Dodaj do ulubionych

pytanie do erki i innych narodowców

16.10.14, 15:29
Czy wy - Polacy - czujecie się lepiej niż Francuzi?
Jesteście bardziej wartościowi niż Duńczycy?
Szczęśliwsi niż Włosi czy Węgrzy?

Wy macie honor - tak?
A oni nie?

I drugie pytanie. Kto jest najbardziej bohaterski? Ten kto daje się wyrzynać? Rozumiem że najlepsi z najlepszych to Żydzi, prawda? Według waszej definicji są godni wyniesienia na pomniki - bo zginęło ich 80% populacji....

I trzecie pytanie - co to znaczy WYGRAĆ wojnę i pokonać wroga?
Kto jest wygrany? Ten kto zawiesza flagę na parlamencie pokonanego? Czy ten kto kto wpada w łapy "zaprzyjaźnionego" mocarstwa na 3 pokolenia? Kto przestaje być podmiotem, kto nie podejmuje decyzji, kto odstaje od reszty świata na dekady? Zwycięzcą jest ten kto musi się uczyć języka swojego protektora? Ten któremu zburzono stolicę i wywieziono dziesiatki tysięcy fabryk? Czech w Pradze jest tchórzem i jest niehonorowy a Warszawiak na kupie gruzu jest godny chwały?

Z przyjemnością poznam Wasze zdanie....
jeep
Obserwuj wątek
    • erka-46 co to byłby za Świat... 17.10.14, 07:22
      ...gdyby na nim żyli sami cwaniacy i cynicy obok morderców ?

Zapraszam na wystawę,jaką mało kto może się pochwalić.
      • jeepwdyzlu no i co tchórzu? boisz się... 17.10.14, 13:19
        odpowiedzi na kilka pytań?
        Bohaterze za 2 grosze?
        Pokazywać zdjęcia powstania, bredzić o honorze
        potrafi każdy tchórz

mordę pełną frazesów mieć nie sztuka...
        myśleć.... o to nie każdemu jest dane..

jeep
        • erka-46 toć wyraźnie odpowiedziałem: 17.10.14, 17:57
          - cwaniacy i cynicy żyliby z mordercami w jednym domu.
          Szczęśliwie się zakończyło,morderców wybili,a cynicy z cwaniakami żyją wyśmienicie.
          W Polsce też jest ich kilku.
          • konrad_dk Re: toć wyraźnie odpowiedziałem: 20.10.14, 12:13
            Moim zdaniem nacjonalizm jest w obecnych czasach przeżytkiem i ogólnie prowadziła i prowadzi do anatagonizmów, konfliktów, wojen.
            To tak lapidarnie, uproszczając.
            Cenię i uważam za konstruktywny dla danego państwa, narodu i kultury patriotyzm obywatelski.
            Jestem przeciwnikiem patriotyzmu narodowego i ideii narodowej, gdyż stawia interes narodu ponad interes jednostki, gdyż segreguje, selekcjonuje ludzi właśnie ze względu na ich przynależność narodową i uzurpuje sobie quasi prawo do bycia Lepszym od Innych- że tak uproszczę moją wypowiedź
            • erka-46 powiedz to Niemcom lub Amerykanom... 21.10.14, 06:58
              ...Rosjanom także.
              My jako Naród właściwie nie istniejemy,no chyba,że dwie części Naród stanowić mogą.
              Tych narodów polskich gdybym chciał liczyć jest nie co więcej.
              Właśnie myśmy dali przykład dla Świata bo już dziś jesteśmy narodem obywatelskim i jak to można określić oględnie i prosto:
              W doopie ma Polak Polaka,bo Polak jest Obywatelski.
              I tak ni stąd,ni zowąd pojąłem skąd taką nazwę Obywatelską wzięła ta nasza Platforma z Polski.
              • jeepwdyzlu Re: powiedz to Niemcom lub Amerykanom... 21.10.14, 11:12
                jasne
                ty jesteś Polak i NARÓD
                ]a ktoś kto myśli inaczej niż ty ma w doopie Polaka

czterolatki mają lepszy ogląd świata od ciebie...
                jeep
                • erka-46 Emigracja zarobkowa Polaków 21.10.14, 11:55
                  jeepwdyzlu napisał:

> jasne
                  > ty jesteś Polak i NARÓD
                  > ]a ktoś kto myśli inaczej niż ty ma w doopie Polaka
                  >

- ja nie po myśleniu oceniam,a po czynach.
                  Co robią takiego ci Polacy co rządzą,aby tych drugich w Polsce zatrzymać,ano mają ich głęboko w doopie i załatwili im emigrację zarobkową.

> czterolatki mają lepszy ogląd świata od ciebie...

- oczywiście,masz pełną rację,bo one mają zabawki niemieckie z fabryki chińskiej które wyprodukowały chińskie dzieci,więc po co mają o Polsce myśleć.
                  No i jeszcze nie mają świadomości co je czeka w przyszłości:

cytat:
                  Przy wyborze takiego sposobu zarobkowania warto rozważyć wszystkie za i przeciw. Wiadomo, że jest to zazwyczaj ciężka próba dla całej rodziny – dochodzi do rozłąki z dziećmi, co ma konsekwencje emocjonalne, a osoba, która zostaje musi sobie radzić sama – staje się poniekąd samotnym rodzicem. Ale przy odrobinie samozaparcia i zorientowaniu na cel szybko można osiągnąć pożądany przez siebie skutek i wrócić do domu wraz z środkami potrzebnymi na zaspokojenie potrzeb rodziny.

Różne istnieją sposoby wynaradawiania Narodu.

cytat:
                  Według najnowszych badań do roku 2014 liczba Polaków mieszkających w naszym kraju może zmniejszyć się do 37 milionów. A odpowiedzialność za to ponosi wcale nie kryzys demograficzny tylko… emigracja zarobkowa. Czy dziś, w dobie kryzysu, emigracja taka ma jeszcze rację bytu? Czy naprawdę warto jeszcze wyjeżdżać za granicę w poszukiwaniu lepszej pracy? A może coś innego przyciąga jednak ostatecznie Polaków?

LINK

p.s.

Wiadomo, że jest to zazwyczaj ciężka próba dla całej rodziny – dochodzi do rozłąki z dziećmi, co ma konsekwencje emocjonalne, a osoba, która zostaje musi sobie radzić sama – staje się poniekąd samotnym rodzicem.

- mam córkę i zięcia w takiej sytuacji i nie ja jedynie,zatem wiem co mówię,i mam prawo twierdzić,że Polak Polaka ma w głębokim poważaniu,a ja mimo wszystko jestem patriotą bo mam nadzieję,że szlag trafi kiedyś tych co nam to stworzyli.
                  No ale,czy można budować patriotyzm na nienawiści ???,raczej nie,zatem zapewne szlag trafi tę "naszą" Polskę.
                  • jeepwdyzlu paszporty 21.10.14, 14:19
                    i prawo do wyjazdu
                    to coś o co walczyliśmy
                    emigracja - do krajów bogatszych - to narmalne zjawisko
                    wcale nie niekorzystne
                    POłowa z emigrantów wróci
                    Do USA najwięcej wyjeżdża Chińczykwó, Japończyków, Niemców...
                    I co?
                    W Berlinie śmierdzi?

nic nie kumacie z globalnej gospodarki po prostu nic
                    zero

jeep
                    • erka-46 po co komu paszport jak nie pieniędzy ? 22.10.14, 08:55
                      jeepwdyzlu napisał:

> i prawo do wyjazdu
                      > to coś o co walczyliśmy

- co fakt to fakt,ale z myślą o wczasach ,wycieczkach i innych kontaktach,przykładowo rodzinnych...

> emigracja - do krajów bogatszych - to narmalne zjawisko
                      > wcale nie niekorzystne

...a nie zmuszanych sytuacją ekonomiczną,która niszczy tkankę rodzinną Polaków.
                      To jest skandal do potęgi entej,a nie żadna łaska,taką łaskę to Polak ma w doopie.

> POłowa z emigrantów wróci-
                      do czego,a ściśle do kogo?
                      Do obcych dzieci i żony,która już kochać nie umie.
                      Lubisz gdybać i fantazjować.
                      A ja twierdzę,że to jest gwałt na polskiej rodzinie.
                      PLANOWY,panie kolego.
                      Wszak podstawową komórką Narodu jest Rodzina,no nie ?
                      Czyli jaki wniosek z tego wynika ?

> Do USA najwięcej wyjeżdża Chińczykwó, Japończyków, Niemców...
                      > I co?
                      > W Berlinie śmierdzi?

NIe wiem,jestem Polakiem i nie wnikam w cudze sprawy.

> nic nie kumacie z globalnej gospodarki po prostu nic
                      > zero

fakt,bo patrzę nienawiści oczami na polsko-polskie sprawy i nienawidzę globalizację,bo ona nie widzi Człowieka jedynie masę pieniędzy jego.

Mid Europa kupiła Żabkę od Penty

p.s.

We wczorajszym numerze Wyborczej jest artykuł,że "Penta" kupiła słowacki Dziennik "SME"
                      i w związku z tym faktem ponad połowa dziennikarzy słowackich z Redaktorem Naczelnym złożyła wypowiedzenia z pracy w tym "nowym" od chwili zakupu Dzienniku,ciekawe dlaczego,czyżby oni też się nie znali na globalizacji,podobnie jak durny i podobny Polak do mnie ???

Penta
                      • jeepwdyzlu Re: po co komu paszport jak nie pieniędzy ? 22.10.14, 10:24
                        POłowa z emigrantów wróci-
                        do czego,a ściśle do kogo?
                        Do obcych dzieci i żony,która już kochać nie umie.
                        Lubisz gdybać i fantazjować.
                        ----------
                        nie
                        znam fakty
                        np z Hiszpanii wyjechało w latach 80-tych 3 miliony ludzi
                        z czego 70% wróciło
                        z rodzinami wyjechali i z rodzinami wrócili

A ja twierdzę,że to jest gwałt na polskiej rodzinie.
                        PLANOWY,panie kolego.
                        -----------------------
                        miliony ludzi wierzy że ziemia jest płaska i co z tego
                        twoje przekonania mam w dupie

> Do USA najwięcej wyjeżdża Chińczykwó, Japończyków, Niemców...
                        > I co?
                        > W Berlinie śmierdzi?

NIe wiem,jestem Polakiem i nie wnikam w cudze sprawy.
                        ------------------
                        Z Niemiec też jest EMIGRACJA
                        bo to NORMALNE zjawisko
                        nie rozumiesz tego? czemu nie jestem zdziwiony......

> nic nie kumacie z globalnej gospodarki po prostu nic
                        > zero

fakt,bo patrzę nienawiści oczami na polsko-polskie sprawy i nienawidzę globalizację,bo ona nie widzi Człowieka
                        -----------------------------------
                        haha
                        ale koszulki za 20 złotych, telewizor za 3000 i komputer za 2000 jednak masz
                        A nie 10 razy droższe...
                        nienawidzisz globalizacji ale CODZIENNIE jesteś jej beneficjentem...

Mid Europa kupiła Żabkę od Penty

p.s.

We wczorajszym numerze Wyborczej jest artykuł,że "Penta" kupiła słowacki Dziennik "SME"
                        i w związku z tym faktem ponad połowa dziennikarzy słowackich z Redaktorem Naczelnym złożyła wypowiedzenia z pracy w tym "nowym" od chwili zakupu Dzienniku,ciekawe dlaczego
                        -----------------
                        no i co?
                        odejdą a w ich miejsce przyjdzie 20 innych

EOT
                        jesteś impregnowany
                        j.
                        • erka-46 Re: po co komu paszport jak nie pieniędzy ? 22.10.14, 11:18
                          jeepwdyzlu napisał:

> znam fakty
                          > np z Hiszpanii wyjechało w latach 80-tych 3 miliony ludzi
                          > z czego 70% wróciło
                          > z rodzinami wyjechali i z rodzinami wrócili

- mówisz,że z rodzinami,a u nas jest odwrotnie,dlatego gwałt to jest na polskiej rodzinie i nic więcej, po zatem w jakim to stanie ekonomicznym jest dzisiaj ten twój przykład ???

> miliony ludzi wierzy że ziemia jest płaska i co z tego
                          > twoje przekonania mam w dupie

- mało mnie to obchodzi co ty masz w doopie,ważne co ja mam.

> haha
                          > ale koszulki za 20 złotych, telewizor za 3000 i komputer za 2000 jednak masz
                          > A nie 10 razy droższe...
                          > nienawidzisz globalizacji ale CODZIENNIE jesteś jej beneficjentem...

- to demagogia służąca tym co Światem rządzą,żeby masy trzymać za mordę.

> no i co?
                          > odejdą a w ich miejsce przyjdzie 20 innych

- no właśnie,bo mamy globalizację i mamy innych murzynów do roboty.

p.s.

pogdybam,ty to lubisz.

Świat się zmienia,powstają dwa Narody na Świecie.
                          Naród panów i Naród niewolników.
                          Zatem po co ja mam kupować niemieckie złomowe czołgi,przed kim będą mnie bronić,skoro kierowcą pan będzie.

• jeepwdyzlu Re: po co komu paszport jak nie pieniędzy ? 22.10.14, 12:58
                            Świat się zmienia,powstają dwa Narody na Świecie.
                            Naród panów i Naród niewolników.
                            -----------
                            chodzi o to
                            żeby panem nie był Putin
                            a Ty niewolnikiem

JEDYNYM rozwiązaniem - jest ścisła współpraca z Niemcami i Zachodem.
                            Polityka gry na dwóch wrogów skończy się jak zawsze - ruskimhujemwtwojejdupie

jeep
                            • erka-46 porównując przeszłość do terażniejszości... 22.10.14, 15:27
                              ...jeden przyjacielem był,a drugi jest, zatem jaka różnica między nimi ?
                              Po zatem jeb..i mnie obaj równo.

jeepwdyzlu napisał:

> Świat się zmienia,powstają dwa Narody na Świecie.
                              > Naród panów i Naród niewolników.
                              > -----------
                              > chodzi o to
                              > żeby panem nie był Putin
                              > a Ty niewolnikiem
                              >
                              > JEDYNYM rozwiązaniem - jest ścisła współpraca z Niemcami i Zachodem.
                              > Polityka gry na dwóch wrogów skończy się jak zawsze - ruskimhujemwtwojejdupie
                              >
                              > jeep

- jak nie jeden to drugi mnie wyrucha bez mydła,zatem po co mi te czołgi poniemieckie,zostałoby mi trochę kasy na wczasy,a za resztę kupiłbym wnukowi chińską rakietę.
                              A o mą dupę niech sobie walczy Niemiec z Ruskim.

p.s.
                              ty taki antyruski,a czemuż to ?
                              Przecie Putin Tuskowi proponował pół Ukrainy,to źle ?
                              A tak mamy goowno i jabłka w skrzynce,i zimę na karku.

• lindelemony Re: pytanie do erki i innych narodowców 12.01.26, 14:05
      Kiedy potrzebowałem załatwić szary paszport, natychmiast zwróciłem się o pomoc do Smart Legal. To najlepsza firma, której można zaufać i wszystko zostanie załatwione jak należy. Korzystałem z ich usług już kilka razy i jak dotąd jestem zadowolony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka