Gość: olek_ IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 21:08 Ktos, kto wymyslil wieszanie firanek powinien dobrowolnie podac sie karze chlosty lub jeszcze czemus gorszemu. olek_po_ktorejs_tam_powieszonej_firance Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyglodnialy_wilczek Re: przedswiateczne porządki 12.04.03, 23:02 no tylko pozazdroscic duzego mieszkania, moj sasiad poinformowal mnie ze mial okna brudne wiec je wymienil :-) moze to jest sposob :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alja Re: przedswiateczne porządki 12.04.03, 23:47 a ja nie musze wieszac firanek :-)) wymiana okien kiedy sa brudne - hmm, ciekawy pomysl;-) oszczednosc wysilku ;-) a moze tak od razu zmiana mieszkania;-) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: przedswiateczne porządki IP: 213.17.145.* 13.04.03, 10:40 Masz racje olku :)) najgorsze co moze byc to facet wieszajacy firanki i myjacy okna :))) .(wiesz sa takie karnisze gdzie sciaga sie zabki razem z firanka , moze warto zainwestowac )pozdrawiam z gory gdzie ostatnio lodem wieje (k2) Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: przedswiateczne porządki 13.04.03, 13:20 a co po komu firanki?:) prac trzeba, prasowac i wieszac... paskudztwo:) (a sasiedzi i tak podgladaja...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: binka Re: przedswiateczne porządki IP: *.gdynia.mm.pl 13.04.03, 13:38 firanki zasłaniają brudne okna:-))) a jak sa wyprane to nie widać że okna nieumyte hihi:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
e.lalka Re: przedswiateczne porządki 13.04.03, 16:09 senne_marzenie napisała: > a co po komu firanki?:) > prac trzeba, prasowac i wieszac... paskudztwo:) > (a sasiedzi i tak podgladaja...) > Bez firanek, bez podglądających sąsiadów, ale za to okna trzeba myć co najmniej raz w miesiącu. Zawsze jakieś ale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni_me Re: przedswiateczne porządki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.03, 18:39 ja to chyba Ludeczce jakiś prezent zrobie, albo co :-)) pozdrawiam a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: binka Re: przedswiateczne porządki IP: *.gdynia.mm.pl 14.04.03, 08:53 właśnie-w czwartek mam w planach mycie -może ktoś chętny pomoże??? tak mi się nie chce;-((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margit Re: przedswiateczne porządki IP: *.stacje.agora.pl 14.04.03, 17:13 binka, nie wymiguj sie, hehe ja mam za sobą już 11 okien i dwa oczekujące ;-))) zakasać rękawy i do roboty! ;-) no, chyba, że masz krzynkę piwa na zbyciu i nie jesteś specjalnie przywiązana do szyb bez jednej plamki; wtedy możesz poprosić kolegów o pomoc, hihi (ja tak kiedys zrobilam, ale nieopatrznie zostawiłam ich z krzynką - okna byly co prawda umyte, ale połowa domu wyglądała jak po przejściu powodzi) ;-)))) tak czy owak - Wesołych Świąt biniu :-))) z oknami czy też bez ;-) m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: binka Re: przedswiateczne porządki IP: *.gdynia.mm.pl 14.04.03, 18:43 no tak człowiek na błędach się uczy-kolegów nie wezmę:-))) dzięki i wzajemnie kofana:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
runek Re: przedswiateczne porządki 15.04.03, 09:18 11 okien ? Zrealizowałaś mit o szklanych domach ? A może masz szklarnię ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margit Re: przedswiateczne porządki IP: *.stacje.agora.pl 15.04.03, 13:56 runek, no tak sie sklada, ze musze opedzic dwa mieszkania, a jedno z nich jest sporawe i ma okna nawet w lazience ;-) tak, ze mimo braku szklarni jest co robic przed swietami; ale za to pozniej pieknie na parapetach okiennych „dojrzewaja” rozmaite nalewki, mniammm... warto sie postarac :) hipek_przedswiateczny Odpowiedz Link Zgłoś
jothakam Re: przedswiateczne porządki 15.04.03, 14:13 margit, siostro szarości czy ty przypadkiem nie zaczynasz mycia okien na miesiąc przed swiętami? ale, bene nota lepiej za duzo okien mieć, niz za mało co powodem depresji z braku słońca tudzież światła niechybnie stac się może jot Odpowiedz Link Zgłoś
ewka5 Re: przedswiateczne porządki 15.04.03, 00:40 a jak ja umylam jedno okno, to mam teraz zapalenie oskrzeli, buuuuuuuuuuuuuu! Wniosek - mycie okien musi byc surowo ukarane, na przyklad choroba. Na temat wieszania firanek (nie mam hurrra!) wniosek moze byc podobny, tylko dotyczacy raczej czesci twardych organizmu ludzkiego, na ten przyklad zbolalych albo potluczonych kosci. ewka_zapaleniem_ukarana Odpowiedz Link Zgłoś
jothakam Re: przedswiateczne porządki 15.04.03, 14:08 a teściowa gdzie? ropucha i czterdzieści żabek, jak w tem starem dowcipie z braku tesciowej, zawsze mozna poprosić żabę o pomoc ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek_ Re: przedswiateczne porządki IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.04.03, 14:47 jothakam napisał: > > a teściowa gdzie? tesciowa na szczescie daleko Odpowiedz Link Zgłoś
abc_abc Re: przedswiateczne porządki 15.04.03, 16:24 ireo, a z czym to sie je ?, jesli mozna wiedziec, nie badz taki sekretny :) plizzzzzze. P:<|||||||>abc_abc_zaluzyjna_raczej ireo napisałas: > tylko dziąślaki mają firanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: binka Re: przedswiateczne porządki IP: *.gdynia.mm.pl 15.04.03, 16:27 ja tyż chce wiedzieć co to ten dziąślak-bo nie wiem czy sie cieszyc,walić po gębie /ireo/ przy spotkaniu czy moze coś trzeciego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka.od.smoka Re: przedswiateczne porządki IP: 217.20.192.* 15.04.03, 21:57 a ja mam juz wszystkie okna umyte, ale zadnych firanek nie posiadam. przez zewnetrzne rolety zaden sasiad nic nie zobaczy :-) na szczescie okna mam 2 duze (w tym jedno balkonowe) i 2 male i to caly stan liczebny okien, wiec radze sobie z nimi w jeden dzien. ale swieta bez mycia okien tuz przed, to dla mnie nie swieta, taki zwyczaj z rodzinnego domu wyniesiony :-) a o prasowaniu firanek, to pierwsze slysze. moja mama zawsze wyciaga takie odwirowane z pralki i od razu wiesza na oknach. same sie wyprostuja, a w domu tak wtedy pieknie pachnie i od razu czuje sie swieta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margit Re: przedswiateczne porządki IP: *.stacje.agora.pl 16.04.03, 11:39 Brawo elka! :) Moja mama też tak zawsze robi ;-) To o dwa kłopoty mniej: 1/ można mieć mniej firanek i 2/ nie trzeba miec miejsca do ich przechowywania ;-)) )zawsze wiszą na oknach) pozdrawiam przedświątecznie i narcyzowo :-))) m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek_ Re: przedswiateczne porządki IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 14:05 margit a co wtedy, kiedy na taka firanke wejdzie pies i zrobi z niej dwie niecałkiemrówneipostrzępione firanki? paskudnie wtedy jest i nawet wizyta tesciowej nie pomaga, nawet jakby ja zawiesic zamiast tej firanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margit Re: przedswiateczne porządki IP: *.stacje.agora.pl 16.04.03, 16:57 Gość portalu: olek_ napisał(a): > margit a co wtedy, kiedy na taka firanke wejdzie pies i zrobi z niej dwie > niecałkiemrówneipostrzępione firanki? paskudnie wtedy jest i nawet wizyta > tesciowej nie pomaga, nawet jakby ja zawiesic zamiast tej firanki. Drogi Olku (hihi), wieszanie teściowej zamiast firanki (nawet nierównej i wystrzępionej przez psa [albo i niepsa]) jest niewskazane z trzech powodów: 1. etycznych - można iść za kraty jak za zabicie człowieka (powieszenie teściowej przed zabiciem jest niewskazane z przyczyn akustycznych - wyje) 2. estetycznych - taka teściowa wygląda na oknie statystycznie dużo gorzej nawet od najbardziej wystrzępionej firanki 3. ekonomicznych - do powieszenia teściowej tak, żeby się nie urwała, potrzeba haków o wytrzymałości wielokrotnie przekraczającej te, które utrzymują nawet ciężkie, pluszowe kotary (joth! uważaj: k-o-t-a-r-y) ;-)) Pozdrawiam i życzę wytrwałości w upinaniu :-))))) hipek_u-pięty Odpowiedz Link Zgłoś
jothakam firanki, zasłonki 16.04.03, 14:57 proszę o wyraźne i jasne wyjaśnienie pojęć kluczowych w dyskusji firanka zasłonka kotara cos jeszcze? jotha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc_abc Re: firanki, zasłonki IP: *.hfx.eastlink.ca 16.04.03, 16:08 a...a....a...przecie ziaby maja story :) (nawet miedzynarodowe:) a...a....a...mam was pozdr:abc_abc_gdzies :) Odpowiedz Link Zgłoś