Gość: Jo IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 13:05 Wszystkim Kobietom, z okazji jutrzejszego święta, kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
runek Re: Wszystkim kobietom , 07.03.03, 13:11 Gość portalu: Jo napisał(a): > Wszystkim Kobietom, > z okazji jutrzejszego święta, kobieta. > > każda kobieta ma dostać kobietę ? To jest postulat ? Odpowiedz Link Zgłoś
paiha Wszystkim kobietom 07.03.03, 13:25 Kiedy przeczytalam Twoje zyczenia, Jo, pomyslalam, ze Twoj post to cos wiecej, jak tylko zmruzone oczko usmiechu:) Chociaz zdarzylo mi sie i zdarza nadal byc zaskoczona trafnoscia uwagi mezczyzny, ktora dotyczy zawilosci duszy kobeicej, wydawaloby sie sferze dla mezczyzny niedostepnej:)to jednak sklaniam sie ku twierdzeniu, ze nikt tak nie zrozumie kobiety jak druga kobieta:) Chociaz (ponowne:) niespecjalnie przejmuje sie wszelakimi swietami, a Dzien Kobiet-y trwa u mnie caly rok:)przyjmuje konwencje i z tej najblizeszj okazji zycze SOBIE, a przez to TOBIE...wlasnie, czego? Czego zyczylabys sobie najbardziej Forumowa Kobieto? Paiha, ktora bez naiwnosci zaklada, ze najwiecej w tej mierze do powiedzenia beda mieli mezczyzni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Wszystkim kobietom IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 15:30 Hmmm ,święta przez cały rok?:-) Życzyłabym sobie ,abyśmy nigdy nie zapominały o naszej kobiecości. To co wnosi feminizm, było jedynie w wersji wysublimowanej, dobrze byc kobietą podporządkowaną i wyzwoloną jednocześnie.Przede wszystkim świadomą. A bardziej sobie?:-) Wspaniałych przyjaciółek. ps. pomyślę jutro o Kimś. Pozdrawiam. * :-) Odpowiedz Link Zgłoś
moneoo 8 Marca - stanowcze NIE 07.03.03, 14:57 Jako męzczyzna w jutrzejszym dniu postanowiłem sobie też zrobić święto i wobec tego postanowienia obiecuję, że: 1. Nie będę ustępował miejsca w tramwaju kobietom, 2. Nie będę przepuszczał kobiet pierwszych w przejściach, 3. Nie będę się uśmiechał do kobiet, 4. Nie kupię ani jednego kwiatka, 5. Nie zabiorę żadnej kobiety do kawiarni, kina i gdzie tam jeszcze chcą chodzić... 6. ect. , ect. Ja tez chcę coś mieć z życia. Jutro włączę sobie telewizor, nastawię Eurosport, postawię obok fotela zgrzewkę piwa i słone paluszki, a do czytania wezmę sobie Zamek Kafki. Moneoo, co dba o kobiety cały rok, jeden dzień może sobie darować. Odpowiedz Link Zgłoś
runek Re: 8 Marca - stanowcze NIE 07.03.03, 15:14 chyba bardziej stosowna będzie "Ameryka" ( ze względu na rozbudzającą wyobraźnię postać kobiecą :) w tej książce) Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: 8 Marca - stanowcze TAK :-) 07.03.03, 15:21 ireo też lubi coś mieć z życia, dlatego nie dość, że nie zrezygnuje z atencji względem kobiet, to jeszcze 8 marca nie będzie wobec nich ani trochę złośliwy (łącząc w ten sposób Dzień Kobiet z wyrzeczeniem wielkopostnym). [taki zrobię znajomym paniom prezent - w końcu od czegoś trzeba zacząć] :-] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: 8 Marca - stanowcze TAK :-) IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 15:34 ireo:-))) Jak to zabrzmiało. Bedziesz kuszon ,wyrzekał sie jutro kobiety?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
runek Re: 8 Marca - stanowcze TAK :-) 07.03.03, 15:39 doigrałeś się :) teraz kobiety świadome swojej kobiecości :) zadziwią cię :) kobiecym tokiem rozumowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: 8 Marca - stanowcze TAK :-) IP: *.chelmnet.pl 07.03.03, 17:23 ireo napisał: > > ireo też lubi coś mieć z życia, dlatego nie dość, że nie zrezygnuje z atencji > względem kobiet, to jeszcze 8 marca nie będzie wobec nich ani trochę złośliwy mmmmmmmmmm, brzmi jak kuszenie zupelnie kuszace. Ireo, do twarzy Ci z jablkiem. ewka_co_stoi_pod_drzewem (w kolejce?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc_abc Re: 8 Marca - stanowcze TAK :-) IP: *.hfx.eastlink.ca 07.03.03, 19:01 .......z tym wyrzeczeniem wielkopostnym, to faktycznie od czegos trzeba zaczac. :-).Na tym zgnilym zachodzie takie panuja "latwizny zyciowe", ze wiele osob nawet nie ma clue about it, ale za to pamietaja o Dniu Kobiet. Wiec ja nie moge polaczyc sie jak Ireo :-). Pamietam z polski, byli tacy nawet, co sie umartwiali do tego stopnia, ze nic na p. nie robili. A jak rodzina przybywala, to zwalali na post :-)(ze, za malo chyba, cos to wyglada mnie za skomplikowane) Przyjemnego Dnia Kobiet zycze dla Pan oraz Panow _abc_frustrated_ ireo napisał: > ireo też lubi coś mieć z życia, dlatego nie dość, że nie zrezygnuje z atencji > względem kobiet, to jeszcze 8 marca nie będzie wobec nich ani trochę złośliwy > (łącząc w ten sposób Dzień Kobiet z wyrzeczeniem wielkopostnym). > > [taki zrobię znajomym paniom prezent - w końcu od czegoś trzeba zacząć] > > :-] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: 8 Marca - stanowcze NIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.03, 18:53 Moreo bądż prawdziwym męszczyzną choć w tym jednym dniu Wasze święto jest 10marca ᡠ męczenników>.Nie zniżaj się do niskiego poziomu kultury to się nie opłaca, Odpowiedz Link Zgłoś
moneoo Stanowcze NIE - Także: 07.03.03, 15:55 Tak sobie przypomniałem: Stanowcze nie także: faszystkom, komunistkom, nacjonalistkom, feministkom i cyklistkom, oraz rydzykom..... Moneoo. PS. Uważaj Ireo, bo teraz z ciebie kobiety zrobią pieczeń i zjedzą, jak ludy pierwotne zjadały swoich wrogów, żeby przrjąć ich siłę ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Stanowcze NIE - Także: IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 16:01 A kto tu tak nie lubi kobiet? Czyżby nie wiedział co traci? Odpowiedz Link Zgłoś
moneoo Re: Stanowcze NIE - Także: 07.03.03, 16:11 Kochana Jo! Wręcz przeciwnie, kocham kobiety, uwielbiam kobiety, kobiety sina mi się po nocach i dniach... nie lubię jedynie wszystkich "istek" i niezależnie od tego czy są cyklistkami czy feministkami :o) (to wedke jutrzejszej "Manify"). W ogóle nie lubię wszlakich przegięć... Moneo :o) PS. A życzenia kobietom złożę 9 marca, tak wbrew sobie i wszystkim na przeciwko. Odpowiedz Link Zgłoś
moneoo Re: Stanowcze NIE - Także: 07.03.03, 16:12 errata: Śnią mi się kobiety wedle jutrzejszej "Manify" Chyba się za bardzo "emocjonuję" ;o) M. Odpowiedz Link Zgłoś
zielka Re: Stanowcze NIE - Takz˙e: 07.03.03, 17:43 to nie lubisz zielki. ale nie szkodzi. zielka komunistka, jak zawsze, deadly serious. Odpowiedz Link Zgłoś
moneoo Re: Stanowcze NIE - Także: 07.03.03, 19:15 Witam! Nie lubię po prostu wszystkich istów i wszystkie istki, które mi pod oknem urządzaja manifestacje, nie lubię też wszystkich tych, którzy twierdzą, że ich wiara, ideologia jest najlepsza i na siłę ją mi usiłuja wcisnąć... na siłę próbują nawaracać... ot co... A o lubieniu bądz też nielubieniu Droga Zielko trudno pisać, gdy o daniej osobie nic się nie wie :o) Moneoo, co wieczorem jest spokojny o jutrzejszy dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Stanowcze NIE - Także: IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 19:25 a maksymalistek? Odpowiedz Link Zgłoś
moneoo Re: Stanowcze NIE - Także: 08.03.03, 10:23 Zgodnie z deklaracją i wyznawanym światopoglądem niestety, ale maksymalistką też muszę powiedzieć nie, choc dusza co innego twierdzi ;o)... Moneo Odpowiedz Link Zgłoś
zielka Re: Stanowcze NIE - Takz˙e: 07.03.03, 19:35 Moneoo, nawracanie, moj drogi, to pejoratywna nazwa tego, co ja bym wolala nazwac uwrazliwianiem na bledy w dotychczasowych wierzeniach. acha, ja nie manifestuje na ulicach, wole kurz bibliotek, by tam pisac manifesty. a gdy ww zadowalajaco napisane, wtedy nalezy pomyslec, jak doczesnie pomoc mozna. to raz. dwa, i to jest glowny powod mojej odpowiedzi, to pokazanie, ze tego rodzaju deklaracje niejako a priori, wiec ignorujac stan rzeczy i bawiac sie konceptami (dobra dobra, kriek, odsun Krytyke Czystego Rozumu, ja mowie o "use", jak zawsze, nie o tajemniczym "meaning":-), zamykaja Cie, moj drogi , w kole blednym nieco. Bowiem stajesz sie radykalnym nielubista istek. A to, jak kazdy radykalny izm, wg. Ciebie, jest nie-do-lubienia. uklony wesole:-) Odpowiedz Link Zgłoś
moneoo Re: Stanowcze NIE - Takz˙e: 08.03.03, 10:15 zielka napisała: > dwa, i to jest glowny powod mojej odpowiedzi, to pokazanie, ze tego > rodzaju deklaracje niejako a priori, (...) zamykaja Cie, > moj drogi , w kole blednym nieco. Bowiem stajesz sie radykalnym > nielubista istek. A to, jak kazdy radykalny izm, wg. Ciebie, jest > nie-do-lubienia. Po takiej odpowiedzi pozostaje mi tylko zacząc wyznawać piwizm, jako najmniej szkodliwy izm dla otoczenia... > uklony wesole:-) "ukłoniony" odkłaniam się nie mniej wesoło Moneo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Stanowcze NIE - Takz˙e: IP: *.nat1.tvknet.pl 08.03.03, 11:03 Eee, dzien Kobiet jest codziennie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Wszystkim kobietom , IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.03, 18:55 Gość portalu: Jo napisał(a): > Wszystkim Kobietom, > z okazji jutrzejszego święta, kobieta. > > dzięki za rzyczenia Odpowiedz Link Zgłoś
pwrzes Re: Wszystkim kobietom , 08.03.03, 20:34 Gość portalu: anna napisał(a): > dzięki za rzyczenia te 'rzyczenia' to od rzyci ? ;-) MSPANC Mors Odpowiedz Link Zgłoś
paiha Jo-anno, 08.03.03, 22:16 dziekuje, poza domem bedac, w drzwiach wirtulnych, zostawiam kartke z zyczeniami dobrego czasu przed Toba:)I tak bardzo, i tak bardzo ciesze sie z Ciebie:) Paiha Odpowiedz Link Zgłoś