Dodaj do ulubionych

Rodzina na swoim

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 19:25
Witam, chcę wziąć kredyt rodzina na swoim na około 350tys. Czy ktoś z was się
orientuje w jakim banku jest najniższa marża i prowizja przy kredycie na 100%
wartości nieruchomości?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Basia

Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: Rodzina na swoim IP: 156.17.73.* 02.03.10, 07:44
      Radziłabym rozejrzeć się w dwóch bankach:

1.Lukas Bank
      - podobno mają obecnie ciekawą ofertę, 0% prowizji
      2.PKO BP
      - warunki negocjowalne

BZ WBK ma najlepszą ofertę na rynku, ale niestety wymagany wkład min. 20%.
      • Gość: able071 Re: Rodzina na swoim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 08:15
        bzwbk?? jak ostatnio tam bylem (ok 2m temu) to mieli prowizje na poziomie 2,5-3,5% wiec bardzo kiepsko
        • Gość: ona Re: Rodzina na swoim IP: 94.254.152.* 03.03.10, 19:33
          Jeśli dla Ciebie wyłącznie prowizja stanowi o atrakcyjności oferty, to życzę
          szczęścia.

BZWBK ma najniższą marżę, co w połączeniu z nieco wyższą prowizją niż u
          konkurencji, dajne najmniejszy całkowity koszt kredytu (jeśli w ogóle wiesz co
          to znaczy)
          • Gość: able071 Re: Rodzina na swoim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 23:02
            dziewczynko... mysle ze zagne Cie w kazdym temacie dotyczacym zarowno kredytu hipotecznego jak i programu RnS czy innych pojec i strategii bankowych... nie chcialem przytaczac marz bo ich nie pamietam... wykasowalem z pamieci bo byly kosmicznie kiepskie, a 3% prowizja dopelniala calosci... dodatkowo fakt posiadania konta w bzwbk od 10 lat nie pomagal dokladnie w niczym.

indywidualni.bzwbk.pl/przewodniki/oprocentowanie/oprocentowanie-przewodnik.html
            jesli uwazasz ze marza na poziomie 1,7 (przy wpakowaniu dodatkowo calej masy produktow dodatkowych zwiekszajacyh koszta okolokredytowe) do 2,5 i to jeszcze przy 20% wkladzie wlasnym jest aktualnie najatrakcyjniejsza to slabo znasz rynek... chyba ze masz na mysli jakies promocyjne WIBOR 3M + marża 1,35 p.p. to tutaj zorientowany nie jestem na czym to polega... mi odpadl bzwbk z uwagi na brak mozliwosc zrobienia RnS na podstawie ekspektatywy (jesli w ogole wiesz co to znaczy) ale na ta chwile wyglada, ze genialna polska ustawa blokuje ten rodzaj kupna nieruchomosci dla opcji RnS

btw jest jeszcze nizsza marza biorac kredyt z "listy deweloperow" a ta lista wynika dokladnie z niczego :)

to tyle... nie chcialem byc zlosliwy... samo tak wychodzi jak ktos cwaniakuje piszac farmazony
            • Gość: ona Re: Rodzina na swoim IP: 188.33.156.* 05.03.10, 19:52
              jesli uwazasz ze marza na poziomie 1,7 (przy wpakowaniu dodatkowo calej masy
              produktow dodatkowych zwiekszajacyh koszta okolokredytowe) do 2,5 i to jeszcze
              przy 20% wkladzie wlasnym jest aktualnie najatrakcyjniejsza to slabo znasz
              rynek.

Nikt mi nie oferował dodatkowych produktów przy tej ofercie z RnS! Widocznie
              trafiłeś do doradcy,który chciał trochę wycisnąć z Ciebie.

.. chyba ze masz na mysli jakies promocyjne WIBOR 3M + marża 1,35 p.p. to
              tutaj zorientowany nie jestem na czym to polega

Czy my mówimy o tym samym kredycie? w ramach RnS ? oferta, którą wspominasz
              dotyczy zwykłego kredyty w PLN i jest ściśle związana z pewnym warunkiem,
              dotyczącym wpływów na konto.

z uwagi na brak mozliwosc zrobienia RnS na podstawie ekspektatywy
              swego czasu szukałam banku który udzieliłby mi kredytu na ekspektatywę na rynku
              wtórnym , polecam BPH
              • Gość: able071 Re: Rodzina na swoim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 22:47
                nie zaglebialem sie w szczegoly bzwbk bo przede wszystkim nie robil ekspektatywy... a ja teraz wylacznie potrzebuje ekspktatywe i to na rynku pierwotnym - bez KW - i jeszcze na RnS... z roznych przyczyn w innym przypadku nie oplaca mi sie wogole brac kredytu... i na ta chwile nie wiem czy taka opcja jest wogole realna w jakimkolwiek banku :/
                • Gość: ona Re: Rodzina na swoim IP: 94.254.134.* 06.03.10, 12:35
                  Zapewne znasz ustawę RnS, ale na wszelki wypadek podam adres:
                  Tekst linka
                  MOże coś wyczytasz na ten temat, można też zadzwonić i uzyskać informację czy
                  taki kredyt wchodzi w grę w tym programie.
                  Podpowiem, żebyś zajrzał do Fortis Banku (wiem, że w normalnej ofercie
                  kredytowej robili ekspektatywę), który tydzień temu przystąpił do współpracy z BGK.

A jeśli chodzi o RnS to wszędzie warunki pt. marża+prowizja są znacznie wyższe
                  niż w zwykłym kredycie w PLN, z prostych przyczyn - banki chcą zarobić na
                  produkcie, który cieszy się największym wzięciem z oczywistych powodów (coraz
                  więcej banków przystępuje do tego programu!). Konkurencją może być kredyt w
                  euro, ale są tak nieznaczne różnice, że ryzyko kursowe i ewentualny zamiar
                  wcześniejszej spłaty kredytu przemawia za RnS. Obecnie marże w RnS są w
                  granicach od 1.8% do 3%, przy czym zejść poniżej 2% jest trudno (patrz też stopa
                  referencyjna). I prowizje (poza okresami promocyjnymi lub cross-sellingiem są
                  wyższe).
    • Gość: p Re: Rodzina na swoim IP: 212.244.185.* 04.03.10, 13:21
      wzieliśmy (aż strach ) w PKO BP
      marża 2,2%
      na 100% wartości 0%prowizji 0% opłat około kredytowych

z produktów wdusili nam kartę ale w sumie nie było przymusu...
    • poszukiwaczka.in Re: Rodzina na swoim 05.03.10, 12:31
      Lukas Bank ma owszem prowizję 0%, ale marża i oprocentowanie są dość wysokie, oraz wiele opłat okołokredytowych. Bardzo porównywalną ofertę ma pekao sa - niższa marża i procent, ale za to prowizja 1%. Są też inne oferty, które gwarantują niższą ratę miesięczną - niższe oprocentowanie i dodatkowo można starać się o kredyt ponad 100% LTV, ale za to okupione jest to 2% prowizją. Należy porównać oferty i wybrać najbardziej opłacalną, ale nie sugerować się wyłącznie wysokością marży, bo one są bardzo porównywalne w wielu bankach.
      Jeśli chcesz się pobawić i wykonać symulacje oraz porównać oferty, to możesz zrobić to korzystając z mojej sygnaturki. Tam jest kalkulator do liczenia zdolności i raty, gdzie można porównywać oferty kilkunastu banków oferujących kredyty hipoteczne.
      pozdrawiam
    • Gość: z dopłatą Oferta Rodzina na swoim IP: *.aster.pl 10.03.10, 13:23
      Aktualna oferta
      kredytów
      mieszkaniowych z dopłatą Rodzina na swoim
      . Jeśli masz wątpliwości
      skorzystaj z bezpłatnych usług doradców finansowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka