IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 22:15
może ktoś orientuje się cz Dachbud zamieża wa najbliższym czasie rozpocząć
jakieś nową budowę we Wrocławiu,z tego co zauważyłam mają najtańsze
mieszkania w mieście .
Obserwuj wątek
    • Gość: JerzyR Re: Dachbud IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.10.04, 23:24
      pewnie tak, ale ich lokalizacje i budynki są specyficzne.
      Jeszcze nie sprzedali na ul. Balonowej, Litewskiej
      Moze tam kupisz

JerzyR
      • Gość: Fakir Re: Dachbud IP: 195.117.40.* 02.11.04, 20:58
        Na Balonowej juz sprzedali....
        Rano poszło przedostatnie 2-pokojowe
    • Gość: wojtek Re: Dachbud IP: *.mat.univie.ac.at 03.11.04, 14:32
      Podobno blisko placu Kromera cos ma powstac (ale nie wiem czy przypadkeim nie
      przy torach kolejowych).
      • Gość: ala Re: Dachbud IP: *.neting.com.pl 18.11.04, 09:05
        będą budować za stacją BP koło Kromera
        • Gość: Mieszkaniec sciany z tektury IP: 5.6.1D* / *.whirlpool.com 29.11.04, 16:37
          Owszem tanie sa te mieszkania, ale sciany wykonane chyba z tektury. Slysze
          sasiada jakby siedzial u mnie w kuchni...ze, slysze to nie wszystko.. takze
          czuje kiedy pali papierosy!!! W ogole, wszystkich sasiadow slychac dookola...
          ciesze sie, ze tylko wynajmuje! uff...
          • Gość: ala Re: sciany z tektury IP: *.neting.com.pl 03.12.04, 12:03
            jestem ciekawa który to budynek dachbudu bo ja mam mieszkanie na kromera i
            ściany są świetnie wyciszone nic nie słychać nawet niemowlaka w mieszkaniu obok
          • Gość: mi5iak Re: sciany z tektury IP: *.kruk / *.kruk-inkaso.com.pl 16.12.04, 11:45
            ściany są z silki jak u większości, więc izolacyjność akustyczna powinna być
            taka sama. Silka ma podobno 56dB tłumienności. Czyli zakładając, że człowiek
            rozmawia za ścianą (około 76dB) to zostaje ci 20dB, czyli poniżej poziomu tła
            akustycznego (około 40dB). Więc jest niesłyszalne. Słyszalne będzie dopiero
            około 100dB, czyli głośny telewizor, lub czyjś krzyk, ale to jest słyszalne
            chyba w każdym wielopokojowym mieszkaniu.

P.S. W Stanach w ich drewnianych domkach słychać każdy krok sąsiada i ludzie
            jakoś żyją.
            • Gość: Rafall Re: sciany z tektury IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 30.12.04, 11:26
              Zgadza sie. Ludzie uslysza ze komus jest glosno i juz opininia idzie ....
              czasami zupelnie bez podstawnie.
              Ja mam nowe mieszkanie w budynkach Dachbudu i do tej pory slysze tylko czasami
              albo glosno grajaca muzyke albo obcasy na korytarzu. Najwieksza przenikalność
              akustyczna jest z sasiadami obok , a nie z gory i na dole. Tak jest u mnie.
              Jak narazie nie mam z halasem problemow , wszystko jest ok.
              • Gość: Fakir Re: sciany z tektury IP: 195.117.40.* 30.12.04, 17:18
                Witam. Po miesiącu mieszkania muszę stwierdzić ze halas od sąsiadów jest na
                poziomie jak w innych mieszkaniach w których kiedyś mieszkałem. A te obcasy na
                korytarzu rzeczywiście są najdonosniejsze:) (nie licząc robót w remontowanych
                mieszkaniach)
                • wrotaz Re: sciany z tektury 09.01.05, 02:26
                  > A te obcasy na
                  > korytarzu rzeczywiście są najdonosniejsze:)

Bardzo na to pomaga wymiana drzwi na antywłamaniowe, a przy okazji
                  dźwiękoszczelne. Byłem zaskoczony, że różnica może być tak wielka. Stojąc na
                  zewnątrz nie słychać osoby, która mówi głośno w przedpokoju w mieszkaniu. W
                  drugą stronę, oczywiście, równie dobrze. Albo sąsiadki przestały chodzić w
                  butach na obcasach ;-).

Pozdrawiam!

Tomek
                  • Gość: Mieszkaniec Re: sciany z tektury IP: *.neting.com.pl 10.01.05, 00:33
                    No to prawdopodobnie wstawiono zwykla scianke dzialowa miedzy mieszkaniami zamiast jakiejs grubszej...mozliwe ze blad budowlancow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka