Dodaj do ulubionych

Wszystkim kobietom ,

IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 13:05
Wszystkim Kobietom,
z okazji jutrzejszego święta, kobieta.

Obserwuj wątek
    • runek Re: Wszystkim kobietom , 07.03.03, 13:11
      Gość portalu: Jo napisał(a):

> Wszystkim Kobietom,
      > z okazji jutrzejszego święta, kobieta.
      >
      >
      każda kobieta ma dostać kobietę ? To jest postulat ?
      • paiha Wszystkim kobietom 07.03.03, 13:25

Kiedy przeczytalam Twoje zyczenia, Jo, pomyslalam, ze Twoj post to cos wiecej,
        jak tylko zmruzone oczko usmiechu:)
        Chociaz zdarzylo mi sie i zdarza nadal byc zaskoczona trafnoscia uwagi
        mezczyzny, ktora dotyczy zawilosci duszy kobeicej, wydawaloby sie sferze dla
        mezczyzny niedostepnej:)to jednak sklaniam sie ku twierdzeniu, ze nikt tak nie
        zrozumie kobiety jak druga kobieta:)

Chociaz (ponowne:) niespecjalnie przejmuje sie wszelakimi swietami, a Dzien
        Kobiet-y trwa u mnie caly rok:)przyjmuje konwencje i z tej najblizeszj okazji
        zycze SOBIE, a przez to TOBIE...wlasnie, czego? Czego zyczylabys sobie
        najbardziej Forumowa Kobieto?

Paiha, ktora bez naiwnosci zaklada, ze najwiecej w tej mierze do powiedzenia
        beda mieli mezczyzni:)
        • Gość: Jo Re: Wszystkim kobietom IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 15:30
          Hmmm ,święta przez cały rok?:-)

Życzyłabym sobie ,abyśmy nigdy nie zapominały o naszej kobiecości.
          To co wnosi feminizm, było jedynie w wersji wysublimowanej,
          dobrze byc kobietą podporządkowaną i wyzwoloną jednocześnie.Przede wszystkim
          świadomą.

A bardziej sobie?:-)
          Wspaniałych przyjaciółek.

ps. pomyślę jutro o Kimś.

Pozdrawiam.
          * :-)
    • moneoo 8 Marca - stanowcze NIE 07.03.03, 14:57
      Jako męzczyzna w jutrzejszym dniu postanowiłem sobie też zrobić święto i wobec
      tego postanowienia obiecuję, że:
      1. Nie będę ustępował miejsca w tramwaju kobietom,
      2. Nie będę przepuszczał kobiet pierwszych w przejściach,
      3. Nie będę się uśmiechał do kobiet,
      4. Nie kupię ani jednego kwiatka,
      5. Nie zabiorę żadnej kobiety do kawiarni, kina i gdzie tam jeszcze chcą
      chodzić...
      6. ect. , ect.

Ja tez chcę coś mieć z życia. Jutro włączę sobie telewizor, nastawię Eurosport,
      postawię obok fotela zgrzewkę piwa i słone paluszki, a do czytania wezmę sobie
      Zamek Kafki.

Moneoo,
      co dba o kobiety cały rok, jeden dzień może sobie darować.
      • runek Re: 8 Marca - stanowcze NIE 07.03.03, 15:14
        chyba bardziej stosowna będzie "Ameryka" ( ze względu na rozbudzającą wyobraźnię
        postać kobiecą :) w tej książce)
      • ireo Re: 8 Marca - stanowcze TAK :-) 07.03.03, 15:21

ireo też lubi coś mieć z życia, dlatego nie dość, że nie zrezygnuje z atencji
        względem kobiet, to jeszcze 8 marca nie będzie wobec nich ani trochę złośliwy
        (łącząc w ten sposób Dzień Kobiet z wyrzeczeniem wielkopostnym).

[taki zrobię znajomym paniom prezent - w końcu od czegoś trzeba zacząć]

:-]
        • Gość: Jo Re: 8 Marca - stanowcze TAK :-) IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 15:34
          ireo:-)))
          Jak to zabrzmiało.
          Bedziesz kuszon ,wyrzekał sie jutro kobiety?;-)
        • runek Re: 8 Marca - stanowcze TAK :-) 07.03.03, 15:39
          doigrałeś się :) teraz kobiety świadome swojej kobiecości :) zadziwią cię :)
          kobiecym tokiem rozumowania :)
        • Gość: ewka Re: 8 Marca - stanowcze TAK :-) IP: *.chelmnet.pl 07.03.03, 17:23
          ireo napisał:

>
          > ireo też lubi coś mieć z życia, dlatego nie dość, że nie zrezygnuje z atencji
          > względem kobiet, to jeszcze 8 marca nie będzie wobec nich ani trochę złośliwy

mmmmmmmmmm, brzmi jak kuszenie zupelnie kuszace. Ireo, do twarzy Ci z jablkiem.
          ewka_co_stoi_pod_drzewem (w kolejce?)
        • Gość: abc_abc Re: 8 Marca - stanowcze TAK :-) IP: *.hfx.eastlink.ca 07.03.03, 19:01
          .......z tym wyrzeczeniem wielkopostnym, to faktycznie od czegos trzeba
          zaczac. :-).Na tym zgnilym zachodzie takie panuja "latwizny zyciowe", ze wiele
          osob nawet nie ma clue about it, ale za to pamietaja o Dniu Kobiet. Wiec ja nie
          moge polaczyc sie jak Ireo :-). Pamietam z polski, byli tacy nawet, co sie
          umartwiali do tego stopnia, ze nic na p. nie robili. A jak rodzina przybywala,
          to zwalali na post :-)(ze, za malo chyba, cos to wyglada mnie za skomplikowane)

Przyjemnego Dnia Kobiet zycze dla Pan oraz Panow _abc_frustrated_

ireo napisał:
          > ireo też lubi coś mieć z życia, dlatego nie dość, że nie zrezygnuje z atencji
          > względem kobiet, to jeszcze 8 marca nie będzie wobec nich ani trochę złośliwy
          > (łącząc w ten sposób Dzień Kobiet z wyrzeczeniem wielkopostnym).
          >
          > [taki zrobię znajomym paniom prezent - w końcu od czegoś trzeba zacząć]
          >
          > :-]
      • Gość: anna Re: 8 Marca - stanowcze NIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.03, 18:53
        Moreo bądż prawdziwym męszczyzną choć w tym jednym dniu Wasze święto jest
        10marca ᡠ męczenników>.Nie zniżaj się do niskiego poziomu kultury to się nie
        opłaca,
    • moneoo Stanowcze NIE - Także: 07.03.03, 15:55
      Tak sobie przypomniałem:
      Stanowcze nie także:
      faszystkom, komunistkom, nacjonalistkom, feministkom i cyklistkom, oraz
      rydzykom.....

Moneoo.

PS. Uważaj Ireo, bo teraz z ciebie kobiety zrobią pieczeń i zjedzą, jak ludy
      pierwotne zjadały swoich wrogów, żeby przrjąć ich siłę ;o)
      • Gość: Jo Re: Stanowcze NIE - Także: IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 16:01
        A kto tu tak nie lubi kobiet?

Czyżby nie wiedział co traci?
        • moneoo Re: Stanowcze NIE - Także: 07.03.03, 16:11
          Kochana Jo!
          Wręcz przeciwnie, kocham kobiety, uwielbiam kobiety, kobiety sina mi się po
          nocach i dniach... nie lubię jedynie wszystkich "istek" i niezależnie od tego
          czy są cyklistkami czy feministkami :o) (to wedke jutrzejszej "Manify"). W
          ogóle nie lubię wszlakich przegięć...

Moneo :o)

PS. A życzenia kobietom złożę 9 marca, tak wbrew sobie i wszystkim na przeciwko.
          • moneoo Re: Stanowcze NIE - Także: 07.03.03, 16:12
            errata:

Śnią mi się kobiety
            wedle jutrzejszej "Manify"

Chyba się za bardzo "emocjonuję" ;o)

M.
          • zielka Re: Stanowcze NIE - Takz˙e: 07.03.03, 17:43
            to nie lubisz zielki. ale nie szkodzi.

zielka komunistka, jak zawsze, deadly serious.
            • moneoo Re: Stanowcze NIE - Także: 07.03.03, 19:15
              Witam!
              Nie lubię po prostu wszystkich istów i wszystkie istki, które mi pod oknem
              urządzaja manifestacje, nie lubię też wszystkich tych, którzy twierdzą, że ich
              wiara, ideologia jest najlepsza i na siłę ją mi usiłuja wcisnąć... na siłę
              próbują nawaracać... ot co...
              A o lubieniu bądz też nielubieniu Droga Zielko trudno pisać, gdy o daniej
              osobie nic się nie wie :o)

Moneoo,
              co wieczorem jest spokojny o jutrzejszy dzień.

• Gość: Jo Re: Stanowcze NIE - Także: IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 19:25
                a maksymalistek?
                • moneoo Re: Stanowcze NIE - Także: 08.03.03, 10:23
                  Zgodnie z deklaracją i wyznawanym światopoglądem niestety, ale maksymalistką
                  też muszę powiedzieć nie, choc dusza co innego twierdzi ;o)...

Moneo
              • zielka Re: Stanowcze NIE - Takz˙e: 07.03.03, 19:35
                Moneoo,
                nawracanie, moj drogi, to pejoratywna nazwa tego, co ja bym wolala
                nazwac uwrazliwianiem na bledy w dotychczasowych wierzeniach. acha,
                ja nie manifestuje na ulicach, wole kurz bibliotek, by tam pisac manifesty.
                a gdy ww zadowalajaco napisane, wtedy nalezy pomyslec, jak doczesnie
                pomoc mozna. to raz.

dwa, i to jest glowny powod mojej odpowiedzi, to pokazanie, ze tego
                rodzaju deklaracje niejako a priori, wiec ignorujac stan rzeczy i bawiac sie
                konceptami (dobra dobra, kriek, odsun Krytyke Czystego Rozumu, ja
                mowie o "use", jak zawsze, nie o tajemniczym "meaning":-), zamykaja Cie,
                moj drogi , w kole blednym nieco. Bowiem stajesz sie radykalnym
                nielubista istek. A to, jak kazdy radykalny izm, wg. Ciebie, jest
                nie-do-lubienia.

uklony wesole:-)
                • moneoo Re: Stanowcze NIE - Takz˙e: 08.03.03, 10:15
                  zielka napisała:

> dwa, i to jest glowny powod mojej odpowiedzi, to pokazanie, ze tego
                  > rodzaju deklaracje niejako a priori, (...) zamykaja Cie,
                  > moj drogi , w kole blednym nieco. Bowiem stajesz sie radykalnym
                  > nielubista istek. A to, jak kazdy radykalny izm, wg. Ciebie, jest
                  > nie-do-lubienia.

Po takiej odpowiedzi pozostaje mi tylko zacząc wyznawać piwizm, jako najmniej
                  szkodliwy izm dla otoczenia...

> uklony wesole:-)
                  "ukłoniony" odkłaniam się nie mniej wesoło
                  Moneo

• Gość: rybka Re: Stanowcze NIE - Takz˙e: IP: *.nat1.tvknet.pl 08.03.03, 11:03
                    Eee, dzien Kobiet jest codziennie:)
    • Gość: anna Re: Wszystkim kobietom , IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.03, 18:55
      Gość portalu: Jo napisał(a):

> Wszystkim Kobietom,
      > z okazji jutrzejszego święta, kobieta.
      >
      >
      dzięki za rzyczenia
      • pwrzes Re: Wszystkim kobietom , 08.03.03, 20:34
        Gość portalu: anna napisał(a):

> dzięki za rzyczenia
        te 'rzyczenia' to od rzyci ? ;-)

MSPANC

Mors
        • paiha Jo-anno, 08.03.03, 22:16

dziekuje, poza domem bedac, w drzwiach wirtulnych, zostawiam kartke z
          zyczeniami dobrego czasu przed Toba:)I tak bardzo, i tak bardzo ciesze sie z
          Ciebie:)
          Paiha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka