Dodaj do ulubionych

Cerebium Compositum dla roczniaka????

10.06.11, 15:14
czy rocznemu dziecko mozna podac cerebium compositum?
Obserwuj wątek
    • zielonatosia Re: Cerebium Compositum dla roczniaka???? 11.06.11, 13:36
      a w jakim celu chcesz podawać roczniakowi? na opóźnienie mowy?
    • komi1911 Re: Cerebium Compositum dla roczniaka???? 11.06.11, 20:32
      ponawiam pytanie,może ktos jest w stanie udzielić mi informacji?
      • marian770 Re: Cerebium Compositum dla roczniaka???? 12.06.11, 22:07
        odpowiedź znajdziesz tylko u homeopaty. nikt nie zaryzykuje porady która może zaszkodzić.
    • adziunia Pilne!! Gdzie kupić 25.07.11, 15:30
      Gdzie w Polsce mogę kupić Cerebrum Compositum w ampułkach?? Mam receptę tylko nie wiem gdzie to mogę dostać :/
      • marian770 Lista aptek z Cerebrum comp. 25.07.11, 18:23
        tu masz wykaz wszystkich aptek w Polsce które są rekomendowanymi dystrybutorami preparatów firmy Heel

www.heel.pl/Heel_pl_Apteki_rekomendowane.homotox?ActiveID=10007020

przed wizytą jednak najpierw bym zadzwonił czy mają na stanie, jesli nie maja to poproś o
        ich ściągnięcie ( to zajmuje przeważnie 1 dzień )

• mamka22 Re: Cerebium Compositum dla roczniaka???? 26.07.11, 09:24
      W ostatnim czasie w Polsce jest problem z Cerebrum Compositum, hurtownie nie mają go.
      A jak są w aptekach, to resztki z poprzednich dostaw.
      JA ściągałam z Niemiec (bo mieszkam blisko granicy), i co najfajniejsze w Niemczech jest tańsze.
      U nas za 5 ampułek trzeba zapłącić między 62 zł a 75 zł. W Niemczech ok 40 zł.
      Jak kupiłąm większe opakowanie 50 ampułek - to wyszło mi po 37 zł chyba - TO PRAWIE PÓŁ CENY!. I do tego pełna dostępność i BEZ RECEPTY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Polecam.
      • marian770 Re: Cerebium Compositum dla roczniaka???? 26.07.11, 21:22
        też o tym wiedzialem ale niestety do granicy mam daleko..
        byłem na stronie niemieckiej stronie ebay

shop.ebay.de/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=cerebrum+compositum&_sacat=See-All-Categories

i tam mozna kupić nawet po 10, 50 lub 100 ampułek.
        patrzyłem i liczyłem jaki wynosi koszt jednej ampułki jesli by się kupilo 50 ampułek
        (to starczyłoby na 50 tygodni czyli coś koło 1 roku podawania )
        I wychodzi około 5 zł za ampułkę! W Polsce koszt jednej amupułki wychodzi kolo 15 zł.
        W dodatku w Niemczech sprzedają to bez recepty

Jest jeden problem... nie wysyłają tego poza Niemcy... pisałem już do nich.
        Jedynie co mi zaoferował to znaleść kogoś znajomego w Niemczech, kupić na ebay i ten znajomy nastepnie żeby przesłał do Polski. niestety nie mam żadnych obecnie znajomych w Polsce

Mamka22 - czy gdybyś jechala ponownie po te Cerebrum compositum do Niemiec, to czy by można podłączyć sie pod zamówienie ?

• mamka22 Re: Cerebium Compositum dla roczniaka???? 27.07.11, 09:22
          Nie ma problemu.
          Ale będę zamawiałą na jesień, bo teraz kupiłam 50 ampułek.
          JA mieszkam blisko granicy, i mi dowożą do domu!!!!!!!!!!!!!
          50 ampułek to 360 zł + 45 koszt dostawy.
          Wychodzi 405 zł za 50 ampułęk.
          Kupując w Polsce opakowania 5 ampułkowe zapłąciłabym 65 zł (minimum) x 10 = 650 zł
          Ile oszczędności?? 245 zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          SZOK! Dlatego zaczęłam dawać 2 x w tygodniu. U nas efekty są rewelacyjne.
          Jak będę zamawiała nast razem dam znać.
          • adziunia Re: Cerebium Compositum dla roczniaka???? 29.07.11, 15:32
            Mamka ja też chcę przyłączyć się do zamówienia!! Jak już będziesz zamawiać to napisz do mnie: agata.obloza(małpa)gmail.com - maila sprawdzam codziennie a tu zaglądam co jakiś czas :)
            • komi1911 Re: Cerebium Compositum dla roczniaka???? 30.07.11, 07:19
              mamka22-czy ja tez mogę się przyłączyć do zamówienia???
              • bubbelek Re: Cerebium Compositum dla roczniaka???? 05.11.11, 09:16
                mamka22-jak oceniasz stosowanie,bo to już trochę czasu?
      • gra2010 Re: Cerebium Compositum dla roczniaka???? 05.11.11, 09:53
        cyt" JA ściągałam z Niemiec (bo mieszkam blisko granicy), i co najfajniejsze w Niemczech jest tańsze.
        U nas za 5 ampułek trzeba zapłącić między 62 zł a 75 zł. W Niemczech ok 40 zł.
        Jak kupiłąm większe opakowanie 50 ampułek - to wyszło mi po 37 zł chyba - TO PRAWIE PÓŁ CENY!. I do tego pełna dostępność i BEZ RECEPTY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

mamka22
        w jakiej aptece kupowałaś cerebium w Niemczech, czy to może być dowolna apetka?
        Pytam się bo mąż jedzie do Monachium i nie wiem czy u nich w zwykłej aptece można to kupić? czy tylko na ichniejszym ebeyu?
        oraz napisz mi ile to kosztuje w euro? np za opakowanie 50 ampułek? tak abym zbytnio nie przepłaciła.
        • komi1911 Re: Cerebium Compositum dla roczniaka???? 05.11.11, 10:38
          50 ampulek kosztuje cos ponad 70 euro a 10 kosztuje z 16:-)
    • mamka22 Re: Cerebium Compositum dla roczniaka???? 07.11.11, 10:02
      Co do stosowania: jestem bardzo zadowolona. Staram się dawać co 4 dni ampułkę. Nie trzymam sie rygorystycznie, bo nalezy podawać na czczo z samego rana, a czasem zapomnę, więc dam następnego dnia.
      Efekty widzę non stop, a szczególnie w dniu podania i dzień po nim!!!!!!!!!!!!
      My dodatkowo młodą odtruwamy z metali ciężkich Cutlerem, więc Cerebrum akurat aktywizuje mózg po pozbyciu się rtęci i pobudza do intensywniejszej pracy. Moim zdaniem to takie uzupełnienie dla mózgu czyli: wywalamy metale ciezkie i za pomocą cerebrum mobilizujemy mózg do nadrabiania braków.

Co do zakupu: Ja kupowałam w Aptece "DELFIN". Napisałam do nich maila po polsku (no bo to przy granocy, to znają polski albo pracuje tam ktoś z polski) , odpisali o cenie i dostawie. zamówiłam, przuywieźli pod dom.
      Cenę podali mi już w przeliczeniu na pln czyli:
      50 ampułek to 360 zł + 45 koszt dostawy (ale to był lipiec- przy wahaniach euro trochę moze się różnić)
      Jeśli mąż będzie w Monachium, to niech się spyta w pierwszej lepszej WIĘKSZEJ aptece, na pewno będą mieli, i niech przeliczy cenę z euro na pln i porównajcie.
      Dla porównania w polsce koszt 5 ampułek to 75 zł!
      Aha, i oni tam mają różne odmiany Cerebrum Comp. NAleży pytać o CEREBRUM COMPOSITUM NM. To NM na końcu nazwy jest ważne.

Je będę robiłą kolejne zamówienie dopiero na pocz nowego roku, jeszcze mam ampułki. Więc wtedy dam znać wszytskim chętnym. Tylko nie wiem jak będzie z wysłaniem do was, bo to ampułki (aczkowiek w separatorach) i zeby nic sie nie stało po drodze. Hmmm, pomyślimy.
      • gra2010 Re: Cerebium Compositum w Niemczech 07.11.11, 10:14
        Dzieki mamaka ze odpowiedz.
        Ja już stosowałam cerebium tylko kupowalam wpolskich aptekach a to kupę kasy kosztuje.
        Wiec chyba kupię w Niemczech.
        • mamka22 Re: Cerebium Compositum w Niemczech 07.11.11, 10:16
          Ja też przez pół roku stosowałam kupując w polskich aptekach:
          - musiałam mieć za każdym razem receptę!!!!!!!!
          - drogie było jak cholera!!!!!!!
          - no i około maja 2011 nie było juz w zadnych hurtowniach w Polsce i w aptekach nie było dostaw

Więc to mnie zmobilizowało szukać gdzie indziej.
          • komi1911 Re: Cerebium Compositum w Niemczech 07.11.11, 12:02
            a-dziekuje za info:-)my tez jedziemy Cutlerem za nami juz 11 cykli,tylko mam problem o podawanie nadczo:-/maly jak wstaje,otwiera tylko oczy i biegnie do kuchni by robic mu kleik,doslwonie piorunem leci,nie wiem jak to zorganizowac:-(
            • gra2010 Re: Cerebium Compositum w Niemczech 07.11.11, 12:16
              Dlaczego dziewczyny podajecie to rano na czczo?

ja to podawałm wieczorem na noc, ale tak po półgodzinie od ostaniego posiłku czy mycia zębów. Tak też podaję homeopatię, na noc, na łyżeczce palstikowej. I do spania.
    • mamka22 Re: Cerebium Compositum dla roczniaka???? 07.11.11, 13:16
      Na czczo, tzn podam i staram się ,aby młoda choć przez 10 min nic nie zjadła.
      U NAs też od razu po otwarciu oczu jest słowo: "jeść"!!!! Ale jakoś starm się dać od razu Cerebrum, a potem przepękać ok 10 min ( łazienka, siusiu, nieraz uda sie ubrać w tym czasie ale rzadko).

A daję rano dlatego, że właśnie tego dnia co podaję i następnego widzę efekty oddziaływania na mózg i dlatego daję rano, aby przez cały dzień mózg otzrymywał bodźce tj. nauka w przedszkolu itp. Czyli żeby dostawał bodźce wtedy kiedy widzę największe efekty działania i żeby to efektywnie wykorzystać.

My jesteśmy własnie po 21 cyklu Cutlera.
    • mamka22 do komi1911 07.11.11, 13:19
      A jak u Was efekty po Cutlerze?
      Ja uważam, ze to najlepsza rzecz jaką mogłam dziecku pomóc.
      Duży skok po 10 cyklu, i jeszcze większy teraz po 20-tym. Jesli będzie szło w takim tempie, to po 100 cyklach (wymagane minimum) powinna być rewelka.
      • bubbelek Re: do komi1911 07.11.11, 15:38
        mamka22-dzięki za opinię:)
        No wlaśnie ta nazwa ,brat po drodze z Anglii mial mi kupić w Niemczech,ale bylo tego sporo i nie wiedział jakie.Szkoda że wtedy nie wiedziałam bo dzwonił z apteki i pytał.A to bylo to CEREBRUM COMPOSITUM NM :(kurcze juz dawno bym podawala:(
        A do chelatacji też się zabiorę,ale dopiero jak wrocimy z Kliniki Neurologii w Gdańsku.
        Pokladam nadzieję z pobytu tam:)
        • mamka22 Re: do komi1911 07.11.11, 15:56
          Wiesz co,
          Chelatacje zacznij najszybciej jak sie da.
          Wg mnie jeśli chelatacja zadziała, czyli sie okaże, ze była potrzebna, to wielu specjalistów i wiele wizyt będzie zbędnych.
          Gdybym ja wiedziała chociaż rok wcześniej o tej chelatacji, to zaoszczędziłoby mi to mnóśtwo czasu, nerwów i pieniędzy.
          Podczas cheletacji widzę poprawę w każdej dziedzinie : logopedycznej, neurologiczneij, w poprawie zaburzen SI, eh.... szkoda gadać.

Im wcześniej tym lepiej! To nie zaszkodzi, a może pomóc.
          • komi1911 Re: do komi1911 07.11.11, 16:00
            mamak-czy jest szansa bysmy sobie pogadaly np na gg? mam duzo pytan:-) a na forum zagladam gora 2 razy dziennie jezeli tak podaje swoje gg 7998141
          • bubbelek Re: 07.11.11, 16:08
            Wiem wiem:)
            Jak tylko bedziemy po tym szpitalu zaczynamy.Już przeczytałam wszystko prawie:)na dzieciorg.
            mamka22 czy jak bedę miała jakieś wątpliwości-pytania co do chelatacji mogę zwracać się do Ciebie?
            Wiesz jak to jest jak się zaczyna:)

A co do CEREBRUM COMPOSITUM NM -ile kosztuje 10 ampułek,bo na poczatek chyba nie wezmę 50szt.(wiesz forsa)więc może 3 opakowania po 10szt.
            Ale nie wiem ile kasy dac znajomemu.
            • mamka22 Re: 08.11.11, 09:36
              Pisz na maila gazetowego :)
    • mamka22 Re: Cerebium Compositum dla roczniaka???? 08.11.11, 09:34
      Kurcze, nie wiem ile kosztuje 10 ampułek. Ale jeśli kupowane w Niemczech to na bank wyjdzie taniej.
      Wczoraj spojrzałam na paragon, za 50 ampułek brali 87 euro, i w lipcu przeliczali mi po 4,13 za euro.
      Teraz euro jest droższe, ale i tam na 200% sie opłąca.

Komi: co do gg, to może być problem, ale pisz na maila gazetowego wszytskie wątpliwości.
      na dzieci org jest bardzo obszerny i bogaty wątek, ale fakt można sie pogubic.
      • gra2010 Re: Cerebium Compositum dla roczniaka???? 09.11.11, 08:06
        dziewczyny! mąż jutro waraca z Niemiec i kupił 10 apułek cerebium composium w zwykłej aptece, jak mówi, po negocjacji za 20 euro.

I mam pytanie do mamnki22 - czy w czasie cheltacji ALA podawałaś też cerebrium czy lepiej po cyklu?
        • mamka22 Re: Cerebium Compositum dla roczniaka???? 09.11.11, 10:06
          Ja daję ALA+ DMSA od piątku od 17.00 do poniedziałku rano.
          Efekt konkretnej dawki chelatowania widzę juz we wtorek.
          A Cerebrum podaję w pt rano czyli przez rozpoczęciem nowego cyklu i potem w poniedziałek lub wtorek (czyli po zakończeniu).
          Ok wtorku są efekty po chelatacji i wtedy dorzucam Cerebrum właśnie dla spotęgowania efektu!
        • mamka22 Re: Cerebium Compositum dla roczniaka???? 09.11.11, 10:08
          20 euro za 10 ampułek?
          JA za 50 ampułek zapłąciłam 87 euro.

No ale chyba obowiązuje tu zasada, że im większe opakowanie to wychodzi ekonomiczniej.
          • kozigol1981 Re: Cerebium Compositum dla roczniaka???? 24.12.11, 21:49
            witam mam na imię Paweł.
            Mam rodzinę na Białorusi w której przyszła na świat chora dziewczynka.
            szansą dla niej jest przyjmowanie leków typu Cerebrium Compositium i Coenzym Compositium.
            W Polsce ciężko je dostać, czy ktoś z państwa mógłby pomóc mi w odnalezieniu tych leków.
            Lekarze proponują rozpoczęcie leczenia od 10 ampułek w/w zastrzyków.
            Proszę o kontakt
            Paweł Kozyra
            Zamość
            mail : kozigol@o2.pl, gg 1996775
            • m.war Re: Cerebium Compositum dla roczniaka???? 24.12.11, 22:09
              w Polsce można je kupić, ale potrzebna jest recepta.
              • marian770 Re: Cerebium Compositum dla roczniaka???? 25.12.11, 11:17
                w Polsce są bardzo trudno dostepne w aptekach.

W całkiem przystępnej cenie ( połowe taniej niż w Polsce, tyle że dochodzą koszty przesyłki )
                i w dowolnych ilościach, BEZ RECEPTY, mozna kupić w niemieckich sklepach internetowych
                z tymże wiekszośc takich aptek nie wysyła zagranice, ale jest jeden wyjątek

Cerebrum compositum

www.berlindaversandapotheke.de/artikelsuches.php?newSearch=1&volltext=CEREBRUM+COMPOSITUM&Los!=
                Coenzyme

www.berlindaversandapotheke.de/artikelsuches.php?newSearch=1&volltext=COENZYME+comp.+Amp.+vet.

dobrze byłoby jeszcze dołączyć do tego ubichinion

www.berlindaversandapotheke.de/artikelsuches.php?newSearch=1&volltext=UBICHINON+comp.Amp.&Los!=

Do zakupu potrzebna jest karta do zakupów internetowych lub karta kredytowa oraz podstawowa znajomośc niemieckiego, aczkolwiek wraz ze słownikiem też można sobie poradzić

• marian770 zastrzyki 3 razy silniejsze niż doustne podawane 27.12.11, 00:20
                  w ulotkach produktów firmy Heel znalazłem taką informacje, że wstrzykiwania są 3 razy silniejsze niz podawane doustnie, przy zastosowaniu takiej samej dawki

wyjaśnia to dlaczego wielu rodziców nie widzi dużych efektów przy podawaniu doustnym Cerebrum comp. ja także widziałem słabe efekty przy podawaniu doustnym zarówno na sobie ( ja robie sobie zastrzyki strzykawką insulinową pod pępkiem, dla mnie bezbolesne ) i po synu ( 1 ml 2 razy w tygodniu, po otwarciu pozostała część przechowuje w lodówce )
                  • gra2010 Re: zastrzyki 3 razy silniejsze niż doustne podaw 27.12.11, 08:06
                    Odnosnie działania cerebium compositum, to chciałam zauwazyć że jest to kompleks z b.niskimi potencjami.
                    W przypadku gdy dany organizm jest mocno ztruty chemią, szczepionkami to niskie potencje są za "słabe" i nie mogą się "przebić" i jest wtedy wrażenie ze nie działają.
                    W takim przypadku ogranizm trzeba oczyśćić z chemii, leków i szczepionek, najlepiej homeopatią klasyczną w wysokich potencjach, ewentualną chelatacją i dopiero potem kompleksy homeopatyczne o niskich potencjach.

Piszę to na podstwie doświadczeń z moim straszym synem. Pamiętam że kiedyś podawałam mu komplesy homeopatyczne i wogóle na niego nie działały i dlatego wtedy zraziłam się do homeopatii. Dopiero teraz gdy przeszlilismy leczenie konstytucyjne u Bross i chelatacje widzę że nawet podawanie dosutne cerebium i ubichinonu daje b. fajne efekty.
                    Niestety syn jest już nastolatkiem i nie ma mowy aby zrobić mu zastrzyg z CC.
                    Napewo zwiększyłoby to działanie CC.
                    • komi1911 Re: Sprzedam 14 ampułek Cerebrum Compositum 27.12.11, 08:35
                      ze wzgl na leczenie na chwile obecna u homeopaty odsprzedam 14 ampulek CC cena za 5 ampulek to 160 zl razem z wysyłką
                      • marian770 zbieranie zamowienia na Cerebrum comp i inne 28.12.11, 23:38
                        pewna osoba ( o której zreszą pisałem kiedyś już tutaj ) znów zbiera zamówienia na specyfiki z niemieckiej apteki internetowej ( zamówienie robi 2 stycznia )

www.berlindaversandapotheke.de/cerebrum-compositum-nm-amp.96779.html

jesli ktoś jest chętny to piszcie na adres e-mail

anita03@tlen.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka