Dodaj do ulubionych

Pod skrzydłami II i III - wizualizacje

IP: *.ha.pwr.wroc.pl 16.04.04, 22:20
Pozwalam sobie rozpocząć nowy wątek, bo poprzedni rozrósł się troche do
nieczytelności.

W siedzibie Arc2 pojawiły się wizualizacje etapu III. Wygląda przepieknie,
tak samo zresztą jak etap II, który można obejrzeć w internecie (III jeszcze
nie ma). Czy ktoś orientuje się, czy tak bedzie w rzeczywistości? Klinkiery,
modernistyczne obrysy okien, a wszystko to utrzymane w bogatej, nasyconej
kolorystyce. Jak na razie bud. E nie zapowiada się tak efektownie, a już
zrealizowany etap I jest daleki od wizji II i III; skromne, niezróżnicowane
fasady i praktycznie dwutonowa kolorystyka (czy ktoś pamięta jak wyglądały w
internecie wizualizacje I etapu).
Jeśli realia będą takie jak wizualizacje, to wartość osiedla wzrośnie, będzie
to "wielka" architektura. Ale to chyba fikcja...

I sprawa opóźnień III etapu. Jeśli Janbud ma wejść w budynek G, to zrobi to
po skończeniu F, czyli już na wjazd mamy opóźnienie.

Brawa dla strony www.podskrzydlami.prv.pl/, może autor dogada się z
projektantami i umieści nowe wizualizacje prędzej, niż na stronie firmowej,
na której o etapie III do dziś ani mru, mru?
Obserwuj wątek
    • thomash_pl Re: Pod skrzydłami II i III - wizualizacje 17.04.04, 15:26
      Dzięki za poparcie dla strony o Osiedlu. Materiałów jednak specjalnie nie
      załatwiam. Ot jeśli coś wpadnie mi w ręce to zamieszczę. Prośba więc do Was
      wszystkich - jeśli macie jakieś materiały, informacje, itp., którymi możecie
      się podzielić - piszcie/wysyłajcie do mnie a znajdą się na tej stronce. Może
      ktoś ma np. zdjęcia z budowy osiedla (dowolny z etapów) albo wizualizacje?
      Dajcie znać!
      Do Waszej dyspozycji jest też księga gości i wkrótce forum.
      • Gość: As Re: Pod skrzydłami II i III - wizualizacje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.04, 21:42
        Przykro nam, strona o podanym adresie nie istnieje.
        :(
        • Gość: P Re: Pod skrzydłami II i III - wizualizacje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.04, 22:10
          Niemożliwe, może źle wpisałeś adres? Strona istnieje, dopiero co sprawdzałem!
          Spróbuj jeszcze raz: www.podskrzydlami.prv.pl
          • thomash_pl Re: Pod skrzydłami II i III - wizualizacje 19.04.04, 13:08
            Działa, działa... Zamieszczone już jest forum - zapraszam.
        • Gość: Ailis Re: Pod skrzydłami II i III - wizualizacje IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 20.04.04, 08:53
          Działa :) Jest świetna! Dzięki planom dowiedziałm się, że wejście do mojej
          klatki schodowej będzie "od podwórza"!

Pozdrawiam.
      • Gość: Marta Budynek F IP: *.psych.am.wroc.pl 12.05.04, 13:49
        ArC2 ma rozsyłac aneksy do umowy dla wlascicieli mieszkan z budynku F.
        Czy ktos zna moze szczegoly na ten temat?
        Z najnowszych wiesci wynika, ze przekazanie budynku nastąpi w sierpniu wiec
        odbiór dopiero we wrześniu. :-(
        Z rozmowy z ArC2 wynika, ze w aneksie bedzie przesunięcie terminu oddania z
        pominięciem karnych odsetek! Tak to przynajmniej zrozumiałam. Czy ktos zamierza
        coś z tym zrobic? W koncu skoro się spoźniają z budynkiem to powinni chociaż
        zapłacić karne odsetki, prawda?
        Jesli to my byśmy nawalili z płatnościami to już by z nas skórę zdarli.
        Powiedzcie co o tym myślicie.
    • Gość: Marta budynek F-oddanie IP: 156.17.100.* 21.04.04, 09:22
      Dzwoniłam do ARC2. Odbierają stan surowy i na pocz. maja bedzie okreslone,
      kiedy bedzie odbior. Powiedzieli mi, ze opoznienie bedzie ale mieszkania
      powinno byc oddane w sierpniu.
      Trzymam kciuki!
      • Gość: Ailis Re: budynek F-oddanie IP: *.ks.k.pl / 80.55.196.* 21.04.04, 09:43
        Dopiero w sierpniu? No to dość duże opóźnienie.
        • Gość: Piotr Re: budynek F-oddanie IP: *.ha.pwr.wroc.pl 21.04.04, 22:36
          Czy ktos wie, jaki to moze miec wplyw na opoznienie budynku G? Czy to prawda,
          ze Janbud rozpocznie G, gdy skonczy F? Jesli tak, to na wjazd 2 miesiace
          opoznienia. Mieszkancy G - nie zdarzymy z ulga remonowa i przyjdzie sie
          wprowadzac i wykanczac w srodku srogiej zimy.
      • Gość: Fargo Re: budynek F-oddanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.04, 00:11
        No tak, to było do przewidzenia :-( Budowa rozpoczęła się z poślizgiem, pewne
        partie budynku nie są nawet jeszcze stanem surowym zamkniętym, brakuje
        balustrad balkonowych, okien na klatkach schodowych i w części mieszkań, poza
        tym dopiero rozpoczyna się wznoszenie pawilonów handlowych (a propos, czy ktoś
        wie, co w nich będzie?). W tej sytuacji jak porządnie nie przyspieszą w maju i
        czerwcu, to i ten sierpień nie będzie realny, choć chciałbym się mylić.
        Czy inni przyszli mieszkańcy budynku F mają podobne odczucia? Czy w ogóle
        jeździcie regularnie na budowę, sprawdzacie co się na niej dzieje?
        • thomash_pl Re: budynek F-oddanie 22.04.04, 11:31
          Jestem tam dosyć często i oglądam wszystko co się dzieje, chociaż z oczywistych
          względów najbardziej interesuje mnie bud. E. :)
          Co do F - uważam, że i sierpień może być zbytnim optymizmem. Niestety wiem już
          jak jest dłuuuga droga od postawienia murów do oddania mieszkania. A F jest o
          wiele większy od E. Także... cierpliwość... i tyle.
          Co do budynku G natomiast nie byłbym tak złej myśli. W końcu jest on jeden (jak
          do tej pory budynki H, I i J nie są sprzedawane) więc może uda się nadgonić,
          nawet jeśli F oddadzą z dużym poślizgiem.
          Zapraszam na www.podskrzydlami.prv.pl - zróbmy stronkę do wymiany informacji,
          wtedy wiele pytań od razu znajdzie odpowiedź (do dyskusji szczególnie zachęcam
          tych, którzy tam jedynie zaglądają - pytajcie na forum, piszcie o tym czego się
          dowiedzieliście).
      • Gość: Marta Re: budynek F-oddanie IP: 156.17.100.* 22.04.04, 09:04
        Staram sie byc raz na 2 tygodnie, zeby miec swiadomosc czy idzie to szybko czy
        bez zmian. Oby jak najszybciej ruszyli z oddawaniem E to szybciej wezmą się do
        F, tak mi sie przynajmniej wydaje.
        Czy ktos sie orientuje jak wyglada samo przekazanie mieszkania? Skoro jest to
        spoldzielczo-wlasnosciowe to trzeba jeszcze spisac umowe u notarusza, prawda?
        Jakie to moga byc koszty?
        Dostaliscie listy w sprawie umów z wodociągami? Mi się to wydało dziwne, bo w
        końcu od czego jest ta spółdzielnia, skoro wszystko trzeba samemu robic???
        I wiecie co usłyszałam? Ze spółdzielnia nie chce sie rozrastać, zatrudniac
        ludzi itp. i stąd przerzucenie podpisywania umów na nas. Pytanie tylko dlaczego
        ja mam nadal tyle samo płacić za utrzymanie spółdzielni co ci z budynków z I
        etapu, ktorzy wszystko mają załatwiane.
        Wydaje mi sie to dziwne, ale jak to bywa w tym kraju nie jest to pierwsza
        rzecz, która dziwi. :-)
        • Gość: alu Re: budynek F-oddanie IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 22.04.04, 10:33
          Nie wiem dlaczego się tak dziwisz. Skoro masz mieszkanie spółdzielczo-
          własnościowe to znaczy, że grunt i budynek należą do spóldzielni do której
          zapisałaś się z własnej nieprzymuszonej woli, a oznacza to mniej więcej tyle,że
          akceptujesz statut spółdzielni w którym jest napisane, że wszyscy członkowie
          ponoszą pewne koszty niezależnie czy mieszkają w nowo wybudowanych czy starych
          budynkach (np. kontrowersyjny fundusz remontowy). Muszę Ci też powiedzieć, że
          jako "ten z I etapu" nie mam wszystkiego załatwianego przez spółdzielnię (skąd
          takie informacje??), mam podpisaną osobną umowę z MPEC, ZE, kablówką,
          operatorem internetu, telefonią itp.
          Co to motariusza to jeżeli chcesz mieć potwierdzoną notarialnie własność do
          lokalu to możesz oczywiście spisać umowę notarialną. Jeżeli nie masz potrzeby
          posiadania takiego dokumentu to nie musisz tego robić, od spóldzielni
          dostaniesz pismo potwierdzające, że jesteś właścicielem lokalu. Pozdrawiam i
          życzę szybkiego odbioru mieszkania:)
          • Gość: Marta Re: budynek F-oddanie IP: *.psych.am.wroc.pl 22.04.04, 13:13
            Witam. Przepraszam jesli zabrzmialo ze Wy z I etapu to macie lepiej, ale to
            było to co usłyszałam w spółdzielni.
            Tak czy inaczej dzieki za info :-)
    • Gość: Maciek Re: Pod skrzydłami II i III - wizualizacje IP: 213.134.138.* 12.05.04, 15:56
      Gość portalu: Piotr napisał(a):
      > I sprawa opóźnień III etapu. Jeśli Janbud ma wejść w budynek G, to zrobi to
      > po skończeniu F, czyli już na wjazd mamy opóźnienie.

Z informacji od Arc2 wynika, ze wcale nie jest powiedziane ze III etap bedzie
      realizowany przez Janbud, wiec moze nie trzeba bedzie czekac za dokonczeniem
      budynku G.
      Poza tym slyszalem, ze sama wykonczeniowka ponoc ma sie zajac juz ktos inny,
      wiec w tym czasie bedzie mozna juz rozpoczac nowa inwestycje.
      Ile w tym prawdy? Nie wiem...

Maciek
      • Gość: Maciek Re: Pod skrzydłami II i III - wizualizacje IP: 213.134.138.* 12.05.04, 16:03
        oczywiscie mialo byc:
        "nie trzeba bedzie czekac za dokonczeniem budynku F."
        a nie jak napisalem G...

Maciek
    • Gość: MacKi Re: Pod skrzydłami II i III - wizualizacje IP: 213.134.138.* 24.05.04, 10:04
      > W siedzibie Arc2 pojawiły się wizualizacje etapu III. Wygląda przepieknie,
      > tak samo zresztą jak etap II, który można obejrzeć w internecie (III jeszcze
      > nie ma).

Wlasnie sie pojawila oferta sprzedazy III etapu na stronie Arc2.
      Sa tez wizualizacje, niestety tylko 4 sztuki.
      Dostepne tu: www.arc2.com.pl/bajana_g.html

Maciek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka