Gość: Pawko
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
17.01.11, 11:14
A więc opiszę bo się pogubłem.
Jestem zainteresowany zakupem mieszkania na osiedlu Horyzonty które buduje czy też budowało MKM Inwestment sp.zo.o.
05.01.2010 dostali zatwierdzenie i pozowolenie na budowę 3 budynków w tym jeden z garazem podziemnym
31.05.2010 zrobili zmianę w pozwoleniu na budowę na 1 budynek i 1 budynek w kształcie L czyli już bez garaży.
06.09.2010 Całą (trwajacą)budowę sprzedali DE-JOT Sp.zo.o. Spólka komandytowa.
Wiec deweloper od którego chce kupic mieszkanie to obecnie DE-JOT.
Szczerze to nie rozumiem tego.Niby na stronie jest że mieszkania kupuje sie od MKM Inwestment, po czym w biurze EURO-CITY(nieruchomości) dowiaduje sie że MKM sprzedało grunt,projekty i obecna budowę firmie DE-JOT.
Wyglada to dość dziwnie zwłaszcza ze DE-JOT jest również zarejestrowane na te same dane co MKM.
Duzo się naczytałem na temat partactwa przez MKM i szczerze nie wiem czy ta firma upada czy co ale dziwne rzeczy sie dzieją.
Proszę o informacje czy ktoś cos wie na ten temat czy ludzie którzy tam kupili juz mieszkania nie boją się że jeśli coś bedzie nie tak z budynkiem to firma DE-JOT wyprze się.Poinformuje kupujacych że zakupiła budynek w stanie surowym i stwierdzi że usterki naprawi MKM i znowu zacznie sie odbijanie piłeczki.
Pytanie jeszcze jedno czy obecny deweloper rozwiązał problem z odowdnieniem? Radzę dokładnie przeczytać pozwolenie jakie otrzymali bo wynika że jesli nie rozwiaża problemu z wodą gruntową mogą byc problemy z wjazdem od żwirki i Wigury.
Zresztą w intermecie nie ma nic na temat spółki DE-JOT.