Dodaj do ulubionych

INTER-INVEST - warto?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.05, 21:18
Przymierzam się do kupna 3-pokojowego mieszkania. Najbardziej odpowiada mi
oferta Inter-Invest - osiedle Zielona Podkowa, ale zastanawiam się, czy jest
warta swej dość wysokiej ceny. Jakie są za i przeciw? Może wypowiedzą się
osoby, które zamieszkały na tym osiedlu we wcześniejszym etapie?
Obserwuj wątek
    • Gość: rycho Re: INTER-INVEST - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 16:38
      Mieszkam tam już trzy lata. Lokalizacja super. Lokatorzy w porządku. Ładnie i
      spokojnie.
    • Gość: gadułka Re: INTER-INVEST - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 22:51
      Hej, a chcesz kupić w tej inwestycji co zostały tylko 2 mieszkania czy w nowej,
      tej która ma powstać w środku osiedla? Z tego co wiem, to miejsce jest
      prześliczne i cudowne, ale odstraszyły nas oplaty za użytkowanie wieczyste,
      przy metrazu ok 65metrow, to jakies 1200 zł. Wiem też, że jest problem z
      parkowaniem samochodow, bo w tej własnie oddanej inwestycji nie ma garaży. POza
      tym miejsce jest urokliwe i godne polecenia. Nie wiem co masz na myśli pisząc o
      wysokiej cenie, bo dotychczas było 3200 zl za metr. Jezeli chodzi o tą cenę to
      taniej w twj okolicy chyba nie znajdzie się inwestycji, a jakość wykonania na
      oko chyba warta jest tej ceny. Gdybyś pisał jednak o zaczętej teraz inwestycji
      to będę wdzięczna za więcej informacji. Pozdrawiam.
      • Gość: justyskaaa Re: INTER-INVEST - warto? IP: 193.0.242.* 25.10.05, 14:02
        Wiem, że nowa inwestycja już ruszyła, ale cena za m2 to 3700 - niestety :(.
        Termin oddania koniec 2007
        • Gość: krzych Re: INTER-INVEST - warto? IP: *.transports / 195.154.167.* 25.10.05, 14:25
          Miejsce na dzien dzisiejszy jest super.Zmieni sie jednak diametralnie jak
          pociagna obwodnice autostradowa.A to juz niestety w ciagu najblizszych lat.

Troche spadnie wiec cena tych bloczkow.
          • Gość: snoop Re: INTER-INVEST - warto? IP: 195.205.44.* 25.10.05, 14:59
            no tak. w końcu to będzie tylko 3.5 km od obwodnicy.
            • Gość: krzych Re: INTER-INVEST - warto? IP: *.transports / 195.154.167.* 25.10.05, 15:03
              przeciez obwodnica zostanie podciagnieta z Raclawickiem tuz przed
              blokami.Zapraszam do przestudiowania map. myslales ze wybuduja taka
              ladna,kilkupasmowa droge tylko dla osiedla Zielona Podkowa? Tam bedzie ladny
              przelocik do autostradki.
              • Gość: snoop Re: INTER-INVEST - warto? IP: 195.205.44.* 25.10.05, 15:08
                czyli będzie dojazd do autostrady. nie autostrada. a raczej obwodnica.
                tym bardzie 3.7 to cena z kosmosu. pozdr
                • Gość: krzych Re: INTER-INVEST - warto? IP: *.transports / 195.154.167.* 25.10.05, 15:12
                  dojazd/przejazd autostradowy - o nazewnictwo bym sie nie spieral.Problem polega
                  na tym,ze jak sie tam rozpocznie ruch ciezarowy(a taki przeciez jest zamysl) to
                  masz 7dni x24h ruch dwustronny. Jak dla mnie to dramat i sie nie zdecyduje
                  chociaz na dzien dzisiejszym osiedle bardzo ladne.Wrecz mi go szkoda w
                  przyszlosci...
                  • pw44 Re: INTER-INVEST - warto? 25.10.05, 16:03
                    Nie wiem skąd pojawi się ten ruch ciężarowy? Wyjedzie z wąskiej racławickiej
                    czy gajowickiej może orlej? Chyba jak zamkną Karkonoską :) Na jakie mapy się
                    powołujesz?
                    • Gość: mateusz Re: INTER-INVEST - warto? IP: *.aster.pl 25.10.05, 19:39
                      zobacz na plany obwodnic ktore sa planowane.chodzi o autostradowa lub
                      srodmiejska.juz nie pamietam dokladnie ale prawda jest ze ma isc dokladnie przy
                      osiedlu.

Pytasz o ciezarowki?A widziales kiedys obwodnice po ktorej jezdza rowerami?
                      Przeciez wiadomo,ze tam sie przewinie wszystko co bedzie moglo.
                      • pw44 Re: INTER-INVEST - warto? 25.10.05, 20:53
                        Prawda to jest taka, że żadna obwodnica koło osiedla przechodzić nie będzie.
                        Chyba mylicie tą inwestycję z jakąś inną. Jeśli chodzi o plany obwodnic to plan
                        obwodnicy autostradowej jest m.in. na stronie:
                        www.gddkia.gov.pl/article/oddzialy/gddkia_wroclaw/budowa_autostradowej_obwodnicy_wroclawia/index.php?id_item_tree=9d180d71fc21240643332163b886c293
                        natomiast plan obwodnicy śródmiejskiej jest na stronie:
                        www.zdik.wroc.pl/inwestycje/obwodnica.html
                        Z żadnego z tych planów nie wynika, to co mówi krzych i mateusz.
                        Natomiast powstanie ewentualnego łącznika Racławickiej z Aleją Piastów to
                        kwestia odległych i jeszcze nie sprecyzowanych planów. Nawet jeśli ta droga
                        kiedyś powstanie i umożliwi dojazd z Racławickiej przez Oporów w kierunku
                        obwodnicy autostradowej to będzie to jeden z kilku alternatywnych "łączników" w
                        tą stronę. Ruch tranzytowy z centrum do obwodnicy będzie przebiegał ul.
                        Karkonoską lub tzw. Trasą Czeską, która połączy Klecińską z Mokronoską,
                        ponieważ będą to trasy o większej przepustowości. Inną sprawą jest to, że samo
                        powstanie obwodnicy autostradowej zdecydowanie ograniczy ruch ciężarówek, tak
                        bardzo odczuwalny w centrum miasta obecnie.
                        W związku z tym uważam, że przedstawionego problemu nie będzie a czarnym
                        wizjonerom radzę zajać się budową domu z dala od dużych aglomeracji. Osobiście
                        uważam lokalizację inwestycji inter inwestu jako jedną z najlepszych we
                        Wrocławiu.
                        • Gość: justyskaaa Re: INTER-INVEST - warto? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.05, 21:56
                          Od dawna szukam mieszkania we Wrocławiu i to najprzyjemniejsza okolica.
                          W najbliższym tygodniu planuję tam kupić mieszkanie (z rynku wtórnego).
                          Czy znacie jakieś inne czynniki ze względu na które to jest zły wybór,
                          dodam, ze cena jest 4200 za m2, a po doliczeniu kosztów notarialnych agencji to
                          ok 4500. Proszę doradzcie.
                          • Gość: mateusz Re: INTER-INVEST - warto? IP: *.aster.pl 29.10.05, 09:07
                            nie zgadzam sie z pw44. To jest wlasnie czesc obwodnicy,natezenie ruchu bedzie
                            charakterystyczne dla tego typu dro.Nikt nie buduje kilku pasow aby swiecily
                            pustkami.Nie ma takiej mozliwosci.Prosze sprawdzic inne tego typu laczniki.A
                            odleglosc tej dorgi od osiedla zielona podkowa to poprostu kilka metrow...
                            • Gość: jacek Re: INTER-INVEST - warto? IP: *.magma-net.pl 06.02.06, 22:20
                              Piekna ro bedzie obwodnica - donikad. Co ona połaczy?
                              Bedzie dojazd do Aleji Piastów i dzięki Bogu łatwiej będzie dojechać
                              na Oporów. Skąd ta obwodnica? Co ona połaczy? Przecież Racławicka, Gajowicka,
                              Orla to na zawsze będą jednopasmowe - skad tam maja sie wziąć cięzarówki o
                              ciężki ruch. Pojawi się wreszcie normalna droga na Oporów. A że koło osiedla
                              będzie wiekszy ruch to prawda.

jacek
                              • Gość: XYZ Re: INTER-INVEST - warto? IP: *.server.ntli.net 06.02.06, 23:02
                                Dokladnie bedzie to lacznik z Oporowem i nic wiecej.
                                Ludzie sieja zamet ale bardzo dobrze im mniej bedzie chetnych tym lepiej bedzie
                                sie tam mieszkac.

Ja polecam okolice ale wiem ze jest droga :)
                              • Gość: XYZ Re: INTER-INVEST - warto? IP: *.server.ntli.net 06.02.06, 23:02
                                Dokladnie bedzie to lacznik z Oporowem i nic wiecej.
                                Ludzie sieja zamet ale bardzo dobrze im mniej bedzie chetnych tym lepiej bedzie
                                sie tam mieszkac.

Ja polecam okolice ale wiem ze jest droga :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka