Dodaj do ulubionych

MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty kit?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 11:14
A więc opiszę bo się pogubłem.
Jestem zainteresowany zakupem mieszkania na osiedlu Horyzonty które buduje czy też budowało MKM Inwestment sp.zo.o.
05.01.2010 dostali zatwierdzenie i pozowolenie na budowę 3 budynków w tym jeden z garazem podziemnym
31.05.2010 zrobili zmianę w pozwoleniu na budowę na 1 budynek i 1 budynek w kształcie L czyli już bez garaży.
06.09.2010 Całą (trwajacą)budowę sprzedali DE-JOT Sp.zo.o. Spólka komandytowa.

Wiec deweloper od którego chce kupic mieszkanie to obecnie DE-JOT.
Szczerze to nie rozumiem tego.Niby na stronie jest że mieszkania kupuje sie od MKM Inwestment, po czym w biurze EURO-CITY(nieruchomości) dowiaduje sie że MKM sprzedało grunt,projekty i obecna budowę firmie DE-JOT.
Wyglada to dość dziwnie zwłaszcza ze DE-JOT jest również zarejestrowane na te same dane co MKM.
Duzo się naczytałem na temat partactwa przez MKM i szczerze nie wiem czy ta firma upada czy co ale dziwne rzeczy sie dzieją.
Proszę o informacje czy ktoś cos wie na ten temat czy ludzie którzy tam kupili juz mieszkania nie boją się że jeśli coś bedzie nie tak z budynkiem to firma DE-JOT wyprze się.Poinformuje kupujacych że zakupiła budynek w stanie surowym i stwierdzi że usterki naprawi MKM i znowu zacznie sie odbijanie piłeczki.
Pytanie jeszcze jedno czy obecny deweloper rozwiązał problem z odowdnieniem? Radzę dokładnie przeczytać pozwolenie jakie otrzymali bo wynika że jesli nie rozwiaża problemu z wodą gruntową mogą byc problemy z wjazdem od żwirki i Wigury.
Zresztą w intermecie nie ma nic na temat spółki DE-JOT.

Obserwuj wątek
    • Gość: ila Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 14:45
      No właśnie czy ktos juz kupił mieszkanie? Od MKM Investment czy od De-JOT bo też tego nie rozumiem?
      • Gość: mc Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: *.e-wro.net.pl 18.01.11, 21:25
        ja wplacilam zaliczke..
    • Gość: zainteresowany Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: 94.254.161.* 17.01.11, 18:44
      Mam pytanie dlaczego deweloper MKM Investment nie zmienil rzutow i elewacji budynku na swojej stronie internetowej skoro jest zmienione pozwolenie na budowe na dwa budynki???
      Coś tu mi nie pasuje wygląda tak jakby firma MKM albo tonęła w długach albo plajtuje?Czy ktoś coś wie?
      • Gość: :) Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: 109.243.72.* 18.01.11, 16:38
        nie zmienili - a nóż się rozmyślą.
        • Gość: u Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 08:49
          Rczej nie ma jak sie rozmyśleć bo już są postawione dwa budyki stan surowy pytanie tylko czy nadzór te budyki odbierze i czy ludzie dostaną akty?
          • Gość: Golf Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: 46.113.7.* 19.01.11, 11:15
            MKM-Investment może wszystko - a że w De-Jot decydować mogą Klajny to też mogą wszystko - nie sądzę żeby taki człowiek- tata czy syn zachowywali się nagle inaczej w stosunku do swoich klientów - ..... zawsze można - wszystko można, byle zarobić. Choćby parę złotych.
    • rav364 Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k 19.01.11, 22:15
      Ja sie zdecydowalem, teraz mi tylko pozostalo miec nadzieje ze bedzie wszystko ok.
      • Gość: klient Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: *.play-internet.pl 24.01.11, 18:42
        życze powodzenia. i szczęścia. - szczerze! pozdr.
      • Gość: Energia Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: 193.59.73.* 14.03.11, 21:57
        Witam,
        rowniez kupilam mieszkanie na osiedlu horyzont od mkm-u i wg mnie bedzie wszystko ok, jedyne co mnie odrobine przeraza to ta tragiczna obwodnica 200 m od bloku, ale mniejmy nadieje, ze ekrany pomoga :) poza tym, gdzie w miescie teraz nie ma halasu czy aut.

• Gość: Gustlik Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: 91.90.161.* 15.03.11, 09:42
          To dobra realizacaja a 200 metrów to dosc daleko.
          • Gość: Energia Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: *.wr.energiapro.pl 15.03.11, 13:29
            tzn.???
        • garym Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k 16.03.11, 11:12
          Ekrany nie do końca pomogą są spore szpary między nimi:
          img535.imageshack.us/img535/4718/img25949.jpg
          I raczej to nie jest 200 metrów, bo tyle to jest od AOW do Gagarina
          img857.imageshack.us/img857/9546/img25992.jpg
          Jeszcze widok z góry:
          www.obwodnica-wroclawia.pl/images/zad1/20100910/05_l.jpg
          • Gość: energia Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: 193.59.73.* 16.03.11, 18:14
            No, ok moze 200 m to fatycznie przesada, ale tak 150 m ;]
            poza tym wydaje mnie sie, ze i tak w duzej mierze zlikwiduje halas, poza tym sama ul. zwirki i wigury ma zostac zamknieta (slepa ul), wiec mieszkajac w bloku w starym budownictwie zaraz przy drodze gdzie jest spory ruch (np. grabiszynska, centrum itp.) to wydaje mnie sie ze nie bedzie zle :) i nie oszukujmy się bo mega strasznego ruchu nie bedzie przez 24 h na tej calej aow.
            • Gość: Bela Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: *.wroclaw.mm.pl 16.03.11, 19:11
              Mega nie będzie, ale extra mega to tak.
              • Gość: xxxx Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: 193.59.73.* 16.03.11, 20:51
                nie przesadzajcie
              • Gość: Mieszkanka bloku B Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: 193.59.73.* 16.03.11, 23:08
                Tak, w ogole to nie wiem ocb z toba, na jednym forum wypowiadasz się w jakiś sposób pozytywnie o mkm-ie i calej inwestycji, aż tu nagle taki komentarz..... ;|
                Powiedz kupiłaś/eś w końcu mieszkanie na tym osiedu, czy też nie bo naprawdę nie rozumiem co chcesz udowodnic/pokazac ......
          • Gość: jaaa Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: *.play-internet.pl 21.06.11, 12:22
            Jak kazdy developer moga miec obsowe z czyms, kierownik budowy nie jest w stanie przypilnowac partaczy... stadion narodowy tez ma obsowe, te zmam tam mieszkac ale dziwia mnie wymagania innych przyszlych mieszkancow, ludzie we francji mieszka sie kolo obwodnic , autostrad, lotnisk w domkach, willach i nikt nie narzeka, a wy patrzycie ile ekran na obwodnicy ma szpary :) , tak dla laikow i matolow: obwodnica polozona jest na wys dachu budynku z dobra nawierzchnia i ekranami, a przelatujace samoloty wchodza w strefe ladowania a nie startowania, poza tym caly port lotniczy jak i pas startowy jest polozony po drugiej stronie obwodnicy w odleglosci ok 5km (zapewniam ze glosniej jest i bedzie pod Biedronka na minskiej)
            • Gość: ... Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: 217.153.64.* 21.06.11, 12:53
              głupstwami sie martwisz , poczytaj jakie problemy maja ludzie którzy im zaufali , Zusy spłacać i podatki za niuch będziecie
    • Gość: zrezygnowałem Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 12:18
      Radze poczytać umowę przedwstepną nic nie ma odnosnie powierzchni działki na której jest budynek nie ma napisane jaki procentowy udział działki należy do kupującego a najgorsze że jesli wszystko dobrze pójdzie to akt notarialny na mieszkanie dopiero 31.12.2012 chyba jakaś porażka
    • Gość: szalonooki mustafa Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: *.man.tk-internet.pl 25.05.11, 00:28
      Wszystkie osoby zainteresowane poczynaniem spółek MKM Investment, De-Jot oraz Wrocławska Grupa Inwestycyjna zapraszamy na blog klientów ixdude.com/mkm
      • Gość: Gustlik Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: 91.90.161.* 25.05.11, 09:41
        ten blog prowadzi banda frustatów, nalezy omijać szerokim łukiem. Tanie krytykanctwo.
        • Gość: mieszkaniec Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: *.man.tk-internet.pl 25.05.11, 10:38
          czy ty w ogole byles na tym blogu czy Piotr K sie nazywasz?
        • Gość: wkur***mieszkaniec Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: *.man.tk-internet.pl 25.05.11, 10:40
          chociaż uzasadnij ta tania krytyke? czy wpie...nie sie przez ZUS na nasza hipoteke to tania krytyka? czy fakt ze banda oszolomow z olesnickiej nie placi za gaz i elektryke pomimo ze bez najmniejszych problemow kase od nas za to bierze z odpowiednia marza to tez tania krytyka? wypie...j!
        • Gość: anty-MKM Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: *.216.146.194.generacja.pl 21.06.11, 18:21
          MKM, Dejot, WGI prowadzi banda frustratów bez elementarnego poczucia odpowiedzialności, kultury
    • Gość: k*rwa mać Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: *.rev.rootvps.pl 21.06.11, 20:42
      Wpiszcie w pasku adresu przeglądarki ekw.ms.gov.pl/pdcbdkw/pdcbdkw.html, następnie wpiszcie WR1K / 00223848 / 5 kliknijcie Szukaj, następnie kliknijcie Przeglądanie aktualnej treści KW a na końcu Dział IV, podliczcie sobie ile jest na hipotece i radujcie się tak samo jak i ja.
      • Gość: nigdy MKM Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: *.218.146.194.generacja.pl 21.06.11, 22:56
        a to jakaś nowość, kredyt z 2011 roku? A oni mieli bankrutować? Czyli co tuż przed Klajn bierze kredyt na 8 milionów a następnie bankrutuje spółke zostawiając mieszkańców z hipoteką ??
    • rixonss Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k 24.06.11, 12:43
      czytac dokladnie umowe, warto to zrobic przed podpisaniem, nie wierzyc nigdy na slowo

--
      Biura Nieruchomości Rzeszów
      • Gość: anty-MKM Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: *.216.146.194.generacja.pl 24.06.11, 13:32
        i nie dać nabrać się na zapis mówiący o pokrywaniu kosztów po wydaniu lokalu. Musi być "pokrycie realnych kosztów utrzymania proporcjonalnie do udziałów".

Inaczej kupujący zrzucają się na utrzymanie całej nieruchomości. Do tego MKM/WGI/DeJot dolicza prowizję. Nie płaci za swoje niesprzedane lokale i wychodzi amba.

Oszuści do tego nie płacą podwykonawcom więc trzeba uważać.
      • Gość: anty-MKM Re: Współczuję IP: *.216.146.194.generacja.pl 24.06.11, 13:37
        Tak czy owak współczuję. Trudny deweloper. Piotr Klajn nie ma kultury, jest wulgarny do tego jest trudnym partnerem do rozmów. Trzeba też pamiętać, że jak chcesz klimatyzacje to musisz to negocjować od początku bo inaczej Cie wydymają i każą dodatkowo płacić za możliwość podłączenia.

Ja nie polecam. Za żadne skarby nie polecam. Może mieszkania na pierwszy rzut oka tanie i fajne ale jak się doliczy koszty pałowania się z nimi to wychodzi drożej.

Wystarczy podejść na wcześniejsze Żwirki 14-18 i zobaczyć jak jest źle wybudowane. Wilgoć wszędzie, odpadające tynki, teren zielony zrobiony z klasą, garaż pod wodą. Tam z początku też było fajnie
    • Gość: czesio Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: *.internetia.net.pl 05.07.11, 16:21
      forum.gazeta.pl/forum/w,186,126583540,126583540,Czy_ktos_zna_Wroclawska_Grupe_Inwestycyjna_WGI_.html
    • Gość: mieszkaniec Re: MKM Inwestment czy De-JOT Osiedle Horyzonty k IP: *.man.tk-internet.pl 08.11.11, 19:59
      No i niestety MKM Investment zostawił ponad 70 rodzin z zadłużoną hipoteką, przestępcą jako prezesem a panowie prokurenci się zmyli z majątkiem ze wszystkich spółek powiązanych, tj MKM Investment, WGI, De-Jot, K-Invest i Wrocławska Grupa Inwestycyjna. Nowe spółki panów byłych prezesów/prokurentów to Parkhouse i Wrocławska Grupa Finansowa. Jutro w Gazecie Wrocławskiej ukaże się artykuł o osiedlu na Żwirki i Wigury.
      Developer pod pretekstem rozmów o porozumieniu wyczyścił spółkę do cna - sentencja wyroku z Warszawy w sprawie firmy RoKo mówi o celowym wyprowadzeniu majątku. Komornicy podwykonawców i innych wierzycieli wchodzą na m.in. naszą KW. Zaczyna się dramat!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka