Dodaj do ulubionych

Apartamenty Wisniowa

IP: 137.71.226.* 07.09.11, 13:59
Interesowal sie ktos ta inwestycja ? Lokalizacja wyglada dobrze choc bliskosc Sleznej, Wisniowej i tramwajow moze byc uciazliwa. Zarezerwowal/Kupil ktos juz tam mieszkanie ? jak wygladal kontakt z biurem sprzedazy i negocjacja cen. Po 2 stonie ulicy inwestycja Centauris, to moze byc atut podczas rozmow z deweloperem.

Na stonie dewelopera brak informacji o planowanym terminie ukonczenia inwestycji.
Obserwuj wątek
    • pikpok25 Re: Apartamenty Wisniowa 07.09.11, 21:16
      cena 6300 dla małego mieszkania w dobrej lokalizacji to jest krok w kierunku normalnych cen. Centauris ze swoimi apartmentami za 8k może pakować walizki...
      • Gość: Chess Re: Apartamenty Wisniowa IP: 109.255.187.* 07.09.11, 21:42

Wisniowa ma oferte promocyjna w cenie 5.8k.
      • eliksir Re: Apartamenty Wisniowa 09.09.11, 10:19
        Krok moze tak, bo do normalnych cen to jeszcze troche brakuje.
        • Gość: Gustlik Re: Apartamenty Wisniowa IP: 91.90.161.* 09.09.11, 10:24
          zalecam kupno
          • Gość: Chess Re: Apartamenty Wisniowa IP: 137.71.226.* 09.09.11, 11:04
            Dzieki Gustlik za doskonale podsumowanie tematu. juz lece kupic 'apartament' lub 2 :)
    • Gość: de robe Re: Apartamenty Wisniowa IP: *.217.146.194.generacja.pl 13.09.11, 17:42
      No i co, rozmawiał ktoś ze sprzedażą? Jakie są faktyczne ceny w tej promocji? Bo według strony developera okolice reklamowanych 5800 to jedno mieszkanie na parterze, z widokiem na stację benzynową...
      • Gość: Chess Re: Apartamenty Wisniowa IP: 137.71.226.* 14.09.11, 10:51
        ja mialem przyjemnoc. fakt po 5800 chyba tylko jeden lokal na parterze, reszta po ok 6000-6500 zaleznie od pietra, wielkosci i bog wie czego jeszcze. na tle centaurisa wygaldaja bardzo dobrze ale dla mnie to wciaz drogo..
        • Gość: de robe Re: Apartamenty Wisniowa IP: *.217.146.194.generacja.pl 14.09.11, 13:12
          Jeżeli ktoś ma czas, warto chyba poczekać. Teraz, z uwagi na efekt nowości i zainteresowania, developer nie będzie raczej zbyt elastyczny.
    • Gość: Zainteresowany Re: Apartamenty Wisniowa IP: *.play-internet.pl 21.10.11, 22:29
      Mnie natomiast ciekawi, na ile są elastyczni i otwarci na negocjacje....Jak wygląda kwestia zmian w umowie czy przeróbek w samym projekcie? Podzielcie się informacją, jeśli macie jakieś doświadczenia.
    • pikpok25 Re: Apartamenty Wisniowa 21.10.11, 23:35
      w bliskiej okolicy pojawiła sie ostatnio nowa inwestycja, cena 5200 przy mieszkaniu 2 pok. nazwy nie podaje bo nie mają mnie na swojej liście płac.
      • Gość: Chess Re: Apartamenty Wisniowa IP: 109.255.187.* 22.10.11, 01:01
        pikpok25,

przegladalem niedawno ofety deweloperow i nie zauwazylem takiej inwestycji. Powiedz chociaz gdzie szukac info...

pozdrawiam
        • pikpok25 Re: Apartamenty Wisniowa 24.10.11, 13:55
          ulica Piękna
          • Gość: Chess Re: Apartamenty Wisniowa IP: 137.71.226.* 24.10.11, 15:40
            ok dzieki, tak o tym slyszalem jednak sadzilem ze bedzie to troszke blizej sleznej :)

pozdro
            • Gość: Gość Re: Apartamenty Wisniowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.10.11, 20:00
              Czy mówicie o inwestycji Dom Development przy ul. Pięknej/.Nyskiej? Jeśli tak to nie wiem skąd macie ceny, ale mi podali 50m2 - około 320 tyś + 26 tyś garaż.
    • Gość: Zainteresowany Re: Apartamenty Wisniowa IP: *.play-internet.pl 23.10.11, 18:33
      Jak wygląda kwestia ewentualnych zmian w projekcie? Czy mieliście z tym jakieś problemy? Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Wasze opinie mogą okazać się bardzo cenne dla innych.
      • Gość: ali Re: Apartamenty Wisniowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.11, 10:55
        na razie podpisaliśmy umowę przedwstępną , ale nie możemy się doczekać jej zwrotu z podpisem pełnomocnika developera , więc nie zażądaliśmy jeszcze żadnych zmian w wykończeniu mieszkania . Z tego , co wiem , trzeba to zrobić na piśmie , a projektant się do tego odniesie za opłatą . Trzeba też pokryć koszty ew. zmian , a w razie rezygnacji z umowy - zapłacić za przywrócenie stanu pierwotnego .
        • Gość: Gościu Re: Apartamenty Wisniowa IP: *.play-internet.pl 04.11.11, 21:14
          W Centaurisie II etap nawet nie rozpoczęty, a na Wiśniowej budowa wre aż miło. Uwijają się na dwie zmiany. Po drugiej stronie ulicy ruszyła budowa komisariatu policji, a więc będzie bezpiecznie:)
    • Gość: cez Re: Apartamenty Wisniowa IP: *.zone6.bethere.co.uk 24.04.12, 09:09
      Czy wiecie jak rozwija sie inwestycja na Wisniowej. Jak kształtują się ceny mieszkań za m2 po negocjacji z dewelop. czy jest szansa na upusty dysponując gotówką?chociaż co to za róznica dla dewelopera czy dostanie pieniądze z banku czy z prywatnego konta? Przyznam że 7 tys za mieszkania prezentowane na stronie dewelopera nie nastrajają optymizmem. pozdro
      • Gość: olo Re: Apartamenty Wisniowa IP: 80.50.131.* 24.04.12, 12:14
        daj sobie spokój, od zaprzyjaźnionego budowlańca wiem, że budowa ma poważny problem z pękającą podłogą garażu podziemnego i stojącą w nim wodą. Wygląda to na poważny problem i konflikt z wykonawcą.
        • galoty_do_kolan Re: Apartamenty Wisniowa 24.04.12, 13:32
          Olo, ktoś ci płaci za pisanie bzdur?
      • Gość: de robe Re: Apartamenty Wisniowa IP: *.217.146.194.generacja.pl 24.04.12, 13:54
        apartamentywisniowa.com/pl/search?all
        Jeżeli strona jest aktualna, to wydaje się, że jakoś się ludzie o te mieszkania specjalnie nie zabijają. Interesowałem się Wiśniową dość mocno wczesną jesienią (potem mi się odwidziało) i wtedy wiele mniej sprzedanego nie mieli. Niby budowlanka nie piekarnia, ale Gant wchodzi z potężną inwestycją na Racławickiej, po drugiej stronie Centauris, całkiem niedaleko przecież parę budów przy Krzyckiej/Przyjaźni, okolice Blacharskiej... Możliwości nabywcze społeczeństwa raczej nie lecą w górę jak rakieta, można powiedzieć, że przeciwnie, a Wiśniowa ma parę sporych minusów - stacja benzynowa, lokalizacja na gruncie pocmentarnym, brak miejsca postojowego dla samochodów...

Wtedy w rozmowach nie byli szczególnie elastyczni w aspekcie opustów (mam akurat pieniądze na całe mieszkanie), to, co proponowali nie dawało żadnego istotnego zysku w porównaniu z trzymaniem kasy na koncie i wolnością w jej dysponowaniu.
        • Gość: cez Re: Apartamenty Wisniowa IP: *.zone6.bethere.co.uk 15.05.12, 08:38
          czyli do ceny mieszkania która wynosi za 47m2 ok 320tys(widok na stacje benzynową)-340tys(druga strona) niezbedne jest kupno miejsca postojowego za 30tys. W sumie cała zabawa wychodzi bardzo drogo. Ceny nie dla mnie i chyba nie wpisujace sie w aktualne realia Wroclawia. pzdr
          • Gość: de robe Re: Apartamenty Wisniowa IP: *.217.146.194.generacja.pl 18.05.12, 15:47
            Konieczność zakupu miejsca w garażu to jedno, druga rzecz to niewygoda że tak powiem codzienna, goście odwiedzający mieszkańców będą musieli parkować... cholera wie, gdzie, podobnie przy przeprowadzce czy przewożeniu czegoś ciężko będzie postawić np. zorganizowanego od znajomych dostawczaka, tak, żeby nie przeszkadzał i można było spokojnie poprzenosić graty.

Developer dąży naturalnie do tego, żeby nadziubdziać na powierzchni, ile urząd dopuści, a komfort mieszkańców, no cóż... To już inna sprawa.
            • Gość: agento Re: Apartamenty Wisniowa IP: *.205.42.232.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.05.12, 23:50
              okna i balkony wychodzące na stacje benzynową... zaiste, rewelacyjna propozycja:)))
    • Gość: de robe Re: Apartamenty Wisniowa IP: *.217.146.194.generacja.pl 07.09.12, 12:11
      No to wychodzi, że mają poślizg, miał być IV kwartał, teraz marzec 2013. Postępy budowy dość wyraźnie zahamowały gdzieś latem.

I widać wyraźnie, że ciągle się ta inwestycja nie sprzedaje. Mam wrażenie, że rok temu wolnych było praktycznie tyle samo, co obecnie. Pewnie coś zeszło, ale jakieś minimalne ilości.
    • Gość: INTERNET Re: Apartamenty Wisniowa - InTErNET IP: *.216.146.194.generacja.pl 05.06.13, 15:12
      Deweloper wyposażył budynek tylko w okablowanie telefonicznie. Nie ma światłowodów. Nie ma nawet skrętki aby przyłączyć innego operatora niż TPSA po xDSL.

Myślałem, że w dzisiejszych czasach nie trafiają się inwestycje w których inwestor nie dba o klienta. Wprowadzasz się i masz tylko internet przez komórkę.
      • Gość: joanna Re: Apartamenty Wisniowa - InTErNET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.13, 16:53
        Swieta prawda, internetu nie ma i jak na razie nie będzie. Walcze z tym już 3 mc i się okazuje iż inwestor nie zadbał o to. Co na to prawo budowlane. Internet ma być pozna jesienią 2013, ciagle jesteśmy przez zarzadce wprowadzani w blad, ze już można podpisywać umowy z dostawcami a gdy dochodzi do instalacji okazuje się ze nie ma co instalować. Totalna porazka, mi internet jest niezbędny przy pracy , mysle ze skończy się na sprawie sadowej, zresztą nie ja jedna tak mysle
        • Gość: wisienka Re: Apartamenty Wisniowa - InTErNET IP: *.ip.netia.com.pl 05.09.13, 09:56
          Sady sądami, ale i tak ma zawsze rację spółka Apartmenty Wisniowa Sp. z o.o. patrz: Hasco
          • Gość: wisienka Re: Apartamenty Wisniowa - InTErNET IP: *.ip.netia.com.pl 05.09.13, 20:53
            Powyższe, to oczywiscie żart.
    • Gość: reni Re: Apartamenty Wisniowa IP: 91.236.33.* 05.06.13, 16:07
      inwestycje oddają w czerwcu 2013, do końca mca, najlepiej pisac e- maile, kontakt bardzo dobry, lokale bardzo ładne, mozna umówic sie na prezentacje, każdy znajdzie coś dla siebie, poki co maja jeszcze promocyjna cene.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka