Dodaj do ulubionych

Wpisy na hipotece Developera!!

IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.04, 12:50
Witam,

mam pytanie do Was. Obecnie przeglądam oferty developerów i NIESTETY
większość z nich ma w księgach wieczystych budowanych nieruchomości, wpisy
dotyczące zaciągniętych kredytów na te nieruchomości (lub grunt). To jest
jakis obłęd!

Nie ma we Wrocławiu Developera, który buduje mieszkania z czystą księgą? Jak
w ogle podchodzić do tematu?

Proszę o pomoc

BV.
Obserwuj wątek
    • Gość: Olo Re: Wpisy na hipotece Developera!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.04, 14:22
      Spokojnie. Normalna sprawa. Jednym z najlepszych sposobóe sprawdzenia
      developera jest udanie sie do banku. Jezeli beda chetni kredytowac taka
      inwestycje to znaczy, ze wszystko jest w normie. Jezeli chcesz kupic na kredyt
      takie mieszkanie to pamietaj, ze developer podpisuje cesje na rzecz banku, w
      ktorej zobowiazuje sie do wyczyszczenia ksiegi i przniesienia na Ciebie prawa
      wlasnosci, jezeli tego nie zrobi to splaca za Ciebie kredyt.
      • Gość: gryz Re: Wpisy na hipotece Developera!! IP: 217.153.88.* 08.03.04, 15:43
        dokladnie
      • Gość: Bono Vox Re: Wpisy na hipotece Developera!! IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.04, 16:01
        Jestem już spokojniejszy. :-|

Byłem na weekend w kilku bankach. Nie ma problemu, kiedy bank wyrazi zgodę na
        finansowanie inwestycji. Jest jeden warunek - bezobciążeniowe wydzielenie
        hipoteki! Jeżeli bank, który jest wpisany na hipotekę nie wyrazi na to zgody,
        to znaczy, że developer jest lewy.

Oczywiście najlepiej jest mieć podpisaną umowę przedwstępną w formie aktu
        notarialnego. Z tym, że lepiej, żeby w takiej umowie znalazł się zapis (wprost)
        o bezobciążeniowym wydzieleniu! To jest podstawa, no i druga sprawa - wypłata
        kredytu bankowego (jeżeli taki jest) - w transzach.

pozdrawiam,

BV

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka