wtedy ze to pic?!) to Wachowski i jego „druzyna”maja sie czego bac.
                        Na korzysc kogo?
                        Tez myslalem o Kaczynskim - ta „Nocna Zmiana”, ktora zastanawiajaco "wychodzi"
                        akurat teraz! Jednak Kaczynski w zaden sposob nie pasuje do calego obrazka.
                        Ten czysto kaczy, skrajnie populistyczny „program wyborczy”. Co to w ogole moze
                        oznaczac W PRAKTYCE?!!!! Nastepne kilka lat pseudorozliczen? Jaki wariat to poprze?
                        Jak to sie w ogole ma sie skleic z zapowiedziami tak powaznych inwestycji w
                        Polsce?!!!!
                        NEEEEEEE.. Kaczor to popluczyny Walesy, przypadkowy i niewazny pionek w grze,
                        gosc do uzycia.
                        Podtrzymuje wiec swoja teze, ze chodzi o przedluzenie obecnego stanu tak dlugo
                        jak sie da a potem odpalenie zapalnika bomby zwanej "wszyscy przeciw wszystkim"
                        , ktora nie wybuchla dotychczas tylko dlatego, ze WSZYSCY mieli z tego interes.
                        Ze swoimi wrogami sie najpierw przyjazni a potem sie ich DZIELI jak uczyli
                        Rzymianie.
                        Mysle, ze Platforma to ostatnia proba przedluzania, potem destabilizacja, kryzys
                        walutowy i wtedy FAKTYCZNE wejscie inwestycji na PRAWDZIWIE psich warunkach i
                        PRAWDZIWIE nowych uwarunowaniach prawnych i politycznych, ktore MUSZA ZAINSTNIEC
                        , jezeli ma przyjsc PRAWDZIWY kapital.
                        Stad zreszta moj optymizm sygnalizowany w rozmowie z Viperem.
                        (ufffff...przestana mnie wreszcie posadzac o defektyzm)

> To NIE MY a ONI wygrali te wojne ....

>to dosyc istotny punkt wiec napisz mi precyzyjnie kim sa oni. nie chce sie
                        gubic w domyslach<<

Nie spodziewaj sie tu jakis rewelacji jakich masa pojawia sie na roznych forum.
                        Jak wiesz pracowalem u najbogatszych i widzialem wiele obrazkow w zlotych
                        ramkach ze szczerymi usciskami moich pracodawcow (czytaj: ich pieniedzy) z
                        senatorami, prezydentami itp.
                        Zaraz po przyjezdzie mialem tez okazje rozmawiac z calkiem sympatycznym Zydem,
                        ktory pragnal kupic Gorny Slask ale nie wiedzial U KOGO sie to kupuje.
                        I nie mysl, ze zalezalo mu na "dojsciach". Jemu wlasnie znacjonalizowali jakies
                        kopalnie w Afryce i chcial kupic i prowadzic biznes na normalniejszych warunkach.
                        Powiem ci wiecej, ja przy kazdym goleniu mysle o tym samym co ten Zyd i CO
                        NAJWAZNIEJSZE jest mi zupelna rypka GDZIE ja tą demokracje swoimi pieniedzmi
                        poniose. Dbam tylko trafil mi sie pewny i duzy zwrot.
                        Na patriotyczne sentymenty stac czlowieka jak juz ma pieniadze ....
                        Zreszta bogaty Polak to zawsze bogata Polska.

>>wrecz przeciwnie. jestem pod wrazeniem precyzji zawiadywania operacji pt.
                        >>absorbujemy europe srodkowa tak zeby sie nie zakrztusic.

> Wiec jeszcze raz. Obalenie muru berlinskiego NIE BYLO naszym zwyciestwem a
                        > zwyciestwem naszych WROGOW.
                        >czyli kogo?

Jak to kogo?
                        TYCH, ktorzy teraz absorbuja Europe Srodkowa tak zeby sie nie zakrztusic =
                        rozejrzyj sie wokol, podpisuja sie najwiekszymi reklamami.

>>wiem tyle ze zachodnia czesc polski zawsze byla lepiej rozwinieta gospodarczo
                        >>powazne inwestycje przemyslowe praktycznie nie przekraczaly linii wisly.
                        >>infrastruktura odleglosc do rynkow zbytu poziom kultury technicznej itp
                        >>przemiawiaja ze inwestycjami na zachodzie

>>>znowu nie chce sie domyslac o jakim kraju piszesz i jakie to informacje
                        >>>posiadasz. pisz wprost jesli masz cos waznego do powiedzenia.

Nie posiadam zadnych informacji.
                        Slucham czasem tutejszych pogan i zauwazylem ze dla nich nie ma zadnej roznicy
                        gdzie sie ta nasza Polska bedzie zaczynala i konczyla.
                        Obecna geografia inwestycji wskazuje na Wroclaw, mam tylko cichą nadzieję , ze
                        nie chodzi tu o Breslau sad bo inwestycje NA SZCZESCIE sie mocno amerykanizuja a
                        Unia dostaje w dupala..... smile
                • klip-klap Re: Kim jest Wachowski 17.09.05, 00:52
                  > Aha! Zgadnij dlaczego wszystkie inwestycje ida na zachod Polski?....

O, to jest cos o czyms myslalem, ale nie moglem nigdzie sprawdzic czy inwestycje
                  ida na zachod i wybrzeze srodkowo zachodnie. Dysponujesz jakims zestawieniem
                  geograficznym?
                  • lastboyscout Re: Kim jest Wachowski 17.09.05, 05:13
                    Tak calkiem szczerze to sam troche strzelam na podstawie tego co czytam.
                    Ostatnio wiec czytam ze najwieksze inwestycje ida na Dolny i Gorny Slask i to
                    bardzo powazne firmy (Whrilpool, Toyota itp.) a te hinduskie i koreanskie w
                    centralnej Polsce daly plame.
                    Dzieje sie tak POMIMO tego, ze Polska jest mocno zdolowala w rankingach na
                    klimat inwestycyjny i zdolnosc przeksztalcania sie.
                    Ta NIELOGICZNOSC dala mi po prostu troche do myslenia .....

• bush_w_wodzie Re: Kim jest Wachowski 17.09.05, 19:13
                      lastboyscout napisał(a):

> Tak calkiem szczerze to sam troche strzelam na podstawie tego co czytam.
                      > Ostatnio wiec czytam ze najwieksze inwestycje ida na Dolny i Gorny Slask i to
                      > bardzo powazne firmy (Whrilpool, Toyota itp.) a te hinduskie i koreanskie w
                      > centralnej Polsce daly plame.

> Dzieje sie tak POMIMO tego, ze Polska jest mocno zdolowala w rankingach na
                      > klimat inwestycyjny i zdolnosc przeksztalcania sie.
                      > Ta NIELOGICZNOSC dala mi po prostu troche do myslenia .....
                      >

a czy nie przyszlo ci do glowy ze rankingi odzwierciedlaja to co bylo a
                      inwestorow interesuje to co bedzie?
    • przycinek.usa jeden cytat 16.09.05, 18:52
      to nie na temat, ale wyszperalem taka wypowiedz:

"PO wykalkulowała, że taniej będzie wpuścić do Parlamentu PJKM i potem zawrzeć
      sojusz z takim słabym kanapowym ugrupowaniem, niż użerać się przez cztery lata z
      Kaczyńskimi. Wariant teoretycznie możliwy i zarazem mało prawdopodobny."

I dlatego, mysle, nagle w GW pojawily sie info JKM.
      • lastboyscout Re: jeden cytat 16.09.05, 18:58
        Neeeee.
        Wady JKM sa w tym przypadku jego zaletami.
        On moze byc tylko KROLEM.
    • klip-klap co znaleziono w jego domu 16.09.05, 19:25
      "Podczas konferencji prasowej rzeczniczka PA Małgorzata Glapska-Dutkiewicz
      powiedziała, iż chodzi m.in. o kilkadziesiąt dokumentów znalezionych u W., w tym
      z afery FOZZszukaj oraz nie sprecyzowane "rozporządzenie prezydenta Lecha
      Wałęsy". Dodała, że trzy dokumenty opatrzone były klauzulą "tajne", jeden -
      klauzulą "poufne".

Według mediów, w domu W. znaleziono wiele ściśle tajnych dokumentów, dotyczących
      m.in. afery FOZZ, inwigilacji prawicy z lat 90. przez UOPszukaj, a także sprawy
      rosyjskiego szpiega o pseudonimie "Olin"szukaj.

Jak stwierdziła Glapska-Dudkiewicz, w domu W. znaleziono również dziesiątki
      innych dokumentów urzędowych. Część z nich schowana była w szafie pancernej,
      jeden stał na regale.

Obecny na konferencji prasowej rzecznik łódzkiej delegatury ABW mjr Wojciech
      Barański dodał, że w tej sprawie będzie kontynuowane śledztwo. - Wspólnie z
      prokuraturą będziemy badać, skąd pochodzą te dokumenty, w jaki sposób one
      trafiły do Mieczysława W., czy są to dokumenty autentyczne, kto je sporządził -
      mówił."
      fakty.interia.pl/news?inf=666968

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka