Dodaj do ulubionych

dla niektorych chwil warto zyc..........

IP: *.atol.com.pl 01.10.02, 09:12
napiszcie jak mozecie dla jakich

kiedys spacerowalem plaza i szlo dwoje ludzi w podeszlym wieku trzymali sie
za rece a ja sie zastanawialem czy uda mi sie dozyc takich dni

pozdrawiam amorek2
Obserwuj wątek
    • Gość: tusek Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.10.02, 12:03
      1.pierwszy galop w terenie-wiatr we wlosach, zabojcze tempo, galezie
      strzelajace po twarzy (jazda w wawozie) a potem otwarta przestrzec, niekonczacy
      sie horyzont, wyscig z wiatrem, ja i kon, pelna harmonia i zaufanie.
      2.pierwsza wspinaczka-ja i sciana skalna, na dole czlowiek-asekuryje, zapominam
      o nim, wydaje mi sie, ze zaraz spadne, zemoge zaufac tylko sobie
      i......odpadam, ale nadal wisze, do ziemi ciagle daleko.
      3. pierwszy lot samolotem-start, przekroczenie pulapu chmur, cisnienie lomocze
      w glowie, lot miedzy chmurami, chmury pod samolotem, slonce na wyciagniecie
      reki, krajobrak taki jakis arktyczny? zdawac by sie moglo, ze wystarczy wysiasc
      i zaczac lepic balwana.
      4. bea na lajbie, malutka omega znbliza sie do zatoki gdanskiej, niby jeszcze
      wisla a morskie fale uderzaja w lupinke lodki, szarpie, fale zalewaja
      calkowicie, brak suchej nitki, szybki zwrot,-Lewy foka szot!!!-lina wrzyna sie
      w dlonie.

• pul_mruffki Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 01.10.02, 15:44
        kiedy ktoś się nad tobą pochyla, z błyskiem w oczach
        • nonstop Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 01.10.02, 16:03
          I mówi: proszę przygotować bilety do kontroli!
          :-)))
          • pwrzes Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 01.10.02, 16:45
            raczej mowi: oddaj portfel :-)
            • pul_mruffki Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 01.10.02, 17:38
              non, pwrzes ale jesteście nieromantyczni...:))
              • Gość: ania@ Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 18:25
                ja bede baaardzo romantyczna i powiem:
                Zyje dla mojej ASI

bo dla Niej warto skoczyc z mostu:)

Asiulku dla Ciebie Twoj Czort

kissuje

ann
                • Gość: Asia Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.sav.tkb.net.pl 01.10.02, 18:38
                  Anusia Czorcie mój Ty nie żyj dla mnie tylko dla Świata tyle w Tobie tego
                  ciepła, że starczy dla wszystkich aby byli szcześliwsi:-)))))))))))
              • pwrzes Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 02.10.02, 09:10
                oj pul mruffka, ktos musi byc w koncu, padlo na nas :-)
                A tak zeby nie bylo offtopicznie ;-) Wyjscie 15 metrow ponad przelot na
                pierwszym w zyciu V wyciagu i ukonczenie go bez obrazen :-)

Mors
                • nonstop Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 02.10.02, 10:26
                  pwrzes napisał:

> oj pul mruffka, ktos musi byc w koncu, padlo na nas :-)
                  > A tak zeby nie bylo offtopicznie ;-) Wyjscie 15 metrow ponad przelot na
                  > pierwszym w zyciu V wyciagu i ukonczenie go bez obrazen :-)
                  >
                  > Mors

Hyhyhy mors,
                  Wyjście na świeże powietrze, 15m od domu?
                  • pwrzes Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 02.10.02, 10:34
                    non, nie wiem, moze ty zakladasz przeloty w domu :-) <czyzbys sie gubil i za
                    czesto tropil weza ? ;-))> moglbys byc bardziej romantyczny non :-))

Mors
                    • nonstop Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 02.10.02, 10:41
                      pwrzes napisał:

> non, nie wiem, moze ty zakladasz przeloty w domu :-) <czyzbys sie gubil i za
                      >
                      > czesto tropil weza ? ;-))> moglbys byc bardziej romantyczny non :-))
                      >
                      > Mors

W domu co innego zakładam (lub zdejmuję, zależnie od nastroju hihi).
                      A co do Romantyczności to jak to było? "Słuchaj dzieweczko. Ona nie słucha. To
                      dzień biały, to miasteczko..."
                      :-))))
                      • pwrzes Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 02.10.02, 10:43
                        nonstop napisał:

>
                        > W domu co innego zakładam (lub zdejmuję, zależnie od nastroju hihi).
                        Non, nosisz damska bielizne w domu ? No nie wiedzialem, ale wszystko jest dla
                        ludzi :-))))

Mors
                        • nonstop Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 02.10.02, 11:25
                          pwrzes napisał:

> nonstop napisał:
                          >
                          > >
                          > > W domu co innego zakładam (lub zdejmuję, zależnie od nastroju hihi).
                          > Non, nosisz damska bielizne w domu ? No nie wiedzialem, ale wszystko jest dla
                          > ludzi :-))))
                          >
                          > Mors
                          • Gość: Mors Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: 217.11.133.* 02.10.02, 11:28
                            non, tylko mnie zacytowales ? :-))

Mors
                            • nonstop Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 02.10.02, 12:10
                              Ups Mors ehehehe, to chyba z wrażenia na tle Twoich insynuacji.
                              Damską bieliznę noszę? Damską to właśnie zdejmuję!

P.S.
                              Ciekawe skąd takie masz skojarzenia mors ehehehe, dziadek Freud coś by tu
                              pewnie wyjaśnił... :-)))

non
                              • Gość: Mors Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: 217.11.133.* 02.10.02, 12:39
                                Non, Freud to twoj dziadek ? Ale moze zakonczmy ten watek tutaj nasz, bo znowu
                                powiedza ze nieromantyczni jestesmy hehehe i tylko psujemy czyjes watki :-)
                                Zamilczmy konstruktywnie :-)

Mors

• Gość: czatka Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.02, 18:09
                                  dla takich dialogów warto też żyć Non i Mors
                                  hyhy
                                  • pwrzes [OT] komus sie spodobalp ? ;-) 08.10.02, 10:05
                                    mysle ze moge i w swoim i w nona imieniu (non, pozwolisz?) wyrazic
                                    podziekowanie za uznanie ;-)))) Nareszcie ktos nas docenil ;-)))

Mors
                                  • nonstop Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 08.10.02, 10:23
                                    Się zaczerwieniłem,
                                    bo skromne bardzo chłopię ze mnie, wiadomo!
                                    pozdrawiam romantycznie,
                                    non, co "ne badine pas avec l'amour"

P.S.
                                    nulla.dies.sine.linea
                                    hihihi
                                    • Gość: czatka Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.02, 17:47
                                      skromnych i docenionych:))),
                                      co to nawet pochwalić nie wiadomo czy można?
                                      bez igrania, oczywiście,
                                      pozdrawiam
                                    • Gość: qqłka Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 08.10.02, 20:31
                                      a co wy jakąś koalicje założyliście wspierania się morstopowego? why?
    • she1961_lodz Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 01.10.02, 18:32
      K2, jaki wiek masz na myśli mówiąc "podeszły"?
      • Gość: qqłka Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 23:22
        rozstajesz się z ......(właściwe wstawić)
        idziesz w piękne miejsce gdzieś gdzie widać całą okolice
        owierasz butelkę wina chowaną na specjalną okazję
        kładziesz się na trawie parzysz w niebo i wiesz że
        JESTEŚ WOLNA!!!!!!!!!!!! i to jest najpiękniejsze

a wilki skaradją się niepostrzeżenie
        • Gość: margit Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.stacje.agora.pl 02.10.02, 12:18
          qq, a po co się rozstawać, by wino pić? ;-)
          Pędzisz krętą górską drogą z jednego końca maleńkiej wysepki na drugi, żeby
          (niczym Mały Książę) zdążyć obejrzeć jednego dnia dwa zachody słońca...
          Po drodze prosisz uśmiechniętego tambylca o odkorkowanie flaszki z mieniącą się
          rubinową czerwienią zawartością...
          Siadasz z przyjaciółmi pod białą (a właściwie teraz złotoróżową, bo oświetloną
          promieniami zachodzącego słońca) ścianą wiatraka...
          Patrzysz na znikającą w falach czerwonozłotą olbrzymią kulę, rubinowy płyn
          prosto z flaszeczki krąży z rąk do rąk niczym fajka pokoju,...
          ciepło... nie wiadomo czy bardziej z zewnątrz czy od środka rozgrzewa ta
          złotoczerwoność...
          a potem powrót w gęstniejącym mroku, z pieśnią na ustach,...
          nocna kąpiel w morzu,...
          białe, lekko szeleszczące, pachnące świeżością prześcieradła,...
          pod zamkniętymi powiekami słońce, którego już nie ma...
          ech...
    • nonstop Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 02.10.02, 08:40
      No dobra, będzie romantycznie:

LILIA
      Rozchyliłem stulone płatki i pokazałem jej wstydliwe wnętrze kwiatu.
      - Niech pan przestanie.
      Jeszcze nie wiedząc, lecz już przeczuwając widocznie, zaśmiałem się nagle i
      nagle urwałem...
      - Bo?...
      Podniecające i sekretne były jej oczy, zmrużone niezdecydowaną odpowiedzią...
      Wtedy rozwarłem szeroko na cztery strony świata białe ciało lilii i wilgotnymi
      wargami upieściłem wnętrze...
      A gdy podniosłem oczy - ona stała w pąsach, z rozfalowaną piersią i
      błyszczącymi źrenicami.
      I uśmiechnąwszy się nikle (pewno z warg moich, ufarbowanych żółtym pyłkiem) -
      jakimś specyficznie wzruszonym i drżącym głosem powiedziała:
      - Pan jest wy-ra-fi-no-wa-nie nieprzyzwoity!...

• Gość: agni_me Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.u.mcnet.pl 02.10.02, 15:51
        :-))) Non, czy to znaczy, że warto żyć dla poezji?
        agni_me_też_lubi_T.
        • kriek Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 02.10.02, 16:22
          Szla won slodka od wlosow kasztanu...

nie moge sie nadziwic, skad T. mogl to o Tobie wiedziec? :-)

(a zeby nie byc za bardzo off-topic, to powiem ze warto zyc dla chwili, kiedy
          zbiera sie leniwie okruchy chleba z obrusa poplamionego wlasnie winem, sosem,
          oliwa i popiolem)
          • Gość: agni_me Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.u.mcnet.pl 02.10.02, 23:23
            kriek napisał:

> Szla won slodka od wlosow kasztanu...
            >
            > nie moge sie nadziwic, skad T. mogl to o Tobie wiedziec? :-)

:-)))))) Nie wiem kriek, skad T. wiedział, jakie non ma włosy, ale bardzo bym
            chciała wiedzieć. :-)))))))))))) Może non nam to wyjaśni ;-))))
            Bo mnie jedynie przychodzi do głowy, że mogli się spotkać w Tomaszowie :-)))
            agni_me_cudownie_rozbawiona

Ps. Non, masz kasztanowe włosy????
            • nonstop Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 03.10.02, 11:31
              Gość portalu: agni_me napisał(a):

> :-)))))) Nie wiem kriek, skad T. wiedział, jakie non ma włosy, ale bardzo bym
              > chciała wiedzieć. :-)))))))))))) Może non nam to wyjaśni ;-))))
              > Bo mnie jedynie przychodzi do głowy, że mogli się spotkać w Tomaszowie :-)))
              > agni_me_cudownie_rozbawiona
              >
              > Ps. Non, masz kasztanowe włosy????

WYJAŚNIENIE
              Zaprzeczam, abym był aż tak stary, że mógłbym sie spotkać z T. w Tomaszowie.
              W ogóle nie bywam w Tomaszowach ani w innych Januszowach, bądź Jonaszowach.
              A co do pozostaje mi tylko jakiś kolejny komunikat wydać.
              hyhyhy
              pozdrawiam wszystkie Ciekawskie,

P.S.
              Trahit sua quemque voluptas!
              • kriek Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 03.10.02, 11:40
                tjaaaa... agni_co_kazda_pileczke_potrafi_odbic :))

te akurat podkrecilas tak skutecznie, ze do tej pory masuje podbite oko. Biedny
                krieku, pora zabrac swoj dziurawy worek z komplementami i poszukac miejsca w
                przytulku.
                • Gość: agni_me_w_rozpaczy Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.u.mcnet.pl 03.10.02, 15:05
                  kriek napisał:

te akurat podkrecilas tak skutecznie, ze do tej pory masuje podbite oko. Biedny

> krieku, pora zabrac swoj dziurawy worek z komplementami i poszukac miejsca w
                  > przytulku.

Krieku,
                  trafiłam Cię w oko??? Ojej przepraszam okropecznie. I zamiast miejsca w
                  przytułku, poszukaj ławki w Łazienkach. Łazienki działają kojąco nie tylko na
                  agniowo_podbite_oczy.
                  agni_me_rozrabia?
            • she.1961_lodz Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 04.10.02, 13:00
              windaaaaaaaaaaaaaaaa

• Gość: kate1 kiedy słychać "plum" i .... IP: *.chello.pl 02.10.02, 23:47
      .... do nozdrzy dociera pierwsza woń winka z nowo otworzonej butelki :)))) ach
      • Gość: ania@ Re: kiedy słychać 'plum' i .... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.02, 11:50
        KKKKaaaaaaaaaaaaaaasssssssssssiiiiiiiiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ups... ja sie tylko tak ucieszyslam:)

i jeszcze jedno

warto zyc dla chwili,kiedy mozna wreszcie samemu pobyc w domu i zatanczyc pod
        zyrandolem.

ann

• runek Re: kiedy słychać 'plum' i .... 03.10.02, 12:14
          dla chwili - gdy nasze wnuki bawią się naszą protezą zębową.
        • Gość: Maggie Bailey's & memories:) IP: *.warman.com.pl 13.10.02, 22:52
          Ja to kocham Baileys...he a szczegolnie teraz...mam po nim oj
          taaaaaaaaaakieeeeeeeee wspomnienia, taaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkich chwil......

wow

Maggiekochajacaraczejdslodkialkohol:)
    • extremistka Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 03.10.02, 12:27
      Gość portalu: maciek(k2) napisał(a):

> napiszcie jak mozecie dla jakich
      >
      > kiedys spacerowalem plaza i szlo dwoje ludzi w podeszlym wieku trzymali sie
      > za rece a ja sie zastanawialem czy uda mi sie dozyc takich dni
      >
      > pozdrawiam amorek2
      a ja lubię żyć dla chwil, kiedy leżę sobie pod gruszą, na dowolnie wybranym
      boku i mam to, co na świecie najświętsze: Święty Spokój!!! Pozdrawiam,
      extremistka
    • nonstop Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 07.10.02, 16:43
      Spotkaliśmy się dziś z morsem z ponownym stwierdzeniem, żeśmy niedelikatne,
      nieromantyczne i cyniczne bestie hyhyhy.
      A to najprawdziwsza nieprawda jest!
      Mors jest romantyczny jak łąką pełna poziomek, a ja niczym zagon purpurowej
      dzięcieliny co pała (bez podtekstów proszę).
      Jesteśmy romantyczni jak jawor pod którym Laura i Filon tentegoteges się
      spotykali, jak zachodzące słońce i jeleń nad Jeziorem Świteź, jak wieże
      Alhambry (czy też innego Eiffel'a), jak Fontanna Lwów, jak Orfeusz i Eurydyka,
      niczym Tristan i Izolda (znów bez podtekstów poproszę).
      Tylko nikt nas nie rozumie buuuuu....
      Ale nic to, jutro też jest dzień, jak mawiała pewna O'hara S.
      Pozdrawiam romantycznie, onirycznie, klaustrofobicznie i kategorycznie.
      nonstop
      co usta słodsze ma od malin
      :-)))))

• kriek Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 07.10.02, 17:00
        non, od kiedy to poziomki rosna na lace? chociaz to pytanie do Morsika, raczej.

wyszlo szydlo z cynicznego worka, ot co ;-)))
        • Gość: agni_me_ciekawa Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.u.mcnet.pl 07.10.02, 17:11
          kriek napisał:

> wyszlo szydlo z cynicznego worka, ot co ;-)))

Krieku, a może cyniczne,jak cynowa misa szydło z romantycznego jak żebracki
          wór - wora?
          agni_me_ciekawa
      • Gość: agni_me_ciekawa Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.u.mcnet.pl 07.10.02, 17:00
        nonstop napisał:
        > Jesteśmy romantyczni jak jawor pod którym Laura i Filon tentegoteges się
        > spotykali, jak zachodzące słońce i jeleń nad Jeziorem Świteź, jak wieże
        > Alhambry (czy też innego Eiffel'a), jak Fontanna Lwów, jak Orfeusz i
        Eurydyka,
        > niczym Tristan i Izolda (znów bez podtekstów poproszę).

Non,
        To ja bez podtekstów, za to z ciekawością zapytam, czy Mors jest jak Tristan
        czy Izolda?
        Bo że Ty jesteś jak Eurydyka tańcząca, Non, to tegom pewna :-)))))))))))
        agni_me_całkiem_nieromantyczna
        • pwrzes Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 08.10.02, 09:56
          agni, widzialas to powinnas sama odpowiedziec na swoje pytanie :-)
          a tka przy okazji non, popatrz wyzej , komus sie nasz dialog nibynieromantyczny
          spodobal, mamy jakiegos fana/fanke :-))))

Mors
          • nonstop Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 08.10.02, 10:16
            Ehehehe mors...
            Śmiem watpić, czy ta winda, to akurat nas ma unieść.
            Chyba, że "Windą na szafot" hyhyhy
            pzdr,
            non
            • pwrzes Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 08.10.02, 10:20
              non, byle do gory :-) a szafot - zrobimy ladny i zgrabny unik :-))

Mors
    • nonstop Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 07.10.02, 17:34
      No i tak...
      zaczęło się już wypytywanie o pH łąk, które nadają sie dla poziomek, sposobów
      nawożenia, poziomów nasłonecznienia etc. etc.
      A może jak w piosence "Klanu" "Z brzytwą na poziomki"?
      Gdzie tu romantyczny Bergman?
      pozdrawia non,
      zupełnie nie mający pojęcia o kwasowości gleb poziomkowych
      • Gość: agni_me_ma_pH Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.u.mcnet.pl 07.10.02, 17:51
        nonstop napisał:

> No i tak...
        > zaczęło się już wypytywanie o pH łąk,

Non,
        pH tez jest romantyczne jak Alhambra, Izolda, Orfeusz, Non, Mors ....
        agni_me_romantycznie_morska_nonstop :-))))))))))
    • Gość: Maggie Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.warman.com.pl 07.10.02, 17:47
      A ja tam sie nie bede chwalic.......

No, ale hmmm w sumie, to fajnie jest lazic na golasa po domu, jak nikogo nie
      ma, no chyba ze z ukochanym-tez golasowym:)

W sumie jest tyle chwil fajnych ze he....no co ja wam bede gadac:))))

Maggazaczerwieniona:)))
      • sha-man Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 04.12.02, 17:34
        oj, Maggy
        minęły dwa miesiące, czy jeszcze się rumienisz?
        ale masz rację, chwil wartych zapamiętania jest bardzo dużo
        zdarzają się nawet w tak ponure dni grudniowe jak obecne
        no i najważniejsze - za dwa dni Mikołaj!
    • jazzik Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 04.12.02, 18:19
      Gość portalu: maciek(k2) napisał(a):

> napiszcie jak mozecie dla jakich
      >
      > kiedys spacerowalem plaza i szlo dwoje ludzi w podeszlym wieku trzymali sie
      > za rece a ja sie zastanawialem czy uda mi sie dozyc takich dni
      >
      > pozdrawiam amorek2

Dla calej masy chwil zyc warto Macku, tez dla takich jak ta, w ktorej to k2
      takie wlasnie a nie inne teksty pisze!
      • lal~ka Re: jazziku 04.12.02, 21:38
        dla niektórych chwil warto żyć
        także dla słów rozsądku i zrozumienia braterskiego poza-emocjami
        słowa twe muzyką dla mych uszu
    • Gość: lyrzw Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.acucorp.com 04.12.02, 21:44
      macku, szkoda ze sie nie przedstawiles... zawsze chcialem
      poznac ludzi z czatu...
      pozdrawiam-
      rzulw ;)
      • lal~ka Re: rzulwiu a może ty........ 04.12.02, 22:34
        zmiennociepły choć część natury ujawnisz?
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka