Dodaj do ulubionych

Błękitne Osiedle we Wrocławiu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 11:39
Czy ktos cos słyszał o Błękitnym Osiedlu - czy tam sa jeszcze mieszkania do
zakupu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mati Re: Błękitne Osiedle we Wrocławiu IP: *.kom / *.kom-net.pl 21.12.04, 18:53
      Hej!
      Ja kupiłem mieszkanie od ATAL -Błękitne Osiedle cz.2 przy ul. Czerniawskiej.
      Właściwie to mogę już odebrać, jest po inwestycji. Firma na razie ok. Pozdrawiam
      • Gość: Kamila Re: Błękitne Osiedle we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.04, 09:13
        dzięki bardzo. mam pytanie - rozglądam sie intnsywnie za mieszkaniem i
        słyszałam dużo dobrego o tym osiedlu.ciekawa jestem, czy jest cos jeszcze do
        kupienia na tym osiedlu. jesli masz pod ręką kontakt do developera - to czy
        mógłbyś (aś) mi podac . Będę wdzięczna za wszelkie info na ten teamt. życze
        ciepłych świat - może juz w nowym mieszkanku..(?) pozdrawiam
        • Gość: Fircyk Re: Błękitne Osiedle we Wrocławiu IP: 193.30.160.* 23.12.04, 10:05
          www.atal.com.pl/index_FR.html
          tez kiedys... o tym myslalam....
          POzdrawiam
        • Gość: Mati Re: Błękitne Osiedle we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 13:15
          Witam! Na wszelki wypadek podaję jeszcze nr tel do Atal, ale nie gwarantuję, że
          coś jeszcze im zostało wolnego ... (71)3706255. Odbieram mieszkanie po Świętach
          a dziś byłem potwierdzić saldo i na szczęście wszystko gra. Na razie (odpukać)
          działają bez zarzutu. Powodzenia w poszukiwaniach
          • k_mila01 Re: Błękitne Osiedle we Wrocławiu 27.12.04, 14:15
            dzieki bardzo za info. Zobacze - może jednak jeszcze cos zostało. Słyszałam
            dobre rzeczy o tym osiedlu a mi bardzo zależy na kupnie mieszkania - wiec....
            pozdrawiam
    • amidala25 Re: Błękitne Osiedle we Wrocławiu 06.01.05, 00:51
      Wiam
      Nikt nie odbierał tam mieszkania,czy wszystko jest ok ? :)
      • Gość: Mati Re: Błękitne Osiedle we Wrocławiu IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.01.05, 18:37
        Nikt z przyszłych mieszkańców Atal nie zna internetu chyba ... ;o)
        • Gość: Bania Re: Błękitne Osiedle we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 15:45
          Ja tez kupiłam tam mieszkanko. na Strońskiej, czyli w drugiej części budynku -
          klatka z windą. Już jestem po odbiorze i nie mogę się doczekam remontu i
          wprowadzki... Mam nadzieję, że fajne ludziska tam będą mieszkać.
      • Gość: BLUE Re: Błękitne Osiedle we Wrocławiu IP: 195.117.149.* 07.01.05, 16:45
        Witam na osiedlu!!

ps. Ja juz mieszkam tam od ponad roku
        • Gość: Mati Re: Błękitne Osiedle we Wrocławiu IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.01.05, 17:32
          No nareszcie ktoś stamtąd ... ;o) Mam pytanko do Bani, kto robi Ci
          wykończeniówkę ? Może jakieś ceny ? Jak wyglądał odbiór ? Wszystko to przede
          mną tuż tuż ;o) Dzięki A Blue: jak CI sie mieszka ? Czy pociągi nie dokuczają ?
          Jakie opłaty miesięczne ?pozdrawiam ps. ktoś może zna opłaty za Akt Notarialny ?
          • Gość: BLUE Re: Błękitne Osiedle we Wrocławiu IP: *.spox.org / *.org 07.01.05, 19:47
            Więc tak....
            Okolica nie jest zła, mieszka się dobrze a właściwie mieszkało zanim się nie
            rozpoczęła budowa 2 budynków ze Spectrum i Triady bo narobili gnoju że hej..:(
            Najbardziej mnie wkurza droga bo nie wiem kiedy ją zrobią i nadal nie wiadomo
            kto ma ją robić!! Trzeba uważać na złodzieji bo oni wykorzystują to, że ludzie
            się nie znają i kradną co sie da a u nas już nawet w biały dzień do piwnic się
            włamują i wynoszą wszystko. Pociągi nie dokuczają bo zasłaniają je nowe bloki.
            Opłaty w okolicach 250 zł.
            Pozdrawiam!
            • Gość: Bania Re: Błękitne Osiedle we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.05, 10:33
              Odpowiedź dla Mati: Narazie mam umówionego fachowca, którego polecili mi
              znajomi (robił u nich wszystko od A-Z, widziałam wynik jego wypocin i mam
              nadzieję, że u mnie zrobi podobnie). Całkowity koszt wg. jego wyceny wyszedł
              raczej wysoki (ok. 5000), ale termin ma dopiero na połowę lutego, więc planuję
              jeszcze jedną wycenę i może uda się umówić fachowców wcześniej. Odbiór był ok.
              Właściwie moje jedyne ale to niezamykające się drzwi w jednym z pokoi, pęknięty
              parapet w drugim i zamek w drzwiach zewnętrznych, którego nie można zamknąć od
              wewnątrz. Poza tym OK. Ściany są naprawdę ładnie wykończone, nie ma potrzeby
              robienia gładzi. Byłam też wytypowana przez Atal na odbiór części wspólnych
              (klatek schodowych etc.) i też wyszło OK. W tej chwili jestem umówiona na
              montaż liczników energii i ludzie z Energia Pro dobili mnie terminami (8-15) i
              muszę być obecna przez 3 godziny... Widzę, że w związku z remontem będę musiała
              się nieźle nagimnastykować...
              • Gość: Bania Re: Błękitne Osiedle we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.05, 10:39
                I jeszcze jedno: Moje miesięczne opłaty oscylują w granicach 280 zł (67 m2).
                Bardzo martwię się kradzieżami, bo do naszego bloku (Czerniawska 6) też się
                podobno już włamali. Nawet budki stróża nie oszczędzili. Jeśli chodzi o opłaty
                notarialne, zadzwoń do Atala. Podadzą ci numer do notariusza, który będzie
                przygotowywał dla nas dokumenty i on może ci podać w miarę precyzyjną cenę (po
                określeniu metrażu, etc.)
                • Gość: Mati Re: Błękitne Osiedle we Wrocławiu IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.01.05, 23:44
                  Wielkie dzięki za wyczerpujące odpowiedzi, niebawem odbieram i myślę już o
                  wykończeniu. Pozdrawiam
                • Gość: oberek Re: Błękitne Osiedle we Wrocławiu IP: *.ha.pwr.wroc.pl 24.01.05, 22:19
                  Możesz rozpisać dokładnie co wchodzi w skład tych wspomnianych przez Ciebie
                  opłat?
                • Gość: Bania Re: Błękitne Osiedle we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 10:57
                  Oberek: Jakich opłat?
            • Gość: Mati Re: Błękitne Osiedle we Wrocławiu IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.01.05, 23:46
              Co do drogi to prawnie powinien zrobić ją Mój Dom, co będzie czas pokaże. Może
              przyspieszy to fakt ze niebawem biorą się za ten dom handlowy... Dzięki pozdr
              • Gość: Bania Re: Błękitne Osiedle we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 08:51
                Nie ma sprawy... Też słyszałam o CH na Gaju. Mam nadzieję, że chociaz spożywczy
                będzie do rzezczy, bo podobno w naszym bloku ta powierzchnia handlowa, która
                jest na sprzedaż nie jest przeznaczona na sklep spożywczy, a dobrze byłoby mieć
                coś blisko. Ja już rozglądam się za sprzętem AGD i trochę mnie przeraża całe to
                WIELKIE KUPOWANIE! Pozdrowionka...
                • Gość: Mati Re: Błękitne Osiedle we Wrocławiu IP: *.kom / *.kom-net.pl 11.01.05, 20:44
                  Tak, tam ma być cała sieć sklepów od apteki po spożywkę itd. ale nie w stylu
                  marketu. Na naszym osiedlu na razie poznałem tylko lokal - Jazz pub. Wystrój
                  bardziej na lodziarnie pasuje ale fajnie że wogóle jest, można się świeżego
                  piwka napic z beki ;o) Pozdrawiam
            • Gość: oberek Re: Błękitne Osiedle we Wrocławiu IP: *.ha.pwr.wroc.pl 24.01.05, 22:20
              Możesz rozpisać dokładnie co wchodzi w skład tych wspomnianych przez Ciebie
              opłat ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka