Dodaj do ulubionych

DOM Developer/Castellum/ Osiedle Dalia

27.05.11, 07:00
Jestem sąsiadką nowego, jeszcze w budowie, osiedla Dalia i nie mieści mi się w głowie, że Dom Developer krzycząc hasła "Budujemy Wrocław" i należąc do PZFD ma w dupie sąsiadów, którzy również mieszkają i żyją we Wrocławiu.
Ciężarówki z piachem przyjeżdżają między 4 - 5 :20.... Nie da się normalnie wyspać, bo nawalają tak, jakby dom się walił. O godz 24:00 wiercą sobie coś w budynkach, na prosbę aby skonczyli krzyczą,że jeszcze 10 min!!!!!!!!!
Straż miejsca spisuje i tyle.... Prezes powiedział, że inwestycję przejęło Castellum i on nie ma nic do tego. A my mając sypialnię od strony budowy.... Chodzimy na rzęsach, bo się normlanie spać nie da!!!!!!!!!
Gdzie tu jest jakieś prawo??? Prawa mieszkańca, obywatela.
Jeśli ktoś może pomóc będę wdzięczna bo jesteśmy wykończeni, a przed nami jeszcze min 2 lata - bo będą kolejne inwestyje!
Obserwuj wątek
    • Gość: Vera Re: DOM Developer/Castellum/ Osiedle Dalia IP: *.skanska.pl 08.06.11, 10:12
      Może spróbuj dotrzeć do inspektora nadzoru budowlanego? Zdobądź pozwolenie na budowę i zobaczycz czy mają zezwolenie na prowadzenie prac w systemie zmianowym/ w godzinach nocnych. Tyle co mogę Ci poradzić.
      Współczuję, bo byłam tam niedawno oglądać Daliową. Z punktu widzenia (być może) przyszłego właścicela szeregówki - jestem zachwycona lokalizacją - ale Wam - tam mieszkającym - współczuję odgłosów z budowy.
      Powiedz mi, czy bliskość łąki i lasu nie jest uciążliwa? Chodzi mi o komary?
      Pozdrawiam
      • wiadro_z_woda Re: DOM Developer/Castellum/ Osiedle Dalia 09.06.11, 14:25
        A możecie napisać jaka jest cena za segment ?
        • Gość: Vera Re: DOM Developer/Castellum/ Osiedle Dalia IP: *.skanska.pl 13.06.11, 12:40
          ok. 650 za skrajny i ok.550 za środkowy
        • Gość: anka Re: DOM Developer/Castellum/ Osiedle Dalia IP: *.internetia.net.pl 09.07.11, 11:58
          cena za segment - od ok 590 000 brutto. polecam pania alicje z dzialu sprzedazy - pokazala nam inwestycje. jest sympatyczna, szczera, potrafi doradzic. bylam wczoraj i zdecydowalam z mężem ze kupimy tam segment. otoczenie jest piękne. cisza, spokój i bardzo blisko do miasta.
          • Gość: Paweł Re: DOM Developer/Castellum/ Osiedle Dalia IP: 217.97.131.* 16.09.11, 10:38
            Pytanie do osób, które już zakupiły ten szereg: czy jest szansa na negocjację ceny? A jeżeli tak to ile procent udało się wynegocjować?
            • Gość: sasiad Re: DOM Developer/Castellum/ Osiedle Dalia IP: *.core.lanet.net.pl 05.10.11, 14:15
              Jesli chodzi o środkowe szeregi raczej niechetnie zjezdzaja z cena. Na ostatnich targach w Orbicie każdy segment był przeceniony / w różnym stopniu/, wiec na pewno jakas możliwość negocjacji istnieje, - tym bardziej, ze do sprzedania jest cały czas ponad połowa segmentów a i sytuacja ekonomiczna dookoła nie napawa optymizmem.
              • Gość: Paweł Re: DOM Developer/Castellum/ Osiedle Dalia IP: 217.97.131.* 06.10.11, 16:07
                Dzięki za odpowiedź. Zastanawiam się czy uda mi się wynegocjować jeszcze 10% w dół od cen już obniżonych.
          • Gość: nowa lokatorka Re: DOM Developer/Castellum/ Osiedle Dalia IP: 91.90.160.* 09.07.13, 13:25
            zgadzam się - Pani Alicja jest super! bardzo pomocna, wszystko spokojnie wytłumaczy ale na negocjację polecam umawiać się u prezesa.
      • Gość: anka Re: DOM Developer/Castellum/ Osiedle Dalia IP: *.internetia.net.pl 09.07.11, 11:59
        bylismy tam wieczorem - i zadnych komarów nie było
    • Gość: tarno-gajanka Re: DOM Developer/Castellum/ Osiedle Dalia IP: 212.160.172.* 16.09.11, 11:49
      jesli macie ich naprawde dosc, to polecam kontakt z powiatowym inspektorem nadzoru budowlanego, policją, zgłoszenie sprawy do gazet lokalnych itd, co wam tylko do głowy przyjdzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka