Dodaj do ulubionych

K&C Development/Piecowice

15.12.10, 16:23
Co sądzicie o inwestycji?i developerze?
Obserwuj wątek
    • Gość: las i pola Re: K&C Development/Piecowice IP: 46.112.144.* 15.12.10, 19:03
      poczytaj sobie jak chcesz forum groblic, tam się wszystkiego dowiesz, nawet zobaczysz jakie kompetencje mają pracownicy.
      • Gość: gość Re: K&C Development/Piecowice IP: 87.99.25.* 16.12.10, 09:09
        a moze z każda kolejnną inwestycją będzie coraz lepiej nie uważasz?
        • Gość: Bela [...] IP: 89.228.174.* 16.12.10, 09:29
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: gosc Re: K&C Development/Piecowice IP: 87.99.25.* 17.12.10, 10:51
            obserwuje twoje wpisy i widze ze tylko potrafisz krytykować!!!ciekawe jak ty i gdzie mieszkasz ze masz tyle do powiedzenia w tym temacie!!moze wciąż katem u mamusi co?Pozdrawiam wszystkich złośliwców!!!
            • spad_ukp Re: K&C Development/Piecowice 17.12.10, 11:51
              Bela jako jedyna na tym forum dokonała rewelacyjnego zakupu i kupiła mieszkanie na Maślicach. Reszta to frajerzy, nie widzą, że tylko Maślice to jest to, inne dzielnice to zadupia.
              • Gość: Logic Re: K&C Development/Piecowice IP: 91.90.161.* 17.12.10, 13:24
                ale jak mozna nie krytykowac tych Piecowic?? wiesz gdzie w ogole bedziesz mieszkał? czym dojezdzał? co będzie w otoczeniu? warto????
                • spad_ukp Re: K&C Development/Piecowice 17.12.10, 15:35
                  Bela podpisuj się jednym nickiem a nie znowu piszesz jako Logic. Co zaraz napiszesz, że wieś, daleko do kina, teatru, muzem, że dzieci będą w tej wsi nudziły się, że kolegów tam nie będą miały, etc. Twoja stara śpiewka, ten sam bełkot w każdym wątku dotyczącym miejscowości wokół Wrocławia
                  • Gość: Rullez Re: K&C Development/Piecowice IP: 188.33.175.* 17.12.10, 19:16
                    znalazł mi się obrońca, od kiedy to koleś tak za deweloperami jesteś? wystarczy popatrzeć na ip i każda super opinia oraz klienci co na oślep kupują po dwa trzy mieszkania to ludziki od kc. cały czas z diologu nawalaja a ty się podniecasz lokalizacją w polach.
                    • Gość: Bela Re: K&C Development/Piecowice IP: 89.228.174.* 17.12.10, 19:33
                      Spad up mysli, ze tylko ja widze te pola, te pustki i te fatalne dojazdy wiec mysli, ze jak ktos pisze o tym samym to musze byc ja:))) co za troll:)))))
                      • Gość: Rullez Re: K&C Development/Piecowice IP: 188.33.175.* 17.12.10, 19:36
                        przecież to pionki od dewelopera nikt inny.
                        • spad_ukp Re: K&C Development/Piecowice 17.12.10, 21:56
                          Zapewniam Cię, że pionkiem od developera nie jestem. Ja kupiłem domek w Nadolicach Wielkich, również krytykowany przez Belę. Po prostu w każdej dyskusji forumowa trolka krytykuje każdą inwestycję niezależnie od tego, czy ktoś szuka mieszkania lub domu na wsi, czy w centrum. Dla Beli wszystko oprócz Maślic to beznadziejny wybór.
                          • Gość: trotyl dziura i koniec IP: 94.254.227.* 17.12.10, 23:38
                            tu kolego nie chodzi o Belę tylko jak mozna piecowice nazwać super lokalizacją i to jeszcze za taką cenę ( 300.000 za mieszkanie) zapewniam Cię ze są ciekawsze i tańsze mieszkania, a tam mow sobie co chcesz szczere pola i las.
                            • Gość: Bela Re: dziura i koniec IP: 89.228.174.* 18.12.10, 00:26
                              masz racje, Trotyl. Ludzie jednak głupieją i nie myślą. Albo myślą jak idioci: byle mieszkać poza miastem, nieważne gdzie, jakoś to będzie, a i jak tanio, na pewno oszczędze. Potem kupują takie gó...ane lokalizacje jak Piecowice czy inne Natolice.
                            • spad_ukp Re: dziura i koniec 19.12.10, 14:32
                              Trotyl wskaż proszę w mojej wypowiedzi, że Piecowice to super lokalizacja.
                              • Gość: Bela Re: dziura i koniec IP: 89.228.174.* 20.12.10, 00:02
                                naganiasz spad, bezczelnie.
                              • Gość: rysiu354 Re: dziura i koniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 12:51
                                A gdzie to w ogóle jest czy ktoś wie czy tam jeździ jakiś bus , autobus i skąd ?
                                • Gość: Logic Re: dziura i koniec IP: 91.90.161.* 28.12.10, 13:33
                                  zapomnij:))) jaki autobus:) hahahaha
                                  • Gość: motorniczy Autobusy H i A IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.12.10, 15:03
                                    Tak jak napisał jakający się przedmówca jeździ autobus H oraz A !!!
                                  • Gość: antyLogic Autobusy 905 I 911 IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.11, 13:16
                                    Witam ,

Logic na każdym kroku udowadnia jak bardzo jest niedoinformowanym pajacem.

W Piecowicach kursują dwa autobusy MPK - 911 i 905 . Rozkłady jazdy w linkach poniżej.

mapa.targeo.pl/rozklad/PIECOWICE,911,326945,9
                                    mapa.targeo.pl/rozklad/PIECOWICE,905,326157,9
                                    • pluszowaty Re: Autobusy 905 I 911 05.01.11, 13:27
                                      taak....jeżdzą....jak widać z rozkładu raz na dwie albo trzy godziny:))))) Nie osłabiaj nas chłopaku:)))
                                      • pluszowaty Re: Autobusy 905 I 911 05.01.11, 13:30
                                        no jaja na kiju:)) 95 jezdzi 4 razy na dobę, w sobotę ostatni o 17.30:)))) a 911 jest 9 autobusów na dobę:))
                                        Super mozna sie dostać, załatwic cokolwiek, zaplanować:)) jedziesz do miasta coś zalatwic i czekasz 2 godziny na autobus i z powrotem to samo:)) wyprawa jak do Warszawy:)))
                                        • Gość: aaa Re: Autobusy 905 I 911 IP: 87.99.25.* 05.01.11, 19:57
                                          Ludzie decydując sie na mieszkanie za miastem zazwyczaj są zmotoryzowani!i autobusy są w takiej sytuacji najmniej ważne a Bella mam nadzieje prawo jazdy nie ma bo tak strasznie interesuje go temat jazdy autobusów. Przynajmniej mamy pewność że nie zamieszka nigdzie na obrzezach miasta!!Przeciez najlepiej jest kątem u mamusi prawda Bella? i w samym centrum!!!Pozdrawiam
                                          • Gość: Bela Re: Autobusy 905 I 911 IP: *.wroclaw.mm.pl 06.01.11, 00:07
                                            autobusy są najmniej ważne, kretynko? dopóki twoje dzieci nie zechcą pojechać do koleżanek, albo na lekcje tańca, albo do lekarza albo na angielski, i biedaczki, autobusem nie dojadą.To tatus i mamusia będą je nieustannie musieli wozić. Nie wiesz tego:)?
                                            • Gość: aaa do idioty Belli IP: 87.99.25.* 06.01.11, 09:53
                                              jeszcze raz mnie obrazisz na tym bądź innym forum to inaczej zaczniemy rozmawiać!Myślisz żę jesteś anonimowy...?Zaczynają mnie powoli wkurzać twoje głupkowate posty pełne zawiści i zazdrości!Brak ci jakichkolwiek argumentów i cię trafia!!!
                                              • Gość: Bela Re: do idioty Belli IP: *.wroclaw.mm.pl 06.01.11, 11:44
                                                mam argumenty, własnie je przedstawiłam, idiotko, a Ty jak widać nie masz jak odpowiedziec, to atakujesz. Taka prawda.
                                                • Gość: aaa Re: do idioty Belli IP: 87.99.25.* 06.01.11, 12:04
                                                  Atakiem zacząłeś sie bronić właśnie ty!!ja niepotrzebnie z takim debilem jak ty podjęłam dyskusję,szkoda słów!Zastanawiam się po co udzielasz się na forum które wogóle ciebie nie dotyczy skoro uważasz ze Piecowice to taka dziura a wszyscy którzy tam kupili to idioci i kretyni!!!Dlaczego tak chętnie przemawiasz do rozsądku kretynów?nie szkoda ci czasu?Najwidoczniej to jedyne zajęcie jakie masz złośliwcu!!!Na twoje wpisy juz przestaje odpowiadać bo musiałabym przyjąć twój poziom rozmowy a już mnie to jakoś nie bawi!
                                                  • Gość: OFFelia Re IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.11, 16:49
                                                    Zapraszam wszystkich, którzy kupili mieszkanie i tych niezdecydowanych jeszcze na forum osiedla

www.slonecznepiecowice.fora.pl/
                                                  • Gość: Kiełczów Kiełczów!!!! IP: *.play-internet.pl 04.02.11, 18:02
                                                    ja widziałem lepszą ofertę sto razy i to w Kiełczowie, Świerkowe Zacisze od 2900 zł za m2!!!
                                                  • Gość: Nie warto... Re: Kiełczów!!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 25.02.11, 15:03
                                                    Nie spamuj,tylko zainwestuj w reklamę własnego osiedla. Trzy klocki jak za komuny z badziewiastą wizualką,małym parkingiem i niby kuszącą cena. Litości...
                                                  • Gość: Bela Re: Kiełczów!!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 26.02.11, 15:15
                                                    zazdrościsz zazdrośniku wszystkim, którzy wybrali Kiełczów?
    • Gość: gość Re: K&C Development/Piecowice IP: *.opera-mini.net 01.11.11, 21:40
      Ostrzegam wszystkich przyszłych klientów tego dewelopera Proponuję zapoznać się z wszystkimi jego inwestycjami szególnie jako kc development ewa krupa czochara.
      • Gość: ja [...] IP: 217.108.88.* 02.11.11, 15:35
        • Gość: Katarzyna Re: K&C Development/Piecowice IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.11, 19:59
          W marcu tego roku kupiliśmy z mężem mieszkanie w Piecowicach, chyba jako jedni z pierwszych. Po przeczytaniu tego postu, nie ukrywam - przestraszyłam się. Skontaktowałam się z biurem w celu wyjaśnienia kwestii rzekomego zadłużenia, ponieważ nie dostałam żadnego pisma od komornika. Pan Sławek poinformował mnie, że spółka nie jest nigdzie zadłużona. Dla pewności sprawdziłam Księgę Wieczystą i Krajowy Rejestr Długów - są czyści.
          Co sobotę jeździmy na budowę. Praca wre! Z tygodnia na tydzień widać postępy. Zwłaszcza przez ostatnie dwa miesiące prace mocno ruszyły do przodu. W ostatnią sobotę pracowało tam około 30 osób! Dzisiaj dostaliśmy pismo od Developera, w którym informują, że oddadzą mieszkania na czas. Nam się wydaje, że będzie około miesiąc opóźnienia. Zobaczymy.
          Nie wiem dlaczego komuś zależy na oczernianiu tego Developera, ale proponuję wpisywać na forum sprawdzone informacje.
          • Gość: Dominik Re: K&C Development/Piecowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.11, 21:30
            Jasen to przecież najlepszy deweloper we Wrocławiu :), na pewno będzie wszystko ok, trzymaj kciuki i w totka zagraj
            • Gość: Kurczaczek Re: K&C Development/Piecowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.12, 12:41
              A jednak nie było tak źle jak wróżyłeś;-) Lokal mam wykończony , czekam na odbiór. Pierwszego nie dokonałem,ponieważ nie było jeszcze skończonej drogi. Myślę,że do maja wszystko będzie grało. Część znajomych z osiedla juz wykańcza swoje mieszkanka, hipoteka jest czysta. Co nie znaczy,że nie ma opóźnienia. Jest,ale wybaczalne:-)
              • Gość: xxx Re: K&C Development/Piecowice IP: *.opera-mini.net 11.06.13, 04:49
                I jak tam kurczaczku nadal tak optymistycznie spoglądasz na inwestycje kc development ? A może wróżby się spełniły.
          • Gość: grobliczanin Re: K&C Development/Piecowice IP: *.opera-mini.net 24.11.11, 06:00
            Spółka jest czysta jak łza ale spółka powstała z przekształcenia działalności bardzo nie uczciwego dewelopera o tej samej nazwie tej samej kadrze co powinno ostrzec wszystkich potencjalnych klientów spółki Ale jak widać nie tak to działa Siechnice Groblice też imponująco szybko powstawały ale w pewnym momencie prawie na końcu staneły stoją już parę lat A perspektyw na koniec nie widać
            • Gość: KrisB Re: K&C Development/Piecowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.11, 18:01
              "Grobliczaninie"
              W ten weekend przejechałem wszystkie budowy KC Developemnt, bo jestem zainteresowany kolejnym etapem z Piecowicach.
              Byłem w Siechnicach i Groblicach, rozmawiałem z mieszkańcami.
              W Groblicach ludzie mieszkają już dwa lata, a w Siechnicy własnie się wprowadzają.
              Obie inwestycje maja opóźnienie, każdy o tym mówi, ale zawsze oddają mieszkanie i płacą kary umowne. Mieszkańcy z checią o tym opowiadają.
              Nie rozumiem czemu na tym forum ktoś ciągle wypisuję nieprawdziwe informacje.
              Maja mieszkania w konkurencyjnej cenie wiec jeśli jesteś zainteresowany zakupem to zabezpiecz sie odpowiednio w umowie.

Reasumując, co Państwo myślicie o drugim etapie w Piecowicach?
              Czy ktoś wie jakie są szanse na przedszkole albo kolejny sklep?

K.
              • Gość: grobl Re: K&C Development/Piecowice IP: *.opera-mini.net 04.12.11, 18:14
                Wszystko fajnie ale ktoś się liczy z opóźnieniami.

po pierwsze czy ktoś dostał już karę umowną bo narazie to czcze gadanie Umowa jest nie wiele warta chroni tych co mają pieniadze.

Ten deweloper nie przyznaje się do nie zakończonych inwestycji w Siechnicach Groblicach.

Radzę dokładniej sprawdzić.

Ja nie jestem z konkurencji piszę o sprawdzonych informacjach
              • Gość: ja Re: K&C Development/Piecowice IP: 217.108.88.* 05.12.11, 11:58
                Kolego KrisB piszesz nieprawdę. Skoro byłeś w Siechnicach to chyba powinieneś zauważyć, że tam odbywa się regularna budowa, Nie ma ogrodzenia, drogi, elewacji, ogrzanie jest nieuruchomione, nie ma odprowadzenia deszczówki, samba nie są do końca zamontowane, itd. To, że ludzie chcą się tam wprowadzać jak najszybciej wynika z ich bardzo ciężkiej sytuacji, a nie z tego że osiedle nadaje się do zamieszkania. Kto ci powiedział, że developer płaci kary umowne? To po prostu kłamstwo, lobbowanie na rzecz tego developera i próba promocji kolejnej jego inwestycji.
                Mam nadzieję, że prawdziwi zainteresowani współpraca z tym developerem (a nie ludzie developera podający się za takich) pojadą do Groblic i Siechnic zanim cokolwiek z nim podpiszą. I zapewniam, że po tej wycieczce i rozmowie z ludźmi zapomną o nim bardzo szybko.
              • Gość: Gościówa Re: K&C Development/Piecowice IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.12.11, 20:47
                Co to za stek bzdur?! Z krzesła spadłam

Jeżeli masz stalowe nerwy to polecam
                • nicknamepablo Re: K&C Development/Piecowice 30.12.11, 14:45
                  Witam,
                  kupiliśmy jedno z mieszkań na osiedlu Maślice Potokowa (developer K&C), założyłem forum dla tej inwestycji, zapraszam do dyskusji przyszłych sąsiadów, którzy być może śledzą wątki forum inwestycji tego developera. Podaję link do forum: maslicepotokowa.fora.pl/
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Mnn Re: K&C Development/Piecowice IP: 195.116.249.* 30.12.11, 14:46
                    Współczuję.
          • Gość: gosciówa Re: K&C Development/Piecowice IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.11, 17:49
            "Nie wiem dlaczego komuś zależy na oczernianiu tego Developera, ale proponuję wpisywać na forum sprawdzone informacje."

Jak tam zakończenie budowy Piecowic? Ludzie wykańczają mieszkania? Czy wyszło jak zwykle?
            • Gość: ... Re: K&C Development/Piecowice IP: *.internetia.net.pl 30.12.11, 18:37
              ja już tam mieszkam ..... w kartonie
    • anula5550 Re: K&C Development/Piecowice 02.01.12, 16:44
      Witam, przepraszam że tutaj piszę z prośbą, ale to najlepsze miejsce na znalezienie osób kupujących mieszkanie u dewelopera. Mam zatem ogromną prośbę o wypełnienie ankiety składającej się z kilku pytań, a dotyczącej reklam deweloperów. Oto link do ankiety: moje-ankiety.pl/respond-18258.html. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą pomoc:) link należy skopiować i wkleić w okno przeglądarki - dopiero wtedy zadziała.
      • Gość: grobliczanin 2 Re: K&C Development/Piecowice IP: 217.153.67.* 22.01.12, 12:09
        Firma budująca Piecowice, Maślice i Iwiny powstała z przekształcenia K&C Development Ewa Krupa Czochara. Oczywiście Pan Roman stoi na czele oszutów. MIeszkamy już półtora roku bez aktów notarianych i niestety na naszej działce wisi hipoteka, wszedł już komornik i kolejni komornicy stoją w kolejce. Wygląda to bardzo nieciekawie. Sikorki ćwierkają o długu około milona złotych. Jako mieszkaniec Groblic proszę kupujcie od Romana mieszkania może będzie miał pieniądze na długi i zamknie pierwszą inwestycję zanim komornik nas zlicytuje. Jako człowiek ODRADZAM jakiekolwiek interesy z Panem Romanem.
        • Gość: Jasiu i Stasiu Re: K&C Development/Piecowice IP: *.180.241.217.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.02.12, 08:45
          Powiedzcie mi, czy drugi etap piecowic ma powstać,czy to jakiś żart???
          • Gość: hahah Re: K&C Development/Piecowice IP: 78.133.202.* 04.04.12, 11:53
            dodam ze osobiscie slyszalam na wlasne uszy jak sie developer nasmiewam z ludzi ktorzy kupuja mieszkania na "zadupiach" ze sie nie spodziewal ze bedzie duze zainteresowanie, no cena moze jest na poz or niska, ale po codziennych dojazdach, paliwo rosnie w gore trudniej bedzie sprzedac tam mieszkania w przyszlosci, to szczerze mowiąc lepiej poczekac albo dołozyc odrobine kasy i kupic blizej wroclawia jesli ktos ma dzieci szybko pozaluje, daleko wszedzie, do przychodni, do szkól, na zakupy chociazby, odcięcie od świata, nie daj boże sąsiad za ściana lub na osiedlu upierdliwy i macie życie strute. A może po prostu kupic mniejszy metraz u sprawdzonego "producenta"? a ci co chwalą to pewnie z zalogi albo ktos kto jest faworyzowany. Wszystko wyjdzie w praniu. Powodzenia. ps oby nikt nie odczytal tego jako antyreklama, ja chce tylko wam pomoc.
            • Gość: Piecowice Re: K&C Development/Piecowice IP: 158.52.254.* 23.05.12, 05:06
              Jak na razie cały czas walka o podłączenie mediów.
              Z planów pozostał tylko termin zakończenia inwestycji 31.12.2011 :(
              Developer zamierza też obarczyć mieszkańców kosztami przyłączenia instalacji gazowej (dwa zbiorniki wkopane w ziemie + rozprowadzenie) w przybliżeniu jakieś 46 tys.

• Gość: XxX Re: K&C Development/Piecowice IP: 195.116.249.* 23.05.12, 06:10
                Na jakiej podstawie ? Jakie ma podstawy prawne aby takie rzeczy robić. Czy w umowie przedwstępnej macie zapisane dodatkowe koszty odnośnie zbiorników ? Dojrze mniejsze ogródki, opźnienie które jest w wpisane chyba w standard developerski to jeszcze dodatkowe koszty.
                • Gość: Piecowice Re: K&C Development/Piecowice IP: 158.52.254.* 24.05.12, 04:19
                  Na takiej samej jak podobna akcja na Groblicach:
                  forum.gazeta.pl/forum/w,186,87665716,135892148,Re_K_C_Development_Groblice.html
                  chcesz mieć mieszkanie to płać :(
    • Gość: streer [...] IP: *.217.146.194.generacja.pl 06.06.12, 16:57
      • Gość: autor Re: K&C Development/Piecowice IP: *.man.tk-internet.pl 08.06.12, 20:17
        Dokładnie tak jak można było się spodziewać. Staneły w miejscu na tym samym etapie co Siechnice. Nowa firma ale takie same zagrywki.
        • Gość: xxx Re: K&C Development/Piecowice IP: 195.116.249.* 21.06.12, 07:35
          www.zanimzamieszkasz.pl/wroclaw/kc-development.html
          • Gość: mieszkaniec Re: K&C Development/Piecowice IP: 78.133.202.* 31.08.12, 14:05
            HEJ I JAK SIE MAJA SPRAWY W PIECOWICACH? RUSZYŁO SIE COS CZY PRACE STANELY NA DOBRE? MACIE MEDIA? POZDRAWIAM
            • Gość: ciekaw-ski Re: K&C Development/Piecowice IP: *.30.238.244.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.11.12, 20:41
              I co tam ludki z lasu, już Wersal w mieszkaniach macie??
              • Gość: Gość Re: K&C Development/iWINY IP: *.206.113.78.static.telsat.wroc.pl 16.11.12, 12:58
                Witam, chcę wszystkich przestrzec przed tą firmą na podstawie mojego przypadku, wiem, że NIE można im ufać!!!
                podpisalismy z nimi umowe rezerwacyjna w sierpniu, uiszczajac wymaganą kwotę; zostalismy zapewnieni wowczas, ze, że planowany termin oddania nieruchomosci to czerwiec 2013, ale sa duze szanse na wczesniejszy termin; jak sie okazalo znacznie pozniej, juz wowczas mieli problemy z bankami i wiedzieli, ze termin bedzie znacznie pozniejszy; tylko przez przypadek, kiedy chcielismy sie wycofac z umowy rezerwacyjnej dowiedzielismy sie o znacznych opoznieniach przy inwestycji na Iwinach; do tej pory czekamy na zwrot kaucji, mimo, że ustalony termin (zgodnie z zapisem w umowie rezerwacyjnej) dawno już minął a kolejne zapewnienia prezesa Romana nie mają zadnego pokrycia w rzeczywistości.
                • Gość: polecam Re: K&C Development/iWINY IP: 78.133.202.* 14.01.13, 09:58
                  Polecam strone kcdevelopment.com.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka