Gość: maciek(k2) IP: *.atol.com.pl 01.10.02, 09:12 napiszcie jak mozecie dla jakich kiedys spacerowalem plaza i szlo dwoje ludzi w podeszlym wieku trzymali sie za rece a ja sie zastanawialem czy uda mi sie dozyc takich dni pozdrawiam amorek2 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tusek Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.10.02, 12:03 1.pierwszy galop w terenie-wiatr we wlosach, zabojcze tempo, galezie strzelajace po twarzy (jazda w wawozie) a potem otwarta przestrzec, niekonczacy sie horyzont, wyscig z wiatrem, ja i kon, pelna harmonia i zaufanie. 2.pierwsza wspinaczka-ja i sciana skalna, na dole czlowiek-asekuryje, zapominam o nim, wydaje mi sie, ze zaraz spadne, zemoge zaufac tylko sobie i......odpadam, ale nadal wisze, do ziemi ciagle daleko. 3. pierwszy lot samolotem-start, przekroczenie pulapu chmur, cisnienie lomocze w glowie, lot miedzy chmurami, chmury pod samolotem, slonce na wyciagniecie reki, krajobrak taki jakis arktyczny? zdawac by sie moglo, ze wystarczy wysiasc i zaczac lepic balwana. 4. bea na lajbie, malutka omega znbliza sie do zatoki gdanskiej, niby jeszcze wisla a morskie fale uderzaja w lupinke lodki, szarpie, fale zalewaja calkowicie, brak suchej nitki, szybki zwrot,-Lewy foka szot!!!-lina wrzyna sie w dlonie. Odpowiedz Link Zgłoś
pul_mruffki Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 01.10.02, 15:44 kiedy ktoś się nad tobą pochyla, z błyskiem w oczach Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 01.10.02, 16:03 I mówi: proszę przygotować bilety do kontroli! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pwrzes Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 01.10.02, 16:45 raczej mowi: oddaj portfel :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pul_mruffki Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 01.10.02, 17:38 non, pwrzes ale jesteście nieromantyczni...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania@ Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 18:25 ja bede baaardzo romantyczna i powiem: Zyje dla mojej ASI bo dla Niej warto skoczyc z mostu:) Asiulku dla Ciebie Twoj Czort kissuje ann Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.sav.tkb.net.pl 01.10.02, 18:38 Anusia Czorcie mój Ty nie żyj dla mnie tylko dla Świata tyle w Tobie tego ciepła, że starczy dla wszystkich aby byli szcześliwsi:-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pwrzes Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 02.10.02, 09:10 oj pul mruffka, ktos musi byc w koncu, padlo na nas :-) A tak zeby nie bylo offtopicznie ;-) Wyjscie 15 metrow ponad przelot na pierwszym w zyciu V wyciagu i ukonczenie go bez obrazen :-) Mors Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 02.10.02, 10:26 pwrzes napisał: > oj pul mruffka, ktos musi byc w koncu, padlo na nas :-) > A tak zeby nie bylo offtopicznie ;-) Wyjscie 15 metrow ponad przelot na > pierwszym w zyciu V wyciagu i ukonczenie go bez obrazen :-) > > Mors Hyhyhy mors, Wyjście na świeże powietrze, 15m od domu? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pwrzes Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 02.10.02, 10:34 non, nie wiem, moze ty zakladasz przeloty w domu :-) <czyzbys sie gubil i za czesto tropil weza ? ;-))> moglbys byc bardziej romantyczny non :-)) Mors Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 02.10.02, 10:41 pwrzes napisał: > non, nie wiem, moze ty zakladasz przeloty w domu :-) <czyzbys sie gubil i za > > czesto tropil weza ? ;-))> moglbys byc bardziej romantyczny non :-)) > > Mors W domu co innego zakładam (lub zdejmuję, zależnie od nastroju hihi). A co do Romantyczności to jak to było? "Słuchaj dzieweczko. Ona nie słucha. To dzień biały, to miasteczko..." :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pwrzes Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 02.10.02, 10:43 nonstop napisał: > > W domu co innego zakładam (lub zdejmuję, zależnie od nastroju hihi). Non, nosisz damska bielizne w domu ? No nie wiedzialem, ale wszystko jest dla ludzi :-)))) Mors Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 02.10.02, 11:25 pwrzes napisał: > nonstop napisał: > > > > > W domu co innego zakładam (lub zdejmuję, zależnie od nastroju hihi). > Non, nosisz damska bielizne w domu ? No nie wiedzialem, ale wszystko jest dla > ludzi :-)))) > > Mors Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mors Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: 217.11.133.* 02.10.02, 11:28 non, tylko mnie zacytowales ? :-)) Mors Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 02.10.02, 12:10 Ups Mors ehehehe, to chyba z wrażenia na tle Twoich insynuacji. Damską bieliznę noszę? Damską to właśnie zdejmuję! :-))) P.S. Ciekawe skąd takie masz skojarzenia mors ehehehe, dziadek Freud coś by tu pewnie wyjaśnił... :-))) non Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mors Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: 217.11.133.* 02.10.02, 12:39 Non, Freud to twoj dziadek ? Ale moze zakonczmy ten watek tutaj nasz, bo znowu powiedza ze nieromantyczni jestesmy hehehe i tylko psujemy czyjes watki :-) Zamilczmy konstruktywnie :-) Mors Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czatka Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.02, 18:09 dla takich dialogów warto też żyć Non i Mors hyhy Odpowiedz Link Zgłoś
pwrzes [OT] komus sie spodobalp ? ;-) 08.10.02, 10:05 mysle ze moge i w swoim i w nona imieniu (non, pozwolisz?) wyrazic podziekowanie za uznanie ;-)))) Nareszcie ktos nas docenil ;-))) Mors Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 08.10.02, 10:23 Się zaczerwieniłem, bo skromne bardzo chłopię ze mnie, wiadomo! :-))) pozdrawiam romantycznie, non, co "ne badine pas avec l'amour" P.S. nulla.dies.sine.linea hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czatka Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.02, 17:47 skromnych i docenionych:))), co to nawet pochwalić nie wiadomo czy można? bez igrania, oczywiście, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqłka Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 08.10.02, 20:31 a co wy jakąś koalicje założyliście wspierania się morstopowego? why? Odpowiedz Link Zgłoś
she1961_lodz Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 01.10.02, 18:32 K2, jaki wiek masz na myśli mówiąc "podeszły"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqłka Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 23:22 rozstajesz się z ......(właściwe wstawić) idziesz w piękne miejsce gdzieś gdzie widać całą okolice owierasz butelkę wina chowaną na specjalną okazję kładziesz się na trawie parzysz w niebo i wiesz że JESTEŚ WOLNA!!!!!!!!!!!! i to jest najpiękniejsze a wilki skaradją się niepostrzeżenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margit Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.stacje.agora.pl 02.10.02, 12:18 qq, a po co się rozstawać, by wino pić? ;-) Pędzisz krętą górską drogą z jednego końca maleńkiej wysepki na drugi, żeby (niczym Mały Książę) zdążyć obejrzeć jednego dnia dwa zachody słońca... Po drodze prosisz uśmiechniętego tambylca o odkorkowanie flaszki z mieniącą się rubinową czerwienią zawartością... Siadasz z przyjaciółmi pod białą (a właściwie teraz złotoróżową, bo oświetloną promieniami zachodzącego słońca) ścianą wiatraka... Patrzysz na znikającą w falach czerwonozłotą olbrzymią kulę, rubinowy płyn prosto z flaszeczki krąży z rąk do rąk niczym fajka pokoju,... ciepło... nie wiadomo czy bardziej z zewnątrz czy od środka rozgrzewa ta złotoczerwoność... a potem powrót w gęstniejącym mroku, z pieśnią na ustach,... nocna kąpiel w morzu,... białe, lekko szeleszczące, pachnące świeżością prześcieradła,... pod zamkniętymi powiekami słońce, którego już nie ma... ech... Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 02.10.02, 08:40 No dobra, będzie romantycznie: LILIA Rozchyliłem stulone płatki i pokazałem jej wstydliwe wnętrze kwiatu. - Niech pan przestanie. Jeszcze nie wiedząc, lecz już przeczuwając widocznie, zaśmiałem się nagle i nagle urwałem... - Bo?... Podniecające i sekretne były jej oczy, zmrużone niezdecydowaną odpowiedzią... Wtedy rozwarłem szeroko na cztery strony świata białe ciało lilii i wilgotnymi wargami upieściłem wnętrze... A gdy podniosłem oczy - ona stała w pąsach, z rozfalowaną piersią i błyszczącymi źrenicami. I uśmiechnąwszy się nikle (pewno z warg moich, ufarbowanych żółtym pyłkiem) - jakimś specyficznie wzruszonym i drżącym głosem powiedziała: - Pan jest wy-ra-fi-no-wa-nie nieprzyzwoity!... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni_me Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.u.mcnet.pl 02.10.02, 15:51 :-))) Non, czy to znaczy, że warto żyć dla poezji? agni_me_też_lubi_T. Odpowiedz Link Zgłoś
kriek Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 02.10.02, 16:22 Szla won slodka od wlosow kasztanu... nie moge sie nadziwic, skad T. mogl to o Tobie wiedziec? :-) (a zeby nie byc za bardzo off-topic, to powiem ze warto zyc dla chwili, kiedy zbiera sie leniwie okruchy chleba z obrusa poplamionego wlasnie winem, sosem, oliwa i popiolem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni_me Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.u.mcnet.pl 02.10.02, 23:23 kriek napisał: > Szla won slodka od wlosow kasztanu... > > nie moge sie nadziwic, skad T. mogl to o Tobie wiedziec? :-) :-)))))) Nie wiem kriek, skad T. wiedział, jakie non ma włosy, ale bardzo bym chciała wiedzieć. :-)))))))))))) Może non nam to wyjaśni ;-)))) Bo mnie jedynie przychodzi do głowy, że mogli się spotkać w Tomaszowie :-))) agni_me_cudownie_rozbawiona Ps. Non, masz kasztanowe włosy???? Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 03.10.02, 11:31 Gość portalu: agni_me napisał(a): > :-)))))) Nie wiem kriek, skad T. wiedział, jakie non ma włosy, ale bardzo bym > chciała wiedzieć. :-)))))))))))) Może non nam to wyjaśni ;-)))) > Bo mnie jedynie przychodzi do głowy, że mogli się spotkać w Tomaszowie :-))) > agni_me_cudownie_rozbawiona > > Ps. Non, masz kasztanowe włosy???? WYJAŚNIENIE Zaprzeczam, abym był aż tak stary, że mógłbym sie spotkać z T. w Tomaszowie. :-))) W ogóle nie bywam w Tomaszowach ani w innych Januszowach, bądź Jonaszowach. A co do pozostaje mi tylko jakiś kolejny komunikat wydać. hyhyhy pozdrawiam wszystkie Ciekawskie, :-))) P.S. Trahit sua quemque voluptas! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kriek Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 03.10.02, 11:40 tjaaaa... agni_co_kazda_pileczke_potrafi_odbic :)) te akurat podkrecilas tak skutecznie, ze do tej pory masuje podbite oko. Biedny krieku, pora zabrac swoj dziurawy worek z komplementami i poszukac miejsca w przytulku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni_me_w_rozpaczy Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.u.mcnet.pl 03.10.02, 15:05 kriek napisał: te akurat podkrecilas tak skutecznie, ze do tej pory masuje podbite oko. Biedny > krieku, pora zabrac swoj dziurawy worek z komplementami i poszukac miejsca w > przytulku. Krieku, trafiłam Cię w oko??? Ojej przepraszam okropecznie. I zamiast miejsca w przytułku, poszukaj ławki w Łazienkach. Łazienki działają kojąco nie tylko na agniowo_podbite_oczy. agni_me_rozrabia? Odpowiedz Link Zgłoś
she.1961_lodz Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 04.10.02, 13:00 windaaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate1 kiedy słychać "plum" i .... IP: *.chello.pl 02.10.02, 23:47 .... do nozdrzy dociera pierwsza woń winka z nowo otworzonej butelki :)))) ach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania@ Re: kiedy słychać 'plum' i .... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.02, 11:50 KKKKaaaaaaaaaaaaaaasssssssssssiiiiiiiiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ups... ja sie tylko tak ucieszyslam:) i jeszcze jedno warto zyc dla chwili,kiedy mozna wreszcie samemu pobyc w domu i zatanczyc pod zyrandolem. ann Odpowiedz Link Zgłoś
runek Re: kiedy słychać 'plum' i .... 03.10.02, 12:14 dla chwili - gdy nasze wnuki bawią się naszą protezą zębową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Bailey's & memories:) IP: *.warman.com.pl 13.10.02, 22:52 Ja to kocham Baileys...he a szczegolnie teraz...mam po nim oj taaaaaaaaaakieeeeeeeee wspomnienia, taaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkich chwil...... wow Maggiekochajacaraczejdslodkialkohol:) Odpowiedz Link Zgłoś
extremistka Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 03.10.02, 12:27 Gość portalu: maciek(k2) napisał(a): > napiszcie jak mozecie dla jakich > > kiedys spacerowalem plaza i szlo dwoje ludzi w podeszlym wieku trzymali sie > za rece a ja sie zastanawialem czy uda mi sie dozyc takich dni > > pozdrawiam amorek2 a ja lubię żyć dla chwil, kiedy leżę sobie pod gruszą, na dowolnie wybranym boku i mam to, co na świecie najświętsze: Święty Spokój!!! Pozdrawiam, extremistka Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 07.10.02, 16:43 Spotkaliśmy się dziś z morsem z ponownym stwierdzeniem, żeśmy niedelikatne, nieromantyczne i cyniczne bestie hyhyhy. A to najprawdziwsza nieprawda jest! Mors jest romantyczny jak łąką pełna poziomek, a ja niczym zagon purpurowej dzięcieliny co pała (bez podtekstów proszę). :-))) Jesteśmy romantyczni jak jawor pod którym Laura i Filon tentegoteges się spotykali, jak zachodzące słońce i jeleń nad Jeziorem Świteź, jak wieże Alhambry (czy też innego Eiffel'a), jak Fontanna Lwów, jak Orfeusz i Eurydyka, niczym Tristan i Izolda (znów bez podtekstów poproszę). Tylko nikt nas nie rozumie buuuuu.... Ale nic to, jutro też jest dzień, jak mawiała pewna O'hara S. :-))) Pozdrawiam romantycznie, onirycznie, klaustrofobicznie i kategorycznie. nonstop co usta słodsze ma od malin :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kriek Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 07.10.02, 17:00 non, od kiedy to poziomki rosna na lace? chociaz to pytanie do Morsika, raczej. wyszlo szydlo z cynicznego worka, ot co ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni_me_ciekawa Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.u.mcnet.pl 07.10.02, 17:11 kriek napisał: > wyszlo szydlo z cynicznego worka, ot co ;-))) Krieku, a może cyniczne,jak cynowa misa szydło z romantycznego jak żebracki wór - wora? agni_me_ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni_me_ciekawa Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.u.mcnet.pl 07.10.02, 17:00 nonstop napisał: > Jesteśmy romantyczni jak jawor pod którym Laura i Filon tentegoteges się > spotykali, jak zachodzące słońce i jeleń nad Jeziorem Świteź, jak wieże > Alhambry (czy też innego Eiffel'a), jak Fontanna Lwów, jak Orfeusz i Eurydyka, > niczym Tristan i Izolda (znów bez podtekstów poproszę). Non, To ja bez podtekstów, za to z ciekawością zapytam, czy Mors jest jak Tristan czy Izolda? Bo że Ty jesteś jak Eurydyka tańcząca, Non, to tegom pewna :-))))))))))) agni_me_całkiem_nieromantyczna Odpowiedz Link Zgłoś
pwrzes Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 08.10.02, 09:56 agni, widzialas to powinnas sama odpowiedziec na swoje pytanie :-) a tka przy okazji non, popatrz wyzej , komus sie nasz dialog nibynieromantyczny spodobal, mamy jakiegos fana/fanke :-)))) Mors Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 08.10.02, 10:16 Ehehehe mors... Śmiem watpić, czy ta winda, to akurat nas ma unieść. Chyba, że "Windą na szafot" hyhyhy pzdr, non Odpowiedz Link Zgłoś
pwrzes Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 08.10.02, 10:20 non, byle do gory :-) a szafot - zrobimy ladny i zgrabny unik :-)) Mors Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 07.10.02, 17:34 No i tak... zaczęło się już wypytywanie o pH łąk, które nadają sie dla poziomek, sposobów nawożenia, poziomów nasłonecznienia etc. etc. A może jak w piosence "Klanu" "Z brzytwą na poziomki"? Gdzie tu romantyczny Bergman? :-))) pozdrawia non, zupełnie nie mający pojęcia o kwasowości gleb poziomkowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni_me_ma_pH Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.u.mcnet.pl 07.10.02, 17:51 nonstop napisał: > No i tak... > zaczęło się już wypytywanie o pH łąk, Non, pH tez jest romantyczne jak Alhambra, Izolda, Orfeusz, Non, Mors .... agni_me_romantycznie_morska_nonstop :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.warman.com.pl 07.10.02, 17:47 A ja tam sie nie bede chwalic....... No, ale hmmm w sumie, to fajnie jest lazic na golasa po domu, jak nikogo nie ma, no chyba ze z ukochanym-tez golasowym:) W sumie jest tyle chwil fajnych ze he....no co ja wam bede gadac:)))) Maggazaczerwieniona:))) Odpowiedz Link Zgłoś
sha-man Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 04.12.02, 17:34 oj, Maggy minęły dwa miesiące, czy jeszcze się rumienisz? ale masz rację, chwil wartych zapamiętania jest bardzo dużo zdarzają się nawet w tak ponure dni grudniowe jak obecne no i najważniejsze - za dwa dni Mikołaj! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzik Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... 04.12.02, 18:19 Gość portalu: maciek(k2) napisał(a): > napiszcie jak mozecie dla jakich > > kiedys spacerowalem plaza i szlo dwoje ludzi w podeszlym wieku trzymali sie > za rece a ja sie zastanawialem czy uda mi sie dozyc takich dni > > pozdrawiam amorek2 Dla calej masy chwil zyc warto Macku, tez dla takich jak ta, w ktorej to k2 takie wlasnie a nie inne teksty pisze! Odpowiedz Link Zgłoś
lal~ka Re: jazziku 04.12.02, 21:38 dla niektórych chwil warto żyć także dla słów rozsądku i zrozumienia braterskiego poza-emocjami słowa twe muzyką dla mych uszu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lyrzw Re: dla niektorych chwil warto zyc.......... IP: *.acucorp.com 04.12.02, 21:44 macku, szkoda ze sie nie przedstawiles... zawsze chcialem poznac ludzi z czatu... pozdrawiam- rzulw ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lal~ka Re: rzulwiu a może ty........ 04.12.02, 22:34 zmiennociepły choć część natury ujawnisz? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś