Dodaj do ulubionych

obniżki cen

28.07.11, 18:44
Ostatnio dużo się trąbi że ceny mieszkań spadną. Widzieliście żeby jakiś developer obniżył ceny?
Mi udało się na razie znaleźć jedną obniżkę - na osiedlu mieszczańskim z 5900 na 5500.
Pytam o mieszkania dla ludu bo to że jakiś apartament spadł z 14 na 11 tys. mnie nie interesuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: fatalista Re: obniżki cen IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.11, 21:43
      rozmawiałeś z nimi? na stronie ciągle jest ceno ok. 6k PLN
      • pikpok25 Re: obniżki cen 28.07.11, 22:01
        bo to była promocja na jakies wybrane mieszkania, chyba na aż 2szt i jakieś duże. Jest w zakładce promocje.
    • Gość: qq Re: obniżki cen IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.11, 22:33
      generalnie widać obniżki i to u niejednych.... wg jakis tam różzych informacji któe można wycytać i zaobserwować ceny powinny jeszcze spadać... osobiście myśle żeby poczekać jeszcze troszke z zakupem... widzii sie promocje developerów na skale mediamarkt czy saturna "mieszkanie bez vat" :)
    • Gość: fatalista Re: obniżki cen IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.11, 22:35
      to co można zauważyc to nieco realniejsze ceny nowych inwestycji. Podkreślam: nieco, bo wg mnie wciąż to poziomy napompowane. Wcześniejsze inwestycje raczej trzymają cenę. wszystko zależy od indywidualnych negocjacji, na stronie raczej nie napiszą, ze obniżają wszystkie mieszkania np. do 5k PLN
      • Gość: ar Re: obniżki cen IP: 89.204.153.* 28.07.11, 23:06
        Obecnie ceny ofertowe (czyt. zawyżone min. 3% a czasami 10%) na przedmieściach (Stabłowice, Psie Pole, itd.) kształtują się na poziomie 4.8k - 5k/m. Uwzględniając roczną inflacje na poziomie 5% odpowiada to cenie ~4.5k z roku 2009. Więc spada na pewno, ale wszystko wskazuje na to, że jest jeszcze sporo miejsca na większą korektę: spadający popyt, rosnąca podaż i największe marże firm deweloperskich w Europie...
        • Gość: ... Re: obniżki cen IP: 217.153.64.* 29.07.11, 07:02
          he he chcą żebyscie tak mysleli ale ale mieszkania 2 pokojowe ok 40 m cena 7 w górę , ceny na psim polu kiełczów i tego typu wiochy około 5- tki taki stan faktyczny i mniej nie będzie
          poszukajcie taniej kawalerki we wroc , mówię we wroc a nie na wsi mniej niz 8 nie znajdziecie , chyba że za 7 ale wtedy trzeba płacić za garaz 30 i takie tam brednie
          • Gość: aaa Re: obniżki cen IP: 62.138.6.* 29.07.11, 11:10
            Głupoty piszesz chłopie. Chyba że szukasz mieszkania w Angel Wings czy Odra Tower.
            • Gość: ... Re: obniżki cen IP: *.internetia.net.pl 29.07.11, 18:56
              chłopie pewnie ty szukasz psie pole wojnów zakrzów więc za 5 koła możesz cos nabyc
              ale w centrum raczej poniżej 7 nie znajdziesz a jesli znajdziesz i tak nie kupisz bo cie nie będzie na nie stać , taka prawda chłopei lol
              • Gość: ggg Re: obniżki cen IP: 82.113.99.* 29.07.11, 19:02
                Jaaasne. Kliknij może w pierwszy post w tym wątku...
                • Gość: ... Re: obniżki cen IP: *.internetia.net.pl 29.07.11, 19:19
                  ok kolego powiem tak , sam kupuje jakies mieszkania lokując tam pieniądze , metraże do 40 m mnie interesowały i szukałem , szukałem i były 7 , 8 /m , kupiłem w końcu 6500 w dobrej lokalizacji ale nie w centrum zatem mowa że ceny spadaja mnie tez smieszą , nęcą niższymi cenami własnie w sky tower itp ... oczywiście nie mówie tez o strzeblowskiej ganta salwirakach milartach bo ta lokalizacja to jakiś żart ... inwestując w nieruchomości nikt jeszcze nie stracił , taka prawda
                  • zaje_gazeta Re: obniżki cen 29.07.11, 20:08
                    no Misiaczku as mnie rozbawił ;) HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHHHHHAHHAHAHAHA
                    no aż żałość bierze za ten tekst.
                    szczególnie zyskali ci co kupili na kredyt mieszkania w 13 piętrowych blokach an muchoborze za 6500 za metr w kredycie hipotecznym we frankach przy 2,05 no to dziś może sprzedać za 9000 za metr żeby spłacić kredyt i oczywiście sprzeda bez problemu bo w nieruchomościach się nie traci ;) ( HAHAHHAHA).
                    czy wy czytacie co piszecie bo nie wierze w to co czytam?
                    obecne ceny są jakie są, ale zacznij negocjować jak masz przynajmniej gotówki na 50% mieszkania, zobaczysz jak to wygląda;)
                    • Gość: ... Re: obniżki cen IP: *.internetia.net.pl 29.07.11, 20:22
                      nie trafiłeś inwestorku , ja kupuje za gotóweczkę lol , co rok jedno ..
                      a ty nie ? lol
                      • zaje_gazeta Re: obniżki cen 29.07.11, 20:58
                        Nie wiem skad sie biora tacy sciemniacze jak ty - zaistniec an forum superrrrrr
                        jakbys faktycznie mial gotowe to faktycznie mozesz zrobic interes, ale nie na nieruchomosciach, nie obecnie, to umierajacy rynek, lepiej 400 000 wrzucic na 1 dniowa lokate, wyjdzie sie o wiele lepiej no chyba ze faktycznie kupiles rok temu mieszkanie w takim wypadku jestes ok 5% w plecy, no chyba ze jestes debilem
                      • Gość: kredyciarz Re: obniżki cen IP: *.wroclaw.mm.pl 29.07.11, 21:51
                        A ja na kredyciki. Już drugie mieszkanie spłacają mi ci, którzy czekają na obniżki cen. :-)
                        • Gość: guru Re: obniżki cen IP: 82.113.99.* 30.07.11, 00:43
                          Poczekaj aż zysk z najmu spadnie poniżej raty kredytu :-)

A kapitał do spłaty będzie wyższy niż wartość nieruchomości :-)

Ja bym brał jeszcze jedno mieszkanie w kredycie na Twoim miejscu - przecież zawsze znajdą się chętni żeby je wynajmować i nabijać ci kasę, remontować niczego nie trzeba a i "pustych kwartałów" nie będzie.

Pozdrawiam :-)
                          • Gość: kredyciarz Re: obniżki cen IP: *.wroclaw.mm.pl 30.07.11, 21:35
                            W przeciwieństwie co ciebie prorokiem nie jestem, a szkoda. Grałbym w totka zamiast wynajmować. A nowe mieszkanko wezmę gdy się drugie spłaci (za 3 lata). Od lat wynajem przewyższa ratę kredytu, ale jak nawet będzie niższy to nic takiego, i tak większość dopłacają wynajmujący... prorocy ;-)
                            • Gość: trutek Re: obniżki cen IP: *.wroclaw.vectranet.pl 31.07.11, 09:49
                              Przede wszystkim nieprawdom jest, że od lat wynajem nie przewyższa raty kredytu. Zwłaszcza kredyty brany w ostatnich latach, łatwo sprawdzić.
                              Poza tym jeśli kupiłeś na kredyt to wynajmujący będą ci spłacać takie mieszkanie 20-30lat.
                              • Gość: kredyciarz Re: obniżki cen IP: *.wroclaw.mm.pl 31.07.11, 11:25
                                Przeanalizuj swoją wypowiedź - wnioski wyciągniesz sam. Hint: wynajmujący, czekający na "spadek cen", za 3 lata kończą spłacać kredyt mojego drugiego mieszkania.
                                • Gość: guru Re: obniżki cen IP: 89.204.137.* 31.07.11, 13:29
                                  Bo kupiłeś 7 lat temu za 2k/m2?

A teraz policz jak to wygląda dzisiaj. Kredyt na 30 lat 300 tyś na mieszkanie w zł. (no chyba, że chcesz szaleć z CHF :>).
                                  Rata miesięczna 1500 zł. Mieszkanie kupione we Wrocławiu za 300tyś. Wynajmiesz powiedzmy, za 1200 + 400 czynszu do spółdzielni. Zatem miesięcznie musisz dopłacać dopłacasz do raty 300zł przez 30 lat.

Teraz pomyśl, że te same 300 zł miesięcznie inwestujesz w obligacje, bezpieczne fundusze, itd. Ile uzbierasz po 30 latach? Przyjmij zwrot 10%/rok i policz!

Czy nie będzie to czasem więcej warte niż 30 letnia sterta pustaków? Bo z moich obliczeń wynika, że będzie.

Teraz od twojego mega zysku z nieruchomości odejmij okresy w których mieszkanie będzie stało puste, kasę którą będziesz musiał włożyć w remonty i czas który będziesz marnował na utrzymywanie tego "biznesu"...

Gdyby to był taki świetny interes to Kulczyk wynajmował by połowę mieszkań w Poznaniu a Solorz w Warszawie ;). Niestety muszę cie zmartwić - istnieją lepsze sposoby zarabiania.

Życzę ruchu w interesie.
                                  • Gość: kredyciarz Re: obniżki cen IP: *.wroclaw.mm.pl 01.08.11, 14:02
                                    Nie denerwuj się; czy ja twierdzę, że to najlepszy interes? Dla mnie wystarczająco dobry, bo dzięki "czekającym na cud" albo wydającym zyski z lokat na wynajem nie dołożyłem grosza, a mam już dwa mieszkania, na dodatek warte znacznie więcej, niż kiedyś. Fakt, że przy Solorzu jestem tylko mały pikuś, ale akurat on nieruchomościami handluje. Tylko troszkę większymi, niż moje mieszkanka. ;-) A kredyty w biznesie to podstawa. Czy kupujesz mieszkanie, czy je wynajmujesz - i tak spłacasz kredyt, swój lub czyjś...
                    • Gość: Obserwator Re: obniżki cen IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.11, 02:08
                      Domyślam się o której lokalizacji piszesz. Akurat nie trafiłeś. Ten shit jest w cenie i to dość mocno, i będzie najdłużej. Najem tam to pewność, a zamieszkanie "w cenie", bo tanie jest egzystowanie w tej lokalizacji. Zweryfikuj swój pogląd z rynkiem. Ci wtopili najmniej. Fabryczna to doskonała lokaliacja, a to jeden z niewielu nowych budynków tam. Większą wtopą są ci z psiaka czy czy innych ubocznych lokalizacji. Wystarczy porównać ceny transakcyjne w tej lokalizacji. Stopa zrotu też wiele mówi. U nas wysokie kojarzy się źle, bo to kompleks wielkiej płyty. W innych krajach nie kojarzy się taki punktowiec tak negatywnie, wręcz przeciwnie. Co ciekawe, gani się tych co kupili nowe w 13 piętrowcu bardziej niż tych co kupili w wielkiej płycie, ale 4 piętra. o technologii budowania w ogóle się nie wspomina. Ech, eksperci...
                      • krakol Czy przez Psie Pole rozumiesz również Zakrzów? 19.09.11, 07:30
                        Pytanie jakw temacie oraz dlaczego uważasz, że to aż tak bardzo zła lokalizacja. W porównaniu do innych w tej cenie to jest naprawdę super. Dla przykładu Osada na kminkowej, dla mnie to to jest bagno no i oczywiście to badziewie na stabłowicach od milartum ganta itp..Chciałbym poznać opinie dlaczeog to aż takie złe lokalizacje. Po pierwsze jak dla mnie blisko do D, 141 no i jest nocny 400m od miejsca w którym zamierzam kupić, do tego bliskość autostrady itp. pomijam sobieskiego która mi nie przeszkadza.
                  • Gość: fatalista Re: obniżki cen IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.11, 21:37
                    mieszkania jako lokata kapitału - dobre sobie. buahaha
                    • Gość: ... Re: obniżki cen IP: *.internetia.net.pl 30.07.11, 06:35
                      lokata kasy w nieruchomości a nie lokata kredytu lol
                      kupione za 200 sprzedane za 260 , kupione za 169 sprzedane za 400 , kupione za 180 sprzedane za 250 itd
                      zaistniec na forum buhahahaha jako ...
                      nie wspominając o nieruchomościach komercyjnych
                      • Gość: guru Re: obniżki cen IP: 89.204.137.* 30.07.11, 11:01
                        Ale ty jesteś świetny w inwestowaniu. Ja włożyłem w mieszkanie 400 a teraz warte jest 300. Mogłem mieć 500 z lokat...
                        Co mam teraz zrobić? Pomóż.
                        • Gość: kredyciarz Re: obniżki cen IP: *.wroclaw.mm.pl 01.08.11, 14:11
                          Proponuje mieszkać. A jeżeli kupiłeś jako lokatę na górce ceny i chcesz szybko sprzedać, to stracisz. BTW, gdzie to mieszkanie, że tyle straciło?
                      • Gość: fatalista Re: obniżki cen IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.11, 11:14
                        zainwestowałeś z zyskiem ale nie napisałeś w jakim horyzoncie czasowym. Ja w latach 2005-2008 trzymałem kasę na funduszach i miałem stopę zwrotu ok. 40-50% rocznie. wyszedłem tuż przed krachem w 2008.
                        • Gość: ... Re: obniżki cen IP: *.internetia.net.pl 30.07.11, 16:45
                          lol tu sie rozmawia o mieszkaniach
                          wiesz kghm kupione 30 oddane 160 ...
                          powodzenia
                        • Gość: abra Re: obniżki cen IP: *.wroclaw.mm.pl 01.08.11, 14:43
                          A wiesz na kim zarobiłeś? Na tych, co chcieli zarobić jeszcze więcej i weszli w ten krach. Sposób to ryzykowny i wielu niestety straciło majątek, moim zdaniem nie dla 'Kowalskiego'.
    • Gość: ar Re: obniżki cen IP: 62.138.6.* 01.08.11, 14:54
      Coś na temat:

www.bankier.pl/wiadomosc/Samochod-na-dwa-lata-czyli-letnie-promocje-u-deweloperow-2383067.html
    • Gość: Chess Re: obniżki cen IP: 137.71.226.* 03.08.11, 16:29
      Prezyndent wczoraj podpisal nowelizacje ustawy o RnS, limity spadaja o ok 30 %. Wroclaw to juz tylko niecale 5 k na pierwotny i 4 k na wtoryny. biorac pod uwage popularnosc tego programu w 2011 mozliwe jest dalsze ograniczenie popytu przez drozszy kredyt.
      • Gość: ... Re: obniżki cen IP: *.internetia.net.pl 03.08.11, 19:04
        kupujcie cwaniaki po 5 psie pole i kiełczów czeka buhahahahaha
    • pikpok25 Re: obniżki cen 18.09.11, 23:44
      ostatnio jechałem obok apartamentów piaskowa a na nich płachta "od 7000" (wg. informacji w sieci ich aktualne ceny to od 7 do 8). Jeszcze niedawno wołali 10-11 tys.
      • Gość: ... Re: obniżki cen IP: 217.153.64.* 19.09.11, 06:54
        chyba płachta na byka od 7 metraże od 100 metrów na patrerze
    • Gość: sprzedawca Re: obniżki cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 08:03
      Dużo taniej wychodzi mieszkanie w wielkiej płycie. Ja sprzedaję 54 m za 300 tys. Pełna infrastruktura, do rynku 4 km. Nie jakaś wiocha na której nic nie ma poza błotem i korkami.
      Tuż obok mnie na Wejherowskiej mieszkania chodzą po 6-7 tys + wykończenie.
      Teraz opłaca się kupować na rynku wtórnym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka