Dodaj do ulubionych

Gant ul.Legincka 17

21.01.11, 09:02
Witam,
mam wielka prosbe mam chce ckupna tam mieszkania ale na 78 mieszkan sprzedanych jest dwadziescia.O co chodzi? Poza tym Gant oszukuje na mterazu co innego jest realnie co innego w ofercie handlowej przy cenie 7800 za metro dodotkowe 3 metry o 24000 zł.
Prosze doradzcie szczerze.
Romero
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.146.219.144.ip.abpl.pl 21.01.11, 22:24
      Dokładnie tak jest .W akcie notarialnym podana jest powierzchnia użytkowa i powierzchnia wewnętrzna lokalu. Oczywiście płaci się za powierzchnię wewnętrzną. Na malutkiej kawalerce jest to w moim przypadku różnica 1, 37m2. Całkiem niezłe pieniądze. Mieszkanie miało wiele usterek, niektóre nie zostały zlikwidowane do dnia dzisiejszego. Decyzję każdy podejmuje sam.Ja gdybym miała drugi raz wybierać chyba rozważyłabym inne firmy. Jedno trzeba przyznać, że inwestycja została ukończona przed terminem, ale kosztem niedoróbek. Długo czekaliśmy na podłączenie mediów.Moje spostrzeżenia dotyczą ulicy Opolskiej.
    • Gość: Ewa Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.146.219.144.ip.abpl.pl 21.01.11, 23:31
      Dokładnie tak jest .W akcie notarialnym podana jest powierzchnia użytkowa i powierzchnia wewnętrzna lokalu. Oczywiście płaci się za powierzchnię wewnętrzną. Na malutkiej kawalerce jest to w moim przypadku różnica 1, 37m2. Całkiem niezłe pieniądze. Mieszkanie miało wiele usterek, niektóre nie zostały zlikwidowane do dnia dzisiejszego. Decyzję każdy podejmuje sam.Ja gdybym miała drugi raz wybierać chyba rozważyłabym inne firmy. Jedno trzeba przyznać, że inwestycja została ukończona przed terminem, ale kosztem niedoróbek. Długo czekaliśmy na podłączenie mediów.Moje spostrzeżenia dotyczą ulicy Opolskiej.
      • Gość: Barbara Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.aster.pl 24.01.11, 14:31
        Co do sprzedaży to może już tyle sprzedali. Widziałam na stronie że trochę ich poszło, ale nie liczyłam ile. Co do metrażu to jak się boisz oszustwa możesz to wcześniej sama sprawdzić. W ogóle to jest rada dla wszystkich kupujących mieszkanie od dewelopera - każdy musi pilnować swojego interesu. Co do Legnickiej to zapowiada się całkiem fajnie. A Gant nie jest taki zły jak o nim piszą(przynajmniej ja nie miałam z nim przykrych doświadczeń) Przede wszystkim dużo tańszy od innych developerów. Ale Twój wybór, najlepiej zrób rozeznanie porównaj oferty i wybierz:)
        • eliksir Re: Gant ul.Legincka 17 17.02.11, 09:22
          "Duzo tanszy" to niby to 7800zl za metr? :D
    • Gość: mekam Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.11, 20:49
      ja chcę kupić mieszkanie w OdraTower więc tą inwestycją się mniej interesowałem, no ale za to mogę powiedzieć że mi narazie dobrze się współpracuje z Gantem
      • Gość: Bela Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.wroclaw.mm.pl 24.01.11, 21:37
        oho:) kolejny pracownik developera wkracza do akcji:)) żałosny jesteś, mekom.
        • romero80 Re: Gant ul.Legincka 17 26.01.11, 12:35
          Witam,
          nie chcę byc niegrzeczny, ale niekompetencja pracowników działu sprzedaży i chęć zysku ze mnie nie pozwolają mi współpracować z firmą. W dokumentach przesłanych przez Gant jest wiele błedów, rejestracja budowy była zaskarżona dwa razy, w umowie jest finansowanie inwestycji ze środków własnych, jednak tak inwestycja jest wpsiana do hipoteki pod inną spółką Ganta. Widzę, że Panowie Cinkciarze się nie uczą i dalej chcą kantować.
          • Gość: Wiktor Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.aster.pl 03.02.11, 23:06
            Romero powiedz jakie są błędy w umowie? Ja przeglądałem z prawnikiem i nic nie znalazłem.
        • Gość: mekam Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 20:19
          o co Ci chodzi Bela? ja nie jestem żadnym pracownikiem Ganta!!, czy dla Ciebie każdy kto nie wyzywa Ganta od najgorszych jest jego pracownikiem, jeśli tak uważasz to chyba jakaś chora jesteś?
      • Gość: KG Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.aster.pl 25.01.11, 09:17
        Ale rezerwowałeś już? Jak wygląda ta procedura? Jak i na jaki okres czasu? Trzeba coś wpłacać?
        • Gość: Troy Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.aster.pl 11.02.11, 19:50
          Z tego co wiem to rezerwacja na mieszkania nie wymagała nigdy opłaty, ale może się zmieniło. Zobaczyłem na stronie że na wybrane mieszkania jest 5% zniżki. Skąd mam wiedzieć których mieszkań to dotyczy, jak mam to znaleźć? Czy tylko w biurze udzielają takich informacji? Da się więcej wynegocjować? Jak to jest?
          • Gość: Bela Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.wroclaw.mm.pl 12.02.11, 11:47
            jak to na jakie, ty głupku? na te, których okna wychodzą na sąsiedni dom, i są na niskich piętrach. Tam się wdycha smród i spaliny z ulic, słucha ciężarówek i zagląda do okien sąsiadów. Tam dostaniesz zniżkę.
            • Gość: Troy Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.aster.pl 14.02.11, 15:58
              Bela skąd ty się tu wzięłaś - śmieszna jesteś! Po prostu pytałem które mieszkania, ale wątpię że to zależy tylko od strony . Skoro jest tam smród i spaliny z ulicy to po co tam kupiłaś mieszkanie? Zresztą twoje sugestie mnie nie bardzo interesują, więc wolę pogadać z kimś bardziej kompetentnym.
              • Gość: Makumba Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.dibre.com.pl 14.02.11, 17:09
                ma racje klopsiku, promocja obejmuje mieszkania na niskich pietrach i to te szczegolnie zwrocone do budynku z tyłu, nie do ulicy. Tam w ogole nie dotrze słonce, totalna padaka. te na ulice nie są lepsze, smród i hałas masakryczny, ale na te nie ma obniżki.
                Wez te tansze, klopsiku:) a czemu sie dziwisz, ze nikt nie chce kupowac tak drogo w tak syfiastym miejscu?
                • Gość: Troy Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.aster.pl 15.02.11, 13:51
                  Jak nikt nie chce, jak jakoś ludzie kupili tam już trochę mieszkań. A Ty Bela sama widzisz jednak nie miałaś racji z tą promocją, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd!
                  • Gość: Bela Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.wroclaw.mm.pl 15.02.11, 17:39
                    dom z betonu, brawo:)
                • pikpok25 Re: Gant ul.Legincka 17 17.02.11, 18:25
                  Jeśli to jest syfiaste miejsce to 30% mieszkań we wrocławiu znajduje się także w syfiastym miejscu. Wynika to z dużej ilości dróg (+chamska kostka), lini tramwajowych, kolejowych.
                  Wrocław to duże miasto, brud, smród, hałas to norma.
    • Gość: OK Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.neting.pl 15.02.11, 21:04
      Proszę dokładnie sprawdzić tego developera. 2lata temu kupiliśmy od nich mieszkanie przy kamiennej. oczywiście zapłaciliśmy za powierzchnię większą niż w akcie notarialnym (jak powiedziała notariuszka takie rzeczy na etapie umowy trzeba sprawdzać), mieszkanie nie było bez usterek, większość materiałów niskiej jakości 9jaka cena takie wykonanie), ale najgorsze jest to, ze po 2 latach developer oszukał nas jeśli chodzi o miejsca parkingowe. w ofercie pisali o 92 miejscach koło bloku i przez dwa lata owszem parking był, w zeszłym jednak tygodniu ogrodzili parking i zrobili płatny. w konsekwencji czego postawienie samochodu o godzinie 18 graniczy z cudem w tak ruchliwym miejscy jak gaj. dowiedzieliśmy się, że gant od początku kupił działkę, którą podzielił i teren parkingu nie należy do wspólnoty gant może sobie zrobić co chce np. zbudować nam pod oknami parking piętrowy...podobnie gant zachował się w inwestycji na opolskiej. pewnie jego jest na wierzchu (od strony prawnej), ale zachowanie jest po prostu niefajne, nieuczciwe i z góry zaplanowane, z premedytacją chce nam utrudnić życie żebyśmy albo kupili miejsce w parkingu pod ziemnym (40tys w promocji było za 20 w zeszłym roku), albo płacili im abonament (140 zł/ms-c). w życiu nie kupię już mieszkania od tego developera i raczej nie polecam innym, choć pewnie wszyscy na czymś oszukują. Pamiętać jednak warto, że jeśli cena jest b. niska jak w ich przypadku, to wykonanie i obsługa nie mogą być na wysokim poziomie. pozdrawiam
      • Gość: Krystyna Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.aster.pl 16.02.11, 10:03
        Hmmm... współczuje wam naprawdę, ja jednak nie miałam takich problemów u Ganta. Jeżeli chodzi o parking no to kupiliśmy z miejscem postojowym więc tutaj było wszystko ok. Jeżeli chodzi o jakość jest całkiem niezła, może przeciętna- bo nie jakaś super ale nie narzekamy. Wiadomo że mieszkania Ganta 50 m to są mieszkania dla przeciętnych ludzi, a jak się chce nie wiadomo co no to trzeba szukać 100 metrowych apartamentów na bardzo drogich osiedlach, bo i takie też są, ale cena od razu o wiele wyższa. Gant wyróżnia się ceną jeżeli chodzi o takie zwykłe osiedla. Robiłam rozeznanie więc wiem co mówie.
      • Gość: mekam Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.11, 23:29
        teraz jest prawo, które nakazuje wykupienie miejsca postojowego jeśli kupuje się nowe mieszkanie (nowe w sensie nowo wybudowane) i to nawet jeśli nie masz samochodu, możesz co prawda zaraz je odsprzedać ale to już od Ciebie zależy, a więc takie sytuacje jak przedstawiasz raczej już się nie powtórzą.
        • Gość: piotrek Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.opera-mini.net 17.02.11, 09:22
          Absolutnie nie ma takiego prawa,które nakazuje przy zakupie mieszkania, kupno miejsca postojowego. Czasami deweloper stawia taki warunek ale nawet to zdarza sie bardzo rzadko.
          • Gość: Alicja Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.aster.pl 17.02.11, 10:25
            U Ganta tak raczej nie ma. Kupujesz albo nie, kiedyś było tak że miejsce postojowe dostawało się gratis lub za jakąś symboliczną cenę.
        • Gość: wro Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.wroclaw.mm.pl 17.02.11, 11:01
          to podaj zrodlo tego prawa?
          • pluszowaty Re: Gant ul.Legincka 17 17.02.11, 14:54
            mekam, pi...olisz. Nie ma takiego prawa. jest inne: nakaz BUDOWY okreslonej ilosci miejsc parkingowych lub garazowych w stosunku do ilosci mieszkan w budynku. Wskaznik wynosi albo 1.1, albo 1.5 albo więcej. A to, ze developer zmusza do kupna, to jego sprawa. Pewnie mozna to obalic sądownie.
            • Gość: wro Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.wroclaw.mm.pl 17.02.11, 18:18
              dokładnie, nikt Cie nie może zmusić, a jeśli by takie praktyki stosował, to w sądzie można sprawę załatwić
              • Gość: Iwona Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.aster.pl 18.02.11, 10:20
                Ja również nie słyszałam o takim prawie. Przecież jak ktoś nie jeździ samochodem to po co mu miejsce.( ewentualnie do wynajmu) Ale nie słyszałam żeby Gant zmuszał do kupna...to jakaś bzdura.
    • Gość: zszokowany Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.11, 13:08
      Ludziska! Co wy chcecie kupić!? Koszmarnie brzydką żelbetonową (komuno wróć) drogą klitę na wysepce autostradowej??
      Głowę daję, że 90 % mieszkań kupowanych tam idzie na wynajem (dobra lokalizacja dla wynajmujących studenciaków) a co za tym idzie na zebrania wspólnoty mieszkaniowej będzie chodziło 5 osób i administrator będzie was wodził za nos.
      • Gość: Gosia Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.aster.pl 21.02.11, 09:46
        A co ty gadasz ja gadałam z przyszłymi mieszkańcami i nic nie mówili o wynajmie może tylko kilka osób zresztą to się okażę ja się zaczną ludzie wprowadzać, a na razie nie ma co mówić o wynajmie studentom.
        • Gość: Bela Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.wroclaw.mm.pl 21.02.11, 11:53
          połowa mieszkań tam jest kupowana na wynajem. Część też na kancelarie. Mieszkanców będzie tam mniej jak połowa. Dokoła hałas, smród za oknem, ruch. Z tyłu inny dom, tuż obok, zero słonca i prywatności. Plus drogo za metr.
          Pozdrawiam mieszkanców Ganta na legnickiej:))))
          • Gość: wiktor Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.aster.pl 22.02.11, 14:44
            A skąd masz takie informacje? Robisz statystyki czy pracujesz dla Ganta?
            • Gość: Bela Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.wroclaw.mm.pl 22.02.11, 15:49
              wyborcza.biz/finanse/1,108340,9145440,Czy_mieszkania_budowane_w_ostatnich_latach_to_buble_.html
              • Gość: Tomek Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.aster.pl 23.02.11, 09:33
                No to że jakoś jest coraz gorsza może to i racja, ale akurat artykuł nie jest o Gancie bo ani we Włocławku on nie buduje, ani nie jest to warszawski deweloper. Trzeba patrzeć u kogo kupujemy mieszkanie, bo czasem to na prawdę strach...
          • Gość: mekam Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 17:32
            to są mieszkania w ścisłym centrum miasta więc wszyscy znają plusy i minusy takiej lokalizacji i widocznie dla ludzi którzy chcą tam mieszkać ma ona więcej zalet a twoje wywody Bela na ten temat są bezsensowne, Ty chyba w ogóle powinnaś mieszkać na księżycu, tam może by Ci nikt nie hałasował;)
            • Gość: Bela Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.wroclaw.mm.pl 23.02.11, 17:42
              co ty bredzisz chłopcze? prawie siedem tysięcy metrów za nieduże mieszkanko w hałasie, smrodzie z ulicy i oknami sąsiada parę metrów dalej?
              • Gość: Rrrrrrrrr Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.aster.pl 24.02.11, 12:38
                Bela jak Ci się nie podoba ten Gant no to po prostu żal się sama do siebie. Proponuje wyprowadzić się na wieś i nie mieć ani hałasu ani smrodu no i dobrze by było gdybyś nie miała internetu, bo źle na Ciebie działa...A co go inwestycji Ganta to i tak ludzie tak kupią mieszkania i tak niestety nie zwojujesz świata:)
              • Gość: Sebastian Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.aster.pl 28.02.11, 09:25
                To co mówisz to uroki mieszkania w centrum. Jeżeli ktoś lubi mieszkać w mieście to musi to akceptować i lubić, a Legnicka jest idealnym miejscem. Reszta mieszka na przedmieściach i co tu dużo mówić...
                • Gość: Bela Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.wroclaw.mm.pl 28.02.11, 17:51
                  i co tu dużo mowic, Sebastian?" dokońćz zdanie.
                  • Gość: Sebastian Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.aster.pl 01.03.11, 08:59
                    Po prostu nie ma co dużo mówić. Jedni wolą mieszkać na przedmieściach inni w samym centrum. Ty na pewno wolisz na przedmieściach skoro ci smród i hałas nie odpowiada.Mi Legnicka się podoba - idealne miejsce i tyle:)
                    • Gość: Koniu Re: Gant ul.Legincka 17 IP: 91.90.161.* 01.03.11, 13:23
                      bo masz blisko z Rynku po pijatykach, chłopcze, tak?
                      • Gość: mekam Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.11, 20:35
                        ja nie wiem w ogóle o co chodzi w tej waszej dyskusji? pierwszy raz spotykam się z tym żeby mieszkanie w centrum, było złe przez swoją lokalizację, oczywiście rozumiem że niektórzy lubią zieleń i mieszkaja na obrzeżach, ale przecież mając mieszkanie w centrum mogą tylko zarobić albo na jego sprzedaniu albo na wynajmowaniu, jeszcze chyba nie zdarzyło się żeby ktoś stracił na takiej nieruchomości
                        • Gość: Sebastian Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.aster.pl 02.03.11, 10:40
                          Ja też tak uważam, najpierw można pomieszkać a potem zarobić sprzedając...ja nie mam z tym problemu, ja nie jestem źle nastawiony:)
                          • Gość: mekam Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.11, 21:07
                            no faktem jest że mieszkanie w centrum to zawsze dobra lokata kapitału i każdy ekonomista to przyzna
                        • Gość: as Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.11, 23:25
                          OK zgadzam się. Szkoda tylko tych ludzi mieszkających obok, którym wywalono przed nosem takie coś. Słoneczka już nie zobaczą..., kwiatki uschną..., urosną za to rachunki za oświetlenie.
                          Wyobrażasz sobie? Rano wstajesz, podchodzisz do okna a tu przed tobą taki betonowy, czarny gniot.
                          Tfu...
                          • Gość: Jurek Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.aster.pl 07.03.11, 09:32
                            Wielkie mi halo.... większość ludzi mieszka okna w okna i jakoś tak nie płaczą.... da się przyzwyczaić...są gorsze widoki. Zawsze możesz podejrzeć sąsiadów.:) A akurat ten budynek zapowiada się całkiem ładnie.
                            • Gość: qqq Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 10:00
                              Mówisz chyba o starych150 letnich kamienicach - tam jest ciasno. Bo nawet za komuny bloki stawiano w sporej odległości od siebie. Tylko teraz nikt się z ludźmi nie liczy.
                              • Gość: Yrek Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.aster.pl 10.03.11, 09:56
                                Teraz są trochę inne czasy i ludzie sami sobie wybierają gdzie mają mieszkać i na pewno takie mieszkania też się sprzedadzą. Teraz nie liczy się widok z okna bo tak jak ktoś powiedział zasłaniasz się roletą i masz to gdzieś. A poza tym nie przesadzaj widok nie będzie taki zły np. z ostatniego piętra... sam bym chciał tam mieszkać..
                          • Gość: mekam Re: Gant ul.Legincka 17 IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 23:19
                            e tam, teraz większość i tak montuje sobie żaluzje w oknach albo rolety więc niektórzy pewnie nawet nie zauważą że coś się zmieniło:) poza tym zawsze mogą sobie kupić mieszkanie w nowym bloku np. na 8 piętrze i mieć jeszcze lepszy widok
    • hipoteczny11 Re: Gant ul.Legincka 17 21.02.11, 23:29
      Witam,
      Zapraszam serdecznie na stronę:
      www.solarfinance.pl/posrednictwo-finansowe-solarfinance.html
      Obsługa kredytowa jest oczywiście bezpłatna plus premia dla Państwa za przyznany kredyt.

Zapraszam
      Piotr
      • Gość: Piotr Re: Gant ul.Legincka 17 IP: 91.90.161.* 22.02.11, 10:49
        wywalić spamera z forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka