Gość: kuba IP: *.mistia.org.pl 25.07.01, 18:37 wlasnie dostalem wypowiedzenie lokalu mieszkalnego z 3 letnim kresem wypowiedzenia! Czy moze mi ktos doradzic co mam teraz zrobic? lokator Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lokator Re: Wypowiedzenia 3 letnie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.01, 19:41 Gość portalu: kuba napisał(a): > wlasnie dostalem wypowiedzenie lokalu mieszkalnego z 3 letnim kresem > wypowiedzenia! > Czy moze mi ktos doradzic co mam teraz zrobic? > lokator płacę czynsz wolny, bardzo sie cieszę, że właściciel zamieszka na swoim w miejsce dotychczasowego pasożyta, gdybyś miał choć odrobinę honoru juz teraz zwolniłbyc mieszkanie, jeszcze są miejsca pod mostem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staś Re: Wypowiedzenia 3 letnie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.01, 20:39 Zacznij szukać mieszkania masz na to 3 lata.Weż się powaznie do poszukiwań czas działa na Twoją niekorzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Ś Re: Wypowiedzenia 3 letnie IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 25.07.01, 22:29 No jak to co ! wyprowadzić sie , nie umiesz czytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Wypowiedzenia 3 letnie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.01, 23:25 won pasożycie, biegiem, skończyło się życie na koszt właściciela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Wypowiedzenia 3 letnie IP: *.mistia.org.pl 26.07.01, 12:20 Idz do gminy i niech ci dadza mieszkanie!! juz raz dostales to moze ci dadza drugi raz i teraz bedziesz mial lepiej bo bedziesz mogl wykupic sobie mieszkanie na wlasnosc!!?? Wystarczajaco zaoszczedziles na wlascicielu obecnego mieszkania Im szybciej to zrobisz tym lepiej bo niedlugo kolejka sie zwiekszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Wypowiedzenia 3 letnie IP: *.mistia.org.pl 26.07.01, 12:21 Idz do gminy i niech ci dadza mieszkanie!! juz raz dostales to moze ci dadza drugi raz i teraz bedziesz mial lepiej bo bedziesz mogl wykupic sobie mieszkanie na wlasnosc!!?? Wystarczajaco zaoszczedziles na wlascicielu obecnego mieszkania Im szybciej to zrobisz tym lepiej bo niedlugo kolejka sie zwiekszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Wypowiedzenia 3 letnie IP: *.mistia.org.pl 26.07.01, 12:24 Wynocha biegusiem........ NIECH CI PREZYDENT ODSTAPI SWOJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NAPEWNO SIE ZMIESCICIE RAZEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Wypowiedzenia 3 letnie IP: *.mistia.org.pl 26.07.01, 12:30 NARESZCIE SIE COS DZIEJE Z WAMI PASOZYTAMI To az 3 lata i tylko 3 lata. Spiesz sie kolego bo ci czasu zabraknie.... Napisz do ikonowicza to ci pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Wypowiedzenia 3 letnie IP: *.mistia.org.pl 26.07.01, 13:10 Dobry pomysł z Ikonowiczem!! najlepiej jakbyś u niego zamieszkal dopoki jest jeszcze poslem albo niech ci kupi mieszkanie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: Wypowiedzenia 3 letnie IP: *.torun.mm.pl 26.07.01, 15:55 Jeżeli prawdę napisałeś a nie tylko włożyłeś kij w morowisko to Ci odpowiadam szczerze - bez wykrzykników (zreszta w większości słusznych). Twoja sytuacja tylko z pozoru jest beznadziejna. Moja rada jest taka nic nie rób 2,5 roku weź natomiast pod uwagę, że będziesz płacił wyższy czynsz. Ustal na ile Cię będzie stać, różnice pomiędzy tym czynszem a aktualnie płaconym odkładaj ( nie bój sie inflacji!!). Mieszkania szukaj dopiero na 6 miesiący przesd końcem wypowiedzenia ( jeżeli masz mocne nerwy to nawet 3 miesiące) , Na gminę nie licz licz na siebie!! Nie życzę Ci źle ale w nieskończoność nie da się żyć za cudze teraz Twoja kolej okaż się mężczyzną i walcz o byt rodziny - na pewno Ci się uda Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Wypowiedzenia 3 letnie IP: *.mistia.org.pl 27.07.01, 11:48 Krotki dziekuje za rade ale juz teraz mam klopoty z czynszem. o odlozeniu nie ma mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: Wypowiedzenia 3 letnie IP: *.torun.mm.pl 27.07.01, 20:34 a co z dodatkiem mieszkaniowym ? jeżeli go nie masz to albo masz za duże mieszkanie albo zarobki zatem trzeba coś do czegoś dopasować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staś Re: Wypowiedzenia 3 letnie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.01, 22:40 Jesteś wytrwały w swoim działaniu.Gratuluję ! A u nas powódż.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: Wypowiedzenia 3 letnie IP: *.torun.mm.pl 28.07.01, 07:32 oglądałem zdjęcia z mostu Lajkonika w internecie i z kamer w Krakowie woda podeszła aż pod jezdnię takie niby "tylko" deszcze a taka powódź natura jeszcze raz powiedzała nam kto górą. Wbrew pozorom to też nauczka dla nas by nie sprzeciwiać sie naturalnemu biegowi i sztucznie nie regulowac wszystkigo - czytaj prawa mieszkaniowego. Tam gdzie życie poddane jest naturze czyli prawom rynku normalnie funkcjonuje. PS na witrynie kamienica.pl jest ciekawy tekst z USA naszej rodaczki jak u nich wyglada najem. Pozdrawiam i mam nadzieje że woda już opada- idzie do nas ale u nas najwyżej zaleje działki i łąki mosty mamy o 11 m powyżej normalnego lustra wody ( omega przechodzi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: Wypowiedzenia 3 letnie IP: 195.116.93.* 28.07.01, 10:42 3 lata to kawał czasu, ale dzięki tej ustawie będzie ci trudno coś znaleźć, bo wszyscy się terza boją zawierania legalnych umów. No cóż, każdy kij ma dwa końce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brygada Re: Wypowiedzenia 3 letnie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.01, 10:57 właśnie lokatorzy kwaterunkowi, ale wam posłowie przysługę wyrządzili, a chcieli tak dobrze - zaledwie dobić właścicieli, jeszcze sie przekonacie jak liczne są rodziny właścicieli kamienicy, wystarczy aby uwolnić domy od wszystkich kwaterunkowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Wypowiedzenia 3 letnie IP: *.mistia.org.pl 31.07.01, 10:40 ja osobiscie mam 7 osob potrzebujacych z najblizszej rodziny. Poczekam !! Odpowiedz Link Zgłoś