rivers Re: Kim jest, a kim się wydaje być... 28.05.04, 13:27 sadzac po tym wpisie, egocentrykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Kim jest, a kim się wydaje być... 28.05.04, 13:33 przyganial kociol garnkowi, ale Prezesa nie dogonisz nie nie nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
iga53 Re: Kim jest, a kim się wydaje być... 29.05.04, 09:18 rivers napisał: > sadzac po tym wpisie, egocentrykiem. a może niespełnionym ekshibicjonistą? Odpowiedz Link Zgłoś
maximw2 Re: Kim jest, a kim się wydaje być... 29.05.04, 10:15 nie dojdziemy nim znajdziemy..naprawdeeeee jakimm jestess niee wiee nikt.. :)Kamyczek Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki do riversa 29.05.04, 10:31 rivers, zapomniałam wcześniej zaznaczyć, że masz w swoim wpisie niezgodność imiesłowu z podmiotem domyślnym, ale nie przejmuj się - w telewizji i audycjach radiowych jest tego pełno Odpowiedz Link Zgłoś
rivers Re: do riversa 29.05.04, 19:48 > rivers, zapomniałam wcześniej zaznaczyć, że masz w swoim wpisie niezgodność > imiesłowu z podmiotem domyślnym, ale nie przejmuj się Niezgodnosc imieslowu z podmiotem jest ostatnia z rzeczy, ktora sie przejmuje. Jesli juz, to bardziej niezgodnoscia miedzy dwoma podmiotami i to zupelnie niedomyslnymi. Ale dziekuje za zwrocenie uwagi :) (A tak na marginesie, to jest to zapewne anglicyzm; w angielskim bardziej liczy sie prostota przekazu niz 100% logika i precyzja wypowiedzi) Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: do riversa 30.05.04, 07:57 rivers napisał: > Niezgodnosc imieslowu z podmiotem jest ostatnia z rzeczy, ktora sie >przejmuje. z tego samego założenia wychodzą też nasi dziennikarze radiowi i telewizyjni >(A tak na marginesie, to jest to zapewne anglicyzm; w angielskim bardziej >liczy sie prostota przekazu niz 100% logika i precyzja wypowiedzi) nie wiem za bardzo, co niby jest anglicyzmem, ale to pewnie przez tę niezgodność dwóch niezależnych podmiotów :), w angielskim liczy się prostota przekazu i logika, która jest osiągnięta właśnie przez precyzję wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
rivers Re: to curly peppermint hair 31.05.04, 00:24 mietowe_loczki napisała: > w angielskim liczy się prostota > przekazu i logika, która jest osiągnięta właśnie przez precyzję wypowiedzi Zapisze sobie w kajecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kriek Re: do riversa 31.05.04, 07:01 loki, martwi mnie, ze wystawiasz swoja cenna i krucha percepcje na zrace dzialanie dziennikarzy radiowych i telewizyjnych. Redagujesz wznowienie Slownika komunalow? ;-) Ten osad myslowego smiecia zostaje, chocbys co wieczor sie plukala w nierozcienczonym Norwidzie - i skad ja bede wiedzial, do ktorego podmiotu we mnie celujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: do riversa 31.05.04, 12:40 och no, nawet w 'Trujce' to słychać na okrągło, a do którego podmiotu będę celować? do domyślnego, oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
kriek Re: do riversa 31.05.04, 13:55 nie wiem, czy okażę się dość domyslny, o, zawrotne przepaście gramatyki! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: do riversa 01.06.04, 13:01 a ja nie wiedziałam, że wrzuciłam kamyczek do Twojego ogródka btw: kiedy Cię można zobaczyć w telewizorze? może go sobie w końcu podłączę Odpowiedz Link Zgłoś
kriek Re: do riversa 01.06.04, 13:33 nie, to nie moj ogrodek, incydentalnie zajrzalem do niego skuszony zludnym szafirowym sincem. Mam pelne kieszenie incydentow. lepiej podlacz mi czat, to zobaczysz, w pewnym, wcale nie najgorszym, sensie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
halina_77 Re: Kim jest, a kim się wydaje być... 30.05.04, 09:18 Nie jest istotne to, kim jest. O wiele ważniejszym jest to,jaki jest :))) Odpowiedz Link Zgłoś
milusiaa Re: Kim jest, a kim się wydaje być... 01.06.04, 14:12 Oldzie...no wlasnie...kim jestes?;P Odpowiedz Link Zgłoś