Dodaj do ulubionych

Milart - Stanisławowska

05.03.14, 21:09
Witam serdeczenie, planuje kupno mieszkania od Milart na ul. Stanisławowskiej - nowa inwestycja, 3 budynki już stoją. Jakieś porady odnośnie podpisywania umowy rezerwacyjnej ? ( jest w ogóle szansa na zbicie tych 10% wkładu przy rezerwacji do 5%).
A może jest tu ktoś, kto już kupił od nich mieszkanie na stanislawoskiej i ma jakieś cenne porady:) z góry dzięki i pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • Gość: aleks Re: Milart - Stanisławowska IP: 87.204.195.* 23.03.14, 15:45
      posiadam umowę przedwstepna sprawdzona u prawnika, poniewaz kupilem mieszkanie w 3 budynku. Podzielimy sie kosztami, nie bedziesz musial juz tego robic a bedziesz spokojniejszy i kaszparow@gmail.com
    • Gość: Adi Re: Milart - Stanisławowska IP: *.internetunion.pl 15.05.14, 10:28
      Witam, kupiliśmy z narzeczoną mieszkanie w budynku 1 na pierwszym piętrze. Na początku mieliśmy spore obawy przed tym deweloperem (dmuchaliśmy na zimne) i czerpaliśmy opinie z wielu źródeł:
      1. Internet: tutaj ciężko o rzetelne info bo 95% opinii było negatywnych, Ci, którzy są zadowoleni rzadko się wypowiadają,
      2. Banki: podpytaliśmy kilku znajomych, którzy są związani z kredytowaniem nieruchomości bądź ich ubezpieczaniem i każdy poręczył, że nikt nie miał poważnych kłopotów z tym deweloperem,
      3. Umowy sprawdzone przez prawnika: zero zastrzeżeń - potwierdził, że to standardowa umowa deweloperska, która jest skonstruowana tak, żeby deweloper wyszedł ze wszystkiego cało (jeśli ktoś trafił na umowę, w której nie było żadnego ryzyka dla kupującego to gratuluję),
      4. Doradca kredytowy, który był wybrany przez polecenie od KILKU znajomych: zapewniał, że nie mamy powodów do obaw (to na pewno nie był człowiek z przypadku :) ).

Póki co czekamy na zakończenie budowy, które ma nastąpić najprawdopodobniej już z końcem czerwca, a odbiory mieszkań mają być robione najszybciej we wrześniu (1. informację dostaliśmy od pełnomocnika MILARTu w dniu podpisywania aktu notarialnego oraz kilka dni temu potwierdziła to Pani M. 2. Umowa głosi, że budowa zakończy się z końcem września, a odbiory będą robione do końca grudnia br.). Od czasu do czasu zaglądamy z partnerką na budowę i widać progres. Aktualnie wykańczana jest infrastruktura wokół budynków, zaczyna powoli cieszyć oko.

Kontakt z deweloperem jest dobry, czasami pani M. nie potrafiła odpowiedzieć na pewne techniczne zagadnienia, które musiał rozwiać kierownik budowy. Udało się wynegocjować 5% wpłaty jako pierwsza transza.
      • Gość: Ola Re: Milart - Stanisławowska IP: *.internetia.net.pl 23.05.14, 22:34
        Witam,
        ja dzis podpisałam umowę deweloperską na zakup mieszkania w drugim budynku i mam nadzieję,ze bede zadowolona i szybko dostane mieszkanie jak i najwazniejsze akt notarialny :)
        Okolica jest bardzo fajna bo sama tutaj mieszkam nieopodal.
      • Gość: Zadowolony Re: Milart - Stanisławowska IP: 217.237.185.* 03.06.14, 13:24
        Adi, do punktu 1. Jeżeli masz problem z rzetelnymi informacjami zawsze można przejechać się po inwestycjach Dewelopera oddanych do użytkowania i porozmawiać z Właścicielami zakupionych (często na kredyt) od Inwestora nieruchomości. Takie działanie wiele nie będzie kosztować, a ile zaoszczędzi kłopotu i nerwów. Proponuje o tych najstarszych. Bezpośrednia rozmowa z takimi Osobami utwierdzi Potencjalnych Odbiorców, że te negatywne informacje nie pojawiają się bez przyczyny.
        • Gość: MEKA Re: Milart - Stanisławowska IP: 217.237.185.* 03.06.14, 13:39
          Wie ktoś może, dlaczego MILART podaje w swojej ofercie BROCHÓW. W realizowanych inwestycjach nie ma o tym śladu www.milart.pl/onas.

Na wszelki wypadek przejadę się tam, zanim podejmę decyzję o zakupie mieszkania. Z tego co się zorientowałem jest to gdzie przy ulicy Semaforowej. Wkońcu na zakup mieszkania będę musiał przeznaczyć troszkę kasy i nie chciałbym żałować, że źle zainwestowałem.
    • adior Re: Milart - Stanisławowska 08.08.14, 11:33
      Witam,
      podpisałem z nimi umowę przedwstępną za zakup mieszkania w tej inwestycji.
      Później zauważyłem w KW wpis o hipotece umownej na 15 mln zł.
      Co to w ogóle oznacza dla przyszłych kupujących?? Czy jest się czego obawiać??
      Ktoś drążył może ten temat??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka