Gość: o! IP: 89.174.255.* 30.09.09, 12:40 Witam, czy ktos ma ochote podzieleniem sie opiniami na temat dewelopera/inwestycji?? pozdrawiam, o! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a&j Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.lanet.net.pl 30.09.09, 13:07 jak narazie sa kolejki do niektorych rezerwacji, na niektore mieszkania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o! Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: 89.174.255.* 30.09.09, 13:38 No własnie, miejszy budynek juz praktycznie wykupiony a reszta częściowo "porezerwowana". Pytanie czy to rzeczywiste zainteresowania czy developer sam napedza w ten sposób klientów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: able071 Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 18:08 Inkom z mokronoskiej, moloch branzy komputerowej zaczal bawic sie w deweloperke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o! Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: 89.174.255.* 01.10.09, 14:15 Ten z mokronoskiej, to chyba Incom o ile sie nie myle. A Inkom coś już tam wcześniej budował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.md4.pl 07.10.09, 17:49 Obiektywnie: jestem przed podpisaniem umowy przedstępnej. Po kilku zmianach jest do przełknięcia, nie mniej jednak zawiera kilka klauzul niedozwolonych. Cena? Jak to w Polsce - z kosmosu. Jednak w porównaniu do innych inwestycji jest do zaakceptowania (dobra lokalizacja, ciekawy projekt). Subiektywnie: wygląda na to, że mieszkania rzeczywiście szybko schodzą, przynajmniej takie wrażenie odniosłem przy próbie negocjacji (podkreślam próbie). Trochę kontakt kuluje i trzeba się dopraszać o odpowiedzi na maile (trochę boję się pomyśleć, co będzie po podpisaniu umowy...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.54.16.234.static.telsat.wroc.pl 10.10.09, 20:55 jestem rowniez przed podpisaniem umowy przedwstepnej - czy mozesz powiedziec jakie zmiany udalo ci sie przeforsowac? wzór umowy sporzadzony przez dewelopera to jakis dramat - dlatego tez bede negocjowac wprowadzenie zmian. co do proby negocjacji ceny - niestety mam podobne doswiadczenia :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.magma-net.pl 15.10.09, 20:56 Z tym dramatem to trochę przesada :) Mamy porównanie do umowy Stellaru ( Ogrody Grabiszyńskie ). Też jesteśmy przed podpisaniem umowy, wysłaliśmy propozycje zmian do 2-3 punktów, chętnie podzielę się uwagi co do umowy patrycja666_1984@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RYSIO Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.10.09, 21:28 Często bywam przy powstającej inwestycji, jedna rzecz mnie zaniepokoiła podczas wylewania fundamentów cały wykop został zalany podczas ulewnych deszczy - dosłownie przez kilka dni był tam basen... nie wiem jak to się przełoży na osiadanie gruntu. Może należało odczekać ale wtedy termin realizacji byłby pod wielkim znakiem zapytania. Jak ściany zaczną pękać to może być problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o! Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: 89.174.255.* 21.10.09, 15:30 Badał ktoś może sprawę planowanej drogi przebiegającej obok inwestycji. Sądząc po rezerwacji/sprzedaży mieszkań, mieszkania od strony planowanej drogi schodzą najgorzej. Jakiego standardu ma być to droga, jak daleko od inwestycji i najważniejsze jakie są wasze opinie na temat jej uciążliwości/przydatności ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.10.09, 22:50 deweloper bardzo porządny, kupiłem od nich domek na Wojnowie, po oddaniu nie ma problemu z poprawkami i reklamacjami polecam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.09, 11:43 Z tymi reklamacjami i ustaerkami nie jest tak różowo ( długo i nie do końca), ale wybudowali, stoi... i kiedyś tanio było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj! Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 19:18 Dowiedziałem się że droga ta jest na etapie rezerwy w mpzp , nie wiadomo czy powstanie i kiedy , jej status to droga zbiorcza - wyznaczony przebieg to Święta Katarzyna - Wojszyce - Buforowa i Konduktorska. Jeśli ktoś zna więcej szczegółów plz o info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.09, 08:55 W Inkomie pokażą Ci plan miejscowy z zaznaczoną rezerwą, jakieś 50 m od budynku. W UM nie mają jej w planach realizacyjnych, a jeśli powstanie to bądzie dwupasmowa droga łącząca Wojszyce z Buforową i Ołtaszynem... w przyszłym tygodniu podpisuję umowę klatka 56. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.centertel.pl 23.10.09, 09:52 Do Klient:jaką cenę utargowałeś,zeszli coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.09, 12:03 Ani złotówki, ale płatności tak jak chciałem, duże przy przejęciu lokalu i akcie notarialnym. I tak podobno budują w całości z kredytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misor_1 Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.wroclaw.mm.pl 04.12.09, 20:17 tez jestem przed podpisaniem umowy i mam kilka zastrzezen. Jak ciagle zagladasz na forum to daj jakis namiar na siebie bo chcialbym sie skonsultowac w sprawie umowy. Moj mail: wizard1983@o2.pl Z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ainu Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.ha.pwr.wroc.pl 28.12.09, 17:55 Jestem po podpisaniu umowy...myślę że na tle konkurencji w tej okolicy nie jest dramatycznie a termin budowy wydaję się być rozsądny biorąc pod uwagę że do końca 2010 pozostało niewiele inwestycji które można brać od ręki w okolicach Bielan za rozsądną cenę / m2. Ciekaw jestem jakie mieliście uwagi dotyczące umowy - ja miałem wątpliwości ale wszystko wyjaśniłem...mam nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.146.235.165.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.12.09, 11:18 no to bardzo mi przykro ze popełniłeś ten błąd... Wiesz kto jest generalnym wykonawcą tej inwestycji??? Ten sam generalny który budował dla as-bau sławetne KUNICKIEGO(zresztą nie tylko to spierniczył w swojej działalności). Myślę że po odbiorze będzie tak jak z kunickiego płacz łzy i rozpacz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.centertel.pl 01.01.10, 22:40 nie ma dobrych lub złych wykonawców są tylko dobrze lub zle dopilnowani lub opłacani... a budują tak jak inwestor karze lub dokumentacja... a nick "życzliwy" duuużo mówi o autorze postu...to jednak nowa jakość nie dev jest zły ale jego wykonawca... ja jednak wolę tradycyjne podejście, a wyrzucenie, o przepraszam samodzielna rezygnacja z człokowstwa w związku devów firmy As-bau daje do myslenia co inteligentniejszym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.147.212.150.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.01.10, 20:42 dokładnie tak jak napisał p! czas pokaże, z tego co znam generalnego to wyjdzie na moje. Natomiast dziwi mnie wypowiedź eagon. Być może Ty jesteś życzliwy temu wykonawcy, bo na pewno nie osobą które wyłożą grube pieniądze na zakup mieszkania w którym nie będą mogli godnie mieszkać... 1)Poza tym co dla inteligentniejszych, as-bau został wyrzucony (o przepraszam samodzielnie zrezygnował z członkostwa w związku developerów) politykę finansową jaką serwowali swoim klientom, a nie za spartolone maksymalnie Kunickiego. 2)Dowiedzcie się więcej o 3 ostatnich wyczynach tego wykonawcy Kunickiego<bez komentarza> Krzycka<tam było ok ale budował podwykonawca> Karwiany <grzyb na ścianach, cieknące tarasy> już nie mogę doczekać sie kolejnych. Dla tych co nie wiedzą Karwiany/KOMOROWICE budował DOMAR, wiec to chyba nie tylko nadzoru.... 3) Na oficjalnej stronie tego wykonawcy są zamieszczone referencje. Ostatnie z 2002roku<hahaha> Gwarantuje że nie dlatego że nast zapomnieli dodać<lol2> Nast zakładka certyfikaty i nagrody ost 1993r, może kiedyś to był dobry wykonawca ale teraz od ładnych kilku lat nic dobrze nie zrobił... 4)Oczywiście że winny jest deweloper głównie dlatego ze zatrudnia najtańszego wykonawce. Fakty mówią same za siebie czego się chłopaki od wykonawcy nie tkną to spierdzielą bez różnicy kto jest inwestorem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ainu Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.ha.pwr.wroc.pl 03.01.10, 10:42 no cóż...faktycznie inwestycję zweryfikuje czas. mam nadzieję, że będzie jak najmniej problemów i wszystko przejdzie względnie gładko. czytałem na temat kunickiego. faktycznie jest tam dużo problemów aczkolwiek dużo z nich jest organizacyjnymi i wynika z braku zainteresowania samego developera (mam nadzieje, ze Inkom będzie zgodnie z opinią która panuje solidniejszy i dopilnuje samego wykonawcy jak i rozwiązywania późniejszych problemów przy odbiorach w ramach reklamacji).techniczne to garaż i brama (które także będą w enklawie) oraz klatki, balkony i otoczenie budynku. Ponadto widzę, że mieszkańcy mocno walczą ze złodziejami (samochody, części i rowery a nawet domofony) i młodzieżą demolującą otoczenie - zastanawiam się czy enklawa i jej okolica to także "trudni" sąsiedzi. Powiem szczerze, że czytałem różne fora mieszkańców skończonych inwestycji i wszędzie jest podobnie (abstrahując oczywiście od drogich i strzeżonych osiedli za parę setek).Macie jakieś komentarze odnośnie okolicy, ktoś już podpisał umowę, jakie były niejasności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p! Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.magma-net.pl 02.01.10, 15:07 ... czas pokaże, ja jednak uważam ze wiele zależy tu od samego dewelopera, poza tym w trudnych czasach dla wykonawców nie można odwalić "kaszany" po raz drugi, byłoby to samobójstwem. Pożyjemy zobaczymy ;-) Na razie budowa idzie planowo, a co do jakości to wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p! Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.magma-net.pl 25.03.10, 10:07 Już po zimie, więc prace powinny ruszyć z kopyta ;-] Na razie wygląda to przyzwoicie, gdzieniegdzie pojawiły się już okna. W ramach możliwości postaram się wrzucić zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: 79.110.195.* 06.04.10, 19:36 Wizyta na budowie odhaczona. Wygląda to obiecująco. Na mniejszym z budynków dach na ukończeniu. Szkoda tylko, że osiedle nie będzie osiedlem zamkniętym :). Odpowiedz Link Zgłoś
bartomgo Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II 05.05.10, 17:43 witam, szukam sąsiadów z budynku 52,54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.wroclaw.mm.pl 05.05.10, 19:27 taaa.enklawa... okolica i dzielnica napchana nowymi domami do oblędu, zero przestrzeni, zero prywatności, nieustanne korki. Nonsens, kto dziś kupuje na Krzykach mieszkania? Jak postawią Sky Tower to już w ogóle dojazd do centrum będzie wykluczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Przedwstępna umowa notarialna-prośba o pomoc IP: *.146.165.70.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.05.10, 22:12 W przyszłym tygodniu będę podpisywać umowę przedwstępną na zakup mieszkania na Klasztornej. Proszę o kontakt osoby, które już umowy podpisały. Co udało Wam się zmienić w tych umowach? Co wynegocjowaliście? Bardzo proszę o kontakt: monikaskrzypinska@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
yeetii Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II 27.05.10, 10:44 Bela, powiedz co ty bierzesz? Chce to samo. Ubawiłem się do łez czytając te bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.05.10, 12:10 taaa... Bela kupuje w Brzezinie za Lesnica bo jej nie stac na Krzyki wiec chodzi po forum i wylewa jad! zalosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ainu Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.ha.pwr.wroc.pl 17.06.10, 22:27 Bela...proszę Cię o konkret bo to co piszesz można odnieść praktycznie do każdej okolicy Wrocka. Gdzie Ty nie masz korków, gdzie masz prywatność i jak to nie ma przestrzenie skoro za oknem jak okiem sięgnąć pole po samą chyba buforową. Pozwolisz że Ci podam kilka pozytywów. Do centrum przez Borowską moment, sprawdzałem już kilka razy, do roboty poza Wrocławiem co zdarza się częściej moment do A4 (analogicznie jeżeli chodzi o kierunek Jelenia i Katowice bo często jeżdżę). Do Bielan moment bocznymi drogami wylatując w kilka minut koło Cargilla (w Bielanach nie ma rzeczy której nie kupisz więc centrum to już chyba do zwiedzania). Można by wymienić jeszcze dużo ale szkoda gadać. Pochwal się gdzie Ty mieszkasz i za ile? Sąsiad ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ainu Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.ha.pwr.wroc.pl 17.06.10, 22:18 jak jest 54 ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aida Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: 81.219.92.* 06.06.10, 08:43 to trzeba sobie było kupić mieszkanie na osiedlu zamkniętym mało takich we wrocku? a nie teraz jęczeć co nie wiedziałeś wcześniej o tym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.10, 18:46 Witam, czy komuś udało się wynegocjować jakieś zniżki u developera lub zmiany punktów w umowie? Dzięki i pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: 213.76.147.* 17.06.10, 08:53 Witam, poł roku temu ani grosza, a punkty w umowie da się zmienić. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Techbau Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 16:09 Profesjonalne odbiory mieszkań , domów i lokali usługowych od firm developerskich i spółdzielni mieszkaniowych szczegóły na : www.favore.pl/97641_odbior-mieszkania-odbior-domu-wroclaw-okolice-dolnoslaskie.html lub skontaktuj się telefonicznie : 0-607-937-916 071-315-52-48 Firma "Techbau" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.10, 21:55 Pod poniższym linkiem sip.um.wroc.pl/agsjarc/open.jsf?view=14599 można obejrzeć plan zagospodarowanie przestrzennego okolicy. Ja bynajmniej wspominanej wcześniej planowanej drogi nie widzę. Czy ktoś wie coś więcej na ten temat? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kermitsan Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: 94.254.179.* 19.06.10, 15:09 Wzdłuż Wojszyckiej Enklawy i bloku Lokum ma przebiegać ulica,która będzie dochodziła do Bardzkiej (jest ona widoczna na mapkach w folderach z inwestycjami we Wrocławiu, które były rozdawane na targach mieszkaniowych). Jak byłem w Inkomie, pani z firmy pokazała mi mapę, na której jest pokazane małe rondo miedzy blokami Inkomu i Lokum, stąd podobno kształt budynku w jednym z naroży idzie po promieniu. Ta droga jeśli powstanie to na pewno nie prędko, jak coś to po 2012 roku. Po drugiej stronie ulicy mają być dwa budynki mieszkalne nie wyższe niż te które powstają teraz. Jesteśmy zainteresowani mieszkaniem usytuowanym od wewnątrz tej inwestycji. Do myślenia daje m.in. sprawa dachu, jest on z blachy aluminiowej, boimy się, że będzie głośno podczas opadów. Również w części mieszkań balkony zaczynają się od połowy okna w jednym pokoju a kończą w połowie okna w drugim pokoju. nie widać tam żadnych barierek zabezpieczających przed wypadnięciem z tej nieosłoniętej części okna. Może ma ktoś z Was jakąś informacje w tych tematach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.tktelekom.pl 20.06.10, 10:24 Witam, czy ktoś podpisywał umowę przedwstępną w formie notarialnej? Znaleźliście jakieś nieprawidłowości w KW, czy wszystko jest w porządku? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzabor Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.teta.com.pl 03.08.10, 12:44 > [...] Ta droga jeśli powstanie to na pewno nie prędko, jak coś to > po 2012 roku. Hmm, no wlasnie, ostatnio rozkopali Pawia i Parafialna. Nie zebym nie byl z tego powodu niezadowolony (ich stan byl fatalny), ale czy to nie bedzie przygotowanie pod rozbudowe jezdni obok enklawy ? > Po drugiej stronie ulicy mają być dwa budynki mieszkalne nie > wyższe niż te które powstają teraz. Piszac "po drugiej stronie ulicy" masz na mysli czesc od wschodu ? Pytam bo tam teraz jest pole i nawet ladne uprawy tam ostatnio widuje ;) Ciekaw jestem czyj to jest grunt i czy bedzie chcial go sprzedac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.magma-net.pl 20.06.10, 10:39 byłem z umową w kancelarii na ładnej 12 - dużo ciekawych rzeczy się dowiedziałem - polecam - kancelaria adiuto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.chello.pl 20.06.10, 21:33 Witam Czy mógłbym prosić o kontakt, chciałbym się dowiedzieć co można zmienić w umowie, na co zwrócić uwagę, itp. danusek@o2.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kermitsan Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: 109.243.112.* 21.06.10, 20:28 Nam się udało sporo zmienić w umowie przedwstępnej, są bardzo elastyczni w tej kwestii. Nawet nie wiem czy nie za bardzo. Jesteśmy przed podpisaniem. Znacie może kogoś kto mieszka w budynkach INKOMU przy ul. Pawiej i Terenowej? To nieopodal Klasztornej. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benito Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.10, 19:45 Witam, stworzyłem forum do wymiany informacji dla przyszłych mieszkańców Wojszyckiej Enklawy II. Zapraszam: enklawa.xn.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.147.80.62.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.08.10, 21:20 Przewidziany termin oddania inwestycji zaplanowany jest na grudzień 2010 r. W umowach (przynajmniej mojej) termin podpisania umowy notarialnej (właściwej) przewidziany jest na koniec marca 2011. Czy coś Wam wiadomo na temat rzeczywistych terminów? Czy postęp prac na budowie nie budzi Waszego niepokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzabor Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.teta.com.pl 03.08.10, 12:30 > Przewidziany termin oddania inwestycji zaplanowany jest na grudzień > 2010 r. > W umowach (przynajmniej mojej) termin podpisania umowy notarialnej > (właściwej) przewidziany jest na koniec marca 2011. Z tego co sie dowiedzialem przy podpisywaniu umowy, termin oddania mieszkania do wykonczenia to wlasnie grudzien 2010, natomiast marzec 2011 to termin ostatecznego przekazania prawa wlasnosci (podpisanie aktu notarialnego). > Czy coś Wam wiadomo na temat rzeczywistych terminów? Czy postęp prac > na budowie nie budzi Waszego niepokoju? Z doswiadczenia wiem, ze opoznienia wystepuja przy wiekszosci inwestycji. Jak dla mnie postep prac z zewnatrz wyglada bardzo dobrze. Niestety nie wiem jak sytuacja wyglada od srodka (pisze o wiekszym budynku). Z zaslyszanych informacji: w mniejszym budynku sa montowane juz gniazdka, co pozwala zakladac ze opoznienie bedzie niewielkie (czego sobie i przyszlym sasiadom zycze ;)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.147.47.58.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.08.10, 19:14 Rzabor - dzięki za informacje. Ten mniejszy budynek, o którym piszesz, to m.in. moja klatka - będzie oddawana jako ostatnia. W środku zrobione już instalacje, prawdopodobnie położone tynki wewn. Aktualnie budynek jest ocieplany. Na budowie byłam wczoraj i miesiąc temu. Mam wrazenie, że nie ma zasadniczej różnicy. Ale może w międzyczasie wykańczali inne klatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzabor Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.10, 23:51 > Rzabor - dzięki za informacje. Ten mniejszy budynek, o którym > piszesz, to m.in. moja klatka - będzie oddawana jako ostatnia. A to ciekawa informacja, sadzac po stanie zaawansowania mniejszego budynku myslalem, ze bedzie oddawany jako pierwszy. Jestem umowiony na jutro na ogladanie swojego mieszkania, wiec napisze jak to wyglada w drugim budynku. > Na budowie byłam wczoraj i miesiąc temu. Mam wrazenie, że nie ma > zasadniczej różnicy. > Ale może w międzyczasie wykańczali inne klatki. Pewnie tak, matematycznie rzecz ujmujac: - zostalo 5 miesiecy - zakladajac srednio 20 dni roboczych w miesiacu mamy 100 dni - zakladajac (pesymistycznie), ze zadne z 92 mieszkan nie jest skonczone, mamy nieco wiecej niz 1 dzien na kazdy lokal. Troche malo, ale zalozenia pesymistyczne, jak bedzie w praktyce - dowiemy sie w grudniu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.147.198.69.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.08.10, 22:07 Co do mniejszego budynku - tego stojącego jakby na "środku" ( o nr klatek 50 i 52) to masz rację - wg założeń ma być oddany jako pierwszy. W czerwcu prezes odgrażał się, że klucze do mieszkań będą wręczane już we wrześniu. Ja pisząc o mojej klatce, miałam na myśli najniższą klatkę budynku, będącego dopiero ocieplanego z zewnątrz (nr 62). I ta klatka wraz z nr 60 faktycznie będą oddawane jako ostatnie. Daj znać, jak wrażenia po wizycie na budowie. Mnie tylko martwi podwyżka Vat - wygląda na to, że będziemy musieli dopłacić ten jeden % wartości mieszkania. Chyba, że propozycja rządu nie wejdzie w życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzabor Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.10, 00:19 > Daj znać, jak wrażenia po wizycie na budowie. Hmm, wrazenia mieszane. Nastawilem sie chyba, ze metraz ~55m2 to nieco wieksze mieszkanie, ale moze to przez te smutne kolory :) Nic to, uwzgledniono moje zmiany w projekcie i to jest dobre. Co do postepu prac to moje mieszkanie (klatka 58), jest wlasciwie skonczone, tzn. jest posadzka, sa tynki, instalacja wod-kan, elektryczna (bez wtyczek jeszcze), okna - ale to akurat jasne ;) Na korytarzach panowie budowlancy bawili sie instalacja elektryczna. Ogolnie widac, ze na budowie sie cos dzieje co jak na nasze, krajowe warunki juz jest dobrze ;) Wewnatrz (w "podworku") nasza inwestycja wyglada moim zdaniem swietnie, chociaz nie jest jeszcze oczywiscie skonczona. W garazu podobno wylewaja posadzke.. i to tyle. Nie robilem zadnych pomiarow, bo w sumie ja sie na budownictwie nie znam, wiec co do jakosci sie nie wypowiem. Natomiast z doswiadczenia wiem, ze zawsze sa niedorobki, buble, krzywe balkony ze spadkiem w odwrotna strone itd ;) Najwazniejsze zeby sciany byly w miare proste. > Mnie tylko martwi podwyżka Vat - wygląda na to, że będziemy musieli > dopłacić ten jeden % wartości mieszkania. Chyba, że propozycja > rządu nie wejdzie w życie. Daj spokoj.. nawet nie chce mi sie komentowac poczynan naszego rzadu :/ PS. Zarejestruj sie na forum www.enklawa.xn.pl, najladniejsze i najnowsze moze nie jest, ale na pewno ma duzo wiecej funkcjonalnosci niz watek na Gazecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzabor Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.teta.com.pl 03.08.10, 12:23 Fajnie, ze ktos zalozyl forum, czesto sie przydaje. Moje uwagi: 1. Proponuje odblokowac mozliwosc *przegladania* forum dla niezarejestrowanych uzytkownikow, a pozostawic koniecznosc rejestracji w przypadku edycji. 2. Przy probie rejestracji, otrzymalem maila o wymogu aktywacji mojego konta przez admina, ale samej aktywacji sie nie doczekalem 3. Jakis kontakt do admina by sie przydal. Bez aktywnego konta nie mozna sie z nim skontaktowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: 213.76.147.* 03.08.10, 15:48 je jednak myślę, że przeglądanie powinno być tylko dla zarejestrowanych osób. kto jest zainteresowany to założy sobie konto i będzie się logował. Nie każdy sobie może życzyć, aby cały świat czytał co się dzieje w jego okolicy/osiedlu. Tym bardziej, że w przyszłości forum może posłużyć do komunikacji pomiędzy mieszkańcami, a obowiązek rejestracji i logowania przyczyni się do zawężenia grona osób, do którego wiadomości/posty są adresowane. Sprawdź, może mail z linkiem aktywacyjnym wpadł Ci do spamu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzabor Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.teta.com.pl 03.08.10, 17:34 > je jednak myślę, że przeglądanie powinno być tylko dla > zarejestrowanych osób. > kto jest zainteresowany to założy sobie konto i będzie się > logował. Zawsze mozna stworzyc odpowiedni dzial z informacjami, ktore nie powinny byc ogolnodostepne i temu dzialowi nadac odpowiednie uprawnienia, poza tym skoro zarejestrowac moze sie kazdy, to kazdy kto bedzie chcial sie czegos dowiedziec o okolicy/inwestycji i tak to zrobi, a watpie zeby "caly swiat" interesowal sie naszym forum :) Najlpiej w sumie byloby temat poddac pod glosowanie uzytkownikow forum. > Sprawdź, może mail z linkiem aktywacyjnym wpadł Ci do spamu. Otrzymalem e-mail o nastepujacej tresci: "Witamy na Wojszycka Enklawa II Twoje konto jest obecnie nieaktywne, musi zostać najpierw aktywowane przez administratora, zanim będzie można się zalogować. Otrzymasz kolejny email gdy to nastąpi. Nie zapomnij swojego hasła, Jeśli zapomnisz hasła możesz otrzymać nowe, które będzie można aktywować w identyczny sposób jak to konto. Dziękujemy za rejestrację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: 213.76.147.* 04.08.10, 08:29 nie widzę za bardzo argumentów, aby udostępnić forum do przeglądania dla wszystkich, ale oczywiście głosowanie może rozwiązać problem :) p.s. napisałem do administratora forum o aktywacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzabor Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.teta.com.pl 04.08.10, 09:50 > nie widzę za bardzo argumentów, aby udostępnić forum do przeglądania > dla wszystkich, ale oczywiście głosowanie może rozwiązać problem :) Spoko, ja nie naciskam. Dzieki za wiadomosc do admina, konto mam juz aktywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.dsl.alice.nl 15.08.10, 17:39 Witam, Mam pytanie, otorz nieinteresuje nikogo iz wyglad zewnetrzny rozni sie i to sporo z tym co bylo pokazane na makiecie lub w folderze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzabor Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.teta.com.pl 17.08.10, 10:58 A co masz konkretnie na mysli ? Ostatnio bylem na budowie, sciagneli rusztowania od strony "pola". Budynek jak na moje oko wyglada calkiem podobnie do projektu. Poza tym nawet jesli sa rozbieznosci, to prezentuje sie moim zdaniem bardzo dobrze (nawet patrzac na sasiedni budynek). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.dsl.alice.nl 17.08.10, 14:50 Najwieksza roznica jak dla mnie jest kolor drewna, te na folderze pardziej mi sie podoba. Ja kupilem mieszkanie w malym budynku i zauwarzylem naprzyklad ze powinienem miec balkon czesciowo z betonowa balustrada, a na chwile obecna niema zadnej czylki dochodze do wniosku ze bedzie w calosci wykonana z metalu, oraz mieszkania nademna czyli te na samej gorze maja elewacje obita blacha co wyglada dosyc tandetnie. Oprucz tego zmienili troche kolorystyke ale to chyba bardziej zeby pasowal do tego duzego bloku po drugiej stronie ulicy - to akurat mi nieprzeszkadza. Zgodze sie z toba ze prezentuje sie bardzo ladnie, moze zaduzo napatrzylem sie w folder?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAPROSZENIE Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.as.kn.pl 19.08.10, 17:12 !!! Forum Mieszkańców Osiedla Wojszycka Enklawa II !!! LINK: enklawa.xn.pl ZAPRASZAMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAPROSZENIE Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: 192.100.112.* 04.11.10, 14:07 Z powodów problemów z aliasem xn.pl !!! Forum Mieszkańców Osiedla Wojszycka Enklawa II !!! LINK: enklawa.tk ZAPRASZAMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant wnętrz Aranżacja wnętrz IP: *.brochow.net 30.12.10, 22:55 Profesjonalne usługi projektanta wnętrz. Indywidualne podejście do każdego klienta. Wsparcie przy doborze materiałów wykończeniowych, a także nadzór autorski nad wykonawcami. Zobacz realizacje architekta wnętrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.11, 18:01 Z tego co widzę na stronie Inkomu jeszcze całkiem sporo mieszkań zostało do sprzedania. Czy może ktoś powiedzieć jak aktualnie kształtują sie tam ceny? Czy można uzyskać jakiś fajny rabat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.06.11, 19:46 Jeżeli nie macie w życiu problemów to możecie spokojnie powierzyć swój wieloletni kredyt Inkomowi :) Śmiech na sali. Krystaliczny przykład tego jak można być sprzedażowo i posprzedażowo beznadziejnym. Jakość pozostawia wieeeele do życzenia a naprawa usterek? Hahahaha... POLECAM TYM KTÓRYM BRAKUJE ADRENALINY W ŻYCIU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.11, 20:26 Rozumiem Kamil, że jesteś mieszkańcem tego osiedla. To mnie zdziwiłeś, bo z zewnątrz budynki prezentują się bardzo ładnie, jedyne duże zastrzeżenie to ten cholerny brak zieleni. Płot jest za oknami a powinien być kilkumetrowy pas zieleni. generalnie to nawet mógłbym kupić to mieszkanie, wszystko jest kwestią ceny i nie mówie tu o rabacie np. 200 PLN z 6000 PLN. Rabat musiałby być w tysiącach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żaneta Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.11, 22:40 żenada i totalny brak kompetencji oraz szacunku dla klienta - tyle pokrótce mogę powiedzieć o mojej współpracy z INKOMEM .Od dnia odbioru i zgłoszenia usterek-> luty 2011 do dnia dzisiejszego (połowa czerwca) nie została usunięta usterka!!! kpina!!! osoby, które zastanawiają się nad zakupem mieszkań od strony mającego tu powstać ronda-> piękne oszklone balkoniki-> powinny wybić sobie z głowy tego typu inwestycję, chyba że chcecie Państwo "brać prysznic" na owym balkonie, gdyż podczas deszczowych dni śmiało można skorzystać z natrysku z przeciekającego przez sufit deszczu... a współpraca ze strony dewelopera.... hmmm... brak mi słów. Pan prezes, czy zastępca prezesa, czy może, śmiem twierdzić w tych okolicznościach, fascynat meteorologii jako odpowiedź na nasze kolejne zgłoszenie przesłał nam link z prognozą pogody z końca maja, żeby udowodnić, że w dniu wykonania zdjęć (sfotografowaliśmy kolejne przemoknięcie sufitu i podłogi po opadach deszczu) nie przewidziano opadów we Wrocławiu. Bądźmy poważni!!! pogodynka?!?! chyba zainwestuję w parasolkę, bo jak do tej pory nie znalazła się osoba, która byłaby upoważniona do udzielenia nam jakiejkolwiek konkretnej odpowiedzi na tą żenującą sytuację. Tymczasem możemy się zabrać za kolejne malowanie sufitu... O tym marzyłam kupując moje pierwsze mieszkanie!!! dziękuję INKOM!!! spełniacie marzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.11, 23:30 Mieszkań sporo zostało. Są to między innymi mieszkania z przeciekającymi balkonikami, lub z brakiem możliwości otwarcia okna... albo np. mieszkanie tuż obok śmietnika, który oczywiście mieści się w budynku... Nie wspominając już o garażu do którego trzeba wjeżdżać baaaardzo ostrożnie i na 2 - 3 razy. Dla pikanterii dodam, że dzisiaj "odpadła" winda w jednej z klatek. Zachęcam do poczytania forum Wojszyckiej Enklawy II oraz do zakupienia mieszkania od innego developera. Obsługa w Inkomie jest miła do momentu podpisania umowy, później dla klienta nie istnieją. Pomaga (ale też opornie) kontakt z nimi ale tylko przez prawnika, a to dodatkowe koszty... a tego chyba nie chcemy kupując mieszkanie. Ja dałem się nabrać na piękną gadkę i oczy i przestrzegam resztę przed tym developerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Studziak Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: *.wroclaw.vectranet.pl 20.07.11, 22:13 Panie Marcinie skąd tak negatywne wnioski? Zapewne Pan mieszka w Wojszyckiej Enklawie skoro ma Pan tak szeroką wiedzę. Jest aż tak źle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Inkom S.A. - Wojszycka Enklawa II IP: 193.0.242.* 28.08.11, 13:06 Ja mieszkam i mogę tylko potwierdzić słowa przedmówców jeśli chodzi o obsługę. Do momentu podpisania umowy jest ok, wszystko da się załatwić. Można trochę później wpłacić kasę, donieść podpis w późniejszym terminie, miło porozmawiać, większość dokumentów, odpowiedzi na maile jest na czas. Po przelaniu pieniędzy sytuacja zmienia się o 180 stopni. Miliony telefonów, maili, upominanie sie o wszystko, możliwośc umówienia się tylko w narzuconych przez Inkom godzinach na budowie, odwoływanie spotkań, brak odpowiedzi na zapytania. Moje usterki w zasadzie też są usuwane do dziś. Współpraca z Inkomem naprawdę pozostawia wiele do życzenia. Moje mieszkanie (odpukać) na szczęście nie ma jakichś większych mankamentów wykończeniowych. Owe przeciekanie widziałem w jednym z mieszkań i to nie jest ściema. Wiadrami sobie nie leją na sufit. A zdjęcie windy oderwanej od podłogi jest zatrważające. Odpowiedz Link Zgłoś