IP: *.icpnet.pl 26.02.07, 12:26
czy S-Bahnhof to po prostu przystanek tramwajowy??

kontekst:
Das Auto prallte gegen die Betonwand des S-Bahnhoffs Wedding (Berlin)
Obserwuj wątek
    • Gość: Magenta Schwan Re: S-Bahnhof IP: *.n.pppool.de 26.02.07, 12:44

de.wikipedia.org/wiki/S-Bahn
      • Gość: mati Re: S-Bahnhof IP: *.icpnet.pl 26.02.07, 12:49
        czyli przystanek kolei mijeskiej (u nas mówimy tramwaj)
        czy nie ??
        • kici93 Re: S-Bahnhof 26.02.07, 13:17
          S-Bahn to zdecydowanie kolej miejska, najczescie nadziemna. Kolej miejska
          podziemna to U-Bahn.
          Tramwaj to Straßenbahn.
          S-Bahnhof jest przystankiem koleji miejskiej ale nie tramwajowym, poniewaz S-
          Bahn w przeciwienstwie do tramwaju nie jezdzi po szynach w obszarze ulicy...
        • Gość: Magenta Schwan NIE! Tramwaje jezdza ulicami! IP: *.n.pppool.de 26.02.07, 13:19
          Gość portalu: mati napisał(a):

> czyli przystanek kolei mijeskiej (u nas mówimy tramwaj)
          > czy nie ??
          ~~~
          NIE! Tramwaje jezdza ulicami! S- Bahn ma wlasne torowisko, takie nadziemne metro!
          • tiggerific Re: NIE! Tramwaje jezdza ulicami! 26.02.07, 14:37
            naziemne :)
            • Gość: Magenta Schwan Berlin Alexanderplatz? IP: *.n.pppool.de 27.02.07, 11:50
              iggerific napisała:

> naziemne :)
              ~~~~
              Und wenn die Schienen 10m - 20 m über der Erde liegen? Berlin Alexanderplatz?
        • six_a Re: S-Bahnhof 26.02.07, 14:28
          a gdzie to jest "u Was?, bo u nas tramwaj zdecydowanie różni się od pociągu, a
          dworzec od przystanka (przystanku?, nie chce mi się sprawdzać ;)
          • tiggerific Re: to nie ja reklamuję nt:) 26.02.07, 14:36

• Gość: Magenta Schwan Wir haben doch in Europa keine Grenzen mehr IP: *.n.pppool.de 26.02.07, 13:37

www.s-bahn-berlin.de/
      Wir haben doch in Europa keine Grenzen mehr. Nach Berlin fahren und selbst
      erleben.
      • Gość: netka Re: Wir haben doch in Europa keine Grenzen mehr IP: *.pools.arcor-ip.net 26.02.07, 14:34
        albo do bloga www.berlinski.onet.pl, tam jest post z S-bahnem.
        • lira_korbowa Re: Wir haben doch in Europa keine Grenzen mehr 26.02.07, 14:35
          Sowieso versteht Asiek nur dworzec.
          • Gość: Magenta Schwan in Galizien kommt die S-Bahn auch noch IP: *.n.pppool.de 27.02.07, 11:45
            lira_korbowa napisała:

> Sowieso versteht Asiek nur dworzec.
            ~~~

My sweetheart, bei Euch in Galizien kommt die S-Bahn auch noch, aber erst in 200 Jahren.

Aber den Grafen Drakula habt ihr jetzt schon....

• Gość: Magenta Schwan Strona o podanym adresie nie istnieje... IP: 87.193.58.* 27.02.07, 13:09
          Gość portalu: netka napisał(a):

> albo do bloga www.berlinski.onet.pl, tam jest post z S-bahnem.
          ~~~

Strona o podanym adresie nie istnieje. Zapraszamy na www.onet.pl.
          (Originalton www.onet.pl)
    • mazur39 S-Bahn to szybka kolej miejska 26.02.07, 16:17
      np. SKM w Trójmieście. Jak się mówi: dworzec SKM Gdańsk-Zaspa czy przystanek
      Gdańsk-Zaspa?
      W Niemczech przystanek tramwajowy lub autobusowy oznaczony jest literą H
      (Haltestelle)
      • ggigus Re: S-Bahn to szybka kolej podmiejska 26.02.07, 17:19

• mazur39 to po polskiemu jest SKP czy SKM???? 26.02.07, 17:23
          • ggigus skroty to co innego, skroty sa regionalnie regulow 26.02.07, 17:26
            ane, panie:))
            a nazwa ogolna to kolej podmiejska
            • mazur39 chodź się pokłócimy: 26.02.07, 17:37
              S-Bahn to skrót od: Schnellbahn, Stadtbahn lub Schnellstadtbahn.
              • ggigus dobrze, klocmy sie, ale ataki personalne 26.02.07, 17:42
                zglaszam wiesz komu
                tak, S-Banh to taki skrot, a jego polski odp. to kolej podmiejska
                wiesz, ja nie pisze nic pers., ja cie tylko doprowadze do bialej goraczki, hehe
              • Gość: motorniczy ??? IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.07, 17:43
                jak podmiejska, to dlaczego w moim miescie z........a przez cale miasto?
                • ggigus argumentacja: ja!, w moim miescie, mnie, moj, moje 26.02.07, 17:45
                  nigdy i nikogo daleko nie zaprowadzila...
                • Gość: ptys pytanko IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.07, 17:47
                  czy jest chociaz jeden temat, na ktory ggigus nie ma nic do powiedzenia? powoli
                  trace nadzieje :((
                  • ggigus no to masz problem optyczny, na wiele postow 26.02.07, 17:50
                    nie odpowiadam

a co do wymownosci - kochany, kochana, w juz w szkole podstawowej bylam
                    czlonikinia bez teki samorzadu uczniowskiego, bo jak o mnie mowiono: tej nie
                    przegada zaden nauczyciel

i to byla prawda... specjalizowalam sie w klotniach z nauczycielami na tle
                    zrozumienia regulaminu uczniowskiego, kwestia kar i obowiazkow ucznia i dla
                    ucznia byla moja domena
                    ehh, to byly czasy
              • ggigus jeszcze w sprawie klotni: kto sobie wyrabia trzy 26.02.07, 17:47
                nicki i kto jest czyim stalkerem?
                moze tym razem ja bede na trzech nickach, to pokaze jak sie zmienia osobowosc,
                argumenty, styl i pare innych szczegolow
                i biecuje ulanska fantazej stalkera
                ... no?
                • Gość: ptys Re: jeszcze w sprawie klotni: kto sobie wyrabia IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.07, 17:54
                  ktos ci zarąbał teke ???
                  • ggigus z powodu braku poczucia humoru i ironii u ciebie 26.02.07, 17:57
                    musze zakonczyc dyskusje, moj maly, slodki ptysiu
                • analyza zdradzi cie twoja napastliwosc, ktora to mylisz z 26.02.07, 17:59
                  sarkazmem i ironia
                  • ggigus hoho, trojnickowcu, ani nie jestem napastliwa, w 26.02.07, 18:03
                    koncu to nie moje posty sa usuwane, nieprawdaz?
                    jeden argument juz padl
                    a dwa . jak ktos nie umie sie pobawic w zmiane osobowosci, powinien dac osbie
                    spokoj, inaczej powtarza taka analyza (malo sensowne) argumenty (rekomo) innego
                    kolegi, slowo w slowo, jakie kolega raczyl przed miesiacami w wielu
                    napastliwych postac wyrazic
                    brak ci fantazji, kocie, nie baw sie w to
                    • analyza jestes bardziej prymitywna niz przypuszczalam 26.02.07, 18:06

• Gość: ptys :(( IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.07, 18:09
                        a ja nadal nie wiem, co to z.........a po szynach przed moim domem :((
                        • Gość: ptys c.d. IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.07, 18:13
                          to nie jest przejaw prymitywizmu tylko brak zrozumienia pewnego problemu.Gdyby
                          dureń zrozumiał, że jest durniem, automatycznie przestałby być durniem. ...
                          • analyza a czy pantofelki posiadaja zdolnosc rozumowania? 26.02.07, 18:17

• ggigus ej, ptysiu, ty tez nie masz, jak widze argumentow, 26.02.07, 18:22
                            bo juz musisz pisac ad personam
                            smutne, smutne
                            ale ptys i analyza tworza zgrana pare rownych sobie pozbawionych argumentow
                            dyskutantow ktorzy jedyne co potrafia, to ataki personalne
                            bawcie sie dobrze, dzieciaki
                          • tiggerific Re: proponuję 26.02.07, 20:03
                            kolej miejską
                            stacja kolei miejskiej
                            jak większe cóś, to dworzec

a najlepiej, jeśli napiszesz stacja S-Bahn, nie wiem, czy Niemcy by się
                            wysilali na tłumaczenie stacji SKM czy innej tam WKD.
                      • ggigus tak szybko ci sie wyczerpaly argumenty, moja 26.02.07, 18:20
                        droga?
                        smutne, smutne, ale co poradzic na to
                        • analyza ggigus, po prostu nie zalezy mi na tym 26.02.07, 18:35
                          abys pod wplywem naszych rozmow stala sie MONDRZEJSZA.
                          • ggigus ee, nudzisz kocie 26.02.07, 18:40

• analyza ggigus, niezaspokojona kocica, marzec tuz tuz 26.02.07, 18:48

• mazur39 a lenin w październiku! 26.02.07, 18:53
                                :-))))
                                miało być odwrotnie, ale tak się złożyło ;-)
                            • tiggerific Re: ee, nudzisz kocie 26.02.07, 20:06
                              no wiesz, ggigus, myślałam, że 'kocie' tylko do mnie mówisz
                              jezdem rozczarowana
                              :)
                              • analyza ggigulinska, histeria przedegzaminacyjna??? ;) 26.02.07, 20:20

• ggigus heheh, zasada jest prosta: jesli chcesz byc 26.02.07, 23:16
                                traktowana wyjatkowo, musisz sama dac ku temu powody!
                                (i nie mysle tu o twoich postach pelnych atakow pers., o ktorych piszesz: zlituj
                                sie, aby ich nie cytowac, tylko dlatego ze wyladowaly na oslej...)
                                • analyza tlumaczenie sie to twoja specjalnosc, 27.02.07, 06:51
                                  musisz miec solidny balagan we wlasnym zyciu skoro probujesz wprowadzac
                                  porzadek do cudzego
                                  • ggigus i znowu ad personam, to jest juz nudne 27.02.07, 14:20

• Gość: tiggerific Re: heheh, zasada jest prosta: jesli chcesz byc IP: *.eranet.pl 27.02.07, 09:33
                                  cio?

z tego co pamiętam, ostatnie dwa wątki wylądowały na oślej, czuj się więc
                                  zaproszona jako główny udzielający się na nich.
                                  • ggigus nie ja te watki zakladalam, odpowiadalam pytajace 27.02.07, 14:21
                                    mu jurkowi
                                    i obficie cytowalam z Twojej tworczosci
                                    • Gość: tiggerific Re: nie ja te watki zakladalam, odpowiadalam pyta IP: *.eranet.pl 27.02.07, 14:56
                                      no i dlatego poleciałaś w kosmos, ciągnąc za sobą resztę
                                      nareszcie dochodzimy do jakichś wniosków.
                                      następnym razem cytuj na temat
                                      i w ogóle więcej cytuj, cytuj aż docytas.
                                      • ggigus nie wiem, skad forma my, nadal cierpisz na plurali 27.02.07, 15:01
                                        s maiestatis?
                                        to jest powoli tak samo nudne, jak wielonickowy jecki i monotematycznosc jego postow
                                        a na oslej wyladowalas takze ty, kochaniutka! razem z Twoimi ordynarnymi
                                        postami, ciekawa lektura czlowieczej frustracji
                                        • Gość: tiggerific Re: nie wiem, skad forma my, nadal cierpisz na pl IP: *.eranet.pl 27.02.07, 15:04
                                          my = ja i Ty, znaczy Ty dochodzisz jak zwykle do swoich wniosków, a ja do
                                          swoich, ale dla uproszczenia powiedzmy, że dochodziMY.
                                          nudna jesteś z tym swoim ad personam i pluralis blablabla
                                          znasz coś jeszcze po łacinie?
                                          • ggigus nadal nie widze powodow, abys sie wypowiadala 27.02.07, 15:08
                                            w czyim innym poza swoim imieniem
                                            poza oczywiscie megalomania, zlosliwoscia, atakiem personalnym, ale o tym juz
                                            byla mowa
                                            wiele razy, bo jak widac -solidnie cierpisz na ww

a co do laciny - ze ty jestes monotonna, monotonne sa takze okreslenia twojej
                                            dzialalnosci po lacinie

wiecej roznorodnosci musisz nadac swej dzialnosci, tiggerificku, to poznasz
                                            inne slowa po lacinie
                                            ale inicjatywa musi wyjsc od Ciebie!
                                            pozdrowka
                                            • Gość: tiggerific Re: bredzisz IP: *.eranet.pl 27.02.07, 15:10
                                              pewnie gorączka egzaminacyjna :)
                                              • ggigus i tak szybko atak pers.? brak argumentow? zawsze 27.02.07, 15:12
                                                to samo, tiggerifcku
                                                jak ty to robisz, ze twoj umysl idzie zawsze jedna sciezka?
      • tiggerific Re: S-Bahn to szybka kolej miejska 26.02.07, 20:04
        stacja się mówi
        normalerweise
        • ja.nusz Re: S-Bahn to szybka kolej miejska 27.02.07, 11:19
          A ktoś tu pisał, że podmiejska...
          • Gość: ptys Re: S-Bahn to szybka kolej miejska IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.07, 11:23
            czy to pisala pewna wymowna osoba, przez ktora nauczyciele z okna wyskakiwali?
          • ggigus link, baby: 27.02.07, 14:25
            pl.wikipedia.org/wiki/Kolej_podmiejska
            • Gość: tiggerific Re: link, baby: IP: *.eranet.pl 27.02.07, 14:59
              i czego to ma niby dowodzić?
              przeczytaj uważnie jeszcze raz: kolej podmiejska dowozi ludzi spod miasta do
              macie chyba s-bahn z tego co pamiętam, czy został usunięty na Twoją prośbę i
              trzeba go szukać na ośle?
              • Gość: tiggerific Re: mały nachtrag IP: *.eranet.pl 27.02.07, 15:01
                ...spod miasta do miasta
                a nie jak niektóre linie s-bahn z jednego końca miasta na drugi.
              • ggigus na posty pozbawione snesu nie odpowiadam, wybacz 27.02.07, 15:02

• Gość: tigge Re: na posty pozbawione snesu nie odpowiadam, wyb IP: *.eranet.pl 27.02.07, 15:05
                  no wiem, że zmagania z argumentami są ciężkie.
                  wybij sobie podmiejską i już.
                  • ggigus dla ciebie ciezkie, to fakt, zaraz jestes ordynarn 27.02.07, 15:09
                    a i aby oszczedzic ci kasowania twoich postow, zegnam
                  • ja.nusz Re:Tyle na tema pomiejskiej kolei: 27.02.07, 15:15
                    pl.wikipedia.org/wiki/S-Bahn

Może dotrze to do ggigusowej łepetyny.

• Gość: Magenta Schwan So aktuell sind die Beiträge von Janusz! IP: *.n.pppool.de 28.02.07, 09:46
                      Data: 27.02.07, 15:15 ja.nusz napisał:

> pl.wikipedia.org/wiki/S-Bahn
                      >
                      > Może dotrze to do ggigusowej łepetyny.
                      ~~~~
                      Am 26.02.07, 12:44 hat Magenta Schwan geschrieben:

> de.wikipedia.org/wiki/S-Bahn

--------------
                      • ja.nusz Re: Magenta Schwanz 28.02.07, 10:33
                        Jak widzisz nawet, dwukrotne wklejanie tego samego nie oświeciło twojej
                        przyjaciółki, którą próbujesz zarówno permanentnie jak i niedudolnie wybielać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka