aatam 16.07.04, 10:40 Witam, poszukuję namiarów na neurologopedę z W-wy celem konsultacji 1,5 rocznego dziecka. Będę wdzięczna za pomoc Pozdrawiam serdecznie Margott Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamamacka Re: Neurologopeda? 16.07.04, 21:22 co zaniepokoilo cie, ze szukasz namiarów na neurologopede? jestem ciekawa, bo mam 16 mies. synka, kóremu takze zaproponowano wizytę u neurolog. , ponieważ nie mówi jeszcze żadnego slowa , ani wlaciwie sylaby, w w ogóle wydaje mało dzwieków, saynke dopiero tydzień temu zaczal stawiać pierwsze kroki,moze to jest przyczyną opóźnienia w rozwoju mowy???????? Zastanaiwm sie nad tą wizytą, czy jest to koniecznem czy dać synkowi troche czasu, a jak jest u ciebie, ? jesli możesz napisz wiećej o klopotach z mową twojego syna ania mama maciusia Odpowiedz Link
harmonyy Re: Neurologopeda? 18.07.04, 19:44 Najlepiej zadzwoncie dziewczyny do CZD w Mizedzylesiu, lub do szpitala na Nieklanskiej i tam zapytajcie o neurologopede. Rozwoj ruchowy dziecka w tym procesy integracji sensorycznej w duzej mierze warunkuja prawidlowy rozwoj mowy. Odpowiedz Link
dwasinska Re: Neurologopeda? 18.07.04, 20:56 www.logopedia.com.pl/zapisy.htm tu jest adres mailowy do pani neurologopedy; można ze skierowaniem, mozna za własne pieniążki; a czy mozna zapytać jaka jest przyczyna kierowania 1,5 rocznego dzieciaczka do neurologopedy? Odpowiedz Link
aatam Re: Neurologopeda? 19.07.04, 08:32 Witam, podany adres www.logopedia znam:) ale chciałam skorzystać z Waszego doświadczenia i zapisać się do kogoś "sprawdzonego". Jeśli nikogo takiego nie znajdziemy - zapewne zarejestrujemy się tam. Co do pozostałych pytań. Nasz syn jest pod opieką neurologa - nie będę tutaj wchodzić w szczegóły. Jest też pod "opieką" logopedy (z CZD właśnie), niestety relacje pacjent-lekarz układają się na tyle niefortunnie, że zapewne zmienimy lekarza. Neurologpoedę i to czym sie zajmuje, wyśledziłam sama w necie szukają odpowiedzi na niektóre pytania dotyczące syna. Ot, i tyle. Dziękuję za odpowiedzi:) Pozdrawiam serdecznie Margott Odpowiedz Link
harmonyy Re: Neurologopeda? 19.07.04, 12:36 www.terapia-ndt.waw.pl/ Zajrzyjcie pod ten link, jest tam pani Ola Lada - bardzoo dobry specjalista i co najwazniejsze pracuje z maluszkami, polecam!!! Odpowiedz Link
aatam Re: Neurologopeda? 20.07.04, 09:50 Witam, dzięki za link do NDT-Bob. ale nasz syn przeszedł już cały cykl rehabilitacji (także Vojta) i pod tym względem już wszystko jest OK. Obecne "problemy" tkwią gdzie indziej.. Pozdrawiam serdecznie Margott Odpowiedz Link
harmonyy Re: Neurologopeda? 20.07.04, 16:37 Link wyslalam poniewaz tam jest wlasnie specjalista, ktorego szukasz - neurologopeda. Pozdrawiam Odpowiedz Link
aatam Re: Neurologopeda? 21.07.04, 10:22 -->harmony A faktycznie:) jest neurologopeda:) Ja zajzałam tam i przeczytałam czym się zajmują, nie było tam terapii mowy. Ale zadzwonię, zapytam. Jeszcze raz serdeczne dzięki:)) Pozdrawiam Marg Odpowiedz Link
harmonyy Re: Neurologopeda? 21.07.04, 15:40 Moi znajomi konsultowali u tej pani swojego niespelna 2 letniego synka i byli bardzo zadowoleni (po wczesniejszych kilkunastu wizytach u specjalistow). Ta pani to jeden z najlepszych specjalistow w Polsce. Poza tym trzeba dodac, ze nie wszyscy logopedzi, czy neurologopedzi posiadaja wiedze, doswiadczenie i praktyke w pracy z takimi maluszkami. Wiekszosc, w tym rowniez lekarze pediatrzy twierdza, ze dziecko ma jeszcze czas i na pewno z tego wyrosnie - o zgrozo!!! Daj znac, jak bylo, jesli sie wybierzesz do pani Oli Lady,( jej emali: olalada@op.pl) Pozdrawiam Odpowiedz Link