Dodaj do ulubionych

Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów

• Gość: sąsiadka Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 18:52
      no i właśnie tak to jest na tym forum:)
      Ale pan, który zaprasza na spotkanie o 18tej myślę,że jest naszym sąsiadem. Tak właśnie pisał na naszym forum.
      Pozdrawiam
      • Gość: Notariusz Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.wroclaw.mm.pl 07.05.11, 00:01
        facet z plecakiem KŁAMIE. To troll. Nie słuchajcie go. Wystawia was.
        • Gość: ... Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: 160.44.238.* 09.05.11, 13:40
          Jestem autorem wiadomosci o spotkaniu przy operze w poniedzialek o 18ej. Nie bede mogl przyjsc na to spotkanie.
          • Gość: Anka Spotkanie się odbędzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.05.11, 14:29
            Spotkanie się odbędzie i przyszli sąsiedzi ze względu na takich prostaków jak pluszowaty, Bela i inne trole bezmózgowe będą zweryfikowani (akt+dowód tożsamości) dla bezpieczeństwa.
            Z chęcią zaprosimy do naszego zamkniętego forum prawdziwych sąsiadów.
            Kto ma ochotę się przyłączyć zapraszamy.
            Proszę nie reagować na idiotyczne wpisy niedorozwiniętych nieudaczników.

pozdr
            • Gość: P. Re: Spotkanie się odbędzie IP: *.muc-rob-access-1.interoute.net 10.05.11, 09:02
              Witam,
              bardzo proszę o informację czy spotkanie na ul. Świdnickiej, przy operze już sie odbyło.

• Gość: adzik Re: Spotkanie się odbędzie IP: *.premegal.com.pl 10.05.11, 09:12
              Drodzy sąsiedzi- proszę dajcie tylko informację czy dostaliście już klucze?....niestety na spotkanie się nie stawię....czekam na dobre wieści i też na klucze tyle, że w czerwcu!
              • Gość: Kowalczyk Re: Spotkanie się odbędzie IP: *.wroclaw.mm.pl 10.05.11, 09:26
                Nowe spotkanie odbędzie się dziś po godzinie 19, w Rynku pod pręgierzem. Będe z niebieskim plecakiem i z aparatem foto. Prosimy przybyć punktualnie.
                • Gość: maniek Re: Spotkanie się odbędzie IP: 80.50.142.* 10.05.11, 15:09
                  Witam!
                  Jestem przyszłym mieszkańcem osiedla, domku a własciwie mieszkania, ktore ma być oddane w II etapie realizacji tj do końca 30 czerwca 2011r. Czytając informacje na forum łapie się za głowę i powoli zaczynam sie zastanawiać czy rzeczywiści odbędzie się to w terminie. Bardzo współczuje wszystkim sąsiadom z pierwszego etapu, nie wiem jak sam zachował bym się w stosunku do developera gdyby procedura odbioru przedłuzała się o prawie pół roku. Mam nadziej, że w końcu wszysko bedzie ok. i trzymam kciuki. Mam tez pytanie czy na forum znajduje się również ktoś z II etapu i ma jakieś nowinki dotyczące jak juz myśle końcowego etapu realizacji naszych mieszkań. Czy rzeczywiście 30 czerwiec jest realny? Mieszkam na Psim Polu wiec systematyczne raz na jakis czas podjezdzam na budowę i obserwuje poczynania developera i wcale nie wygląda to tak zle. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów (za odpowiedzi prowokatorów i buraków niemających nic wspólnego z omawianą inwestycją z góry dziękuje)
                  • Gość: Gandzia Re: Spotkanie się odbędzie IP: *.wroclaw.mm.pl 10.05.11, 17:23
                    30 czerwca będzie realny. W 2013 roku.
                    • Gość: Kate Re: Spotkanie się odbędzie IP: *.217.146.194.generacja.pl 10.05.11, 20:33
                      Witam, właśnie wracam z Rynku, gdzie mieliśmy się spotkać po 19.00 godzinie. Byłam, nikogo nie spotkałam, mimo, że czekałam do 19.35. Wczoraj byłam pod Operą o 18.00 i też nikogo nie było. Chcę się czegoś dowiedzieć na temat naszych mieszkań i pomóc w organizacji naszego stanowiska w stosunku do Vienny, ale nie mam jak, mimo, że przychodzę na umówione spotkania. mój adres to kaolpa@poczta.onet.pl, może ktoś może do mnie w tej sprawie napisać z użytkowników prywatnego forum? Pozdrawiam
                      • Gość: adzik Re: Spotkanie się odbędzie IP: *.premegal.com.pl 11.05.11, 12:08
                        Witam Mańka- sąsiada!
                        Ja też należę do posiadaczy mieszkania z etapu czerwcowego i też mieszkam na Psiaku! Niestety muszę Cię zmartwić. Kiedy pod koniec grudnia sprawdzaliśmy z mężem stan zaawansowania etapu pierwszego wszystko wygladało cacy! Właściwie brakowało tylko drogi i związanej z nią infrastruktury- ..i tak pozostało do końca kwietnia.......Mam nadzieję, że jeśli nawet wystąpiły błędy w realizacji to teraz developer już ich nie powieli. Trzymam kciuki! Sąsiedzi!- czy macie już klucze? Pozdrawiam!
                        • Gość: AiB Re: Spotkanie się odbędzie IP: 217.97.131.* 11.05.11, 13:34
                          Kluczy nadal brak... nie ma zadnych oficjalnych informacji.
                          • Gość: Malinowicz Re: Spotkanie się odbędzie IP: *.wroclaw.mm.pl 11.05.11, 17:29
                            Szanowni Przyszli Lokatorzy
                            w sprawie kluczy i innych sprawach organizujemy spotkanie. Zapraszam na godzine 19.15 jutro, na ulicę Rzeźniczą, udostępniam lokal na zabranie. Rzeźnicza 23, godzina 19.15, proszę dzwonić domofonem, na hasło "Kiełczów".
                            • Gość: adzik Re: Spotkanie się odbędzie IP: *.premegal.com.pl 13.05.11, 09:06
                              Gandzia....Kowalczyk.....Malinowicz...Bella.....itd!
                              Przestań mieszać ludziom!!!!! I bez ciebie dość mają problemów!
                              • pluszowaty Re: Spotkanie się odbędzie 13.05.11, 09:21
                                zapraszamy wszystkich na spotkanie do domu kultury Agora na placu Piłsudskiego (Karłowice). Wynajęliśmy salę dyskusyjną, w sobotę od godziny 16 do 19. Opłata za wstęp zaledwie 5 złotych (pokryje nam koszty wynajmu sali). Mozna będzie porozmawiać o problemach osiedla. Prosze wziąć ze sobą dokumenty i umowy kupna mieszkań na osiedlu. Dzięki temu unikniemy obecności osób spoza kręgu zainteresowanych.
                                • Gość: sąsiadka Re: Spotkanie się odbędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 13:18
                                  pluszowaty my już nie potrzebujemy takich występów. W przyszłym tygodniu widujemy się już na naszym osiedlu.
                                  • Gość: Gustlik Re: Spotkanie się odbędzie IP: 91.90.161.* 13.05.11, 13:42
                                    ja bym nie słuchał sąsiadki, to manipulantka
    • Gość: sąsiadka Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 15:14
      w najbliższy poniedziałek odbieramy klucze od domu!!!
      • Gość: sąsiad Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.11, 15:16
        A skąd taki hiper pozytywny komunikat?...
        • Gość: sąsiadka Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 15:21
          właśnie jesteśmy po telefonie od developera i na ten termin zaprosili nas na odbiór. Trzymam kciuki za resztę sąsiadów
          • Gość: Gustlik Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: 91.90.161.* 13.05.11, 16:00
            niezla tam musi byc rozpie...ówa
            • nerrva1 Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów 16.05.11, 09:20
              Witam Sąsiadów!
              Wiem, że w tym tygodniu developer oddaje klucze z I etapu. Gratuluje. Śledziłam wasze zmagania i trzymałam kciuki. Ja jestem z II etapu i nie wiem jakbym się zachowała, gdybym miała półroczne opóźnienie... Aż się boję swoich myśli.
              Jednak z mojego punktu widzenia, nie mam wiele do zarzucenia deweloperowi. Klucze dostanę w terminie (tak mam obiecane, nawet jeśli nie będzie wszystkich przyłączy), kontakt z obydwoma panami mam dobry, wszystkie zmiany w projekcie i sugestie z mojej strony były uwzględniane, udostępniano mi lokal do zrobienia pomiarów itd. Naprawdę nie mam powodów do narzekania.
              Z tego co wiem są 2 przyczyny opóźnień. Rozmawiałam kiedyś z wykonawcą, który powiedział mi, że wszystko dawno by już skończyli, ale developer jest przesadnie dokładny i każe wszystko poprawiać cyt. m.in.: "Patrzą nam na ręce od samych fundamentów".
              A druga przyczyna, to skopana instalacja wod-kan przez podwykonawcę i problemy z podłączeniem do kanalizacji.
              I etap ma szambo (przejściowo), II - z założenia ma być od razu podłączony do kanalizacji. I tu mogą być schody...
              Ostatecznie - będziemy mieć piękne osiedle! Jasne, przestronne, bezpieczne, z własną drogą dojazdową (co w Kiełczowie jest ewenementem), z zielenią. Już się nie mogę doczekać. Tylko te ogrodzenia z betonu ohydne nam zrobili :( I siatki między posesjami na wysokość 1,5 m to jakaś porażka. Jeden stanie na początku ulicy i będzie widział całą grillująco-koszącą resztę sąsiadów. Trzeba będzie się trochę poosłaniać drewnianymi płotami (z Castoramy) coby zachować minimum intymności.
              Pozdrawiam!
    • Gość: sąsiadka Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 12:40
      Jesteśmy po odbiorze :)
      • nerrva1 Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów 16.05.11, 12:49
        A chodniki i ulica w tej I części są już zrobione?
      • Gość: sąsiad Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.11, 12:49
        Bardzo się cieszę, sąsiadka, gratuluję!
        Czy w zakresie stanu, wszystko zgodnie z założeniami, czy zgłosiłaś jakieś poprawki?
        • Gość: sąsiadka Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 13:00
          brukarze właśnie kończą robotę, droga i chodniki wyglądają świetnie,przybywa drzewek na osiedlu.
          Nie mieliśmy żadnych uwag do protokołu. Jesteśmy bardzo mile zaskoczeni.
          A co do tych siatek dzielących nasze ogródeczki to ona jest bardzo niska, nie ma 150cm. Trzeba się poodgradzać szczelniejszymi,wyższymi płotkami od przemiłych na pewno sąsiadów :)
          • Gość: sąsiad Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.11, 13:04
            To bardzo pocieszające info, sąsiadko! :)
            Do zobaczenia kiedyś na Parkowej :)
            • Gość: adzik Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.premegal.com.pl 16.05.11, 13:37
              Zazdorszczę Wam!!! Działajcie! Do zobaczenia- mam nadzieję WKRÓTCE!
              • Gość: Gustlik Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: 91.90.161.* 16.05.11, 15:13
                cudownie. macie juz dyżury do odwożenia dzieci do miasta?
                • nerrva1 Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów 16.05.11, 15:38
                  Tak, mamy. Taki jeden pier... Gustlik będzie czołgiem woził!
                  • Gość: Bela Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.wroclaw.mm.pl 16.05.11, 19:18
                    Gustlik ma rację. Mam znajomą, mieszka w takiej samej zabitej wsi dechami. Wozi dziecko 14 razy w tygodniu, tam i z powrotem, do miasta, bo dzieciak PKS sam nie pojedzie. Poza tym dojezdza do pracy i wraca z pracy. W swoim pięknym domku pod lasem tylko śpi. W sobotę znów wozi dzieci, a poza tym sprząta, pracuje przy domu. Tyle z tego ma. Genialna recepta na życie:)
                    • Gość: Sąsiad Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.11, 23:09
                      Bela, zajmij się jakąś robotą, pajacu... Ręce opadają od Twojej głupoty...
                      • Gość: Marzynowski Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.wroclaw.mm.pl 17.05.11, 07:59
                        dziewczyna mówi prawde, tak to wygląda.
                        • Gość: :) Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.11, 09:14
                          mieszkam od paru miesiecy na tej "zabitej wsi "(niedaleko parkowej ) jak to elegancko okresliła sprawna inaczej bela mam dzieci z masą zajęć pozalekcyjnych dojezdzam do pracy i tak naprawde jestem zadowolona:)) roznica w dojazdach wynosi rano 10 min. po poludniu ok 20 min. to nie koniec swiata !jak sie LOGICZNIE(troli internetowych to nie dotyczy ) zaplanuje swoj czas to jest super po pracy leżaczek i relaks cisza spokój. Pozdrawim wszystkich ktorzy wybrali mieszkanie pod miastem :))
                          • Gość: Gustlik Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: 91.90.161.* 17.05.11, 09:39
                            ciekawe:) leżaczek i relaks. Chyba po 22, jak już dotrzesz do domu.
                            • Gość: :) Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.11, 09:49
                              no pewnie że ciekawe :) jestem w domu o 17 po drodze zakupy odbior dziecka wiec sam widzisz obiadek na tarasie wsród zieleni leżaczek i piwko !!!!!!
                              • Gość: Bela Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.wroclaw.mm.pl 17.05.11, 20:26
                                no ale dzieci dorosną, i nie bedą juz chciały spędzać całych popołudni koło lezaczka mamusi. Co wtedy?
                                • Gość: sąsiadka Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 21:29
                                  bela tak naprawdę nie wie gdzie jest Kiełczów :D
                                  • Gość: Bela Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.wroclaw.mm.pl 17.05.11, 22:44
                                    nikt nie wie, gdzie jest kiełczów. jedyny punkt orientacyjny to krematorium.
                                • Gość: maniek Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.11, 23:09
                                  i wtedy dupa pierdoło jedna... Wszyscy piszący "na nie" jesteście nienormalni, leczenie was nie ma sensu. Czytam wasze posty zastanawiam sie jaki macie cel . Jedyne co mi przychodzi do głowy to, że jesteście: zawistni, zazdrośni, żałośni, bez ambicji i niemoralni. Jak mozna komus kto zainwestował tyle swoich pieniedzy i nerwów pisac ,że: to jest do dupy tamto sramto a jeszcze dzieci to bedziemy odwozic na raty do miasta. Jak masz gosciu odawge to proponuje spotkanie w cztery oczy na psiaku... Po ryju i do przodu hamie jeden...
                                  • Gość: gocha Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: 156.17.79.* 06.09.12, 14:58
                                    Masz rację, każdy mieszka gdzie chce i sam doskonale wie czy mu to odpowiada, czy nie. Nie mam samochodu i też dojeżdżam tyle ze autobusem, trochę to uciążliwe ale coś za coś.
                                • Gość: :) Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.11, 08:18
                                  jak dorosna to wprowadza sie do oszoloma beli ktora ma pod nosem wszystkie dobra tego swiata !!!! co im bede żałować :))
                                  • Gość: Korpulentny Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.wroclaw.mm.pl 18.05.11, 16:43
                                    z tymi dziećmi to niestety prawdziwy argument. O tym się nie myśli ale potem jest to problemem.
                                    • Gość: Lumix Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.wroclaw.hypnet.pl 18.05.11, 17:57
                                      Bela durniu:) vel Marzynowski vel Korpulentny - żałosny wielonikowcu! Zdradź nam, jak Ty mieszkasz? I gdzie?
                                • Gość: mag Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.13, 20:36
                                  Witam wszystkich :) obecnie mieszkam w centrum- do rynku jakies 2km, do galerii tyle samo mniej wiecej, jest ok,jak ktos jest mieszczuchem i lubi ciagły halas i widoki na inne budynki :) ale zachcialo mi sie ciszy:) Kiełczowa nie znam, ale auto mam, wiec to nie problem zeby sie dostac do miasta-15 minut i jestem. Obecnie zastanawaim sie nad zakupem mieszkania na osiedlu Vienna Park 2 - mam nadzieje,ze sie uda i bede zadowolona :) pozdrawiam zadowolonych i tych nie zadowolonych ewentualnych sasiadów :)
                        • Gość: Lumix Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.wroclaw.hypnet.pl 17.05.11, 19:16
                          Bela, durniu:) Sam do siebie piszesz:) Murzynowski to twoja prawa czy lewa dłoń?
                          • Gość: Jola Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.11, 16:19
                            Ludzie czy wy nie macie większych problemów???

• Gość: Korpulentny Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.wroclaw.mm.pl 19.05.11, 18:39
                              a jak tam koszty codziennych dojazdów w skali roku?
    • Gość: sąsiadka Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 22:46
      codziennie jesteśmy na naszej budowie,3AC/C, zapraszamy sąsiadów do podejścia do nas i zostawienia swojego maila. Udostępnimy nasze wewnętrzne forum. To bez sensu pisać tutaj. Pozwólmy beli umrzeć śmiercię naturalną. Męczy się chłopina, martwi o nas, o nasze dzieci. Dłużej tak nie można ;)
      • Gość: Gustlik Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: 91.90.161.* 20.05.11, 09:46
        Ja zapraszam do siebie. Spotkanie w hallu Opery wrocławskiej, w sobote o godzinie 17. Proszę wziąć dowody osobiste i umowy kupna mieszkań.
      • Gość: Sniki Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.opera-mini.net 31.07.11, 14:04
        Witam jestem zainteresowany zakupem mieszkania na tym osiedlu. Czy ktoś mógłby mi podać adres forum ?
    • Gość: Stasiek Internet IP: *.218.146.194.generacja.pl 05.06.11, 09:31
      Czy ktokolwiek z kupujących zastanowił się jak mieszkać bez internetu? Są jakieś oferty ? Jakieś możliwości ?
      • Gość: Random Re: Internet IP: *.156.114.124.mortin.pl 05.06.11, 22:34
        Jest np. internet radiowy z firmy Bitex. Na razie wszystko śmiga szybko i bez problemów.
        • Gość: Icek Re: Internet IP: *.216.146.194.generacja.pl 06.06.11, 13:35
          Ale tam nikt jeszcze nie mieszka i nikt anten nie ma zamontowanych więc kłamiesz.
          • Gość: Random Re: Internet IP: *.156.114.124.mortin.pl 06.06.11, 22:14
            Umiesz czytać ze zrozumieniem? Pisałem na temat możliwości. Jedną z nich jest internet z Bitexu, który używam mieszkając w pobliżu.
            • Gość: Sąsiad Odbiory IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 20:18
              Witam sasiadow!:)
              Chcialbym sie dowiedziec o pare rzeczy podczas odbioru:
              1) czy developer podczas odbiorow przekazal Panstwu pelna dokumantacje techniczna,
              2) czy u kogos pojawil sie problem z powierzchnia i jak dociekaliscie Panstwo zwrotu kosztów (w umowie jest urzyte słowo "około") wg Związku Deweloperów (do ktorego developer nie nalezy) powierzchnia powinna miec odchylke od projektowej tylko o 2,5%.
              3) czu u Panstwa rowniez tylko polowa dachu jest ocieplona;
              4) czy byly jakies problemy podczas odbioru i na co najlepiej zwrocic uwage?
              Pozdrawiam i dziekuje z gory za odpowiedzi.
    • Gość: maniek odbiór_internet IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.11, 20:10
      Witam_ przyszłych sąsiadów.
      Podobno II etap ma by oddany "prawie" zgodnie z terminem tj. na początku lipca [wg terminu do 30 czerwca]. Obecnie prace budowlane wyglądają obiecująco i jestem pełen optymizmu. Jeśli chodzi o internet to firma "generacja" właśnie rozkopała nam ogródki i instaluje światłowody. Na stronie www.generacja.pl można przeglądnąc ich ofertę. Jak na Wrocław może mało atrakcyjna ale w Kiełczowie myślę, że obiecująca i do przyjęcia.
      Pozdrawiam...
    • agaa2011 Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów 17.07.11, 12:44
      Osobiście nie wiem o co tyle krzyku ? Opóźnienie było, ale w sumie niewielkie, znajomi, którzy kupili dom u innego developera w Kiełczowie do tej pory go nie maja, a mija drugi rok ! Ja już swoje wykańczam i już nie moge się doczekać sezonu grillowego w swoim ogrodzie :D! Marzenia o własnym domku nareszcie spełnione :)
      • Gość: Lumix Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.ip.netia.com.pl 21.07.11, 12:12
        Ponad 5 miesięcy spóźnienia to mało??
    • Gość: tatanka Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.11, 12:51
      czy wszystko już ok na osiedlu?
      • Gość: Sniki Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: 195.116.249.* 12.09.11, 12:56
        Tak
        • Gość: drg Internet [było: Re: Kiełczów ViennaPark...] IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 22:19
          Jakiś czas temu na osiedlu był temat z Internetem udostępnianym przez firmę generacja.pl. Czy ostatecznie ktoś z nich skorzystał? Ewentualnie czy ktoś na osiedlu już korzysta z jakiegoś Internetu ,,stacjonarnego''?
          • Gość: Sniki Internet [było: Re: Kiełczów ViennaPark...] IP: 195.116.249.* 13.09.11, 07:58
            Jeszcze nie ma odbiorów końcowych wiec nikt nie może zawrzeć umowy z dostawcą. Światło jesto poprowadzone do każdego domu.
          • Gość: Icek Internet [było: Re: Kiełczów ViennaPark...] IP: *.216.146.194.generacja.pl 13.10.11, 14:44
            tak, internet już jest, podłączany światłowodem bezpośrednio do domu, czas oczekiwania kilka dni od daty zawarcia umowy. Oferta standardowa jak na stronie www.generacja.pl
      • Gość: mieszkaniec Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: 195.20.110.* 13.10.11, 10:44
        Czy wiadomo kiedy będzie przypięcie do kanalizacji lewej strony Kiełczowa (patrząc od Psiego Pola)? Kiedy będzie przeprowadzony remont Wrocławskiej?

• Gość: drg Re: piec gazowy, usterki, usterki, droga IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.10.11, 13:17
      A jaki to programator np.? Możesz podrzucić jakiś link?
      • Gość: Arek Re: piec gazowy, usterki, usterki, droga IP: *.156.114.124.mortin.pl 20.10.11, 21:00
        np. taki:
        www.ceneo.pl/1187072s
    • Gość: iloa Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.internetia.net.pl 17.11.11, 03:25
      Dwa konkretne pytania do mieszkancow:
      1-czy jestescie podpieci do kanalizacji "miejskiej" czy macie szambo ?
      2-czy jestescie wlascicielami gruntu czy jest to uzytkowanie wieczyste ?

• Gość: gosc Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.internetia.net.pl 14.12.11, 22:29
        forum.gazeta.pl/forum/w,186,76946160,,Vienna_Development_apartamenty_ul_Lekcyjna.html?s=1&v=2
        • Gość: foka Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.11, 14:44
          Ludzie nie pakujcie się w to gó.no
          • Gość: sd Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.centertel.pl 18.12.11, 14:48
            Mieszkania na tym osiedlu już wszystkie sprzedane. Chyba już za poźno na takie teksty. Nie długo bądą przekszałcane na własność.
    • Gość: wiktor Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.205.96.172.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.04.12, 21:27
      w innym wątku już ktoś pytał o przekazanie własności na parkowej w Kiełczowie, ale nie było odpowiedzi. Czy może ktoś z tych mieszkańców napisać, czy ostatecznie akty zostały już podpisane i jakie było finalne opóźnienie?
    • Gość: sgd Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.opera-mini.net 05.04.13, 20:41
      Witam, proszę o kontakt wszystkie osoby zainteresowane Vienna Dewelopment. Jestem jedną z osób z zarządu Vienna Park 1 mój email to ksiklis@gmail.com
      • Gość: M. Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.156.114.116.mortin.pl 06.04.13, 12:39
        Chciałam poruszyć pewną kwestię, która być może nie dotyczy samych mieszkańców osiedla Vienna Park, ale pozostałych mieszkańców Kiełczowa (a zwłaszcza ulicy Wiosennej).
        Mieszkam w Kiełczowie już jakiś czas, wprowadziłam się przed budową Vienna Park. Stan dróg w tej okolicy zawsze był zły. Jednak budowa osiedla sprawiła, że jego okolicy ulica Wiosenna jest niemal zupełnie nieprzejezdna (zaznaczam, tak słaby stan drogi ma miejsce tylko od tyłu osiedla Vienna Park, tam gdzie deweloper składował materiały i mieściła się baza dla budowy).
        W chwili obecnej identyczna sytuacja ma miejsce w przypadku ulicy Modrzewiowej, która również - zawsze była drogą gruntową, w dość słabym stanie, jednak od czasu budowy osiedla Vienna Park II jej stan uległ znacznemu pogorszeniu i zdarzają się dni, że ledwo da się nią przejść. Ponadto budując parking dla mieszkańców osiedla deweloper naruszył strukturę drogi, a następnie jej ponownie nie utwardził.
        Zauważam, że zarówno gmina, jak i deweloper nie dbają o to, by mieszkańcy mieli możliwość poruszania się po Kiełczowie. Moim zdaniem gmina, udzielając pozwolenia na budowę (zwłaszcza - budowę całego osiedla) powinna zastrzec, że stan dobra wspólnego nie może z tego tytułu ulec pogorszeniu. Nie wiem, czy gmina wymogła coś takiego na deweloperze, ale nawet jeśli - to nieskutecznie skontrolowała czy deweloper się tego trzymał.
        Zamierzam zgłosić sprawę do gminy, a jeśli zajdzie potrzeba - do lokalnych mediów - gdyż jak dla mnie to jest niedopuszczalne, że budowa jednego osiedla sprawia, iż mieszkańcy okolicy nie mogą korzystać ze wspólnej drogi.
        • Gość: radek Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.play-internet.pl 11.04.13, 23:01
          no i masz rację.więcej takich ludzi i może w końcu ktoś coś zrobi z tymi drogami w kiełczowie.końca remontu wrocławskiej też nie widać.pozdr
        • Gość: lech stawski [...] IP: *.217.146.194.generacja.pl 15.04.13, 16:21
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: fd2 Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: 195.116.249.* 22.04.13, 09:12
            Forum osiedlowe ViennaPark otwarte dla gości
            viennapark-kielczow.com.pl
        • Gość: gwiazda Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: 156.17.79.* 30.04.13, 10:55
          oj jakie to nieszczęście drogi nie ma ale tragedia, paniusia nie wie co to kalosze, ja juz sie przyzwyczaiłam na Polnej w Wilczycach droga to armagedon rowek po deszczach wylewa a tu cud w tym roku będą robić drogę, normalny szok.
          • Gość: M. Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.156.114.116.mortin.pl 03.05.13, 10:54
            Nie o kalosze tu chodzi.
            Nie wiem, jak wygląda ulica Polna w Wilczycach. Jeśli chodzi o ulicę Wiosenną to kiedy trochę popada tworzy się około półmetrowa warstwa błota, przy której kalosze wiele nie dadzą, bo zwyczajnie się w nim zapadają. Samochodem innym niż suv przejechać ciężko, bo można się zakopać, nie mówiąc o szorowaniu podwoziem po ziemi (ogromne koleiny w błocie).
            • Gość: sd Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: 195.116.249.* 09.05.13, 09:00
              Wiosenna wczoraj została utwardzona. Został przewiezione kamienie a dzisiaj ma przyjechać walec i ubić aby Wiosenna była przejezdna
              • Gość: ja Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.06.13, 10:57
                No i co to dało???? Dalej taki sam syf
    • Gość: xxx Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.13, 15:19
      Proponuję zapytać na forum mieszkańców ViennaPark w dziale dla gości.
      • Gość: xxx Re: Kiełczów ViennaPark osiedle Parkowa Kiełczów IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.13, 15:21
        viennapark-kielczow.com.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka