12.02.02, 14:13
Tym razem nie będzie sentencji, nie będzie żartów i nie będziie uśmiechów.
Wiem, że ten wątek już się pojawił, ale ja rozpoczynam go na nowo i mówię na
poważnie.
Chodzi oczywiście o "doskonałe" funkcjonowanie czatu! Uwielbiam ten serwer -
serwer błyskawica.
Bardzo łatwo umieszcza się reklamy na portalu .... jest ich dużo - przykuwają
uwagę, ale nie tędy droga- trzeba dać coś od siebie - w tym wypadku chodzi mi o
czat! Proponuję, żeby umieścić na portalu same reklamy - będzie jeszcze
lepiej ! Po co nam czat, zlikwidujmy forum - zostawmy reklamy.
Z przykrością stwierdzam, że interweniowałem kilka razy u wiadomej osoby w
sprawie funkcjonowania czatu - za każdym razem słyszałem, że to nie wina
serwera - to coś musi "nie działać". Tylko dziwnym zbiegiem okoliczności bardzo
dużo osób nie może się dostać na czat! Więcej - coraz częściej są kłopoty z
dostaniem się na stronę gazety (ostatnio przytrafiło mi się to kilka razy). Cóż
może lepiej przynać się do winy i powiedzieć - tak to u nas coś nie działa - a
nie robienie z ludzi kretynów!
Muszę przynać, że cała ta sytuacja zaczyna mnie irytować. Tak się składa, że
czas ma dla mnie bardzo wysoką cenę! Dla innych chyba też - może dlatego coraz
więcej osób nas opuszcza... ale zaraz może taka jest polityka ludzi kierujących
portalem?! hmmm Ciekawe czy moja opinia nie zniknie z Forum ... nie! jak ja tak
mogłem pomyśleć - przecież nie ma już cenzury ...
Liczę, że w najbliższym czasie sytuacja się poprawi.
Kleszczo
Obserwuj wątek
    • Gość: acro Re: SKANDAL! IP: *.icpnet.pl 12.02.02, 14:36
      kleszczo mam wrazenie ze twoja irytacja a nawet zdenerwowanie nie wzrusza
      adminow gazety Zawsze ci wmowia ze to ze chat sie wiesza to jest twoja wina
      tzn wina twojego sprzetu lub lacza ale nigdy serwera gazety
      • Gość: glock1 Re: SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.182.116.* 28.02.02, 09:46
        Całkowicie się zgadzam! Jest też wiele problemów z logowaniem!!!!!!!!!!
    • pwrzes Re: SKANDAL! 12.02.02, 14:37
      witaj kleszczo oj nie rpzesadzaj, wlansie w tmy czasie co poszedl twoj post na
      forum ja wszedlem bez problemu i laczaoc sie modemem, nie wiem w jaki sposob
      sie laczysz ale czy sprobowales sie skontaktowac ze swoim operatorem sieci albo
      sprawdz liste usenetu pl.internet.komunikaty <tu w nazwie moge sie troche mylic
      ale znajdziesz napewno> i zobacz czy nie ma tam informacji o awarii laczy .
      Niezwalaj tez winy na nas wrednych WGO co nie lubia LGO ;-))), bo z Murphym
      wlasnie rozmawialem na czacie wiec , nie denerwuj sie za wiele bo po co,
      korzystaj z pieknej pogody i zycze powodzenia :-))
      Mors
    • piottr_ Re: SKANDAL! 12.02.02, 14:51
      Kleszczo,

duchem jestem z Toba.....ja tez zawsze wine za problem z wejsciem na czat
      zwalalem na moj przestarzaly sprzet i (o zgrozo !!!) napowietrzne linie
      telefoniczne na moim "zadupiu:...

Przed chwila dalem do umycia moj wehikul, a poniewaz moj czas, podobnie jak
      Twoj, jest cenny, postanowilem wykorzystac te skromne pol godzinki w pobliskiej
      c@fe. I wyobraz sobie, najszybsze lacze, nowiutki sprzet......i identycznie to
      samo, co u mnie. Absolutnie zadnej roznicy dla czata GW. Wszystko inne dziala
      bombowo, strony moich zagranicznych klientow zawierajace mnostwo grafiki laduja
      sie w ulamki sekund...

Moze by ustanowic nowa definicje zera bezwzglednego ?..."niezaleznie od
      jakosci laczy i jakosci sprzetu czat gazety nie dziala"....

Z ciekawosci zerknalem na inne popularne czaty. I co ?...bez mala setki osob i
      wszystko chodzi jak zyleta, nie widac pytan "wisze ?" ani "wylatujacych"
      nickow...

Cos musi sie definitywnie zmienic, bo w innym przypadku nasz czat przestanie
      byc dla nas rozrywka, a stanie sie udreka i w koncu z niego zrezygnujemy i
      poszukamy sobie czegos ciekawszego...

pozdrawiam. pioTTr
    • vautrinka Re: SKANDAL! 12.02.02, 17:53
      Kleszczo, całkowicie Cię popieram. Do tej pory nie miałam większych kłopotów,
      ale teraz to już pojęcie przechodzi:-(((( Próbuję wejść na czat od trzech
      godzin, ale bez skutku, nawet nieraz mam kłopoty z samym wejściem na
      strony „Gazety”. Na dodatek mam awarię konta pocztowego, ratunku, jak długo to
      wszystko potrwa???????!!!!!!!!!!!
    • Gość: pinokio- Re: SKANDAL! IP: *.dip.t-dialin.net 13.02.02, 14:04
      Kleszczo kochany...ja to juz dawno mowilam...jednak zbyto mnie (wiadomo kto)
      informacja, zebym sobie sprzet sprawila lepszy, serwer gazety jest naj. i takie
      tam duperele...nie wierzylam i dalej nie wierze w to wciskanie ciemnoty wiernym
      Podtrzymuje , ze gazetowy serwer jest do dupki.
      Acro zgadzam sie z opinia na temat opow, zdziczeli nam, oj zdziczeli...
      z harcerskim pozdrowieniem.... wasza pin
      • kleszczo Re: SKANDAL! 13.02.02, 15:48
        No i proszę!!!!!!
        Wczoraj ośmieliłem się powiedzieć na Forum to co wielu z nas myśli - poparło
        kilka osób i już są efekty - dzisiaj bez problemu dostaję się na czat - już
        trzeci raz. Oczywiście - najprawdopodobniej "coś się u mnie naprawiło". Suma
        sumarum - jak za dotknięciem czarodziejskiej myszki ...... to jest różdżki
        wszystko się poprawiło. Ale jedno pozostaje niezmienne - cały czas mam wierzyć,
        że to była moja wina.
        Pozdrawiam
        Kleszczo

P.S. Myślę, że dalszy komentarz jest zbędny.
        • nonstop Re: SKANDAL! 13.02.02, 16:06
          Kleszczo, a może Ty sobie ten "Lepszy" sprzęt sprawiłeś, wzorem pinokio?
          :-))))
          np. Pentium V i zegar 4 GHz?
          hehe
          ale jednak czarodziejskie różdżki (myszki) mają swą moc...
          pzdr
          non
          • melancho Re: SKANDAL! 15.02.02, 12:41
            Moj wpis z "w co ulepszyc na czacie" noszacy numer 100 jest juz takim od dni
            paru....Ja mam nadzieje ze sie nikt nie przepracowuje tutaj pilnując porządku i
            wizji "rynkowej" wlasciwej "portalu" (haha).

Klesiu popieram po prostu.
            Mors wierzaj mi wszyscy sie skarza od czasu jakiegos. Powiem tylko tyle, ze
            umowilem sie tutaj z moja dziewczyna (nie mieszkamy w jednym miescie) i ani
            jedno ani drugie z nas wejsc tu nie moglo. Mam prawo byc wsciekly ??
            Pozdrawiam
            • pwrzes Re: SKANDAL! 15.02.02, 12:44
              oj melu melu , masz prawo masz ja tez bylem zly gdy jako i inni nie molgem sie
              przez 3 dnidostac na czat ... laczac sie z wami w radosci , bo teraz dziala :-)
              Mors
    • ha14 Re: SKANDAL! 15.02.02, 14:18
      CAŁKOWICIE SIĘ ZGADZAM-PRZED CHWILĄ SAMA SPRAWDZIŁAM. A SZKODA BO INNE SPRAWY
      BARDZO MI TUTAJ ODPOWIADAJĄ. MYŚLE, ŻE ODPOWIEDZIALNE OSOBY COŚ Z TYM ZROBIĄ-
      CHYBA ŻE IM NA KLIENTACH NIE ZALEŻY
      CZEKAM RYCHŁEJ ZMIANY
    • tigr Re: SKANDAL! 16.02.02, 12:04
      Podziwiam naprawde idealistyczne podejscie do czata w stylu "zero
      reklam", "admini poprawcie serwer" etc. Czytajac czasem te nerwowe wynurzenia
      na temat adminow, ktorzy "wszystko maja w d...", odnosze wrazenie, ze sa to
      halucynacje pograzonych w narkotycznym snie. Nikt nikogo nie zakontraktowal do
      przychodzenia na czata gazety, wiec zalecam wiecej luzu i wiary w zycie poza
      czatowe... Pozdrawiam
      • Gość: kleszczo Re: SKANDAL! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 18.02.02, 19:26
        Tigr cóż .... nawet mi się nie chce śmiać z tego co piszesz ... Bo to już nie
        jest śmieszne. Cieszy mnie to, że wszystko zaczęło działać tak jak powinno. Tak
        jets przynajmniej u mnie - jeżeli u kogoś coś nie działa propounję o wpisanie
        tutaj kilku uwag - będziemy walczyć dalej. Jak widać coś ta walka dała - z nida
        na dzień wszyscy mogą wchodzić bez problemów ... cóż może im się poprawiły
        zawstydzone komputery?
        A wracając do tego co napisał tigr ... wiesz jeżeli wierzysz w to co mówisz to
        proponuję uzupełnić braki w znajomości podstawowych praw ekonomii. Portal to
        nie jest instytuaja charytatywna -po to jest czat, żeby przyciąnąć ludzi na
        dany portal. Przyciągnąć, czyli zarobić na reklamach, która jak każdy wie być
        muszą -bo są (nad czym ubolewam) nieodłącznym elementem naszej szarej,
        codziennej egzystencji. Jeżeli czat nie działą - ktoś omija portal itd. nie
        będę robił za korepetytora więc skończę.
        A przykład z reklamami (bo to był przykład) specjalnie wyolbrzymiłem - wtedy
        najłatwiej ukazać niedoskonałości. Szkoda tigr, że zbyt dosłownie wszystko
        traktujesz. Może czas zdjąć "różowe okulary"
        Pozdrawiam
        Kleszczo
        • tigr Re: SKANDAL! 18.02.02, 22:21
          Kleszczo... Nie zamierzam bronic ani portalu gazety, ani samego czata... jak
          dzialaja kazdy widzi. Co do reklam, to przeczytaj uwaznie moj post... napisalem
          w nim posrednio (dlatego pewnie nie skumales), ze Gazeta.pl (jak i zadna
          komercyjna instytucja) nie zrezygnuje z reklam, w imie przyspieszenia dzialania
          czata... Jak sie komus nie podoba "zolwie" dzialanie czata, to przeciez moze tu
          nie przychodzic... Co sie zas tyczy "rozowych okularow"... to twoje kleszczo sa
          znacznie rozowiejsze niz moje... w dodatku grubosci denek od alpagi, skoro
          wierzysz, ze owe "polepszenie" funkcjonowania portalu, jest zasluga twojej
          interwencji i "walki"... hehe.
          Pozdrawiam i mimo wszystko zycze wiecej dobrego samopoczucia :-)
          • nonstop Re: SKANDAL! 19.02.02, 09:40
            Widzisz kleszczo?
            Wszystko przez Twoje okulary, choc z tego co wiem nie maja, AŻ tak grubych
            szkieł... hih
            Tigr, a po Tobie spodziewałem się czegoś więcej niż "jeśli komuś się coś w
            czacie nie podoba, to może nie przychodzić na czat".
            Mało to finezyjne było.
            Szkoda.
            Pozdrawiam,
            non
      • mario Re: SKANDAL! 19.02.02, 10:11
        tigr! no nareszcie ktos o zdrowym podejsciu do zycia. dzieki :)

nie zamierzam juz komentowac wypowiedzi na temat "reklama a funkcjonowanie
        czatu". powiem tylko tyle: czat nie zostal stworzony po to, by przyciagnac
        uzytkownikow na portal, lecz po to, by ci, ktorzy szukaja jakichs informacji na
        portalu, znalezli miejsce, gdzie moga porozmawiac na interesujace ich tematy z
        innymi, czesto podobnymi im ludzmi.

zauwazam u czesci wypowiadajacych sie tutaj czatowiczow niepokojaca maniere
        podnoszenia czatu do rangi "domu", "wspolnej sprawy", "wspolnego dobra" itp.
        mowiac szczerze - czuje sie tym zazenowany. czat jest miejscem. niczym innym.
        to troche tak, jak bysmy jakas szczegolna czcia obdarzali lawke w parku, na
        ktorej spotykamy sie z przyjaciolmi.
        najwieksza wartoscia tego czatu sa jego uzytkownicy. jesli sam czat bedziemy
        wynosili ponad nich - szybko sami staniemy sie zakala tej spolecznosci.
        jesli przychodze tu, by porozmawiac z przyjaciolmi - nic nie jest w stanie mi w
        tym przeszkodzic (choc oczywiscie rozumiem irytacje, gdy cos nie dziala). jesli
        jednak to miejsce staje na pierwszym planie i jego idea przeslania komus cel,
        czyli rozmowe - sorry, ale naprawde nie ma przymusu, aby tu siedziec. szkoda
        nerwow - swoich i czyichs.

podpisuje sie wiec oboma rekoma i czymkolwiek innym pod slowami "wiecej luzu" ;)
        a wszystkim zycze przede wszystkim wspanialej zabawy. po to sie tu spotykamy.
        • tigr Re: SKANDAL! 19.02.02, 20:55
          Hehe... gdzie dwoch Polakow tam trzy zdania (to moja opinia do komentarzy Mario
          i nonstopa). Nie zamierzalem sie z nikim klocic na temat pojmowania idei czata,
          a jedynie wyrazalem swoja opinie co do lamentow nad powolnym funkcjonowaniem
          portalu, "zlosliwosci" opow i adminow etc. Temat, jak mozna przeczytac w
          powyzszych postach, budzi kontrowersje i moze dobrze... Ja postanowilem jednak
          juz nie zabierac glosu w sprawie, bo mysle, ze cokolwiek bedzie tu napisane, to
          i tak nie wplynie zbytnio na poprawe dzialania potalu... Poza tym nie lubie sie
          klocic (;-)))))) )
          Pozdrawiam
    • balaam Re: SKANDAL! to sandal 26.02.02, 19:48
      Czat gazetowy jest faktycznie pod wzgledem technologicznym z XX w.
      Odpala sie jak stare sandale, ale za to mozna sobie spokojnie pogadac (jak sie
      juz odpali)
      nie ma ludzi w ogole co jest mile dla kogos kto ceni sobie prywatnosc
      tak wiec ja z gazetowego czatu dzieki temu ze jest technologicznie zacofany
      jestem bardzo zadowolony
      a apropos banerow poco komu takie szpetne dziadostwo.Informacja to
      informacja bez duperelii.
      strona dzieki temu laduje sie pare sekund dluzej i klienci tpsa placa wiecej .
      moze to zmowa dwoch medialnych potentatow.
      A i mialem pare razy taka sytuacje ze faktycznie nie moglem znalezc strony
      gazeta.pl, a i czat niezadko nie byl dostepny. To faktycznie skandal
    • nonstop Re: SKANDAL! 28.02.02, 08:35
      hehe
      i znowu nic nie działa...
      czyżby kolejna przeprowadzka?
      pozdrawiam ozięble
      non
      • Gość: Tubisia Re: SKANDAL! IP: 195.164.212.* 28.02.02, 10:51
        Jaka ja jestem zła wrrrrrr
        Teraz jak ja mam luz w pracy serwer podły mi nie da pogadać:-((
        To jest zbrodnia moralna...trudno naleje sobie koniaczku wrrr
        żegnam również ozięble wprost lodowato
        • Gość: wojtecki Re: SKANDAL! IP: 195.164.212.* 28.02.02, 11:39
          Mnie czat nie bawi, ale forum fajne jest.Moja Ksantypo-Tubiniu nie złość się na
          mnie za głupi serwer...proszę coś zrobić bo ona ciska błyskawicami...nie
          chciałbym być upierdliwy ale terminy nas gonią Martuniu,...to dobrze że czatu
          nie ma hahahaha
          Paranoja w jednym pokoju w odległości 1 metra a ja koresponduję przez kompa.
          To jest zaraźliwe kurka wodnista

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka