Dodaj do ulubionych

ATC Development

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 08:14
Na ul.Świstackiego rozpoczęto budowę bloku mieszkaniowego. Czy ma ktoś więcej informacji na temat tej inwestycji.
Obserwuj wątek
    • mooomin Re: ATC Development 08.11.10, 14:48
      w najbliższych dniach ruszy strona z wizualizacjami.
      Wiem, że udziałowcem ATC jest właściciel Castellum - firmy, która odpowiada za renowację zamków i pałaców na Dolnym Śląsku. Budują też (ale nie odpowiadali za projekt) plombę-bliźniaczkę na Włodkowica, na przeciwko Wall Street
    • Gość: Wojtek Re: ATC Development IP: *.wroclaw.vectranet.pl 22.01.11, 00:22
      Witam,
      też jestem zainteresowany kupnem mieszkania na świstackiego. Jeśli ktoś ma już jakąś wiedze na temat dewelopera i całej inwestycji - proszę się nią podzielić . My klienci powinniśmy sie trzymać razem:)
      Ja wiem, że jest to pierwsza budowa tego inwestora i po rozmowie w biurze-wiem, że zależy im na dobrym starcie tej inwestycji, ale czy to wystarczy -same chęci?
    • Gość: ciekawa Re: ATC Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 07:53
      czy ktos coś wie o poprzednich inwestycjach
      • lismann Re: ATC Development 28.01.11, 20:59
        To jest pierwsza inwestycja tego developera. Obserwuję codziennie plac budowy i przyznam, że jestem pod wrażeniem. Prace przebiegają w szybkim tempie. Myślę, że inwestycja będzie ukończona w terminie.
        • Gość: eden Re: ATC Development IP: *.internetia.net.pl 29.01.11, 08:10
          castellum nie ma doświadczenia w takich dużych projektach , tego sie boję
          zawadzki z kolei jest w upadłości układowej tego też sie boję
          okolica niestety jak jest każdy widzi , obok staje coś ponikowskiego i jakos sprzedaz jakos nie idzie ale nie ma co sie dziwić , gro mieszkań będzie wynajętych dla studentów zgroza
          • pluszowaty Re: ATC Development 29.01.11, 10:08
            studenci w połowie mieszkań a na ulicach pijaczki z trójkąta. Reeeewelacyjna inwestycja:)
    • Gość: ania Re: ATC Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 19:08
      Czy ktoś wie na kiedy planują zakończyć budowę
      • Gość: real Re: ATC Development IP: 217.153.64.* 01.02.11, 07:35
        chyba cos na jesień 2015 r
        • Gość: lismann Re: ATC Development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 17:10
          Mocno przesadziłeś. I etap budowy ma zakończyć się w I kw.2012 r.
          • Gość: ... Re: ATC Development IP: *.internetia.net.pl 01.02.11, 17:24
            nie przesadziłem tylko jestem realista
    • zuzann-a Re: ATC Development 05.02.11, 15:42
      Podbijam.

• Gość: roza Re: ATC Development IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 07.02.11, 16:27
        Jesli to ich 1 inwestycja wiec dobrze gdyby mieli ludzi z doswiadczeniem w kontaktach z klientem, mam na mysli ludzi z dzialu sprzedazy, kierownika budowy, prezesa co ma czas dla klientow. To bardzo wazne. Choc wiem ze dobrych fachowcow jest malo, a jesli chca miec dobra marke musza postawic na kompetentnych ludzi. Tylko tak mozna wygrac z konkurencja.
    • me-design.pl Projektowanie wnętrz 07.02.11, 20:31
      Zapraszam do współpracy przy aranżacji wnętrz. Warto pomyśleć o profesjonalnej usłudze aby rozsądnie zaplanować wydatki na wykończenie wnętrza. Oferuję kompleksową usługę aranżacji wnętrz z wizualizacjami oraz rysunkami technicznymi. Zapraszam do przesłania rzutu mieszkania i wyceny projektu. Konkurencyjne ceny.
      me-design.pl@gazeta.pl
      • Gość: kaja ATC Development - Śródmieście OdNowa IP: *.ip.netia.com.pl 14.03.11, 13:01
        Widac ze to nowa firma ale plany ma duże we Wroclawiu i małe mieszkanka fajne
        • Gość: Bubu Re: ATC Development - Śródmieście OdNowa IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.03.11, 14:48
          Owszem, nowa firma - a dokładniej spółka celowa (dla tej inwestycji). Najdroższe mieszkania mają cenę 6720/m.kw - raczej nie da się nic utargować. Budowa pierwszych mieszkań ma być zakońcZona do 30 kwietnia 2012 roku.
          Firma Castellum (główny udziałowca ATC) posiada dobrą reputację, jeśli chodzi o renowację. To ich pierwsza inwestycja budowlana od zera.
          Akurat firma jest w trakcie przetargu na Zarządcę.
          Z rozmowy z przedstawicielem handlowym wiem, że jeśli zaklepie się u nich mieszkanie i wpłaci pierwszą część zapłaty do końca kwietnia (20%), to w prezencie można dostać zaproszenie - Weekend dla 2 osób w ich Zamku (nazwa na W - uciekło mi z głowy, sorry). Druga część zapłaty - 80%, do 30.04.2012 roku.
          Tyle dowiedziałam się przedwczoraj, na Targach mieszkaniowych. Może komuś przydadzą się te informacje :)
          Pozdrawiam.
    • Gość: Techbau Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 19:36
      Profesjonalne odbiory mieszkań , domów i lokali usługowych
      od firm developerskich i spółdzielni mieszkaniowych szczegóły na :
      www.favore.pl/97641_odbior-mieszkania-odbior-domu-wroclaw-okolice-dolnoslaskie.html
      lub zadzwoń : 0-607-937-916 071-315-52-48
      Firma "Techbau
      • Gość: gość Re: Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.171.23.95.static.crowley.pl 10.08.11, 22:41
        Co tyczy się gartisów - to pewnie w pałacu będącym własnością prezesa Castellum, co do jakości wykonania robót budowlanych średnia Wrocławska - bez rewelwcji - co do kompetencji osób zatrudnionych w ATC to na pewno nie są to osoby ze znajomoscią rynku mieszkaniowego
        • lewa_beauty ATC Development 11.08.11, 20:45
          Niedawno kupiliśmy z mężem mieszkanie w ATC i moja opinia o tym co piszesz powyżej jest całkowicie inna. Rozważaliśmy zakup mieszkania i szukaliśmy czegoś blisko centrum, po kilku odwiedzinach u rożnych deweloperów zdecydowaliśmy się na ATC, ponieważ jak na centrum miasta ceny mają najtańsze, budynek fajnie prezentuje się na wizualizacjach i można dogadać się do systemu płatności- zaproponowali nam różne możliwości. Co do gratisu to My również otrzymaliśmy w gratisie zaproszenie na weekend w Pałacu Wojanów ( tylko mnie nie bardzo interesuje kto jest jego właścicielem). Gratis nie miał żadnego wpływu na to, że wybraliśmy ATC ( wiadomo najważniejsza była dla nas cena i rozkład mieszkania ), ale skoro był to czemu z niego nie skorzystać i nie odpocząć ( za darmo ).
          Jak na razie nie mogę też powiedzieć nic złego o obsłudze z biura sprzedaży - Pani, która nas obsługiwała dokładnie omówiła z nami umowę i co ważne zawsze odbierała od nas telefony i potrafiła odpowiedzieć na nasze pytania ( z czym różnie bywało u innych deweloperów ).
          Czas pokaże jak będzie dalej, czy liczyła się tylko sprzedaż , czy nadal Pani będzie równie miła.
          Nie rozumiem takich wypowiedzi jak twoja - bez większego sensu i żadnych konkretów.

• Gość: dorota Re: ATC Development IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.11, 19:38
            Ja też kupiłam mieszkanie i jak na razie jestem zadowolona i aby oddali w czasie.Pozdrawiam
            • Gość: michal Re: ATC Development IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 15.11.11, 11:41
              ej dorota, to daj namiar ktory lokal, bo bedziemy sasiadami ;]
          • Gość: tede Re: ATC Development IP: *.static.korbank.pl 02.12.11, 16:43
            Developera oceniam dobrze - zrobiłem DD i w mojej opinii jest to bezpieczna firma - przed zakupem zbadałem pozwolenie - projekt oraz i to najważniejsze w tego typu realizacjach finansowanie - to główna przyczyna upadłości tego typu firm / muszą mieć odpowiednie CF na projekcie - ATC to ma w mojej ocenie i dlatego dobrze oceniam.
    • Gość: lokadddlotor Re: ATC Development IP: *.play-internet.pl 28.10.12, 21:56
      Niestety jakość wykonania mieszkań i podejście pracowników bardzo rozczarowuje.
      Deweloper twierdził, że mieszkanie w standardzie pod klucz jest gotowe, kiedy w mieszkaniu nie było drzwi do łazienki, natomiast między pokojami wstawione były drzwi łazienkowe, zamykane od zewnątrz, osadzone na zniszczonych ościeżnicach. Drewniane okna, którymi chwali się ATC były kompletnie zniszczone do zewnątrz. Łazienka to zbiór niepowodzeń - krzywe, za grube fugi, porysowane płytki, źle dobrane spoiny, ściany nie trzymające pionu, krzywo zamontowana muszla. Do tego liczne odbarwienia silikonu na balkonie, odbarwione barierki i za niska barierka w sypialni.
      Podejście dewelopera? Ale przecież liczy się ogólne wrażenie. Kierownik budowy nastawiony bojowo z wielkimi pretensjami, że klient płacący prawie 400 tys złotych za mieszkanie się czepia.
      Oczywiście mieszkanie nie zostało jeszcze odebrane, choć termin minął miesiąc temu. Kolejny odbiór mieszkania przełożony w przeddzień popołudniu, po moich telefonach.
      Do tego dochodzą koszty ogrzewania - 2.2zł/mkw tylko i wyłącznie opłaty stałej, czyli ok. 150 zł miesięcznie za to, że mam grzejniki w mieszkaniu.
      O wszystko trzeba się prosić, dzwonić, jeździć do biura, inaczej nie ma możliwości kontaktu, brak odpisywania na e-maile.
      Niestety nie polecam, choć jeszcze nie zdążyłem tam zamieszkać.
      • Gość: dora Re: ATC Development IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.12, 10:59
        Jestem tego samego zdania . O wszystko trzeba prosić , miał być rozpoczęty ogród w 1 etapie , a nie zrobili, wszędzie bałagan , widok z okna okropny , drugi etap nie zaczęty , a miał być oddany w przyszłym roku.
        • pokfor Re: ATC Development 07.07.13, 14:04
          niestety muszę potwierdzić. Miałam umówione spotkanie z projektantką, a później miała mi przesłać propozycję wykończenia w tydzień. Niestety propozycji nie dostałam, bo projektantka... wyjechała na urlop. Trochę słabe ale mam nadzieję, że wykończenie nabierze tempa jak "sezon urlopowy" minie.
    • Gość: maciek Re: ATC Development IP: *.as13285.net 15.08.13, 18:13
      ciągle brak aktów notarialnych. ich podpisanie przeciąga się już od ponad pół roku! podobno deweloper jest w poważnych tarapatach finansowych i nie będzie w stanie sfinansować kolejnych etapów budowy.

nie wiem jak inne mieszkania, ale moja to kompletna fuszerka.

szczerze odradzam!
      • Gość: monia Re: ATC Development IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.10.13, 14:58
        Właśnie podpisaliśmy akt końcowy i co prawda z opóźnieniem, ale cieszymy się, że mamy to już za sobą. W dzisiejszych czasach kiedy upadają tacy wielcy deweloperzy jak Gant czy As Bau lepiej mieć Akt własności. W naszym przypadku opóźnienie było niewielkie, bo termin mieliśmy do końca września. Ogólnie jesteśmy zadowoleni, bo nasi znajomi czekają na Akt własności już 2 rok i nie wiadomo kiedy będą mieć.A my teraz możemy spać spokojnie :)
        Odnośnie mieszkania to my jesteśmy zadowoleni, ale kupiliśmy je niedawno, pewnie deweloper wyciągnął wnioski z poprzednich błędów i już ich nie popełnia.
        Pozdrawiamy
      • Gość: z.s. Re: ATC Development IP: *.pl 29.10.13, 13:52
        Co ty mówisz. Dzisiaj podpisaliśmy akt przeniesienia własności. Opóźnienie było (3 m-ce), to prawda. Ale wytłumaczono nam z czego wynika i nie było problemu. Skąd masz wiedzę o problemach? Nie siej paniki bez uzasadnienia bo tacy jak ty właśnie przyczyniają się do upadku i problemów deweloperów. Ja jestem od dzisiaj właścicielem dwóch mieszkań u nich (już u mnie).
        Podpisuję się z imienia i nazwiska abyś nie miał wątpliwości czy to nie jest tekst sponsorowany.
        Pozdrawiam. Zbigniew Sieradzki
        • ada223 Re: ATC Development 09.11.13, 19:25
          Również jestem po podpisaniu aktu notarialnego ( dn 08.11.2013) owszem opóźnienie było, z powodu podziału działki na potrzeby realizacji dalszych etapów inwestycji.
          • Gość: dominik Re: ATC Development IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.12.13, 13:41
            Ja również jestem po podpisaniu aktu końcowego, Pani z Biura Sprzedaży mówiła, że z końcem roku kończą podpisywanie wszystkich umów. Kupowałem mieszkanie w tym roku i przyznam, że jestem bardzo zadowolony i z zakupu mieszkania jak i z całości obsługi. Miałem termin podpisania umowy końcowej na koniec roku i już go podpisałem, deweloper przed zakupem mieszkania wyjaśnił mi, że będą budować dalej i z czym się to wiąże niestety, także nie zataił przede mną żadnych informacji.... Nie sądzę również, żeby mieli jakiekolwiek problemy finansowe, bo właśnie spłacili całkowicie kredyt i nie już żadnej hipoteki na nieruchomości, a gdyby mieli problemy pewnie by tego nie robili. Mam nadzieję, że na wiosnę rozpoczną budowę tak jak planują i skończą Nam w końcu tą wewnętrzną cześć, bo na razie widok z okna jest nieciekawy. Pozdrawiam sąsiadów
            • Gość: Daria Re: ATC Development IP: *.cdma.centertel.pl 23.01.14, 22:05
              Czy ta okolica jest w miarę bezpieczna? nie jestem mieszkanką Wrocławia ale planuję kupić mieszkanie w tym mieście i przeglądam różne inwestycje. Zła sława tzw. "trójkąta" daje pewne wątpliwości ale słyszałam że ponoć wiele się zmieniło w tej okolicy... a inwestycja wydaje się być bardzo ciekawa
              • Gość: mieszkaniec Re: ATC Development IP: 185.21.148.* 14.02.14, 23:28
                Jest bezpiecznie, jedyne wady tej okolicy to brud, psie kupy na chodnikach i zimą smród z pieców. W zamian bliskość ścisłego centrum i mieszkanie w miejskiej, zwartej zabudowie, a nie na wygonie z blokowiskiem. Moim zdaniem koniec końców warto.
                • gosia-bl Re: ATC Development 14.07.17, 16:32
                  Pytanie do kupujących o doświadczenia z przeniesieniem własności. ATC podsunął mi do podpisania umowę, która zawiera zapis np: o indywidualnej negocjacji warunków umowy, który w zasadzie skreśla moje prawa konsumenckie. Pieniądze chce mieć wpłacone na własny rachunek a nie na powierniczy czy bankowy. Generalnie umowa jest niebezpieczna, mega niekorzystna dla kupującego. Pieknie opowiadają o gwarancji 5 letniej przy czym nie wspominają, że w umowie jest zapis o gwarancji nie dłuższej niż gwarancja dana przez podwykonawcę ( tu najczęściej 2 lata). Obawiam się czy w akcie notarialnym znajdą się jeszcze inne zapisy niekorzystne dla Kupujących, o których umowa nie wspominała. Czy akty w ogóle już są dla wszystkich z pierwszych 3 etapów? Jak u Państwa wygląda kwestia egzekwowania naprawy usterek i zarządzania nieruchomością? Będę wdzięczna za informacje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka