Gość: mati IP: *.icpnet.pl 26.02.07, 12:26 czy S-Bahnhof to po prostu przystanek tramwajowy?? kontekst: Das Auto prallte gegen die Betonwand des S-Bahnhoffs Wedding (Berlin) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magenta Schwan Re: S-Bahnhof IP: *.n.pppool.de 26.02.07, 12:44 de.wikipedia.org/wiki/S-Bahn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: S-Bahnhof IP: *.icpnet.pl 26.02.07, 12:49 czyli przystanek kolei mijeskiej (u nas mówimy tramwaj) czy nie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kici93 Re: S-Bahnhof 26.02.07, 13:17 S-Bahn to zdecydowanie kolej miejska, najczescie nadziemna. Kolej miejska podziemna to U-Bahn. Tramwaj to Straßenbahn. S-Bahnhof jest przystankiem koleji miejskiej ale nie tramwajowym, poniewaz S- Bahn w przeciwienstwie do tramwaju nie jezdzi po szynach w obszarze ulicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan NIE! Tramwaje jezdza ulicami! IP: *.n.pppool.de 26.02.07, 13:19 Gość portalu: mati napisał(a): > czyli przystanek kolei mijeskiej (u nas mówimy tramwaj) > czy nie ?? ~~~ NIE! Tramwaje jezdza ulicami! S- Bahn ma wlasne torowisko, takie nadziemne metro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan Berlin Alexanderplatz? IP: *.n.pppool.de 27.02.07, 11:50 iggerific napisała: > naziemne :) ~~~~ Und wenn die Schienen 10m - 20 m über der Erde liegen? Berlin Alexanderplatz? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: S-Bahnhof 26.02.07, 14:28 a gdzie to jest "u Was?, bo u nas tramwaj zdecydowanie różni się od pociągu, a dworzec od przystanka (przystanku?, nie chce mi się sprawdzać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan Wir haben doch in Europa keine Grenzen mehr IP: *.n.pppool.de 26.02.07, 13:37 www.s-bahn-berlin.de/ Wir haben doch in Europa keine Grenzen mehr. Nach Berlin fahren und selbst erleben. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka Re: Wir haben doch in Europa keine Grenzen mehr IP: *.pools.arcor-ip.net 26.02.07, 14:34 albo do bloga www.berlinski.onet.pl, tam jest post z S-bahnem. Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: Wir haben doch in Europa keine Grenzen mehr 26.02.07, 14:35 Sowieso versteht Asiek nur dworzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan in Galizien kommt die S-Bahn auch noch IP: *.n.pppool.de 27.02.07, 11:45 lira_korbowa napisała: > Sowieso versteht Asiek nur dworzec. ~~~ My sweetheart, bei Euch in Galizien kommt die S-Bahn auch noch, aber erst in 200 Jahren. Aber den Grafen Drakula habt ihr jetzt schon.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan Strona o podanym adresie nie istnieje... IP: 87.193.58.* 27.02.07, 13:09 Gość portalu: netka napisał(a): > albo do bloga www.berlinski.onet.pl, tam jest post z S-bahnem. ~~~ Strona o podanym adresie nie istnieje. Zapraszamy na www.onet.pl. (Originalton www.onet.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
mazur39 S-Bahn to szybka kolej miejska 26.02.07, 16:17 np. SKM w Trójmieście. Jak się mówi: dworzec SKM Gdańsk-Zaspa czy przystanek Gdańsk-Zaspa? W Niemczech przystanek tramwajowy lub autobusowy oznaczony jest literą H (Haltestelle) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus skroty to co innego, skroty sa regionalnie regulow 26.02.07, 17:26 ane, panie:)) a nazwa ogolna to kolej podmiejska Odpowiedz Link Zgłoś
mazur39 chodź się pokłócimy: 26.02.07, 17:37 S-Bahn to skrót od: Schnellbahn, Stadtbahn lub Schnellstadtbahn. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus dobrze, klocmy sie, ale ataki personalne 26.02.07, 17:42 zglaszam wiesz komu tak, S-Banh to taki skrot, a jego polski odp. to kolej podmiejska wiesz, ja nie pisze nic pers., ja cie tylko doprowadze do bialej goraczki, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motorniczy ??? IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.07, 17:43 jak podmiejska, to dlaczego w moim miescie z........a przez cale miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus argumentacja: ja!, w moim miescie, mnie, moj, moje 26.02.07, 17:45 nigdy i nikogo daleko nie zaprowadzila... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptys pytanko IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.07, 17:47 czy jest chociaz jeden temat, na ktory ggigus nie ma nic do powiedzenia? powoli trace nadzieje :(( Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus no to masz problem optyczny, na wiele postow 26.02.07, 17:50 nie odpowiadam a co do wymownosci - kochany, kochana, w juz w szkole podstawowej bylam czlonikinia bez teki samorzadu uczniowskiego, bo jak o mnie mowiono: tej nie przegada zaden nauczyciel i to byla prawda... specjalizowalam sie w klotniach z nauczycielami na tle zrozumienia regulaminu uczniowskiego, kwestia kar i obowiazkow ucznia i dla ucznia byla moja domena ehh, to byly czasy Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus jeszcze w sprawie klotni: kto sobie wyrabia trzy 26.02.07, 17:47 nicki i kto jest czyim stalkerem? moze tym razem ja bede na trzech nickach, to pokaze jak sie zmienia osobowosc, argumenty, styl i pare innych szczegolow i biecuje ulanska fantazej stalkera ... no? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptys Re: jeszcze w sprawie klotni: kto sobie wyrabia IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.07, 17:54 ktos ci zarąbał teke ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus z powodu braku poczucia humoru i ironii u ciebie 26.02.07, 17:57 musze zakonczyc dyskusje, moj maly, slodki ptysiu Odpowiedz Link Zgłoś
analyza zdradzi cie twoja napastliwosc, ktora to mylisz z 26.02.07, 17:59 sarkazmem i ironia Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus hoho, trojnickowcu, ani nie jestem napastliwa, w 26.02.07, 18:03 koncu to nie moje posty sa usuwane, nieprawdaz? jeden argument juz padl a dwa . jak ktos nie umie sie pobawic w zmiane osobowosci, powinien dac osbie spokoj, inaczej powtarza taka analyza (malo sensowne) argumenty (rekomo) innego kolegi, slowo w slowo, jakie kolega raczyl przed miesiacami w wielu napastliwych postac wyrazic brak ci fantazji, kocie, nie baw sie w to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptys :(( IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.07, 18:09 a ja nadal nie wiem, co to z.........a po szynach przed moim domem :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptys c.d. IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.07, 18:13 to nie jest przejaw prymitywizmu tylko brak zrozumienia pewnego problemu.Gdyby dureń zrozumiał, że jest durniem, automatycznie przestałby być durniem. ... Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus ej, ptysiu, ty tez nie masz, jak widze argumentow, 26.02.07, 18:22 bo juz musisz pisac ad personam smutne, smutne ale ptys i analyza tworza zgrana pare rownych sobie pozbawionych argumentow dyskutantow ktorzy jedyne co potrafia, to ataki personalne bawcie sie dobrze, dzieciaki Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: proponuję 26.02.07, 20:03 kolej miejską stacja kolei miejskiej jak większe cóś, to dworzec a najlepiej, jeśli napiszesz stacja S-Bahn, nie wiem, czy Niemcy by się wysilali na tłumaczenie stacji SKM czy innej tam WKD. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus tak szybko ci sie wyczerpaly argumenty, moja 26.02.07, 18:20 droga? smutne, smutne, ale co poradzic na to Odpowiedz Link Zgłoś
analyza ggigus, po prostu nie zalezy mi na tym 26.02.07, 18:35 abys pod wplywem naszych rozmow stala sie MONDRZEJSZA. Odpowiedz Link Zgłoś
mazur39 a lenin w październiku! 26.02.07, 18:53 :-)))) miało być odwrotnie, ale tak się złożyło ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: ee, nudzisz kocie 26.02.07, 20:06 no wiesz, ggigus, myślałam, że 'kocie' tylko do mnie mówisz jezdem rozczarowana :) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus heheh, zasada jest prosta: jesli chcesz byc 26.02.07, 23:16 traktowana wyjatkowo, musisz sama dac ku temu powody! (i nie mysle tu o twoich postach pelnych atakow pers., o ktorych piszesz: zlituj sie, aby ich nie cytowac, tylko dlatego ze wyladowaly na oslej...) Odpowiedz Link Zgłoś
analyza tlumaczenie sie to twoja specjalnosc, 27.02.07, 06:51 musisz miec solidny balagan we wlasnym zyciu skoro probujesz wprowadzac porzadek do cudzego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiggerific Re: heheh, zasada jest prosta: jesli chcesz byc IP: *.eranet.pl 27.02.07, 09:33 cio? z tego co pamiętam, ostatnie dwa wątki wylądowały na oślej, czuj się więc zaproszona jako główny udzielający się na nich. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus nie ja te watki zakladalam, odpowiadalam pytajace 27.02.07, 14:21 mu jurkowi i obficie cytowalam z Twojej tworczosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiggerific Re: nie ja te watki zakladalam, odpowiadalam pyta IP: *.eranet.pl 27.02.07, 14:56 no i dlatego poleciałaś w kosmos, ciągnąc za sobą resztę nareszcie dochodzimy do jakichś wniosków. następnym razem cytuj na temat i w ogóle więcej cytuj, cytuj aż docytas. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus nie wiem, skad forma my, nadal cierpisz na plurali 27.02.07, 15:01 s maiestatis? to jest powoli tak samo nudne, jak wielonickowy jecki i monotematycznosc jego postow a na oslej wyladowalas takze ty, kochaniutka! razem z Twoimi ordynarnymi postami, ciekawa lektura czlowieczej frustracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiggerific Re: nie wiem, skad forma my, nadal cierpisz na pl IP: *.eranet.pl 27.02.07, 15:04 my = ja i Ty, znaczy Ty dochodzisz jak zwykle do swoich wniosków, a ja do swoich, ale dla uproszczenia powiedzmy, że dochodziMY. nudna jesteś z tym swoim ad personam i pluralis blablabla znasz coś jeszcze po łacinie? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus nadal nie widze powodow, abys sie wypowiadala 27.02.07, 15:08 w czyim innym poza swoim imieniem poza oczywiscie megalomania, zlosliwoscia, atakiem personalnym, ale o tym juz byla mowa wiele razy, bo jak widac -solidnie cierpisz na ww a co do laciny - ze ty jestes monotonna, monotonne sa takze okreslenia twojej dzialalnosci po lacinie wiecej roznorodnosci musisz nadac swej dzialnosci, tiggerificku, to poznasz inne slowa po lacinie ale inicjatywa musi wyjsc od Ciebie! pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiggerific Re: bredzisz IP: *.eranet.pl 27.02.07, 15:10 pewnie gorączka egzaminacyjna :) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus i tak szybko atak pers.? brak argumentow? zawsze 27.02.07, 15:12 to samo, tiggerifcku jak ty to robisz, ze twoj umysl idzie zawsze jedna sciezka? Odpowiedz Link Zgłoś
tiggerific Re: S-Bahn to szybka kolej miejska 26.02.07, 20:04 stacja się mówi normalerweise Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: S-Bahn to szybka kolej miejska 27.02.07, 11:19 A ktoś tu pisał, że podmiejska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptys Re: S-Bahn to szybka kolej miejska IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.07, 11:23 czy to pisala pewna wymowna osoba, przez ktora nauczyciele z okna wyskakiwali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiggerific Re: link, baby: IP: *.eranet.pl 27.02.07, 14:59 i czego to ma niby dowodzić? przeczytaj uważnie jeszcze raz: kolej podmiejska dowozi ludzi spod miasta do macie chyba s-bahn z tego co pamiętam, czy został usunięty na Twoją prośbę i trzeba go szukać na ośle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiggerific Re: mały nachtrag IP: *.eranet.pl 27.02.07, 15:01 ...spod miasta do miasta a nie jak niektóre linie s-bahn z jednego końca miasta na drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigge Re: na posty pozbawione snesu nie odpowiadam, wyb IP: *.eranet.pl 27.02.07, 15:05 no wiem, że zmagania z argumentami są ciężkie. wybij sobie podmiejską i już. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus dla ciebie ciezkie, to fakt, zaraz jestes ordynarn 27.02.07, 15:09 a i aby oszczedzic ci kasowania twoich postow, zegnam Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re:Tyle na tema pomiejskiej kolei: 27.02.07, 15:15 pl.wikipedia.org/wiki/S-Bahn Może dotrze to do ggigusowej łepetyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan So aktuell sind die Beiträge von Janusz! IP: *.n.pppool.de 28.02.07, 09:46 Data: 27.02.07, 15:15 ja.nusz napisał: > pl.wikipedia.org/wiki/S-Bahn > > Może dotrze to do ggigusowej łepetyny. ~~~~ Am 26.02.07, 12:44 hat Magenta Schwan geschrieben: > de.wikipedia.org/wiki/S-Bahn -------------- Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Magenta Schwanz 28.02.07, 10:33 Jak widzisz nawet, dwukrotne wklejanie tego samego nie oświeciło twojej przyjaciółki, którą próbujesz zarówno permanentnie jak i niedudolnie wybielać. Odpowiedz Link Zgłoś