pia.ed 03.10.07, 21:52 Artykul pod tym tytulem jest w Wyborczej na necie, tylko, ze ja nie moge wkleic linku z powodu moich problemow z adresem. Artykul jest bardzo dlugi i zajmuje sie sprawa psychologiczna osiedli zamknietych. www.gazeta.pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaga_22 Re: Polsko, otwórz się 04.10.07, 08:36 www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4530848.html Pia ,jeżeli masz przeglądarkę Exsplorera ,kliknij w okienko u góry widok,dalej .w pasek narzędzi,w pasek adresowy. Odpowiedz Link
bozenamroczek1 Re: Polsko, otwórz się 04.10.07, 10:54 Artykuł czytałam i mam mieszane uczucia. Myślę, że te enklawy w centrum osiedla, to zwykły snobizm. Odpowiedz Link
pia.ed Jaga - Mam nowy IE 04.10.07, 11:17 Robilam to co najmniej 100 razy ... Nic kompletnie sie nie dzieje. Mam zainstalowany takze Firefox, ktory uzywa moj syn kiedy do mnie przychodzi i teraz zaczne ten program uzywac, choc nie do wszystkiego, bo np GG, Skype czy MSN mam na Internet Exploer i nie bede ich przenosic. Babka z innego forum napisala, ze zrezygnowala z IE trzy lata temu i przeszla na Firefox, bo ten lepiej funkcjonuje ... Takie "przestawienia" zdarzaly mi sie i przedtem, ale wtedy pomagal mi syn kolezanki, czesto przez telefon. Teraz z pewnych wzgledow nie chce do niego dzwonic ... Moze jednak w weekend spotkam sie z kolezanka i cos sie dowiem w tej sprawie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pia, 04.10.07, 13:49 to używaj Firefoxa,córka ma własnie Firefoxa i jest zadowolona.. Odpowiedz Link
52ania Re: Pia, 05.10.07, 20:50 Ludzie sie grodzą i nie ma sie co dziwic.Po pierwsze chodzi o bezpieczeństwo, po drugie o dewastację, po trzecie o utorzsamianie sie z danym terenem.Mieszkałam w bloku i wiem jak było.Do progu jest moje, a za progiem można napluc, zostawic ubłocone buty, wypuscic psa żeby zrobił na klatce siku, pobawic sie zapałkami i poprzyklejac na suficie, wydłubac dziury w tynku, zablokowac domofon, urwac drzwi......itd.Za ochroniarza i ogrodzenie jest większa opłata i jezeli ludzie się godzą, to dlaczego nie.U mnie przy blokach są ogrodzone place zabaw i dzięki temu wszystko jest sprawne.Ja czasami idę z Magdą do takiej zagrody, jak są dzieci z bloku, bo inaczej furtka jest zamknięta. Odpowiedz Link