Dodaj do ulubionych

Tylko dla Dzieci

IP: *.nat1.tvknet.pl 31.05.03, 06:20
Pamiętacie jeszcze to dziecko, którym byliście? Wróbelki ćwierkają, że jutro
Święto wszystkich Dzieci. Może warto w nas pielęgnować najlepsze cechy
dziecięce: szczere oddanie, prostą, bezgraniczną i bezinteresowną miłość,
radość najczystszą, usmiech i łzy oraz niesamowite wyczucie, brak
wyrachowania, serdeczność ....?
Tak w ogóle jestem strasznie ciekawa, jakimi dziećmi byliście (śmiem
podejrzewać, że ananasy z Was niezłe były i wrażliwe), pewnie pamiętacie
jakieś niesamowite wybryki z czasów prehistorycznych...???
Póki co, wszystkim dobrze i mniej dobrze zpielęgnowanym Dzieciom - usmiechu
od ucha do ucha życzę
Obserwuj wątek
    • madol Re: Tylko dla Dzieci 31.05.03, 11:02
      Gość portalu: rybka napisał(a):

Może warto w nas pielęgnować najlepsze cechy
      > dziecięce: szczere oddanie, prostą, bezgraniczną i bezinteresowną miłość,
      > radość najczystszą, usmiech i łzy oraz niesamowite wyczucie, brak
      > wyrachowania, serdeczność ....?

tak..warto:)))
      Ja to bardzo lubię mieć te wszystkie stokrotki za uszami..ale też czasami
      uparta bardzo jestem..no jak dziecko..no!!!..i nigdy się nie poddaję..to nie
      jest zawsze dobre..takie "uparciuchowanie"..ale..jednak..
      Jak byłam mała bardzo lubiłam zakładać różne sukienki. A mama mi chowała je
      wysoko..takie "odświętne"..na lepszą okazję..i kiedyś..bardzo chciałam jedną..i
      sobie poradziłam jak zawsze..:))) wychodzę wystrojona..mama patrzy i pyta:
      a Ty skąd masz tą sukienkę..?
      ..a ja na to:
      "wiesłam na kiesło i sikłam"..
      i zadowolona się uśmiechałam..:)))

• ejsi Re: Tylko dla Dzieci 31.05.03, 11:45
      Przyłączam się Rybko do życzeń przez Ciebie składanych:)-by wciąż na myśl o
      naszych ( wszystkie dzieci nasze są) dzieciach z terazniejszości, z pobliskiego
      otoczenia rodziła się czułość, ciepło i chęć obdarzenia miłością. Wszystkie ich
      piękne, ponad czasowe cechy charakteru, widoczne w każdym działaniu, zmuszają
      do zastanowienia: czy jeszcze je w sobie posiadamy? Szczerość, brak
      wyrachowania i prostolinijność u dorosłych ludzi, jest określana jednym słowem,
      słowem o złym wydzwięku - naiwność. Oby jak najwięcej tej "naiwności" w nas.
      Zdarzeń z dzieciństwa, tych psotnych, raczej nie pamiętam, ale wciąż pamiętam
      obrazy osadzone w pięknych przyrodniczo terenach, ściśle związane z naturą.
      Przydomowy strumień, wszystkie pobliskie "góreczki" i "dołki", łąki obsiane
      stokrotkami i wąwozy pełne fiołków, bzów i jaśminów z ich oszałamiającym
      zapachem, który czuło się już z daleka. Chciała bym przenieść wszystkie dzieci
      w ten beztroski i słoneczny czas.

z usmiechniętymi pozdrowieniami:)
    • Gość: oranje Re: Tylko dla Dzieci IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.03, 11:50
      Dzieci czasami byly (i sa) wredne. Nie ma np. niczego gorszego od 30 dzieci na
      wycieczce szkolnej w tramwaju. Ale mniejsza. Bylem dzieckiem konstruktorkiem -
      to Wam moge napisac - i kiedys dostalem w leb, bo usprawnilem wlasnej matce
      nozyczki do pielegnacji paznokci. Uznalem, ze wygiete sa bez sensu i
      wyprostowalem je mlotkiem, hehe
      kra

• Gość: rybka Re: Tylko dla Dzieci IP: *.nat1.tvknet.pl 31.05.03, 21:41
        Kormoranie..., ja tam wolę pogiętości - przeróżne, hihi :)
    • Gość: zaba Re: Tylko dla Dzieci IP: *.e-lider.pl 31.05.03, 12:07
      ja mojej maman w autobusie pelnem ludzi perukie sciagnalem glosno oswiadczalac,
      ze mama ma sztuczne wloski oraz na cmenatrzu we wszystkich swietych glosno
      krzyczalem do przedszkolanki, ktora napotkalem "ciotka marycha! ja juz nie bede
      sikal w majtki!"
      a pozniej w mojem zyciu pojawil sie non i juz nie ma chwil radosnych:)
      • nonstop Re: Tylko dla Dzieci 31.05.03, 12:25
        na cmentarzach to się czytać nauczyłem podczas kontemplacji nagrobków
        hehe

P.S.
        zaba znów zacząłeś sikać w majty?
        :-)))

• Gość: ewka Re: Tylko dla Dzieci IP: *.chelmnet.pl 31.05.03, 13:35
      a ja z wozka dla lalek, co to mi go matczysko wlasne zanabylo droga kupna za
      wcale niemale pieniadze, czolg bylam zrobilam. Dzis jestem pacyfistka. I niech
      tak zostanie.
      ewka_pacyfistka_ale_czasem_by_troche_dusic_chciala
      • Gość: zaba Re: Tylko dla Dzieci IP: *.e-lider.pl 31.05.03, 13:50
        sie ewka zainspirowala filmem rzeczpospolita babska?:)
        • Gość: ewka Re: Tylko dla Dzieci IP: *.chelmnet.pl 31.05.03, 13:55
          no i podusic z lekka Zabe bym chciala. Ale tylko troche, nie tam zaraz, zeby w
          dokonanym.
          ewka_z_nie_dokonaniem (od konania? mmmm, ewka! ogarnij sie!)
          • Gość: zaba Re: Tylko dla Dzieci IP: *.e-lider.pl 31.05.03, 14:12
            ja jestem conan, oui.
            a baszka barbarian:)
          • madol Re: Tylko dla Dzieci 31.05.03, 14:26
            Gość portalu: ewka napisał(a):

> no i podusic z lekka Zabe bym chciala. Ale tylko troche, nie tam zaraz, zeby
            w
            > dokonanym.
            > ewka_z_nie_dokonaniem (od konania? mmmm, ewka! ogarnij sie!)

duszenie, deptanie..ewka :)))przypomniałaś mi jak to pięknie było..tak po burzy
            letniej, gdy woda strumieniami płynęła, a na niebo wychodziła tęcza..lubiłam
            wtedy pobiegać sobie na bosaka, jak sympatyczny hipek :)))i udeptać z błotka
            masełko..
            • Gość: rybka Re: Tylko dla Dzieci IP: *.nat1.tvknet.pl 31.05.03, 19:18
              Madol, praawda, to takie miłe dla stóp było.. nadal to czasem czynię, będąc na
              wsi. Ale najbardziej mi brak rynien - takich zepsutych, pod którymi lubiłam
              stawać, gdy majowy deszcz lał się z nieba, tak wprost na głowę :) I jeszcze,
              kiedy wujek - wielbiciel Drupiego grał na gitarze, podłączał mikrofon do
              jakiegoś wyjącego głośnika i kazał mi śpiewać - to se ne vrati, ale jest - we
              mnie.
              • madol Re: Tylko dla Dzieci 31.05.03, 20:34
                rybko dziękuję Ci..za piękne wspomnienia...

Maj..odchodzi..ostatni wieczór..wspomnienia..tak..zawsze je w sobie
                mamy..szczególnie jak wywołują uśmiech na twarzy..z wieczorem majowym wspominam
                zawsze..moje "pogonie za chrabąszczami"..dom w którym się wychowałam..stał..
                przy drodze lipowej..w maju lipy zakwitały..pachniały tak pięknie..i
                przyciągały całe chmurki chrabąszczy..które tańczyły w tańcu godowym..teraz
                zanieczyszczone powietrze..dawno już nie widziałam..tych owadów..
                One miały w sobie jakąś magie..w świetle lamp..wyglądały jak
                tancerze..poruszający się do niesłyszalnej muzyki..dla niewtajemniczonych.
                Muzyka i rytm zmian towarzyszy nam wszystkim: przyrodzie, człowiekowi i ziemi..
                śpiewają właśnie Wilki..w Opolu..pijemy..za każde wspomnienie..co żyje w
                nas..niech żyje jeszcze przez chwile..
                pijemy za lepszy czas...na pewno nadejdzie..:)))
              • Gość: rubia Re: Tylko dla Dzieci IP: *.unused.zigzag.pl 01.06.03, 20:07
                Gość portalu: rybka napisał(a):

> kiedy wujek - wielbiciel Drupiego grał na gitarze, podłączał mikrofon do
                > jakiegoś wyjącego głośnika i kazał mi śpiewać - to se ne vrati, ale jest - we
                > mnie.

ech to nie Drupi tylko Vondrackova byla i spiewalo sie do skakanki albo innej
                grzalki - cale festiwale urzadzane z dzieciakami przyjaciol rodziny (no i ci
                rodzice usilujacy zachowac powage a po cichu duszacy sie z serdecznego smiechu)
          • Gość: rybka Re: Tylko dla Dzieci IP: *.nat1.tvknet.pl 31.05.03, 21:45
            Ewka, a ja bym Ciebie chciała poduścić, ale tak wiesz...
    • Gość: sliMac_4_<>< Tylko dla Dzieci_autobiografia IP: *.crowley.pl 31.05.03, 14:21
      Jakim bylem dzieckiem...o to odpowiedz proszta...
      Mondry jak NON, piekny jak Lolek zabollos, wygadany jak Thorgal, skromny jak
      senna, spokojny jak Orissa, sympatyczny jak Baska i co najwazniejsze kofany jak
      amlo kto...

pozdrawia_juz_nie dzieciak_
      • feministka0.75 Re: Tylko dla Dzieci_autobiografia 01.06.03, 13:29
        Gość portalu: sliMac_4_<>< napisał(a):

> Jakim bylem dzieckiem...o to odpowiedz proszta...
        > Mondry jak NON, piekny jak Lolek zabollos, wygadany jak Thorgal, skromny jak
        > senna, spokojny jak Orissa, sympatyczny jak Baska i co najwazniejsze kofany
        jak
        >
        > amlo kto...
        >
        > pozdrawia_juz_nie dzieciak_

OOOOO jak dobrze, ze juz wyrosles...
    • egoiste2 Re: Tylko dla Dzieci 31.05.03, 15:08
      ech ile ta moja Mama ze mna przeszla tylko wspolczuc :)) Duza buzka dla DUZYCH
      DZIECI:))
      • Gość: binka Re: Tylko dla Dzieci IP: *.gdynia.mm.pl 31.05.03, 17:19
        ja byłam baaaaaardzo grzeczna-na starość dopiero mi odbija hihi.
        za to moje prywatne dziecko dziś skomentowało moje spuchnięte od jęczmienia
        oko,mówiąc do tatusia swego:
        "wieś-mama ma chole oko bo jes stala -ty tez jesteś staly bo mas spuchniete ocy"
        wystapili:
        synek-lat 4,5 i tata na kacu( wiec oczka faktycznie były spuchniete)
    • sza.raczek Re: Tylko dla Dzieci 01.06.03, 00:11
      a ja taka mała, a ciągałam za sobą osiedlowe dziecięce towarzycho pod mosty,
      tam bazy były tajne, tam taktyka, tam szyfry i Kloss i Janek był idolem...
      a teraz se ja tak myślę... bożeszzzz ty mój niech ja się dowiem, że moja córka
      pod mostem przesiaduje! :)))
      • Gość: kasia31 Re: Tylko dla Dzieci IP: *.gora-pulawska.sdi.tpnet.pl 01.06.03, 21:38
        była polana, na niej szałas i my czyli czterej pancerni i pies hihi, były też
        kapsle i wyścig pokoju i kromka chleba ze śmietaną i cukrem i była też rynna na
        moich plecach co ślad do dzisiaj zostawiła i zabawy na placu latem do zmroku
        jak juz sie latarnie paliły i było tak cudnie i beztrosko; dzieciństwo to
        najwspanialsze chwile, beztroska, która już nigdy nie wraca... cudny wątek
        rybko dawno nie wspominałam mojego dzieciństwa...
    • Gość: lew_ Re: Tylko dla Dzieci IP: *.proxy.aol.com 01.06.03, 09:07
      Ze mnie zawsze od niepamietnych czasow byl diabel.Najlepsze chyba bylo jak
      wlazlem za pilka do stawu ,w listopadzie to chyba juz bylo.i balem sie isc
      potem do domu.Wiec siedzialem w tym przemoknietym ubranku pod domen az bylo
      twarde,zamarzniete:) i az mnie matka zaczela szukac.O mlotkowych probach
      detonowania naboji nie wspominam juz ani;:))mam blizne na lewym palcu od
      tego:)..ale nic mnie to nie nauczylo:)
      • madol Re: Tylko dla Dzieci 01.06.03, 09:43
        Gość portalu: lew_ napisał(a):

> Ze mnie zawsze od niepamietnych czasow byl diabel.Najlepsze chyba bylo jak
        > wlazlem za pilka do stawu ,w listopadzie to chyba juz bylo.i balem sie
        isc
        > potem do domu.Wiec siedzialem w tym przemoknietym ubranku pod domen az bylo
        > twarde,zamarzniete:) i az mnie matka zaczela szukac.O mlotkowych probach
        > detonowania naboji nie wspominam juz ani;:))mam blizne na lewym palcu od
        > tego:)..ale nic mnie to nie nauczylo:)

usmiech dla okaleczonego walecznego lwa:)))
        • fresca Re: Tylko dla Dzieci 01.06.03, 12:40
          A jak ja byla dzieciem smieciem to: wpadalam na slupy (blizna na czole), na
          bujawkach sie bawilam (wyszczerbione zeby), na drabinkach wisialam (dziura w
          kolanie),spadalam ze schodow (piszczel zchrobotana), jezdzilam na lyzwach
          (dziura w kolanie) no i obowiazkowo psulam tuz zakupione bryle-okulary, tak
          przypadkiem;)To dlatego teraz cholery na podworku mowia mi dzien dobry Pani;)
          • Gość: zaba Re: Tylko dla Dzieci IP: *.e-lider.pl 01.06.03, 13:19
            frecha jest jak inspektor kluzo.
          • Gość: rybka Re: Tylko dla Dzieci IP: *.nat1.tvknet.pl 01.06.03, 14:30
            Fresko,jestes dzieckiem po przejściach..:)
            Pozdrawiam i wszystkiego naj, prosze Pani
    • egoiste2 Re: Tylko dla Dzieci 01.06.03, 22:55
      cudownie bylo byc dzieckime beztroskie zycie wracalo sie do domu tam czekala
      na ciebie mama , wtedy czulo sie ze nic nam nie moze sie stac gdyz ona bya
      obok . Pamietam jak dzis zapach obiadu ktory zrobila mi Mama jak mialem
      zlamany obojcxzyk , ile bylo takich chwil w naszym zyciu bedac dzieckiem , a
      pozniej tyle razy plakal przez ze mnie ale zawsze bede jej dzieckiem co bym
      nie zrobil , boje sie dnia kiedy mi jej zabraknie . Czy dam sobie rade w
      zyciu , czy bedzie dumna z tego co robie......
      • wi28 Re: Tylko dla dziwek 28.06.03, 18:10
        .
    • Gość: misia Re: Tylko dla Dzieci IP: *.gniezno.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 18:23
      no

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka