Dodaj do ulubionych

dachbud - Litewska

IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.02.05, 22:46
Witam
Czy jest tu ktoś z posiadaczy takiego mieszkania. Chiałbym usłyszeć opinie na
temat jakości budynku, przebiegu odbioru (czy dużo jest usterek)i wszelkie
inne wrażenia/opinie zarówno pozytywne i negatywne. Zastanawiam się nad
kupnem tam mieszkania.
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: dachbud - Litewska IP: *.im.pwr.wroc.pl 10.02.05, 12:12
      patrz: www.litewska.one.pl
    • Gość: obik Re: dachbud - Litewska IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 10.02.05, 21:27
      Pomiedzy ulicą Kiełczowską a budynkami DachBudu znajduje się jakieś jakby
      schronisko(baraki). Czy ktoś może wie, na czym polega funkcjonowanie tego
      obiektu (hałasy, zapachy)?? i czy znana jest przyszłość tego obiektu na
      najbliższe lata??
      • biancia Re: dachbud - Litewska 11.02.05, 11:57
        Nie hałasują:). Nie ma awantur. Czasem w szkole lotniczej wynajmują sale na
        wesela to wtedy coś tam słychać, ale ogólnie jest ok.
        Mieszkam w blokach przy Poleskiej - wsześniejsza budowa dachbudu.
        Pozdrawiam
    • Gość: ssss www.litewska.one.pl IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 11.02.05, 07:46
      Zapraszamy !!!
    • Gość: poleska Re: dachbud - Litewska IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 08.03.05, 21:17
      Odpowiedź jest prosta - jaka cena, taka jakość. Na Poleskiej w blokach Dach-
      Budu wadliwe są fasady (odpadająca farba, tynk), a także sufity w mieszkaniach na 8. piętrach. Poza tym całkiem w porządku.
    • Gość: ala Re: dachbud - Litewska IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 09.03.05, 22:07
      Nie bierz dosłownie opinii osoby z ulicy Poleskiej narzekającej na jakość
      mieszkań Dachbudu. Fakt, że klocki są gorszej jakości niż nowe zielone budynki i
      może im rzeczywiście tynk leci z sufitu (choć może być to kwestia użytkowania
      mieszkania natutralnie). Osobiście mi się wydaje, ze przez ową osobę przemawia
      trochę zazdrośc bo nowe bloki są fajniejsze i balkony mają nie w stylu "ambon".
      Odebraliśmy mieszkanko tydzień temu.Bez fajerwerków ale też bez wad (fachowiec
      już działa). Cena naprawdę rozsądna i zobacz jaka pewność, kupujesz i odbierasz,
      pewny developer, zero przedpłat. My jesteśmy bardzo zadowoleni.
      • Gość: B@rt Re: dachbud - Litewska IP: 193.28.0.* 10.03.05, 21:31
        Kolejne miejsce w którym zadaje pytanie o cene czynszu w mieszkaniu 3-pokojowym
        w Dachbudzie na Litewskiej. Czy ktoś mi udzieli odpowiedzi.
        • Gość: ala Re: dachbud - Litewska IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 10.03.05, 21:42
          Płaciłam dopiero jeden czynsz. 150 zl w tym 5 zł opłata administracyjna i 100 za
          ogrzewanie bo na razie jest ryczalt w tym sezonie do końca kwietnia bodajże.
          Potem będą opłaty licznikowe , czynsz ma być ponoć niewielki (ale kto to wie)??
        • Gość: ala Re: dachbud - Litewska IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 10.03.05, 21:43
          dodam, że to za mieszkanie 2 pokojowe 5o m czyli 1 zł za metr
          • Gość: B@rt Re: dachbud - Litewska IP: 193.28.0.* 10.03.05, 22:23
            Bo mnie interesuje kupno 3-pokojowego w nowobudowanych blokach na Poleskiej
            dlatego chciałbym wiedzieć ile wynosi czynsz. Teraz mieszkam w STATKU na
            kiełczowskiej, to jest TBS i za 40 m2 płacę prawie 500 zł.
            Myślicie , że waro kupić w dachbudzie ???
            • Gość: gosc Re: dachbud - Litewska IP: *.kom / *.kom-net.pl 11.03.05, 10:05
              Jesli jestes BorneSulinowo to zajrzyj do swoich Prywatnych Wiadomosci na forum
              Litewskiej.
              Odp w skrocie: 200zl z ryczaltem za cieplo - ale jeszcze nie mieszkamy tzn. nie
              ma w tym wody.
              • Gość: B@rt Re: dachbud - Litewska IP: *.media4.pl 11.03.05, 10:12
                Dzięuje za odp.
    • Gość: B@rt Re: dachbud - Litewska IP: *.media4.pl 11.03.05, 16:22
      Czy te budynki posiadają piwnice ????? A jak nie to czy wogóle jest
      jakiekolwiek m iejsce na przechowywanie czegokolwiek typu rower i inne
      słoiki ?????
      • Gość: gosc Re: dachbud - Litewska IP: *.kom / *.kom-net.pl 11.03.05, 18:43
        Nie ma piwnic. Nie ma komorek. :-( Moze w tych nowych, ale szczerze mowiac watpie...
        • Gość: B@rt Re: dachbud - Litewska IP: 193.28.0.* 11.03.05, 21:15
          To jeszcze raz ja. Czy mieszkasz właśnie w 3-pokojowym jeśli można zapytać ? A
          jeśli tak to w którym ?? Chodzi mi o to czy to ze wspólnym balkonem czy to z
          osobnym ?? I czy faktycznie są one, tak jak na rzutach w necie, rozkładowe ?? A
          druga sprawa widzę że już sieć z komnetu działa ?? Moja siostra tam pracuje.
          Sorki, że tak zawracam "koparkę" ale dobrze wiedzieć przed kupnem coś więcej
          od "zamieszkałego". A i jeszcze jedno, z rzutu nie widać za bardzo miejsca na
          szafę, w tbs-sie to zrobiliśmy dużą garderobą a w dachbudzie nie bardzo
          przewidzieli na to miejsce albo mnie się tylko tak wydaje ??? Pozdrawiam.
          • Gość: guest Re: dachbud - Litewska IP: *.ha.pwr.wroc.pl 12.03.05, 21:36
            Ludzie, jak można w mieszkaniu 3 albo 4 pokojowym robić wspólną łazienkę z
            ubikacją. Jak będzie 4 domowników to co, mają się na listę wpisywać aby
            skorzystać z łazienki czy do nocnika robić. Co to k... jest? w 21 wieku?
            • Gość: d Re: dachbud - Litewska IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.03.05, 00:17
              czyzby w t-18 jest lepiej????
          • Gość: ala Re: dachbud - Litewska IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 13.03.05, 12:24
            Ale to są NASZE mieszkania a nie TBS- owskie. Mieszkaj sobie W swoim statku i
            nie zawracaj głowy lepiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka