Gość: Lidka IP: *.wroclaw.vectranet.pl 12.01.11, 16:23 Czy Ktoś już kupił od nich dom? Zastanawiam się na d kupnem szeregówki od EasyDom, ale chciałabym poznać opinię dotychczasowych kupujących. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.01.11, 16:36 za wiele kupujacych to niema , sprzedali chyba jeden segment a gotowe maja byc w czerwcu . Domki wygladaja na solidnie , porzadnie zbudowane , najlepiej sie przejechac i poogladac . Problemem dla mnie jest to ze to wies , niby jezdza jakies busy ale w zimie ciezko na nie liczyc . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.mm.pl 12.01.11, 17:46 Kolejna żałosna realizacja na zadupiu. Dzieje sie tak dlatego, ze na zadupiu są tansze grunty, dużo tansze. A deweloper chce zarobić wiec tam własnie kupuje. Potem wciska ludziom, w jakim to cudnym otoczeniu żyją i może im dać w miarę dobre ceny. :Ludzie więc kupują i żyją w tym cudnym otoczeniu potem codziennie. A deweloper pakuje się i jedzie dalej budować:) Odpowiedz Link Zgłoś
krz71 Niby poza miastem ale dojazd jest wygodny 17.09.13, 19:12 Trochę się nie zgodzę. Dojazd jest wygodny - szybko można wjechać na drogę nr 94 od Środy Śląskiej a potem już Leśnica. A tu kawałek dalej można wjechać na AOW. No dobra, jest trochę dojeżdżania jeśli ktoś pracuje we Wrocławiu ale prowincjonalna wieś to nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.vectranet.pl 12.01.11, 21:24 Byłam zobaczyć ich szeregówkę w Radwanicach. Rozmawiałam z zarządcą boiska Orlik, nie słyszł, żeby ktoś narzekał. Mają tam gaz miejski i kanalizację, szczęściarze szambo ich omięło. Domek z zewnątrz wygląda przyzwoicie, ale głupio było mi zapukać do drzwi i zapytać, jak się mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.mm.pl 13.01.11, 09:29 mogłas zapukac. Jakby otworzył przystojny młodzian, mogłaś mieć dobry seks. Odpowiedz Link Zgłoś
guixe Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni 13.01.11, 10:32 Byle nie byl po 40-tce i brzydko nie lysial, bo wtedy z dobrego seksu nici... :) Odpowiedz Link Zgłoś
pluszowaty Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni 13.01.11, 15:29 a tu sie mylisz, guxe, czym bardziej łysiejący tym seks lepszy, więcej maja testosteronu. Odpowiedz Link Zgłoś
guixe Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni 14.01.11, 09:27 I tu sie mylisz Pluszowaty, to legendy i mity z tym testosteronem. Moze kiedys tak bylo, ale czasy sie zmienily. Brzydka lysinka na czubku glowy jest najgorsza. Fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
olonowy Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni 13.01.11, 16:59 Na szczęcie nie każda kobieta jest tak smierdząca jak bela i nie puszcza sie z byle kim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.mm.pl 13.01.11, 17:23 Obrażasz mnie chłopcze, bo zadaje trudne pytania i wyłapuje glupie inwestycje? Nie odpoweidziales chłopcze na pytanie: jak twoje dzieci będą dojezdzac do miasta i z niego wracać? Odpowiedz Link Zgłoś
olonowy Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni 13.01.11, 18:21 Gość portalu: Bela napisał(a): > Obrażasz mnie chłopcze, bo zadaje trudne pytania i wyłapuje glupie inwestycje? > Nie odpoweidziales chłopcze na pytanie: jak twoje dzieci będą dojezdzac do mias > ta i z niego wracać? Wyłapujesz głupie inwestycje?? dobre sobie, ty pojęcia nie masz o tym co się dzieje w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.mm.pl 13.01.11, 19:42 nadal pytam Olo o te dzieci, jak dojadą do Kiełczowa z miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.e-wro.net.pl 15.01.11, 19:55 JA KUPIŁEM OD EASY DOM DOMEK W RADWANICACH. DZIECI MAM DOPIERO MAŁE, ALE AUTOBUS JEŹDZI PRZEZ KRAKOWSKĄ, WIĘC Z DOJAZDEM NIE MA PROBLEMU. W EASY DOM SPRZEDAJĄ MŁODZI LUDZIE I PEWNIE SAMI NIE CHCIELIBY BYLE GDZIE MIESZKAĆ. NA RAZIE PROBLEMÓW NIE MAM, DZWONIĘ W RAZIE POTRZEBY I ZAWSZE PRZYJEDZIE PAN MARIUSZ WYJAŚNI LUB ZWOŁA EKIPĘ DO POMOCY W RAZIE POPRAWEK. BYLE TAK DALEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.mm.pl 16.01.11, 00:05 nie drzyj tak pyska, żadna linia miejska nie jedzie do Lutyni, leszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
nusiek6 Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni 09.03.11, 21:14 Witam.Jestem w trakcie rozmów z właścicielami spółki na temat kupna, jakości budowy i nadzoru.Z obserwacji przez kilka miesięcy kiedy budują budynki widać że robią to z głową i NAPRAWDĘ pilnują co się dzieje i jak budowlańcy to robią.Domy są budowane o wiele lepiej niż inne budowy które rozważałem.Wystarczy dokładnie popatrzeć z czego budują i jak - mają dobrą historie budowy na swojej stronie www.easydom.pl. Co do dojazdu-może i nie jest to centrum ale za taką cenę kupić taką jakość i spory metraż to dobry interes.Zwłaszcza że zostanie na 1000xtaxi albo dodatkowy mały samochód.W granicach Wrocławia inwestycje nawet z szambem i gazem kosztują o wiele więcej.Coś za coś...Jeszcze tylko progi kredytowe i mam nadzieję że się z nimi dogadam.Chłopaki zaczynają i naprawdę widać starania i przejmowanie się klientem.Dla sceptyków-polecam wizytę na budowie, rozmowę z kimś ze spółki, wszystko widać co i na jakich zasadach jest realizowane.To początek ładnego osiedla-ZAPRASZAM DO SĄSIEDZTWA. ja będę trzecią rodzinką w 1 dwóch budynkach. Nowy rok, nowe "M" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianka Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.mm.pl 17.05.11, 21:07 A jak tam Pana wrażenia odnośnie inwestycji??? jeśli dobrze zrozumiałam to jest Pan już właścicielem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Techbau Odbiory mieszkań i domów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 17:22 Profesjonalne odbiory mieszkań , domów i lokali usługowych od firm developerskich i spółdzielni mieszkaniowych szczegóły na : www.favore.pl/97641_odbior-mieszkania-odbior-domu-wroclaw-okolice-dolnoslaskie.html lub zadzwoń : 0-607-937-916 071-315-52-48 Firma "Techbau Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.03.11, 11:25 No i zdecydowaliśmy się, akurat promocja do końca marca i podpisaliśmy umowe rezerwacyjną. Zaczyna sie obiecująco, budynek już stoi i wyglada solidnie. Na budowę zabrałam ze sobą znajomego fachowca i oczy wytrzeszczał na materiały z jakich budują. Wszystko z górnej półki, na niczym nie oszczędzają, dla mnie to ważne. Mój fachowiec stweirdziła, że domek wygląda solidnie. Jesli chodzi i wpłatę za segment nie robili problemów, ustaliliśmy dogodne terminy i póki co jesteśmy zadowoleni. Okazuje się, że już trochę sprzedali i mamy sasiadów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianka Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: 95.154.61.* 20.04.11, 08:45 Witam, Jestem zainteresowana szeregówką w Lutyni. Jakie macie doświadczenia z tym developedem? Fakt, widać że solidnie budują ale czy idą też na jakieś ustępstwa czy negocjacje cen? Sprawdziłam też że Lutynia leży w bliskiej odległości od Wrocławskiego lotniska, czy nie jest to uciążliwe dla mieszkańców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.vectranet.pl 22.04.11, 22:40 Do końca marca mieli fajna promocję, obniżyli cenę o 30tyś. Zawsze warto rozmawiać. Czasem jeżdżę popatrzeć jak idą prace, nie słyszałam zadngo samolotu, osiedle jest jakby blizej leśnicy, samoloty to raczej nie problem. Mnie cieszy, że będzie kanalizacja i gaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.11, 08:06 Proszę się tak nie cieszyć, tylko spróbować przed 8 przejechać przez Leśnicę. Co do dewelopera radziłbym dokładnie patrzeć im na ręce i mieć wszystko potwierdzone pisemnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianka Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.11, 15:21 A coś więcej na temat patrzenia im na ręce? Czyżby jakieś złe doświadczenia z tym developerem? Może ktoś wie jak jest z komunikacją podmiejską z Lutyni do Wrocławia? Z tego co wiem jeżdżą jakieś autobusy i z dostaniem się do leśnicy nie powinno być problemów (pomijając korki:) ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianka Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.mm.pl 17.05.11, 17:40 Witam, Też jestem zainteresowana zakupem lokalu w etapie 2. Mam pytanie.... czy w dokumentach mają Państwo wpisane że to miejscowość Lutynia czy Wróblowice? A może jest już nadany adres dla Państwa lokalu? Proszę o pilną informację :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalikowski Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.mm.pl 17.05.11, 20:29 Wróblowice mamy wpisane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianka Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.mm.pl 17.05.11, 20:56 Ok dziękuję za informację. Czy jest możliwość jakiegoś kontaktu na priva żeby wymienić kilka opinii jak sąsiad z sąsiadem:) Oto mój adres mailowy mikaa997@wp.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 22:25 Serdecznie odradzam kupno tego domku. Cena przystępna to prawda, ale to tylko jeden plus, minusów za to będzie dużoooooo. Schody zaczną się gdy nadejdzie czas oddania zakończonej budowy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianka Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.mm.pl 17.05.11, 22:29 Bardzo proszę o bardziej szczegółowe informacje. Zakup domu to decyzja na całe życie. Proszę o informacje- może być na maila mikaa997@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalikowski Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.mm.pl 17.05.11, 22:45 informacje tylko za loda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianka Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.mm.pl 17.05.11, 22:57 liczyłam na poważną odp.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.05.11, 09:53 Potwierdzam informacje Kasi, jeśli nie podpiszecie umowy BARDZO DOBRZE zabezpieczającej waszą strone to o każdą rzecz będziecie musieli się szarpać. Do tego niestety trzeba pilnować jak na swojej budowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawianka Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: 95.154.61.* 19.05.11, 15:20 Aga bardzo proszę... napisz co dokładnie masz na myśli. Co powinniśmy uwzglednić w umowie, żeby się zabezpieczyć. O co najwięcej jest z nimi szarpaniny? Zdecydowaliśmy się już na zakup więc proszę pomóżcie:) Jeśli nie chcesz pisać na forum proszę o wiadomość na maila mikaa997@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korpulentny Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.mm.pl 19.05.11, 18:42 a jak tam koszty codziennych dojazdów w skali roku? ile paliwka? starczy na ogrzewanie, czy bedzie zimno jak w psiarni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja68 Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.05.11, 22:51 My też przymierzamy się do kupna, dowiedziałaś sie może, czy sa z nimi jakis problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawianka Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: 95.154.61.* 27.05.11, 09:53 Ja niestety nic sie nie dowiedziałam :( Wszyscy milczą wieć trudno stwierdzic na ile to opinie sa prawdziwe :) My się zdecydowaliśmy ;) Narazie do samej firmy nie mam zastrzeżeń, są pomocni i na chwilę obecną trzymają się wszystkiego co ustalilismy i wynegocjowaliśmy :) Do którego etapu i lokalu się przymierzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustlik Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: 91.90.161.* 27.05.11, 14:41 a policzyłaś: a) koszty codziennych dojazdów do miasta? b) czas codziennych dojazdów do miasta? c) sposób i czas na wożenie dzieci do miasta? d) koszty ogrzewania w zimie? e) koszty remontów? f) koszty i czas sprzątania? g) odległość od sklepów itd? h) czas swojej pracy, który dodany do czasu dojazdu, wyjazdu, da ci czas spędzony poza domkiem? i) sposób spędzania wolnego czasu? (tylko komputer, piwo w ogrodki i prace domowe?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocllawianka Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: 95.154.61.* 27.05.11, 15:19 A co to jakaś antyreklama??? Każdy kto decyduje się na domek poza miastem musi się liczyć z dodatkwoymi kosztami- to logiczne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustlik Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: 91.90.161.* 27.05.11, 16:21 to są koszty nie tylko finansowe, ale i czasowe, towarzyskie, intelektualne itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja68 Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.05.11, 22:48 Przymierzamy sie do trzeciego, bo w pierwszym i w drugim zostały tylko narożne działki, największe, a taka duża działka nie jest nam potrzebna. Jesteśmy po pierwszym spotkaniu, ogólnie robią niezłe wrażenie, ale myślałam, że właściciele będą starsi, nie wiem, czy to lepiej. Najważniejsze by domki były dobrze wybudowane. Słyszałam, że większość klientów, to młodzi ludzie, to mnie cieszy. A co do korków i dojazdów, to chyba nie ma we wrocławiu końca miasta, w kórym nie byłoby korków. Mnie traszą w banku, że trochę na kredyt poczekamy. Polecacie, któryś bank? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bela Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.mm.pl 29.05.11, 21:37 Tak, polecam Obrabuj Bank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 00:14 polecam wybrać sie do doradcy kredytowego,który ma w ofercie kilkanaście banków, mi doradzał pan Marcin z firmy www.finbroker.pl , w banku byłem na końcu podpisać umowę , szkoda czasu na latanie po bankach pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.11, 19:23 marna reklama. postaraj się bardziej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rowe Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.11, 22:28 Tylko jeden minus, szczegóły tutaj www.youtube.com/watch?v=83wZoezqvdk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: 217.153.189.* 02.06.11, 18:45 My też się zdecydowaliśmy. Dzisiaj podpisaliśmy umowę rezerwacyjną :) Jeszcze tylko przeprawa z bankiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawianka Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.mm.pl 02.06.11, 20:53 W takim razie witam przyszłą sąsiadkę :) Żeby iść do banku musisz mieć z developerem umowę przedwstępną. Polecam w formie aktu notarialnego i .... dokładnie ją przeanalizuj, my pewne rzeczy pozmienialiśmy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.centertel.pl 06.06.11, 12:38 Czy ktoś może orientuje się co z kanalizacją ? czy będzie miejska czy szambo , bo z tego co się orientuję to w ciągu najbliższych kilkunastu lat nie będzie w Lutyni miejskiej kanalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja68 Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.06.11, 13:56 Dowiadywaliśmy się w gminie zapewnienie jest do końca 2012r ma być gminna kanalizacja, do tego czasu ponoc ma byc osiedlowa, nie ma szamb. Szczegółowo sprawdzaliśmy to, bo jednak istotne. Umowę rezerwacyjną podpisaliśmy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: 217.153.189.* 06.06.11, 22:45 No to mamy komplet w 1 i 2 etapie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: 217.153.189.* 06.06.11, 22:43 Prawdopodobnie też będziemy podpisywać w formie aktu notarialnego, umowę przeanalizujemy dokładnie, może też coś pozmieniamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: 95.154.61.* 07.06.11, 08:09 Czy ktoś z was ma namiary na kogoś od kominków? Szukamy czegoś dobrej jakości ale w miarę w rozsądnej cenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nusiek6 Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni 11.06.11, 14:39 Polecam firmę produkującą kominki www.adbar.pl. są bardzo porządne i czasem trafia się na promocyjna cenę.Przywożą je kurierem. Ja zamówiłem, kupiłem i jestem zadowolony. przyjechał i jest extra. A co do cytowanej wcześniej wątpliwości że właściciele są młodzi, czy to wada czy zaleta. Jak słyszę i widzę że w większości kupują osoby wykształcone i młode to dowód że kontakt kupujący-sprzedający się sprawdza. Dobrze że młodzi ludzie jeszcze są w stanie ryzykować budowanie w tych czasach. Grunt że wyglądają domy solidnie i nie krzyczą oszczędnością. Zaleta zamawiania projektów u Architekta a nie kupowanie i budowanie domków-koszmarków z katalogu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 11 Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.mm.pl 11.06.11, 16:38 Drodzy sąsiedzi.... czy ktoś z Was myślał o standardowym kominku z jedną szyba. W projekcie przewidziany jest kominek postawiony bokiem z dwiema szybami.... ciekawa jestem czy da się tam ulokować zwykły jednoszybowy kominek i ustawić go skośnie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonsiad Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 14:06 witam! co do kominka to musisz zapytać specjalisty - na pewno przyjedzie , zrobi pomiary i przedstawi kosztorys na kominek z jedną szybą. ja zostanę jednak przy kominku z 2 szybami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonsiad Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 14:00 cześć nusiek6! czy mogę prosić o maila ? prawdopodobnie będziemy sąsiadami i mam kilka pytań :) mój mail : szewczykowo@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.pct.pl 22.06.11, 13:00 Witam Jestem zainteresowany ta inwestycją, domki ładne, z głową zaprojektowane, okolica ładna i blisko Wrocławia. Niepokoi mnie jednak fakt, że Lutynie znajduje się na trasie przelotowej samolotów, starty odbywają się w kierunku Lutyni. Poszukałem trochę i znalazłem raporty, w których zwraca się uwagę na zagrożenie hałasem lotniczym w rejonach Lutyni, podaje się nawet, że przewiduje się przekraczanie dopuszczalnych norm w tym zakresie pomiędzy Lutynią i Gałowem. Czy ktoś może wie coś więcej w tym temacie. Link do raportu: www.bip.miekinia.pl/file.php?attachment=137209 Odpowiedz Link Zgłoś
nusiek6 Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni 22.06.11, 14:24 Witam "młodych lotników"...odnośnie samolotów...nad Oporowem lata jeszcze niżej a domy nie mniej niż 1,5mln'a. parę razy widziałem nad Sadami samolot i nie ma tragedii. w centrum od tramwajów co 5min jest głośniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek_dobra__rada Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 11:32 a ja tylko powiem jedno - PRZED ZAKUPEM KONIECZNIE POROZMAWIAJCIE Z LUDŹMI KTÓRZY JUŻ KUPILI TAM SZEREG!!! z tego co wiem jedna osoba już się wprowadziła a niedługo powinny wprowadzić się kolejne z etapu I, w niektórych szeregach spotkacie ekipy wykończeniowe - zapewne udostępnią kontakt z właścicielem . z moich informacji: zalania pomieszczeń z powodu nieprawidłowo zamontowanych balonów oraz błędów w izolacji dachu pojawiają się chyba we wszystkich szeregach, istnieje również szereg innych nieprawidłowości, do których usunięcia deweloperowi nie śpieszno. rozmawiajcie z ludźmi którzy kupili nie słuchajcie bajeczek deweloperów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betiaa Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: 95.154.61.* 11.08.11, 08:34 Tak, te ich balkony są już bardzo sławne :( Ale chyba coś z nimi zrobią i nie pozwolą aby ludziom nowe domy zalewał? Czy coś jeszcze jest nie tak oprócz balkownów? Bardzo podobają mi się te szeregówki ale mąż mocno sugeruje się opinią tych co już kupili i ma duże wątpliwości :( Proszę o więcej cennych uwag! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.centertel.pl 11.08.11, 17:28 U nas zrobili Izohanem i jest ok, w następnych etapach będą ponoć balkony wykanczać płytkami na gotowo. Ja posłuchałam ich rady i do izolacji balkonu nie kupowałam byle czego z castoramy. Było kilka poprawek, ale ogólnie nie jest źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek_dobra__rada Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 08:15 nie do końca rozumiem stwierdzenie "Ja posłuchałam ich rady i do izolacji balkonu nie kupo > wałam byle czego z castoramy " - znaczy się Pani sama izoluje sobie balkon ? to świetnie ! pozostałe miejsca powodujące przecieki Pani sama również sobie zaizolowała, oczywiście nie badziewiem z castoramy.... może jeszcze jacyś pracownicy esy domu mają coś ciekawego do napisania ? powtarzam - chcecie uniknąć rozczarowania porozmawiajcie z tymi co kupili, nie dajcie się nabierać na bajki sprzedawców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.centertel.pl 12.08.11, 14:18 Nie rozumiem powodu złośliwości. Po zaizolowaniu przez wykonawcę przed położeniem kafli smaruje się jakimś środkiem balkon, nie znam sie na tym, mąż się tym zajmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.centertel.pl 12.08.11, 17:05 Szanowny Panie B.S. przy odrobinie dobrej woli pozostałych klientów żaden z balkonów nie cieknie. Jeżeli rozpoczął Pan izolację we własnym zakresie, niemożliwe było skuteczne wykonanie izolacji balkonu. Obecnie kończone są prace, które zażegnają ten problem. A pozostałe drobne usterki w Pana domu zostały usunięte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarząd Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.08.11, 23:25 Szanowny Panie B.S. My nie rozumiemy, o co Panu chodzi. Przecież ma Pan w umowie zapis 3 letniej gwarancji. W ciągu tego czasu usuniemy Panu wszystkie usterki. Zaczeliśmy już następnego dnia po podpisaniu protokołu odbioru i jesteśmy pewni, że zmieścimy w czasie 36 miesięcy. Jednocześnie jesteśmy bardzo wdzięczni za Pana i wszystkich sąsiadów długą listę usterek do poprawienia, gdyż jest to dla nasz cenna lekcja nauki. Prosimy o wyrozumiałość. Niestety nie byliśmy w stanie w tak krótkim czasie nauczyć się budować na Państawa etapie. Mamy przed sobą jeszcze 7 i na pewno sobie poradzimy. Pragniemy również poinformować, że zastanawiamy się nad zatrudnieniem na najbliższe 3 lata pana Kazia zwanego złota rączką, który będzie obsługiwał wszystkie zgłoszenia lokatorów z pierwszych eatapów. Tym samym udowodnimy, że nie chodziło nam tylko o wasze pieniądze i potrafimy utrzymać obsługę posprzedażną usterek na wysokim poziomie. Zwracamy się do Pana z również z prośbą, aby nie zapomianał Pan, kto w tej dyskucji jest deweloperem i kto najlepiej zna się na budownictwie. I to, że nazywamy się EasyDom nie znaczy, że sprzedajemy Domy w wersji Easy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betiaa Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: 95.154.61.* 16.08.11, 07:48 Ta odpowiedź (jeśli jest naprawdę od tego developera) jest.... żałosna. Skutecznie odstraszył mnie tekst " aby nie zapomianał Pan, kto w tej sytucji jest deweloperem i kto najlepiej zna się na budownictwie" - brzmi jak groźba? Jeśli tak znają się na budownictwie dlaczego jest tyle usterek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EasyDom Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.play-internet.pl 16.08.11, 22:15 Uprzejmie prosimy tzw zarząd o nie wypowiadanie się w imieniu Easy Dom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.wroclaw.mm.pl 05.09.11, 17:39 Witam, Widzę że opinie na forum są różne.... Ja mogę powiedzieć, że zawsze kupno nieruchomości od developera ma swoje plusy i minusy. Moim zdaniem Easydom mimo kilku "wpadek" ze wspomnianymi balkonami itp. stara się te błędy naprawiać i eliminować. Osobiście mam kilka uwag to wykonywanych prac czy samego projektu domu i zagospodarowania terenu wokół niego, jednak cieszy mnie fakt, że developer zawsze służy pomocą i wiele spraw można z nimi załatwić ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.internetia.net.pl 19.09.11, 16:20 Uprzejmie prosimy pracowników EasyDom o nie podszywanie się pod mieszkańców osiedla i nie zachwalanie swojej inwestycji w czyimś imieniu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: Rajskie Sady w Lutyni IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.11, 20:31 Cześć, my także zamierzamy kupić szeregówkę, mógłby ktoś z lokatorów mi napisać o co chodzi z tym "dopilnowaniem umowy aby nie było potem szarpania ". Może macie jakieś nowe spostrzeżenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Styropian Re: Rajskie Sady w Lutyni IP: *.internetia.net.pl 19.12.11, 22:33 Dopilnowanie umowy należy rozumieć następująco: Poprosić dewelopera o przygotowanie umowy na zakup konkretnego segmentu, następnie z tą umową należy się udać do prawnika który specjalizuje się w analizie umów z deweloperami (jest kilku na rynku wrocławskim ). Po analizie i naniesieniu stosownych poprawek mających na celu ochronę Kupującego (a takich w przypadku ED będzie trochę) udać się do SWOJEGO Notariusza (Broń Boże do notariusz zaproponowanego przez Dewelopera, gdyż on stoi po przeciwnej stronie „barykady” co kupujący) i tam podpisać umowę po cenie znacznie niższej niż proponuje to notariusz od Dewelopera. Dodatkowo trzeba się zastanowić czy zakup domu od tego dewelopera jest dobrym rozwiązaniem na szukanie dla siebie domu. W razie pytań z chęcią odpowiem na wszelkie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
tiko35 Re: Rajskie Sady w Lutyni 22.07.12, 20:32 Ja poproszę o wszelkie informacje, co jest nie tak z tą inwestycją? Też się zastanawiamy nad kupieniem tam szeregu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten_sam Re: Rajskie Sady w Lutyni IP: *.free.aero2.net.pl 21.10.12, 15:13 Ja bym druga raz nie kupił tej CHAŁY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mira Re: Rajskie Sady w Lutyni IP: 91.231.117.* 23.10.12, 23:27 Witam, czy moglbys cos wiecej powiedziec na temat tej nieruchomosci, zastanawiam sie nad zakupem jej, ale chciala bym wczesniej poznac plusy i minusy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Rajskie Sady w Lutyni IP: *.static.tvk.wroc.pl 28.10.12, 12:56 Witam, Równiez poproszę o jakies info w sprawie inwestycji - z tego co się dowiedziałem kolejne rzędy nie buduje już Easy Dom - tylko ktoś inny. I dość sprawnie im to idzie. Czy ma ktoś więcej informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkańcy Osiedla Re: Rajskie Sady w Lutyni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.10.12, 21:10 Nasza galeria: picasaweb.google.com/104329271609234760052?noredirect=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Rajskie Sady w Lutyni IP: *.static.tvk.wroc.pl 03.11.12, 21:43 A oprócz zdjeć jakieś blizsze i szersze info? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Rajskie Sady w Lutyni IP: 78.133.239.* 21.05.13, 08:44 Witam, Miszkam w jednej z szeregówek i nie mogę się zgodzić ze wszystkimi negatywnymi opiniami. Owszem są pewne rzeczy, które developer ma na sumieniu -tj. długie oczekiwanie na poprawienie usterek czy słaby kontakt. Ale.. okolica piękna, powietrze świeże, domki są ładne i póki co nikt się nie wyprowadził i co weekend słychać kosiarki :) Tak jak przy każdym zakupie zdarzają się niedociągnięcia. Nie zdarzyło mi się żeby zakup był w 100 % UDANY. Taka natura nasza, że zawsze jest coś nie tak. O samej miejscowości: -ludzie mili, jest szkoła (plus w 2014 zaczynają budowę nowej), są kościoły, są sklepy, jest przychodnia, jest mechanik na miejscu samochodowy, są sady z sokami, są hurtownie budowlane....jest komunikacja do wrocławia! a to tylko mała wioska pod wrocławiem o osiedlu: -mają powstać drogi, ma być położona kostka na ulicach przed domami, szambo ma do 2016 być zastąpione kanalizacją (kilkanaście kilometrów) -kostki ułożone na podjazdach czy tarasie większość osób sama układa na nowo z różnych powodów i zachcianek - domku ogrzewane gazem i kominkiem, ogrzewanie podłogowe - w naszym domu dosłownie kilak małych pęknięć po roku się pojawiło, nic więcej - układ mieszkania bardzo wygodny i przestronny (dużo osób przerabia strych na górze na dodatkowy pokój jeszcze) - dojazd do wrocławia wcale nie jest najgorszy...ludzie z psiego pola dojeżdżają dłużej (w planach ciągle obwodnica z wyjsciem przy lotnisku) - samoloty latają, nie zawsze je słychać a po kilku dniach to zaczyna być to atrakcją albo nie zwraca się już uwagi - o dziwo pogoda częściej tu dopisuje póki co niż w samym wrocławiu, a zwierzyny w okolicach można tylko pozazdrościć, bo to świadczy o tym jak czyste jest tu środowisko Macie pytania, piszcie:) Póki co jestem zadowolona, bo za te pieniądze można mieć mieszkanie we wrocławiu z wyjściem na balkon i oknem zwróconym w drugi blok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Rajskie Sady w Lutyni IP: *.man.com.pl 02.09.13, 17:36 W której szeregówce mieszkasz że masz takie luksusy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Rajskie Sady w Lutyni IP: *.emea.ibm.com 04.09.13, 11:09 Na pewno nie w tej samej co ty :) Zawsze można bylo postawić sobie dom za 800 tys- 2mln i wtedy być może Polak byłby choć trochę zadowolony... choć zapewne zaraz znalazłby powód do narzekań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu w. Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.static.tvk.wroc.pl 09.04.13, 22:32 Witam, Pojawiły się w sprzedaży kolejne szeregówki - wybudowane przez firmę SOGO (już nie EasyDom) - czy posiada ktoś informacje na temat tej firmy? Budynki wyglądają dość solidnie, zastanawiam się nad zakupem, ale mam pewne obawy, obserwując wcześniejszą rozgrzebaną i niedokończoną budowę w trzecim rzędzie - będę wdzięczny za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Przestroga Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.univ-angers.fr 15.04.13, 16:57 Czy to SOGO, czy to ED, to jest to ta sama ekipa, ktora ludzi naciaga i oszukuje, wiec najlepiej uciekac od tej "inwestycji" jak najdalej. Budynki solidnie wygladaja, ale niestety tylko wygladaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu w. Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.static.tvk.wroc.pl 16.04.13, 22:15 A jakieś bliższe szczegóły na czym polega oszukiwanie i naciąganie? Będę wdzięczny za informację zwrotną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MieszkaniecOsiedla Re: EasyDom -Rajskie Sady w Lutyni IP: *.free.aero2.net.pl 26.04.13, 19:51 Oczywiście potwierdzam słowa Szanownego Pana Przestrogi. Nie ma znaczenie pod jaką banderą są budowane budynki, to ta sama klika o czym świadczy fakt, iż budynki wyglądają identycznie, a i oczywiście ziemia na której stoją należy do tej samej jakże ciekawej osoby. Uważam, że tym należy się przed zakupem zainteresować w pierwszej kolejności. Dodatkowo kwesta szamba, o której nikt nic nie wspomina do momentu podpisania umowy notarialnej. Wtedy robi się najciekawiej. Później już jest tylko gorzej. Problemów jest wiele !!!!! Kończąc zapraszam do galerii: picasaweb.google.com/104329271609234760052?noredirect=1 Odpowiedz Link Zgłoś