Dodaj do ulubionych

Ostrzegam wszystkich przed Awbud -developer

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.01.05, 12:55
Realizuja teraz inwestycje przy Motylkowej na Ołtaszynie ...z tymze realizuja
to za duzo powiedziane...wszystko stoi od dawna...dzwigi pokryte kurzem,w
pierwszym kwartale tego roku mieli juz podobno oddawac 2 budynki z 4 jednak
raczej tego nie zrobia zwazywszy ze stoja tam gołe mury, bez instalacji czy
nawet zadaszenia...
Wyjsciowa cena miala kształtowac sie na poziomie 2950 netto za metr teraz
została znacznie podniesiona i wychodzi 3317...
Mnostwo mieszkan maja wolnych...nikt ich nie chce kupowac wiec podnosza
ceny..tylko nie wiem czy to logiczne??Zwłaszcza ze nie buduja a nie buduja bo
nie maja pieniedzy-prawodopodobnie wyłozyli sie na kupnie działki na ul.
Zwycieskiej za ktora dali ładnych kilka milionow Agencji Mienia Wojskowego...
Chcieli budowac tam Galerie Mieszkaniowo-Usługowa ale chyba długo na to
poczekamy....
Jesli ktos chciał kupic tam mieszkanie to niech zastanowi sie czy ma czas
czekan na nie nastepne 5 lat a moze i dłuzej....
pozdrawiam:))
Obserwuj wątek
    • art.decor Re: Ostrzegam wszystkich przed Awbud -developer 13.01.05, 12:49
      Witam serdecznie
      Moze jakies szczegoły jeszcze?Jestem zainteresowana Motylkowa -nawet
      zadatkowalam tam mieszkanie- miedzy swietami moj narzeczony był w biurze pytac
      sie co z podpisaniem umowy-pani poinformowala go ze odezwa sie na poczatku
      stycznia...
      Niestety, na poczatku stycznia sie nie odezwala...przez tydzien probowalam sie
      z nia kontaktowac ale byla na urlopie...ze ich strony internetowej
      dowiedzialam sie ze moje mieszkanie bedzie kosztowalo sporo wiecej niz w
      poprzednim roku...zwłaszcza ze nie dadza nam zadnej znizki na jaka umawialismy
      sie z prezesami za pierwsza wpłate w wysokosci 60% a nie 30% jak wymagaja...
      Nie wiem co robic...czy dac sobie z nimi spokoj czy jednak brac to mieszkanie...
      Bylam wczoraj na Motylkowej i kompletnie nic sie nie dzieje...2 budynki stoja
      niezadaszone a podobno maja oddac sie w marcu..poziej pojechalam do osiedla
      wysoka Dom-Investu ktore tez oddaja w marcu i tam sytuacja jest kompletnie inna-
      domki juz stoja i zaczynaja malowac elawacje!!Pełno ludzi pracuje-ruch jak w
      ulu a na Motylkowej w godzinach pracy urzeduje tylko stroz z psem....
      Moj budynek mieli oddac w grudniu tego roku ale nie ma chyba jeszcze
      fundametow...z tego co wiem to Nenckiego tez budowali z min. połrocznym
      poslizgiem ...choc powiem prawde az tak mi na tym grudniu nie zalezy...moga
      sobie oddac wiosna ALE NIECH ODDADZA!!a nie tak jak straszy RNM ze za nastepne
      5 lat...:((
      RNM napisz skad masz te informacje ze wyłozyli sie na tej działce od Wojska...
      pozdrawiam
      ArtDecor
      • Gość: ewapaw5 Re: Ostrzegam wszystkich przed Awbud -developer IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.05, 19:15
        A czy umowa zawiera odsetki karne za zwloke dla kupujacego jak sie nie wywiaza
        z terminu wykonania ,skoro podniesli cene radzilabym sie rozejrzec za bardziej
        konkretnym developerem choc kazdy z nich robi co chce z klientem ,moze beda
        czasy ,ze beda budowac za swoje fundusze i organizowac drzwi otwarte dla
        przyszlych nabywcow i wtedy role sie odwroca
        • Gość: kusy Re: Ostrzegam wszystkich przed Awbud -developer IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.05, 18:11
          Wcale nie są tacy źli ja też tam kupiłem i wynegocjowałem nawet niezłe warunki,
          umowę podpisałem notarialnie na co niezgadza sie wielu developerów. Umowe
          podpisałem na maj a podobno w czerwcu mają oddać.Najważniejsze że nie mają
          hipotek i kredytów.
          • Gość: JerzyR Re: Ostrzegam wszystkich przed Awbud -developer IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.05, 20:11
            to podaj dewelopera, ktory nie zgadza sie podpisac umowe przedwstepna notarialnie...

JerzyR
            • Gość: aa Re: Ostrzegam wszystkich przed Awbud -developer IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.05, 15:16
              W umowie zadeklarowano koniec czerwca - skąd informacje o marcu?
              Po drugie uzyskałem niezłą zniżkę za mieszkanie.
              Patrząc na tempo pracy - w ciągu dwóch-trzech tygodni postawili więźbę dachową
              na jednym z budynków - zakończyli ścianki działowe - pojawiła się kanalizacja.
              - na drugim właśnie kończą stropy na ostatnim poziomie.
              Ważne że nie mają żadnych zobowiązań i z tego co widać w internecie sprzedali
              znaczną część mieszkań - nawet te które narazie są zrealizowane na poziomie
              fundamentów - pytanie czy manipulują danymi - czy jednak sprzedali 30 mieszkań
              w ostatnie 2 miesięcy
              • Gość: anitka Re: Ostrzegam wszystkich przed Awbud -developer IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.02.05, 14:18
                a na jakiej podstawie dostałes ta znizke?Moj Wujek podpisał z nimi umowe w
                zeszłe wakacje i w umowie miał marzec...niedawno wariat sprzedal swoje stare
                mieszkanie bo myslał ze w kwietniu sie wprowadzi a tu klops...no i mieszka
                teraz z nami w domi....heheeh...szkoda mi go..:((
                • Gość: Eric Re: Ostrzegam wszystkich przed Awbud -developer IP: *.access.telenet.be 24.03.05, 11:16
                  Znajomi kupili mieszkanie w budynku nr 2 na Motylkowej ktore jak caly pierwszy
                  etap mialo byc oddawane w kwietniu...i niestety-budynek stoi niezadaszony,bez
                  okien i podejrzewam instalacji...akurat oni kupili to mieszkanie pod wynajem
                  wiec jeszcze nie dostali zawalu serca z powodu opoznien inwestora ale co maja
                  zrobic np. mlodzi ludzie dla ktorych to mialo byc pierwsze mieszkanie?
                  Wspolczuje bardzo:(((Ja myslalem o jakims lokalu handlowym na Partynickiej-w
                  Galerii ktora Awbud mial tam budowac ale z tego co widze nie bede pchac
                  pieniadzy w tak niepewna inwestycje....
    • el_chueco Re: Ostrzegam wszystkich przed Awbud -developer 10.02.06, 21:55
      Czy ktos orientyje sie jak postepuja prace na zwycieskiej? po ile tam sa mieszkania?
      • Gość: gość Re: Ostrzegam wszystkich przed Awbud -developer IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.06, 22:19
        wcale nie postępują. zburzyli garaże postawili płot i tyle z tego co wiem to
        nie mogą skończyc motylkowej. w tej firmir rok półtora opóźnienia to standart.
      • princepolo21 Re: Ostrzegam wszystkich przed Awbud -developer 14.02.06, 11:14
        Właśnie się zastanawiam nam kupnem mieszkania na Zwycięskiej. Cena brutto to
        3531zł.
        Niestety nie ma tam jeszcze nic...nawet dziury w ziemi bo budowa ma ruszyć
        końcem marca...Są dopiero przed wyborem firmy wykonawczej....
        Ale jak czytam poniższe wiadomości to jestem przerażona...
        Aż takie opóźnienia???
        Warto sie pakować w nowe inwestycje???
        Czy ktoś już może kupił mieszkanie na Zwycieskiej?
    • Gość: qwerty AWBUD zaliczył upadłość ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 23:33
      AWBUD zaliczył upadłość ! Poczytajcie trochę !
      • el_chueco Re: AWBUD zaliczył upadłość ! 11.02.06, 00:41
        awbud czy awbud-development?
        • ewinia12 Re: AWBUD zaliczył upadłość ! 11.02.06, 00:46
          Awbud-Developer zaliczyl upadlosc...ale obydwie spolki maja tego samego
          wlasciciela...sama nie wiem co o tym myslec:((Znajomi kupili mieszkanie na
          Motylkowej i maja juz rok poslizgu...ja myslalam o lokalu handlowym na
          Zwycieskiej ale nie wiem czy sie zdecyduje....:((
          • Gość: Gość Re: AWBUD zaliczył upadłość ! IP: *.getinleasing.pl / 212.244.52.* 13.02.06, 09:19
            Nie Awbud-Developer, a AWBUD ogłosił upadłość w VII 2005!
            • Gość: obserwator Re: AWBUD zaliczył upadłość ! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 13.02.06, 13:23
              ale się uczepiliście tej Motylkowej, są jeszcze inne inwestycje które się będą
              realizowały w tym rejonie z oddaniem do użytku na jesieni tego roku
            • ewinia12 Re: AWBUD zaliczył upadłość ! 13.02.06, 23:30
              przepraszam za pomylke.To AWBUD czyli firma podwykonawcza Awbud-Developera
              upadla w 2005 roku.Dla mnie to prawie bez roznicy ktora z nich gdyz wlasciel
              jest JEDEN!!
              Zgadzam sie z wypowiedzia kogos powyzej ze w tej firmie rok opoznienia to
              standart-znam ich budowe na Motylkowej i obserwowalam budowe na Nenckiego ktora
              tez wlasnie ok.roku opoznienia miala.
              • Gość: papas Re: AWBUD zaliczył upadłość ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 16:32
                a co to znaczy 'znam ich budowe'. Pracujesz tam ze masz takie "wiarygodne"
                informacje? Z tego co ja widze z budynkiem 3, 3Ł i 4 idzie całkiem niezle. bud
                4 juz prawie całości elewacja zrobiona, Łącznik juz kryją dach, a na 3 zaczeli
                robić więźbę dachową....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka