GoĹÄ: bryk IP: *.provider.pl / *.provider.pl 15.02.05, 11:31 Czy ktos przymierza sie do kupna mieszkania na ww osiedlu (spoldzielnia Srodmiescie Prasa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: anka Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.02.05, 12:05 hejka ja myslalam o tym...jutro ide do nich do biura dowiedziec sie szczegołow... Bylam juz na tym terenie..na razie stoja tam paskudne baraki i magazyny ale ma byc slicznie..zwłaszcza ze na przodzie sa fajne bloki Dom-Investu i osiedle zapowiada sie znakomicie.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bryk Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.provider.pl / *.provider.pl 15.02.05, 12:31 My mamy wstepnie mieszkanko zarezerwowane - ale na razie sprzedaz nie ruszyla (trwa przetarg na wykonawce). Jak dowiesz sie czegos w biurze daj znac! Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Osiedle Relaks Partynice 07.07.05, 09:54 Podbijam. Czy ktos cos wie na temat tej inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Darek76 Re: Osiedle Relaks Partynice IP: 80.51.231.* 07.07.05, 11:14 Zastanawialem sie pol roku temu, do dzis nic sie u nich nie zmienilo, juz wtedy w pazdzierniku obiecywali ze budowa ruszy na poczatku 2005, podarowalem sobie spoldzielnie i szukam obecnie u developerow, bo podejrzewam opoznienia w budowie i zwiekszenie kosztow do ktorego spoldzielnie maja prawo i czesto korzystają, lepiej develper - taka sama cena (przy okazji jesli developerma zysku na budowie 30%, a spoldzielnia nie jest nastawiona na zysk, to dlaczego takie same ceny ???) , do tego po wykupie wspolnota i nizsze koszty utrzymania, w razie czego latwiej zarządcę zmienić, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: waldi Re: Osiedle Relaks Partynice IP: 195.205.44.* 07.07.05, 11:52 trochę taniej niż konkurencja w okolicy. czy warte późniejszej współpracy ze spółdzielnią niech każdy oceni. Na minus: nieciekawe rozkłady mieszkań Na plus: podobno możliwość instalowania kominków, wydaje mi się że więcej miejsca przed blokami, niż u konkurencji. Również obowiązkowy garaż za 15 brutto. Niby jest wykonanie pod klucz, ale ja chyba wole sobie sam wykończyć. Chociaż szczegółów nie znam (materiały, producenci, wybór, itp) Chyba lepszą okazją w tej okolicy była SM Agromet. Ale to już historia. Mieszkania tam wyprzedane.\ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Osiedle Relaks Partynice 07.07.05, 14:44 Ciekawe ile wyniosa czynsze w tych budynkach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wired Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.lupus.pl 13.07.05, 16:53 tak. przymierza, a nawet przymierzyl. zalezalo mi na tej lokalizacji. ale nie tylko. spoldzielnia ma oczywiscie swoje minusy (pokazcie mi developera, ktory ich nie ma ;-), ale po rozwazeniu wszystkich za i przeciw dotyczacych po- i przykoszarowych budow na Oltaszynie (a temat zbadalem *naprawde* doglebnie) zdecydowalem sie jednak na SM Prasa. co do pytan z innych postow: - wlasnosciowe-spoldzielcze mieszkanie tez mozna wykupic = wystapic ze spoldzielni - wspolnote mieszkancow mozna zalozyc po roku od terminu odebrania mieszkania - rozklady mieszkan (scianki dzialowe) mozna na etapie budowy zmienic (ja dokonalem zmian w projekcie zanim podpisalem umowe) - z wykonaniem "pod klucz" jest tak, ze dostajesz zawiadomienie o etapie motowania wysposazenia i masz do wyboru wyposazenie wskazane przez wspolpracujacym z SM dostawca, jesli ci sie nie spodobaja to *musisz* dostarczyc "zamienniki" w ciagu 14 dni; oczywiscie tylko w zakresie wyposazenia wymaganego do odebrania mieszkania - czynsze maja wynosic ok. 6 zl/m2 (w tym zryczaltowana oplata za wode i prad). jest to troche powyzej cen w spoldzielniach we Wro Jak cod to pytajcie o wiecej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Snoop Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wroclaw.mm.pl 13.07.05, 23:09 Czy nie boisz się, że spółdzielnia podniesie cene po zakończeniu iwestycji? To już by była cena większa niż u deweloperskiej konkurencji. Wizualizacje są słabiutkie. Czy wiesz może jak będzie wyglądał budynek z zewnątrz? Jaka elewacja, materiały? Czy podłączają przewody dymne pod kominki z urzędu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Snoop Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wroclaw.mm.pl 13.07.05, 23:10 Acha. Ile kosztuje wykup mieszkania (wystąpienie ze spółdzielni)? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wired Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.lupus.pl 14.07.05, 10:27 1) troche sie boje. tak samo, jak to ze developer moze oglosic upadlosc (bylo kilka takich przypadkow). sprawdzalem w poprzednich inwestycjach SM Srodm-Prasa - nie bylo jakiegos drastycznego podniesienia ceny po zakonczeniu inwestycji. ale ryzyko jest. 2) ich strona internetowa to porazka. ale jakos mnie to nie zrazilo. o materialy na zewnatrz elewacji szczegolowo nie pytalem. kolory maja byc zblizone do tych z wizualizacji, ale, umowmy sie, z zewnatrz nie jest to zaden high-tech. taki zwyklak. za to robota na budowie naprawde idzie szybko (monitoruje na biezaco) 3) nie wiem nic o kominkach. zdaje sie, ze byly takie plany na poczatku. musisz dopytac bezp. w spoldzielni - mnie temat kominkow nie interesowal w ogole. 4) wykup kosztuje tyle, ile wniesione koszty udzialow w spoldzielni (1 na mieszkanie i 3 na miejsce postojowe). razem ok. 1000 zl. Pamietaj, ze ja juz podjalem decyzje, wiec moge byc zdecydowanie obiektywny ;) Zycze udanego wyboru wlasnego M. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jedrek77 Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wroclaw.mm.pl 08.08.05, 19:45 sprecyzuj te niedrastyczne koszty i z czym sie wiazaly. ja wlasnie mam kupic mieszkanie od tej spoldzielni i jest zapis w umowie, ze ostateczne rozliczenie po ukonczeniu budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: boskimajkel Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.europa-tu.com.pl 29.07.05, 15:37 Podbijam temat, bo mam ochotę zakupić u nich mieszkanko, a każde opinie bardzo porządane są. Jeśli macie jakieś uwagi, doświadczenia z SM Śródmieście-Prasa lub z inwestycją RELAKS to wpisujcie się śmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: młoda Re: Osiedle Relaks Partynice IP: 212.160.183.* 11.08.05, 10:57 Właśsnie jestem na etapie podpisywania umowy. Czy udało się komuś dokonać w niej zmian. Z wyjaśnień SM jest ona tylko do podpisania, a nie dokonywania zmian. Będę wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: boskimajkel Re: Osiedle Relaks Partynice IP: 212.160.116.* 17.08.05, 15:51 Umowy ze Spółdzielnią się nie negocjuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: młoda Re: Osiedle Relaks Partynice IP: 212.160.183.* 18.08.05, 11:34 Dziękuję za informację i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relaxed Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.intra. / *.news.vogel.pl 17.08.05, 16:25 jedyne, co ew. mozesz wynegocjowac, to terminy wplat kolejnych rat (ale sie rymnelo ;) ale to moze dotyczyc przeszlosci, bo zdaje sie, ze w przypadku tej inwestycji calosc kwoty *musi* zostac zaplacona do konca wrzesnia (oczywiscie poza przypadkami, kiedy ktos podpisze umowe po tym terminie). a tak z ciekawosci, przymierzasz sie do bydynku 1 czy 2? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: młoda Re: Osiedle Relaks Partynice IP: 212.160.183.* 18.08.05, 11:33 Przymiarka do 2 klatka G. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pablo Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 22:49 Ja już podpisałem umowe na 3 budynek, ktry będzie oddany w czerwcu 2006. Wszystko wygląda bardzo konkretnie. Umowe przeczytałem dokładnie, bo...tym się zajmuje zawodowo :) i wszystko wygląda bezpiecznie. Jak ktoś jużpodpisał umowe to... witam sąsiadów :) rzeczywiście jest tak, że można wybierać i dostarczać własne wyposażenie jako zamiennik tego co oni chcą zamontować, a jak czegoś sie wogóle nie chce (np. PCV na podłodze w kuchni i przedpokoju to po prostu oddają pieniądze za te materiały, zostawiają surowe podłogi i robisz cos chcesz, np. panele :). Nowych sąsiadów zapraszam do mnie na gg, ale tylko po 20, bo wczesniej jestem w pracy :) Pozdrawiam...aha mój gg: 404866 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: boskimajkel Re: Osiedle Relaks Partynice IP: 212.160.116.* 19.08.05, 08:19 a czy jest taka mozliwosc, ze ja dostarczam wlasne materialy, oni montuja, ale czesc kasy daja za niewykorzystane materialy spoldzielni? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relaxed Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.intra. / *.news.vogel.pl 19.08.05, 18:24 dokładnie tak to ma wyglądać. z tym, że na zwrot pieniędzy możesz liczyć dopiero po ostatecznym rozliczeniu budowy. wtedy kwota za niewykorzystane materiały może Ci zostać zwrócona, choś w praktyce jest częściej zaliczana na poczet przyszłego czynszu. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cypis Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 00:33 hmmm..zastanawiajace Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: k Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 23:11 hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: banabiG Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 23:07 :D ha, bo ja też nic z tego nie rozumiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relaxed Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.intra. / *.news.vogel.pl 19.08.05, 18:22 > rzeczywiście jest tak, że można wybierać i dostarczać własne wyposażenie jako > zamiennik tego co oni chcą zamontować, a jak czegoś sie wogóle nie chce (np. PCV na podłodze w kuchni i przedpokoju to po prostu oddają pieniądze za te materiały, zostawiają surowe podłogi i robisz cos chcesz, np. panele :) to nie do końca tak. wysposażenie określane przez SM jako "pod klucz" musi być zamontowane w momencie odbioru budynku. aneks do umowy określający wyposażenie jej jej częścią i po prostu nie będziesz mógł odebrać mieszkania. co więcej, żeby uniknąć niezdecydowanych lokatorów dostaniesz zawiadomienie o proponowanych elementach wyposażenia z terminem 14 dni na podjęcie decyzji. jeśli nie dostarczysz swoich zamienników, to Ci zamontują to, co sami wybiorą. chyba, że w ciągu ostanich 3 tyg. coś się zmieniło :) wywiem się w przyszłym tygodniu, bo ja kwestie wyposażenia będę musiał przećwiczę w praktyce w październiku. a co do paneli... to nie nie możesz ich sobie zamontować, bo w tej SM jest zakaz montowania paneli :) umowa to nie wszystko, czytałeś regualmin spółdzielni? jes pkt. mówiący o zakazie dot. paneli (bodajże z 1996 roku :) tzn. teoretycznie możesz sobie wypanelować przedpokój wbrew regulaminowi, ale jak sądziad z dołu doniesie, że mu stuka, to SM ma prawo zażądać usunięcia tych paneli. na szczęście członkowie SM mogą mieć wpływ na regualmin (to długa historia ;), więc może ten archaiczny zapis w regulaminie da się wymazać pozdrawiam przyszłego sąsiada :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sobota Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.crowley.pl 08.06.06, 22:25 skad masz ten zapis o panelach? rozmawialam z kierownikami budowy, nie bylo slowa o takim zakazie... Tym bardziej ze sądze, iż 90 procent lokatorow bedzie jechac na panelach... (?) mocno mnie to zdziwilo, ale dzis juz nie bede czytac tej umowy od nowa, i nie sędze zebym miala tam cos takiego, raczej bym zapamietala... Jesli mozesz to daj znac. Pozdrawiam :) Sobota. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relaxed Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.intra. / *.news.vogel.pl 19.08.05, 18:26 po przymiarce. budynek 1, skrajna klatka od strony południowej (zdaje się, że to D) również pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pablo Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 10:41 Relaxed: Nie wiedziałem, ze tak jest z tymi panelami :( A jeśli chodzi o gołe podłogi to najprawdopodobniej będzie można to zrobić to SM właśnie próbuje przepchnąć taką możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: boskimajkel Re: Osiedle Relaks Partynice IP: 212.160.116.* 22.08.05, 08:28 Też mnie poinformowano, że mogą zostawić gołe podłogi. A co do umowy to chyba można podpisać aneks. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Snoop Re: Osiedle Relaks Partynice IP: 195.205.44.* 23.08.05, 17:31 Jak to jest że SM Prasa chce kasę jeszcze przed podpisaniem umowy. Najpierw wpłata - potem umowa. Czy to żart? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relaxed Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.intra. / *.news.vogel.pl 24.08.05, 18:37 o jakiej wpłacie mówisz? jedyne, co wpłaciłem to 1000 zł zwrotnego zadatku jako potwierdzenie rezerwacji mieszkania (a to dawno było ;) natomiast harmonogram spłat jest określony właśnie w umowie. ja np. mam umowę, a nic "grubszego" jeszcze nie przelałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: boskimajkel Re: Osiedle Relaks Partynice IP: 212.160.116.* 25.08.05, 08:37 ja tak samo jak przedmówca, tylko zwrotny 1000 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: snoop Re: Osiedle Relaks Partynice IP: 195.205.44.* 25.08.05, 13:14 to w takim razie sorry za wprowadzanie w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pablo Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 18:48 Wpłata 1000zł jest to kaucja, którą zwracają jak załatwi się kredyt i wpłaci pierwszą transzę, ale jeśli pierwsza wpłata dokonywana jest ze środków własnych to trzeba ją wnieść przed podpisaniem umowy - ja tak zrobiłem, po czym podpisałem umowę, po kilku dniach dostałem pocztą fakturę i potwierdzenie wpłaty Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: boskimajkel Re: Osiedle Relaks Partynice IP: 212.160.116.* 30.08.05, 08:22 Byłem wczoraj na budowiem i osoba tam pracująca poinformowała mnie, że 2 etap zaczął się z 2miesięcznym opóźnieniem i zakończony zostanie najwcześniej w lutym, a nie grudniu. Czyli jest tak jak się spodziewałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relaxed Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.intra. / *.news.vogel.pl 30.08.05, 10:17 co to jest 2 etap? budynek nr 2? bo jesli chodzi o budynek nr 1 to sa raczej zgodnie z planem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: boskimajkel Re: Osiedle Relaks Partynice IP: 212.160.116.* 30.08.05, 15:22 Miałem na mysli budynek nr 2, ten który ma być oddany w grudniu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: boskimajkel Re: Osiedle Relaks Partynice IP: 212.160.116.* 13.09.05, 08:51 Czy orientuje się ktoś jakimi materiałami spółdzielnia wykończy mieszkania? CZy komuś już zostały one przedstawione? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relaxed Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.vogel.pl 14.09.05, 11:00 jeszcze nie. informacje nt. proponowanego wyposażenia mają być wysyłane w drugiej połowie/pod koniec września. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: boskimajkel Re: Osiedle Relaks Partynice IP: 212.160.116.* 26.09.05, 08:27 Budynek, który ma zostać oddany w grudniu doszedł w lewym skrzydle do poddasza, a w prawym pojawił sie parter. Może się wyrobią... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: boskimajkel Re: Osiedle Relaks Partynice IP: 212.160.116.* 27.09.05, 14:27 Są już znane elementy wykończenia mieszkań. Gdyby ktoś już przeszedł się i już widział, to proszę o subiektywną opinię. :) Czy coś się nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abrax Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.05, 14:40 widziałem środek wygląda ok, co do wyposażenia to do wzglądu w spółdzielni Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relaxed Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.vogel.pl 27.09.05, 17:26 wybieram się na "oglądactwo" jutro. postaram się coś skrobnąć po oględzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abrax Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.05, 20:25 ja byłem i jest spox, umowę już podpisałem, na budynek oddany w czerwcu, budowa idzie na razie nieżle, spenetrowałem prawie wszystko, wydaje się że terminów dotrzymają, martwi mnie brak sklepów w okolicy, jeszcze tylko kredyt i czekam do czerwca, mój mail to abrax@provider.pl , jutro znowu nastepny etap obserwacji i wizyty, jakby kto nie wiedział, 1 km w stronę Wysokiej, bedzie obwodnica, prawie nad Chabrowym, nie zazdroszczę im. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monia Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 01.10.05, 19:01 WITAM SĄSIADÓW BUDYNEK NR.2 ROZMAWIAŁAM Z KIEROWNIKIEM BUDOWY, NIE MA MOWY O JAKICHKOLWIEK OPÓŻNIENIACH BO ZA KAŻDY DZIEŃ NIE DOTRZYMANIA TERMINU WYKONAWCA PŁACI BARDZO DUŻE KARY UMOWNE. W PONIEDZIAŁEK BĘDĘ WIEDZIEĆ CO Z WYPOSARZENIEM. JUTRO JADE NA BUDOWĘ OBEJRZEĆ CO I JAK. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Młoda Re: Osiedle Relaks Partynice IP: 212.160.183.* 12.10.05, 14:16 Cześć Sąsaidko, jak efekt po oględzinach? POZDRAWIAM SYMPATYCZNYCH SĄSIADÓW Z BUDYNKU 2. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monika Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 14.10.05, 17:43 Witaj Młoda,po oględzinach budowy jestem trochę zmartwiona czy rzeczywiście oddadzą w terminie bud. Nr 2,ponieważ gość który pilnuje mówił nam, że ten pierwszy budynek jest opóżniony o 1 m-c.Nie wiem czy to prawda? Może coś wiesz na ten temat. Wprawdzie już jest stawiany dach, ale w części B, więc do A jeszcze daleko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Młoda Re: Osiedle Relaks Partynice IP: 212.160.183.* 18.10.05, 09:59 Cześć Monika, byliśmy z mężem na oględzinach i mam informacje że jak mrozów silnych nie będzie to się wyrobią z pracami. U nas już wczoraj wstawiali okna. Pozdrawiam, Danka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monika Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 19.10.05, 16:32 Dziekuje DANUSIA za informację.Ja nie mogę często bywać na budowie ale dowiadywałam sie w Sp-ni i powiedziano mi, że poslizg 1-miesięczny prawdopodobnie będzie z uwagi na to,że jeżeli sie nawet "wyrobią" to są jeszcze w międzyczasie Święta BŻ i nikt im robót nie odbierze p/świętami.Ponadto trzeba jeszcze czekać na decyżje Wydz.Architektury i Nadzoru Budowlanego o zgodę na użytkowanie.Aby uzyskać taka zgodę musi być dokonany odbiór przez wszystkie "media" oraz musi być złożone przez inwestora/sp-nię/zgłoszenie o odaniu do użytkowania.A takie procedury trwają od 2 tyg.do 1 m-ca.W najlepszym przypadku zamieszkamy dopiero w lutym p.r.Pozdrowionka -Monia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Młoda Re: Osiedle Relaks Partynice IP: 212.160.183.* 20.10.05, 15:07 Cześć Monia, miło mi, że tak obszernie odpisałaś. Ja również myślę, że bez poślizgu to nam mieszkanka nie oddadzą. Pozdrawiam gorąco i do zobaczenia. Danka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: przem Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 02.11.05, 16:07 czy był juz ktoś w budynku Nr 2a ib , jak wygladaja prace wewnątrz, czy juz wykonywane są instalacje co,wody i energetyczne? Nie mogę sprawdzić bo kiedy jest kkierownik budowy to ja pracuję. Za informacje z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abrax Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.05, 15:39 byłem na budowie w poniedziałek, i robota idzie całkiem całkiem, mam zdjęcia z budowy, więc jak ktoś chce to proszę na priva abrax@provider.pl Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tommy Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.crowley.pl 28.11.05, 09:55 Wiecie, ze od strony wschodniej przy osiedlu bedzie wybudowany kosciol? Wlasnie w lewym skrzydle (budynek II) kupilismy mieszkanie. Mam nadzieje, ze nie beda za glosno dzwonic... Z drugiej strony bedziemy miec przynajmniej bezpiecznego sasiada :) Bylem w sobote, juz ocieplaja lewe skrzydlo tego budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relaxed Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.intra. / *.news.vogel.pl 28.11.05, 12:10 wiecie :) ale wydawało mi się, że kościół miał być raczej postawiony of płd-zach. skoro jednak stanie od wschodniej, to się nie masz co martwić. kolejne budynki powinny trochę osłonić II. chociaż zawsze może się trafić nadgorliwy dzwonnik... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anna W. Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 14.10.05, 17:47 Ja kupiłam już. Informowała sie na ten temat u osób, które już są członkami tej Sp-ni, mówią że dopłat nie było i termin został dotrzymany. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemek Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 28.11.05, 12:38 A może ktos wie co bedzie z tymi barakami, gdzie teraz trzymaja materialy budowlane (były garaże samoch.) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relaxed Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.intra. / *.news.vogel.pl 28.11.05, 13:26 na pewno to nie wiem, ale jak pytałem kilka miesięcy temu, to powiedziano mi, że zostaną rozebrane, bo z planu zagospodarowania terenu wynikało, iż tam będzie jeszcze jedna działka budowlana. wiem, że SM się na nią czaiła, ale kto ją ostatecznie "łyknął" tego już nie sprawdzałem... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: przemek Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 28.11.05, 18:37 Relaxed! dzięki za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tommy Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.crowley.pl 29.11.05, 08:04 Juz prostuje jesli chodzi o kosciol, chodzi o strone zachodnia. Sorki za zamieszanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arsenia Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 23:14 A mianowicie z której strony ten kościół: blizej bud. 2 czy bliżej tych bud. 3 i 4 ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wrocek Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 20:04 mieszkam w wybudowanych budynkach sm srodm.prasa. czynsz podnosili 2 razy. klatka schodowa nie jse sprzatana od 3 tygodni. nie chce nikomu odradzac ale szukajcie i nie dajcie sie zwodzic. a co do osiedla relax to cena po nowym roku napewno pojdzie w gore!! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abrax Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.12.05, 20:20 Skoro bedzie kościół - to nie bedzie knajpy, heh ciekaw czy jakieś sklepy tam będa bo póki co to tylko pyszna grochówka na wjeżdzie jest, z tym czynszem bym nie przesadzał , będziemy walczyc, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relaxed Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.intra. / *.news.vogel.pl 02.12.05, 11:09 ano :) poza tym po wschodniej stronie jest działka zarezerwowana przez miasto z przeznaczeniem na przedszkole, szkołę i coś a la dom kultury. a co do sklepów, to wzdłuż Zwycięskiej miała powstać Galeria Partynicka. piszę miała, bo nie wiem, jak tam z kondycją finansową Awbudu, który miał tę inwestyzję realizować. w każdym razie ambitne plany wciąć wiszą tu: www.awbud-developer.pl/index.php?type=plany abrax, czy "będziemy walczyć" oznacza, że zostaniemy sąsiadami? :) Odpowiedz Link Zgłoś
fidello1 Re: Osiedle Relaks Partynice 02.12.05, 12:20 kondycja finansowa Awbudu jest slabiutka wiec nie wiem czy doczekamy sie zabudowania tej dzialki...chyba ze sprzedadza dzialke komus innemu... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abrax Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 02.12.05, 15:17 heh sąsiadamy pewnie tak, ja mam chatkę w budynku oddawanym w czerwcu, faktycznie co do Galerii Partynckiej to coś słyszałem, ale ....jak trza to walczyć będziemy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: przemek Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 02.12.05, 20:55 czy może ktos był teraz na budowie, jak wygląda budynek nr 2, czy juz jest cały dach postawiony? dziękuje za odpowiedż. przemek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kosa czy dach stoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 14:08 byłem wczoraj. dach jest cały na budeynku 2 . kończą kłaść dachówkę od strony zachodniej. jeszcze troche muszą docieplić też z tej strony i otynkować i bedzie koniec robót zewnetrznych. w pierwszej klatce od wschodu położyli wczoraj kafle Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: boskimajkel Re: czy dach stoi IP: *.tueuropa.pl 05.12.05, 08:28 Romzawiałem z kierownikiem budowy w piątek, opóźnienie ma być dwumiesięczne, znaczy się zakończą w lutym. Nie jest źle. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemek Re: czy dach stoi IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 05.12.05, 10:40 Dziękuje za informacje, pozdrawiam. Jeżeli bedziecie coś wiecej wiedziec, prosze napiszcie. Przemo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maciej Re:Osiedle Relaks IP: *.chello.pl 05.12.05, 22:28 Witam, czy nad tym osiedlem lub w poblizu jest sciażka podejscia na Srachowice?? i czy wiadomo cos o czynszu po zakonczeniu budowy?Jest szansa ze pozostanie 6 zl/m czy bedzie wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aann Re: czy dach stoi IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.12.05, 13:26 obawiam się, że będzie większe opóźnienie... .. bylam w sobotę na budowie i podpytywałam o terminy - okazało się ze budynek I miał być oddany na przełomie grudnia/stycznia (a juz sie okazuje że nie zdążą, a budynek II (pomimo że w umowe był koniec 2005r) to są "duże szanse", że oddadzą go później niż w lutym... nie zdążą z wykończeniówką do lutego... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Moirana A czy ktoś się orientuje jak wykończone mieszkania IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 06.12.05, 23:37 Chodzi mi przede wszystkim o grubość ścian i ich ocieplenie oraz o ocieplenie dachu (zastanawiam się nad mieszkaniem z antresolą:) z góry dzięki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relaxed Re: czy dach stoi IP: *.intra. / *.news.vogel.pl 07.12.05, 17:09 nie siej wrogiej propagandy ;) co to znaczy "podpytywałam na budowie"? jedynym miarodajnym źródłem informacji jest inspektor nadzoru. jego pytałaś? BTW, budynek I miał być planowo oddany na koniec listopada. a 30.11. to on był skończony, ale tylko w sensie budowlanym :) przekazanie mieszkań rzeczywiście trochę się "omsknie", bo teraz wymagane jest jeszcze zatwierdzenie przez kolejne instytucje (energetyka, instlacje, sanepid, itp., a na koniec nadzór budowlany). ja w każdym razie czekam na wręczenie kluczy i mocno się poirytuję, jeśli nie dostanę ich najpoźniej przed Nowym Rokiem... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kosa Re: czy dach stoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 18:16 to zacznij się nad tym zastanawiac po świetach bo inaczej bedziesz miał je spartolone. przed nowym rokiem to bedziesz co najwyzej mógł zrobić szkic usterek na brudno Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relaxed Re: czy dach stoi IP: *.intra. / *.news.vogel.pl 08.12.05, 11:33 co to znaczy spartolone? przeróbki zgłosiłem na etapie projektu. z wyposażenia zrezygnowałem w całości. a co do wykonania, to wg opinii fachowca, który je oglądał jest raczej dobrze wykonane. więcej optymizmu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abrax Re: czy dach stoi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.05, 18:54 ja mam mieszkanie do odbioru na czerwiec, więc mam nadzieję, że będzie w terminie, idzie zima więc prace wewnątrz powinny pójść teraz szybciej,ale z równie niepokojem patrzę na te terminy, choć mam znajomego na budowie, który ze spokojem mówi o terminach, prawda również jest taka, że za nieterminowe oddanie lokalu spółdzielnia płaci chyba odsetki, podobnie jak ktoś w terminie nie zapłaci transzy więc .... mili sąsiedzi bądżmy dobrej mysli Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tommy Re: czy dach stoi IP: *.crowley.pl 08.12.05, 13:52 Wlasnie wrocilem z budowy. W II budynku (zachodnie skrzydlo) koncza tynki wewnetrzne, jezeli temp. nie spadnie ponizej 0stopni to powinno isc szybko. Wylewanie posadzki moze sie odbywac do -5, ponizej tego niestety musza chlopaki przerwac. Chociaz majac na uwadze kary chyba beda lac bez wzgledu na temp. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: przemo Re: czy dach stoi IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 08.12.05, 14:57 a może ktos wie, jak wewnątrz, czy są już instalacje wodne i c.o., Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tommy Re: czy dach stoi IP: *.crowley.pl 09.12.05, 11:29 Wodociagowe juz sa, niemniej jednak mozna sie jeszcze z panami dogadac odnosnie malych korekt. CO bedzie w najblizszym czasie, tj. przed Swietami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: greta A co z garazem IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.12.05, 23:24 Czy aby napewmo trzeba wykupic garaz ??? I kto mi powie dokladna cene za metr kw mieszkan I etapu i II etapu :) dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abrax Re: A co z garazem IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.05, 08:33 Garaż w cudzysłowie, bo to jest miejsce parkingowe,jest obowiązkowy do wykupu, a ceny zapewne znają Panie w spółdzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aann Re: A co z garazem IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.12.05, 10:16 faktycznie jest to miejsce parkingowe, ale podobno każdy indywidualnie będzie mógł sobie zabudować swoje stanowisko... i zrobić coś "ala" garażu... .. zobaczymy czy to prawda, czy spółdzielnia się zgodzi i jakie będą warunki... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: awa Re: A co z garazem IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 09.12.05, 11:12 m2 mieszkania to 2750 zł netto + 7% wat a garaz (miejsce postojowe-12.285,00 zł netto + 22% wat. W sp-ni powiedziano mi, że garaż póżniej moge sobie sprzedać ale ja nie mam takiego zamiaru.Mozna tez go będzie zabudować ale siatką (tak aby byl widoczny)i drzwi wjazdowe tez powinny byc wykonane z siatki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemo Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 27.12.05, 13:22 czy już ktoś wie o postepie robót w budynku nr 2, załozono już grzejniki c.o.? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ew Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 30.12.05, 15:49 Byłem w Sp-ni i pytałem o oddanie budynku nr 2, powiedziano mi, że pod koniec stycznia p.roku, a w bud.nr 1 już trwają odbiory kluczy.Ten pierwszy bud.został już rozliczony i lokatorzy otrzymują zwroty nadpłat. Czy to prawda, pytam lokatorów bud.nr 1 i życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relaxed Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.05, 18:30 to prawda. odebrałem mieszkanie 28 grudnia. była nadpłata :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: konserwator Re: Osiedle Relaks Partynice IP: 212.160.138.* 13.01.06, 18:53 a jak wysokie sa nadplaty? tzn ze wyszlo mniej metrow powierzchni niz bylo zalozone w projekcie? czy moze jakies inne fakty spowodowaly ze koszt budowy okazal sie mniejszy. ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abrax Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.06, 11:26 Witam mam pytanie do tych sąsiadów, którzy odebrali juz mieszkania, czy : 1) był problem ze wstawieniem dodatkowych okien połaciowych na antresoli, 2) jak wysoka była nadpłata -procentowo 3) czy przy odbiorach były kłopoty, jesli były to z czym, z góry serdecznie dziekuję za info, w sobotę chodziłem po osiedlu i wyglądało to dla super, ładna klatka schodowa i mieszkania również wykończone chyba ok, mail na priva abrax@provider.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tommy Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.crowley.pl 10.01.06, 15:09 No i ogolnie prosba o info jakie pierwsze wrazenia...:) Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przemo Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 13.01.06, 11:33 Czy może ktoś z przyszłych mieszkańców budynku Nr 2, oglądał ostatnio budowę, jak postępy? Sp-nia przymierzała sie do zakończenia go w tym m-cu. Pytam dlatego, że nie dysponuje czsem, aby przeprowadzić wizję na budowie. Za odpowiedzi z góry dziękuję, łączę pozdrowienia dla przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abrax Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.06, 18:19 Czesc Ja bylem tydzien temu na budowie, powiem szczerze że budowa idzie do przodu no firma budowlana jest ok, oglądałem wykonanie i wykończenie klatki schodowej i mieszkań - specjalnie zarzutów na dzień dziesiejszy nie mam, co prawda moje lokum będzie do odbioru w czerwcu ale wierzę , że zdązą, pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arsenia Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 23:23 czesc Przemo, dysponuje fotką bud. 2 z zewnatrz i widok z okna na podwórko z dn. 16.02. - jak jeteś zainteresowany, to dj znac , pozdr Sąsiada Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Abrax Re: Osiedle Relaks - fotka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.06, 00:59 czesc - jesli faktycznie dysponujesz fotką na budowę budynku VI to jestem bardzo za :-] - abrax@provider.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: qwerty Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 16.01.06, 21:03 no to jak to jest z tymi zwrotami? czy ktos dostal zwrot za mieszkanie 67 m ? ile wyszlo zwrotu? jesli ktos robil jakies przesuniecia scianek dzialowych to jak to sie odbilo w kosztach? a co z placami zabaw? beda czy jednak nie bedzie? pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: awiatar Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 20.01.06, 07:23 jak wygladaly odbiory? duzo bylo usterek? czy sprawnie usuwaja? czy ktos modyfikowal ustawienie scianek dzialowych? ile kosztowala taka operacja? ile zwrocili pieniedzy przy rezygnacji ze standardu "pod" klucz" (prosze podac przy jakim przy jakim metrazu mieszkania) ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Awa Re: Osiedle Relaks Partynice IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 26.01.06, 10:14 Pytałam w Sp-ni, powiedziano mi, że trwaja juz odbiory kluczy w bud.Nr II, czy ktoś juz odebrał mieszkanie? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
libekat Re: Osiedle Relaks Partynice 26.01.06, 12:07 znam kilka ososb, brakli kredyt u mnie, mozesz równiez i ty, :)691-583-351 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abrax Re: opłaty notarialne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.06, 23:18 Czesc - pytanie do osób które odebrały mieszkanie - jakiej opłaty notarialnej nalezy się spodziewać przy mieszkaniu 50m2, pozdrawiam Abrax Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: boskimajkel Re: opłaty notarialne IP: *.tueuropa.pl 31.01.06, 08:39 Jakie opłaty notarialne. Tragedią w tych mieszkaniach są rury w łazience na wierzchu. Takiego rozwiązania chyba nie praktykuje się już od komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abrax Re: opłaty notarialne i rury IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.06, 09:42 Fakt jak zobaczyłem te rury to się z lekka zdziwiłem, ale na etapie odbioru cięzko coś z tym zrobić, ja je chowam w sciany na bank, a opłaty notarialne to chodzi mi o podatek który opłaca notariusz chyba z 2%, no i potem wpis do ksiąg wieczystych, chyba że płaciłeś za mieszkanie nie biorąc kredytu : - ) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: boskimajkel Re: opłaty notarialne i rury IP: *.tueuropa.pl 31.01.06, 11:43 kalkulatorek www.cnf.pl/?d=c&c=0 notabene nie wiedziałem, aż tyle wyjdzie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: boskimajkel Re: opłaty notarialne i rury IP: *.tueuropa.pl 31.01.06, 12:11 jeszcze jedno, od marca zmieniają się stawki www.krn.pl/krajowy-rynek-nieruchomosci-artykuly/Rewolucja-w-oplatach-przy-obrocie-nieruchomosciami-2_0_146_6.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: boskimajkel Re: opłaty notarialne i rury IP: *.tueuropa.pl 01.02.06, 10:50 a co do rur to Pan, z którym dzisiaj umawiałem się po odbiór kluczy twierdzi, że schować ich nie można bo są przy ścianie nośnej. I co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relaxed Re: opłaty notarialne i rury IP: *.intra. / *.news.vogel.pl 01.02.06, 12:04 ja tak rozplanowałem łazienkę i WC, że rury poszły schowane w posadzce i ściankiach działowych. w kuchni też schowałem. te 8 cm grubości nie było przeszkodą dla fachowców (dali nowe rury). trochę to trwało, ale wygląda jak trzeba. oczywiście ta przeróbka to na własny koszt. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: P Re: opłaty notarialne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:55 Niesteyty ze wzgledu na ścianki grubości około 8 cm jest to bardzo czeste w nowym budownictwie. A i robota łatwiejsza zrobić po wierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ana powierzchnia antresoli IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.02.06, 15:34 jak liczy się powierzchnia antresoli do metrażu mieszkania ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pablo Sąsiedzi z 3 budynku IP: *.wroclaw.mm.pl 19.02.06, 15:43 Witam ponownie, po dłużeszj przerwie powracam do dyskusji. Witam wszystkich nowych sąsiadów, a szczególnie tych z budnyku nr 3. Czy jest ktoś na forum z budynku 3? Zapraszam do mnie na maila: dajewski@tlen.pl lub gg: 404866. 1) Jeśli chodzi o rury na wierzchu w łazience to rzeczywiście kipesko to wygląda (widziałem w budynku 2), ale spokojnie można je sobie sprytnie ukryć (zabudować) 2) Wiecie może coś konkretnego na temat miesięcznego czynszu za garaż, doszły mnie słuchy, że wychodzi 50,- PLN 3) Jak to jest z rozliczeniem rzeczy, z których rezygnuję - oddają pieniądze od razu czy rozliczają to w przyszłym czynszu? 4) Znacie już nazwy wewnętrznych ulic? Słyszałem, że jedna z nich będzie ul. Gen. Maczka. OK, wystarczy tych wątków Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relaxed Re: Sąsiedzi z 3 budynku IP: *.intra. / *.news.vogel.pl 20.02.06, 12:26 odpowiedzi sąsiada z 1. budynku :) 1) zgadza sie. ja już po :) 2) na wydruku z opłatami eksploatacyjnymi nie ma osobnej pozycji "garaż". pewnie jest "ukryty" pod pozycją "eksplotacja_1" 3) możesz sam zadysponować kwotą za rezygnację z wyposażenia. ja wybrałem przelew na konto. z tym "od razu" to nie przesadzajmy ;) 4) z tego, co wiem, to całe osiedle będzie przy ul. Gen. Maczka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pablo Re: Sąsiedzi z 3 budynku IP: *.wroclaw.mm.pl 20.02.06, 18:49 Dzięki za odpowiedzi. Miła informacja, że można wybrać przelew za rzeczy, z których się rezygnuje. Z tego co wiem to jest mała szansa, żeby Awbud zrealizował prejekt tej Galerii Partynickiej, a szkoda, ale na pewno znajdzie się ktoś inny kto postawi coś ciekawego w okolicy. Relaxed - rezygnowałeś z wielu rzeczy, dawałeś im swoje materiały do wykończenia? zastanawiam się czy można np. samemu kupić drzwi wewnętrzne (różniące się tylko kolorem) i dać im do wstawienia. Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relaxed Re: Sąsiedzi z 3 budynku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.06, 19:34 > Relaxed - rezygnowałeś z wielu rzeczy, dawałeś im swoje materiały do > wykończenia? jak zobaczyłem, co zaproponowali, to zrezygnowałem ze wszystkiego :) > zastanawiam się czy można np. samemu kupić drzwi wewnętrzne > (różniące się tylko kolorem) i dać im do wstawienia. nie można (było). poza tym "różniące się tylko kolorem" oznacza na ogół jakąś dopłatę, bo SM montuje standardowo białasy. chciałem dopłacić do drzwi z innej okleiny, ale nie zaakceptowali takiej opcji. z dostarczeniem swoich drzwi nie próbowałem (w Q4 2005 czekało się na drzwi 8-12 tygodni :) też liczę na jakieś punkty handlowo-usługowe przy Zwycięskiej. może Awbud odsprzeda komuś tę działkę... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pablo Re: Sąsiedzi z 3 budynku IP: *.wroclaw.mm.pl 20.02.06, 21:02 No ja też rezygnuję z większości rzeczy, chociaż z ciężkim sumieniem rezygnuję z wykładziny PCV :)))) Jeśli chodzi o punkty handlowe to z 2 nowych deweloperów, którzy będą się budowali na osiedlu to w swoich budynkach będą mieli po 2-3 punkty handlowe - trochę mało. W którym budynku masz mieszkanie i czy z antresolą? Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abrax Re: Sąsiedzi z 3 budynku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.06, 09:43 Czesc - w temacie opłat za garaz nic nie wiem, ale pewnie jest tak , że opłata ukryta jest gdzieś tam...., co do wymiany drzwi wewnętrznych to chyba nie ma problemu, zewnętrzne - hm raczej nie do przejscia,fakt galerii handlowej nie będzie - ponoc Awbud ma problemy - jak to w zyciu developera bywa, co się martwicie - będziem pić piwo na podwórku - heh, na pieknym rondzie będziemy kierować ruchem, ale do sprawy - martwi mnie ulica gen Maczka - bo nie wiem kto pewnie ZDiK ją zrobi, patrząc na inne takie inwestycje trwa to latami,auta nasze trza wzmocnić, tak rezygnacja ze standardu jest dobra - że wogóle mozna heh - w sumie niezła ta wykładziena : - ], Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relaxed Re: Sąsiedzi z 3 budynku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.06, 11:02 Maczka ma zrobić spółdzielnia. ale dopiero po skończeniu osiedla, więc nie prędzej niż w połowie 2007. ja w każdym razie rozglądam się za jakąś przechodzoną terenówką ;) niezła wykładzina powiadasz? ta szara w zielone ciapki, czy coś się zmieniło w kwestii wzornictwa od zeszłego roku? ;] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wykładzina i inne Re: Sąsiedzi z 3 budynku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.06, 13:21 z tego wiem, to wykładzina się nie zmieniła :- { a szkoda , bo w nowym roku powinny być juz nowe wzory ,proponuje pismo do SM w tej sprawie - coś się da zmienić, a propos : grill w czerwcu bardzo wskazany = poznamy się kto jest kto :-} i kto kim nie jest :-[ a bardzo by chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arsenia Re: Sąsiedzi z 3 budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 22:50 No właśnie...hmm...a kto tu jest kto...? A może tu jest też ktosik "z urzędu ze naszej Spółdzielni" ? ;-] Hej, wykładzina zielona naprawdę jest ładna !!, chybaże ktoś nie znosi koloru soczystej zieleni... i zamiast się uspokajać to bije głową w ściany ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relaxed Re: Sąsiedzi z 3 budynku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.06, 10:59 w pierwszym. na 1. piętrze. antresolę oglądałem tylko u sąsiadów :] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pablo Re: Sąsiedzi z 3 budynku IP: *.wroclaw.mm.pl 21.02.06, 18:44 Propozycja czerwcowego/lipcowego grilla bardzo mi się podoba!!! jestem za!jak ktoś chce to mam też fotki wykładzin i kafelek, które spółdzielnia oferuje w standardzie, jeśli ktoś chce to wysyłajcie maile do mnie: dajewski@tlen.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zielony Re: Sąsiedzi z 3 budynku IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 22.02.06, 07:57 Witam sasiadow z 3 budynQ! Jak i pozostalych szczegolnie z budynQ 2 gdzie juz sie wprowadzilismy...hehe. Co do pcv to nie jest strasznie ohydna ale z wykladzin dywanowych radzilbym wszystkim zrezygnowac.. kolorki do bani!! W kazdym razie chetnie sie piszemy na grilla integracyjnego!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Abrax Re: Sąsiedzi z 3 budynku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.06, 11:59 Wszystko fajnie - oby tylko oddali budynki na czas : - } - bo wtedy mozna ze spokojem omawiać sprawy z mieszkaniami co jest ok a co nie,co do kolorów to kwestia gustu , a nóż widelec komuś przypasuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Abrax Re: Sąsiedzi z 1 i 2 budynku - czynsz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.06, 12:00 Pytanie może banalne - ale czy juz ktoś z Was wie jaki jest czynsz za 1 m2, pamietam że było ok 6 zetów ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arsenia Re: Sąsiedzi z 2 budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 22:37 Witam Sąsiada z budynku nr 2 !!! Ja jestem dopiero na etapie okresu przygotowawczego do prawdziwego remontu !! ;-( I akurat chyba do tego umówionego terminu grilla, na styk moze się wyrobię. Oczywiście reflektuję i pomysł mi sie podoba bardzo !! W której klatce masz mieszkanko? Moze będziemy najbliższymi sąsiadami? Pozdrowionka dla wszystkich z naszego Osiedla !! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zielony Re: Sąsiedzi z 2 budynku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.06, 15:30 Czy ktos juz probowal odpalac kuchenke elektryczna?? Bo chcialbym wiedziec czy u wszystkich przy rozgrzewaniu jednego palnika cala gorna plyta robi sie goraca... nie mowiac juz o przednim panelu z pokretlami... cos mi tu nie gra albo sie nie znam :) ps jak by dla kogos w okolicach klatki nr 7 bylo za glosno to przepraszam ale bez parapetowki sie nie obedzie!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arsenia Re: Sąsiedzi z 3 budynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 22:42 Witam Pablo, pozdrowionka od sąsiadki z bud 2 ...hmmm ... Skąd wiesz na pewno, ze Awbud sie wycofał, gdzie takie info mozna poczytać? Jeszcze jesienią na Targach Mieszkań rozmawiałam z nimi i zapraszali lada moment do zakupu lokali !! A szkoda, bo mialo być tak reprezentacyjnie i mielibysmy taka swoją Galerię Partynicką ... ;-( Tam miałao być sporo punktów handlowych i gastronomicznych !!! Zreszta też będzie tak podobnie w Stalmoncie !! (Wiem bo nawet rezerwowałam tam chilowo mieszkanko)! Pa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MM Re: Osiedle Relaks Partynice IP: 13.* / *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 08:53 Co sie wlicza w ten czynsz 6 złotych?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abrax Re: Osiedle Relaks - czynsz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.06, 12:46 Z tego co pamiętam to wszystkie opłaty, zakładam, że woda i ogrzewanie to jest prognoza z prądem to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relaxed Re: Osiedle Relaks - czynsz IP: *.intra. / *.news.vogel.pl 23.02.06, 13:41 prąd płaci się osobno. rozliczasz się bezpośrednio z Energią-Pro. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pablo Re: Osiedle Relaks - czynsz IP: *.wroclaw.mm.pl 23.02.06, 18:33 A wiecie, czy w ten czynsz 6zł za m kw. wliczona jest też opłata za garaż? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relaxed Re: Osiedle Relaks - czynsz IP: *.intra. / *.news.vogel.pl 24.02.06, 15:18 wiecie :) jest. ale nie przyzywczajaj się tak do tych 6 zł/m2. bo wychodzi więcej. i nie każda składowa kosztów eksploatacyjnych jest naliczana wg metrażu mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
temsi Re: Osiedle Relaks - czynsz 24.02.06, 16:08 Witam serdecznie wszystkich obecnych i przyszłych mieszkańców osiedla. Jestem na etapie podpisywania umowy, budynek 3 ma byc ta arkadią. Co do czynszu to przemiła Pani Marta podała kwotę 6,70zł/m2. Mam prośbę i zapytanie do mieszkańców z budynków już oddanych do użytku. Jeśli ktoś mieszka w mieszkaniu 3-pokojowym, powierzchnia 73m2 i mógłby na chwilke zaprosić do siebie, będę bardzo wdzięczny. Chciałbym zobaczyć jak tego typu mieszkani esię prezentuje w realu. Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abrax Re: Osiedle Relaks - real IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.06, 16:55 Ja podpisałem umowę w sumie w ciemno, podobało mi się 1 - połozenie, 2 - rozkład, 3 - niska zabudowa i ogólnie developer, co od wykonania to oglądałem te które są juz u szanownych sasiadów i sąsiadek i uważam, że w porównaniu z innymi mieszkaniami u i nnych developerów jest niezle za te pieniądze to jest jest nawet dobra cena, klatka jesy cacy a reszta zobaczymy w czasie - heh jak zwykle - co do paprapetówy w budynku to mi to nie przeszkadza aby nie trwała np miesiąc heh Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abrax Re: Osiedle Relaks - paprapetówa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.06, 16:56 nie przeszkadza bo mojego budynku jeszcze nie ma heh, ale mimo to ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pablo Internet -sieć IP: *.wroclaw.mm.pl 25.02.06, 11:21 A może jeśli będzie kilka osób zainteresowanych to jakąś sieć osiedlową sobie zafundujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abrax Re: Internet -sieć IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.06, 13:06 Ja osobiście czekam na Dialog, ale jak bedzie ciekawa oferta to mozna pomysleć - pytanie tylko - ile za 1 mc,jaka przepustowość i ewentualny transfer, od kogo provider będzie brał łacze - w sumie nie ma ich aż tak dużo :-} Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arsenia Re: Internet -sieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 18:19 Oto pierwsza oferta w naszym osiedlowym przetargu : www.siec.mortin.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=36 Nie jest jeszcze sprawdzone, ale moze być tańsze niż net w Dialogu. Proszę o inne propozycje... !! Czy 1 budynek na razie jeszcze funkcjonuje bez telefonu stacj. i internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Abrax Re: Internet -telefon` IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.06, 20:43 Witam co do oferty - to chyba jakies jaja!!!! - 512 kb :-{ - nie ma mowy - w tej ofercie 512 kb kosztuje 75 zł, a jakie jest sciąganie tego nie napisali,ciekaw jestem od kogo biorą łacze, poza tym musieli by sie dogadać z SM na połozenie sieci sic ! powodzenia, sorry ale w dialogu mam za 1 megowe łacze z wysyłaniem 256 kb za 83 zł netto, ze stałym IP i porządną siecią szkieletowa, DSL to DSL - co prawda cir a nie ma ale .... ja wyciągam ponad 1000 kb na luzie, do tego bierzesz linię telefoniczną - wchodzisz w www.newfon.pl/witamy/i dzwonisz za grosze gdzie chcesz, chciałbym wszystkich poinformować że prawdopodobnie na wiosnę będzie Dialog na osiedlu z Generacją to z daleka - czytałem i nędza jak nic, wazne jest czy jakaś kablowa sieć bedzie np multimedia lub inna ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abrax z budynku VI re jakie są problemu na osiedlu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.06, 21:24 Takie pytanie ? jakie mamy problemy na osiedlu i jakie mieć bedziemy, proponuje je spisać obiektywnie i wystapić do SM wspólnie - 1 Problem - droga dojazdowa - skoro sie nazywa gen Maczka to jest własnoscia ZDiK - tzn - że moze mamy problem 2 Problem - ... sorry jeszcze tam nie mieszkam, więc nie wiem, ale może wspólnymi siłami i doswiadczeniem osób tam mieszkających uda nam się to załatwić pomyslnie pozdrówka :-}} Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arsenia Re: re jakie są problemu na osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 23:25 do Abrax: Co masz na myśli z tą drogą dojazdową? SM powiedziała, ze zrobią już ładną dojazdową, w takiej kolejności jak będą zjeżdżać już ciężkimi sprzętami z danego budynku czy części osiedla ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abrax droga dojazdowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.06, 18:46 Czesc no akurat tej informacji nie miałem ale skoro tak powiedzieli w SM to tylko się cieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relaxed Re: re jakie są problemu na osiedlu IP: *.intra. / *.news.vogel.pl 02.03.06, 15:20 Arsenia, mam nadzieję, że Twoja ufność w "ładną dojazdową" się szybko zmaterializuje :) na razie nie wygląda to zachęcająco - "górki i doliny" robią się coraz większe. wczoraj skuli - nie mam jeszcze pojęcia w jakim celu - najbardziej równy fragment dojazdówki wzdłuż II budynku. a dziś po roztopach zrobiło się na niej regularne błocko. czyżby niezmotoryzowanych czekało owijanie butów reklamówkami? ;) co do ciężkiego sprzętu, to zdaje się, że on będzie się tą drogą przemieszczał do zakończenia 3. etapu, a więc gdzieś tak do połowy 2007 :/ ciekaw też jestem, co zostanie z dojazdówki pomiędzy budynkami zrobionej jesienią, po niej też zasuwają ciężarówki, a i maszyneria do wylewania betonu też przez kilka dni na niej stała (tak, tak abrax do Twojego budynku wlewali ;))) ale na razie dojazdówka wewnątrz osiedlowa jest wciąż pokryta błotno-piaskowo-lodową powłoką... do zobaczenia na Osiedlu :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abrax Re: droga i leją beton IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.06, 20:08 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abrax Re: droga i leją beton IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.06, 20:57 Arsenia - dzięki za wieści, w sumie Relaxeda opowieść ma duzo prawdy, wystarczy wspomnieć Strońską, As bau - gehenna - to i tak jest miła recka, moi znajomi samochodem TYLKO dostawali się do swojego lokum, poza tym, wozy duze będą jeżdziły do zamkniecia całej budowy i to akurat jest o tyle fajne, że są inne budowy które nie wiadomo ile będą trwały , co determinuje wszystko, ale tak super że leją w moje mieszkanie beton co mnie akurat cieszy Relaxedzie, że zauważyłesz t en być może dla innych, nie wazny fakt , że coś się tam wogóle dzieje heh